fbpx

Izdajatelj priljubljene televizije Planet TV v prisilni poravnavi

Foto: STA

Okrožno sodišče v Ljubljani je začelo postopek prisilne poravnave nad družbo Antenna TV SL, ki izdaja program Planet TV. Postopek je predlagal Telekom Slovenije, ki je 49-odstotni lastnik te družbe. Preostalih 51 odstotkov pa je v lasti Antenna Group.

Za upravitelja je bil imenovan Leon Benigar Tošič, upniki pa lahko svoje terjatve prijavijo do 22. avgusta. V 15 dneh mora predlagatelj založiti 25.000 evrov predujema za stroške prisilne poravnave. V nasprotnem primeru bo sodišče postopek ustavilo.

Grki ne želijo dokapitalizirati podjetja
V Telekomu Slovenije so potrdili, da so predlagali začetek postopka, več informacij pa niso dajali. Telekom ima 49 odstotkov vseh finančnih terjatev do dolžnika. Družbenika družbe Antenna TV SL sta grška skupina Antenna Group in Telekom Slovenije. Grško podjetje ima preko podjetja Antenna Slovenia 51 odstotni delež, Telekom Slovenije pa 49 odstotni delež prek družbe TSmedia.

Telekom naj bi se za prisilno poravnavo odločil, ker grški lastniki, ki upravljajo družbo, zavračajo možnost dodatnega financiranja, podjetje pa je dolžno številnim dobaviteljem, mednarodnim partnerjem in zaposlenim.

A. R., STA