fbpx

Hišne preiskave v Mariboru: Kriminalisti med drugim tudi nad občino

Foto: STA

V Mariboru kriminalisti izvajajo hišne preiskave na več lokacijah. Preiskujejo kazniva dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter zlorabe uradnega položaja ali pravic pri gospodarski dejavnosti in napeljevanja k tem dejanjem. Med drugim izvajajo preiskave tudi na mariborski občini.

Tiskovni predstavnik mariborske policije Miran Šadl je za Večer povedal, da kriminalisti zbirajo obvestila zaradi sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in zlorabe uradnega položaja ali pravic pri gospodarski dejavnosti in napeljevanja k tem dejanjem.

Imena preiskovancev za zdaj ostajajo skrivnost
Kdo so preiskovanci, policija ne more izdati, prav tako ne more ničesar povedati o podrobnostih preiskave, saj so z njo povezane aktivnosti še v teku. “Trenutno na območju Policijske uprave Maribor kriminalisti izvajajo dvanajst hišnih preiskav na dvanajstih različnih naslovih. Iščejo poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku,” je povedal Šadl. Ob tem je dodal, da je bila dvema osumljenima odvzeta tudi prostost. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Po podatkih Večera je kriminalistična preiskava usmerjena v posle, ki so jih mariborska javna podjetja sklepala z oglaševalsko agencijo Oranža. Hišne preiskave danes potekajo na sedežih podjetij Nigrad, Snaga, Mariborske lekarne, Farmadent in na Mestni občini Maribor.

Na mariborski občini so Večeru potrdili, da hišne preiskave potekajo v Mestni občini Maribor, Nigradu, Snagi in Mariborskih lekarnah. O tem, kdo so preiskovanci, naj bi po navodilih kriminalistov ne smeli govoriti.

Mariborskemu županu Andreju Fištravcu smo poslali vprašanja, kakšne preiskave potekajo na mariborski občini in kdo konkretno so preiskovanci. Odgovore še čakamo.

“Preiskali so eno pisarno ter nam izročili odredbo sodišča, da jim v par dneh pripravimo dokumentacijo v zvezi s poslovanjem dveh družb, in sicer družbe Oranža in družbe Nigrad,” pa je pojasnil za STA. 

N. K.