Državljani pozor, Šarčeva koalicija si z uvedbo davka na nepremičnine in premoženje obeta nov finančni izplen!

Foto: STA

Predstavnikom koalicije, ki so člani odbora za finance, bo predvidoma v petek predstavljen delovni osnutek prenove sistema obdavčitve nepremičnin, navaja STA in dodaja, da ministrstvo predlaga, da bi bila davčna osnova celotna pripisana vrednost nepremičnine, stopnje pa bi bile za posamezne vrste nepremičnin različne. S tem Šarčeva koalicija stremi k uresničitvi dela koalicijske pogodbe, v kateri so napovedali uvedbo davka na nepremičnine in premoženje. Do uvedbe tega so med drugim kritični v SDS, saj uvedbo davka vidijo kot ukrep, ki lahko pomeni neposredno finančno obremenitev za slovenske podjetnike, že v predvolilnem programu pa so zapisali, da nepremičninskega davka ne bodo uvedli. Ustavno sodišče je že leta 2014 zaradi protiustavnosti nekaterih določb razveljavilo zakon o davku na nepremičnine, ki ga je sprejela vlada Alenke Bratušek.

Na podlagi analize sedanje obdavčitve nepremičnin in simulacije davčnih stopenj ministrstvo kot najustreznejšo rešitev predlaga, da se pri določanju davčne stopnje upošteva sedanje efektivne stopnje, za stanovanje določi 0,1-odstotno stopnjo in za druge stavbe 0,6-odstotno stopnjo.

Za gozdna in kmetijska zemljišča bi upoštevali stopnje, ki so bile leta 2013 usklajene v pogovorih z interesnimi skupinami, in sicer, da bi bila kmetijska zemljišča obdavčena po 0,5-odstotni stopnji, gozdna pa po 0,07-odstotni stopnji. Za simulacijo predstavlja izhodišče, da bo davčna osnova 100 odstotkov posplošene vrednosti nepremičnine, da bi se obdavčile vse nepremičnine (pri čemer bi bile izvzete zgolj nepremičnine s strani mednarodnih institucij), kar bi občinam zagotovilo prihodke, ki bili primerljivi sedanjim.

Foto: STA

Zajem vseh nepremičnin v obdavčitev bi zagotovil višje prihodke
Tudi za varianto enotne davčne stopnje v višini 0,2 in 0,26 odstotka so izvedli analizo. V gradivu so zapisali, da se glede na učinke predstavljenih variant kot najustreznejšo predlaga prva varianta, se pravi upoštevanje trenutne ravni efektivne obdavčitve, pri čemer bi bile za različne vrste nepremičnin določene različne davčne stopnje. S tem naj bi se po njihovih besedah doseglo, da se obdavčitev nepremičnin, ki so sicer obdavčene v sedanjem sistemu, ne bi bistveno spremenila, ob tem pa bi se ob zajemu vseh nepremičnin v obdavčitev zagotovilo višje prihodke. Poleg tega so poudarili, da bo višina prihodkov odvisna od sprejetih končnih rešitev glede stopenj obdavčitve ali zajema nepremičnin. “To bo še predmet strokovnih in političnih posvetovanj ter javne obravnave predloga zakona.”

Na ministrstvu so zapisali, da bi s tem glede na vrsto nepremičnine v sistem vgradili progresijo, “progresivni učinek pa bi bil v sistem vgrajen že z uporabo posplošene vrednosti nepremičnine kot davčne osnove”, to pomeni, da bi tisti, ki so lastniki več nepremičnin in bolj vrednih nepremičnin, plačevali višji davek, kar je v skladu z določilom koalicijske pogodbe, kjer je zapisano, da bo uveden davek na nepremičnine (bolj obdavčeni bodo lastniki večjih in več nepremičnin).

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Tovrstni davek bi šel kot prihodek izključno na račun občin, ministrstvo pa ob tem dodaja, da naj s tem posamezniki v povprečju ne bi bili bolj obremenjeni, kot so sicer dandanes s plačevanjem nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, davkom na premoženje in dajatvijo za uporabo gozdnih cest. Pri tem bi pri posameznikih lahko prišlo do odstopanj tako navzdol kot navzgor, prihodek občin pa naj bi od že danes obdavčenih nepremičnin ob tem v povprečju ostal enak. Po njihovih besedah naj bi bilo s tem deloma razbremenjeno gospodarstvo, trenutno namreč pravne osebe za uporabo stavbenega zemljišča plačujejo okrog 70 odstotkov nadomestila, fizične pa okrog 30 odstotkov.

Pot do sprejetja je še dolga
Po ocenah ministrstva bodo občine s pričetkoa meseca letos pobrale nadomestilo za uporabo stavbenega zemljišča v vrednosti okrog 230 milijonov evrov. Obstaja ocena, da naj bi usklajevanja koalicije potekalo do 5. novembra, do 19. novembra naj bi bil nato pripravljena osnutek zakona o davku na nepremičnine, nato pa naj bi se pričela javna obravnava, za katero se predvideva, da bo potekala do 18. januarja 2019. Februarja in marca drugo leto bi sledilo vnovično koalicijsko usklajevanje, marca pa bi sledila obravnava s strani vlade, nato pa bi bil predlog zakona poslan v Državni zbor RS. Ministrstvo ocenjuje, da bo do sprejetja zakona prišlo junija ali julija, v veljavo pa naj bi stopil 1. januarja 2020.

H. M.

 • pajot

  V sodobnem fevdalizmu živimo. Pobirajo nam denar,kjer se jim zazdi. Zdaj ni več desetine,zdaj nam pobirajo 60% ,če ne celo več. Bomo to še prenašali? Kje si Matija Gobec?

  • KAPIBARA

   Žal umorjen- sežgan- razčetverjen..
   Lahko upamo še na Kralja Matjaža ( le kdaj mu bode brada zadosti zrasla)

   • antimur

    Dosti nas je pa že takšnih, ki ne bomo čakali, da bo Matjaževa brada sedemkrat ovila mizo.

   • večni srb

    Hrvate čakajte kar sami, ampak doma, na Hrvaškem.

  • večni srb

   Ne rabimo hrvatov, Gubec je najprej spuntal slovence, zaradi punta so trpeli bolj kot htvati, koristi ni bilo pa nobene.

  • Vera

   ” Matija Gubec ” nam manjka .

   • rabbit

    Ne manjka nam zdrava pamet.

    • SIMON ROZIC

     Tako zelo nam manjka zdrave pameti, da boli !!!

  • SIMON ROZIC

   Gobcev imamo dovolj, pa niti enega Matijo Gubca , tistega z vilami in sekačo….

 • macon

  Takoj sem za zahodni nepremičninski davek, ko bom imel zahodno dohodninsko obdavčitev, progresija obdavčitve pa je še ena iz socialistične zakladnice. Če naprimer izvzameš določene kvadratne metre bivalne površine na osebo iz obdavčitve, bodo tudi procentualno bolj obdavčeni lastniki večjih nepremičnin in je vse več le še dodaten harač kot so višji odstotki nad določenimi pragovi pri dohodnini.

  Vse pobrano nad tretjino zasluženega je že psihološko navaden državni teror. Ampak socialisti se zavzemajo za čim višji izplen, ker smo jim ljudje samo sredstvo za plenjenje.

  Nimajo nam kaj določati, kaj so naše potrebe in nam višek pobirati z izgovorom o revnih in nemočnih, ker si izplen delijo v svoje pogoltne žepe in svojim levičarskim prijateljem čez sto pipic pa naj bodo to subvencije, podpore, statusi ali nagrade.

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tohuvabohu

   Tukaj moram nekoliko ugovarjati. Progresija ni izum socialistov, komunistov in podobne drhali, ampak podpornikov močne sociale. Socializem in sociala sta svetlobna leta oddaljena med seboj. Komunistom dol visi za socialo, ljudem pustijo samo toliko, da imajo mir pri vladanju. V socializmu ni bilo nobene progresije ne pri dajatvah na plače ne pri ostalih dajatvah. O socialni državi imajo poln gobec, ko prevzamejo oblast, pa pozabijo nanjo. Zadeve (prej in potem) poznam od blizu. V socializmu niti proporcionalna obdavčitev ni bila dosledna: participacija pri zdravilih na recept je predstavljala hudo nasprotje sociale in dosti hujša, kot je današnje dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ker je prizadela bolne.

   • macon

    Kolikor vem, so ti v Jugoslaviji prihodke obdavčili po stopnji 90%, ko si prekoračil nek cenzus. Muster je pravil o tem, da ga je dosegal po 3 mesecih v letu in tudi zato šel v Nemčijo.

    • tohuvabohu

     Sem bral, ja, to od Mustra. Ampak Miki je bil umetnik in očitno ni bil doma v teh rečeh. O teh 90% jaz ne vem nič, pa sem imel obračun plač v mezincu. Sploh pa mi ni jasno, kako je lahko z risanjem postal “bogataš” in to celo v Yugi.

    • Hun

     V Avstriji ti financna policija tudi ne pusti bogatenja v nedogled. Sploh ce nisi avtohton Avstrijec. Nekaj privat firm, ki so v intetesu nacionalnega, drzavnega ima monopol samo zato, ker delujejo v prid razvoju infrastrukture in socialnega napredka.

     • tohuvabohu

      Daj, ne serji. Če delaš po zakonu, ti ne bodo nič težili. V zakonu tudi ne piše, kaj je bogatenje ali celo “v nedogled”. To je izrazoslovje fukfehtarjev tvoje sorte.

     • macon

      Sigurno bolj gledajo na svoje in raje z njimi podpisujejo pogodbe, samo zakonsko to ni omejeno s takimi procenti nad nekimi mejami.

  • AlojzZ

   Ja, to pobiranje davkov, kot ga razume naša oblast, je samo kraja. Kako prav je ima Boscarol:

   BOSCAROL SELI DEL PROIZVODNJE V ITALIJO: Razlog tudi Kordiševe grožnje z nacionalizacijo
   http://www.regionalobala.si/novica/boscarol-seli-del-proizvodnje-v-italijo-razlog-tudi-kordiseve-groznje-z-nacionalizacijo

 • KAPIBARA

  Glih včeraj pogledal plačilo davka na zemljišče.
  Za 60 kvadratov, po zblojencih ovrednoteno na 125 tisoč, plačal 72 evra !
  Koliko je od ocenjene vrednosoti 0.1 %
  100% bomo VSI plačevali VEČ, tega nadomestila, tisti bogatejši, pa bodo zopet bogatejši..
  Stanovanjska, prva enota, bi MORALA biti plačljivo UGODNEJŠA !!

  • rabbit

   To še ni nič meni so prvo cenitev hiše 90 kvadratov ocenili na 450.000 evrov.No vsaj enkrat sem se počutila kot tajkun.

   • večni srb

    Vse te cenitve so umetno navite in temeljijo na državnih kreditih, če bi se ekonomija zlomila, je tvoja bajta vredna pod 100.000 evrov. Visok nepremičninski kapital pomeni za državo, da lahko najame višje kredite.

    • rabbit

     Moja bajta je vredna toliko kot je nekdo za njo pripravljen plačati in nič več in nič manj. Moja hiša v izmeri 90 kvadratov je bila vredna 450.000 hiša Ivana Zidarja pa 120.000. Veš ne mi govorit o umetno navitih cenah pa podobnem sranju. Vse se ve če imaš prijatelja na gursu ali na pravem mestu je hiša brez ometa vredna pa piškavih 20.000v resnici pa vila, kot pri neki sodnici. pa tega je še ogromno.

     • večni srb

      Imaš prav, ampak upoštevaj, da so vse nepremičnine precenjene, tebi bo vrednost padla bolj kot njim.

     • rabbit

      Ni res cena nepremične ni odvisna nikoli samo od cene ampak od vrste dejavnikov od lokacije, do subjektivnega mnenja posameznika. Govorimo pa o cenitvah GURSA ne pa o realni ceni, ki o dosežeš s prodajo ali nakupom. Govorimo o korupciji , ko posamezniki z vezami poznanstvi vplivajo na to koliko bodo plačali davka posledično.

     • večni srb

      Saj vem, ampak vsaka hiša je nekaj vredna, pomeni neka osnovna vrednost je enaka pri vseh, ostalo pa je odvisno, kot si opisal. Kadar se trgi zlomijo, se vse vrednosti spustijo na minimalno osnovo, takrat so vse hiše vredne približno enako malo.

     • rabbit

      Ni res v največji krizi je Jure Košir svojo hišo zelo dobro prodal.

     • KAPIBARA

      Sodničina hiacenta, uradno neki kvazi obnovljeno kmetijsko pomožno poslopje, je mela tam nekje 170 -200 tavžant.. pa je hiša+ vila+ parcela za dva časovna pasa..

     • rabbit
     • KAPIBARA

      Tako kot rečejo na Sinjski alki: Uuu ssrriiddduuu…

 • totex39

  Res ne vem na kakšni osnovi bodo spet začeli pobirati nepremičninski davek in si spet polniti svoje žepe. Če ne bomo mogli plačevati izkoriščevalskega davka, bodo pa pač vse zarubili in boš lahko ostal brez vsega.

  • tohuvabohu

   Za nepremičninski davek ni nobene osnove. Ni podana ne filozofija te obdavčitve ne njen namen ali upravičenost. Edino, kar jih zanima, je povečanje prilivov v državno ali občinsko kaso. Davki ne morejo biti domena samo ministra za finance, pri tem morajo nujno sodelovati gospodarsko, socialno, infrastrukturno in še kakšno ministrstvo. Vendar, kako naj sodeluje ministrica za infrastrukturo Babuškova, ki je leta 2013 zakrivila sprejem kriminalnega zakona, ki je na US pogorel na celi črti?

   • rabbit

    Edina osnova za nov davek je, da lenuhom levičarskih napolnimo korito ena in edina.

 • Van Der Waals

  VSE ZA ILEGALCE ŠE ZADNJI DENAR Z ŽEPA ZA ILEGALCE. BOMO VIDELI KAKO SE BO TO OBNESLO SKUPA Z EVROPSKO UNIJO!!!

  • večni srb

   A res, kdo po tvoje dobi denar, čobani ali javni uslužbenci in represija?

 • tarantela

  Ja kwa se pa spet greste? O tem davku je začel razmišljati že Janša in tudi že uvesti ga je hotel, pa so bile cenitve tako trapasto zmešane, da je moral gospod vse skup opustiti. Sicer pa imajo tak davek povsod v EU in tudi v ZDA:

  • tohuvabohu

   Lažeš, čim odpreš usta, teatralna (po tem si najbolj znana). Prvič, Janša ni nikoli napovedal tega davka, nasprotno, javno je izjavil, da ga njegova vlada NE BO uvedla. Drugič, v času njegove vlade se je izvajal le popis nepremičnin, cenitev pa ni bilo (te je izvajala Pahorjeva vlada, ko je bil minister zmedeni Križanič), ker ni bila izbrana niti metodologija ocenjevanja, torej tudi zmede ni bilo. Tretjič, tega davka nimajo niti v sosednji Avstriji (imajo samo davek na prodajo nepremičnin, osnova za davek je razlika v vrednosti, kar je analogno davku na dohodek).

 • antimur

  Vlada, ki neguje tradicijo rdečezvezdašev, se naj pri vseh zadevah obnaša tako. Če jim ni jasno, ker je v vladi zbran cvet slovenskega idiotizma, (kar je tokrat zločincu Kučanu 100% uspelo, dolga leta se je trudil, da bi sestavil sanjsko ekipo norcev in pokvarjencev) in jim verjetno ni razumljivo nič, so njihovi revolucionarni odpaniki slovenstva že med WWII gobcali o državi brez davkov in obilja, seveda samo tako dolgo, dokler niso prišli na oblast.

 • moon

  Ok.. kot kaze bo za rajo isto, kot je bilo (za posvecena najbrz nic), za podjetja bo pa kar krepko vec, tako cez palec ene 5X..

  • domovina mili dom

   Likvidnost pa dol. Propad firme ali pa odpuščanje delavcev. To delajo komunisti. Butli jim pa nasedajo.

 • BlackOpsSystem

  še malo pa nam bodo obdavčili vrtnine oz brez ustreznega dovoljenja nebomo smeli imeti vrta!!!

  • rabbit

   Ali mi lahko kdo od vas pove državo kjer obdavčujejo zemljo na kateri se prideluje hrana.

  • Vera

   Saj bo po novem davek na zemljo ( njive ) na gozdove , skratka na vse , kar kmetje posedujejo že stoletja .Vse je pa že itak davno preplačano !

   • večni srb

    Če gre za industrijske materialne surovine, potem moraš ločiti kapital od narave.

 • domovina mili dom

  Kar ste volili to imamo.

  • Republic Commando

   Jaz tega nisem volil…nisem prfuknjen.

  • KAPIBARA

   .. SO VOLILI..

 • večni srb

  Rabijo denar za Nato in ljudsko policijo.

  • rabbit

   Ne denar nujno rabijo za migrante, in lenuhe. Sedaj še subvencij za vrtec in malico ne izplačujejo več in starši dobivajo polne položnice. Upam, da jih kar še volijo ker to je še premalo kar jih je doletelo.

   • večni srb

    Nope, denar rabijo za povečanje prispevkov za Nato, zaradi katerih bežijo migranti in za totalitarno represijo, ki je usmerjena predvsem na državljane, na migrante še najmanj, če jih pa vsako leto sprejmemo 40.000 samo iz zahoda nekdanje jugoslavije in Albanije, pa tega nihče ne regulira in država z njimi nima stroškov, niti ne pobira davke od zaposlovanja sužnjev.

    • rabbit

     700 milijonov letno država porabi samo za nevladne organizacije, koliko še za socialo kjer visijo 90% sami lenuhi. Poznam par teh modelov 40 letni moški in ženske, delovne dobe ni lenuhi. Vojak k varuje tudi tvoj rit pa minimalca.

     • večni srb

      Ne razumeš, kar tričetrt denarja porabijo nevladne organizacije zase, zgolj četrtina se nameni za reveže in javno dobro.
      Pri nas obstajajo trije razredi državljanov, tretjerazredni niso prejemali plač, prispevkov, nadomestil in tudi niso dobili nobenih kreditov, da bi lahko sami poskrbeli za nek kapitalski vložek. Država nekaterim dolguje za 20 in več let dela nazaj, kršene so jim vse človekove pravice, živijo kot ujetniki v ogromnem gulagu, ti se pa še izživljaš in jim sponašaš tisto revščino. Verjemem ti pa, da ne veš, ker ne moreš vedeti, če pa nikjer ne piše in revežem sploh ne pustite povedati kaj se jim je zgodilo.

     • rabbit

      No ti povem primer mojega sorodnika. Oče mu je omogočil šolanje je diplomirani inžner gozdarstva. Koliko misliš ima delovne dobe nič. Živi na strošku svoje matere in države, ko bodo mati umrli bo pa klošar. Šel v službo tri dni in je rekel da njega pa ne bo nihče komadiral. Hahah nič ne zna komandiral bi pa on.

     • večni srb

      To je pa spet tretja dimenzija, otroci premožnih staršev, ki so jih zavozili že v ranem otroštvu, ampak teh ni mogoče primerjati z 99% tretjerazrednih revežev, ki jih je umetno ustvarila fašistična Slovenija.

     • rabbit

      Oče je na žalost umrl v roke ga je dobila mama, ki mu je rekla, da mu ni potrebno delati, sedaj je enako len kot ona.

     • macon

      Mamini sinkoti in “ljubeče” mamice so peklenska kombinacija.

 • Antonius

  Če bi volivci malo manj gledali RTVS, ne bi zapravili svojo volilno odločitev za veleizdajalčevo koalicijo s humoristom v vladi.
  Davek na nepremičnino, kar predstavlja lastnino stanovanja v katerem bivamo je brez dvoma onkraj zdrave pameti. Z davkom nas *kaznujejo*, ker smo delovni ljudje vložili svoje prišparano minulo delo v nepremičnino, da pod svojo streho lahko varno in zaščiteno bivamo.
  Če so se Mariborčani zaradi nekih radarjev spravili na cesto, potem je obetani davek zagotovo dovolj velika vzpodbuda, da pred vladne prostore v čim večjem številu prinesemo biološke odpadke in, da veleizdajalcu in njegovim vladam s serpentinškovo vred, protestno povemo, da so absolutno presegli vsako razumno mejo.
  Davka ne bodo plačali samo delomrzni socialni podpiranci in navoženi šerijatarji.
  Že izmišljeni zemljiški *prispevek* je davek na nekaj, kar s položnicami že ves čas sproti plačujemo.
  Za vzdrževanje električnega omrežja vam pošljejo račun, če tudi niste pol leta porabili niti enega kilovata.
  Kanalizacija, odvoz smeti, vodarina, cestna infrastruktura, plin, elektro, kanalizacija, dež na streho ……. ?!

  • večni srb

   Dom in osnovna sredstva sploh ne bi smeli biti davčeni, vse ostalo pa bi morali davčiti kot profitni kapital.
   Najbolj sporen je zemljiški davek, za katerega ni jasno kaj se z njik financira. V mestih, več ljudi plačuje isti kvadratni meter, odločajo pa obvezni stanovanjski upravitelji, ki si jih stranke, v praksi, sploh ne morejo sami izbrati, medtem ko se na podeželju plačuje zasebna zemlja, za kar naj bi jim urejali ceste in komunalne naprave, pa je menda jasno, da ena kmetija ne more financirati vsega tistega. Pomeni, ljudje v blokih plačujejo davek kmetom, da se lahko vozijo z novimi avdiji po vzdrževanih cestah tam, kjer javnih cest sploh ne bi smelo biti.

 • Minovak

  Že dolgo sem na svetu, poznam vso rdečo zgodovino a ne vem, da bi levaki, vsaj v eni stvari naredili dobro za državljane. Vedno so samo dvigovali davke, saj je bilo to vse, kar so znali, no, morda še zadolževati ljudstvo in to je bilo vse, vladali pa so tisti, ki niso imeli pojma o ekonomiji, natančna slika tega pa se kaže sedaj, ko bi komedijanti naredili iz države – tragedijo…trenutno jim zelo uspeva in koliko časa še…?

 • oto

  A noriški kralj, mislite, bi pa ta davek zaobšel? No, seveda bi bili v tem primeru zelo razumevajoči, ane?

  • Minovak

   Takega skropucala ne more dati skupaj noben normalen človek, davek je sicer povsod po svetu, toda pravično razdeljen, pri nas pa ima vilo z bazenom 380m2 (če si njihov) in 1500 m2 vrta, ocenjeno na 70.000 €, meni npr. pa mansardno hišo 120 m2, brez vrta na 360.000€, razlika je samo, da nisem njihov ampak pošten. Vidiš, tega “noriški kralj” ne bo naredil, ker ima do ljudstva realen odnos.

  • rabbit

   SDS bi nepremičninski davek uvedla, če bi zavezanci plačevali enako ali celo manj kot sedaj po NUSZ. Plačevali pa bi ga vse občine in vsi zavezanci. Sedaj ga ene občine sploh nimajo.

  • boogin1

   OTO

   Vem da ste komunajzli in levaki bolj kratke pameti, kar tekmujete med seboj, kdo bo državljane bolj obdavčil in jim škodoval.
   Davek na nepremičnine sploh ni pravičen, imenuje se kraja. Zakaj bi sploh plačeval davek na nekaj, za kar je davek že plačan in pomeni z vzdrževanjem nepremičnine in od tega tudi plačilo DDV-ja in ostalih stroškov, že tako ali tako dovolj veliko breme.

   In ne zanima me, zakaj ga plačujejo v ZDA in nekaterih državah, naj se ljudje v drugih državah uprejo temu davku.

  • macon

   JJ je obljubil znižanje DDV in znižanje državne porabe, to bi sigurno uresničeval, ker je pri parazitih v tisočih zavodov ogromno rezerv in ker marsikateri odkrito kradejo. Leve vlade so vlade levih kriminalcev, ki se tako ščitijo pred sodno obravnavo. Kako je z žilnimi opornicami, kje so imena in procesi?

   In potem vse tiho je bilo oziroma nam oto nekaj brezveze nabija.

 • Slehernik

  Prekleta banda. Ko sem gradil hišo, sem za vsak žebelj, vijak, pipo, kljuko in uro mojstrov plačal DDV. In sedaj bom to moral plačevati spet in spet. Lenuhi v socialnih stanovanjih, ki vse življenje živijo od odtegljajev od moje plače, se bodo pa spet brezskrbno smejali.

  • totex39

   Saj ravno zaradi tega še vedno vztrajam, naj dajo državljanom pravo obrazložitev za ta izmišljeni davek.

  • večni srb

   Oslarija, velika večina zemljišč in hiš je bilo pri nas lastninjenih z državno uredbo in agrarno reformo, lastniki so mogoče prispevali par procentov vrednosti, medtem ko se za gradnjo socialnih naselij plačevali samoprispevki in pobirali visoki davki od podjetij, kjer so bili delavci zaposleni in njihovi lastniki.
   Ravno obratno je res, meščani so kmetom plačali hiše in kmetije, pri čemer mislim seveda na male kmete, z dvema kravami v štali, postavljeni zraven bajte, od katere nima skupnost popolnoma nobene koristi.
   Upoštevaj tudi, da najemniki socialnih stanovanj nimajo nobenega kapitala, ne morejo najeti kredita za socialno stanovanje in začeti kakšen posel kot dela večina kmetov, nerentabilne kredite pa potem itak vračajo mesta.

   • rabbit

    A nato, ko so kmete razlastili in jim nič plačevali si pa že pozabil.

   • Slehernik

    Kaj je oslarija? Da sem ob gradnji hiše plačeval DDV? Da lenuhom, ki v življenju niso ustvarili ničesar in živijo od dajatev moje plače, ne bo treba plačevati tega davka? Pojasni, kaj je oslarija?

    • rabbit

     Da se nam tale lenuh reži, ko mi delamo za njega namesto da ga butnemo iz postelje in pošljemo v kočevski rog drevje podirat potem se ne bi več režal.

     • večni srb

      Ne rabim šalabajzerjev, če hočem zaslužiti, znam sam to bolje kod tebe.
      Ti lahko zaslužiš, jaz pa ne, to se bomo najprej zmenili.

     • rabbit

      Potem pa pojdi pa zasluži zakaj pa visiš na državnem sesku.

     • večni srb

      Jaz se nimam kaj več dokazovat, delam že od osnovne šole, bil sem vzdrževalec, malar, delavec, direktor, urednik, učitelj, bančni uslužbenec,…
      zavedaj se, da so fašisti mnogim prepovedali delo in država plačuje, da državljani tretjega razreda čim bolj trpijo, to ni normalno, mediji jim pa štango držijo.

     • rabbit

      Izgovori izgovori. Veš veliko ljudi poznam in v večini primerov pri lenuhih je samo sto in en izgovor za ne delo. Kot je rekel oče moje sestrične išče delo pa boga moli, da ga ne najde.
      Poznam modela brez šole mu je sosed zrihtal službo v Šumiju je bonbone zlagal v škatlo tri dni je hodil in se non stop pritoževal, enkrat mu je bilo vroče, drugič ga je zeblo pa hrbtenica ga je bolela, pa čevlji so ga tiščali, četrti dan ga ni bilo več soseda pa sram, ker je zrihtal takega delavca od takrat nobenemu ne zrihta nobene službe.

     • branči

      direktor svojega anusa! intelekt da te kap, za vodnje strokovnjakov potrebuješ kaj več, kot tvoje bluzenje po portalu!

     • čopkovseved

      Ti lenuh srbjanski v življenju še lastnih gat nisi preoblekel, ker jih nimaš!

    • večni srb

     Oslarija je s kom se primerjaš, vsaj 90% hiš je pri nas subvencionirala ali podarila država, ti si mogoče zidal v zadnjih 30 letih, s krediti od vseh državljanov, ki jih nikoli ne boš vrnil.

     • Slehernik

      Vkateri indiji koromandiji pa ti živiš? Kje to podarjajo 90% hiš? Jaz bi tudi tam živel :-))))

     • večni srb

      V Sloveniji?
      Kkao si pa mislil, da so gošarji in hlapci prišli do kapitala in lastnine, s čim točno so kupili od svojih gospodarjev in tiranov?

     • rabbit

      Pobili svoje lastnike in pokradli premoženje.

     • Slehernik

      Spet, govorim o ljudeh, ki so si zgradili hiše. Poznam veliko ljudi, ki so si gradili domove v “zlatih sedemdesetih”, kjer je bilo kot da oh in sploh, a če jim boš rekel, da so dobili podarjene 90% hiše, bi moral verjetno na hitro poštartati od njih :-))

     • čopkovseved

      Bedak, s krediti v jugi so gradili privrženci rdeče knjige, mi nikoli. Bajte so si pa v 90% gradili ljudje, ki so si trgali od ust in garali vse vikende in popoldneve. Ti Šrbin si pa dobil podarjeno solidarnostno stanovanje od nas Slovencev. Spokaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sicer pa LEVI BEDAK!

     • macon

      Oprosti, poznam več takih, ki so gradili s krediti kot brez, dobili so jih praktično vsi zaposleni. Moja starša sta gradila brez, ker sta gradila dlje od 50 km od fabrike, kjer sta delala. Krediti so bili super ugodni s fiksno obrestno mero, ko je bila inflacija 20-30% in so se spremenili v smešne zneske, ko je konec osemdesetih zrasla.

      Res pa so vsi fizično garali in si vsaj več let odrekali od ust, da so zgradili hiše. Inflacija je požrla kredite na koncu.

     • Slovenka

      Se zelo dobro spomnim, kako je potekala gradnja hiše pri nas. Tako kot si rekel.

   • čopkovseved

    BEDAK, kmetija pri nas ima 400 letno tradicijo, vse življenje garaš od jutra do noči, petek svetek, pa nam boš ti Srbjanc pamet solil, poberi se s portala, zalega lena, komunajzrska , ničvredna!

  • Steiermark

   “Brezskrbno” se nam boddo režali levaški lenuhi in genocidarji ki nam že skozi, najprej v socializmu, po osamosvojitvi pa naprej, natikajo zanko okrog vratu, vendar vemo, dda prav ti izmečki, ki nam pripravljajo krajo naših, zasluženih in plačanih nepremičnin, so si naropali , na naš račun (kot šivilja, ki si je “urejala” hišo na račun davkoplačevalcev, potem so tu še preproge, 10 x preplačane itd.) si ta denar delijo, kot njihovv balkanski izmeček in cela jugohorda, ki ima korist izključno od nas in na naš račun, ne pa od poštenega dela, zato vedno novi in višji davki….

 • holzer

  Če se že mora obdavčit,potem se naj to luksuz.Tako je po svetu,zakaj bi bili mi izjema.
  Najlažje je stiskat malega človeka tako al drgač.

  Ne vem ali ti levi butli na vladi ne vedo kako pridit do denarja,razen tega da na vsak način stiskajo ljudi na vse možne načine.Vemo da velika večina ljudi ima nizke dohodke 500-600 evrov in nizke penzije 500 evrov,pa še to bi jim najraj vzel.
  Res ne vem,kako mislijo da bodo ti ljudje s tem prišli čez mesec.

  Naj ti pametnjakoviči na oblasti raje razmislijo,kako bodo racionalizirali JU.Naj kar takoj ukinejo en kup nepotrebnih agenciji itd.Bo denarja hitro dost.

  • čopkovseved

   Teh revežev nas je 500000 in v tej masi ljudi vidijo levaki največji donos! Lahko njim s po 3000 eur neto, pa vse požrtije vsak dan zastonj!

  • Soave

   O, dobro vedo, ta levi butli !! Samo, da si – one, ki imajo – ne upajo obdavčit.

  • macon

   Saj so debili obdavčili luksuzne avtomobile in posledično ne dobijo še tistega kot prej, ker lastniki luksuz registrirajo v tujini. :)

 • Vera

  Desne stranke bi volili, pa danes ne bi nihče trpel pod tem ” šesterčkom “, ki drugo ne zna kot dvigovati cene . Kolikokrat bomo še preplačevali hišice ali stanovanja ? Davek, na davek , davek do smrti , potem pa dediči ponovno, zato ,ker jim bomo starši podarili , kar smo prigarali in 1.000 x preplačali z davki za vsak kos zidaka , ploščic , oken, vrat, pohištva itd. Kdaj bomo Slovenci zbrali moč , ter nagnali te leve nesposobneže ven iz vlade in iz parlamenta ? ? ?

 • Anton

  torej če razumem, bo to davek na kvadrat, skratka lenuharji si morajo pač napolniti želodčke

  sarkazem press

 • Romero Juliana

  Nudimo posojilo od 1.000.000 €
  Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplacevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : [email protected]
  WhatsApp: +33789770894

  • večni srb

   Nimam popolnoma nič, koliko kredita mi date?

   • Andrej

    Če nimaš nič si lešinar, ki živi od drugih. Zajedalec. Parazit. Na čigav račun pa surfaš?

   • Soave

    Ha. . . ha . . . . .sploh odgovorili ne bodo !! Barabe !

   • macon

    Vzemi spodnjo cifro milijon, ker si skromen. :)

    Potem nam pa lahko pišeš iz hišice na kakem tropskem otoku, ker Hvar ne bo zadosti daleč. :)

 • čopkovseved

  Banda lažniva bo kmetijska zemljišča in stavbišča obdavčila tako visoko, da bodo davki zajedli kmetijo v 10 letih! Že takrat bi morali iz hleva dat 1 bika za davke, čeprav ga rediš 2 leti. Tako je bilo pred leti na poskusnem obračunu. Gozdovi so imeli vrtoglave vrednosti, čeprav so bili izsekani, hlevi ne glede na starost vsi obdavčeni, pa še vsa poslopja, ki sodijo k kmetiji, nepremičnine v Ljubljani pa manjšo vrednost kot na vasi. Banda! Slovenskega kmeta bodo izgnal, pa migrante naselil, levi cilji!

  • rabbit

   Točno tako moj oče ima v lasti gozd, ki je izsekan, izsekalo ga je elektro ker ravno tam teče daljnovod iz Krškega v Beričevo vreden je pa reci in piši 54.000 evrov. Se je oče mogel močno potruditi da so to spremenili zanima me kaj bodo spet sedaj načarali.

 • Andrej

  SDS predlaga znižanje DDV, vi pa volite Šarca. Bedaki. Kriv je pa itak Janša.

  • oto

   Ne bodite naivni, ko vam vaš princ ponuja korenčke, hahaha….

   • Andrej

    Pa dobro, kdo predlaga znižanje DDV in kdo nov davek? A midva živiva v isti državi?

   • stajerc5

    No ja, ti rabis ze kolerabo, po obisku tvojih prijateljev iz Afganistana, nje-de!?

   • branči

    tvoj princ tebi nove davke in dodtane migrante! maš res usekano pamet, na onaniraš nad novimi dajatvami!

  • črnaovca

   Janša je kriv ker ni znal sestaviti vlade sedaj bo taista stranka predlagala vse mogoče, škoda če bi bili na oblasti ne bi rabili nič predlagat temveč bi lahko naredili. Kaj?

   • Andrej

    Še vedno te groza trese. Janša je toliko sestavil vlado kot je dobil glasov. A imaš raje levaški blef? Koga si pa volil? Pa tvoji prijatelji, sodorniki, sosedje…
    Kriv je Janša, ker ni dobil zadosti glasov. Šarcizem.

  • Primosio

   Lahko je iz večne opozicije tulit, ko pa dejansko dobiš za 4 leta oblast, pa zajebeš vse, kar se da zajebat…

   • Andrej

    Ja ja, sem slišal, ja. Komunajzarji pravijo, da še sedaj niso odpravili vseh neumnosti, ki jih je Janša zamočil. Je Kučan na Ilovi Gori razložil. Pa Turnšek na RTV, pa še kdo.

   • Republic Commando

    No daj mi ti razloži kako naj bi sestavil vlado, z izključujočimi levuharji, ki so se spravili na nivo otrok v peskovniku?? Ampak čisto prav je, naj bodo še levi malo na oblasti, da bo šlo v kurac kar še ni šlo. Me zanima kako jih boste rdeče ovce potem ščitile. DEBILI

    • Zgornji

     SLEJ KO PREJ BO VSAK NAIVEN NAROD NALETEL NA LEVUHARSKO PAST/MINO, IN TO BO POVZROČILO DOKONČEN PROPAD/RAZPAD !!! ! !!! IN TUDI PRI NAS NE BO NIČ DRUGAČE – ŽAAAAAAAL.

   • if

    Utemeljite kaj je bilo narobe v štiriletnem mandatu.

 • črnaovca

  Kdo se boji davka na nepremičnine? Bogataši logično in med njimi je nemalo poslancev in strankarskih prvakov, ki bodo že poskrbeli ali da se bo njihovo vrednotilo kot nič vredno ali pa zakona ne bo. To da bo država dobila nekaj več ni nič narobe če bo to pametno porabila. Bilo bi pa pošteno do malega človeka da se bivalna površina do neke velikosti ne obdavči

  • Andrej

   Na, vidite. Tako se je ustrašil novih davkov, da je še pisati pozabil. Daj, zberi se malo in napiši tako, da se bo razumelo.

   • črnaovca

    Lej če ne razumeš je to tvoja težava

 • Primosio

  Marjan Šarec je vernik rimskokatoliške cerkve. Baje že razmišljajo o izobčenju in o grmadi.

  • stajerc5

   Baje bo vzel se malega iz Murgl zraven, ki se tudi tu in tam zgubi v cerkev. Ni ravno veliko postnekov, ampak nikoli ne vem a stalno kleci ali stoji….

  • antimur

   Nekaj podobnnega kot Novačka, Pogorelc, pa še kakšen krt.

  • Andrej

   Šarcizem. Šarac je toliko vernik kolikor potrebuje njihove glasove. Na žalost je mnogo vernikov backov pa so ga volili.

 • Bandit123

  Prej ali slej davek na premoženje bo, ker je v večini držav. Pri nas je problem v nesposobnosti GURS-a , da stvari pravilno in pošteno oceni.

  • stajerc5

   Hitro skrij tistih 10 Evrov, ki si si jih krvavo prisparal pri zadnjem kseftu s snegecom, drugace ti bo komik vzel 8 Evrckov, ker si premozen!!!

  • tohuvabohu

   Geodeti niso usposobljeni in njihovo delo ni ugotavljanje tržne vrednosti stavb.

 • Silos

  Če smo pošteni je z razmišljanjem o tem davku začela že druga Janševa vlada

  • stajerc5

   V tretji ne bo vec razmisljal, ampak vam bo lenuhim se gate slekel!!!

   • Silos

    To razumem,kot ,da si ti že brez njih!Hitro delat in ne lenari da bo več za tvojega komika!

    • stajerc5

     Ups, sorry, narobe adressa…

    • Zgornji

     LENARIJO SAMO LENUHARSKI PARAZITSKI VOLUHARSKI LEVUHARJI !!! ! !!!

  • Andrej

   Takrat je bilo zastavljeno, da so luksuz – vile, jahte, nadstandard… obdavčeni posebej, višje. Je bilo takoj konec. Kdo pa ta nadstandard, vile, jahte… ima, pa verjetno veš.

 • Jure kavčičeu

  Dragi dedek mraz! Letos si želim, da bi vlada fejst obdavčila RKC, ki je že od pamtiveka neupravičeno privilegirana in davka ne plačuje, ter od države zahteva vedno več javnih dobrin, vedno več javne zemlje, ki si jo je lastila pred stoletjem, ko je bil pobožen slovenski narod še v obdobju fevdalizma in smo farom tako močno lizali jajca, da jim niti dlake niso več gor rasle.

  • stajerc5

   Si to pismo pisal in poslal babuski v Putkino russajo!???

  • Stajerka

   hahaha…..no, tvoji predniki so lizali jajca farom, ti pa jih socialistom in komunistom…..in v čem je razlika??…..

   • Silos

    Komu jih pa ti ?

 • SIMON ROZIC

  Poslušajte TV3 in Cerarjev blablablablablabla….izumil je novo
  torpediranje lastne “pameti” in uporablaj floskule , ki jih je
  uporabljal ves čas moralne vlade..”.kot sem rekel, kot mislim,
  kot želim….tralalalal !”….
  Če si normalen, ne moreš poslušati njegovih zunanjepolitičnih
  nebuloz ….amen !

  • tohuvabohu

   Neizmerna je škodljivost levičarskega novoreka, ki ga najbolj širi prav Cmero in njegova drhal.

  • Simon Novak

   Torej jih ti lahko, zahojenec

  • Zgornji

   AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNNNNN !!! ! !!!

 • Garbage man

  Milčijeva ukradena hiša bo vredna 1 € , kmetova podrtija s štalo pa 2.000.000,00 €

  • SIMON ROZIC

   Tako se dela , če hočeš narod popolnoma uničit ! To levi obvladajo do potankosti!

 • Stajerka

  mislim…..še dobro, da sta Bosna in Hrvaška od nas oddaljeni 15.000 km, ker drugače bi nas lahko takšne novice resno skrbele……

  BOLNE SCENE
  Djeca migranti okupljeni pred graničarima BiH mole za prolazak u Hrvatsku

  https://www.klix.ba/vijesti/bih/djeca-migranti-okupljeni-pred-granicarima-bih-mole-za-prolazak-u-hrvatsku/181023063

  MSM pa se ukvarjajo z drugače mislečimi, nas pribijajo na križ, medtem pa nam okoli vratov, počasi a vztrajno, zategujejo zanko z mlinskim kamnom!

  KAKO DOLG ŠE???

  • Silos

   Sva malce zašla pa so te radirali

   • Stajerka

    niso :))…..sama sem radirala – ni to nacionalka, kjer plačuješ, da te mečejo čez prag :))

 • Simon Novak

  Nič pa ne poročate o športnem dnevu JJ v Celju

  • SIMON ROZIC

   ..a spadaš med navijače? Le navijaj zanj, dobro ti bo delo!

   • Simon Novak

    Sodniki navijajo zanj, brez skrbi

    • Zgornji

     JA, ZARADi FOVŠARIJE !!! ! !!! :-P

  • žogica

   Kaj se je dogajalo, spet hodi na sodišče?

   • Simon Novak

    Ja, nič novega zanj, Dob ga že čaka

 • Franc Šink

  Da da levičarska tolpa bo že našla način kako priti do denarja.

  • Zgornji

   LEVUHARJI ITAK NE ZNAJO, NE ZMOREJO IN TUDI NOČEJO – DRUGEGA KOT SAMO KRASTI, KRASTI IN KRASTI !!! ! !!!

 • Hun

  Podjetnistvo oz. ustvarjanje neb smela bit obdavčena, če kapital ostaja v firmi in je namenjen za razvoj in krizna obdobja. Luksuz se mora pa obdavcit na tak nacin, da drzavni priskledniki niso priviligirano samozasciteni.

 • bubamara

  Butalec razume samo, če ga udariš po prstih. Nepremičnine so svetinja za butalce. Bravo Šarec, si našel pravo vrečo za praznenje.

  • tohuvabohu

   Res lepo so začeli. Namesto da bi vlada začela reševati nakopičene probleme, se raje ukvarja z nabijanjem davkov. Seveda, to je najlaže. In ni treba imeti nič v glavi. Katastrofa nam s to vlado ne uide.

 • Olga2345

  Cirkus Marjana Šarca nadaljuje z ropanjem prebivalstva! Bencin in kurilno olje imamo že dražje od Avstrijcev (!?), izganjajo podjetnike, zdaj bodo pa še nepremicnine obdavčili?!!! Razen “mednarodnih” institucij, ki jih očitno ne upajo obdavčiti…Bo tudi džamija “mednarodna institucija”?!?

 • Olga2345

  Ta talibanska vlada živi v luftu, tako kot SD bus, ki misli da lahko prečka reko brez mostu…

 • SLO84
 • Republic Commando

  Saj vsi vemo zakaj je vse to z davki in ostalim sranjem levuharjem vseeno. Nimajo namreč NIč v lasti, ne delajo NIČ, stroške za njihovo keyboard warriorstvo (internet,telefon…) jim plačuje mati itd.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • žogica
 • žogica
  • Zgornji

   TA NIMA NOBENE VEZE :-P

 • žogica
  • Zgornji

   SPLAV = ” zagotoviti izumrtje slovenskega naroda ” !!! ! !!! KAJ JE PRI TEM TAKO TEŽKO ZA RAZUMETI ??? ? ???

   • žogica

    No nehaj nakladat, bebo.

    • Zgornji

     NO, EVO, POGLEJTE VSI OSTALI ZDAJ : NITI TEGA NI ZMOGEL RAZUMETI !!! ! !!! PA ZA TAAAKO BRIHTO BRIHTNO SE IMA … :-P

  • Andrej

   Zakaj je branjenje življenja sovražni govor, nagovarjanje na umor pa ne?
   Zakaj je glas domorodca sovražni govor, vseh drugih, ki na njegov račun živijo pa ne?
   Zakaj je zagovarjanje naravne družine sovražni govor zblojenih skupnosti pa ne?
   Zakaj je “ponosen-a sem, da sem moški-ženska” sovražni govor, izjavljanje da “pojamnimam kdo sem” pa ne?
   Manjka nam vir. Aristotel.

 • SIMON ROZIC

  Pa kaj bi še rad tale Šarac? Ima štalco, kravco, telički, taščo, traktor…
  Kako bo obdržal celo premoženje s to puhlo glavo, mi ni jasno; no, pri nas
  je vse mogoče: Iz štalce bo naredil grad, iz kravce prvo damo Kamnika,
  iz teličk dobro naložbo, iz tašče pa – revolucijo! Traktor bo zastavil za
  vladarsko krono…LMŠ

  • Olga2345

   V sanjah!

 • Morala

  Davek se zviša takrat, ko državi zmanjkuje denarja…ampak to ne bo tako enostavno…

  ———————-
  Evropska komisija zavrnila italijanski proračunski načrt za leto 2019. Italija odgovarja, da ne bo spremenila…Bravo Italija!

 • Zgornji

  JA, TOOOČNO TOOOOOOO !!! ! !!! KAJ DRUGEGA KOT KRASTI VSI TI PARAZITI ZLOBNI LENI ZAŽIRALSKI SATANSKI ZAJEDALSKI HUDIČEVSKI POKVARJENI PEKLENSKI ITAK NE ZNAJO IN NOČEJO !!! ! !!!

 • Olga2345

  Levajzli bi naredili vse, da skrijejo svoj cirkus sramote!

 • Slovenka

  Lačni so, lačni.

 • FORT WORTH

  Sarceva koalicija podrazila goriva, ceprav je cena nafte padla…
  Diesel drazji od benzina.
  V Avstriji obcutno nizje cene.
  Vse za Struklja za J.U. in globoko drzavo.

 • xtc

  Komunizem
  Kučanizem= vedno crkne,nito 1000000000000000000000000 davki ga ne rešijo,odreši jih-kako je že omenil Breglez kučanov fan “naravno pravo”.

 • Mimoidoči

  Izplen = žargon roparjev in banditov.

  • xtc

   Izplen = naropanje.

  • Zgornji

   SAJ TOČNO TO SO VSI TISTI KI PARAZITSKO DELUJEJO PROTI NARODU KO MU Z DAVKI KRADEJO NJEGOV ZASLUŽEK IZPOD ROK !!! ! !!!

 • Celcar Mojca

  Več in še več bi radi levičarji..

  • tohuvabohu

   Radi bi vse in še več.

  • Zgornji

   JA, KER POHLEP POKVARJENIH ZLOBNIH PARAZITOV NE POZNA MEJA … !!! ! !!!

 • Poserjemsenavse

  treba je nafujtrat vso golazen, ki prihaja iz juga….podnevi in ponoči je tako kot da bi bil v Prištini jebem jim sunac….o javni upravi ne bi, je bilo že vse povedano….

 • xtc

  To bo še imelo US dela.

 • Osti jarej

  ….kako bo to šlo?…pravično po mafijastanu….medtem,ko bo državljan NN plačal še davek na pasjo uto,nadstrešek za avto in drvarnico….bodo za takosvano,samozvano elito zmutili zmuteno…..tako,da bo njihov davek najmanjši možen….saj so ocene vilurin tudi mizerne

 • rakun

  to bo davek na davek saj je vsaka nepremičnina pri nakupu že bila obdavčena.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!!

 • Zgornji

  IN KAJ BO PREBIVALSTVO PRIDOBILO OD TEGA DAVKA ??? ? ???

  • Osti jarej

   …..nič….lahko pa izgubilo….predstavljaj si dva upokojenca z minimalno pokojnino,davek pa 5 jurjev letno,ker imata trosoben flet v ljubljani,ki ga želita zapustiti otrokom,ki tudi živijo skromno…..

   • Zgornji

    In Zakaj mi torej potrebujemo to uzakonjeno krajo denarja/premoženja ljudem ??

 • Miro Jereb

  Spet bo treba v hosto…

 • Marija

  Kako lepo vsem kateri nimajo nobenega premoženja in so vse sproti porabili. Mi budale pa za vse že 1000x plačali za vse davke in še naprej jih bomo. Saj ni res pa je.

 • Vera

  Šarec : Ustavi konje, saj se prehitro pognal v galop . Kaj pa obljube na soočenjih, si jih že vse požrl ?

 • AIRWAYS

  1. Kleptoman v državi še naprej krepi slovensko kleptokracijo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!