fbpx

[FOTO-DOKAZI] Sprevrženo in perverzno: Bankirji NLB uživali na golf igrišču v Smledniku in si za zabavo najeli celo helikopter, medtem ko NLB pretresa afera pranja denarja, da o sanaciji banke ne govorimo

Foto: Demokracija

Torkovo popoldne je zaznamovala zabava bankirjev iz NLB, ki so se predajali razvratnemu življenju. Po fotografijah sodeč je alkohol tekel v potokih – seveda se šampanjec ni smel segreti, za kar so poskrbeli s posebnimi posodami za penino, bankirji pa so si privoščili tudi helikopter, ki je povabljeno izbrano bančno elito prevažal nad Ljubljano. S tem ne bi bilo nič narobe, če ne bi država sanirala te iste banke in v bančno luknjo, ki jo je NLB izvrtala, vložila kar 1,5 milijarde evrov, seveda na račun davkoplačevalcev. Poleg tega NLB pesti tudi afera pranja denarja za Iran, kar pa želi Cerarjeva vlada pomesti pod preprogo in se dela, kot da se ni nič “takega” zgodilo.

Ob tem ne gre zanemariti dejstva, da smo davkoplačevalci v sanacijo naše največje banke NLB leta 2013 vložili kar 1,5 milijarde evrov. Poleg tega glavne akterje iz te iste banke v zadnjih mesecih pesti afera, da se je v NLB pral denar za Iran, vlada Mira Cerarja pa kot noj tišči glavo v pesek in se dela, kot da se ni nič “takega” zgodilo, čeprav se je med decembrom 2008 in novembrom 2010 dokazano oprala vsaj milijarda dolarjev. Še več, arogantno so ustanovili svojo komisijo o ugotavljanju pranja denarja v največji banki, NLB, kot idejno zamisel stranke SMC, pod katero je prvopodpisani njihov poslanec Jani Möderndorfer. Po mnenju SDS je stranki SMC z ustanovitvijo te nove komisije v interesu le zamegliti celotno zgodbo, da do podatkov, oseb in vzrokov za nepopisno sramoto Slovenije ne bi nikoli prišlo. Svoje delo namreč opravlja odlično že dosedanja Preiskovalna komisija DZ o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu, ki jo vodi dr. Anže Logar, uspešnost pri delu pa mu priznavajo celo koalicijski poslanci. Logarjeva komisija je svoje delo odlično opravila že pri preiskovanju nepravilnosti v Factor banki in Probanki, zdaj pa se posveča predvsem preiskovanju nepravilnosti v NLB, ki jim ni videti konca. Medtem, ko bi se v vsaki normalni državi (potencialni) krivci poskrili, pa se v Sloveniji perverzno razdajajo prestižu vsem na očeh.

Foto: Demokracija

Bankirje je naš fotograf ujel ravno na dan zabave, ki so si jo privoščili na prestižnem golf igrišču v Smledniku. Kot razkrivajo fotografije, je alkohol tekel v potokih, prav tako je bilo ves čas poskrbljeno za osvežilne napitke. Verjetno so masten denar odšteli že za pripravo pogostitve na dvorišču pred restavracijo Evergreen, ki je v lasti Kaval Groupa, ta pa v lasti Dade Jerovšek. Vse mize so namreč odeli v bele prte in tako videz zabave povzdignili še na nivo višje.

Foto: Demokracija

Foto: Demokracija

V posebnih kotličkih je bilo poskrbljeno tudi za hrano. Foto: Demokracija

Omislili so si celo glasbo v živo – enega od narodno-zabavnih ansamblov. Foto: Demokracija

Na parkirnem prostoru se je bohotil zavidljiv vozni park – prestižna vozila seveda pripadajo uslužbencem naše največje banke, katere bančno luknjo je morala že večkrat sanirati država, torej davkoplačevalci.

Foto: Demokracija

Zaposleni v NLB in njihovi poslovni partnerji so si lahko privoščili tudi igro golfa. Na spletni strani Diners Golf Club Smlednik Ljubljana je navedeno, da dnevna karta za eno osebo med delavnikom stane 80 evrov za 18 lukenj in 50 evrov za 9 lukenj. Seveda pa je treba dodatne storitve, kot so vadbene žogice, voziček, izposoja palic in podobno, doplačati. Končna cena je torej za tiste, ki nimajo svoje opreme, bistveno višja.

Foto: Demokracija

Foto: Demokracija

Vrhunec perverzije pa so si privoščili z najemom helikopterja, ki je bankirje (med njimi se zagotovo najdejo tudi tisti, ki so sokrivi za bančno luknjo, ki jo je država sanirala pred štirimi leti in tisti, ki so sodelovali pri pranju denarja za Iran) vozil na panoramske polete nad prestolnico.

Foto: Demokracija

Foto: Demokracija

Vprašanja v povezavi s to zabavo, ki bi jo bankirji NLB morali zagotovo preložiti na čas, ko bi banki tudi v resnici šlo tako dobro, kot gre očitno povabljeni eliti na njihovo zabavo, smo poslali tudi  službi za stike z javnostmi v NLB. Zanimalo nas je, koliko je stala celotna zabava, koliko sta stal najem helikopterja in najem golf igrišča ter kakšen je bil sploh namen te zabave. Z NLB so nam odgovorili: “Gre za petdnevni teden golfa, ki ga organizira družba Diners Golf Smlednik. Na včerajšnjem dogodku je NLB, tako kot še nekatere druge blagovne znamke, sodelovala kot oglaševalec. Vodstvo banke na dogodku ni bilo prisotno.

M. S.