fbpx

Kriminalisti nad Kučanovega tajkuna Petriča. Gre za Jamnikovo maščevanje?

Foto: STA

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes od 6. ure zjutraj opravljajo 13 hišnih preiskav stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb na območjih ljubljanske, koprske in novogoriške policijske uprave zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja. Petim so odvzeli prostost.

Po neuradnih informacijah so današnje preiskave opravili na sedežu podjetja Kolektor Etra, katerega lastnik je Stojan Petrič, preiskave pa so opravili zaradi njegovega lastniškega prevzema, prav tako naj bi preiskave opravili na Petričevem domu.

Kot poroča časnik Finance, se Kolektor Etra ukvarja s proizvodnjo energetskih in generatorskih transformatorjev in je v 50-odstotni lasti Kolektor Groupa, 25 odstotkov družbe obvladuje družba Fond.  Stojan Petrič in solastniki obvladujejo Kolektor. Med lastniki Etre 33 je tudi družba DIFS, ki je v lasti Petričeve žene Nade Petrič. Njen zastopnik je Stojan Petrič.

“Današnje aktivnosti so usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev sumov storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ki sta povezani z lastniškim prevzemom gospodarske družbe s sedežem v Ljubljani. Petim osebam je bila odvzeta prostost in je bilo zoper njih odrejeno pridržanje, ki bo trajalo, dokler bodo za to podani zakonski razlogi,” so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Shema lastninjenja Kolektorja:

Kriminalisti nad Kučanovega tajkuna Petriča. Gre za Jamnikovo maščevanje? 1

M. P.