fbpx

Ikea še korak bližje slovenskim kupcem: Pogodba o prodaji zemljišča že sklenjena

Ali bodo Švedi zaradi slovenskih političnih zdrah opustili gradnjo svojega trgovskega centra v Sloveniji? (Foto: Epa)

Foto: Epa

Zavarovalnica Triglav je preko odvisne družbe Upravljanje nepremičnin po izpolnitvi odložnih pogojev iz predpogodbe z družbo IKEA Slovenija sklenila pogodbo o prodaji in ureditvi zemljišča na območju BTC v Ljubljani. Vrednost celotnega posla skupine Triglav z družbo IKEA Slovenija znaša 16.090.870 evrov.

“Ikea Slovenija je kupila približno 84 tisoč kvadratnih metrov zemljišča, od tega je dobrih 53 tisoč kvadratnih metrov zemljišča kupila od skupine Triglav,” so za javnost sporočili z Zavarovalnice Triglav. Skladno s strateškimi usmeritvami skupine Triglav je v procesu razvoja in prodaje tudi preostali del zemljišča Triglava v tem predelu, in sicer parcela velikosti približno 30 tisoč kvadratnih metrov. Le-ta je v neposredni bližini mesta, kjer bo v prihodnje v Ljubljani zgrajena trgovina Ikea.

Ikeini izdelki so priljubljeni med Slovenkami (foto:epa).

Ikeini izdelki so priljubljeni med Slovenkami (foto: epa).

Švedska veriga trgovin Ikea, ki je znana po celem svetu po ugodnih cenah opreme za dom, bo tako prva v Sloveniji. Do sedaj so morali Slovenci po nakupih v Celovec, Zagreb ali v Italijo v bližino Gorice. Odprtje Ikee bo zagotovo vplivalo tudi na večje število delovnih mest. Povprečna Ikeina trgovina ima okoli 300 zaposlenih, posredno pa bi bilo zaposlenih lahko še več.

M. P.