fbpx

Izgradnja druge cevi karavanškega predora se zaradi Petričevih zasebnih interesov vse bolj odmika, nastaja velika gospodarska škoda!

Predor Karavanke od leta 1991 čaka na drugo cev. Avstrijci jo že gradijo, Slovenija pa se utaplja v korupciji in birokraciji. Foto: YouTube.

Prevozniki v sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in sekciji za prevoz blaga pri Gospodarski zbornici Slovenije zaskrbljeno ugotavljajo, da se na podlagi odločitve Državne revizijske komisije izgradnja druge cevi karavanškega predora vse bolj odmika. Zato prevozniki pozivajo vse pristojne državne organe in družbo Dars, da nemudoma sprejmejo vse potrebne ukrepe za čimprejšnjo izgradnjo druge cevi karavanškega predora. 

“Karavanški predor predstavlja eno od pomembnejših transportnih smeri pretoka blaga, zato vsaka ovira v pretočnosti predstavlja veliko škodo za gospodarstvo,” so zapisali pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Predsednik sekcije za promet pri OZS Peter Pišek je ob tem dejal: “Ne razumemo in ne pristajamo na zavlačevanje pri izgradnji tako strateško pomembnega infrastrukturnega projekta.”

V sporočilu za javnost so še dodali, da se pred predorom Karavanke že sedaj pojavljajo daljši zastoji, vozniki pa za prehod lahko porabijo tudi do pet ur. Jasno je, da zastoji pomenijo izgubljen delovni čas, ovire pri oskrbi gospodarstva, negativen vpliv na okolje ter povečano tveganje za samo varnost v cestnem prometu. “Izgradnja druge cevi karavanškega predora se mora zato začeti nemudoma,” so jasni.

J. G.