fbpx

Lahovnik odgovarja novinarki Večera: “V Sloveniji so problem lastniki, ki nimajo medijev za to, da z njimi delajo posel, ampak za to, da preko njih poskušajo delat posel v osnovni dejavnosti!”

Foto: STA)

Levičarska pisunka Darja Kocbek se v svojem zapisu, ki je bil objavljen v Večeru, sicer trobilu Socialnih demokratov, pritožuje, da vlada Republike Slovenije ni storila dovolj za pomoč medijem. Dejstvo je, da je medijem in samozaposlenim v medijih v Sloveniji zagotovljena pomoč tako kot ostalemu gospodarstvu, ki je med najvišjimi na svetu. V Sloveniji so sicer glavni problem lastniki medijev, ki nimajo medijev za to, da z njimi delajo posel, ampak zato, da preko njih poskušajo delat posel v osnovni dejavnosti, na kar je opozoril ekonomist Matej Lahovnik.

Levičarska pisunka Darja Kocbek se v svojem zapisu, ki je bil objavljen v Večeru, trobilu Socialnih demokratov, pritožuje, da Vlada Republike Slovenije ni storila dovolj za pomoč medijem. Večer je sicer v lasti znanega tajkuna Uroša Hakla, Kocbekova pa svoje ekstremistične pamflete pogosto objavlja tudi v Mladini, ki je v lasti špekulativnih finančnih skladov s sedeži v davčnih oazah. V preteklosti se je Mladina med drugim napajala iz denarja preplačanih žilnih opornic, ki jih je nabavljal slovenski zdravstveni sistem, kjer ima monopol država, danes pa se ugiba, ali se prek sklada York v Slovenijo pravzaprav vrača denar iz bančne luknje.

Medijem zagotovljena pomoč tako kot ostalemu gospodarstvu, ki je med najvišjimi na svetu
Na njen zapis se je že odzval vodja vladne ekspertne skupine narodne enotnosti dr. Matej Lahovnik, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “V PKP1 ter PKP2 je pomoč medijem in samozaposlenim v medijih zagotovljena tako kot ostalim, ampak v SLO so problem lastniki, ki nimajo medijev za to, da z njimi delajo posel, ampak za to, da preko njih poskušajo delat posel v osnovni dejavnosti.”

Poudariti velja še, da je Slovenija s svojimi PKP1 in PKP2 posameznikom in gospodarstvu v odnosu do bruto domačega proizvoda namenila eno največjih pomoči na svetu. Kljub vsemu bo gospodarstvo trpelo močne posledice.

Slovenija s svojim paketom pomoči najbolj odločna v Evropski uniji!

 

V zadnjih tednih je sicer posebne ugodnosti na račun davkoplačevalcev zahtevalo tudi levičarsko Društvo novinarjev Slovenije. Minister Vasko Simoniti je v odzivu na eni tiskovnih konferenc zagotovil, da kljub dramatičnim pomislekom določenih medijev obstoj nobenega medija ni ogrožen. Kot je še pojasnil minister, so mnoga podjetja zaradi krize zmanjšala izdatke za oglaševanje, mnoga pa so tudi propadla.

Malo solidarnosti bi tako pričakovali tudi od DNS.

Predsednica DNS Petra Lesjak Tušek. (Foto: STA)

V Sloveniji so problem lastniki, ki nimajo medijev za to, da z njimi delajo posel, ampak zato, da preko njih poskušajo delat posel v osnovni dejavnosti
Lahovnik je imel sicer prav tudi pri tem, da so v Sloveniji problem lastniki, ki nimajo medijev za to, da z njimi delajo posel, ampak za to, da preko njih poskušajo delat posel v osnovni dejavnosti. Kot že omenjeno, je Večer v lasti rdečega tajkuna Hakla, Mladina pa luksemburškega sklada York.

Nič drugače ni z ostalimi večinskimi mediji. Nekdanje partijsko trobilo, danes pa tovarniško glasilo Delo, je v lasti Stojana Petriča, pripadnika Foruma 21 Milana Kučana. Petričeva družba Kolektor od države dobiva milijardna naročila, v Delu pa po drugi strani skrbijo, da so na oblasti levičarji. Podobno je pri Dnevniku v lasti tajkuna Bojana Petana, prav tako iz vrst Foruma 21.

Najbolj zapletena pa je medijska hobotnica zaradi goljufije že obsojenega Martina Odlazka, ki je za seboj pustil pogorišče neštetih podjetij, v svoji kriminalni karieri pa se je okoristil tudi na račun invalidov. Zdaj so Odlazkove družbe v večini primerov uradno pisane na njegove otroke, v nekaterih primerih, kot pri Reporterju, kjer naj bi urednikoval Damir Črnčec, pa celo na njihove zasebne partnerice. Mnogi ugibajo, da se z izvajanjem reklame za levičarje Odlazek spretno izogiba zaporu, kot je dobro znano, je namreč slovensko pravosodje uzurpirano s strani globoke države.

Rok Krajnc