fbpx

Kadrovske rošade v upravi Perutnine Ptuj

Tibor Šimonka in Roman Glaser (Foto: STA)

Uprava in nadzorni svet Perutnine Ptuj sta sklicala skupščino, ki je potekala v duhu “zagotavljanja kontinuitete vodstva”. Družbo bo po skupščini 22. januarja po vsej verjetnosti vodil Tibor Šimonka, v upravi pa bo še naprej ostal dosedanji predsednik uprave Roman Glaser.

Sklicana skupščina je posledica dokapitalizacije Slovenske industrije jekla (SIJ), ki je z dokapitalizacijo in po pridobitvi polovice lastništva v Holdingu PMP pridobila več kot 50-odstotni delež Perutnine Ptuj. Prevzemna ponudba za odkup delnic s strani SIJ-a se izteče 25. februarja.

SIJ bo za novega predsednika uprave Perutnine Ptuj tako lahko izglasoval nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave SIJ-a, v zadnjem letu pa pooblaščenca konzorcija bank v procesu kreditnega prestrukturiranja v Perutnini Ptuj, Tiborja Šimonko, navajajo v sporočilu za javnost Perutnine Ptuj.

Kontinuiteta F21 bo zagotovljena
Kontinuiteto vodenja v Perutnini Ptuj bosta v upravi zagotavljala Roman Glaser, ki je družbo vodil zadnjih 24 let, in član uprave za ekonomiko in finance Tone Čeh. Za novega člana uprave Perutnine Ptuj pa bo skupščina imenovala Vjačeslava Korčagina, ki je od novembra lani, ko je bila realizirana 40-milijonska dokapitalizacija, prokurist v Perutnini Ptuj.

Medtem pa bo skupščina sprejela odstopni izjavi članice uprave za trženje in nabavo Nade Krajnc ter člana uprave za upravljanje s človeškimi viri Milana Čuša. Omenjena bosta v družbi ostala kot izvršna direktorja za svoja področja.

S predvidenimi skupščinskimi odločitvami bodo vzpostavljena kapitalu družbe odgovarjajoča upravljalska razmerja. Hkrati pa je novi večinski lastnik zagotovil kontinuiteto v upravljanju Perutnine Ptuj, kar omogoča normalno delovanje in stabilni razvoj podjetja, tudi v obdobju do zaključka prevzemnih postopkov,” je odločitev komentiral Glaser.

M. P., STA