fbpx

Heineken nakazal 119,5 milijona evrov kupnine

Foto: iStock

Z 119,5 milijoni evrov, ki jih je Heineken danes nakazal za Pivovarno Laško, je nizozemska pivovarna postala lastnica 53,43-odstotnega deleža Pivovarne Laško. V prihodnjih dneh pričakujejo, da bo Heineken objavil namero za prevzem še ostalih delnic.

Po tem, ko je Agencija za varstvo konkurence prejšnji teden sporočila, da ne nasprotuje koncentraciji ob Heinekenovem prevzemu pivovarne, in podala oceno, da je prodaja skladna s pravili konkurence, je Heineken danes nakazal kupnino za posel, ki sta ga pivovarni sklenili aprila letos.

51,11-odstotni delež Pivovarne Laško je Henieken kupil od konzorcija prodajalcev, v katerem so Družba za upravljanje terjatev bank, Kapitalska družba, Alpen invest, Abanka, KD Skladi, NKBM, Zavarovalnica Triglav, Banka Koper in Sklad obrtnikov in podjetnikov. Za posamezno delnico je Heineken odštel 25,56 evrov, kar skupno znaša 114,8 milijona evrov.

1,5-odstotni delež prodali še ostali imetniki delnic
Po poročanju STA je število delnic, ki jih je Heineken danes odkupil, večje od tistega, ki ga je prodajal konzorcij, zato ker so nekateri delničarji izkoristili svojo pravico, da mu prodajo dodatne delnice, pridobljene po podpisu pogodbe. To so delnice, ki so jih obstoječi delničarji pridobili v postopku javne ponudbe družbe DSU, ki se je iztekla junija. Heineken je tako skupno postal lastnik 53,45-odstotnega deleža Pivovarne Laško.

M. G.