Gospodarska zbornica na nogah: 1,4 milijarde vreden sporazum med koalicijo in nadkoalicijsko Levico bo še bolj zatiral zasebni sektor!

Luka Mesec in Marjan Šarec (Foto: STA)

Račun sporazuma med vladajočo koalicijo in opozicijsko stranko Levica bo gospodarstvo stalo najmanj 1,4 milijarde evrov – in to v razmerah, ki že nakazujejo gospodarsko ohlajanje v širšem evropskem prostoru. V pomanjkanju analize finančnih učinkov, s katero bi še pred podpisom sporazuma postregla vladna koalicija, so oceno učinkov izvedli na Gospodarski zbornici Slovenije. Največje breme predstavlja predlagan dvig prispevnih stopenj za zdravstvo in pokojnino, ki vsebinsko gledano povečujejo obremenitev dela. 

V GZS ocenjujejo, da imamo v Sloveniji visok socialni standard, čeprav zaostajamo v konkurenčnosti gospodarstva za povprečjem EU. “Da bi tak socialni standard ohranili in celo še dvignili, moramo zagotoviti predvsem ustrezno poslovno okolje, dvig produktivnosti in spoštovanje tistih, ki delajo. Sporazum med koalicijo in opozicijsko stranko Levica za leto 2019 ne zagotavlja ničesar od tega. Nasprotno. Je zmes dragih populističnih ukrepov, uperjenih proti razvoju gospodarstva.”

Na podlagi razpoložljivih podatkov na Gospodarski zbornici Slovenije ocenjujejo, da naj bi se zaradi uveljavitve predlogov koalicije in Levice breme za gospodarstvo povečalo za najmanj 1,4 milijarde evrov, kar predstavlja več kot 3 odstotke BDP.

Sporazum z Levico bo neravnovesje še dodatno povečal – prišlo bo do upočasnitve rasti neto plač
Največje breme po njihovem predstavlja predlagan dvig prispevnih stopenj za zdravstvo in pokojnino, ki vsebinsko gledano povečujejo obremenitev dela. OECD je v nedavnem pregledu davčne zakonodaje (avgust 2018) ugotovil, da že danes Slovenija od socialnih prispevkov pobere precej več kot druge države OECD. Ta sporazum bi to neravnovesje še dodatno povečal. Prišlo bo do občutnega dviga bruto plač, kljub temu pa bi se upočasnila rast neto plač, kar je nasprotno od prizadevanja gospodarstva. Ob odsotnosti razvojne kapice, ki jo pozna večina držav EU-28, je težava še precej bolj izrazita za slovenske strokovnjake, ki so nosilci razvojnega preboja v podjetjih.

Predlagani dvig stopnje DDPO na 22 odstotkov v 2022 pošilja tujim – pa tudi domačim – vlagateljem nenavadno sporočilo. Študija OECD je pokazala, da je višina tega davka najbolj škodljiva za gospodarsko rast v državi. Visoka gospodarska rast v državah, kot so Madžarska, Irska in Litva, je v veliki meri posledica ugodne obravnave dobičkov podjetij. V teh državah so dobički podjetij obdavčeni s stopnjami med 9 in 15 odstotkov. V zadnjih 10 letih je bila gospodarska rast v teh državah 3,6-krat višja od slovenske. Te države so torej imele željo pritegniti nove vlagatelje. Z zvišanjem obdavčitve pri nas bodo obstoječi vlagatelji uhajali v davčno prijaznejša okolja, so kritični v GZS.

“Po predlaganem sporazumu bi se javna poraba povečala vsaj za 540 milijonov evrov. Večanje vloge države gre pri tem pretežno na račun zasebne podjetniške iniciative in pomeni nacionalizacijo oz. ukinitev dela zasebnega sektorja. In to celo ob argumentaciji izboljševanja položaja dela zaposlenih, ki jih je s sedanjim sistemom javnega naročanja, ki preferira najnižjo ceno, vzpostavila ravno država sama.”

Vlado opozarjajo, da gre za strel v koleno
Na prvi pogled prihranki za potrošnike (študentski servisi, ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja) ali boj proti prekarnosti (zaposlitev pomožnega osebja v javnih ustanovah, omejitev agencijskega dela) obljubljajo všečen izid. Vendar se bo obseg potrebnih javnih izdatkov zaradi teh predlogov na srednji rok precej povečal, račun pa bomo poravnali davkoplačevalci. To se bo odrazilo v potrebi po dodatnem dvigu davkov za pokrivanje dodatnih javnih obveznosti, najverjetneje tudi v obliki vnovičnega zvišanja stopnje DDV, ki je prav za najbolj ranljive skupine najbolj krivičen davek. Hkrati se znižuje stopnja fleksibilnosti slovenskega gospodarstva, kar pomeni precejšnje poslabšanja poslovanja družb v času prihodnjega poslabšanja gospodarskih razmer – kar spet predstavlja potencialno breme za javne finance.

Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS: “Slovensko vlado pozivamo k racionalnemu premisleku o nekaterih ukrepih, ki predstavljajo potencialno veliko breme za javne finance, zatirajo zasebni sektor ter omejujejo njegovo prilagodljivost. V fazi pozne konjunkture je tak dogovor strel v koleno, zaradi katerega lahko gospodarstvo klecne.”

Gospodarska zbornica Slovenije je skupaj z Združenjem Manager že pozvala predsednika Vlade RS na sestanek, na katerem bodo opozorili na posledice poslabševanja pogojev poslovanja, ki jih povzročajo v sporazumu predvideni ukrepi.

C. Š.

 • Franjo Trojner

  Kaj ste slučajno mislili, da od vseh teh levih kretenov na oblasti kahko pričakujete kaj drugega, kot popolno razsulo???
  A ste res mislili, da lahko slabo poznan komik Serpentinšek, kot predsednik vlade razen kretenizmov za Slovenijo in vse Slovence naredi kaj dobrega????
  Tisti, ki ste videli Serpentinška, kot rešitev ste popolnoma mimo vsekali in ste parodija na razum!

 • Ryuk

  Od GZS pa, razen nekih neučinkovitih pozivov vladi, tudi ne moremo pričakovati konkretnih ukrepov.

  • Stajerka

   in kaj predlagaš….kakšen ukrep pa lahko kontra zakonu sprejme GZS??….razen ta, da prične metat delavce na cesto…..

   • Ryuk

    Lahko predlagajo veto državnemu svetu. Čeprav tudi to nima veliko možnosti za uspeh.

    • Stajerka

     …na proračun je bil veto, danes bo proračun potrjen…..žal, ne pomaga in ni izhoda, lewaki so se med sabo spečali in državo bodo zagonili v roku 1 leta…..
     .srečni smo lahko, da nimajo ustavne večine…..potem ne bi Venezueli sledili samo finančno, ampak tudi družbenopolitično……

   • stajerc5

    Ali mi lahko poves, kdo si sploh upa “vrzt” delavca na cesto pri nasih Tozdovskih zakonih?

    • macon

     Bodo kar “zapirali štacune” in bodo posledično tudi delavci na cesti.

  • Common Sense

   Morda poziv, da vsa podjetja za 1 mesec zamudijo s plačili vseh davkov (razen prispevkov za zaposlene). Pa odgovorne osebe požrejo kazen, če jo bo sploh kdo spisal. Da vidimo kaj bo potem.

   • Stajerka

    ja, samo prej naj spraznijo račune, če ne bodo rubeži, da se bo kadilo….stroški bodo pa vseeno, če bo izvedena izvršba ali ne, banka računa – pa mislim, da FURS tudi…….

    • Common Sense

     Rubežev ni v 1 mesecu. Najprej opomin. Bi pa bil kumulativni učinek gromozanski. Šok terapija.

 • Peter

  Nek se troši dok ima kredita.

  • Steiermark

   Plačujemo in plačevali pa bodo tudi naši potomci…… bruh nad bruhi!

   • Peter

    Briga njih.

    • Steiermark

     To vemo, tako se obnašajo kot njihovi očetje, ki so začeli z ropanjem in pustošenjem po Sloveniji ter izropali več kot 100 miliard, iz Slovenije, njihovi pankrti pa danes, pravtako, pod rdečo zvezdo, nadaljujejo!

  • stajerc5

   …kot da sem to ze enkrat dozivel, mogoce sem samo sanjal, kdo bi vedel…

   • Peter

    Ja….

    • macon

     Ista banda vlada na enak način v malo spremenjenih pogojih, hkrati pa si lasti še vrednote in moralo.

 • Stajerka

  ….saj bo…..lewaki začnite pripravljat ZUJF na 2…..

  desnici priporočam, da stopi vstran in 1x dokončno pusti, da se sami skopljejo iz kupa dr*ka, ki ga vedno pustijo za sabo……pred volitvami je pač potrebno javno povedat, da ste pripravljeni prevzet vodenje države samo z ustavno večino….

  • stajerc5

   To je ena varianta, druga, grozna ampak pravilna, bi bila pa bojkot volitev desnice pri volitvah. Seveda se ve, kam bi to vodilo, ampak….

   To bi pomenilo, da morajo vse kar so rdeci nasrali, sami pojesti, koncno priznati narodu, da so nesposobni in izginiti za vse case iz povrsja politike.
   Za tolazbo: Sarec ni Maduro s svojo vojsko!

 • soc

  Venezuela, dober dan!

  • Stajerka

   …a ni še dan, to je šele jutro…..pol veš kaj nas čaka opoldan :))

  • xtc

   Gre samo predstavo za narod-oni so že davno morali soglašati razen svetlih izjem,ljudje ,ki vodijo zbornice,niso tam v korist podjetnikom ampak skrbno izbrani kadri,ki zadeve usmerjajo pravilno.
   Preveri raje politične pedigreje vodilnih na obeh zbornicah za 25 let nazaj pa boste videli kam v večini primerov peljejo politične poti.

 • xtc

  Nekaj velja opozoriti-definitivno držijo navedbe tako OZS kot GZS.
  Vendar naj opomnim tole;gre za večino(razen redkih svetlih izjem),kučanovih posr***,ki bodo takoj utihnili po obeh zbornicah,ko j,bo Kučan obiskal njune šefe in jim povedal,da tisti ki se bunijo ne bodo dobili več ugodnih kreditov,državnih pomoči,nepovratnih sredstev,subvencij pa tudi EU sredstva jim ne bodo dodeljena,ne bodo uspešni na državnih,občinskih in druhih razpisih povezanih z državnim denarjem in vsi se bodo pos*** in utihnili-že poznano,kot vedno in lepo pokleknili.
  Ne pozabite vodstveni kadri na OZ in GZS so vedno pravilno nastavljeni iz kučanu pripadnih tako ,da zadeve delujejo “pravilno” sicer je nekaj lajanja a ko”gospodar” dvigne glas se rep spusti in še samo cvili in nato utihne.
  Žal se pač mora ta kučanov cirkus odvrteti do konca do bankrota razsipa zbornic in nato pa bo mir,

  • moon

   Kaj pa piskotek v obliki obveznega clanstva? Bo..bo

 • Stajerka

  ,,,,no ta pa drži…..pribito in zabito!..

  Misel dneva: En Šarec na dan, odžene prihodnost stran. Živimo za danes, pozabimo na jutri.

  https://twitter.com/Pertinacal

 • Antonius

  Ne samo delavci realnega sektorja, čas je, da se proti početju levičarskih vlad upre cela Slovenija, ker na kredite zapravljajo denar, ki ga nimamo.
  Obrazec levičarjev je zelo preprost. S tujimi krediti pokrivajo manjko, ki ga zapravljajo za preobširno javno upravo, oziroma, za svojo volilno bazo. Po domače povedano, jim glasove na volitvah plačujemo tudi vsi ostali, ki Kučanovih zapravljivcev ne volimo.
  Scenarij, ki je Grke prek noči spravil k pameti, Slovence še čaka.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI HLAPCEV OD NKVD HLAPCEV , NA OBLAST .

  • GverilaStyle

   vsaka žival trpi turturo do neke meje….potem je pa čas da se zobe pokaže!!!!!

 • Stajerka

  Za vstop Slovenije v EU je glasovalo 866.593 volivcev (89,61 odstotka), proti jih je bilo 100.432 (10,39 odstotka). Za vstop v zvezo Nato pa je glasovalo 635.864 volivcev (66,05 odstotka), medtem ko jih je bilo proti 326.845 (33,95 odstotka).

  HVALA vsakemu posebej in vsem skupaj! To je še edino, kar drži domovino in narod v koliko toliko varni coni, tudi članstvo v monetarni uniji ima veliko vrednost za Slovenijo.

 • montyamp

  Če Slovenci ne bi , iz kakršnihkoli razlogov , bojkotirali volitev in posledično izvolili pravo politiko , namesto marionetnega kriminala , se UDBOVSKA GVERILA ne bi mogla znašati nad narodom , kot se to dogaja danes .
  Se pravi , da narod , koliko ga je po komunistični moriji ostalo , še pač ni dozorel , zrele so namreč komunisti poklali in izgnali .
  Ravnovesje med dobrim in zlim je bilo med WW2 porušeno , seveda v korist ultraidiotov in komumistfašističnega zločina .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • xtc

   Vse to drži ,ampak povej mi a si ti v vseh letih videl čistko ljudi na OZ in GZS?
   Mislim ,da veš kaj želim povedati?

  • GverilaStyle

   Če negre na volitve sleherni volilec…..verjami, da bo nekdo zmagal z večino…..kajti v tej vukojebini se volitve dobijo z strankarskimi volilci in ne z rajo!!! Raja je pač zraven, ker more biti….drugače ni to demokracija če raja nima glasu!!!! Samo poglej kako so zmagovalca na zadnjih volitvah izolerali složno…..a Janša ima čisto prav, da je tiho, ker se sedaj vidi, da so-bodo drugi vse zafurali in nihče več nebo mogel kazati z prstom na njega.

 • GverilaStyle

  Glej ga šarca na sliki….mu je milan svetoval, da naj izgleda ponižen….al je to od sramu?!!!!

 • tasilo

  Levica še predlaga, naj Slovenija začne tiskati kar svojo valuto Slovenski evro (s kapitalistično oznako $€), na katero bi do leta 2030 vsako leto dodali po eno ničlo, torej 10 ničel v 10 letih.

  Tako bi najlepše počastili nostalgični spomin na čase Srpokladivarske federacije Zahodnobalkanije.

  Aja, pa še to … ŽIVELA PRVA PETLETKA!

  • Peter

   Ti si pa optimist! Ena nula na leto niti približno ne bi zadostovala, na vsaki dve leti pa bi odbili vsaj 4 nule in dobili Nov Slovenski evro, pa potem Bolj nov, potem Še Bolj Nov, zatem Zares Nov itd itd.

   • stajerc5

    Pa papirnica v Radecah bi spet imala pozitivno bilanco…

  • Antonius

   Zanimivo mi je, kako malo so ljudje vedeli o zvijačnem Drnovškovem drsečem tečaju, ko smo z dinarjev odšli na svoj tolar. Na začetku je bila ena nemška marka vredna cca. 35 tolarjev, ko smo pa prešli na evre je postalo pa vrednostno razmerje z marko prek 120 tolarjev. Prevarantski Drnovšek je svojo uspešno ekonomijo ves čas vzdrževal s krediti in tiho inflacijo.
   Danes se Kučanovi *kvartopirci* z inflacijo sicer ne morejo igrati, zato nas pa ves čas zelo uspešno zadolžujejo.

   • Peter

    Ja, predstavljaj si infalcijo, če bi imeli svojo valuto in levičarje na oblasti….

 • pajot

  Z volitvami ne bomo prišli nikamor. Boljševike volijo boljševiki in javna uprava. Glasove štejejo tudi boljševiki. Potrebno bi se bilo poslužit kakšnega korenitejšega prijema. Vprašajte gospoda Stephana.

 • šmentanamuha

  Kučanisti (LMŠ, SD, Levica, SMC, SAB, Desus) se obnašajo, kot da je država njihova last in tako tudi delujejo. Nesposobna leva kamarila se šlepa na korupciji (javna naročila in projekti) in obdavčevanju realnega sektorja, ki tvega in vlaga svoj kapital. Če bi na volitvah podprli program SDS, ki je bil zelo gospodasko stimulativno naravnan, namesto da so ustanavljali svojo stranko, bi sedaj lahko bile stvari precej drugačne.

 • Vera

  Tile tupoglavi na vladi n e razumejo navadne matematike, kako naj razumejo ekonomijo,saj niso dorasli mestom,ki jih zasedajo !

 • Capi

  Kot bi se otroci igrali dohtarja in dohtarco, Slovenija je pa pacient………

 • macon

  Postkomunisti ne želijo privabiti tujih vlagateljev in posledično ne želijo ekonomskega napredka ljudi, za vsako ceno hočejo ohraniti oblast. Ker ne znajo voditi procesov in so izjemno skorumpirani, lahko vladajo samo revnemu prebivalstvu, katerega najbolj propulzivni del vseskozi odhaja v tujino.

  Eno so besede, ko se vsi delajo, koliko jim je do družbe in ljudi, drugo je realnost. Levičarji so amoralni in bi jih brez laži bilo konec, zase zahtevajo neomejeno oblast!

 • branči

  slovenija je prepolna mentalnih iztrebkov, kar je posledica oplemenitenja prišlekov iz vzhoda! da so nekateri mesečniki zavohali tržno nišo, je stvar samo v tem, koliko teh idiotov jih podpira in jim drži “štango”! isto je s komikom serpentinškom! iz totalne bede umika govora pred parlamentom EU, so naredili briljantno potezo in blaženi lahko samo še pričakuje romarje na šmarco, kjer se bodo poklonili njegovi veliki državnosti! samo totalen bankrot lahko še kaj spremeni, vse ostalo je le prilivanje na ogenj!

 • Frank Novak

  Levaki kar naprej nekaj fantazirajo – in se delajo “lepe”.
  Desnaki kar naprej nekaj jokate – in se delate “zrtve”.

  KAKO NAD LEVICO?
  Seveda ne s prestevanjem kosti, pac pa z logiko.
  Oglejte si intervjuje s pokojnim Miltonom Friedmanom, Nobelovim nagrajencem za ekonomijo, in potem v razpravah z Lukcem in drugimi sanjaci uporabite isto taktiko: TUKAJ, ZDAJ, LOGIKA PROSTEGA TRGA

  https://www.youtube.com/watch?v=RWsx1X8PV_A&t=4s
  https://www.youtube.com/watch?v=Wi-D24oCa10
  https://www.youtube.com/watch?v=MRpEV2tmYz4
  https://www.youtube.com/watch?v=hsIpQ7YguGE

  • Common Sense

   Absolutno pravilno. Sam Slovenceljn, tudi desni, te ne sliši. Ne more iz svoje kože. Ali je komunist, ali je pa kalimero. Pragmatične poti ne pozna.

   • Frank Novak

    Pragmaticna pot zahteva aktivno udejstvovanje, tega pa so bolj sposobni prebivalci protestantskih dezel, in ne katoliki. Aktivno udejstvovanje terja samodisciplino – torej mozgansko skorjo. Jokanje ne terja nicesar, saj so udelezena custva ki domujejo v bazalnih ganglijih in hrbtenjaci.

    Najslabsa kombinacija je mala katoliska dezela ki jo je nedavno “osrecil” komunizem in iz katere se je toliko mladih izselilo na zahod v njo pa vselilo toliko mladih iz vzhoda.
    O kateri dezeli mislite da govorim?

    • branči

     a ti to iz amerike apliciraš na slovenski model?

     • Frank Novak

      Dobro bi bilo da bi se Slovenski jokci malo poamerikanizirali.
      RES JE, ZIVLJENJE V ZDA, JE BOLJ ZAHTEVNO KOT V SLOVENIJI. Jokcanje in pritozevanje nad komunisti v ZDA ne pripelje nikamor. Treba je ustvarjati presezno vrednost in del te vrednosti dajati delodajalcu. Jokci so zaradi tega v ZDA neuporabni.

     • branči

      mnenja so zastonj, sploh pa tista “trial”, ki jim uporabnost poteče v 14 ddnevih! je potrebno nekaaj drugega, da spremeni zabetonirano stanje!

     • Frank Novak

      Pri nas v ZDA sistem pragmaticnosti deluje ze par sto let…
      Res je, tudi ZDA – tako kot SLO – so zgrajene na genocidu (ameriskih indijancev) in suznjelastnistvu (africanov) TAKO DA LEPO PROSIM NEHAJTE SE JOKCAT…

     • Common Sense

      Imaš prav. Volil sem. Izpolnil sem svojo dolžnost. Pa tudi “Put your money where your mouth is” poznam. Zato sem pripravljen tudi “odkintati”. In to ne simbolično. Samo sedanjim luzerjem pač ne dam. “Jokcem”, kot jih imenuje Frank Novak namreč. Kalimerotom, ki vsak dan znova dokazujejo, da je Einstein imel prav. Če nekaj ponavljaš na isti način in pričakuješ drugačen rezultat je to definicija norosti. No v Sloveniji je očitno kar nekaj norih, če je Einstein le imel prav. Tudi na desnici.

     • Common Sense

      Amen.

     • Frank Novak

      Ali ko unicjuje drugega Slovenca… se posebej ce gre za kaksnega istospolneza ali lezbijko ki je Slovenske narodnosti. TAKRAT SLOVENCELJNU ZRASTE GREBEN DO NEBA…

 • Frank Novak

  Levica ni sposobna produkcije. Ni sposobna ustanavljanja podjetij, kreiranja izumov ipd.

  Poslanstvo levice je da si pridobi oblast v “borbi” za izkoriscanega cloveka.

  Tako je v vzhodni Evropi prisel na obast Komunizem, ki bi brez Nacistov ostal za mejami Sovjetske Zveze.

  Danes Nacistov ki ogrozajo Slovanov ni vec, zato rabi Levica novo foro.

  Nasla je nove “ponizane in razzaljene” da se bo borila v njihovem imenu (za lastno oblast seveda). Ti “novi proletarci” so muslimani ki jih hoce levica privleci cim vec.

  Ob vsem tem pa levicarji pozabljajo da bodo prav oni tisti ki jim bodo muslimani, ko jih do kraja izkoristijo za potrebe invazije, prvim pognali metek v glavo.

  Muslimani ne prenasajo levicarjev in to zato ker so levi ateisti in ker se zavzemajo za enakopravnost spolov in spolnih orientacij. Kolikor vem levicarji ne sedijo v nobenem parlamentu musimanskih drzav.

  Tako dalec pa levim ne kapne. Lasten narod posiljujejo s toleranco do ljudi ki tolerance ne poznajo. Igrajo se z ognjem ki bo prve pogoltnil prav njih.

  Po njihovo, kdor aktivno ne podpiral islamizacijo Evrope in Slovenije je rasist in fasist.

  Ti levicarski skrajnezi bi takoj obrnili lajno ce bi za migrante morali dati kaj is svojega lastnega zepa.

  Tako pa delegirajo davkoplacevalce kaj morajo narediti. Pridejo na zbor, obsojajo druge “manj humane” Slovence in ob tem dozive katarzo.

  Kaksno Evropo bodo pustili nasim zanamcem jih ne zanima.

 • Common Sense

  Kot je povedal Frank Novak, skrajni čas je, ampak res skrajni čas je, da zmerna (prava) sredina in desnica se vzameta v roke. Komec koncev, recept je že dan. Skopirajo naj pristop Levico in ga izboljšajo.

  Npr.

  1) Nov mlad obraz (če ga lahko najde esktermna Levica, ni hudič, da ga najde sredina in desnica), luškan, prijeten na pogled
  2) Privlačna vizija in terminski plan.
  3) Jasen in konkretiziran program v 5. točkah. Ostalo pride na vrsto kasneje. Zgledujte se po Levici.
  Npr. 2.1. Večji neto 2.2. Stanovanja za mlade in 2.3. Učinkovit javni servis 2.4. Zdravstvo 2.5. Varnost
  4) Učinkovit marketinški načrt. Udarna sporočila, prilagojena pretežno slovenski levičarski miselnosti. Filozofija v ozadju: “Tell them what they want, give them what they need
  5) Nobenih preštevanj kosti. Nobenih. Konec je s tem.
  6) Core team odličnih retorikov in debaterjev. Če ne znate, se natrenirajte.
  7) Absolutna komunikacijska disciplina! Kdo govori kje kaj in kakšna sporočila. Nobenih padalcev.
  8) Team sposobnih raziskovalcev in detektivov. Vsak levak ima okostnjake v omari. Let’s find them.
  9) Zagotoviti cash. Vse se da kupiti. Tudi novinarje na levi. Play dirty if needed. Levaki to stalno počnejo.
  10) Zaščiti si hrbet. Zagotovi si pametne zaveznike v Višegradu in v Evropi.

  Še kaj se najde, a za začetek bi morda bilo dovolj. Pa ne zdaj jamrat, da se to ne da. Kako je novi brazilski predsednik prišel na oblast v desetletja levičarski Braziliji?

  • Peter

   Za začetek bi jaz predlagal:

   1. Ustanovitev dobro plačane totalno neodvisne finančne policije.
   2. Sprememba vseh zakonov na podlagi katerih se da mutit (glej današnji odpis miljona enemu betonskemu entelektualcu)
   3. Menjava tožilcev in sodnikov, odprava neomejenega mandata, uvedba materialne odgovornosti le-teh.
   4. Vsem obsojenim se pobere vse, kar so pridobili s krajo ali goljufijo.

   Potem, ko je to narejeno in začne delovati pa je čisto vseeno, kdo vlada, a je lev, desen, zgornji, spodnji, roza, zelen….

   • Common Sense

    Najprej moraš priti na oblast. Ker je Slovenija pretežno leva, moraš folk (ki je nenormalno glup) nadmudriti oz. po domače, nategniti. Tako kot je to storila Levica in kot je to storil Šarec. O temu govorim. Potem pa lahko začneš vse te zgodbe, ki jih omenjaš.

    • Peter

     Predvsem moraš dobiti na svojo stran medije, potem je vse enostavno.

     • Common Sense

      Glej točko 9. Mediji so ljudje. Točno določeni posamezniki. Identificirati “prave” in uporabiti pravi način, da se jih prepriča v sodelovanje. Vse se da. To so večinoma pisuni, ki delajo za “male pare”. Prostituke, ko se je nekoč izrazil nek vidnejši politik. Lastniki medijev so tudi ljudje. Naj imajo večjo korist od sodelovanja, kot če ne.

     • macon

      Menda so vsi trije, ki imajo v lasti osrednje medije, v kazenskih postopkih (Petrič, Hakl in še en tretji). Ugani, kdo jih s tem drži za jajca.

      Novinarji so pretežno levi opranoglavi polizobraženci z dokončanim FDV, ki za zanikrno izobrazbo in delo zahtevajo dobro plačilo ter javni ugled. Ugani, kdo to da delu njih (jasno, zato jih izobražujejo precej več kot so realne potrebe).

     • Common Sense

      Brez zamere ampak Frank Novak ima še kako prav. Vsaj sodeč po prvih odzivih. V Sloveniji je cel kup (sicer dobromislečih) nay-sayers. Nič se ne da in vsak (dobronameren) predlog se takoj sesuje s 5 razlogi, zakaj to ne gre. Kot da bi bil na kakšnem ministrstvu ali upravni enoti. Defetizem namesto konstruktivizma. Pa lep dan vsem skupaj…

     • macon

      Seveda se da, samo pozabi običajne metode in regularno politično tekmo. Vse, kar si predlagal, je blažev žegen.

      Gre za solze, kri in znoj. Hujši je režim, hujša je represija, ki jo producira, torej je protirežimec kot človek v večji nevarnosti in več mora narediti za kakršenkoli rezultat.

      Kdor bo rušil levi režim oziroma se bo ta počutil od njega ogrožen, se bo soočil s policaji, kaznimi, sodišči, zaporom, odpovedali se mu bodo skoraj vsi bližnji, večina ga bo zaničevala.

      Tisti, ki je proti resno pokvarjenemu in kriminalnemu režimu in sistemu, je za večino (konformisti, povprečneži) redno in vedno norec.

    • macon

     1. Ne moreš nategnit folka, ker bodo nerežimcem skozi vse kanale ugotavljali in pripisovali zle namene in tako preparirali svoje leve ovce.

     2. Levica lahko laže oziroma je nekredibilna, ker ji mehanizmi javnega pomnenja to brišejo in odpuščajo (režim pomeni, da so v njegovi lasti in upravi), medtem ko opozicija tega ne more. Ne more nekdo sveži desni lagati, koliko bo dal ljudem, ker to ni desno, to je levo. Desno pomeni individualizacija in osebna odgovornost, bedaki pa nočejo slišati na to temo.

  • macon

   To ne bo delovalo, ker si zanemaril osnovno predpostavko oziroma izhajaš iz napačne: da je politični boj odprta tekma z enakimi pravili za vse.

   Realnost je pa obstoj levega režima ali globoke države, ki prikroji vse v tej družbi za svojo oblast in korist. Temu prilagodi svoje razmišljanje.

  • branči

   nakladanje iz varne strani! a je že kgo objavil, oliko je bilo v protestih rumenih jopičev v franciji, mrtvij, invalidiv, ki se ji je življenje spremenilo čez noč? nalaganje na ogenj, ki ga nekdo drugi namesto tebe vzdržuje, da ne ugasne? a sem povedal vse, kar normalno pametni razumejo?

  • macon

   Tell them what they want: Levica obljublja eko socializem, demokratični socializem, utd, za nas bodo delali stroji, mi pa bomo raziskovali svoje lepe duše torej money for nothing. Pozabi delo za vse, saj jih veliko sploh noče delati. Pozabi razlage s ciframi, ker te nihče ne bo poslušal dlje kot par sekund in jim boš samo tečen. Pozabi odgovornost in nagrado, saj večina beži od odgovornosti in bi samo nagrado. Pozabi večji neto, ker javni sektor že zdaj dobi večji neto kot si ga sploh zasluži, privatno gospodarstvo z več ljudmi pa ima malo ali nič javnega glasu in je povsem nepovezano.

   Give them what they need: Desnica ne more dati zastonj denarja, ker potem ni desnica. Levica pa vseskozi obljublja ravno to. Govorili so o Indiji Koromandiji in je večina garala kot živina s pazniki z avtomati za hrbti. Govorili so o svobodi in so ljudje izginjali čez noč. Vidiš, spet obljubljajo Indijo Koromandiji in na hitro pogrozijo tudi s pazniki z avtomati vsem nepokornim, ampak nič ne zaleže. Večine se ne prime, ker mislijo, da se klanje ne more ponoviti. Kimajo režimu in imajo mir, to je predstava slehernika.

   • Common Sense

    Mišljeno je ravno obratno Macon;) Poveš jim kar želijo slišati, nato narediš po svoje. Pač, to kar je prav. Malo je treba brati Machiavellija. Drugače ne bo šlo. Pa brez zamere in lep dan še naprej.

    • macon

     Machiavelli piše o dobesednem rezanju vratov. Opoziciji ostane samo kredibilnost kot vsem opozicijam.

     Nasploh ne bo šlo, kučanova banda je zmagala že na začeku devetdesetih, ker ni bila lustrirana.

 • Get Smart

  Skrajni čas je, da nepismeni otročički nehate smetiti po spletu z levičiji, desničiji, sredinčiji …
  ker so to vse samo in le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE floskule za “zavaravanje freenkijevnovakov, komonsensotov itd.
  .
  Na svetu smo LJUDJE
  in so
  SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI (=paraziti = krvosesi in njihovi psi čuvaji=WATCHDOGI),
  kot si kaviaržidoKOMINTERNA sama pravi
  (tu zanjo MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA).
  .
  Če pa radi bi bili komonsensoti s POTURJENIM pojmom desniči označujete ljudi,
  potem ti moram povedati, da se ljudje ne delamo žrtve,
  ampak SMO ŽRTVE kaviaržido KOMINTERNISTIČNEGA sužnjelastništva.
  .
  Dokler bodo otročički drkali po spletu o sredinčijih in odkrivali toplo vodo o programih, ki jih ljudje že tisočletja in tisočletja izvajamo, pač ni pričakovati OSVOBODITVE izpod MURGL JUGOKOMUNISTIČKE OKUPACIJE nje.

  • Get Smart

   Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
   IZROPALA
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €

   in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
   = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.
   ———
   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost«
   ———
   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
  boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
   IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
   TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
   Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
   Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
   le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

   –––––––
   IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
   = LEVICA =
   =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

    • Get Smart

     RAZUMETE, @nova24?????

     DU ya?

     “Nov Obraz” KPJ = LEVICO je USTANOVIL MILAN KUćAN
     in zdaj tu otročički drkate,
     da je LEVICA (MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA)
     KAO OPOZICIJA
     MURGL KOMUNISTIČKOJ JUGOSLAVIJI v Sloveniji???

     Ste ritardirani do konca in naprej?

     Pamet v glavo, otroci, pamet v glavo.

    • radames

     Tečnež ostaja! Zaradi te tečnobe so bili marsikje primorani spreminjati komentatorski del portalov.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
   kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
   do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • antimur

  Tega butastega in hudobnega fašista Mesca, moramo z njegovo poslansko skupino vreči skozi zaprta okna parlamenta, potem pa povsem enako narediti s Kučanom, drugače bo takoj naštancal druge levofašistične antislovenske kretene.

  • Peter

   Baje bo Fredi Miler naslednji novi obraz, no.

  • holzer

   Zelo lepo povedano.
   To bi moral že zdavnaj nardit,bi prišparal kar velik denarja.
   Dlje časa se bo s tem odlašal,škoda bo z dneva v dan večja.
   Zmeraj se sprašujem,pa kdo je te kre#ene volil.

 • Novakec1

  Čim prej naj pade velik meteorit na to zblojeno slolandijo. Zbogom.

 • radames

  Če ne bi imeli komunistične revolucije, tako agresivne levice ne bi imeli.

 • radames

  Macon! V komentarjih spodaj si se zares izkazal. Čestitam!

  *****

 • Olga101

  Šarec se “odločno” skriva v Kućanovi omari! Že tako ni upal v Bruselj zaradi neznanja angleščine, katastrofalnega proračuna, italijanskih “fašistov” , ki bi ga spraševali fojbah, zdaj ga pa še doma morijo…. Bogi Šarec, mu bo Štefka čajčka skuhala…

 • Skrajno Desni

  Samo čim več na črno delat, nič plačat davkov naj se jebe ta vlada.

 • Skrajno Desni

  Na fotki pa Šarec kod da se je v hlače poscal.

 • Janez Kepic-Kern

  EX ZL =LEVICA” Luka MESEC IN – PITJE – PIVA !?

  ALKOHOLNE
  PIJAČE – SEVEDA – P I V A !

  Kot
  sem že večkrat zapisal – sem lani poleti, en poletni večer
  jaz
  Janez Kepic-Kern – na moje lastne oči
  VIDEL
  TEGA EX ZL=LEVICA Luko MESCA,
  KAKO JE
  NONŠAlANTNO, BREZ VSAKIH TEŽAV
  — SPIL
  KAR – TRI VELIKE VRČE – P I V A – zaporedoma., enega za drugim.
  V
  lokalu PELIKAN – POD METALKO, V CENTRU LJUBLJANE.
  Pri
  pitju tretjega vrča PIVA – JE BIL EX ZL=LEVICA LUKA MESEC – ŽE PRECEJ OPIT.
  BREZ SMISLA,
  OTROČJE
  – SE JE SMEJAL, SE PRETEGOVAL IN OPLETAL Z ROKAMI.
  IN DEBATIRAL
  Z NEKIM MLAJŠIM MOŠKIM NEEVROPSKEGA VIDEZA.

  Jaz
  sem le 2, 3 mize stran ob soku – nekaj pisal na mojo e-tablico. Seveda sem bil presenečen,
  da tako neekorpulenten človek kot je L. MESEC – ZMORE SPITI TOLIKO PIVA.
  TOREJ!
  ZAGOTOVO SE VSI STRINJAMO,
  DA JE ENA ZADNJIH STVARI, KI JIH MI SLOVENCI “RABIMO”- TO,
  DA BI IMELI V PARLAMENTU NAŠE R. SLOVENIJE

  POSLANCE NAGNJENE K PITJU ALKOHOLNH PIJAČ, ALKOHOLIKE, DROGERAŠE ITD.

  ALI
  TOREJ KDO OD BEROČIH BOLJ NEPOSREDNO POZNA
  TEGA EX ZL=LEVICA Luko MESCA ?
  In – ve, koliko in kako pogosto L. MESEC – PIJE PIVO ITD.?
  Jaz ga poznam le s TV:
  Ugasnem TV, ko ga zagledam.
  Ne morem poslušati njegovega
  meni – “čenčavega”
  pogosto brezsmiselnega govorjenja L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA