Kučanov perutninski kralj Roman Glaser dvigoval gotovino – tudi po 120 tisoč evrov, pri tem pa sta sodelovala še njegova žena in sin

Foto: mediaspeed

Dijana Đuđić je posojala denar tudi ožjemu krogu Milana Kučana, natančneje Romanu Glaserju, ki je član Kučanovega Foruma 21, znan pa je tudi kot “perutninski kralj”, saj je sodeloval pri menedžerskem odkupu Perutnine Ptuj, zaradi katerega je pristal v kriminalistični preiskavi NPU. V žep naj bi namreč takrat pobasal kar 500 tisoč evrov v zameno za sklenjen posel s Slovensko industrijo jekla. Glaser, ki je danes predsednik Štajerske gospodarske zbornice (ni treba posebej poudarjati, da se od človeka na takem položaju pričakuje predvsem poštenje), pa se je povezal tudi z Đuđićevo, ki je nakazala 420 tisoč evrov njegovi ženi in sinu. Denar pa je seveda dvigoval on – tudi po 120 tisoč evrov.

Dijana Đuđić je očitno priljubljena med tistimi Slovenci, ki iščejo posojilo z nizko obrestno mero. V medijih so se namreč pojavila še najmanj tri imena iz Slovenije, javnosti praktično neznana, ki jim je omenjena 32-letnica iz Republike srbske posodila večje zneske. Med njimi je tudi ustanovni član Kučanovega Foruma 21 Roman Glaser, ki je denar prejel iz transakcijskega računa Dijane Đuđić, ki ga ima odprtega na Madžarskem. Ob tem pa je škandalozno, da je Glaser nakazani denar dvigoval kar v ogromnih gotovinskih zneskih.

Glaser je od Đuđićeve prejel kar 300 tisoč evrov, ki so bili nakazani na TTR njegove žene Nade Glaser – to naj bi se zgodilo avgusta 2017, priliv pa je viden na dveh transakcijskih računih, obeh odprtih pri Novi Kreditni banki Maribor. Drugi račun je v lasti Glaserjevega sina Andreja, nanj pa je kapnilo 120 tisoč evrov. Skupno torej 420 tisoč evrov – večino evrov je tako z ženinega kot s sinovega računa dvigoval Roman, ki je enkrat v gotovini dvignil celo 120 tisoč evrov.

Andrej Glaser, sin Romana Glaserja. (Foto: Mediaspeed)

“Pot” denarja se pri Glaserjevih dvigih konča
Sporna nakazila in nenavadno visoke gotovinske dvige so zaznali tudi pri NKBM in Uradu RS za preprečevanje pranja denarja, kjer naj bi po podatkih Požareporta tudi ugotovili sum pranja denarja. Vendar pa ni znano, kako so potem ukrepali, če sploh so. Skrivnost ostaja tudi, kaj se je z denarjem zgodilo, potem ko je Roman Glaser s TRR-jev dvignil nakazani denar.

Sprenevedanje in celo laži
Glaser sicer sodi v ožji krog starih direktorjev, zbranih okrog Milana Kučana. Demokracija je tako že leta 2015 poročala, da se poslovno poročilo in podatki o ravnanju Romana Glaserja berejo kot kriminalka. Glaser je bil namreč dolgoletni predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, o njegovem delu in zgodovini, povezani s tajkunsko Probanko, pa v uradnem življenjepisu ne piše nič. Prav tako ni omenjeno njegovo članstvo v Forumu 21. “Roman Glaser je tudi izvajal menedžerski odkup Perutnine Ptuj. Ob tem se je dolgo časa sprenevedal in celo lagal, ko je decembra 2007 na primer govoril, da ‘nima vpogleda v to, da bi se v kratkem zgodile kakšne lastniške spremembe v Perutnini Ptuj’. Sredi marca 2008 pa je Holding PMP, ki je v lasti menedžerjev Perutnine Ptuj, kjer je imel Glaser 20-odstotni delež, skupaj s Probanko, Merkurjem, Zlato moneto 2, Perutninarsko zadrugo Ptuj in Cometom objavil prevzemno namero za Perutnino Ptuj,” so zapisali. Glaser je sicer tudi predsednik upravnega odbora Štajerske gospodarske zbornice, izvoljen je bil leta 2015, njegov mandat poteče naslednje leto, in lastnik Slovenske industrije jekla. Eden od “njegovih” projektov je, da bi Magna Steyr prišla v občino Hoče – Slivnica, saj se je nadvse zavzemal za njihovo naložbo v Sloveniji.

V enem letu Glaser strmoglavil posel za 46 milijonov evrov
Jože Biščak pa je leta 2015 v Reporterju razkril, da je Društvo Mali delničarji Slovenije na skupščini Perutnine Ptuj skupaj z državno Kapitalsko družbo zahtevalo glavo predsednika uprave in glasovalo proti razrešnici uprave. Po njihovi oceni je namreč samo neposredna škoda, ki jo je Glaserjeva uprava povzročila družbi, znašala nekaj manj kot 60 milijonov evrov. Zadnjo rast prihodkov je Perutnina Ptuj zabeležila sedem let pred tem, natančneje 2008, od takrat dalje pa so se prihodki zmanjševali, tako kot tudi dobiček. Perutnina Ptuj se je nato znašla v rdečih številkah, leta 2013 je imela že 53 milijonov evrov izgube. Za “občutek”: leta 2012 je imela “le” sedem milijonov evrov minusa.

Foto: sta

Med ovadenimi tudi Glaser
V Društvu Malih delničarjev Slovenije so rdeče številke prepoznali v napačnih in škodljivih poslovnih odločitvah. Svojo tezo so podprli s “podvigi” takratne uprave: nakup Merkurja, pri katerem je šlo za reševanje Bineta Kordeža, nakup Probanke, ki jo je vodila Romana Pajenk iz Kučanovega kroga, Perutnina Ptuj pa je bila s Probanko kadrovsko in lastniško povezana, pa tudi poroštvo Univitu, kredita Centru naložbam in Infond holdingu ter slabitve v vseh odvisnih družbah, torej Topiko, Perutnina Ptuj mesna industrija Zalog, Ptujska klet in ostalimi, je zapisal Biščak. Kljub temu razkritju pa je Glaser še vedno vztrajal, da je med najuspešnejšimi perutninarji v Evropi in da je vse, kar potrebujejo, 40-milijonska dokapitalizacija. To se je konec oktobra istega leta tudi zgodilo – v lastništvo je vstopila Slovenska industrija jekla, ki je v lasti Rusov – družine Zubitski. Vendar pa je to dokapitalizacijo že nekaj mesecev pozneje pod drobnogled vzel Nacionalni preiskovalni urad, ki je izvedel tudi kriminalistično preiskavo zaradi sporne dokapitalizacije. Na 24ur so takrat poročali, da so zaradi nedovoljenega sprejemanja daril ovadili štiri nekdanje člane uprave, ki naj bi pridobili kar 1,7 milijona evrov nezakonite premoženjske koristi – med njimi pa je bil tudi Roman Glaser, ki naj bi takrat v svoj žep pobasal 500 tisoč evrov. Glaser, ki je bil takrat predsednik uprave, je namreč vodil postopek za izbor ponudnika 40-milijonske dokapitalizacije Perutnine Ptuj, pri tem pa sklenil opcijske pogodbe s Slovensko industrijo jekla, ki je bila nato tudi izbrana.

Sumljiv predsednik – sumljiv ugled
Glaser je bil sicer osebno vpleten v številne tajkunske posle in tudi najbolj razvpite menedžerske odkupe po vsej državi. Vsaj v dveh primerih ga preiskuje Nacionalni preiskovalni urad – med drugim tudi v povezavi s spornim nakupom družbe Etra 33, poroča Požar. Glavni osumljenec v tej zadevi pa je prav tako član Kučanovega Foruma 21 Stojan Petrič, sicer lastnik Kolektorja in časopisne hiše Delo. Ob tem se zaskrbljeno sprašujemo, kako je lahko človek s tako kriminalno preteklostjo predsednik Štajerske gospodarske zbornice (ŠGZ). Omenjena zbornica namreč združuje 450 podjetij oziroma 29 odstotkov vseh aktivno zaposlenih v Podravju, so izjavili lani ob deseti obletnici samostojnega delovanja. “Predvsem pa smo servis za člane in generator javnega mnenja, glasnik gospodarstva in razvoja regije,” je takrat izjavila direktorica ŠGZ Aleksandra Podgornik. Kako so lahko glasnik gospodarstva, če je njihov predsednik zadolžil Perutnino Ptuj do grla, in kako so lahko glasnik razvoja regije, če pa je takrat Perutnina Ptuj preživela le zaradi sumljive dokapitalizacije, medtem ko naj bi se Glaser mastno okoristil? (Katerokoli) združenje, ki ima za svojega predsednika človeka s sumljivo preteklostjo, pač ne more uživati ugleda …

M. S.

 • karlina

  Glaser je sicer tudi predsednik upravnega odbora Štajerske gospodarske zbornice, izvoljen je bil leta 2015, njegov mandat poteče naslednje leto, in lastnik Slovenske industrije jekla. Eden od “njegovih” projektov je, da bi Magna Steyr prišla v občino Hoče – Slivnica, saj se je nadvse zavzemal za njihovo naložbo v Sloveniji.

  Ko bereš takšne in podobne tajkunske zgodbe teh kriminalcev, vodijo čisto vse poti le teh nesposobnih ljudi do F21, oz. do murgeljsega don carleoneja, ki vodi vse niti in vzvode v tej državi in to je dejansko tista in edina mafija v državi , ki dejansko obvladuje vse, skratka-državo, v Italiji, ki je res poznana po mafiji, pa jo čisto v redu obvladuje država , to je med našo Slovenijo in Italijo-OGROOOOOOOMNA RAZLIKA, OGROOOOOMNA. Skratka, ko prebiraš te kriminalne zgodbe, ki so si vse enake, ampak čisto enake-izčrpati dobra podjetja, pokrasti denar, ga oprati v raznih drugih slamnatih podjetjih, nato pa denar nakazati na kajmanske in druge davčne oaze in nikomur nič, enostavno-nič, ker so zaščiteni, ker so itak naši, ker oni lahko, ker oni bodo vse uničili, to je njihov namen-uničiti celo gospodarstvo, javno upravo pa zadolžiti in zaposliti še več naših-svojih. Pa, ljudje božji, to , kar se dogaja v Sloveniji, se dogaja edino v res najbolj trdih komunističnih državah-Kuba, Venezuela, S. Koreja. Normalen človek, oz. NORMALEN PRAVI SLOVENEC, ki nikoli in nikdar ni imel opravka s politiko in je vedno pridno delal, študiral, bil marljiv, poslušen, skromen-NE MORE VERJETI, DA SE TO LAHKO IN DA SE DOGAJA, vsem na očeh, javno, brez strahu, kje že res živimo-v naši dragi Sloveniji, ki smo si jo krvavo izborili, leta 91-SIGURNO NE !!!!!! Samo to bom še dejala, reši se , res, kdor se more in lahko pobegne v lepše in poštene države in tam naj tudi ostane, kajti nam, poštenim, pravim, vernim SLOVENCEM se ne piše dobro in se verjetno nikoli več ne bo, konec bo z nami, ampak hujši, kot je bil propad Jugoslavije, kaj vse bomo še doživeli-samo Bog se nas usmili, Bog nam pomagaj !!!!!

  • ahnenpass

   Tako je to, če nam pa nič ne manjka.
   Tile krediti in polažji, a misliš, da je to vse njihovo in ti ljudje doma mirno spijo? Seveda, saj imajo zato denar, da si to lahko privoščijo, spijo kot dojenčki in uživajo kot grofi.
   Nemški evri pa ne morejo ostati pri nas, ja vidiš, da je sama ciganarija, saj si sama rekla, da ta država obstaja edino na papirju, v resnici je vse odvisno kako imajo vaške oligarhije pošlihtano v posameznem kraju. Ne samo plače, probaj kaj kupiti, Slovenec te bo prvi prenesel okoli in nabil ceno za vsak drek, pritožuješ se pa lahko potem tudi do konca življenja. Čemu bi pritoževanje lahko sploh služilo, itak lahko gre pri nas samo še slabše.

  • test

   ti na kratko napisem kaj bo?! ce na naslednjih volitvah ne zmaga sds in sestavi kolicijo, bo slovenija zasla v enormne tezave. prevzeli jo bodo sd z levico. v roku leta ali dveh lahko pricakujes referendum o izstopu iz nata ter eu. pricela se bo formirat spet nekaksna socialisticna juga 2.0. to se sicer ze dogaja – recimo stipendije za severni balkan kot proti ukrep za beg mozganov – prislo bo spet do revolta. ampak dogajanja ni moc ustavit. tisti, ki so sli v tujino, so rabili vsaj 5 let zivljenja zunaj, da so spregledali, kaksnen bull shit so nam nalozili v mozgane v solah po sloveniji. in ko poslusas sedaj mlajse in srednje stare generacije, ki zivijo v slo in so popolnoma zaslepljeni, potem ves, da ta vlak drvi se samo v prepad in ga prakticno nic ne bo ustavilo. prislo bo do sranja, to je dejstvo! namrec slo pac ima po 45 letih terorarja kumunjare, svoje vrednote lezece v socializmu in iz tega dreka so vzgajani otroci v odrasle popolnoma funkcionalno nesposobne ljudi, ki poizkusajo vse izravnavat in prakticne nihce ne pozna svojih mentalnih mej. zato prihaja do t.i. zavisti soseda, ce si kupis nov avto etc. ker pac ne zeli razumeti, da je nekdo bolj sposoben od njega. razen ce so tega povzdignili socialisticni krogi. potem se taksnega cloveka v okolju obravnava po principu – se je znasel – tipicna socialisticna trade mark oznaka. in o teh zgoraj govori tudi clanek. taksne ljudi potem nihce vec kriticno ne ocenjuje. torej v socializmu, ki v slo se vedno prevladuje, vse tece po principu -nasih – in njihove propagandne masine.

 • Vrhovni sodnik

  Sigurno ga bo FURS pregledal, je pony to zagotovil.

 • Pezde

  Kdor je pod okriljem Foruma 21, je varen pred obsodbami režimskih medijev in jim je vse dovoljeno, velike kraje, pranje denarja, korupcija, umori… Če pa Janša samo prdne ali grdo pogleda, bodo POP-TV in RTV kakor sršenje gnezdo.

 • ahnenpass

  Ta Diana ima pa res cele koše polne keša, da ga lahko posoja po celem balkanu, za stroške revalorizacije in manipulacije z računi. Lepo, dela brez dobička torej, take čudake rabimo, ji vsaj ne leži brez veze na kakšnem računu.
  Me pa zanima kako ima kaj urejeno zavarovanje posojil in izterjavo, verjetno se ne vozi z vlakom iz Republike Srbske v Slovenijo in teži dolžnikom.

 • ahnenpass

  Šele zdaj razumem kaj je Pahor mislil z brutalnimi ukrepi reševanja države iz ekonomske krize. Take brutalnosti si še siciljska mafija ne bi drznila, lahko bi vsaj malo skrivali.

 • karpelec

  Mala malica za mreženje mresta s takim ozadjem, kjer si zaščiten kot indijska krava v Indiji.

 • rubec

  Glaserjevemu sinu rečejo gliser, verjetno zato ker ima na roki ovito verigo za privez.

  • samsara

   Morda pa je SM? Ketne pa to…
   Najraznovrstnejše deviacije so danes IN. Če je zraven še šelestenje evrov je vse tako kot mora biti v udbokurčofevdu. Za trenutek sem ni je zazdelo, da v očeh bjonde vidim odblesk €.

 • AlojzZ

  Kaj naj rečem, gospod Janez Janša? Naj samo ponovim, kar so pravili stari Rimljani: “Quod licet Iovi, non licet bovi.” V prevodu pomeni: “Kar je dovoljeno bogovom, ni dovoljeno volom.” In vi, gospod Janez Janša pač niste bog.

  Svet je poln umazanega denarja, ki čaka, da se ga očisti. Vendar! Kdor se hoče pokazati kot pošten, se ga ne sme dotakniti. Vam, gospod Janez Janša pa vam gospod Milan niti dotika tega denarja ne dovoli.

 • Ivan Serpentinšek

  Glavno da je udba močna da posrboji da ćlovk hitro z lestve pade…
  To je zadna rešilna bilka če bi vajeti šle predaleč izven okvirjev.
  To vedo vsi sodniki in policija zato se pa grejo perverznih kraj…

 • Janez

  Haha Janša in Tajkuni vsi jemljejo denar pri isti bosanski mafiji. Le zakaj?

 • Zvest gledalec

  Jaz bi rad to gledal danes na POP TV pa na A kanal.

 • Franjo Trojner

  Malce sem pa vseeno razočaran, da se je stranka SDS pustila tako nategniti s tem kreditom.

  Že celotno preteklo leto je bilo jasno, da se bodo domače sile zla z vso udbomafijo, vsemi tetami in strici vred združile pod eno zastavo in z pomočjo tajnih agentov Rusije in onega sluzastega radikalnega levičarja Sorosa poizkusile z vsemi legalnimi in nelegalnimi rabotami zrušiti vsak poizkus naskoka stranke SDS in g. Janeza Janše in s tem politične desnice na oblast. Ta past s kreditom je bila nedvomno nastavljena in prva izmed mnogih, ki so jih strici in tete iz ozadja pripravili, da se ponovno očrni in s tem eliminira stranko SDS in g. Janšo iz predvolilnega boja.

  Zdaj je kar je, potrebno je strniti vrste in na ves glas in vsemi močmi propagirati svoj volilni program, ga približati prav slehernemu državljanu in si z odkritim , trdim in poštenim delom z volilci pred volitvami zagotoviti zmago na volitvah.

  Če bo stranka SDS znala ljudem približati svoj volilni program, do te mere, da bo narod v njem videl edino pravo pot, ki pelje k vnovični vzpostavitvi pravne države, reda in varnosti, kakor tudi splošnega blagostanja za vse, ga bo narod vzel za svojega in takrat bo zmaga stranki SDS na volitvah zagotovljena.

  Dominatni mediji so že pokazali, da tudi na teh volitvah ne bodo igrali pošteno in tudi profesionalno ne in seveda niti pod razno neodvisno! Zato mora stranka SDS državljane nagovarjati neposredno iz oči v oči in tako izničiti negativno medijsko kampanijo, ki so jo že zagnali levici in denarju vdani mediji.

  Ja stranko SDS čaka trd in neenakopraven volilni boj, upam, da tokrat v dobro države in vseh državljanov premočno zmaga in za vedno izgoni sile zla iz naše družbe, države.

 • janez zorman

  Kurji futr je drag.

 • Olga_10

  “Našim” denar kar na roko…(tudi Kučanu v Elanu…) , da ni nobenih dokazov…Mesič je rekel, da “ne smeš komunicirati po telefonu”… da ni dokazov…Titek je imel seanse v ilegali…s svojo kamarilo…da ni dokazov…
  Kučan podmladku SD “svetuje” stran od medijskih luči….da ni nobenih dokazov…

 • RATATA

  pernati aus glajser čikinšit je popolnoma enako pokvarjen že skoraj 40 let.
  To, da požre kar celega pšanca naenkrat se opazi po ogroooomnem komunajzrsko – zidarskem gobcu prostega sloga.
  Le N24TV je bilo treba uUsta noviti, da je to prišlo v javnost.

 • učko

  Zadn’č od kurjiga tata Mačka, don’s od p’ščančjiga gangsterja Glajzerja, ja pa porka madona sam kralji vseh prascev morjo prit’ še na vrsto, kuga čakate ?!!!!!!!!!!!!!!

 • tarantela

  V žep NAJ BI pobasal 500 tisoč evrov?

 • Hun

  Jansa bi za obstoj SDS in srbske pare prodal Slo domoljube!

  • tarantela

   Njegovi “domoljubi” kar sami rinejo v to.

   • Hun

    ce so pimitivci brez razgledanosti

  • rubec

   Spizdi bosanc.

   • Hun

    Jansa te je prodo..glupan glupi

    • WatsonForus

     ja kaj pa ? razlož?

     • Hun

      teb ne pomaga razlaga ker si fanatik sekte jehovih pric

   • tzt

    Dobr je treba napizdit te levakarske avtistične vodenoglavčke. Majmunske gnide bodo ropotale dokler se ne bodo na rdeč useknle.

   • Tone

    Hun je lahko samo Madžar.

  • slosin

   nč bat, v primeru prodaje slovenskih domoljubov ne boš prodan, nimaš cene…

   • Hun

    dost slabo da se pustis prodajt k cvandra

  • WatsonForus

   sovenistan je že zdavnaj prodan jugu ! bo treba sam oči odpret! prodal so pa tardeči .

   • Hun

    to je samo izgovor pa odvracanje pozornosti

 • tzt

  Univit je Glaserju v zameno za posel prodaje žitaric posojal denar za privatizacijo. Univit je tudi skladiščil državne rezerve. Končalo se je s stečajem Univita kateremu je Glaser ostal dolžan 6 m€. Seveda so bili krediti najeti v Propali banki.

  Tako poslujejo zlati kučanovi managerji. Cilj privatizacije komunistov F21 vsega kar je vredno v Sloveniji je propadel. Dvomim, da bo tudi tretji “privatizacijski poskus kommijev” uspel. Pred vrati imamo propadanje Gorenja. Ne se čuditi, ko Gorenje postane slovenski Agrokor. Me zanima kdaj se bo začelo reševanje vojaka Bobinca.

 • domovina mili dom

  Poglejte si Kučanraj deželo. 2Po službeni dolžnosti” pa nič.

  https://pbs.twimg.com/media/DTpD0aaWkAAml-A.jpg:large

 • soc

  Glaser je ena Kučanovih pooblaščenih barab, rdeči baron. Ni pa politična stranka in si lahko denar sposodi tudi od Chavezove hčerke ali žene Kim Džong Una – če ga dobi.

 • Tone

  To preusmerjanje nje pozornosti je nekoliko prepozno, šef ne bo zadovoljen.

  Če bi bili pravi raziskoval ni novinarji, bi raziskovali ali je denar Đuđićeve čist. Če je, je vseeno, komu je posojala. Nekaj drugega pa je, kadar si sposoja politična stranka.

  • KIKI

   Ah, Tonček, saj so vprašali vse sosede in vaščane,
   pa še na policiji so naredili “intervju”, pa ni bil
   izplen ravno za veliko booom POP TV ; le zakaj niso
   tekli kar direktno k Dodiku, bi jim povedal, da je Janković
   njihov “zaklad” in da naj vprašamo kar F21, oni vse vedo!

  • Johan

   nikoli ni prepozno, če odkriješ Kučanovo mafijo

  • WatsonForus

   ja sej vem , naši – rdeči – kočkotovi lahk delajo kar čjo . ostala raja pa tišina , pa v kot ! a še nis v kotu?

   • Tone

    Kakšno zvezo pa ima to z mojim komentarjem?

 • totex39

  Vsi te, ki se sedaj odkrivajo so “novodobni” komunistični lopovi, ki z tako krajo uničujejo državo in ljudi.

 • lora

  Pozdravljeni vsi
  Tu smo za podporo revnim in boj proti
  revščine, zato nudimo kratkoročna, srednjeročna in dolgoročna posojila
  izraz. Imate finančne skrbi, ste v bančni prepovedi,
  Pila ali potrebujete finančna sredstva za namestitev svojih projektov,
  stanovanjsko posojilo. Ponujamo posojila posameznikom in trgovcem po stopnji 3% na leto z največjo hitrostjo in zanesljivostjo.
  Za več informacij se obrnite na nas.
  Whatsapp: 0033644664081

 • KIKI

  HIMNA F21

  Kaj nam pa morejo, morejo, morejo,
  kaj nam pa morejo, če smo vesel !!!!
  Dnarce mi nucamo, nucamo, nucamo,
  dnarce mi nucamo, ker smo vesel !!!

 • Rotar Jakob

  kurćanovi kurji tatovi v rdečem kz udbomafijskem slovenistanu!

 • Še dobro da ni vzel denarja za politično stranko, ker bi imel težave. Prevelik znesek.

  • WatsonForus

   kako pa veš da ni šlo k SD-ju ? ali pa na Kučanistični račun?

   • Kredit je vzel Roman Glaser, osebno, ni se Roman Glaser podpisal na pogodbi za x politično stranko.

    • rabbit

     To je kurirček Roman Gaser direktno k forumu 21 nesel, opran denar.

 • Dragan Krstič

  Ja kje je pa ostali denar???????? Od Foruma21 je dobil 5 milijonov da jih opere, zdaj pa je vsega skupaj
  par sto tisoč€ prišlo iz Republike Srbske.

 • WatsonForus

  A Orešček in Joveva še nista na Ptuju ? je predaleč ? al prpa dela?

  • Dragan Krstič

   Avto se jima je pokvaru.

 • Osti jarej

  ..torej si pri mafiji sposoja vsak,ki ima pet minut cajta ?!?

  • janez cepec

   eni grejo u banko, eni pa u republiko Srbsko, kva je bel pregledn?

   • Dragan Krstič

    Cepec, člani Foruma21 bi lahko gnar pral kar doma v pralnemu stroju

    • janez cepec

     so what? sej pravem, ljubljeni vodja pa to dela u rep. Srbski, razlika je sam u potnih stroških

     • Dragan Krstič

      S to razliko, da so kleptomani iz Foruma21 gnar nakradli iz premoženja vseh državljanov Slovenije in ga poslali prat v Republiko Srbsko, Janša pa se ga je za SDS izposodil. Če nisi cepec boš doumel razliko.

     • janez cepec

      kva pa dnar od šverca z orožjem, mrbit se je pa zdej u obliki pufa prkazu na dan. če ne bi biu ti Bunksl, bi ti blo tud mrskej jasn

     • Dragan Krstič

      A maš ti cepec kakšne podatke od Rvatov kolk je dobil gnara. Pa ne gobcej mi Šurca in njegove pravljice za slaboumne ampak povej če imaš kakšne dokumente
      direkt iz lepe njihove.Jest že 27 let čakam kdaj bodo Rvati kakšne videodokumente gor poslal pa nič. Ves gnar k so ga ta rdeč nakradli bi dal za en samcat dokument, ki bi dokazu da je Janša švercou za svoj varžet, pa nič od tega. Kolk milijard so pokradl vaš, okol 70 milijard €.

     • janez cepec

      Dudeki ne bojo nč poslal, l pa razkril dokumentov, ampak nas na ta račun jebejo na vsej črti, izsiljujejo, razturajo, to pa zato, ker je takrat orožje prodajal ceu vrh politke in to za oderuške cene, sej to sploh ne bi biu problem, problem je ta, ker ni dnarja u budžetu in ker so se ljubljeni vodja in njegovi podrepniki fajn omastili. videš, +ić, to je jeba, ne pa sama prodaja

     • Dragan Krstič

      Sevede ni gnara u budžetu če so pa vaš po oceni vašga Janka Vebra iz države spravl okol 70 milijard€. Cepec, zdej pa razumem zakaj je bil JJ in SDS proti referendumu o arbitraži. Viš ti s mi pomagu doumet, zato je bil proti ker ga Rvati že skoz izsiljujejo,cepec, ti si enostavno rečeno genijalni cepec.

     • janez cepec

      ne izsiljijejo sam njega, jebejo use po vrst, je pa res, de mamo, nažalost, med pogajalci in diplomacijo take kretene, de to niti ni taka umetnost

     • Dragan Krstič

      Vprašal sem te kako je mogoče da je bil JJ proti referendumu o arbitraži. Če bi ga Rvati izsiljevali bi bil tedaj tiho kot miš. A ti je to razumljivo a ti moram narisat.

     • janez cepec

      no dej, nariš, JJ se pa u politki obnaša tko, kukr mu trenutno paše, zato j’ biu tud u partij, takrat je blo to profitabilno

     • Dragan Krstič

      To ni noben odgovor na moje vprašanje.

     • janez cepec

      sej pravem, nariš mi

     • Dragan Krstič

      Če rabiš slikovni prikaz potem si pa res zblojena ovčka, možgani na stopnji 3 letnega otroka ki prebira slikanice.

     • janez cepec

      sva že dva

     • Dragan Krstič

      Ti se razmnožuješ kot parameciji, hahaha.

     • janez cepec

      ameba

     • Tone

      Hrvati so bili vedno proti arbitraži, podpisali so samo, da smo jih spustili v EU. In JJ je to vedel.

     • montyamp

      Zaj bo prišu stalin-serpentinšek , se bo zlizu s hrčki kot Stalin s Hitlerjem .

     • montyamp

      Kastrirani od udbovskih fosilov ste teleta bez jaja , voli , junci , hlapci z nadzorovanimi mnenji .

     • janez cepec

      sam de nismo zblojene ovčke.

     • montyamp

      Janša vam je vrgu kost .
      V kosti je petarda .
      Hahaha , bedaki kastrirani od udbovskih fosilov , hahaha……….

     • janez cepec

      u pizda nas je zjebu, u nulo.

     • montyamp

      Petarde še ni razneslo .
      Razen da jo porinete psu v rit , da vas v senco odvleče .

     • Tone

      Petarde poškodujejo največkrat tistega, ki jih meče.

     • Hun

      vrgu je vm kost da jo glodate sektasi on se base z mesom od vasih donacij.. kero tele zavedeno si ni ti pomoci

     • Oregon

      a to kar na pamet? Verjamem da so ti to pobožne želje, Gaserjevi dvigi pa so realnost, preverljiva vsak trenutek. Tud Vrabčevih 7 miliojonov se vidi na nekaj mestih nedvomno!!

     • Hun

      samo ti sektas lahko na pamet gobcas

     • Hun

      ti to iz prve roke o Jansi…jehovci trobte kar vm plasira nora24

    • Hun

     cepc si ti k te strizejo ovca

   • Osti jarej

    ..oboje je za en klinc prida,kakor kaže…..nihče ne upa sledit toku denarja….a zakaj?…zato,ker nihče noče sprememb…tudi kakor desnici je čisto po meri status kvo

    …oooj,le naprej,oojj le naprej…dokler je še dnarja kej…ko yebe ovce

 • garfi

  KurĆanisti so novi razred
  in Slovenci smo stari razredni sovražniki
  f21 press

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA–UDBOKASTRIRANI mladiči komunističke partije socialističke federativne republike yugoslosrbije so se ujeli v past , nastavljeno od Janše .
  Vajenci zazidarije imajo težave , IQ ne pali .

  • janez cepec

   boš vidu, kva bo po volitvah, kdo se je ujeu, u stvai, kdo se je zajebu. spet boste razočarani, loozerji, again and again

   • montyamp

    Bo serpenstalin naredu po boljševiško .
    Potem pa kandelabri pa to .

 • montyamp

  NAROD SKREGAT , OPOZICIJO V ZAPORE , POTEM JE LAŽJE VLADAT IN KRAST
  Prekleta banda paradajzarska .

 • milanček

  Štefa, a si že zamenjala plenice ta poscanmu komunjzarčku, ali si že na srečo in zadovoljstvo nas Slovencev in Slovenk poklicala žale, da ga tudi na tvoje veselje deportirajo v krematorij? Ga boš lahko potem mal več cuknula!

 • soc

  Vsem tistim, ki pred tremi leti niste videli pogovora z Domagojem Margetićem, novinarjem, ki je šokiral Hrvaško z razkritji v Hypo Bank aferi in odtlej uživa stalno policijsko zaščito, predlagam

  https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

  Traja uro in 17 minut, vzemite si čas. Tam nekje bolj proti koncu se v fenomenalni zgodbi pranja in prelivanja izvoženega udbaškega (oziroma partijskega) denarja znajde tudi (kdo bi si mislil) Perutnina Ptuj. Glaser ni le eden od srednjih rdečih tajkunov. In zgodba se z ruskim vstopom v PP še dodatno potrdi.

  • Dobro je tudi predstavil vso zadevo v EU parlamentu. Milan in Janez se mu ne zdita pomembna igralca kolikor se spomnim intervjuja.

 • Poštenje velja

  Prokleta zlovenija crkni!!!!

  • šmentanamuha

   Zakaj preklinjaš svojo državo, svojo domovino? Kaj ima s pokvarjenostjo posameznikov in elit država? Veliko več imamo pri tem državljani, ki to prenašamo in dopuščamo. Najprej bodi kritičen do sebe.

 • Hun

  a oni pa lahko mi pa ne…desnicarji isti kot levicarji…treba ceu parlament zjebat

 • MEFISTO

  Kaj bo, ko bo zmanjkalo za vse rdečuhe.

  Potem pa vladavina prava, ki naj bi jih varovala drug pred drugim, ko bodo začeli krasti med seboj.

 • samsara

  Zafikani rdeči udbokomunisti ‘out of record’.

  https://www.youtube.com/watch?v=K3CenN7d30Y

 • dr Janez Sveti

  Jaz sem pošten

  DR Janez Sveti genij

  • indijanka

   :) si?

   • dr Janez Sveti

    Ja.
    DR Janez SVeti Tiček

    • indijanka

     Hmm…do sebe :).

     • dr Janez Sveti

      Ne samo do sebe. Res sem pošten. Vem, da je poštenost dolgoročno najbolj dobičkonosna. Poštenost je tudi dobra za zdravje.
      DR Janez SVeti

     • indijanka

      V poslih se te drugačnega niti ne znam predstavljati. V življenju pa vsaj tako govoriš pri vsem izhajaš iz sebe. Jst to ne bi zaprla v predal z napisom poštenje. Poštenje namreč predstavlja enakovreden odnos in enaka pričakovanja.

     • dr Janez Sveti

      Mislim da poštenje pomeni, da se držiš dogovora in ne kršiš zakonov države v kateri živiš. Enakovreden-fer odnos je zelo težko naredit, ker tako kakor tudi midva, lahko vse dogovoriva, potem pa ugotoviva, da enako stvar vidiva zelo različno.
      DR Janez Sveti

     • indijanka

      :) pričakovano. Zame je posteno nekaj, kar ne delaš popolnoma v skladu s svojimi željami ampak v skladu s pričakovanji nekoga drugega. V državi s pričakovanji države, ki jih predpiše. V življenju skladno s pričakovanju in zmožnostmi ljudmi. Poglejva. Imam prijateljico, ki je ljubica poročenemu moškemu. Za tak korak sta se oba odločila zavestno. On ima družino, ona nima nikogar. Tak odnos meni ni pošten. Tudi ona potrebuje družino. Niti enakovreden ni. Ona vlaga srce, on pa seks. Čeprav se je ona to odločila zavestno, se meni ta njun odnos ne zdi pošten.

     • dr Janez Sveti

      Saj ni. Takšen odnos je trgovina Daj-Dam. Oba vesta, da izkoriščata eden drugega in njun odnos je obsojen na katastrofo. Ona ne vlaga srca ampak vagino za ugodnosti, ki jih dobi od njega. On je pa gnoj od moškega. S takimi ljudmi tudi poslovno ne želim delat, ker jim ne zaupam. Če vara svojo družino, kaj šele jaz lahko od takega gnoja pričakujem?

      DR Janez SVeti družinski svetovalec

     • indijanka

      Kar streslo me je, ko si to napisal. Seveda ona vlaga svoje srce. Zaljubljena je , vdana je in on postaja ves njen svet. Jst jo po svoje občudujem, ker česa takega ne bi zmogla.

     • Ana Job

      Ta prijateljica sem jaz in v odnos vlagam vse svoje srce. Ugodnosti, razen ljubezni ni, ker potrebujem edino to, vse drugo imam.

  • Tone

   Po navadi se počaka, da to opazi kdo drug .

   • dr Janez Sveti

    Sem nenavaden.
    DR Janez Sveti genij

  • žogica

   Ti si doktor, jaz sprašujem za njihovega janeza?

 • žogica

  A janez je pa kar sam dvigoval denar ?

 • cosmosjasnovidec

  Kdo pa je potem temu “perutninskemu kralju” populil perje z betice saj je popolnoma čelav??
  Verjetno se je to zgodilo takrat,ko ga je tovarš “kurčan” naskočil od zadnje strani in se mu lovil za perje na betici.

  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju in čefutarju se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Brutus

  Le naj se pazi ko bo primer pod drobnogled vzela KPK – tako kot pri JJ ! He,..he,… Potem sem se pa zbudil…..

 • črnaovca

  A je on povedal Janezu za radodarko iz Bosne

 • elvir denić

  kaj sta Kučan in Glaser v žlahti? daj ne pisat bedarij