fbpx

Drago Kos brez dela, ne pa tudi brez denarja iz NLB?

Drago Kos (Foto: STA)

Nekdanja težkokategornika iz NLB, nekdanji član uprave NLB Borut Stanič in nekdanji direktor centra za velika podjetja Tomaž Jezerc, sta pred tedni odletela iz največje državne banke. S tem naj bi brez dela ostal tudi Drago Kos, vprašanje pa je, če tudi brez pogodbe. Kos je povedal, da zaenkrat še ni dobil obvestila o prekinitvi pogodbe.

Zoper odpuščena zaposlena je vodstvo NLB vložilo tudi kazenske ovadbe ter odškodninske tožbe zaradi kreditov, ki naj bi jih preko Staniča in Jezerca prejelo neznano slovensko podjetje Orka, kjer je izpuhtelo najmanj osem milijonov evrov, poroča Požareport.

Kaj bo sedaj počel Drago Kos?
Ob tem navaja, da sta Stanič in Jezerc zadnja dva težkokategornika, povezana s podeljevanjem spornih kreditov, ki sta morala oditi iz NLB, zato naj bi brez pravega dela ostal tudi preiskovalec spornih kreditov Drago Kos, znan po res lepih mesečnih zaslužkih, saj je iz državne banke vsak mesec vestno počrpal cca. 200 tisočakov, hkrati pa dobil vpogled v kreditne mape tako prijateljev kot sovražnikov.

Razkritje o Kosovih bajnih zaslužkih lansirala prav Stanič in Jezerc?
Požareport še navaja, da sta odpovedi delovnih razmerij Staniča in Jezerca sovpadali z medijskim razkritjem Kosove milijonske pogodbe z NLB, zato sedanje vodstvo z Jankom Medjo na čelu sumi, da sta informacije lansirala prav Stanič in Jezerc.

Drago Kos je za Nova24tv povedal, da ima pogodbo z NLB sklenjeno za tri leta, torej do leta 2017, zaenkrat pa še ni dobil obvestila, da bi bila pogodba prekinjena. “Ali bo pogodba ostala enaka je odvisno od naročnika, torej od NLB,” je pojasnil. Povedal je tudi, da je na njegovo zahtevo v pogodbi določilo, da jo lahko katerakoli od strani predčasno prekine brez obrazložitve, zaenkrat pa še ni bilo govora o tem, ali bo katerakoli izmed strani to tudi dejansko storila. Ali bo Kos preiskovanje spornih kreditov še nadaljeval, je odvisno od navodil NLB, s katerimi pa zaenkrat še ni seznanjen. 
Odzvali so se tudi v NLB, kjer so zapisali, da v primerih, ko gre za podatke, ki so osebne narave, podrobnosti ne morejo razkrivati. “Pogodba po kateri podjetje R.U.R. opravlja preiskave v nekaterih zadevah slabih naložb banke ni vezana na vprašanja konkretnih oseb, ki so ali so bile zaposlene v NLB. Seznam naložb, ki bodo pregledane, je bil v banki pripravljen glede na višino škode in več kot leto dni pred podpisom pogodbe s konkretnim izvajalcem.”

M. P., N. K.