fbpx

Hišne preiskave v primeru Perutnine Ptuj končane, sledi …

Foto: STA

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so ponoči opravili še zadnjo od hišnih preiskav zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe položaja pri dokapitalizaciji Perutnine Ptuj. Vsem štirim osebam so odpravili pridržanje.

Preiskovalci bodo sedaj nadaljevali s pregledom zaseženih podatkov in listin, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Po neuradnih informacijah medija Planet Siol.net so bili v sredo pridržani štirje člani uprave Perutnine Ptuj – predsednik uprave Roman Glaser in Nada Krajnc, Tone Čeh ter Milan Čuš. Kot so še zvečer napovedali na policiji, naj bi se pridržanje zavleklo pozno v noč. Zvečer je potekala tudi še ena hišna preiskava.

Preiskovalci opravili 13 hišnih preiskav
Na Perutnini Ptuj so v sredo potrdili, da so pri njih potekale hišne preiskave. Poudarili so, da so bile odločitve, ki bi lahko bile tudi predmet preiskave, pravno preizkušene in verificirane na vseh organih odločanja.

Preiskovalci so v sredo opravili 13 hišnih preiskav na območju mariborske in ljubljanske policijske uprave, obiskali pa so tudi Slovensko industrijo jekla – SIJ, ki je dokapitalizirala Perutnino, vendar so tam poudarili, da njihovi zaposleni v preiskavi niso osumljenci.

STA, B. O.