Kako je slovensko podjetje navdušilo strokovnjake in pridobilo za 5 milijonov evrov poslov

Datum:

Korporacija Hidria je v Milanu na enem izmed največjih energetskih sejmov na svetu sklenila za skoraj 5 milijonov evrov novih poslov za dobavo visokozmogljivih ventilatorjev in elektromotorjev. Njihovi produkti so navdušili vse strokovnjake tega področja, visokozmogljve ventilatorje in elektromotorje pa bodo vgrajevali v aparate priznanih blagovnih znamk.

Ventilatorje in elektromotorje bodo vgrajevali v toplotne črpalke, industrijske hladilnike, črpalke in grelce priznanih blagovnih znamk, njihova največja prednost pa je, da bodo uporabnikom omogočali visoke prihranke pri ogrevanju in hlajenju prostorov, pomembno pa bodo prispevali tudi k varovanju okolja.

Kot so zapisali v izjavi za javnost, so njihove tehnološko dovršene rešitve s področja visokozmogljivih elektromotorjev in ventilatorjev na sejmu navdušile vse, ki se s ukvarjajo s tem. Prednost njihovih motorjev je prav v nizki šumnosti, energetski učinkovitosti in pa v dolgi obratovalni dobi.

Pred dvema letoma za ventilatorje že nagrada Hidrii
Že pred dvema letoma pa je Hidriina generacija visokozmogljivih ventilatorjev prejela prestižno mednarodno priznanje za oblikovanje in industrijski dizajn Red Dot. Tudi pri tem ventilatorju je ključna prednost ta, da v primerjavi s klasičnimi ventilatorji zaradi energetske učinkovitosti vrgrajenih pogonov v povprečju prihranijo tudi do 80 odstotkov energije.

Gre za enega izmed tehnološko najnaprednejših sejmov na svetu
Na sejmu Mostra Convegno Expocomfort v Milanu je bilo sicer prisotnih več kot 2.000 razstavljalcev in strokovnjakov s področja energetike z vsega sveta. Sejem je organiziran vsaki dve leti, gre pa za enega tehnološko najnaprednejših sejmov na svetu, kot poudarjajo pri Hidrii, pa je sejem z vidika povečanih potreb po energiji tudi strateško izjemno pomemben. Sejem med drugim gostuje tudi drugod po svetu, konec lanskega leta je gostoval v Savdski Arabiji, ki predstavlja najhiteje rastoči trg na Bližnjem vzhodu. V naslednjih štirih letih namreč načrtuje 216 milijard evrov investicij v različne objekte.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo 25. februarja bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...