[Ekskluzivno] Na slabo banko prihaja finančnica udbovskega podjetja KB1909

Datum:

Kot direktorica za upravljanje z lastninskimi naložbami v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo danes nastopila mandat Jana Miličevič iz zloglasnega udbovskega podjetja iz zamejstva KB1909. Tržaška skupina KB1909 je znana po lastništvu skrajno levičarskega tednika Mladina, njeno hčerinsko podjetje Marc Medical pa je povezano s preplačanim zdravniškim materialom – iz slovenskih bolnišnic so na račun bolnikov skupno počrpali neverjetnih 196 milijonov evrov. Jana Miličevič je tako že drug predstavnik udbovskega podjetja visoko v vodstvu slovenskih državnih podjetij. Od tam prihaja tudi Lidija Glavina, o njenih kompetencah pa mediji pred nastopom funkcije niso izvedeli ničesar drugega, kot to, da je ljubiteljica diamantov.

Da se globoka država brutalno polašča funkcij v državnem lastništvu podjetij in bank, priča primer povsem neznane Jane Miličevič, ki bo po naših zanesljivih informacijah zasedla stolček direktorice za upravljanje z lastninskimi naložbami v lasti DUTB. Gre za strateško izjemno pomembno mesto v slabi banki, saj se znotraj odvija nov krog privatizacije in divjega plenjena s strani globoke države, med katere sodijo omrežja nekdanje službe državne varnosti, partije in rdečih direktorjev.

O Jani Miličevič tako, kot pri Lidiji Glavini, ki je na mesto predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga prišla iz podjetja KB1909 ter s povsem neznanim življenjepisom in kompetencami, uradni podatki ne pokažejo popolnoma nič, kar je skrajno zavržno, da z državnim premoženjem upravljajo javnosti povsem neznane ali celo sporne osebe.

Verjetno edina fotografija Jane Miličevič na spletu. (Foto: Primorski dnevnik)

Globoka država povsem prevzela državno gospodarstvo
Zelo dobro pa je javnosti znano, kaj pomeni finančni holding KB1909 iz Trsta. Gre za solastnika tednika Mladina, ki se je financiral tudi z denarjem, ki ga je KB1909 prejemal od državne banke, to je NKBM. Siva eminenca slovenskega banksterstva Jurij Detiček, nekdanji direktor dunajske Adriabanke (v večinski lasti NLB in NKBM), je podjetju KB1909 na lepe oči odobraval kredite v višini 4,3 milijona evrov, sam pa je bil hkrati tudi predsednik nadzornega sveta KB1909. To pomeni, da je kredite dajal sam sebi, nato pa zabrisal sledi in jih ni nikoli vrnil. Podjetje KB1909 je NKBM oškodovalo za kar 4,3 milijona evrov, njeno hčerinsko podjetje Mark Medical pa je iz slovenskih bolnišnic počrpalo neverjetnih 196 milijonov evrov.

Siva eminenca slovenskega banksterstva in stalni vir SDV Jurij Detiček (foto: Finance)

Sicer pa spomnimo, da je Slabo banko ustanovila Janševa vlada in vanjo pripeljala strokovnjake iz Švedske z izkušnjami z upravljanjem slabih naložb v bankah. Takoj po nastopu Cerarjeve vlade so z namišljeno afero z visokimi plačami odstavili izvršnega direktorja Tjorbjorna Manssona in predsednika upravnega odbora Larsa Nyberga, v DUTB pa so nastavili ljudi iz kroga Cerarjevih osebnih prijateljev, ki nikoli niso imeli opravka s tovrstno kompleksno dejavnostjo.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Slovenski kmetje imajo dovolj birokracije, omejevanja in zanemarjanja

Medtem ko se v Državnem zboru RS odvija nujna...

Golobova vlada namenila še pol milijona za teroriste

Slovenija bo Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...