Gospodarstvo že reagira na vladno koalicijsko pogodbo, ki obremenjuje gospodarstvo: Družba Akrapovič bo dobiček namesto v investicije plasirala v bolj stabilno poslovno okolje!

Foto: STA

Reakcije gospodarstva na napovedano koalicijsko pogodbo levega šesterčka že kažejo prve učinke. Lastniki družbe Akrapovič so sprejeli sklep o izplačilu celotnega zadržanega bilančnega dobička v višini nekaj več kot 32 milijonov evrov. Takšen sklep je po navedbah iz družbe posledica negotovosti glede bodoče davčne obravnave rezultatov poslovanja družbe v preteklih letih. Predsednik upravnega odbora Igor Akrapovič je ocenil, da situacija že dlje časa “eskalira v negativno smer”, ki je podjetniki niso želeli.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bodo akumulirani bilančni dobiček družbe Akrapovič namenili izplačilu dividend in naložbam v bolj predvidljivih poslovnih okoljih. Predsednik upravnega odbora družbe Igor Akrapovič je za STA danes pojasnil, da gre za samozaščitni ukrep, ki sicer ne pomeni, da bodo selili proizvodnjo drugam, temveč to, da bodo “zasluženi denar plasirali drugam”.

Kot je ocenil, situacija že dlje časa “eskalira v negativno smer”, ki je podjetniki niso želeli. Hodili so “na sestanke, razlagali, opozarjali in dajali predloge, zgodilo pa se je to, kar se pač je”. Zdaj pa bodo morali malo manj govoriti in ukrepati, da bi zaščitili podjetje in premoženje.

Dobičke, namenjene investicijam, ustavili
Tako so v podjetju “vzeli vse zadržane dobičke, ki so bili načeloma namenjeni za razne investicije in bomo vse skupaj ustavili”, je povedal Akrapovič – to se pravi rast, investicije in zaposlovanje. “Ta denar bomo plasirali nekam, kjer je bolj predvidljivo.” Navedel je možnost nakupa delnic ali drugih podjetij v stabilnejših okoljih. “Ker poslovati v državi, kjer se praktično vsako leto pogoji lahko obrnejo za sto odstotkov, to ne gre. Tako ne moreš poslovati,” je še poudaril predsednik upravnega odbora Akrapovič.

V družbi Akrapovič so se z omenjenim sklepom odzvali na vladno koalicijsko pogodbo, ki predvideva pribitek na vse transakcije v davčne oaze, osebne prihodke iz rent in kapitala pa naj bi vključili v osnovo za odmero dohodnine.

Do tega je bil že prejšnji teden kritičen tudi ajdovski podjetnik Ivo Boscarol. Podjetja tega ne bodo lahko prebavila, Avstrija in Italija pa bosta bistveno ugodnejši za poslovanje, je v pogovoru za Televizijo Slovenija ocenjeval Boscarol. “Mi smo pričakovali … da bo nova vlada poslušala, kar govorimo, da bi dobiček lahko delili z zaposlenimi, da bi bili bolj motivirani in da bi dobiček res šel k tem, ki ga ustvarjajo, sedaj pa bo šel v državni proračun,” je dejal. Podjetniki bodo tako raje šli v normalna davčna okolja, taki zasebni podjetniki pa se v Slovenijo ne bodo več vrnili, je še opozoril Boscarol.

Lastnik podjetja Pipistrel Ivo Boscarol (Foto: STA)

C. Š.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kaj je za pričakovat od pokvarjena lewuharya??? Lopov je vedno kradel. Nikoli ni nič dobrega naredil.

 • rabbit

  No takole se je začelo v Venezueli, pa vidimo kako se je končalo.

 • totex39

  Res je gremo po poti Venezuele, najprej nas zapustijo naši gospodarstveniki podjetniki, nato ne bo nobenih tujih investitorjev in če se to ne bo zaustavilo pravočasno smo gotovi. Tega ne smemo dopustiti!

  • Darth Vader

   ah, če pride do venezuelskega scenarija, se bomo vsaj konkretno notranje očistili :) ker če pride do državljanske vojne, so ga levičarji najebal

   • francelj3

    Iz srca upam, da res.

   • pajot

    upam. in to dokončno.

  • Borut Stari

   Tako je.Zalego “demokratično”pospraviti za vedno.

 • soc

  Po takile vladi ostane le še – potop. Reši se, kdor se more!

  • McBobo

   Reset sledi.

   • tohuvabohu

    Se bojim, da bo sledila reciklaža.

 • bubamara

  Res mi ni jasno kaj Akrapović še počne v SLO. Ebe ga občina, država, fovšija polovice državljanov…. Kapo dol za vztrajanje.

  • Darth Vader

   sej kolikor je sam uspel na raznih javnih srečanjih in okroglih mizah povedati, je mislim da v 70ih letih prejšnjega stoletja torej nekje okoli 1970…..s svojo delavnico žezbežal iz slovenije in sicer….ne boste verjel….na Hrvaško v Istro v Buje……ker so bili tam bolj naklonjeni podjetništvu in zasebni podjetniški iniciativi……to je sam javno povedal…..tko da more biti resnično s srcem navezan na Slovneijo, da si te stvari sploh dopušča, ker roko na srce…..v Sloveniji ni politika, ki bi bil blizu svetovnemu uspehu Akrapoviča…..tut Janez Janša mu ne seže do kolen glede intelekta in globalne prepoznavnosti…….pa je že Janez Janša svetlobna leta pred vsakim politikom v sloveniji

   • tohuvabohu

    V tistih letih so zaradi ugodnih pogojev na Hrvaško hodile cele trume slovenskih podjetnikov. Za to nisi rabil nobene inteligence, samo prijatelje, ki ti znajo kaj svetovati. Sem poznal nekaj ljudi, ki so ravnali podobno.

   • bubamara

    Govoriš o njegovem očetu, ki so ga ebali SLO komunisti in se je zatekel v svojo domovino, ko je imel podjetje v SLO. Akrapovićev oče je prišel v SLO iz Hrvaške.

  • moon

   Vecji in starejsi si, tezja je odlocitev za selitev.. je pa potrebna.
   Vsi pametni podjetniki si ustvarjamo prihodnost zase in svoje otroke v stablnih okoljih. V Sloveniji pac nikoli ne bo bolje, samo se na slabse lahko gre, to sem sam ugotovil ze pred par leti in temu primerno ukrepal (sem mali in ne tako star :))

 • samsara

  Pričakujem, da bo nacionalna televizija povebila Akrapoviča, Boscarola in še koga podobnega v studio in med recimo oddajo Odmevi, posredovala njihovo sporočilo javnosti, ki je izvolila udbokomunistično svojat.
  Morda pa so dobili iz SK ZKS v Murglah drugačna navodila.

 • rubec

  Akrapovičevi auspuhi so za moje pojme preglasni. Iz njihovih hal ni bilo slišati da izmed vseh programov podpirajo program SDS a oz. Janeza Janše. Je v zidovih preveč izolacije?

  • Thinfs

   Krdelo, ki je bilo z njim, so planili naprej in se ustavili-ZAto,ne.

  • samsara

   Saj veš Rubec, ISO standardi pa UDBA standardi, Pa SDV standardi, pa JUS standardi, pa JEBO standardi, pa KUČO standardi…
   Zadovoljiti vse je težko. Nazadnje se izcimi tu in tam kakšen prdec.
   Kar niso ‘volili’, tudi niso dobili, prdci potuhnjeni. Zdaj pa kot da jim nekaj ni čisto po volji.

  • Slovenka

   Odlična misel. Je kdaj Akrapovič vsaj šepetaje omenil, katero stranko podpira? Jaz ga nisem slišala. Če sem ga preslišala, me popravi.

  • moon

   A ti bi na njegovem mestu veselo razlagal, da si za JJ-ja??
   Sicer pa tudi stranka SDS je s programom bolj leva, kot desna, je pa res, da ni boljse alternative.

  • pajot

   Vse gre u krasni qurac. Zakva ne bi šli tud auspuhi?

   • Borut Stari

    Auspuhi niso problem. Problematična je država in blaginja ljudi,

  • soc

   Preberi članek njegovega sina, finančnega v podjetju, v Financah teden-dva nazaj… Grozljivo. Mulo kot da sta mu Mesec in Tomićka starša.

 • Hun1978

  Manipulativn clanek

  • McBobo

   Sploh ne. Vsi tisti gosopdarstveniki, ki še vztrajajo v SLO morajo imeti veliko čustveno srce, da požrjo toliko dreka, kolikor jim ga ta država servira. In tega dreka je čedalje več.

   • Hun1978

    kaksno custveno srce v poslu..Akrapovic dosega visoko kvalitetne izdelke zato lahko placuje raziskovalce bolje, da jih obdrzi v svojem podjetju…

    • McBobo

     Žal, nekatere nas še vedno jebe srce in gnijemo v tej zahojeni državi.
     Vprašanje je, zakaj bi Akrapovič, Boscarol… plačevali vedno višje davke zaradi zgrešene politike. Odgovor je, zaradi srca, navezanosti, domoljubja. Kje je tista finančna meja, ko ima srce zadosti domoljubja?

     • Hun1978

      Podjetja ni prodal Bavarcem, ker je druzinski posel..ne pa zarad domoljubja do domovine..v Sloveniji zeljeno kvaliteto doseze za dokaj cenej placilo strokovnjakov napram v tujini…ce bi pa selil proizvodnjo v manj razvite drzave z pocen delovno silo pa posledicno neb uspel najt strokovnjake z dodano vrednostjo

   • Hun1978

    custveno srce do cega?..v firmi je strokovnost popembna ne pa custva do domovine…kar se tice obremenitev podjetnikov je pa stanje ze dlje casa neugodno

  • rabbit

   Kje ti vidiš manipulacijo, da bo Akrapovič prvič v svojem podjetniškem času pobral dobiček iz podjetja , še nikoli ga ni to je prvič v zgodovini podjetja.

   • Hun1978

    Akrapovic lepo pove, da je stanje za podjetnike v Slo ze dlje casa neugodno…z SDS vlado neb blo za Akrapovica nc bols

  • šmentanamuha

   Ker ?

 • Lustrator

  In? Bo kdo izmed milijona polpismenih homo sovjetikusov, ki so izvolili to komunistično partijo prevzel finančno odgovornost nad škodo, ki ŽE NASTAJA čeprav vlada pravzaprav sploh še ni pričela s sprejemanjem napovedanih uničujočih lumpenproletarskih zakonov?! Sicer pa imajo podjetniki predno se za večno poslovijo iz Slovenije še eno možnost – pozanimajo se o politični pripadnosti svojih zaposlenih in vse, ki glasujejo pa za rdečesrajčnike vržejo na cesto zaradi neodgovornega ravnanja. Zelo dvomim, da kakšen izmed komijev v privat firmah ustvarja tolikšno dodano vrednost, da bi odtehtala milijardne luknje, ki jih bo v slovensko gospodarstvo zvrtala novo-stara sestava srpokladivarjev.

  Res je, predlagan ukrep smrdi po totalitarni represiji, a če država ne bo uvedla individualne finančne soodgovornosti volivcev za svoje izvoljence, bomo kmalu v bankrotiranem totalitarizmu.

  • exposingthetruth1111

   A vidiš zdaj, da so javne volitve dobra stvar ! Zdaj bi pa rad vedel kdo za kaj glasuje. Sem ti rekel, da bi volitve morale biti javne.

   • Lustrator

    Ne bi “rad” – le prišli smo tako daleč, da drugega izhoda z vidika podjetnikov več ne vidim. Komunista-materialista izučiš le, ko ga krepko lopneš po denarnici – davkov in ostalih državnih kraj pri belem dnevu žal ne zastopi, če zaradi svoje norosti izgubi službo, se mu bo začelo svitati.

    Če želimo, da državljani volijo ODGOVORNO in hkrati ohranimo demokracijo, potem morajo volitve ostati NAVZVEN anonimne, a neposredno povezane z volivčevim transakcijskim računom. Torej brez kakršnihkoli javnih šikaniranj, izključevanja, pogromov – to ne sodi v civilizirano demokratično družbo. Le da se državni krediti odslej ne jemljejo pri zunanjih subjektih, ampak izključno iz imetja vladnih volivcev. Če vlada iz teh kreditov ustvari dodano vrednost, se jim ta vrednost proporcionalno vrne v denarnice, če ne, so pač dobili lekcijo, ki si jo bodo prav gotovo zapomnili.

 • marker

  Bravo leve stranke. Nova vlada še začela ni, pa se že sesuva gospodarstvo. Venezuela, prihajamo!

  • Thinfs

   Gospod pije in s tem vedežuje?

  • samsara

   Morda pa se kakšno izmed Slovenskih mest, Kamnik recimo, ali vsaj krajev, med mandatom te udbovlade pobrati s kakšnim venezuelskim mestom? Potem sledijo obiski, izmenjave, sodelovanja na kulturnem, znanstvenem, gospodarskem in nenazadnje političnem nivoju.

 • dob

  Pa kva pol. Si bodo pa še naprej sposojali. Zadolževali bodo državo, dolga pa ne bodo vračali.
  Izgovori bodo pa klasični: pa kaj potem, saj so tudi druge države dolžne…

  Morda so res dolžne. Le da druge države ne poravnavajo dolgov s tem, da ustvarijo Srebrenico, ko se pufi enkrat ustavijo. In ustavili se bodo, o tem ni nobenega dvoma!
  Luzerjem nihče več ne bo posojal, ne vanje investiral.

  • FORT WORTH

   Ce pa butli se vedno dozivljajo orgazme, ko vidijo yugo-tugo zastavo…

 • luckyss

  Jebite se takšni “podjetniki”…
  Najprej bi cuzali državo, potem pa vrhunske varilce plačali po 750 evrov neto..
  Spizdite čimprej..
  Skupaj z Batagelom..Postonjsko jamo pa naj naloži v kombi in odpelje s seboj, kot so mu že povedali v levici…
  Banda…

  • WatsonForus

   pojma nimaš o gospodarstvu , sanja se ti samo kako trošit tuj denar.

   • luckyss

    To seveda ve ta prodajalec sesalcev, ki za vstopnino v jamo, ki bi morala biti narodni park in je last vseh Slovencev, kasira po 300 000 evrov na dan ..ovce butaste..

    • Lustrator

     Kasira nataanko toliko kot so ljudje NA TRGU pripravljeni plačati. Ti, ki bi pa varilcem plačeval 3000 € za delo, ki se ga lahko v nekaj mesecih priuči velika večina zemljanov ne gled ena izobrazbo in inteligenci, ne bi na trgu preživel enega samega meseca.

     • luckyss

      Verjamem da nikoli v življenju nisi varil ..niti avtogeno ali obločno…
      Zato ne bova o plinih , bliskanju, itd…
      Preprosto se mi ne zdi fer, da nekdo, ki delavcem plačuje znesek, ki je pod pragom revščine…jamra….in pri tem gre za “prestižno” podjetje…idioti..

     • Lustrator

      Nisem, ker denar služim z možgani, ne pa z rokami – za kar pa sem moral seveda opraviti kakšnih 15 let izobraževanja več kot varilec, a se zaradi državne uravnilovke in ostalih vmešavanj države v gospodarstvo to skorajda nikjer ne pozna – odličen stimulans za visoko kvalificirano delovno silo, inovatorje in podjetnike, ni kaj.

      Še enkrat, a tokrat zadnjič: ti sploh veš kaj je TRG DELOVNE SILE?

     • luckyss

      No sedaj, ko praviš, da si denar služiš z možgani…se ti globoko opravičujem…
      Očitno si največji revež tukaj…Objavi TR, ti bomo kaj nakazali..

     • Lustrator

      Ni treba. Samo manj pogubno voli, pa bomo imeli vsi zadosti.

  • šmentanamuha

   Dečko, ajde oladi …

 • totex39

  Če pride do Venezuelskega scenarija bo konec tudi z zadolževanjem države, kajti denarja za tako propadlo državo ne bo več.

  • luckyss

   Ti maš venezuelsko nafto v glavi, je pregosta za črpanje..sam drek…
   Sicer pa bi venezuelsko “elito” bilo treba postaviti ob zid, prav tako njihove duhovne voditelje ZDA…
   Sramota kaj so storili ljudstvu..

   • šmentanamuha

    A da ja? In po možnosti si volil Levico? Sam vprašam.

    • luckyss

     Nisem tak idiot da bi kogarkoli volil izmed naše bande …
     Prvič in zadnjič sem volil za odcepitev , pa še za to mi je žal…

     • šmentanamuha

      Torej bi vseeno rad nazaj v socialistični raj? Mislim, da sploh ne veš, kaj pišeš.

     • luckyss

      Glej…tam delavci niso bili lačni…zdravstvo in šolstvo je bilo brezplačno in na nivoju , burke in “ninđe” prepovedane…ilegalnega migranta pa smo dobili le, če je kdo s kroglo v glavi padel na našo stran…

     • šmentanamuha

      Sej to, zato pa še danes eni mislite, da denar raste na drevesu. Človek, odrasti!

     • WatsonForus

      hahahh a, dej se mal zresni , dej ti razlož kako smo lepo živeli v socializmu od leta 1980 pa do 1989 ? ko so grdi kapitalisti MMF in ostali nehali zalagat Jugo z dolarji ? Se še spomniš Milke in Antončka !?

     • luckyss

      Tisti, ki nikoli niste znali prijeti lopate na pravem koncu ste vedno jamrali in vedno boste…genetska “napača”…
      In ko bo vojna boste kot običajno nastavili rit okupatorju..

   • WatsonForus

    ljudstvo si je storilo samo z izvolitvijo levih ketenkotov , to se dogaja tudi v SLO Vukojebini.

    • luckyss

     Še dobro, da nimamo nafte…..bi kmalu videl kdo vodi “komuniste”…
     Idiot blesavi…

     • WatsonForus

      imamo pa neizmerno količino naivnih slovenčkov.

     • FORT WORTH

      Pa, kje zivis ti bebo ??
      V zivljenju se nisi zasluzil z postenim delom niti za kavo.
      Prosjak !!

     • luckyss

      No, vidiš kako se hitro izdaš, ko si sprovociran ;)
      Od kje pa si….iz Doboja ?! A, ti si že rojen v Sloveniji, le foter ti je od tam, se opravičujem…
      He, he..idioti..

    • Bosanoga

     Pa saj jih nismo volili.

 • Antonius

  Denar ima možnost, bulmastifi jo pa niso imeli, da bi pred norci z Eražmove pobegnili v tujino.
  Bulmastifi so se uprli, podjetniki se tudi ne pustijo, Slovenci pa kot Butalci, uživajo, da jih Kučanovi ksihti izžemajo in =bejo.

  • luckyss

   “Podjetniki” so razne “senice”…bulmastifi pa nategnjeni brezpravni delavci…
   Idiot farški..

   • šmentanamuha

    Oh, kako inteligenten odgovor:(

    • luckyss

     Realnost ni nujno “inteligentna”…

 • WatsonForus

  PRAVILNO , tisti ki je ustvarjal ima pravico razpolagat s svojim denarjem, VSI privatniki neste cekine iz države , pa da razni Lukci dojamejo kje rastejo Evri!

  • rabbit

   Zanima me kako bi bilo če en mesec nihče ne bi plačal nobenega davka, nobenega prispevka, nobene trošarine, a potem bi lunatiki še vpili, da je kapitalizem grd in umazan. A ja denar s katerim se napajajo njihova korita so pa dišeča in za pojest.

 • soc

  Je rekel dobro stoječ znanec, ko smo v družbi bentili čez karikaturo od premiera in vlade – nič bat, fantje, v tem mandatu se bo privatizacija končala, razglašena bo amnestija za gospodarski kriminal 1948-2022 in sledila bo pravna država, kot si jo želite. Čista ko suza.

  In geslo ZSMS pustimo preteklost, važna je prihodnost, bo dobilo svoj polni smisel.

  • šmentanamuha

   No ja, vrč hodi po vodo toliko časa, dokler se ne razbije … pravijo.

   • luckyss

    Zato pa narodu v rednih časovnih presledkih “dokurči” in malo nafilajo jame…

    • šmentanamuha

     Bogi si, bogi …

     • luckyss

      Zgolj opozarjam…seveda brezuspešno, ker teh zakonitosti ni moč ustaviti…
      Razen s kugo ali udarom večjega meteorita…
      No, kakšna “kuga” tudi zna “uiti” iz kakšnega laboratorija ko bodo analitiki ugotovili, da je nova revolucija neizbežna…
      Ampak to je že prezahtevna tema za vaš IQ..

 • šmentanamuha

  “Družba Akrapovič bo dobiček namesto v investicije plasirala v bolj stabilno poslovno okolje!”
  Ne vem, če večni študent ekonomije Luka Mesec sploh razume ta stavek. Za Violeto in Kordiša sem prepričana, da ga ne.

  • FORT WORTH

   Za levico je gospodarstvo ahilova peta drzave.

  • Lustrator

   Ne le Mesec – mislim, da teh besed ne zastopi niti en sam član celotne vladne koalicije, sicer bi pri priči ponudil svoj odstop. Če bi seveda poznal pojem časti in odgovornosti do države in državljanov za katere je zaprisegel.

   • luckyss

    V “bolj stabilnem poslovnem okolju” bo treba delavca plačati z vsoto, ki presega prag revščine…
    Vam je sedaj potegnilo..ovce farške ?!

    • Lustrator

     Delodajalec bo delojemalca v normalnem okolju plačal natančno toliko za kolikor se bosta medsebojno dogovorila v pogodbi in pika. Ohrani svoje diktatorske fetiše vmešavanja v gospodarstvo za svoje kolege iz stranke mladih venezuelskih srpokladivarjev.

     • luckyss

      Seveda v tem stadiju logično razmišljaš ker si postal ovca…
      Včasih smo se zgražali nad suženjstvom, toda poglejmo dejstva…
      Dober, močan suženj je bil takrat prekleto drag…na pamet bi rekel okrog 50 000 sedanjih evrov..
      Zato ga je pameten gospodar dobro hranil, mu dal ustrezno streho nad glavo..
      Sedaj v “demokraciji”….delavec živi pod pragom revščine, za streho nad glavo in hrano skrbi sam, če zboli ali umre ima delodajalec (sužnjelastnik) takoj na voljo novega..z borze…če ta zavrne delo lahko crkne..
      Res ste ovce farške, nič vam ni jasno..še ko farji vaše otroke posiljujejo si zatiskate oči…
      Banda glupa ničvredna..

     • Lustrator

      “Sedaj v “demokraciji”….delavec živi pod pragom revščine, za streho nad
      glavo in hrano skrbi sam, če zboli ali umre ima delodajalec
      (sužnjelastnik) takoj na voljo novega..z borze…če zavrne delo lahko
      crkne..”

      Povej mi eno samo demokratično državo, kjer delavci živijo pod pragom revščine. Oziroma še bolje; povej mi eno samo demokratično oziroma kapitalistično državo na svetu, kjer kdorkoli, ki je redno zaposlen, živi pod pragom revščine. Naj ti olajšam muke: je ni.

      Zdaj pa poglej države, kjer se to dogaja (da nekdo, ki dela, živi pod pragom revščine). Brez izjeme boš naletel na same totalitarne greznice bodisi komunističnega ali islamističnega/ljudožerskega tipa. Med njimi je seveda tudi Slovenija, ki nima niti D od demokracije, niti K od kapitalizma.

     • luckyss

      Lepo da se končno strinjaš z mano…;)

   • samotoje

    Čakaj, čakaj, čast se začne s č-, odgovornost pa z o-. Ne bo šlo. Koalicija je prišla do b- kot bedak. Naprej ne gre.

  • luckyss

   Seveda Akrapovič ne bo pomislil, da bi vrhunske varilce plačal po 1700 neto namesto po 700 kot trenutno…

   Kitajci so že predragi, naj ti varijo Indijci in sicer tista kasta, ki trenutno lovi podgane..tisti so poceni..

   • FORT WORTH

    Odpri podjetje in placaj delavca 1.700€ ti, teoretik, ce imas jajca.
    (:-DDDDDDX

    • Bosanoga

     Pusti defektnega bolnika. Ta misli, da bomo eni delali, luzrji pa na nš račun živeli. Tako razmišljanje si že zasluži metek v glavo. Samo crknjena rdeča uš je dobra uš. Ni zastonj ta slovenski pregovor.

    • luckyss

     V Avstriji je to običajna plača, pa država pri nas ne “požre” toliko več kot jamrate…
     Le bolj balkanski ste tukaj..”nikad dosta”….pa. če bi vam delavec vsak mesec prinesel 500 evrov samo zato da mu teče delovna doba, bi jamrali..

     • FORT WORTH

      V Avstriji so kapitalisti in imajo na vodstvenih polozajih sposobne, zanesljive in kredibilne ljudi, ki vedo kaj delajo.
      Pri poslih so zelo podobni Americanom, kjer poslovnih pogodb skoraj ne poznajo. Stisk roke in dana beseda imata svojo tezo.
      In oboji za socialiste nocejo niti slisati.

   • Bosanoga

    Eh. Pa saj imamo srbjance pa šiptarje. Za šiptarja dvomim, ampak srbjanca bi pa že v parih letih naučil varit. Res je, da srbjanca ne moreš naučit niti slovensko govorit, ampak slovenščina je itak eden najtežjih jezikov, tko da v varilca ne bi smel biti problem. Pa saj jih imamo te čefurje zato, da opravljajo dela primerna njihovemu standardu. Daš mu 603 eur mesečno, pa je.

   • Lustrator

    Kajpak – vsak pameten podjetnik bo raje v Sloveniji dal za osnovnošolsko izobraženega delavca 3000€ mesečno (od katerih partija avtomatsko odtegne polovico), namesto da bi proizvodnjo preselil tja, kjer bo enako kvalificiran delavec z veseljem sprejel delo za 400€, država mu bo pa v zahvalo ker ji znižuje brezposelnost dodelila še kakšno subvencijo.

    Ni čudno, da ne obstaja ena sama socialistična država, kjer ne bi večina živela v revščini – s takim razmišljanjem je vsak € ustvarjenega BDP-ja pravi mali čudež.

    • luckyss

     Glej, zgoraj omenjeni jamrajo, da bodo morali drugam…jaz sem jih tja tudi poslal, ti pa se s tem strinjaš….
     Kje je sploh problem ?!

     • Lustrator

      Problem je v tem, da na ta način (že 70 let) izgubljamo najsposobnejše, tiste, ki edini DEJANSKO ustvarjajo v tej državi, hkrati bodo delovna mesta izgubili tisoči in s tem bo v svet poslan še en jasen signal tujemu kapitalu: v Sloveniji ni podjetniške perspektive, saj smo še vedno na oblasti mi, marksistični psiohopati.

     • luckyss

      Se ti zdi delovno mesto plačano manj kot je meja revščine normalno ?!
      Ali boš dejal, da je trenutno to kar trg ponuja…?!
      No ravno zaradi tega se ciklično pojavljajo revolucije, ki s takšnimi napolnijo jame ali giljotine…
      Seveda oblast slej kot prej postane droga in krog se ponovi..

     • Lustrator

      Kar se mene tiče, ste vsi tisti, ki ste v življenju magari enkrat samkrat volili komunistično stranko, preveč plačani, tudi če vam mesečna mezda nanese 200€ – s svojo nerazsodno odločitvijo na volitvah niste spravili v revščino le sebe, ampak kolateralno vse sodržavljane, torej tudi tiste, ki si prizadevamo da Slovenija stopi po poti normalnih zahodnih demokracij, kjer so demokracija, pravna država, prosti trg, privatna lastnina nekaj svetega. V teh državah celo brezposelni na sociali dobivajo v povprečju več kot pri nas zaposleni diplomanti. Zakaj? Ker privatno gospodarstvo, nizki davki, vitka država, debirokratizirana družba v državno blagajno skupaj prinesejo neprimerljivo več kot v zatohlih socialističnih greznicah slovenskega tipa.

      Sicer pa ne vem o kakšnih cikličnih revolucijah govoriš – doživeli smo pekel francoske in komunistične revolucije in mislim da je vsem razen soroševim opranoglavim sledilcem jasno, da se kaj takega več ne sme ponoviti.

     • luckyss

      Revolucije se pojavijo takrat, ko se preveč poveča pohlep ter premoženje posameznikov in temu ustrezno pade standard večini…
      Trenutno smo blizu tej točki…res nas hočejo zmesti z migranti, toda to je le prelaganje dejstva…

     • Lustrator

      Niti francoska, niti komunistična revolucija se nista zgodili spontano oziroma kot odraz večine ljudstva – pri obeh dogodkih je šlo za naklepen in IZ POHLEPA GNAN naskok na oblast izveden s strani manjšine. Posledice so bile bolj uničujoče kot večina vojn, pravičnost v družbi pa je šla krepko pod predrevolucionarno stanje.

      Torej ravno nasprotno od tvoje mitološke pravljice o nekakšnem pravičniškem uporu za skupno dobro.

     • luckyss

      Noben hlapec, dninar, kajžar ali mezdni delavec ne bi nasedel komunistični propagandi, če bi bil sit in zadovoljen…
      Za revolucije si je torej kriva “jara gospoda” sama, oziroma njihova nenasitnost..
      Če bi se znali prav čas ustaviti, bi tudi revolucij ne bilo…Če bi nekdo npr. rekel…”deset milijonov imam dovolj, ostalo pa bom dal za dobrodelne namene in spodobne plače svojih zaposlenih…Ampak ne–tudi 50 milijonov ni dovolj, niti 100…nikoli ni dovolj…In ravno zato so revolucije redne, torej ciklične…;)

     • Miro

      Kar se mene tiče ste vsi tisti, ki ste vsaj enkrat volili SDS ali Janšo, najmanj umsko omejeni………

     • Lustrator

      Ja, ampak kar se tebe tiče, je 1+1 = 7 in srpokladivarski revolucionarji pa osvoboditeljski borci za svobodo, tako da nisi ravno referenca.

     • luckyss

      Joj Miro, ne delaj tega…
      Tukaj se resnica dozira po kapljicah, drugače potem dva dni skupaj norijo..

   • šrauf

    Avstrijskega delodajalca tak varilec ne stane dosti več kot pri nas, pa ima kljub temu plačo 1100-1300…

  • Domoljub

   KAJ BOŠ GOVORU LUKEC BO DOKTORIRAL IZ EKONOMSKIH ZNANOSTI V VENEZUELI. PEEDSEDNIK DRŽAVE Nicolás Maduro MU BO PA MENTOR.

  • samotoje

   Mesec prav zdajle, ob soju petrolejke, študira Akrapovičeve besede.

 • Borut Stari

  Glede podjetnikov takoj po vojni,ki so jim pobrali kar vse. 100 %, Če koga niso pred tem pobili je pa gnil v zaporih in Golem. Sedanjih 50 % je proti temu naravnost Blažev žegen Boljševiki ne poznajo milosti.

  • luckyss

   Jebi ga…na koncu narava vse poravna..
   Noben človek si ne zasluži milijonkrat več kot navaden delavec…niti tisočkrat, niti stokrat…
   Pa to ni komunizem, ampak logika, ovce blesave..

   • Lustrator

    Vsak človek si zasluži natanko toliko kot lahko na TRGU dobi. Velja tako za lastnik, kakor za zaposlene. Komunizem je edini sistem, ki je tako nor v svoji zločinskosti, da se čuti kompetentnega, da se v to nevidno roko trga vmešava s svojo “ekspertizo” (beri – polpismenimi partijskimi aparatčki z nekaj razredi osnovne šole ali v modernem času družboslovnega faksa, kar je nekje tam-tam).

    • luckyss

     Seveda bi moral vsak za delo sposoben tudi delati, brez tega ne gre…
     Nekateri imajo IQ 150 in več drugi imate pod sto….tudi to je treba ustrezno nagraditi…
     Ni pa fer da en lopov in idiot služi milijone na račun najrevnejših…Ni to Darwin, to je idiotizem…
     Zato pa realnost vsake toliko časa določene pokoplje v jame in rove..

     • Lustrator

      te ni res prav nič sram, ko takšne pišeš. Nima niti smisla resno replicirati, ker se dovolj osramotiš že z lastnimi besedami. Tvoja klogika: delodajalec = lopov, delojemalec = revež sodi tam nekje za ruske stepe v leto 1918, pa še tam so morali te populistične floskule ljudem ubiti v glavo z množičnim genocidom.

     • luckyss

      Brez empatije človeštvo ne bo preživelo…in empatija še ni komunizem!!

     • Lustrator

      Se strinjam. A empatija je pojem, ki je za komunista podobno abstrakten kot vera v Boga. Zato med komunisti ni dobrodelnežev, čeprav si lastijo milijarde (ukradenega) denarja, tudi med največjimi dobrodelnimi organizacijami prednjačijo same krščanske, niti sledu o komunističnih in tako dalje.

      Prava dobrodelnost že v svoji definiciji stoji na principu PROSTOVOLJNOSTI, ne pa prisili. In kako naj jaz PROSTOVOLJNO darujem ubogim, ko pa mi država pred tem PRISILNO odtuji 70% prihodkov, da imam še komaj zase dovolj? Ti je zdaj jasno, zakaj so največji donatorji humanitarnim organizacijam vsi po vrsti zahodnjaki iz ultrakapitalističnih držav in ne obratno? Najprej je treba kapital sploh ustvariti, če ga hočeš deliti. Komunistična logika je ravno nasprotna in zato tako katastrofalna za družbo – najprej deli, potem pa ugotovi da nima s čim ustvarjati.

     • luckyss

      Denar za upokojence, invalide in brezposelne, ki si po “ekonomski računici” (naša mala klinika;)…ne zaslužijo ničesar JE empatija…

     • Lustrator

      Tako je – a edino pod pogojem, da je dan PROSTOVOLJNO oziroma z obojestranskim konsenzom. Vse ostalo je kraja pri belem dnevu.

      In glede na to, da se upokojencem, invalidom in brezposelnim v kapitalističnih državh godi neprimerljivo bolje kot njihovim sodobnikom v socialističnih greznicah slovenskega tipa, zlahka prideva do izpeljave, da je resnična empatija in močna skrb za socialno ogrožene možen le v kapitalizmu. ker v socializmu dejanskih dobičkov ni, tudi ni česa deliti, je to tako težko razumeti?

   • plavi-mil

    Nobeden, prav nobeden človek si ne zasluži biti pod komando levičarjev, laž, kraja , diskreditacija ali celo likvidacija so levim fašistom v krvi, že od leta 45 kradejo uspešnim in pametnim ljudem in talajo pa sami sebi, če kdo od vas norcev, kateri jih podpirate misli, da komunisti delajo za rajo, se hudičevo moti.

    • luckyss

     Tebi sploh nima smisla odgovarjat..priznam, da mi je udarilo na smeh, ko sem prebral tvoj komentar ;)
     Ni čudno, da smo v taki riti, če pa imamo idiote kot si ti…
     Ni problem v tistih, ki se imajo za komuniste ali desne ali karkoli…
     Problem je v narodu, ki zaradi teh delitev ne more stopiti skupaj in ustrezno odgovoriti tej peščici idiotov, ki se barva v politično mavrico…
     Lačen je lahko prav tako “komunist”, klerik”, “desničar” ali pripadnik “hare krišna”..
     Nas ne tepe komunizem ali kapitalizem …ampak lastna neumnost…

   • šrauf

    Zato pa imajo v kapitalistični Avstraliji vsi enako penzijo. Pri nas pa ima socialno ćuteč murgo bonsai 12krat večjo od delavske pokojnine, plus šenkano hišo.

    proletarci vseh dežel,kaviar levakom vile v vamp press

   • Borut Stari

    Komunizma nikoli in nikjer ni bilo To je utopija. Pravzaprav bedarija. Mogoče je praskupnost nekakšen približek tej butasti iluziji. Deliti ulovljeno in nabrano vsem enako? Kaj še. Eden je lahko pojedel več kot drugi, lovec je rabil več energije. Bitja nikoli v naravi niso bila med sabo enaka ali enakovredna. Brez sposobnih in tudi bogatih podjetnikov, ki omogočajo s uspešnim podjetništvom delo in zaslužek stotisočim bi tudi ti, ki recimo nisi ovca, jedel travo. Vsi tisti izvoljeni ali ne idioti, ki iz nič obljubljajo gradove v oblakih so zame navadni iluzionisti.Tako so vzgojeni, da vedo, kje bodo jemali, da bi tistim ki od zibelke do groba živijo na tuj račun, dajali.

 • Franc Šink

  Vsi nekaj govorijo o nekih ekonomskih parametrih, koliko pa stanejo substicije tem ki stalno jamrajo o nemogočih razmerah .Tudi razmerje BNP in javne uprave bi bi bilo lahko zanimivo.

 • RATATA

  Naše podjetje bo vso izgubo namenilo za podporo palestincem, levici in lmš.

 • Domoljub

  LEVAKI PRIČAKUJEJO MILJONSKA VLAGANJA IZ VENEZUELE.

  • FORT WORTH

   Maduro bo zacel s proizvodnjo avtobusov v TAM-u.
   Hehehe

   • Slovenka

    Znamka Kremenčkovi.

 • Morala

  Na udaru bomo vsi – tuji lastniki, podjetniki…, državljani bodo plačevali višje davke in prispevke…zdravstvene storitve bodo dostopne le bogatim,,…še malo in bodo cerkvi vzeli gozdove, nehali plačevati duhovnikom dodatno zdrav. zavarovanje itd…

 • AlojzZ

  “If socialists understood economics they wouldn’t be socialists.” (Friedrich August von Hayek)
  Prevod: “Če bi socialisti razumeči ekonomijo, ne bi bili socialisti.”

  Kdo je bil Friedrich August von Hayek? Avstrijsko angleški ekonomist, Nobelov nagrajenec.

 • Bosanoga

  Čist tko, ali menite, da je mesec kdaj lopato v roki držal? Ali pa grable. Pomoje je to ena taka izrojena popederastana mamina maza, da dol padeš. Lublanski pederček, softič. Ko oni čefur s podganjo faco, ki je prvak nekega debatiranja. Izrojena pička, popederastana. Kako mi je že ime? Ko prav vidiš, da je degenerirana šleva. Tko kot večina pederčin.

 • Lisjak

  Vse firme podržavit,da bo mir.Kaj se to pravi?!

  • Lustrator

   Problem je v tem, ker so praktično vse ŽE podržavljenje – če ne z direktnim lastniškim deležem, pa indirektno preko davkov, birokracijo, raznoraznih nepotrebnih inšpektoratov in birokracij in seveda bank.

 • Bosanoga

  Fantje in dekleta, ko bo prišlo do zadnje faze, kar ta levuharska primitivna zabita pederska drhal resnično kliče, daj prosim, gremo do konca, da niti ena rdeča prožidovska počefurjena izdajalska pizda ne ostane….niti ena….edino tako bomo….

 • Olga2345

  Se bojo levičarji znebili “Ahilove pete” – izvoza (po Mesecu)…

 • Bosanoga

  Pa naj boscarol zaposli kakšne čefurje, srbjance. Res da so to ljudje na nivoju majmunov, slovensko se ne zna naučit, ampak rešuje ga dejstvo, da je slovenščina eden izmed najtežjih jezikov, v varilcs se ga pa ja da v 2, 3 letih prekvalificirat. 603 evre plače, pa bo majmun taglaven v 15 let starem mercedesu. Majmun srečen, država pa tudi.

 • Vrhovni sodnik

  Kmečki punti so nastali, ko jim je graščak hotel vzeti več, kot desetino, država nam že sedaj pokrade 69% zasluženega, zdaj bi rad pa 80%, ma ko jih jebe.

  • učko

   Vse skupaj odlično napisano, le državo zamenjaj z izrazom “zločinskim neokomunističnim kretenskim režimom”!!!!!

  • Thinfs

   Kot da se bi vprašal, če Svinja v štaluncu je,ali štrajka.Vse in več Vzamejo,V odstotkih poigledano,jih grdo gledamo.Temu Sledi.

  • Cilj levakov je 99,99% davek. Potem pa lokalni politkomisar deli “pravično” med vse enako ….

 • Get Smart

  Če bi bilo tovariša boskarola in njegovih sotrpinov kaj v hlačah, bi uporabili vse svoje moči, da bi ljudem povedali, kaj je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI MURGL JUGOKOMUNIZEM
  in bi pomagali ljudem odpreti oči,
  tako pa je ubogi bogi boskarolić, ki je mnda že pod prejšnjo MURGL JUGOKOMUNISTIČNO vlado IZSELIL SVOJE PODJETJE v TUJINO,
  kao
  pričakoval, da zdaj pa MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA ne bo več rabila njegovega denarja za očuvanje tekovina revolucije in za uvoz MUSLIćKULZIJEV,
  ampak da bo MURGL JUGOKOMUNISTIČNA vlada kao pustila dobiček tistemu, ki si ga je ustvaril.

  Koliko ritard mora biti nekdo, ki po vseživljenjskih DOKAZIH =
  izcuzanju, izropanju, uničevanju ….
  in več tisočletnih DOKAZIH drugih OROPANIH, ZAKLANIH ljudi
  kao meni,
  da nova kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA lutka pa kao res ne bo ROPALA
  ljudi,
  ampak bo? Kaj?
  Bo PARAZIT = MURGL JUGOKOMUNJARA kar čez noč nehal biti PARAZIT
  in se bo odpovedal vsemu naropanemu in možnosti nadaljnega ropanja
  in bo šel za čistilca prostorov k Boskarolu?

  A je kdorkoli na svetu lahko tak ritard?

  .

  Pamet v glavo ljudje.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili
   svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje
    kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • totex39

  Sramota za tako vlado, ki hoče pobrati čimveč davkov tistim, ki ustvarjajo in fizičnim osebam, ki delajo, da bodo še naprej lahko socialno vzdrževali delomrzneže in lenuhe.

 • montyamp

  Sem vam že napisal .
  Šarec je kot Stalin .
  Nacionalizacija je že v polnem teku .

  • učko

   To ni nacionalizacija, pač pa REŽIMO-PRIHVATIZACIJA !!!!!!!

  • zokispoki

   Mein Kampf zna klovn na pamet. Ga sanja, podgana, neizvoljena !

 • Djuro Sumar

  Akrapovič in Batagelj sta dva desničarska plačanca in se obnašata tako, kot da je od njiju odvisno slovensko gospodarstvo. Aja, pa Boscarol. Slabi podjetniki so to, ki ne preselijo proizvodnje tja, kjer imajo boljše pogoje. Postojnsko jamo bodo težko nesli s seboj.

  • Bosanoga

   Pa saj bodo prenesli dobičke v bolj primerno davčno oazo. Edino pravilno. Zakaj bi morala tej izrojeni parazitski primitivni bagri davke plačevat? Da bodo čefurji in razni paraziti, ki nimajo nobene tržne vrednosti nna njun račun živeli? Pa nej pocrkajo, al pa gredo nazaj domov ovce past.

   • Djuro Sumar

    Njihova stvar kam bodo nesli dobičke.

    • stajerc5

     Tvoj problem bo,ko bos po kantah iskal koscek kruha, tvoja posrana penzija gor ali dol!

     • Djuro Sumar

      Bom šel na Karitas, cerkev baje vsakomur pomaga.

  • učko

   Jame glih ne, dobiček pa z lahkoto !!!!

   • Djuro Sumar

    Pa kaj potem, to je njihova pravica, dobički so njihovi.

  • Amerikanc

   Na žalost Šarcistov, se bo večina zgledovala po najuspešnejših !

   • Djuro Sumar

    Pravilno, tudi jaz bi se.

  • učko

   Akrapovič je sam svoj gospod, plačanci so v tej državi samo “režimske svinje”, ki jih režim plačuje z davkoplačevalskim denarjem za lojalnost.

   • Djuro Sumar

    Ker je sam svoj gospod, lahko počne s svojim denarjem kar mu je volja, saj živimo v kapitalizmu.

  • šrauf

   Mentaliteta lumpen proletarca…

   • Djuro Sumar

    Ali sploh veš kaj je lumpen proletariat. Izraza nisi uporabil smiselno, saj sem upokojenec s polno pokojnino, zasluženo v tovarni papirja.

   • Djuro Sumar

    Sploh ne veš kaj je to lumpen proletariat.

  • KAPIBARA

   Saj mamo še Špan-a..

 • lajnaa

  Stavim, da ima Revoz že prvo naročilo črnih Cliotov za agente nove Uprave državne bezbednosti.

 • učko

  Režim s “kazenskimi davki” kaznuje dobre delodajalce in pridne, sposobne, delavne državljane. S tem ubijajo “neodvisni srednji razred” in ustvarjajo svoj privilegiran Udbo-birokratski-lopovski razred, oziroma njihovo famozno “avantgardo”. Od nekdaj so komunisti na take in drugačne načine zavirali in kradli sposobne in pridne državljane. SMRT TA RDEČIM FAŠISTOM, SVOBODA DRŽAVLJANOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  • Bosanoga

   Točno tako. Bo prišel kmalu čas, ko se bo to drhal že končno začelo rolčt? Prej bomo, bolj se bomo izognili situaciji, ko bo enkrat vse v kurcu.

 • učko

  Kazni na uspešne in strokovnjake so eden od totalnih KRETENIZMOV KOMUNISTOV-RDEČIH FAŠISTOV !!!!!!

 • učko

  SMRT TA RDEČIM FAŠISTOM – KUČANISTOM !!!!!!

 • Bosanoga

  Kje je logika, jebemtiš? Desničar bo ustvarjal, parazit nesposobni čefurski bo pa njegov račun živel? Malo morgen. Rdečuhatju sam metek v glavo.

  • Slovenka

   Dosti je, da mu rečeš NE na volitvah.

   • garfi

    to je levičarski provokator

 • Amerikanc

  Fino so začeli, toti lakomni Šarcisti.

 • Slovenka

  Kje so bili vsi ti gospodarstveniki v času predvolilne kampanje?

  In še tale:
  Boscarol: ”Mi smo pričakovali … da bo nova vlada poslušala, kar govorimo, da bi dobiček lahko delili z zaposlenimi, da bi bili bolj motivirani in da bi dobiček res šel k tem, ki ga ustvarjajo, sedaj pa bo šel v državni proračun.”

  Spoštovani, ste res pričakovali, da vas bo ta kompanija poslušala? Upanje res umre zadnje.

  • učko

   Režimski mediji jih niso spustili blizu. Je pa Boscarol lupetal brezveznosti, ker ne zna zadeti bistva !!!

  • Sicer jaz po svojih dosežkih Boscarolu ne sežem niti do gležnjev, ampak zaradi nekaterih njegovih izjav, bi mu pa brez najmanjšega zadržka, “uhlje navijal” do onemoglosti. Še posebej zato, ker očitno resnično v to verjame in tako razmišlja kar v teh izjavah pove.

 • Thinfs

  Na Ič.Pa Glavni.

 • učko

  Vladajo nam “VENEZUELCI”. Komunistične MADURE, prasice zločinske si prisvajajo milijarde davkoplačevalskega denarja !!!!

 • učko

  Glupavi Zlovenci in oni malo manje Slovenci pa zato toliko bolj GLUPAVI, so nam izvolili KOMUNISTIČNO-BALKANISTIČNO GOLAZEN !!!!!!!!!!!!!!!

 • Tweety Bird

  Oglašajo se samo Akrapović, Boscarol in jamar iz Postojne. Saj izpade, da so oni edini podjetniki v Sloveniji. Neprestano se mečejo v medije…ko jih jebe, naj spizdijo v švabarijo !!!

  • Tweety Bird

   Adijo, zdravi ostanite in pošljite kako razglednico. Tukaj ne rabimo izsiljevalcev, ki bi na vsak način radi, da nam vlada kriminalec JJ in njegov pudelj NSi.

   • ZatonMesecnikov

    to samo đukac lahko izjavi, ki v življenju ni naredil nič koristnega.

    Takšni kot ti ste pijavke na narodovem telesu.

  • ZatonMesecnikov

   pač tisti, ki delajo dobiček tuppek, Pa so tehnološki liderji.

   Državne firme tolčejo izgubo, dobiček samo takrat, če grozi prodaja. Slovenija ima 30.000 S.p. jev, večina po sili, od tega jih je konstantno 1/3 v blokadi. Takšnemu lahko Polmesec samo gate pobere doma.

   Spet bo kot z Vulkanizerji pa svečarja pa branjevci, ko so se zapodili nanje po denar, na koncu pa nič niso dobili.

  • učko

   Pejt ti kurba u Venezuelo al pa u Belorusijo al pa na Kitajsko al pa v Rusijo !!!!

  • moon

   Oni se imajo voljo za bitko z mlini na veter, ostali kateri imamo moznost, delamo na tem, da za vedno spizdimo, za vas pa bodo lahko delali vasi zapecenci.. win win situacija, kajne?

  • slovenc

   ti komunajzar zabiti venezuelski jemali bomo Slovencem dajali pa lenim levičarjem in migrantom
   spizdi v Venezulo bumbar zabiti

  • KAPIBARA

   Edini ki niso z režimom zlizani. Za Špana pa ne vem.. .-)

 • est

  Kupite si bunde in udobne čevlje ! Predvidevam, da bomo veliko na cesti, Gregorčičeva in Šubičeva bosta močno oblegani.

  • :-)) Ne prehitevat dogodke. Do “razgrajanja” na Gregorčičevi/Šubečivi še ne bo tako kmalu prišlo. Počakaj, da bo zmanjkalo denarja za “gremo za vikend mal na kavo v Portorož”.
   Glede primernih čevljev pa sem jaz dobro preskrbljen. Kar ‘službene’ čevlje z zaščitno kapico, ki jih moram obuti, kadar grem po proizvodnih halah (varnostni inženirji znajo bit včasih prav tečni, če jih nimaš)

 • marker

  Bravo tovariši in tovarišice iz vlade in koalicije. Vaša vlada še delati ni začela, že uničujete gospodarstvo in prihodnje naložbe. Ob taki neprijazni davčni politiki ne bo k nam nobenih investitorjev. Obstanek te koalicije je odvisen od nerazsodnih ekstremnih levičarjev, ki nikoli niso nič delali in mislijo, da denar raste v bankah.

 • Thinfs

  Kdo tu Fuke špila.Vsi domov ,da ne zaperemo Kerega.

  • Thinfs

   Misliš katerega.Ne.Kateri pastir bo obstal pred
   mano

 • xtc

  Svetujem ,da vse uspešne firme premaknejo poslovanje zunaj SLO. nato bodo gobci levakov ,hitro krajši.

  • Ne samo da se umaknejo vse uspešne virme iz Slovenije. Pravzaprav bo najbolje, da se umaknejo čisto vse. Od najmanjšega enoosebnega doo-ja do akrapoviča/Pipistrela/… Sem že parkat tu v komentarjih omenil “preroško knjigo” ATLAS SHRUGED ki jo priporočam v branje vsem še posebej pa podjetnikom.

 • stajerc5

  A je res,da bo zacel Lunatik z proizvodnjo Ahilovih pet za domaci trg? Izvazat jih ja ne bo smel, a ne?

  • Miro Jereb

   Ti si navaden idiot…ali pa retardirani rdečkar. Povsod so rdeči pripeljali države v kaos in pomanjanje in nam se zgodovina ponavlja…ker so bedaki izbrali lesarja z 6 popravci in mesca ki na faksu ni položil niti enega ispita. Slovenija ADIJO…tudi jaz grem iz te politične greznice.

   • stajerc5

    Mirci, Mirci, kaj pa je s tabo? Si zastrupljen pelin pil ali nic vec ne razumes?
    PS.: Jaz sem ze sel, ko nam je sloser odzagano nogo v rit zabil…

 • stajerc5

  A je res, da ima Kucko od Akrapovica “auspuh”, da se mu ne obrabi od lizanja?

 • RATATA

  Cerarjeva vlada z 20.000.000,00 zadnji dan dokapitalizirala 2TDK!
  Tekoči posel, da ga jebeš!

 • Krtača 20

  32 mio evrov dobička, ljudje na minimalcu. Strašno fer do delavcev.

  • učko

   Dokler bo fašističko-komunistički režim na oblasti kaznoval delavce in delodajalce, bojo plače v povprečju mizerne !!!!

 • učko

  Včeraj na TVS1 v Tarči je Cerar rekel, da bi Akrapovič lahko šel najprej na pogovor k ministru Počivavšku, da bi se zmenila glede njegovih milijonov. To pomeni, da naj bi šel Akrapovič k glupavemu Počivavšku prosit, da naj mu ne vzamejo milijonov, pa bi se kaj “zmenila”. Kolikor jaz poznam Akrapoviča, delal sem tam kot inženir več kot 10 let, lahko zatrdim, da se gre Akrapoviču predvsem za ZDRAVE PRINCIPE, ki bi družbo, državo in gospodarstvo naredilo bolj učinkovito, prijazno do državljanov, da bi bile plače in penzije višje, da bi se bolj približali ZAHODNIM STANDARDOM družbe. On bi za to, kar sem naštel, dal vseh tistih 32 milijonov, pa še kakšnih par iz stare zaloge, ki jih je zaslužil v svojem življenju, večinoma na tujih, zahtevnih, zahodnih trgih.

 • učko

  Kar pa se Cerarjeve izjave tiče, je s tem pokazal na svojo “sprevrženo moralno logiko”, ko se naj bi uspešni podjetniki plazili pred režimskimi svinjami. Hu d fak iz Počivavšek? Svinja že na pogled, komaj govoreča debela glupava mešina. No, tudi Slaven Letica je pred leti Kučanu potožil, da ima v Ljubljanski banki svoje prihranke, ki si jih je banka “prisvojila” kot mnogim hrvaškim in bosanskim štedišem. In Kučan mu je zrihtal, da so mu tiste peneze vrnili. Tako je Kučan pokazal, kdo je dejanski “gospodar iz ozadja” v tej Zloveniji. Letica pa je v “zahvalo” oziroma iz protesta to obelodanil hrvaškim medijem. No, učinek zanj je bil poguben, ker imajo Zlovenački crveni fašisti na Hrvaškem svoje podpornike v “levici”, na desnici, torej HDZ pa jih za Letico boli kurac, oziroma ga po defaultu ne marajo, ker je levi, izkoristiti pa tega tudi niso znali. Toliko o sprevrženosti kretenskega režima, ki nam vlada tudi s pomočjo njihovih “političnih predstavnikov” iz vrst koalicijskega šestorčka !!!!

 • učko

  Komunisti so od nekdaj dušili in onemogočali sposobne in delavne ljudi. Šli so jim v nos. Tako je tudi danes, ko so še vedno na oblasti !

 • moat

  Davke je pač treba plačevati, drži. In to od nekdaj. Treba pa se je vprašati ali so najbogatejši v Sloveniji dejansko plačali tam nekje okoli 37% davka na svoje dobičke pri dohodnini? Odgovor je ponudila Mladina; ja tista, ki jo sovražite. Ker so tako močni, da državi narekujejo poslovanje, so plačali le dobrih 20% davka na dobiček pri dohodnini. In Mladina se upravičeno sprašuje ali je to pravično, saj mi revni plačujemo dejansko več? Vir https://www.mladina.si/187134/skrbi-1022-najpremoznejsih/. Če je pa temu dejansko tako pa se mi resne da preverjati.

  • učko

   Davke se plačuje in to previsoke. Problem je v NERACIONALNI PORABI davkoplačevalskega denarja in v MEGA KRAJAH DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA !! Ti in tebi podobni tega ne vidite in nočete videt !!!!

   • moat

    Ne govorim o neracionalni porabi (ta je itak in ne samo pri nas), govoril sem o tem, da veliki plačujejo še manjše davke, kot so zavezani, mi raja (tudi ti) pa večje.

  • Waltter

   To se vidi kako jim je uspelo v mladini potegniti za sabo kar nekaj revulucionarnih posameznikov. Dobiček od podjetij je nekaj povsem drugega kot dividende pa jim je uspelo vseeno zmešati krompir in jabolka. Davek na dohodek je nekaj višji od 20% , če bi si hotel pri d.o.o. izplačat dobiček bi se moral še enkrat obdavčit kar bi znašalo preko teh 37%. Dobiček iz vrednostnih papirjev pa je obdavčen po višji stopnji nekje okoli 30%. Članek je zelo zelo zavajujoč tak da rajši ne beri mladine in se malo sprehodi po netu na FURS-u in preveri njihove trditve ki so daleč od resnice.

   • opazovalec

    Ne bluzi,

    1.) davek na izplačane dividenede je sedaj 25%
    2.) davek na dobiček firm je 19%, efektivno pa okoli 14%, Akrapovič plačuje okoli 6-7%, Boscarol pa 14%
    3.) davek na zaslužek s prodajo vrednostnih papirje je prav tako 25%, po vsakih 5 letih lastništva pa se zniža za 5% (20%, 15%, 10%, 5%, 0%)

    To je vsa resnica s strani FURS. Če stavri ne poznaš, ne nakladaj v javnosti!

   • moat

    Menim, da ti je opazovalec odgovoril. Kot sem povedal sam se mi ni dalo preveriti stopnjo davkov, opazovalec pa jo je. Lepo, res.

  • Franjo Trojner

   Hruške in jabolke mešaš levičar! Posledice vaše socialistične miselnosti, ekonomije pa so še danes vidne v državni srebrnini, ki ste jo, kot venezuelski Manduro nafto nekim čudom uspeli v ničvredno železnino spremeniti.
   Sem včeraj gledal Odmeve, kjer sta tako Cerar, kot Bratuškova javno potrdila, da koalicija šestih vladnih strank nima koalicijskega programa, kako se lotiti nujno potrebnih reform, temveč samo spisek želja vreden 2. milijardi €?? Ne Cerar, ne Bratuškova, kot vidna koalicijska MINISTRA nista znala odgovoriti kaj vse iz te njihove liste želja bo koalicija dejansko poizkusila uresničiti??? Kar KRISTALNO jasno pove, da to ekstremno levo skup zbobnano koalicijo starih, nesposobnih, nespodobnih med seboj na smrt skreganih sestopljenih politikov v bistvu skup drži edino sovraštvo do razrednega, političnega nasprotnika, sovražnika g. Janeza Janše in njegove demokratične stranke SDS!!
   Dejstvo je, da so tudi Šarca in njegovo LMŠ po naročilu stricev in tet iz ozadja v sam vrh politike izstrelili levici servilni dominatni mediji. TODA, ko je na volitvah poraženi Šarec dobil mandatarstvo za sestavo vlade, so tudi levici servilnim dominatnim medijem začeli tuliti alarmi!!! Končno so tudi dominatni levici servilni mediji spoznali, da samo antijanševska Šarčeva vlada, koalicija nima rešitev , ne odgovorov na pomebne odločitve, ki bodo dale odgovor ali Slovenija in mi vsi skupaj z njo splava ali potone. Ja tudi novinarji in lastniki dominatnih levici servilnih medijev vedo, kako zelo hudo je v z nafto bogati Mandurini socialistični Venezueli kjer tudi novinarji z narodom vred vsak dan lakoto tolčejo.

   • moat

    Jaz sem govoril le o stopnji davkov, ne pa o “političnih puhlicah in težavah” levih in desnih političnih mrhovinarjev.

 • opazovalec

  “Do tega je bil že prejšnji teden kritičen tudi ajdovski podjetnik Ivo Boscarol. Podjetja tega ne bodo lahko prebavila, Avstrija in Italija pa bosta bistveno ugodnejši za poslovanje, je v pogovoru za Televizijo Slovenija ocenjeval Boscarol. “Mi
  smo pričakovali … da bo nova vlada poslušala, kar govorimo, da bi
  dobiček lahko delili z zaposlenimi, da bi bili bolj motivirani in da bi
  dobiček res šel k tem, ki ga ustvarjajo, sedaj pa bo šel v državni
  proračun,” je dejal. Podjetniki bodo tako raje šli v normalna
  davčna okolja, taki zasebni podjetniki pa se v Slovenijo ne bodo več
  vrnili, je še opozoril Boscarol.”

  In bo modri mož (in njegovi sledilci) odšel v tujino. Recimo Avstrijo, strošek dela bo več kot 2,5x višji, davek na dobiček za tretjino višji, mogoče bo pa šel celo v Luksemburg in plačal 29,2% davek na dobiček?
  Ampak zakaj toliko galeme okoli tega nastopača. Ko bi njegova firma bila vsaj finačno pomembna za RS. Tako pa firme sploh ni med prvih 300. Še v občini Ajdovščina sta vsaj dve firmi mnogo večji!

 • Janez Novak

  A Slovenija premore samo dva podjetnika, Akrapoviča in Boscarola, ki nista lojalna Kučanovemu klanu, in vidita, da nas ta klan, ki že desetletja vedri in oblači v Sloveniji, vodi v pogubo?

  • učko

   Jah, ostali se ne upajo izpostavljati režimu, ki je žleht in zločinski !! Je pa res, da bi celotno gospodarstvo, ki dejansko hlapčuje temu režimu, moralo biti politično povezano. Žal zaenkrat ni tako !!! Za to pa 50% ljudi ne gre na volitve. Farških butcev in rdečih fašistov pač ne marajo voliti, drugih pa ni !!!

   • Lustrator

    Lahko malo definiraš te “farške butle”? Tvoja retorika je namreč dobesedna kopija “rdečih fašistov”, ki jih omenjaš. V Sloveniji imamo 2 stranki, ki si lastita konkretno dodelan gospodarski program in za “nagrado” sta pristali v opoziciji. Zakaj? Ker je očitno dobršen del gospodarstva tako ali drugače v rokah (ali pa vsaj odvisen) od režima – če ne drugače, preko državnih bank in subvencij.

 • Darth Vader

  zadeva bo bistveno večja…..”

  Špekulacije, ki so se potrdile kot resnične glede nedavnega pivota Turčije proti Evropi, kot odgovor na
  diplomatski spor z Trumpom, naj bi že prinesle prve sadove. WSJ (WallStreet Journal) poroča, da “nemška Vlada razmišlja o nujni finančnipomoči Turčiji, saj v Berlinu naraščajo skrbi, da bi vsesplošna gospodarska kriza lahko destabilizirala regijo.“

  WSJ dodatno piše da, “medtem ko so pogovori v zgodnji fazi in ni nujno, da bo rezultat pogovorov
  kakršnakoli pomoč. Možnosti, ki se omenjajo obsegajo vse od koordiniranega EU bailouta, podobnega tistemu, ki se je uporabil med dolžniško krizo eurocone, pa vse do projektno-specifičnih posojil razvojnih bank v državni lasti in bilateralne pomoči.“

  Poročilo prav tako omenja, da sta dva višja uradnika v Berlinu dejala, da sta se nemški finančni minister Olaf Scholz in turški finančni minister Berat Albayrak o nekaterih od teh možnosti pogovarjala na zadnjih pogovorih. Te možnosti pa zajemajo vse od koordiniranega EU bailouta, do projektno-specifičnih posojil razvojnih bank v državni lasti in bilateralne pomoči.
  Več v tem blogu: https://ambasador21.wordpress.com/2018/08/31/nemcija-razmislja-o-bailoutu-turcije-da-bi-preprecila-vsesplosno-gospodarsko-krizo/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!