Gospodarska zbornica: Podaljšanje omejitev zaposlovanja Hrvatov predstavlja avtogol za slovensko gospodarstvo

Foto: STA

Z Gospodarske zbornice Slovenije so sporočili, da absolutno nasprotujejo nesmiselnim političnim odločitvam, ki lahko že jutri ogrozijo pozitivne gospodarske napovedi za Slovenijo. Pri tem so se sklicevali na včerajšnjo odločitev vlade v odstopu o sprejemu Zakona o spremembi Zakona o podaljšanju prehodnega obdobja na področju prostega gibanja državljanov Republike Hrvaške in njihovih družinskih članov, ki jih je negativno presenetila. “Ne razumemo, v čigavem interesu je bila včeraj sprejeta odločitev,” jasno poudarjajo na Gospodarski zbornici Slovenije. 

V zadnjih mesecih je Gospodarska zbornica Slovenije več ministrstev opozorila na potrebo po tem, da ne pride do morebitnega podaljšanja sedanje ureditve, saj je kadrovska vrzel resen izziv za gospodarstvo. To je bilo na vseh ravneh jasno razumljeno.

Slovenski trg dela ne zadošča vse večjemu povpraševanju
V nasprotju s sporočilom za javnost, ki ga je včeraj izdala vlada, na zbornici ponovno poudarjajo, da bo zakon, če bo sprejet v državnem zboru, v obdobju naslednjih dveh let dodatno destabiliziral slovenski trg dela. Dejstvo je, da se slovensko gospodarstvo sooča z vse večjim povpraševanjem po kadrih, ki jih slovenski trg dela ne zagotavlja več v dovolj veliki meri. Zato smo in bomo v prihodnje vedno bolj odvisni tudi od zaposlovanja tujcev, če želimo ohranjati gospodarsko rast in razvoj.

“Podaljšanje omejitev za hrvaške delavce je zato povsem v nasprotju s potrebami in pričakovanji gospodarstva, zlasti pa podjetij ob slovensko-hrvaški meji, zato na GZS od vlade, ki opravlja le tekoče posle, zahtevamo, da sporni in škodljivi zakon nemudoma umakne iz nadaljnje obravnave. Od poslancev pa, da ga v nasprotnem primeru zavrnejo. Gospodarstvo ne sme biti ujetnik meddržavnih trenj,” sporočajo jasno in odločno.

N. Ž.

 • Tako je to

  Da bo prostor za “uboge begunce” z dvema levima rokama.

 • RATATA

  So rekli v tistem času:
  “pa zakaj se Slovenci tako upiraju zedinjenju s hrvati, saj bi izgubili le jezik in ime, vero pa bi ohranili”.
  Najlažje je nekaj zajebat!

 • garfi

  “LEVICA” UVAŽA BALKANCE IN BALKANIZIRA-UNIČUJE SLOVENIJO
  DOL Z šarec-sd-smc-desus-zl-l-sloga-itd MAJA NA VOLITVAH
  SVOBODA SLOVENIJI

 • stajerc5

  Narediti racijo pri “tezko zaposljivih” ali kavcarjih(po domace), pa “da se vidi braco, ko oce ili nece”!!!
  Potem, sele potem se bo videlo koliko jih potrebujemo, prej ne.

 • DJURO SUMAR

  Vsaka država potrebuje mezdne delavce za dela, katerih domači delavci nočejo opravljati. Avstrijci in Italijani hodijo delat v Nemčijo, Slovenci v Avstrijo in Italijo, Hrvati, Bosanci, Srbi pa v Slovenijo.

 • sodnikisozločinci

  Delajo vtis nacionalistov, potem ko so Hrvaški dobesedno vsilili, da vzame slovensko ozemlje in to neuspešno. KEKCI!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!