Ko Cerarjevi vladi postaviš ogledalo, spregovorijo dejstva: Premier, si upate primerjati Slovenijo z državami Višegrajske skupine?

Foto: Twitter/@vladaRS, STA, Eurostat

V letošnjem letu smo slišali veliko pravljic, kako je Slovenija izšla iz krize, kako smo končno obrnili stvari v pravo smer, kako naša najbolj etična vlada dela in deluje naravnost odlično. Vladi pa je treba postaviti ogledalo, najbolje tako, da podatke postavimo v kontekst stanja v Sloveniji in naredimo mednarodno primerjavo.

Kdorkoli se vsaj malo spozna na gospodarstvo ve (po logiki pa je to znano vsem), da spremembe pridejo po določenem obdobju po sprejetju ukrepov. Kakšne ukrepe je v zadnjih dveh letih sprejela Cerarjeva vlada, da bi se z njimi lahko pohvalila in požela rezultate? Če je to vpis pravice do pitne vode v Ustavo RS in vrnitev 2. januarja kot dela prostega dneva, potem pa res kapo dol naši napredni in izjemni vladi. Tudi vas zanima, kakšne koristi bomo imeli državljanke in državljani od tega?

Od medijske manipulacije do konkretnih številk in konteksta
Po javno dostopnih podatkih eurostata je stanje oz. primerjava rasti BDP med nami in Višegrajsko skupino naslednja: Slovenija (2,3 odstotkov), Madžarska (3,1 odstotkov), Slovaška (3,8 odstotkov), Poljska (3,9 odstotkov) in Češka (4,5 odstotkov). Države Višegrajske skupine so torej bistveno uspešnejše od Slovenije. To so države, ki so leta 2004 skupaj z nami vstopile v veliko družino Evropske unije. So države, ki jih je Slovenija močno prekašala.

Ja, Slovenija je bila takrat svetleča zvezda na evropskem nebu. Kaj pa danes? Ali sploh še svetimo? Ali smo sploh še zvezda? Nekateri si želijo, da ta evropska zvezda ne bi bila več rumena, temveč bi postala rdeča, ki smo se ji zavestno odrekli pred več kot četrt stoletja. S tem pa smo se odrekli tudi vsej totalitarni in socialistični nesnagi, a očitno bomo na ukinitev privilegijev in delitev na ‘prvorazredne’ in ‘drugorazredne’ državljane še morali počakati.

Najvišje stopnje rasti v letu 2014 so imele Irska (4,8 odstotkov), Madžarska (3,6 odstotkov), Malta (3,5 odstotkov) in Poljska (3,4 odstotkov). Litva, Romunija, Estonija, Slovaška, Latvija, Poljska in Bolgarija so bile leta 2003 pod povprečjem EU-28 in so se do leta 2013 najbolj približale temu povprečju, medtem ko je Grčija zdrsnila še nižje od omenjenega povprečja, tako kot Ciper in Slovenija.

Pretvorimo oz. preoblikujmo odstotke v evre …

BDP na prebivalca EU-28 v obdobju 2011 - 2014 (Vir: Eurostat)

BDP na prebivalca EU-28 v obdobju od 2011 do 2014 (vir: Eurostat).

Zgovorna je primerjava gibanja bruto domačega proizvoda na prebivalca (BDP/p. c.) v zadnjem desetletju. Poglejmo si podatke iz 2004, 2009 in 2014. Stanje v Sloveniji je leta 2014 nižje od stanja, ki smo ga dosegli leta 2009, kar v praksi pomeni, da smo izgubili več kot 5 let razvoja gospodarstva. Stanje leta 2014 pa je v primerjavi z letom 2004 boljše za 2000 EUR/p. c., Slovaki so v 10 letih svoj BDP več kot podvojili (s 3600 BDP na 7700 BDP/p. c.), podobno uspešni so tudi Čehi (s 4600 BDP na 7000 BDP/p. c.) in Poljaki (a 3400 BDP na 6400 BDP/p. c.).

Vsem državam Višegrajske skupine se je BDP na prebivalca (BDP/p. c.) v primerjavi med letoma 2009 in 2014 povečal, medtem ko se je Sloveniji zmanjšal. To veliko pove o trendu vzhodnega bloka, ki nenehno raste in napreduje, medtem ko Slovenija stagnira pod vplivi aktualne politike in na vseh področjih družbe, ki še niso očiščene starega sistema, prežetega s korupcijo in zgrešeno ideologijo.

Poljski fenomen Mazowieckie podira rekorde
Regija z najhitrejšo rastjo, merjeno glede na spremembo BDP na prebivalca v obdobju 2008–2014, je bila poljska regija Mazowieckie, ki vključuje glavno mesto Varšavo. Poleg tega je bilo v tej regiji v obdobju 2008–2013 zabeleženo največje povečanje razpoložljivega dohodka na prebivalca med regijami tega dela. BDP na prebivalca v regiji Mazowieckie je bil leta 2008 za 17,1 odstotkov pod povprečjem EU-28, vendar se je toliko povečal, da ga je leta 2014 presegel za 8,4 odstotke.

Poljska, Mazowieckie (Foto: skitterphoto.com/Eurostat,)

Poljska, Mazowieckie (Foto: skitterphoto.com/Eurostat).

Nasprotno je povprečni BDP na prebivalca rasel počasneje od povprečja EU-28 v vseh regijah Grčije, Španije, Hrvaške, Italije, Nizozemske in tudi Slovenije.

Bolgarija, Grčija, Hrvaška in Slovenija so bile edine večregionalne države članice EU, v katerih je bil povprečni BDP na prebivalca v vseh regijah NUTS 2 manjši od povprečja EU-28.

Za Slovenijo zastrašujoče gibanje javnega dolga

Gibanje javnega dolga EU-28 v obdobju 2011 - 2014 (Vir: Eurostat).

Gibanje javnega dolga EU-28 v obdobju od 2011 do 2014 (Vir: Eurostat).

Slovenija je v obdobju 2011–2014 svoj javni dolg povečala za skoraj polovico (s 46,4 odstotkov iz leta 2011 na 80,8 odstotkov leta 2014), medtem ko ga je Slovaška povečala zgolj za dobrih 10 odstotkov (iz 43,3 odstotkov iz leta 2011 na 53,5 odstotkov leta 2014). Še bolj uspešna je Češka, ki je svoj javni dolg povečala le za slabe 3 odstotke BDP. Ob tem Poljska in Madžarska dokazujeta, da je javni dolg mogoče tudi znižati, saj jim je to v obdobju 2011–2014 tudi uspelo.

Imate tudi vi dovolj manipulacije? Rešitev dokaj preprosta …
Naslednjič, ko boste poslušali fraze o uspehih vlade, jih postavite v kontekst. Uporabite internet, vzemite si nekaj minut in manipulacija z vami ne bo več mogoča. Občutek, da ste sam svoj gospodar in da ne verjamete (vsako)dnevni ‘razprodaji bučk in predvolilnemu sajenju rožic’, pa je tudi nekaj, kar pozitivno vpliva na počutje. Predvsem pa tega ne pozabite na volilno nedeljo, pa naj bo ta še tako oddaljena ali kmalu.

Jure Ferjan

 • AlojzZ

  Volimo socialiste-komuniste, za katere je Nobelov nagrajenec Friedrich August von Hayek rekel: “Če bi socialisti poznali ekonomijo, ne bi bili socialisti.”

  Ampak! Ta citat je zelo vljuden, lahko govorimo o načrtnem ropu slovenskih državljanov. Hkrati pa se lahko čudimo, zakaj neki le ne gre državljan na volitve z geslom: “Zbrcajmo te roparje z oblasti!”

  • Novakec1

   So v ozadju druge zadeve, zasedba in poselitev, z tujci in multikulti pritepenci vzadnjem času pa še z kameltrajberji, slolandijskega ozemlja in uničenje Slovenstva.

  • Ppiikkaa

   Vsi so vljudni, samo komunizem nastopa s terorjem: Margaret Thatcher: »The socialist are happy until they run out other people’s money.«

 • dule5

  pa to so podatki do leta 2014, ko je cerar komaj začel vladati

  • slaipowi

   Saj to ni važno za volilce. Važno je da je pljuvalnik za danes nastavljen. In s takimi komentarji kaziš reputacijo študenta 3. letnika ekonomske fakultete, podpredsednika SDM ter wannabe novinarja.

   • rrrrr

    Že, ampak tale študent ima več ekonomskega znanja kot cela Naša četica koraka, ki je danes zadolžena za dežurno trolanje po tem intelektualno za njih hudo prezahtevnem portalu

    • karpelec

     Dežurni vodja je nekoliko mirenejši.

 • dule5

  en dan bi lahko bili brez pljuvanja po lastni državi

  • Poštenje velja

   To ni pljuvanje to so dejstva.

 • Verbena

  Takrat, ko je Cerar napovedal uradno kandidaturo v aktivno politiko, sem samo zavila z očmi….ja kaj bo pa ta človek delal??..popravljal zakone, ki jih je na en način sam kot zunanji svetovalec parlamenta in ministrstev pomagal soustvarjati….lepo mu je 1x zabrusila Bratuškova, kje je bil malo prej, ko mu je bil ponuden položaj, a ga ni sprejel…seveda, čakalo se je, da je umazano delo opravila ženska !!!….ta vlada je spet pokazala samo to, da želi ohranit stanje močni- slabi !!!….največjo krivdo pa pripisujem vladam na začetku samostojnosti…od leta 1992 pa do leta 2004 je vladala bolj kot ne LDS, nekaj malega je vmes prevzel Bajuk in Drnovška zamenjal Rop….kaj je delala ta vlada, zakaj ni šla po poti , ki jo prinaša parlamentarna demokracija, zakaj se država ni začela umikati iz gospodarstva, zakaj ni odprodala nekaj podjetij za katere bi lohka veliko iztržila, denar pa naložila npr. v pokojninski sklad…hudirja, pa sem še leta 1992 glasovala za to stranko, ker sem pa le verjela, da bodo državo popeljali na pot prave liberizacije…a zgodilo se ni nč…nobene vizije za prihodnost, nobenih ukrepov, ki bi nakazovali razvoj države…Janševa vlada je imela to srečo in hkrati smolo, da je vladala v času, ko je bil pravi razcvet gospodarstva v Evropi od katerega smo vseskozi odvisni in če je šlo dobro njim, je šlo tudi našim izvoznikom, ki tako največ delajo za ta evropski trg…smolo pa v en tolik, da so bankirji videli v tistem času samo cinglanje denarja in so delali kar tako po domače…odobravali kredite posameznikom brez osnovnega kritja, zavarovanja….jim podeljevali težke zneske..no, malega človeka, ki je želel kak tisočak so pa znali povsem prečekirati…danes, po 8 letih še vedno ni odgovornih za to pobalinsko, nestrokovno obnašanje in ga tudi v prihodnosti ne bo, ker ga ne sme biti….ker nenehno tolk poudarjate zasluge vlade JJ, potem naj rečem, da tudi njegova vlada ni znala in hotela….zakaj ni, ker se vedno predstavljajo kot da jim je gospodarstvo na prvem mestu, sprejet zakonov, ki bi bistveno skrajšali stečajne postopke firm, ki bi omogočali, da bi bil iz stečajne mase, če obstaja, najprej poplačan delavec…tako pa sem od ljudi kasneje slišala take stvari, da enostavno ne moreš verjeti…stečajni postopki se vlečejo kot gumilastika, poplačano najprej nekdanje vodstvo, ljudje, ki so bili v prvi vrsti tudi krivi za stečaj, delavcu pa je ostal le dolgi nos…vse ostalo naprej je pa spet bila ena sama mora ….tako da…tisti občutek, ki se mi je izoblikoval tam v 90-tih letih, me ni prevaral….politika nam je ugrabila državo, jo izoblikovala po svoji meri in ustrezanju lobistov…vsaki vladi do danes samo eno veliko črno piko, ker nobena ni gradila od malega človeka navzgor !!!!

  • slaipowi

   Bravo. Zadela žebljico na glavico. Prav vsa politika in politiki, ki jih gledamo še danes nosi svoj del krivde za stanje v državi.

  • pajot

   Ne pozabi,da je Janša vladal s koalicijo.Nekaterih reform ni mogel izpeljati ravno zaradi tega. če me spomin ne vara,se je takrat,ko je napovedal 20% davčno stopnjo,začelo tacanje v snegu s Štrukljem in Semoličem na čelu.

   • ogledalo

    Vsekakor pa mu je uspelo davčno razbremeniti najbogatejše!

    • pajot

     Yeah,napolnil je banćni račun Štefke Kučan v Mehiki.

     • karpelec

      …so ga že spraznili za hišo na morju.

  • učko

   Bajuk je zahteval neka poročila od bank v tistem času, ko je bil financ minister, pa je celotna režimska medijska mašinerija užgala po njemu, da se vtika v bančne posle, ker banke pa ja dobro poslujejo !!!!! Tudi Banka Slovenije s petokolonašem Kranjcem (isto kot Mencinger) ni naredila nič !!! In bo tako zgleda tudi v prihodnje! Bančna luknja se spet ustvarja !!!!!!!!

   • rrrrr

    Seveda tudi Verbana spada v veliko prismuknjeno družino vsegliharjev.Tudi ona ne loči med notranjim dolgom ( banke-podjetja) in zunanjim dolgom države. Sicer pa je edinoJanševa vlada v letih 2004-2008 zmanjšala javni dolg iz (po spominu) iz cca 24% na 21% izraženo v BDP. Zadnje leto, 2008 pa je imela ENKRAT, EDINOKRAT in NIKOLI VEČ izravnan proračun, to je, ko odhodki niso bili večji od prihodkov. In to v vsej zgodovini Slovenije od prvih povojnih kraj premoženja do danes!

    • KIKI

     In za časa vladanja Janše v l. 2008 tudi zadnja izravnava in poračun pokojnin in- nikoli več, kljub velikim prepotentnim gobcanjem in obljubam levih vladarjev in njihovih pažev (večni klovn Erjavec, debilni Križanič, leteči amerikanec Čufar , nevroticni profesorski zaslužkar Mramor, pa prestrašena Magova vernica Vraničarka…)
     Umazani bankirji delujejo kot država v državi že od Ropove vlade in Kučanovega pokroviteljstva dalje (F 21).

  • tzt

   Lepo napisano. Dodal bi samo tole. V času prve Janševe vlade so rdeči doživeli šok. Strah, da jim desnica proda vso nacionalno srebrnino je bil prevelik. Povsod kjer so le mogli so rdeči direktorji leteli v murgle prosit denarja za privatizacijo. Ob letih debelih krav, prikrivanju Kranjca o dejanski kondiciji bank ter navezah rdečih direktorjev bank s kreditojemalci se je lahko samo končalo tako kot se je.

   Še nekaj. Ne živite v utvari, da bodo rdeči dopustili, da Slovenska pomlad prevzame vodenje države. Niti v sanjah. Storili bodo vse, da do tega še zelo dolgo ne pride. Ne bodo izbirali sredstev za ohranitev oblasti.

  • rrrrr

   Danes je dan odprtih vrat za vse ekonomske analfabete, ki so vas razkajfali podatki in tabele o strahotnem ekonomskem zaostajanju Slovenije za Višegrajsko skupino.
   Razumem vašo bolečo stisko. Zato pa pozivam, Verbeno, Tarantelo, Ogledalo, Novakca1, Slaipowi, Tončka Tiča & podobne, ki so se trudili biti danes z nami:

   1 Predložite svoje podatke in tabele, ki bodo študenta Ferjana postavili na laž
   2 Predložite vsaj eno številko ali %, ki v tem študentovemu članku ne drži in argumentirajte zakaj

   Prepričan sem da tega ne zmorete. Če pa me postavite na laž, vas vse skupaj, častna Cerarjeva, povabim v Venezuelo na pol porcije toaletnega papirja. Rok za oddajo vaših argumentov je ena ura – sicer bo v Venezueli pošla še zada polovica obljubljene nagrade.
   (pokrovitelja sta finančna ministrica iz Zdrave atmosfere in glavni kuhar iz ljubljanske slaščičarne Zvezda)

 • Novakec1

  Ko boste čitljivo tabelo gor prilimal vam bom pa mogoče verjel, zamegljujete zadeve.

  • Poštenje velja

   Poglej v denarnico in se malo zapelji po Europi.
   Ko se bos vracal bos videl da si prisel v temno , zrito in zakajeno podalsko bedo, kjer narod dela zaburek in elito.

   • Novakec1

    Po kateri; vzhodni, zahodni, južni, severni. Naslednja koalicija v slolandiji bo med SMC i SDS in kalvarija se bo nadaljevala. Drugače pa v mojem okolišu nič ne manjka ( za normalne!)

 • tarantela

  A se ustvarja desna politika na starih tabelah? Zmanjkuje municije…

  • rrrrr

   Poleg zgodovine, draga Atena, boginja modrosti, so ti tudi ekonomske primerjalne tabele nepremagljiv nasprotnik.

 • karpelec

  Ni važna uvrstitev na grafu, važno je, da imamo prvorazredne in drugorazredne državljane ter tretjerazredno vlado, olkol katere cvetijo samo rožice in rasejo velike bučke in droben krompir.

 • tarantela

  Tako slabo nam menda ne gre, v trgovinah je folka, da so prodajalke že čisto izčrpane.

  • janez zorman

   Ljudje iz obupa vse zapijejo !

 • Kučko pod pručko

  Večni otrok

  Cmerota bolj kot za dobrobit Slovenije in zamenjava popolnoma nesposobnih ministrov, začenši z neprepoznavnim Počivalškom, skrbi za svoje zasebno življenje. Toda tako kot pri vodenju države, ne zna voditi niti svojega razmerja z ženskami, ki jih menjava kot po tekočem traku. Morda je bil ob vstopu v prvi zakon z Majo Tomc še premlad, je pa svojo nestanovitnost pokazal tudi pri svoji drugi ženi Danici.

  Ko se je v javnosti pokazal s tretjo, Vesno Arnšek, sem zapisal, da tudi ta ne bo zadnja, saj se je že kazal njegov osebnostni značaj. Tako smo te dni zvedeli za četrto, Mojco Stropnik in tudi tokrat sem prepričan, da skupaj ne bosta živela v pozni starosti.

  Cmero je torej večni otrok oziroma povsem nezrela osebnost, ki že vse življenje išče samega sebe. Toda njegovo zasebno življenje nas niti ne bi posebej motilo, če se njegova neodločnost in nesposobnost ne bi stoodstotno kazala v vodenju države, kar pa katastrofalno vpliva na Slovenijo in vse nas, njene prebivalce!!!

  • pajot

   Vodeb bi temu najbrž rekel,da ni pregural Ojdipovega kompleksa. saj poznamo njegovo razmerje do matere.

   • KIKI

    Po moje jo še zdaj, ko je mamica pokojna, ob vsakem “seksu” kliče na pomoč…pa mu ne more pomagat!

  • FRANC3

   Sodnik Anton Panjan je izjavil, da tako nesposobnega predsednika sodnega sveta, kot je bil Miro Cerar, še ni videl.
   To pove o dometu Cerarja vse!

  • PIA PlA

   Samo, da ga pogledaš, že veš koliko je ura. Nekdo, ki je pomembna javna osebnost in predstavlja državo, bi moral kljub strahu poskrbeti za svoje zobe.

   Pred časom sem objavila komentar o tem, kaj pravi veda, ki se ji reče “branje obraza”, o osebi z izrazito nesimetričnim obrazom, kot ga cmerar ima. Torej taka oseba se že dolgo in zelo pogosto samozadovoljuje ter ne najde stika z realnostjo. Že po tem podatku ti je lahko vse jasno.

   • ogledalo

    No, umetni zobje, plešasta glava in hinavski nasmeh nista garancija poštenega in dobrega politika?

    • PIA PlA

     Če misliš, da je neurejenost garancija za dobrega politika, je to tvoja stvar.

     Meni se zdi to tako, kot da bi mi brezdomec, ki še nikoli ni zgradil ničesar, dajal navodila, kako naj gradim hišo.

  • karlina

   TOČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 • Krtača17

  Kmalu bo 2017, podatkov za 2015 in 2016 pa tule nikakor ne najdem. A je to moderno raziskovalno novinarstvo? Sramota.

  • pajot

   Jih pogrešaš tudi za leto 2017?

  • FORT WORTH

   Podatki za 2016 bodo na voljo v marcu 2017…
   Kje pa ti zivis ejga ?

   • rrrrr

    na tuj račun. Se pravi na posojilo iz leta 2017

  • Borut Stari

   Tendenca krivulje uspešnosti Slovenije gre latentno navzdol od leta 2008. Ne najdeš podatkov pa zato ker jih nočeš. Potrudi se malo, Potem ti bo preostalo le v jok pa na drevo.

   • Krtača17

    Temu levemu novinarju nimam namena iskat podatkov pa jih imam kolikor hočeš. Glede na to da je iskanje realnih podatkov novinarjev kruh, se pa lahko zabrska v zemljo. In ja tendenca cele eu je navzdol. Eu umira.

    • Borut Stari

     Če bi imel podatke ne bi tu nakladal. EU da umira? Bejž no! Umirajo drugorazredne članice balkanske skupine, Zamudnice nemško francoskega vlaka. Seveda so na repu v vseh pogledih, Nihče se več ne ukvarja z Grčijo, Slovenijo in Hrvaško. O Romuniji in Bolgariji pa nima smisla komentirati.

 • Anton Tič

  Čujte, kdo je že klical trojko? Samo fprašam.

  • FORT WORTH

   Ve nid tajm not moni…(:-))))

  • karlina

   No, če bi prišla, bi bilo za nas vsekakor najboljše, ker bi prenehala ta rdeča banda s krajo in lopovščino,

 • althar

  Dobra analiza, Nova. Kar tako naprej.

  Kar pa se tiče slovenskega BDP, je stvar taka, da od leta 2008 naprej, torej v obdobju Monty Python (čas lutkovnih vlad Pahorja, Bratuškove in Cerarja) v gospodarskem smislu stopicamo na mestu, zmanjšanje BPD pa je direktna posledica udbomafijskega ropa.

 • Olga

  To sploh ni vlada, je mafijsko združenje, ki krade in omogoča krajo starim strukturam Zemljaričevega kova preko Kučanovega Foruma 21!
  Cerarjev uspeh pa je, da si je, po poročanju medijev, na delovnem mestu našel četrto partnerko! Očitno ima čas ob “napornem” bivanju v službi, saj pravi, da so “po prisotnosti” najboljša vlada!

  • slaipowi

   Ha ha. Spet vi Olga. V članku je govora o obdobju pred Cerarjem sploh pa ni govora o tem kdo s kom spi. Spet ste zamešala temo. Pa lep dan

   • ogledalo

    Olga ne ve kaj piše. Očitno pa rada bere rumeni tisk.

    • Olga

     Točno vem, kaj pišem! Ker vam stopamo na prste, cvilite!

   • Olga

    Se me bojite, bi me radi z nadlegovanjem in diskreditiranjem spravili s portala?! Bedno! Ustava mi jamči pravico svobode govora in mišljenja! Torej, truditi se ZAMAN!

    • slaipowi

     Nihče vam ne oporeka svobode govora. Ampak , za vraga, naj bo smiselno in v kontekstu. Ogledalo vam nastavljam. Pa se nočete pogledati vanj. Še veliko komentarjev vam želim če vam 4586 kot jih imate sedaj ni dovolj. Mogoče jih, razen mene, še kdo prebere.

     • Olga

      Pojdite na Hanzi! Tam boste imeli somišljenike in komupentarje po JUSU! Lepo se imejte!

     • slaipowi

      Ponovno vprašam kdo je Hanzi in dodajam kdo ali kaj je “komupentarje po JUSU”?

     • Olga

      Hanzi je televizija Ljubljana. JUS je JUgislovanski Standard! U je dodan, ker sklanjaš:jus, jusa, jusu, jus…. ! Saj veste, tudi resnica ta prava je bila samo ENA! Preberite še enkrat, napisala sem komentatorje, narobe citirate!

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • ogledalo

   In vsi so dobili pufe v letih 2004-08!

   • Olga

    Spet vaša opsesija? Vem, kaj vas žuli! Boli vas, ker veste, da je Cerarjeva vlada totalno nesposobna in je treba popljuvala tiste, ki jim ne sežejo vaši izbranci do kolen! Pojdite gledati statistiko! Bilanca je bila tedaj uravnovešena! Bili smo prvič tudi v plusu!!! Pokojnine so se zvišale za ČETRTINO! Vodili smo EU! Cerarjeva vlada, sploh nima fiskalne komisije, saj se je boji! Bilanca ni usklajena, kar je šalabajzersvo! “Moralneža nikamor ga ne vabijo”, le na Balkan hodi!?? Vam še več napišem?!! Uporabljajte ARGUMENTE! Jaz cenim človeka po DEJANJIH!

    • slaipowi

     Hočete argumente? Evo jih:
     “Bilanca je bila tedaj uravnovešena” – zato je bil sprejet zloglasni ZUJF oziroma superzakon ki je posegel v kar nekaj ostalih zakonov. Najbrž niso znali drugače skozi cel mandat.
     ” Bili smo prvič tudi v plusu!!! ” – prirejeno, ker se ni upoštevalo vseh odhodkov od državnih kreditiv
     “Pokojnine so se zvišale za ČETRTINO!” – kupovanje volivcev oziroma jemanje drugi stranki
     ” Vodili smo EU!” – ker smo bili na vrsti in takrat se ve kdo je bil šef vlade. Če bi bil takrat to Kekec bi pa on vodil EU in njegovi pristaši bi se trkali po prsih kako uspešen da je bil.
     še kaj?

     • Olga

      Kdaj je bil sprejet ZUJF?!!
      Javni in zasebni dolg so jabolka in hruške! Kompot!?
      Zakaj Cerar ne podkupuje upokojencev s četrtino višjimi pokojninami, če pravite to za Janševo vlado?!!
      Kekec bi lahko “vodil” EU? Vaš Kekec, gotovo ne!!
      Janša je s svojo vlado VZORNO vodil EU in Sloveniji priboril ugled v svetu! K sreči je to dokumentirano tudi zunaj in transparentno, tako da kdor želi videti in vedeti, lahko to vidi in potrdi!

     • slaipowi

      Japajade. Uspešno je privlekel svoje birokrate v EU birokracijo kjer še danes dobro živijo za Slovenijo se jim pa j….
      Zujf je bil sprejet maja 2012 ker je takratna vlada samo tako znala odpraviti napake prejšnjih. Tudi lastne, ko je leta 2008 s plačno reformo skušala kupiti glasove idelavcev javnega sektorja tik pred volitvami.

     • Olga

      Tudi vaši birokrati lepo živijo (Peterle, Fajon, Vajgl, Šoltes, Kardeljev vnuk), da o drugih ne govorim (Rop, do pred kratkim Cvikl…)! SDS, ki vas tako moti ima tri poslance, zaradi svojih odličnih volilnih rezultatov! So tudi najbolj aktivni!
      ZUJF je sprejela Janševa vlada, ker je levaška Pahorjeva vlada zaradi všečnosti izpraznila blagajni do te mere, da nam je grozila trojka! Ukrepi so bili boleči za vse, tudi javni sektor – torej Janša ni deloval všečno, ampak gospodarno in ni podkupovanje volivcev! Vzel je tudi določene privilegije, zato so določene tovarišice v pelcih skakale po Ljubljani….?!! Vaše izjave nimajo nobene osnove! Levaki kradejo in podkupujejo, desnica pa spravlja na kup, ker želi Slovencem dobro!

     • karlina

      MOJ podpis

     • rrrrr

      Olga,res ne vem,zakaj se se s temi izgubljeni fantički prerekaš. Tudi da je danes sreda ti ne bi verjeli, res škoda časa

     • Olga

      Vem, vendar pišem! Njihova mašinerija stalno ponavlja laži, jaz pa vztrajno ponavljam RESNICO! Vem, da se bo enkrat prijela in premagala laž, tega se pa bojijo! Zato taka vstrajanje!

     • francelj3

      Škoda vsake besede za te rdeče debile. Saj še koledarja z letnicami ne znajo brati.

     • pajot

      Ja. Odjebi čimprej.

     • slaipowi

      Ohoho. Smo jezni? Zelo kulturno izrazoslovje. Sze se rega učili v šoli, pri verouku ali v stranki?

     • pajot

      Na ulici,prijatelj,na ulici. (Sze se rega) Ti si se pa bolj malo naučil v šoli,kenede?
      In to izrazoslovje ti lahko tudi praktično pokažem. Majmun.

     • slaipowi

      Gnida

     • pajot

      me veseli. Jaz sem pa Pajot.

 • MEFISTO

  Naš premier je pogumen mož.

  On si upa Slovenijo primerjati tudi z višegrajsko skupino.

  V zunanji politiki bosta s Korlom samo malo bolj vplivna od Putina in malo manj od Trumpa.

 • Osti jarej

  Je šel Pahor na obisk k farnčiškanarjem in jih lepo prosil, če prenesejo Mariborski škofiji iskreno sožalje, ker so morali toliko časa čakati na denar od naših gozdov?
  Ja, 5.2 milijona je Cerarjeva Vlada spet, pod mizo, poklonila Cerkvi. 5.2 milijona za naše gozdove, ki so jih sicer lopovom vrnili kot denacionalizacijo./Delo/
  A ne bomo spet o lažnih krajah skozi desetletja. Mariborska škofija nas je pokradla za stotine milijonov, zdaj pa ji plačujemo ukradene gozdove.
  Vse pod izgovorom, da ne bi šli gozdovi v prodajo tujcem.
  Vrednost teh gozdov ni dovolj tudi v primeru brezplačne vrnitve, kar bi po kazenskem zakonu bilo nujno, niti za poplačilo norega plačevanja cerkvenih stroškov za pokojnine, zdravstvo in socialo.
  Za vse to, kar bi moralo pripadati državljanom, ki nimajo niti minimalnih sredstev za preživetje. Plačujejo pa ljudem, ki nič ne naredijo za državo ne za ljudi.
  Tujcem, ki so prišli sem z jasnim namenom, da bodo z lažmi in prevarami pokradli celo deželo.
  Kupila je država 240h pokradenih gozdov, največjo parcelo v Slovenski bistrici, še vedno pa plačujemo najemnino za cerkvene šole, ker države ni sram, da sodeluje z največjimi prevaranti na našem ozemlju! Banke smo po kraji dokapitalizirali mi, Bratuškove še danes ni sram, Jazbec pa je dobil službo pri Rothschildu. /publishwall/

  • FRANC3

   Jarči: A bi bil enako proti vračanju premoženja, če bi tvojemu očetu ali staremu očetu nacionalizirali 100 ha gozdov? Bi tudi v tem primeru izjavil: Država naj obdrži moje gozdove, saj jih potrebuje za uspešno gospodarstvo?
   Kar je bilo protipravno odvzeto je potrebno vrnit. Ekonomija na ukradenem ni poštena ekonomija. Ne državna in ne privatna!

   • Osti jarej

    ….prišli so in rekli:kar je od boga dano,je naše….malček so še svojim žlahtnikom razdelili …kakopak…politična fora…in danes se razglašajo za lastnike več kot pol države in ostanki žlahtnikov tudi……zakaj noben revež nima gmajne….ker ni bil z njimi v žlahti??…

 • Osti jarej

  …kaj?…a ga ne boste nič pohvalili??…cmerčija??

 • Osti jarej

  ..pa pahija??

 • Osti jarej

  pa lenče..??

 • mirodel

  Dajte mu čas za odgovor. Potrebuje globok premislek in strokovnjaka za prireditev podatkov.

  • črnaovca

   Kakšen premislek neki s čim v glavi. Naročile se bodo analiza in študije če bodo pokazale tisto kar je njemu všeč bo prav če ne bo pa naročil nove intd. Sladko se mu fučka za narod in njegovo mišljenje.

  • KIKI

   Ja, takšnega za 40.000 eur/mes ! Upam, da bosta s skupnimi močmi in z ljudsko naivnostjo
   spravila skupaj za eno “južno”!

 • MEFISTO

  Rdečkarji so dokazali, da je vsaka oblast od Boga.

  Pahorja, Bratužkovo in Cerarja nam je Bog poslal za kazen za slovensko prevzetnost.

  • Osti jarej

   …pa jančija…gliha skupaj štriha

 • črnaovca

  So v državah Višegrajske skupine vraćali premoženje vsemu in vsakomer, Čehi so Nemcem v obraz rekli NE. Kaj pa mi? V zakonu menda ni bil zapisan rok do kdaj se bo vrnilo a nas cerkev toži za denar. In mi bomo pohlevno vrnili, saj smo skoraj iskali komu bi še kaj podelili, kolikor si ni razdelila leva in desna svojat. Smo izvedli lustracijo? Tudi NE ker je bilo pol takratne opozicije prej hudih komunistov in še danes kraljujejejo. Taisti sprevrženi komunisti so nam obetali drugo Švico in delavci so res dobili švicanje. Najlažje je gledati čez plot in razlagati kako gre sosedu dobro, kako pridno dela sosed kako varčuje in ne krade sam sebi o tem se pa molči

  • Capi

   Kako ste nekateri ubogi…….ko se malo razgali cerarjevo NE-učinkovitost, NE-delo vlade, pa hajd udri po RKC, JJ in…….dajte se še kej druzga spomnit no, vas je že dolgčas poslušat…..

   • rrrrr

    Dobra ugotovitev, Capi. Res so ubogi in nedomiselni.
    Ampak od teh tepcev ne moreš pričakovati niti kakšne nove žaljivke, laži, niti sveže izmišljene neumnosti, če je že niso kje slišali iz v svojih rdećih medijskih brlogih.
    Sancta simplicitas!

 • Osti jarej

  ..ejga…smo preživeli peterleta,pa drnovška,pa ropa,pa janšo,pa pahorja,pa bratušco…pa enga cerarja ne bomo….nas lahko samo cyklon B dokrajči…tega pa itak iz zraka dobivamo …v zadovoljivih dozah….kene,politika brez morale?
  ..je zdenka dobro rekla:ni vsaka svinjarija,kaznivo dejanje…..glej ga vragca….prav vsi se držijo njenega reka….

 • totex39

  Cerar se z svojo zavoženo vladno kompanijo noče primerjati z Višegrajsko skupino. Oni namreč goreče zagovarjajo svoja stališča, češ da delajo zelo dobro in da korupcija ne obstaja. Seveda, če pa živijo od nje in zato je tudi njihov interes, da ostane vse tako.

 • Anton Tič

  Čujte, jas se smo fprašam, ka bi bilo s Slovenijo če bi bla desnica večkrat na oblasti???..Verjetno zelo blizu Romuniji in Bolgariji…ali pa kaki banana republiki !!!…Tak tu fHalozah mislimo…večina nas. Sori!!!

  • Iva

   Če bi Anton ne imel Tiča, bi bil …?

   • Osti jarej

    …Iva?

    • Iva

     Mogoče Jasna Murgel – Štefka?

   • Anton Tič

    Tončka ali Tunika…hahhahahahahahahaha…

  • rrrrr

   Tona, vsaj danes pridrži svojega Tiča. Javni dolg, BDP, procenti in rast niso za pojest!

  • MEFISTO

   Prjatu razumni, mar znova prihajaš v formo.

   Nič ne pomaga, če pri isti pameti zamenjaš le nick.

  • KIKI

   Razmišljaš s TIĆ-em ?!

   • karpelec

    Tist bi verjetno bolje trofil.

  • pajot

   Banana republika smo zdaj. Vukojebina,po srbsko. Še kaj?

  • orsa

   Bili bi druga Švica, če bi nam vladala desnica, sedaj pa je vprašanje časa, kdaj nas bodo prehitele države Balkana, ko nam vlada tvoja opevana levica. Ali nič ne spremljaš statistik, seveda tebi je alkohol zameglil možgane.

 • MEFISTO

  Pomislite, tovariš MS je tako požrtvovalen, da si je ves čas od Božiča do novega leta kvaril s komentarji.

  • Osti jarej

   ….je tvoje bral?

 • ogledalo

  Dediščina ljubljenega vodje je taka, da ne bo takega predsednika vlade, ki bi državo izvlekel iz derka, še naslednjih 100 let! Pufe je treba odplačati.

  • Iva

   Zanimivo, da pravosodja ne zanima, kdo je naredil bančno luknjo, čeprav je Janša posredoval generalnemu tožilcu Fišerju kreditne mape državnih bank že julija 2013! V mapah je vse poimensko dokumentirano.
   Sodna veja oblasti preprečuje celo delo Logarjevi parlamentarni komisiji. Tajkune F21 in (njihove) bančnike Jazbec&Co. je treba zaščititi, a ne?
   In seveda, tudi takratni nadzornik bančnega sistema (BS) z Gasparijem in Kranjcem na čelu ne bo nikoli procesiran! Le zakaj???

   • ogledalo

    Zato, ker to odgovarja tako levim kot desnim neoliberalcem! Skupaj se (so se) napajajo iz istega korita. Od tu tudi želja, da se NLB ne proda! Zakaj janša javnoi ne objavi obremenjujočih dokumentov, tako kot je npr.Zgaga o orožju, pa ga janša ni tožil!?Zakaj? Poleg tega, je slab gospodar (predsednik vlade), ki ne ve, kaj se z denarjem na kmetiji (v državi) dogaja! Zato ti ljudje ne bodo nikoli odgovarjali. Tako kot za TEŠ6 in še marsikatero lopovščino v tej državi ne!

 • Anton Tič

  Čujte, fse je že pripravljeno za dolgoletno vladavino levice…Glejte, naš Borut Pahor je zelo inteligenten. Postavo se je na sredino (zamrznil “partijsko knjižico”) in pobira glasove z leve in desne! Je daleč najbolj popularen politik (vedno na prvem mestu) in bo spet pometel z konkurenco na precedniških volitvah…prafzapraf konkurence sploh ne bo imel… Ko več ne bo mogel kandidirat za precednika bo se vrnil nazaj v stranko (nekdanjo Zvezo komunistof…tudi jas sn bil član partije zaradi mojega poklica učitelja) ali pa bo ustanovil svojo…in spet bo haral po Sloveniji. To, da je lep in karizmatičen (tako pravijo Američani) mu je samo v plus… Tudi mene lepota in karizmatičnost maže vun pri Haložankah…samo Julika tega ne ve…Vaš prijatelj, Foglof Tunek!!!

  • RATATA

   Veš kaj Tiček, prav imaš.
   Sicer veš, da je to pravzaprav narobe, vendar ugotavljaš, tako, kakor pač je.
   Vsi desni kar nekaj “žnaramo”.
   V svoji nepokvarjenosti vemo, da to ni prav, kar se dogaja. Ampak nismo pokvarjeni. Imamo vest in znamo moralno razsojati. Ravno zato pa izgubljamo. Potem se pa oprijemamo nekega boga, ki je pravzaprav levičar. Morda se piše celo Pahor. Ampak to si ti tako videl enkrat – torej se ti je tako samo zdelo. Mnogokrat to povdarjamo (da smo volili Pahorja za predsednika/ kot nujno in manjše zlo) in to pove, da imamo vest in ta nas peče.
   Takega mi ne maramo, ker je ta Pahor narcis in se ne “kurči” pa bi se moral, saj je samo kurčenje pri moških normalno.
   Tudi moj oče se je “kurčil” in zato je to normalno. Ker se normalni očetje kurčijo in vsak fant to opazi in memorira v nezavednem.
   Ti, ki si se pa s tem sprijaznil, in si celo prevzel za svojega boga (“očeta”) Pahorja, ki se ne kurči, ker je kastriran narcisoid si pa defekten. Zame. Zate seveda ne. Saj sicer nisi sam kriv. Si pa škodljiv.
   Zmagati ne moreš, ker si bil pogubljen že kot otrok, saj ti nekaj manjka.
   Verjetno ti je manjkal avtoritativni oče. Zgleda nisi imel v osnovni celici. Korajžo in umetno nastopaštvo si pobral pri zgledu – sosedu, ali drugemu “junaku”, saj si nekaj takega ali temu podobnega nezavedno rabil.
   Govoriš o kilogramiih.
   Pamet se ne vaga, ampak se tehta v odločitvah “nekaj storiti po preudarku”. In tega ti nimaš. In tega ti ne moreš nikjer pridobiti! Ker si pohabljen! Ne reši te ne vino in ne motika. Tak – pohabljen boš ostal.

 • PIA PlA

  Blondinka in eminentni pravnik se vozita na letalu. Pravniku je dolgčas, zato blondinki predlaga, naj se gresta eno igro. Razloži ji pravila:”Jaz ti zastavim vprašanje in, če mi ne znaš nanj odgovoriti, mi daš pet dolarjev. Nato mi vprašanje zastaviš ti in če nanj ne vem odgovora, ti dam petsto dolarjev.”

  Blondinka se strinja in pravnik ji zastavi vprašanje:”Kolikšen je bil lani BDP Slovenije?”
  Blondinka odpre denarnico in mu da pet dolarjev.
  Nato je na vrsti blondinka:”Kaj je to: na drevo gre po štirih, z drevesa pa po treh nogah?”
  Pravnik prebrska ves internet, posvetuje se z vsemi kolegi, vpraša vedeževalko,…na koncu obupa, vzame denarnico in da blondinki petsto dolarjev.

  Zdaj je on na vrsti: “No, in kaj je to?”
  Blondinka mirno odpre denarnico in mu da pet dolarjev.
  (Vsaka primerjava s slovenskim prvim ministrom je namerna.)

  • Kučko pod pručko

   Vsaka podobnost s Cmerotom in blondinko je zgolj natolcevanje zlobnih desničarjev!!!

   • PIA PlA

    Imaš prav, kajti primerjava bistroumnosti z blondinko ni poštena. Za realno primerjavo bi morali najti nekoga z nižjim IQ-jem.

 • Iva

  Po podatkih Eurostata je lani BDP Češke po kupni moči (pri izračunu BDP upoštevamo življenjske stroške) dosegel 87 % povprečja EU, medtem ko je bil slovenski 83 % . Leta 2004 je bil 86% EU povprečja, leta 2008 pa kar okoli 90%!

  77 odstotkov povprečja EU je lani dosegla Slovaška (leta 2004 le 57%), ki bo Slovenijo v naslednjih letih ob taki rasti, kot jo ima, prehitela.
  Estonija in Litva sta na 75 odstotkih povprečja EU (leta 2004 54% oz. 49%).

  Tudi pri drugih parametrih, ne le ekonomskih, so države Višegrajske skupine precej boljše od Slovenije!
  Quo vadis Slovenija pod novimi obrazi s staro – socialistično vsebino?!

 • Shalalabayzer

  Takle ‘mamo in takle bomo ‘meli, če bodo direktorji govorili ljudem na razgovoru za službo, da jih ne potrebujejo, ker so zadovoljni s trenutnim stanjem.

  In kaj naj človek naredi, ker je treba trikrat na dan jest in pit?
  V tujino gre, pa še družino si lahko privošči

 • francelj3

  Briga cmerarja in komuniste, kakšno rast imamo in kakšno revščino. Glavno, da je politika v skladu s komunistično doktrino in da se da krasti, kolikor se hoče. Take volijo, kaj čmo. Jaz ga nisem, niti šivilje, niti barbike, niti bedastega drnovška, pa moram vseeno vse to prenašati!

  • Olga

   +++++++++++ sva že dva!

 • Miha

  A si upa kateri novinar soočiti predsednika vlade Miro Cerarja in njegove ministre s temi podatki na tiskovni konferenci in zahtevati njegovo pojasnilo, komentar ?
  Komunisti so že uničili veliko držav in tudi našo bodo zafurali, ker jim pustimo.

  • MEFISTO

   Naši komunisti uničujejo šele tretjo državo.

   Vse v skladu z ljudskim rekom, da v tretje gre rado.

  • karlina

   So jo ze.

 • Hribouc

  Sicer je, pokorno javljam, splošno znano, da naslavljate resna in pomembna vprašanja kukavici, ki je zasedla tuje gnezdo in zdaj prešerno gnezdi in se lepo sonči pod zaščito in pod bandero slave večnega
  in neumrljivega sistema rdečih oligarhov iz kamarile razširjeneg Centralnog Komiteta Udbokučanista Forum 21. Poba na mestu premierja je slaba lutka, ki pa lakajsko uboga in se gre to kar je vse koritarsko životarjenje bil- nedonošeni Apartčik prve klase, seveda lakajskega boljševiškega porekla z
  našminkanim cerkvenim (ne pobožnim, ali vernim) šminkerajem iz Trnovske fare.
  Če trdi, da je vlada uspešna, pač trdi, ker mu tako ukazujejo, domišljije pa tako ima kolikor hočeš.
  Očitno uspešnost kot masko uporablja na vseh področjih in , če eno ne gre, si izbere kaj drugega, tako kot svoje babe-po tekočem traku, samo da je.
  Enkrat pa se tudi tak zos zgosti in naenkrat črevesje ne prebavi več.
  Številke v gornjem zapisu so trdi fakti, ki bodo tudi tega cmeravca in babjeka zabrisali na temno stran
  Udbokučanistične negativne zgodovine in čaščenja kulture smrti na slovenistanskem

  Če hočete odgovoren odgovor v resnici , ga morate, namesto lutki v kukavičjem gnezdu nasloviti padroneju in poglavniku Udbokučanistana.Ta odgovarja za vse in nosi svojo komunajzarsko betico
  v torbi, bolje, v košari za vse nas , za prvoklasne in za drugo-tretje klasne, seveda!
  Milan Kučan , tisti, Plavi, bi znal odgovoriti, seveda, če preje povpraša za dovoljenje iz Kremlja ali iz Podmoskovlja.

 • MEFISTO

  Premier je na sveže zaljubljen, zato ni primerno,,da se mu postavljajo kočljiva vprašanja.

  Mislim, da se mu dela krivica.

  Vlada ni ničesar, ampak res ničesar storila za oživljanje gospodarstva, gospodarska rast pa se kar strmo dviga, da ne rečem, da je dobesedno podivjala.

 • Olga

  Kaj drugega pričakovati od vas kot to, da podtikam?! Težko sprejemate resnico? Nič nisem popravljala, preverite pri moderatorji! Nikoli ne ponarejanjam stvari! Se tudi ne kitim s tujim perjem! Za napako se VEDNO opravičim! Kaj pa vi?

  • slaipowi

   Laž ima kratke noge. Če bi se mi dalo bi spravljal zaslonske slike. Pa se mi ne. Tako je kot pravite. Ker pametnejši popušča vas dam na ignore in ničesar več ne vidim od vas.

 • Viktorh

  Res je!
  Vlada beleži uspehe.
  Državna statistika to potrjuje.
  BDP raste,
  narod je vse bolj ubobožan.

  Čestitam, tovariš prime minister.

 • samotoje

  Zakaj pa bi Cerar primerjal Slovenijo z Višegrajsko skupino? Njemu tega ni treba početi. Povprečen prebivalec Slovenije (da vštejemo še ves polpismen in nepismen uvoz “žive sile”) nima pojma o Višegrajski skupini, še manj se mu sanja o kakšnih primerjalnih kazalnikih. Na volitvah bo vse to prosvetljeno ljudstvo volilo proti Janši, ker se ga bojijo. Cerarji imajo uspeh že na krožniku. Zakaj bi torej sploh kaj počeli?

 • MEFISTO

  Janez Novak, eden od oštevilčenih in neoštevilčenih Novakov in Novakecov, ki skrbijo, da bi bil ta portal čim bolj podoben Mladini, je na Reporterju postavil sledeče vprašanje:

  “Janez Novak
  No, me prav zanima kdaj bomo dočakali svobodo govora na Nova24TV, ko bosta tam lahko novinarja Zgaga in Šurc predstavila svoje izsledke o trgovanju z orožjem iz 90-ih let….kdaj bo to na sporedu?”

  Prjatli razumni, imate odgovor in zdravilo za njegovo bolno dušo?

  V osebni stiski pa moža tisočerih nickov res ne moremo pustiti na cedilu, sicer se lahko zgodi, da nas bodo zapustili tudi Jovo Jamnica, janez cepec, tarantela, ogledalo, osti jarej in drugi.

 • Vrhovni sodnik

  Levaki so bili in bodo lažnivi bedniki.

 • cosmosjasnovidec

  Replay
  Preveril sem nekaj informacij za levaškega cigana kateri se tukaj nahaja pod nickom “ANTON TIČ” na kokodakarski 24.kurji pa “FOGLOF TUNEK”.In sem objavil resnico o njem,da se ne bo več tako preseraval
  Dobil sem naslednje informacije:
  Haložan sicer sin ciganske družine priseljene v Haloze pred davnimi leti v leseno barako za socialno ogrožene.
  Pijanec prve klase kateri povzroča nemire po celih Halozah z njegovim dretjem po celi vasi v alkoholiziranem nenehnem stanju zaradi katerega je bil že cirka najmanj 25 krat mobiliziran na prisilna zdravljenja katera niso doprinesla k uspešnim rezultatom.
  Večkrat kaznovan zaradi spolnega nadlegovanja sosedove koze po imenu “Julika”.
  Prijavo je podalo “Varstvo za zaščito živali” na pobudo oškodovanega soseda kateri je večkrat bil denarno kaznovan z strani sodnika za prekrške,ker je z njim fizično obračunal vsako krat,ko ga je zalotil zraven.
  Da ne bom pisal še ogromno bom navedel le še:
  Poskus posilstva turista z Hrvaške,nadlegovanje mladih fantov kateri so ga večinoma prebutali zaradi istospolne usmerjenosti,kraje kokoši po celotni vasi ter pridelkov na njivah ITD.
  To sem navedel le nekaj malenkosti čakam še pa na dodatne informacije…

 • MEFISTO

  Zakaj bi se moral naš znameniti premier Cerar primerjati z Višegrajsko skupino.

  Višegrajci so dosegli to, kar so, z modrostjo in trdim delom, naš Cerar je pa ustvaril gospodarski čudež brez znanja in naprezanja ter celo z zaviranjem.

  Če bo Cerar dočakal na premierski funciji še eno leto, nikomur več ne bo treba delati in podivjane gospodarske rasti sploh ne bo mogoče več ustaviti.

 • jan

  Slovenija je mafijska država. Še nobena mafijska država ni bila zgodba o uspehu.

  • jan
  • Droid

   Italija, mogoce? ZDA?
   Primer ZDA, za casa prohibicije, so se kriminalne druzbe tako razplamtele, da je pocasi ze zagorela mestna hisa Cikaga. Ali verjames, da so pozar pogasili? Pocasi se je razsiril na cel Illinois, kmalu je zagorel se senat in bela hisa.
   Mafija ima svoje lovke razvejane po celi ZDA. Kako lahko ta zdruzba, brez upostevanja zgornje trditve, sploh se obstoji.

 • Iza Demos

  Meni je bolj razumljivo napisano tule:
  https://kavarnahayek.wordpress.com/2016/12/16/miro-cerar-in-njegova-jugoslovanska-racunica/

  Vodi pa in ta članek in ta, ki mi je bolj “plastičen” k eni in isti ugotovitvi: Ljudje Slovenija je v riti.

 • Droid

  Precej pateticna je drza Slovenije dandanes.
  Spominjam se zbadljivke – ceh. “Ti si pa res en ceh, pojma nimas”
  Mogoce danes, ce seveda vsaj malo poznajo situacijo, cehi zmerjajo sorodnjake – “joj, kaksen slovenc si!”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!