Klub slovenskih podjetnikov SBC organizira posvet, kako postati Švica, tam pa bodo v večini predstavniki vlade, ki nas peljejo proti Venezueli!

Foto: STA

Klub slovenskih podjetnikov SBC v naslednjem tednu v Postojni organizira forum z naslovom Švica – ugled za Slovenijo. Glede na to, da bo govora o ključnih točkah programa SBC “Za prodorno Slovenijo”, ki jih mora vlada podpreti v letu 2019, in o tem, kako Švicarji ustvarjajo konkurenčne produkte z visoko dodano vrednostjo, bi človek pričakoval, da bo na dogodku zastopan celoten lok politike, a očitno ne bo tako, saj bo organiziran posvet, na katerem predstavnikov vseh strank opozicije, ki se edini zavzemajo za svobodno in konkurenčno gospodarstvo, ne bo. Od opozicijskih strank je vabilo prejela le SDS, v večini pa bo zastopana vladna stran, s tem pa gospodarstvo pristaja na položaj tretjerazrednega sogovornika nasproti izvršilni veji oblasti.

V primerjavi s podobnimi forumi, ki jih organizirata na primer Gospodarska zbornica Slovenije ali Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, izstopa nezastopanost opozicije oziroma celotnega parlamentarnega loka politike. Tokrat je situacija še toliko bolj nenavadna, ker je vladna politika manjšinska politika, odvisna od ekstremistične stranke, ki bi spet rada izvajala proces nacionalizacije. Med govorci se bodo tako pojavili: premier Marjan Šarec, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, minister za finance Andrej Bertoncelj in ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer.

Pristajajo na enega sogovornika
S takšnim pristopom se, verjetno nehote, omogoča stanje, v katerem je gospodarstvo tisto, ki ponižno pristaja na samo enega sogovornika, ki se potem še toliko bolj oklepa svoje “prvorazrednosti”, saj živi v prepričanju, da je edini in kot tak nezamenljiv. Posledico takšnega stanja predstavlja “tretjerazredni” vpliv gospodarstva na oblikovanje razmer, v katerem deluje. Vsi pa vemo, kako je na trgu, na katerem ni konkurence, ampak monopol. Slovenija je tako edina država, ki se ima za demokratično in v kateri ima gospodarstvo tretjerazredni vpliv na samo dogajanje.

Foto: iStock

Prvak SDS Janez Janša je glede prvorazrednosti v gospodarstvu v svojem zapisu izpostavil, da je “nezaupanje do svobodne zasebne pobude kjerkoli, vključno z gospodarstvom,  prvorazrednim položeno v politično zibelko. Zaradi evropskega okvira in pravil skupnega trga so jo prisiljeni tolerirati, nikoli pa se niso odpovedali nadzoru, ki ga danes že lahko poljubno stopnjujejo do stopnje, s katero se nezaželenih podjetnikov enostavno znebijo. Ključni instrument splošnega omejevanja podjetniške pobude je davčni vijak, posamični pa so: birokratske ovire, diskriminatorna obravnava posameznikov s strani spolitizirane davčne uprave, neplačevanje storitev podizvajalcem pri državnih ali mestnih projektih ter poljubno dolgi sodni postopki v gospodarskih sporih”.

Iz tega razloga se ni mogoče čuditi, zakaj se na tisoče uspešnih slovenskih podjetnikov izogiba pojavljanju v javnosti; če jih namreč prvorazredni zaznajo kot uspešne, jim davčni nadzor, obiski delovnih inšpektorjev, namigi o sponzorstvih točno določenih organizacij ne uidejo. V primeru upora lahko sledi tudi hišna preiskava in medijsko uničenje. Smo pač “demokratična” država, kjer so prvorazredni prepovedali privatnim podjetjem donacijo omejenih sredstev političnim strankam, s tem pa še dodatno omejili možnost posrednega vpliva neprvorazrednih gospodarstvenikov na oblikovanje ugodnejših razmer za gospodarski razvoj podjetij in države.

H. M.

 • BlackOpsSystem

  Za vrat in ob asfalt!!!!!!

 • BlackOpsSystem

  “Klub slovenskih podjetnikov SBC “….to je elita, ki je že ob koritu………

 • Pika

  Kdo bi pa vabil izrojeno desnico?

  • Fosa Stefan

   kzučan
   povzročitelj patrie je heroj, ki je napravil z lažmi in obrekovanjem milajardno
   škodo sloveniji

   kdo jo bo
   plačal kučan ali jaz ti on,…to je demokracija nekdo krade in laže, drugi
   moramo plačati,… DISKREDITRACIJA PA LIKVIDACIJA avtor kučan

   odgovori,
   zakaj slovenci v avstriji zalužijo 1500 € ali več v mariboru pa 500 € plače in
   pokojnine,…?????kriv je janša, ne nesposobni kučan, cmerar, sedaj šarec……

   v švicarski
   ustavi piše: če izplen davkov ne zadošča za kritje stroškov države, se morajo
   povečati davki, ne pa najemati kredite, kapisch ti butelj pika, …ker
   najemaje kreditov in vračanje je najdrežje za davkoplačevalce,,…..kriv je
   janša, ne kučan, pahor, kije najbolj zadolžil slovenijo, ta lutka je predsednik
   slovenije, ki teče za trampovim spremstvom kolinda pa večerja s trampom,.. kriv
   je janša

  • freedomfighter

   Izrojene sta obe strani zato je tako niska prisotnost na volitvah…hvala bogu nas vodi evropa nasi politiki pa imajo vsak dan manj moci…na zalost jo imajo se vedno prevec…a mislite da je kaksna drzava na svetu kjer je glavna politicna tema komunizem in diktator ki je ze 40 let mrtev…najbrz ne ker normalnih ljudi to ne briga…nasim desnicarjem in levicarjem se pa zgleda dvigne le ko govorijo o titu komunistih ali fasistih…ne vem kdo je bol bolan tisti ki hodijo v drazgose ali tisti ki bi radi naredili slovenijo v edino drzavo ki v casu druge svetovne vojne ni imela borcev proti fasizmu pa ni vazno zakaj se je nekdo bojeval s fasisti ali nacisti…ali je slo za revolucijo ali za svobodo je ubistvu nepomembno vsak ki se je bojeval proti nacizmu je naredil nekaj pozitivnega in svet tako gleda na partizane in ostale revolucionarje…komunisticne revolucije pa nihce ne zanika…tako bom napisal ce so partizani ubili le enega nemca ali njihovega podrepnika veljajo za borce proti okupatorju…ti koliko nemcev so pa ubili domobranci…ali pa koliko mostov so rastrelili da bi otezili logistiko okupatorju???mislim glede da mi nekateri prodajajo sliko o domobranskih patriotskih gibanjih jaz ne poznam veliko demokraticnih narodnozavednih gibanj ki bi prejemale ukaze od fasistov ali nacistov…ponavadi se demokrati bojujejo proti fasizmu in komunizmo ne za njih

 • Silos

  Podjetniki in kmetje ter delavci še držijo Slovenijo nad vodo,ko bodo enkrat dokončno
  uničili še te potem ne bo več korita iz katerega se sedaj elita dobesedno nažira in
  tracka tržko prisluženi davkoplačevalskim denar!

 • Ryuk

  Tale druščina bo sprejela program koalicijske Levice – da je treba (zasebno) zdravstvo nacionalizirati. Pa še marsikaj drugega.
  Slovenija pa se vedno bolj oddaljuje od Švice.

  • samotoje

   Še bolj oddaljuje od Švice. Prav blizu nismo bili nikoli.

 • Stric iz ozadja

  Glede na to da pravite da opozicija lahko samo opozarja. Ce pa udbasa ni tam je pa to kvecjemu pozitivno. (Niti ne vem kako se lahko zavzema za konkurencno gospodarstvo, glede na to da ima v programu zavzemanje za izstop Slovenije iz EU).

 • Jernej Arko

  Nej uganem, manjši minimalc, šibkejše okoljevarstvene zakone, in manjše davke za podjetja in bogate, pa seveda vse kar je državnega v roke bogatašov.

  • macon

   Kaj je narobe z nižjimi davki na vse prihodke iz dela?

   Aja, vi zavistni boste tulili o bogataših.

   Državno je šlo kar roke levih in nikogar drugega.

   • Jernej Arko

    Zato, ker njihov cil ni zmanjšat tvoje davke, ampak davke bogatih, tvoje bodo mogl poslednično navit da pokrijejo lukno, pač isto sranje kt so dosegl v ameriki davčni rez ki jim uničuje državno blagajno, kdo je pa pokasiral sam tabogati, reveži nimajo nič od tega, ekonomija nima nič od tega no razn superyachts.com. In ka zdej ja lukno je treba pokrit in spet desničarji tarnajo da je treba revežem uzet socijalo pa zdravstvo ker so oni vsega krivi.

    • macon

     Česa ne razumeš pri besedni zvezi znižanje davkov na VSE prihodke iz dela? Oziroma zvišanje dohodninskih pragov, predkrizni ddv, socialna kapica, da bi bili vsaj primerljivi s sosedi, ker smo sedaj bolj obdavčeni.

     Čvekanje o “bogatih” odvisnih zaposlenih pa je samo leva zavist. Dobri strokovnjaki lahko namreč gredo drugam in jim bo od enakega bruta več ostalo.

     • Jernej Arko

      Ja in rezultat bo da je treba prispevke od minimalca pa do jurja plače povečat, da se lahko prispevke višjih plač zmanjša saj so preveč obdavčeni.

     • macon

      Ne, par levih kriminalcev, ki kradejo državni denar bi bilo treba pospraviti v zapore, uvesti konkurenco ZZZS in zmanjšati zapravljanje državnih ustanov. Nižje plače so že preveč obdavčene.

      Dohodnina je čisto zajebavanje, ker z njo poberejo samo par % proračuna, več kot pol pa od ddv.

    • tohuvabohu

     Butl. Davki bogatih ne obstajajo, to je traparija in konstrukt rdečkarjev. Obstajajo davki na zaslužke in potrošnjo.

 • janko

  Vedno volite leve retarde, bedaki slovenski! Ni niti za misliti, da bi se pod to socialistično vlado dalo karkoli dobrega sprovesti!!

  • Novakec1

   Tile so se sami izvolil. Kakšna socialistična vlada, prej upravitelji sužnjev.

   • Djuro Sumar

    Sužnjev nimamo v državi, imamo pa nekaj farških ovc.

    • macon

     Imamo precej več titoljubcev, jugonostalgikov in vernikov v rdeče pravljice. Zadnji se reče demokratični socializem.

     • Djuro Sumar

      Najbolj uničujoče pravljice človeštva so pravljice o vsemogočnem Bogu, nebesih, peklu, vicah, posmrtnem življenju in brezmadežnem spočetju.

    • BlackOpsSystem

     a teb še noben ni vrata zategnil???? mrš v lukno iz kere si vn prlezu!!!

    • Novakec1

     Niso problematične ob dobrem psu.

     • Djuro Sumar

      Se strinjam. Problematični so pastirji.

     • Novakec1

      koji su do jučer pasli ofce i svirao im tranzistor , dansa grade kuče i puteve u slolandiji. Povečini so tvoji rođaci.

     • Djuro Sumar

      Teh je zelo malo in niso nikakršen problem. Problem so pastirji farških ovc, kakršna si ti.

  • Djuro Sumar

   Ljudje volijo tiste za katere smatrajo, da so najsposobnejši.
   Pa malo poskrbi za svoj materin jezik, saj SPROVESTI ni slovenska beseda. Če si Slovenec, seveda.

   • macon

    Ljudje volijo tiste, ki so jim najbolj podobni. Bedaki volijo bedake.

    • Djuro Sumar

     Ovce pa volijo svoje pastirje.

  • BlackOpsSystem

   levi, desni, sprednji ali zadnji…..vse je to skorumpirano in drago oblečeno….zato eni zgledajo hmmmmm normalno

   • janko

    Ampak socialisti – levi so tisti, ki delajo po izključno svoji pameti in se ne ozirajo na nič. TO pa je rodilo nacizem in komunizem, in še poraja propad družine, razvrat, uničenje narodov… Knjiga vseh knjig, ki je edina prava pot za vse čase, jih ne zanima. Človek pa je v zgodovini VEDNO vsled svoje uboge pameti hitro zabredel v propad.

 • Gr Enze

  NAJDRAŽJE SO STARE KURBE SPLOH KOMUNISTIČNE !

  • Djuro Sumar

   Kje pa ti vidiš kakšne komuniste?

   • tohuvabohu

    Ti se že eden …

    • Djuro Sumar

     Jaz sem le ateist in popolnoma nič drugega.

     • tohuvabohu

      Še to povej, kakšne barve gat nosiš.

     • Djuro Sumar

      Rdeče seveda.

 • Djuro Sumar

  Govorci so seveda pravi, saj so vodilni v državi. Menda ne bodo povabili ljudi iz opozicije ali celo iz kakšne verske organizacije.

  • tohuvabohu

   Vodilni lopovi, ali koga si mislil.

 • luka globus

  vsi tej komentarji so sovražni govor!!!
  :)

  • Grog

   Zato pa zapirajo forum ;)

 • Grog

  Wow nova24 prav ponosem sem na vas ;) najt 2 mlladi tako mocno oprani punci , da vam pihata na duso, ni lahko ;)

  Zala Tomašič je isto oprana k Mesec , sam da je na drugi strani ;) una druga pa tud ni kj boljsa ;p

 • Franc Bizjak

  Ljudje z navdušenjem pričakujejo napovedan posvet slovenskih
  podjetnikov, ki nas bo zagotovo približal Švici. Ob nekaterih naših
  politikih menda še posebno pozornost vzbujajo gosti, ki bodo sodelovali
  na posameznih področjih razprave. Med njimi:
  – Kobal, ki bo razpravljal na temo “Ohranjanje visoke stopnje morale na področju
  gledališke umetnosti”
  – Vilfan, v svojem predavanju na temo “Preprečevanje korupcije v slovenskem

  športu, ki se vse bolj razrašča v zahodnem svetu”

  Vrhunecsrečanja bo nedvomno sodelovanje posebnega častnega gosta, predsednika Severne Koreje Kim Jong Un-a, ki bo sodeloval v razpravi “Ohranitevvisoke stopnje objektivnosti in pluralnosti slovenskih main streammedijev”.

  Roko na srce. Tale naš Šarec je res kunde.Takšna epohalna srečanja ne najdeš v nobeni državi. Morda le v Venezueli in kakšni centralno afriški državi.

 • Rožle

  Počivalšek .. to je tist k je vedno spočit ..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!