Lunatični poslanec Luka znova dokazal, da je ekonomsko nepismen, eksperimente levice pa krijemo davkoplačevalci!

Zagovornika vmešavanja države v gospodarstvo Zdravko Počivalšek in Luka Mesec (Foto: posnetek zaslona)

V četrtkovi Tarči na TV Slovenija so prisotni razpravljali o morebitnem prevzemu Mercatorja s strani državnih podjetij, kot sta Telekom Slovenije in Petrol, nad katerima se po vsej verjetnosti že izvajajo politični pritiski. Največ pozornosti je ponovno vzbudil Luka Mesec, ki se je osmešil s svojo ekonomsko nepismenostjo, prav tako pa je skušal prisotne prepričati, da je “nova” Levica drugačna od stare levice. Novinarka Sovdatova mu je med drugim jasno povedala, da nismo na Kubi, kjer bi država državnim podjetjem odrejala, kaj naj počnejo, prav tako pa je jasno povedala, da se je stara levica na skrivaj vmešavala v gospodarstvo, “nova” Levica pa takšne neumnosti kar javno zagovarja.

V četrtkovi Tarči na prvem programu TV Slovenija so razkrili načrte, kako protekcionistična politika skuša narediti Mercator spet slovenski, z izgovorom, da deset tisoč zaposlenih in več tisoč dobaviteljev ne bi bilo prepuščenih usodi Agrokorja. Pred njihove kamere je sicer stopil tudi Ivica Todorić, a največ pozornosti je ponovno vzbudil ekonomsko nepismeni vodja skrajne Levice Luka Mesec, ki se je celo tako osmešil, da ga je morala novinarka časnika Finance Petra Sovdat opomniti, da nismo Kuba. Vse to bi bilo smešno, če ne bi bilo zaskrbljujoče, saj ima ta stranka nadkoalicijski status, njihova izsiljevalska moč proti vladi Marjana Šarca pa je bila v zadnjem času jasno izražena. Kot vse kaže, levičarski politiki pritiskajo na državna podjetja, kot sta Telekom Slovenije in Petrol, da bi prevzela Mercator.

Kako slab lastnik podjetij, katerih storitve in dobrine sicer zagotavlja trg, je država, je jasno vidno na primeru slabega upravljanja Telekoma Slovenije. V aprila 2015, ko je izbruhnila t. i. afera Vebergate, se je cena delnice TLSG gibala tudi nad 132 evrov, v petek, 1. februarja 2019, pa je bila vredna le še okrog 62 evrov. V okviru afere Vebergate je, tudi s pomočjo vojaške obveščevalne službe in ministra za obrambo Janka Vebra, stranka globoke države Socialni demokrati Dejana Židana preprečila privatizacijo Telekoma. Ta je zdaj vreden manj kot polovico tega, kot je bil aprila 2015, po podatkih Ljubljanske borze je celotno podjetje namreč vredno le še nekaj nad 400 milijoni evrov! Kot pa vse kaže, tudi za to škodo, ki je bila prizadejana davkoplačevalcem, ne bo odgovarjal nihče, in čeprav je takratna vladajoča garnitura na volitvah pogorela, je danes sestavni del Šarčeve vlade!

Foto: STA

To je v nasprotju s kakršnokoli ekonomsko logiko; ne samo, da ne gre za panožno sorodna podjetja, ki poleg tega nimajo nobenega razloga, da so v lasti države, povsem bizarno je, da se država ponovno ukvarja z enim izmed trgovcev, ki mu je v zadnjem desetletju sicer močno upadel tržni delež. Jasno je, da politika vidi Mercator kot še enega izmed korit, iz katerega se napajati, vse to pa bomo plačevali davkoplačevalci. Ne le, da Mercator s cenami izdelkov ni preveč konkurenčen za potrošnike in s pogoji nabave za dobavitelje, glede na svojo visoko zadolženost bi tudi predstavljal veliko breme za davkoplačevalce.

Globoka država ne namerava izpustiti gospodarstva iz objema svojih lepljivih lovk
A očitke o pritiskih na državna podjetja je minister za gospodarstvo iz vrst psevdoliberalne SMC Zdravko Počivalšek zanikal. Novinarka Sovdatova je pojasnila, da nekaj vseeno je na tem: “Ne vem, če to, kar je minister danes rekel, da se nič ne dogaja, potem gremo lahko zdaj domov. A jaz poslušam iz podjetij, ki jih je omenila v prispevku, da se na njih pritiska, da se sestankuje, da se od njih pričakuje neke analize, potem ne vem, o čem zdaj govorimo. Dopuščam možnost, da minister tega ne ve, a obstaja interes enega dela slovenske politike, kot rečem, da se to zgodi.” Prav tako je opomnila agrarnega ekonomista Aleša Kuharja, da je prav država povzročila situacijo, v kateri se Mercator nahaja danes: “Ne vem, kje vidite možnosti, da bi država sanirala Mercator. Večina podjetij, ki smo jih videli v zadnjih petnajstih letih, je prišla v težave ravno zato, ker je politika kadrovala in izvajala politične načrte z njimi. Tudi Mercator je v bistvu že dvajset let politična zgodba. Politika je pripeljala Mercator do tega, da se ponovno pogovarjamo o istih stvareh, kot smo se pred petimi ali desetimi leti.” Da se politika vendarle vmešava v podjetje, katerega dejavnost sicer zagotavlja že trg, in je vprašanje le, kolikšno mero vmešavanja so pripravljeni priznati, je bilo jasno z ministrovim odzivom na besede Sovdatove: “Okrog Mercatorja se kar nekaj dogaja, konec koncev smo lansko leto sprejeli lex Mercator, s čimer smo ga zaščitili pred insolventno mamo, pa je bilo veliko kritike na ta račun. S tem smo omogočili, da je Mercator sploh še najboljše podjetje znotraj Agrokorja. Kot minister lahko odkrito povem, da imam redne kontakte s hrvaškim prejšnjim in zdajšnjim poverjenikom za Agrokor, imel sem tudi kar nekaj komunikacije s predstavniki ruske Sberbank, s katero odkrito v zadnjem času tudi dosti direktno govorimo, na kakšen način lahko Mercatorju zagotovimo nekakšno uspešno poslovno prihodnost. Zaradi 500 milijonov dobaviteljem, zaradi 5 tisoč ljudi in zaradi milijarde in pol prometa. Na drugi strani pa se mi, kot država ne ukvarjamo s tem, kar je bilo rečeno.”

Mercator (Foto: posnetek zaslona, Google Streetview)

Luka Mesec se je popolnoma osmešil s svojo ekonomsko nepismenostjo
Da je Mesec iz skrajne Levice resnično popolnoma ekonomsko nepismen in tako protekcionističen, da se postavi ob bok nekaterim najhujšim nacionalističnim politikom sveta, je bilo jasno, ko je predstavil svoje načrte za Mercator: “Da bi 51-odstotno državno lastništvo potem prenesli na demografski sklad, ki bo dolgoročen lastnik, in Mercator bo imel jasno strategijo, da postane trgovska polica za slovenske izdelke in trgovec, ki bo zagotavljal prehransko varnost.” Sovdatova je bila ob tem jasna: “Zdi se mi, da gospod Mesec, takrat ko se je dogajal srž teh problemov, ki so eskalirali v tem, mogoče še ni tako zelo podrobno spremljal dogajanja v državi. Ne vem, če čisto dobro ve za sosledje. Prvič, kar bi rekla, je to, mogoče pozablja, da nismo Kuba, mi smo v delujočem gospodarstvu, skratka, ne more država državnim podjetjem dajati navodil. To ni Kuba!” Da je Mesec nevzgojen, je pokazal, ko je Sovdatovi vmes prav nesramno skakal v besedo ji skušal preprečiti, da govori, saj je bil mnenja, da njeni argumenti nisi relevantni. Mescu pa kljub vsemu ni zmanjkalo domišljije za finančni inženiring, ki bi ga vseeno v vsakem primeru financirali davkoplačevalci: “Država ima državne sklade, država ima SDH, država ustanavlja, govori se o preoblikovanju KAD-a v demografski sklad, država lahko angažira svoj kapital, da prevzame Mercator, lahko to naredi. Državni zbor sprejema strategijo upravljanja premoženja in jo lahko tudi širi.”

Petra Sovdat v oddaji Tarča (Foto: posnetek zaslona)

Račune nove in stare levice na koncu plačamo davkoplačevalci
Sovdatova je nato jasno pojasnila tudi, zakaj se je Mercator znašel v situaciji, v kakršni smo danes: “V tej situaciji smo, ker je Mercator prezadolženo podjetje in ker je Agrokor prezadolženo podjetje. Zakaj je Mercator prezadolženo podjetje? Ker je to politični projekt, v času, ko ga je vodil Zoran Janković, sicer že prej, a takrat je to eskaliralo in je bil mišljen, da postane največji trgovec, rušili so vse konkurenčne zakone, skratka, prevzemali vse trgovce kot po tekočem traku, ker je bila to politična odločitev. Zato pa je Mercator vseeno rabil neke finance in to so bila posojila. Naslednja napaka, ki jo je politika zagrešila, je bila to, da ga je prodala še dvema prezadolženima podjetjema, to sta bila Istrabenz in Pivovarna Laško.”

Mesec je skušal prisotne prepričati, da bo skrajna Levica uspešnejša od preteklih levičarskih strank, v slogu “to ni bil pravi socializem”: “Morate ločiti med staro levico, tisto pred krizo, o kateri govorite, ki se je šla tajkunske zgodbe, in novo levico – nami. Mi zagovarjamo to, kar je v državnem interesu, da se zgodi.” Sovdatova je njegov argument jasno ovrgla: “Samo ena razlika je med novo in staro levico, stara levica je to delala malo ‘podmuklo’, za določene prijatelje, vi pa te neumnosti sami transparentno poveste. A plačamo na koncu vseeno mi, davkoplačevalci!”

J. Ž.

 • Antonius

  Luka Mesec je pod mentorstvom Madure, ekonomijo doktoriral v Venezueli. Zdaj se trudi z nostrifikacijo svojega doktorata v Sloveniji.

  • karpelec

   Nostrifikacijo opravlja kar na RTV-Slovenija, kjer v svojih oddajah kar ne morejo brez njega.

   • sunday

    maduro ga je že priznal za svojega – za svoj najboljši produkt !!!

  • soc

   Menda se je pod istim mentorstvom in na isti lokaciji naučil tudi voziti avtobus. Poslanska plača ni večna.

   • Antonius

    Diplomiral je na temo politikantskega gobcanja, zpit za avtobus je bil magisterij, na ekonomiji je naredil pa doktorat. Manjka mu samo še šenkana *zaslužna* profesura in bo znanstveno poravnan z zaslužnimi profesorji Udetom, Mencingerjem, Bavconom in ostalimi partijskimi drekači, ki jih najdemo med upokojenim članstvom partijskega SAZU-ja.

    • Franc Šink

     Dodal si dokaz da v Sloveniji pamet niti ni pomembna.

 • sunday

  mesečnik je pravi genialni čudež leve tehnike razumevanja ekonomskih zakonitosti !!!

 • Fosa Stefan

  luka Mesec potuje na filipine, upam, da ga ne bo več nazaj. zaželimo mu srečno pot.

  Filipinski
  predsednik Rodrigo Duterte je obsodil Komunistično partijo Filipinov (CPP) kot
  nasilno, brezupno in nesmiselno. Člane je pozval, naj se odpovejo svoji “gnili ideologiji”, napovedal pa je tudi
  posebno enoto, ki bo prepoznala, razorožila in ubila nasilne komunistične
  teroriste. “Ne borite se z njimi, uničite jih. Uničite
  jih, ubijte jih,” je nagovoril vojake, civilistom pa
  obljubil nagrado za ubijanje komunistov.

 • Franjo Trojner

  Globoka država pod vladavino politične levice dobesedno cveti. Italijanska mafija se lahko od totih naših že desetletja istih oblastnikov uči kako se legalno polni žepe, brezsramno bogati na račun vseh davkoplačevalcev, na račun države. Vsaj desetletje se politična levica ni mogla odločiti ali prezadolženi Merkator prodati ali ne in zaradi svoje neodločnosti, političnih igric, ideologije izgubljala silne milijone €, na koncu pa ga je že čisto shiranega prodala za drobiž najslabšemu možnemu in itak prezadolženemu kupcu, kar je rezultiralo , da sta sedaj preko vsake razumne meje prezadolžena oba. Za vse izgubljene silne milijone € , kot se za globoko državo spodobi, pa ne idgovarja NIHČE! Samo v BUTALAH, samo v globoki državi je možno, da sedaj ti isti akterji na politični levici, ki so shiran Merkator za drobiž prodali, SLOVENSKIM davkoplačevalcem predlagajo, da se zadolženi Merkator za davkoplačevalski denar odkupi od tujih, RUSKIH BANK nazaj in država znova postane njegov večinski lastnik. A bomo davkoplačevalci novi nateg dopustili??? Slovenci s svojimi mizernimi plačami in penzijami kopujemo ceneno in manj kvalitetno robo v Lidlu in Hoferju, za drag Merkator in kvalitetno, zdravo robo mi financ nimamo! Če se je bogati salonski levici na oblasti zahotelo drage, zdrave in kvalitetne hrane si naj omisli za svoj lasten denar svoje trgovine, kot so jih v stari totalitarni gnili Jugoslaviji že imeli, od našega davkoplačevalskega denarja pa naj dajo lepjive tace vstran, mar ne?

  • Mitja Mazini

   Priporočam vam pregled pri zdravniku, in to ne kakšnemu ezoteriku.

 • AlojzZ

  Mislim, da je že skrajni čas, da namesto kritike nekdo pokaže pravo pot. Kam in kako naj gremo, da ne bomo izumrli. Kam in kako naj hodimo, da nas ne bodo islamisti zamenjali.

  Predstavil bom moj pogled. Šel bom na volitve ter dal volilni glas stranki, ki želi priti na oblast in obljublja hojo v sledečih smereh:
  – človekove pravice in svoboščine so nespremenljivi temelj vladavine prava,
  – čim manj države v gospodarstvu pa tudi drugje,
  – solidarnost naj bo vrednota in ne zakon
  – javno dobro naj bo vrednota in ne zakon.

  Sem pa v zadregi, ker tako SDS kot N.Si padeta že na prvem pogoju: ne želita priti na oblast.

 • Darth Vader

  jap, klele je pa Sovdatova dala lažnjvega kLjukca v kot kot 5 letnega otroka…..Petra Sovdat: Luka Mesec = 5:0

  • učko

   Sovdatovka je samo zrcalna slika Lukeca !!!!!

  • SIMON ROZIC

   Odlična, direktna ! Tako se to dela! Povej bebcu naravnost, kar mu gre!
   Se je spomnim v novinarskem “dialogu” s Titom Turnškom, kjer je stari
   drekač in kolerik zbesnel kot da bi imel steklino ! Sovdatova je s svojim
   znanjem povsod dobrodošla , samo na nacionalni TV ne…zakaj?
   Uganite sani!

  • Mitja Mazini

   Soldatka je pred časompi oisala kakožje agrokor odlična firma. Strokovnjakinja, ni kaj.

 • učko

  Lunatični Lukec, kljub svoji nepismenosti, še vedno izpade v takih oddajah sorazmerno “pameten in razgledan”. In to predvsem po zaslugi TOTALNO NESPOSOBNIH SOGOVORNIKOV, ki s svojo logiko nikakor niso prepričljivi, ker svojih stališče ne znajo artikulirat !!!!!!!!!!!!!

 • Viktorh

  Ne vem kdo in zakaj je v oddajo vabil golobradega mladeniča, ki ne ve zakaj gre.

 • luckyss

  Ko boste sposobni najeti povsem običajno posojilo ali poslovati kot medijska hiša ali stranka, katere boste večinski lastnik…šele potem se boste lahko pogovarjali o ekonomiji…
  Do takrat pa otroci tiho, ko odrasli govorijo…saj vas v cerkvi tako učijo, mar ne ?! ;)

  • šrauf

   Kuža v kočo!!!

 • Gr Enze

  MERCATOR NI BIL IN NI NIČ KAJ PRIJAZEN DO DOBAVITELJEV IN NE DO ZAPOSLENIH ZATO JE VSEENO , ČE GA VZAME HUDIČ IMAMO DOVOLJ DOBRIH TRGOVCEV , KI IMAJO BOLJŠO IN CENOVNO UGODNEJŠO ROBO !

  • SIMON ROZIC

   Res je, spomnite se raje, kako je bil Merkator “zapufan” za časa
   Jankovićevega ropanja, oziroma , direktorovanja ! A imate Slovenci
   res spomin zlate ribice?

  • rabbit

   Poznam kmeta, kije v času Jankovića dobavljal v Mercator večno je bilo koliko bodo plačali problem je pa nastopil, ko je izsiljeval plačilo oz donacijo za njegov rokometni klub, potem je šlo za plačilo da prideš na prednostno polico in še marsikaj se je šerif izmislil.
   Ti povem v mojem kraju noben veji kmet ne daje mleka ljubljanskim mlekarnam ampak italijanskim, živina pa gre v Italijo ali Avstrijo, zelenjava pa v Spar.

 • sloustava

  Jaz sem te nastavil, politika te je nastavila, je Rop zabrusil Jankovicu. In tu ima Soldatova se kako prav. Mescu se pa iz aviona vidi, da ima pravi priimek, saj je celo za mesecem. Noro, perverzno in skrajno infantilno je tole Mescevo blejanje. Ekonomisti zavijajo z ocmi, a to ni dovolj. Treba je iti na volitve in skenslati Venezuelo sredi Evrope!

  • luckyss

   Trenutno vas na volitvah poje za malico sam Šarec….In če boste še dolgo vztrajali s svojim negativizmom pa še čez prag parlamenta ne boste prišli..

   • komar marko

    ni potrebno. Kar tako naprej. VEM da je resnica močnejša od vaših laži. Povej kako je možno, da trop ovac v VENEZUELI slavi osebo, ki je zafurala državo,kljub temu, da imajo NAFTEnapretek in ni potrebno NIČ samo jemati.KAM STE DALI VSE TE PENEZE? Primerjava z vamije zgolj slučajna!

    • luckyss

     Venuzuelska nafta ni norveška…pa vseeno ni bilo problemov dokler Chavez ni nacionaliziral naftnih polj. Tu nastopijo ZDA…. Chavez “faše” hitrega raka (istočasno kot še nekaj južno ameriških levih politikov)….
     Ostali scenarij je pa itak že zlajnan..

     • SIMON ROZIC

      ..a za vse so krive ZDA; tako kot pri nas desnica in resnica!

   • Rožle

    Si ti pozabil kdo je zmagal na volitvah …

    • luckyss

     No, vidiš kako hitro se lahko vse obrne…s krepko pomočjo medijev in komentatorjev..vaših seveda ;)

     • tohuvabohu

      A ti nisi “naš”, cucek?

   • SIMON ROZIC

    V parlamentu je desnica po številu prva, sestava vlade pa
    je en prisilno sestavljen konglomerat rdečih bedancev in
    klovnov!

   • xtc

    Šarec ne bo pojedel nikogar sam vase se bo sesedek,ko bo moral začeti delati reforme,ko ga bo za vrat zgrabila tujina-takrat priljubljenosdti nebo več nikjer.

   • tohuvabohu

    Do naslednjih volitev mu bo stranka trikrat razpadla. Murglski veliki lutkar že išče novega kekca.
    Kdo je večji negativist od tebe? Saj ne znaš drugega kot pljuvati po desničarjih, siromak.

    • rabbit

     Mislim, da bo naslednja Marta Kos in Nataša Pirc Musar.

     • tohuvabohu

      Ali pa Nedeljka Šarc Pipan.

  • traktor

   Noro in perverzno je to, da ga sploh pustijo v medije. Ta bi bil kvečjemu za v kakšno šolo za ljudi s posebnimi potrebami.

 • komar marko

  no glede eksperimentov še malo zgodovine. Bili so časi,ko je glavni ukazal REPE pri kravah odsekati.

 • Primož H

  Noro, noro, nimam komentarja.

 • totex39

  Temu fantiču pa se vidi, da ni dorasel ničemer, zato smeši sam sebe in si misli kako pameten je.

  • luckyss

   Narod pravi, da mu gre ;) Smešiš se pa ti in tebi podobni, ki ne priznavajo dejstev…

   • komar marko

    PRIZNAVAMO dejstva.Priznavamo, da smo FAŠISTI.

   • janez

    Kdo je tebi luks povedal,da lahko spet otresaš svoje bolne na tem portalu.

    • luckyss

     Je Janez poklical, da mu boste ovce zaspale…;)

  • SIMON ROZIC

   Smeši Slovenijo in njene državljane!

 • Janez

  Dober dan vsem skupaj !
  Danes jaz praznujem moj 67. rojstni dan.

  Dneva si ne bi kvaril s temi v slabo voljo spravljajočimi politki .
  In s tem kaj – ponavadi – malosmiselno – govorijo.
  PJaz ALKOHOLA ABSOUTNO NE PIJEM.
  SE MI PA ZDIJO MNOGI TI “ŽAL NAŠI – KOT NEKAKŠNI POLITIKI”
  – PRECEJ PDOBNI “KORAJŽNIM”
  PIJANIM VOZNIKOM, KI SE POGOSTO IRACIONALNO SAMOHVALIJO:
  ” VEČ GA SPIJEM – BOLJE VOZIM”
  Da zaključim: lani poleti sem tega ex ZL, zdaj “LEVICA”
  LUKO MESCA
  VIDEL SPITI – TRI VELIKE VRČE PIVA – ENEGA ZA DRUGIM: pri tretjem se je le otroško smejal,
  se pretegoval in opletal z rokami.
  v centru Ljubljane, v lokalu Pelikan pod STAVBO METALKE. Jaz sem tam pil sok.
  Popolnoma verodostojno pričam tole o L. MESCU in O TREH VELIKIH VRČIH PIVA.
  JAVNO
  VPRAŠUJEM: naši “žal naši, ki se grejo – politiko” v večini primerov že takointako
  ne premorejo prav dosti veščin. Ali vrlin. So tudi izjeme.
  Zagotovo se vsi strinjate,
  da ALKOHOLIKI V POLITIKI – zadnja “reč” ki jo potrebujemo v Sloveni.
  ALI
  JE PITJE TOLIKŠNE KOLIČINE PIVA STALNA,
  VSAKODNEVNA NAVADA “LEVICA” Luke MESCA? Ne vem. Vprašam. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA

  • luckyss

   Še sreča, da ne piješ, le kako bi šele potem izgledali tvoji komentarji…;)
   Sicer pa čestitke ob rojstnem dnevu..

   • Janez

    Hvala za voščilo.
    Moja
    informacija je – poopolnoma točna.
    Prav
    prresenečen sem bil, ko sem videl, zzačudeno gledal
    koliko PIVA
    ZMORE TAKO NONŠALATNO SPITI TA ” KAO POLITIK”
    OTROŠKEGA VIDEZA.
    Upam, da L. Mesec zna še kaj drugega – kot govoričiti o politiki. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • SIMON ROZIC

     …pa še malo travice, pa je Lukec pripravljen odgovarjati
     vse, kar se je kot cicibanček naučil v OŠ !

    • rabbit

     Čestitke in veliko zdravja.

  • Silos

   Če je pa žejen -bolj čudno .bi bilo,če bi žejen pojedel tri kose Špeha.
   Čestitke in veliko zdravja!

  • komar marko

   Janez,danes ko je svečnica tilepo nazdravi,pa MESEČNIKU zaželi pamet. Samo kaj ko je ta na svetu tudi v konstanti. Na zdravje Janez!

  • SIMON ROZIC

   Klemenčič je pil še kaj bolj “ojštrega” a ne ?’, pa “nikomu ništa”, saj je vendar naš!

  • janko

   Na zdravje! In vse tabolš, dragi Janez Kranjski!
   Pravkar so v eni družbeni firmi izboljšali razmere. Disciplinska prepoved usesti se na delovno mizo ali dati roko v žep. Plače pa ne bo možno dvignit. Kot v naših časih – mi smo Titovi, Tito je naš!

   • Janez

    Hvala.
    Lep pozdrav, kar vztrajajmo v borbi
    za pravo demokracijo v naši Sloveniji.
    Saj smo “vztrajniki” – a ne?
    Edini, neboječi, neklanjajoči ljudje v Slovenij, a ne ? L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Antonius

   Ja, vse najboljše spoštovani Janez! Zdravja in dobrih odločitev Vam želim.
   Pa naj bo, vztrajnik, vztrajniku po vztrajniško, Antonius

   • Janez

    Hvala, g. ANTONIUS.
    Dajte prosim kaj napisati za
    mojo, našo, vašo “SLOVENIANO”. Doživlja ugoden odziv.
    Mojemu sodelavcu gospodu HERALDIKU Valtu J., ki je pisal oz. piše o GRBIH, ZASTAVAH, PRAPORIH in PEČATIH itd. se ža javljajo iz cele Slovenije.
    Tudi Vi g. Antonius veliko tega nas Slovence in našo Slovenijo zavirajočega – dobro veste in znate dobro povedati.
    Jaz nisem nič boječ – kot veste.
    Da je le dokumentirano in pozitivno usmerjeno – vse objavim. Pod PSEVDONIMOM, če vam to bolj ustreza.
    Jaz sem kot ex knjižničar vedno nosil na sebi tablico z mojimi podatki, pa me javno nastoppanje pod os. podatki kot so na os. Izk – nič ne moti.
    Kar brez zadrege se mi oglašajte, kakor utegnete.
    Jaz bi v preostanku mojega življenja – le še kaj res dobrega za izboljšanje razmer v naši Slovenniji storil.
    Na GSM 041/559-589
    ALI NA:[email protected] Lepe pozdrave. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
    P.S.
    “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern, moj osebni portal.
    https://www.google.com/search?q=sloveniana&oq=slo&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60l4.3819j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Gavtroža

   Vse najboljše , in želje, zdravja in veselja . da še veliko let preživite. Upam , da doživite vsaj moja leta . še 28 let
   Na zdravje z kozarcem dobrega terana .

   • Gavtroža

    Se opravičujem 13 let

   • Janez

    Hvala. Vztrajajmo. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • SIMON ROZIC

  Zakaj tega bedaka sploh vabijo za razna omizja in na novinarska
  srečanja, ko pa je jasno kot beli dan, da je fant navaden produkt
  fanatikov, ter gospodarsko in politično nepismen ? A imamo res
  toliko časa, da poslušamo zlajnane nebuloze iz bivšega režima !?
  Naj raje dokonča kakšno šolo in se glede na mladost zaposli v
  najbližjem kamnolomu….po tem pa lahko odpre usta na stežaj!

 • Peter

  Nič se sekirat, ko bo šlo kaj narobe bo itak, kot vedno, kriva vlada 2004, no.

 • Peter

  Kaj so tumpeka skenslal, slišim?
  Kdo bo pa zdaj portal prevzemal, no?

 • Rožle

  Sistematično rušenje Slovenije gre z istim tempom po lewaško naprej….!
  .. nič novega

 • Rožle

  Laž ima po Kućanu kratke noge …

 • FORT WORTH

  To ni Cuba… je kretenu razlozila Petra Sovdat,

  Stara pa nova levica…se je hitel opravicevati kreten vseh kretenov.
  (:-DDDDDDDDDD

  Pa kateri kreteni so volili tega kretena Mesca ??

  • Gavtroža

   No ,kdo ga je volil , pa ni težko uganiti

 • Peter

  A je polmesec že osvojil strategijo manjšega in večjega krogca, no?

  • traktor

   Nekje sem prebral, da če ne, bo pa poklical Mašo Kociper.

 • Krtača 20

  Zgleda da je samo še 5 janšističnih budal tolk naivnih da mislijo da za velikimi podjetji v tujih državah ne stoji država sama. Recimo Apple pa Microsoft, Goggle, Tesla.

  • učko

   Jah, ne’b se hvalu, ampak mogoče pa za vsem stoji moj .. !

 • rubec

  Lukec in njegov kurec. Priznam, nekaj od tega je pogruntal France Bevk, ampak glavnina je pa moja.

  • traktor

   Če bi bil Lukec cel kurec, bi bil še vedno mali Lukec. Na tem kurcu je trda samo glava.

 • Čuri Muri

  Lep pozdrav iz moje strani. Tudi jest Janezu iz L.r. iz KOMENDE želim vse najboljše za 67. rojstni dan.

 • Ryuk

  Več, ko imajo levičarji nekih “fantastičnih” idej, slabše nam gre.

 • Rožle

  Šivilja vas je že rešila…. malo kasneje vas je še Cmerar….!..
  Za finale vas bo pa še Marjanov Serpentinšek ..z razno raznimi levi mesećniki…100 let za luno

  • Čuri Muri

   Marjan Šarec vam je nalil čistega vina v DZ. Vsi v SDS-u so zardevali :)

   • Rožle

    Kućan je že vedel, da mu bo AGRFT tišler za igranje še kako prav prišel ..

   • tohuvabohu

    A takrat, ko se je branil pred ustavno obtožbo? LOL. Ko temu burkežu zmanjka pripravljenih vložkov, začne jecljati, ven se vleče z oguljeno floskulo, da je bil Janša pred davnimi leti komunist in da to sedaj menda zanika. Porka mizerija, kakšen neroden imbecil.

    • učko

     Kdo je to slednje, Janša al Lukec ?

     • tohuvabohu

      O kom teče beseda, brihtnež?

 • Čuri Muri

  Če je Luka Mesec ekonomsko nepismeni vodja skrajne Levice in “Lunatik”, kaj so potem desničarji? Kdo pa plačuje stare in nove račune iz leta 2004/2008, čas največji tajkunizacije v Sloveniji?

  • Common Sense

   Ti očitno ne.

  • rabbit

   Kdo pa plačuje kredite ranjke komunistične Jugoslavije, socialistične vlade Boruta Pahorja, Alenke Bratušek, Mira Cerarja in Marjana Šarca v 4 mesecih nas je zapufal za 1,5 milijard.

  • centurion

   Ti si gotovo osel, ki ni zmogel
   šole s prilagojenim programom…
   Dobr za kure.
   Pa bulmastife tut.

   • šmentanamuha

    … pa Julike ne pozabit!

 • Common Sense

  Lukec Mesečnik, Mihec Kordiš (alias slovenski Che Guevara), Tomićka, trčeni profesor in še pet resnično dubioznih punc in usekanih tipov, ki v življenju še ničesar pametnega niso skupaj spravili je majhna skupina ljudi, ki Šarca drži za jajca in s svojimi bolnimi idejami tipa Chavez-Maduro onanira čez celo Slovenijo. Petra Sovdat mu je lepo povedala.

  Lukec je pa bil premlad (oz. je takrat bil morda kvečjemu semenčece), da bi vedel, da smo njegove ideje preizkušali in preizkusili v Jugi. Ni delovalo. Ker se človeška narava skozi desetletja bistveno ne spreminja, me zanima zakaj meni, da zdaj bo delovalo. V mojih očeh je Lukec en navaden sladkobesedni praznoglavi lolek, kot se za diplomanta FDV spodobi. Nevarno pa je, da drži trenutno koalicijo v šahu. Kakšni bolniki so njega volili je pa drugo vprašanje.

  • Olga101

   Res je!

 • Peter

  Hehe, zdaj boš pa Čuri Muri?
  Te bodo hitro živci izdali, pa boš spet šel na blokado, no.

  • Rožle

   :) si me prehitu ..

   • Peter

    Po parih kozarčkih mu bo hitro kapiš ven useku, no.

    • Rožle

     Svoje čase je bil tut kanarčica … tweety bird

    • Rožle

     Je že utihnu .. ve da je razkrinkan

 • Nicolás Maduro(УДБА, JBT, Mao)

  Zelo me zanima, kaj pomeni “skrajna levica”? Zelo bi bilo lepo, če bi definirali besedo “skrajno”. Kaj to točno pomeni? :)

  PS: Novih pravil komentiranje sem bom držal, če pa zasledim kršenje KZ Republike Slovenije, pa bom ukrepal proti kršiteljem. :) #IBackTrustMeIBack

  • marta

   Lepo, da si si dal pluseka :)

  • Rožle

   Gledam ker debil ti je plus dal .. pa mi je že vse jasno ..
   “povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si” .. :)

  • učko

   Skrajna levica sploh ne obstaja ! Tudi “normalne levice” ni nikjer ! Tisti, ki se razglašajo za levičarje so navadni levuharji, torej levaki z dvema levima rokama za delat + voluharji !

   • Peter

    V dolini ni nič skrajnega, sama megla povsod.

  • Common Sense

   Stranka Levica = skrajna levica. Samo poslušajte Mihca – Che Guevaro (npr. o nacionalizaciji, teranju podjetnikov z bajoneti v morje,…..), vijolično Tomićko, trčenega profesorja in ostalo falango te stranke. To je pač skrajno.

 • Janez

  NEZNANSTVENOST MARXOVEGA “KAPITALA”
  IN POKOMUNISTIČNE T.I. POLITIČNE EKONOMIJE.
  Kot
  vemo vsi, nobeno komunistično, kom-socialistično gospodarstvo nobene države vzpostavljene po receptih zloglasnega K. MARXA – V PRAKSI NI DELOVALO.
  NAJNOVEJŠI PRIMER PROPADA – komunističnega gospodarstva je VENEZUELA.
  PUTINOVA RUSIJA
  nekako živi, ne živijo pa dobro Rusi – zaradi VEELIKIH ZALOG NARAVNIH RUDNIH BOGASTEV,
  NAFTE, PLINA, ki ga ima in ga prodaja – Rusija.
  Rusije ekonomsko “ne drži nad vodo” nje državno politični sistem gospodarstva,
  ki je slab (slabe storitvene dejavnosti itd.)
  – pač pa njena “od Boga dana” rudna bogastva.
  Že leta 1896 je
  MEDNARODNO PRIZNANI AVSTRIJSKI
  EKONOMIST , PROFESOR IN FINANZ MINISTER
  – Eugen BOEHM-BAWERK
  – znanstveno veljavno dokazal – NEZNANSTVENOST “KAPITALA” K. MARXA.
  O
  tej neznanstvenosti KAPITALA K. Marxa
  – in na E. BOEHM-BAWERKA je leta 1999 že
  OPOZORIL TUDI
  DR. Aleksander BAJT v BERMANOVEM DOSJEJU , str. 1313.
  TO
  SI LAHKO OGLEDATE V MOJI “SLOVENIANI”.
  Je pomembna tema,
  kar poglejte. NA:sloveniana.si. l.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  “SLOVENIANA”
  https://www.google.com/search?q=sloveniana&oq=slo&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60l4.3819j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  DR. A. BAJT:BERMANOV DOSJE, 2000. STR. 1313
  https://www.google.com/search?q=bajt+bermanov+dosje&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiU0vSe65zgAhULDOwKHeToA0YQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=R4__ERXGp9ULjM:

 • Peter

  Nicolas Maduro ne ve, kaj je skrajna levica?
  skrájnost -i ž (ȃ) 1. kar se zelo razlikuje od povprečnega, navadnega: izogibati se skrajnosti; pri pospeševanju industrializacije je prišlo do skrajnosti; nagibati se k skrajnostim; odločil se je za skrajnost; njegova lirika niha med skrajnostmi / ekspr. med obema skrajnostma je velik prepad / skrajnost trditve je očitna ∙ ekspr. gnati stvar do skrajnosti zelo pretiravati; ekspr. padati, prehajati iz skrajnosti v skrajnost pretiravati zdaj v eno, zdaj v drugo smer; iti v skrajnost zelo pretiravati v kaki stvari 2. ekspr., v prislovni rabi, v zvezi do skrajnosti izraža najvišjo mogočo mero, stopnjo: do skrajnosti izrabiti prostor; biti do skrajnosti izčrpan, utrujen; lok je napet do skrajnosti; bilo mu je do skrajnosti neprijetno / do skrajne skrajnosti pošten ♪

  • Rožle

   O seb očitno bol malo ve :)

  • Nicolás Maduro(УДБА, JBT, Mao)

   Če bi imel vsaj osnovno šolsko izobrazbo, bi moral razumeti, da sem vprašal, kaj to “levico” naredi “skrajno”. Zaradi kakšnih dejanj, si zasluži takšen naziv. Joj, joj…. :)

   PS: Sami neizobraženci in primitivci. :)

   • Peter

    Zelo bi bilo lepo, če bi definirali besedo “skrajno”.

    SSKJ ti jo je povsem definiral.
    Maš pa živčke zelo na kratko, ne bo dolgo trajalo, da boš spet v starem stilu, no.

 • soc

  Dokler je dejanski človek številka 1 celotnega gospodarsko-finančnega sektorja Vojmir Urlep, so budalosti Levice omejene zgolj na medije. Hvala Bogu.

 • učko

  Pr’ takih desnuharskih glupcih še Lukec izpade kot ekspert za ekonomijo !!!!

  • Peter

   No no, ne pretiravaj.

  • Rožle

   Ti lahko zritamo, da boš lohka sam še na Kurah kpmentiru ..

   • Franc Šink

    Raje ne.Moramo poskrbeti , da bo 24 kur izginilo iz slovenskega medijskega prostora.

   • Zgornji

    :-)) ;-)) :-)

  • WISKY 1000

   TI POJDI NA SVOJ KURNIK PAMETOVAT

 • Jovo J.

  2. Komentarji naj se nanašajo na članek.
  ——————
  Luka je dopolnil 18 let, ko je država(vlada) prodala Mercator tajkunom. Tajkuni so takrat kupili Mercator s pomočjo kreditov, ki so jim jih dale državne banke na lepe oči. Ni presenetljivo, da danes Luka “zveni” zmedeno.

 • Rožle

  5. Provokatorje in “trole” ignorirajte in ne odgovarjajte na njihove provokacije.
  _____________

 • xtc

  Kakorkoli kdor je zadevo dobro poslušal in ve še ozadje le te mu je jasno kam pes taco moli.
  V celi zgodbi sta samo dva trezno govorila prvi je bil Simič druga pa Sovdatova.
  Čirič je muval,seveda zaradi svojih interesov,sicer je povedal nekaj resnic a le do pol ostalemu delu se je previdno izognil.
  Torej kajdejansko je zgodba?
  No za nas davko plačevalce je morda res najbolje ,da Mercator pustijo vstarem Agrokorju in ga z njim vred pošljejo v stečaj.
  Dejstvo je ,,da je Mercator vreden cca. okrog 550 miljonov -realno dolgov pa naj bi bilo med 770 in 820 kar govori v prid temu ,da je Mercator hudo prezadolženo podjetje zrelo za stečaj ali pa hudo prestruktuiranje in odprodajo premoženja. in množičnim odpuščnjem in krčitvijo mreže na znosno raven.
  Seveda bi bilo zelo zaželjeno,če bi Mercator kupil kak večji tuj trgovski sistem,a če bi ga,bo cena zelo nizka ,ali pa bodo zahtevali ,da ga upnice preje dezinvestirajo in prestrukturirajo.
  Če ga bodo kupili skladi,ga bodo poceni ga razparcelirali in prodali po delih ter zaslužili.
  Najslabša varianta,pa je ,da ga kupi država in za državljane najbolj škodljiva vse puhlice o domači hrani njeni kvaliteti in zaščiti domačih dobaviteljev so navadne puhlice in laži,če bi se to res zgodilo,bi izgube Mercatorja pokrivali davkoplačevalci in kupci bencina,nafte,plina,elektrike in telefonskih storitevplačniki vrtcev,šolskih malic in kosil itd,kajti ,če mislite ,da bo bo nekdo SLO dobaviteljem lahko preplačeval njihove pridelke ste v hudi zmoti,vsako tako firmo bo uničila konkuranca razen ,če ne bo država s prisilo prisilila državnih šol,vrtcev,firm in še koga ,da morajo kupovati v državnem Mercatorju pa četudi za 35% ali več dražje kot pri kokurenci namesto plač bo delu JS talala bone za Mercatorjevo drago nabavo hrane in tako pokrivala izgube,dokler se ne bodo sesedle tudi ostale firme Petrol in Telekom,ker bodo zadeve postale nevzdržne tujina pa bo zaradi tega,ker ne bo več smelo biti državnih pomoči morale za 25% vrednosti z Mercatorjem vred na prodaj,še sploh če pritisne kriza,ko se država ne bo mogla zadolževati in bo morala odpuščasti v JS,nižati plače in izvajati varčevalne ukrepe.
  Kuharjevo blefiranje glede Poljske in kako je domače boljše od uvoženega itd,pa NE držijo, inšpekcijske službe očitno zelo slabo izvajajo nadzore mesa oz. vzorcev-tj. ni strahu pred njimi.
  Da bi bilo domače toliko boljše od tujega pa je druga laž saj ,če kmetje želijo dobiček in prirast,morajo posegati povsem po istih krmilih,gnojilih in še čim kot tuji proizvajalci.
  kuharju in Mescu pa je zelo dobro povedala Sovdatova; Da naj gresta gojiti bio banane v SLO in jih prodajati trgovcem in Mercatorju-NE GRE,nihče vam za tak izdelek ne bo plačal 50 ali 100% več kot pri konkurancio.
  Seveda pa Počivalšek laže o pomembnosti Mercatorja za SLO pridelovalce in proizvajalce ni res ,z kvaliteto in ceno lahko nastopajo pri vseh trgovcih in nobene ekonomske logike ni ,da bi Mercator lahko preplačeval SLO izdelke-samo politična,ta pa ni ekonomsko vzdržna.
  Če so SLO potrošniki zagreti za nek domač izdelek ,ga bo vsak tuj trgovec hitro postavil na polico,tako da tukaj zadeve ne držijo.
  Zakaj še Počivalšek laže’
  Zato ,ker je njegov “sšef” iz Celjskih mesnin krivec izpostavljen do Mercatorja in Agrokorja za okrog 35 miljonov ,kar bi ga porinilo v stečaj in tu je keč-Krivec je sam kriv za svoje neumnosti,ki bi jih rad preko Počivalška obesil na rame davkoplačevalcev.
  In nenazadnje kdor koli bo prevzel del trgovin Mercatorja bo rabil trgovke tako da,se blefira tudi tukaj.Seveda pa je drugače z upravo,kjer vedrijo predvsem levo strankarski privrženci,ki se jih bodo tujci hitro znebili.
  Skratka Mercator,dejansko sploh ni tako pomemben za SLO kot ga skušajo prikazati SLO levaki.
  Četudi jutri izgine iz trga Slovenci ne bodo llačni,žejni itd-gre za navadne politične blodnje in interese ter strah pred rastjo brezposelnosti,ki pa bi jo SLO levaki zopet reševali ne po ekonomsko marveč po SFRJ jevsko.
  Mesec in stara Levica?
  Mesec je stara levica,ki je 45 prilezla iz hoste.

 • Nicolás Maduro(УДБА, JBT, Mao)

  “Ne žalite, provokatorje in neprimerno vsebino prijavite”… :)

  PS: Nova24TV, resno? :)

  • Peter

   Dej, Maduro, povej kaj pametnega ali pa…čau, kapiš?

  • xtc

   Si že prijavljen,kmalu odeš.

   • Nicolás Maduro(УДБА, JBT, Mao)

    Zakaj že? Ker sem opozoril na napako, miljonar? :)

    PS: Sweet dreams! :)

    • xtc

     Pa,pa kmalu.LP in Block revček.

  • Rožle

   Vseh tvoji 10 fejk IP-jev je prijavljenih ..

 • Peter

  Hm, zdaj bo pa vletel kot Stalin al pa kaj podobnega, no.

 • Rožle

  hmm .. bye .. bye !!!

 • Anton

  to da je Mesec neprizamljen, me niti ne skrbi v toliko kot dejstvo, da ga podpira kar 81.689 volilnih upravičencev (9 poslanskih mest) oz da je njegova podpora v precejšnjem pozitivnem trendu. V prejšnjem mandatu je omenjena stranka bolješvikov osvojila v primerjavi z letom 2018, 52.189, ekvivalent 5,97 % oz preračunano 6 poslanskih mest.

  Očitno se protijanša propaganda dobro kupuje v deželi tej. Gede na dejstvo, da levičarje podpira precej visokoizobraženih ljdui, se moram upravičeno vprašati oz. podvomiti v relavantnost našega šolskoizobraževalnega sistema.

  sarkazem press

  • macon

   Družboslovni faksi z zahtevnostjo podaljšanih srednjih šol so zgolj namišljena certifikatska izobrazba in njihovi nosilci namišljeni izobraženci.

  • Peter

   Žrtve pranja s strani osrednjih medijev.

  • Common Sense

   Ukini FDV, pa si problem zmanjšal za 75%.

  • traktor

   Jebi ga, že kurčan je ugotovil, da je narod glup. Če k temu dodaš najbolj pogosto športno dejavnost na slovenskem, to pa je foušija, dobiš stanje, ko lahko takle debil, kot je mesec nafuka dovolj veliko publiko, da pride zase do zadosti denarja z nič dela in odgovornosti.

 • Osti jarej

  ….kaj v mafijastanu počne politika?… igra rusko ruleto z glavami državljanov

 • Janez

  ŠALA,
  KI SPLOH NI
  – ŠALA”

  “DON JUANU” IZ HALOZ.
  sporočam
  naj resno prebere vse moje e-poste – tu
  in na e-portalu Demokracije: da ne bo kasneje javkal, da ni bil obveščen,
  KAKO ZELO ČRNI OBLAKI SE NABIRAJO NAD NJIM .

  Vsi stalno sodelujoči na tem e-portalu in na e-portalu “DEMOKRACIJE”
  vemo
  za tega,
  grozljivo vulgarnega, samohvalnega
  “DON JUANA” IZ HALOZ, IZ ZAVRČA.

  Torej !
  Ta vikend
  SI EKIPA VERSKIH GOREČNIC IN REŠEVALK ZABLODELIH DUŠ=LJUDI
  OGLEDUJE
  OKOLIŠ HALOZE-ZAVRČ: prijazne gospe pod vodstvom zelo versko goreče gospe JANKE
  v Halozah in v vprašujejo, če poznajo koga,
  KAKEGA MOŠKEGA, KI V ZAVRČU IN V HALOZAH – VELJA ZA “DON JUANA”
  ALI
  IMA SAM SEBE – PAČ – ZA “DON JUANA”.
  Ker je
  “DON JUAN” LAHKO SAMO KAK LEPŠI, NE PRESTAR MOŠKI, KI
  GA ŽENSKE OBOŽUJEJO, SI JIH ŽELIJO ITD.
  TEH T.I.
  “DON JUANOV” – NIKJER NI PRAV VELIKO, TUDI V HALOZAH – SIGURNO NI – 100 “Don Juanov”
  Torej
  VERSKE GOREČNICE IN REŠEVALKE DUŠ – gospe iz LJUBLJANE
  TE
  BODO – TI
  – vulgarni, psujoči itd. “DON JUAN” iz HALOZ – te bojo NEDVOMNO – N A Š L E !
  Vsaj
  – “KREGAN” ITD. BOŠ ZAGOTOVO – NE SKRBI !
  Tudi usposobljene “IZGANJEVALKE HUDIČA, BESOV, SLABEGA V LJUDEH”
  – so med njimi. Tud za puščanje “žleht” krvi so usposobljene.
  Nimaš se ksam skriti
  Ti – vulgarni DON JUAN” IZ HALOZ – kar – poboljšaj se! Ni druge. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.s.
  KER SI BAJE LEP, SPOLNO ZMOŽEN – TE “DON JUAN ” IZ HALOZ
  išče in te bo našlo tudi več
  LEPŠEGA, FRAJERSKEGA MOŠKEGA-“DON JUANA:” ŽELJNIH LJUBLJANČANK.
  S tvojo samohvalo, kako boš premasiral SD ministrico iz VELENJA
  SI JIH VZNEMIRIL IN ZAINTERESIRAL ZA TE – “DON JUANA” IZ HALOZ.
  Ni ti rešitve, Don Juan – MOŠKEGA ŽELJNE – LJUBLJANČANKE – TE BODO NAŠLE.

  KONEC ŠALE,
  KI NI ŠALA. Za Don Juana iz Haloz – je pa orisano sploh – zelo resna reč.

  Slavni Don Juani.
  https://www.google.com/search?q=don+juan&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwis6fTf9pzgAhWCtIsKHcO4B_oQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=1280&bih=800#isa=y

 • Peter

  Zdaj bi bil pa čas, da se pojavi kakšen kulturen komentator z leve (če to sploh obstaja), da bomo kakšno žaltavo razdrli, no.

  • Janez

   PETER !
   Optimizem je lepa stvar.
   Ampak.
   Preveč pričakuješ: kulturnih ex KP, ZK komentatorjev preprosto ni.
   Ali pa so se poskrili v svoje – mišje luknje.
   Zlasti prestrašen je t.i. DON JUAN IZ HALOZ, ki se zdajle spreminja
   svojo hišo v Zavrču v trdnjavo – postavlja strojnična gnezda, da se bo
   – kot naivno misli ubranil navala DON JUAN MOŠKEGA
   željnih LJUBLJANČANK
   nanj in na Zavrč v lepih HALOZAH. Kar blede se mu od strahu. Se zdi .

   Ubogi DON JUAN. Pohotne Ljubljančake ga bodo – izžele. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • macon

   Lahko zagovarjaš levi svetonazor, ne moreš pa slovenskega režima in njegovih dejanj. Vsaj ne iz etične in moralne pozicije.

   • Peter

    Kot sem že enkajkrat rekel, sem bolj lev kot vsi “levičarji”, ki so tukaj smradili s svojimi “komentarji”.
    Samo ne dolinsko lev, v tem je razlika, no.

    • traktor

     Tile naši levakarji so socialni tudi, če so podjetniki. Vsi so t.i. socialni podjetniki. Delavce imajo na socialni, medtem, ko sami ždijo na svojih jahtah in posestvih. Kva čmo takle mamo.

 • Peter

  Naša Joži je predlagala, da za pike dobiš trgovino.
  Ko zbereš dost pik, je štacuna tvoja.

  PS, črne pike ne velajo, no.

 • garfi

  DOL Z VSEMI “LEVIMI”
  v najboljšem primeru so popolni Idioti
  rtv in ostala medijska Banda so tiho o tem, da Lunatiki podpirajo Manura

  • Zgornji

   TOOO SO SAAAAAAAMI ZLOBNEŽI HINAVSKI LAŽNIVI , KI NAS UNIČUJEJO Z SVOJO SKRITO SATANSKO HUDIČEVSKO PEKLENSKO LEVUHARSKO ZLOBO !!! ! !!!

   • garfi

    kmalu so evropske volitve

    • Zgornji

     A misliš, da se bo še dalo kaj prebrati med njimi in najti kaj manjših zlobnežev ? Morda pa ..

 • Krtača 20

  Nč bat desni. Baje bo jajo porihtu gospodarstvo. Sam še par forintov si sposod pa pr đuđić par mark….nanese. HAAAAAHAHAAAHAAA

  Kere zgube.

 • luckyss

  Saj pravim…
  Nekako nadrealistično in mazohistično izpadete, ko filozofirate o ekonomiji, obenem pa ne znate najeti legalnega posojila ali voditi medijske institucije kot je novaTv ali stranke, brez da je večinski lastnik tujec…

  • Janez

   To se strinjam s teboj.
   Pomladne stranke se morajo – okrepiti.
   S sposobnimi, mlajšimi ekonomisti, podjetniki.
   Seveda s Slovenijo in nas Slovence
   “ljubečimi” gospodarstveniki, podjetniki, prravniki itd. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • Common Sense

   Lastništvo je irelevantno. Finance imajo švedskega lastnika, pa kaj? Imaš pa prav, da so z najemanjem “posojila” pri ga. Djurić v SDS ravnali diletantsko, da ne rečem, da so hodili po robu zakona (če niso šli že čez).

 • Jovo J.

  Se je kdo vprašal, kaj je pozitivnega v tem, da je neko veliko podjetje v slovenski lasti? To koristi predvsem slovenskemu študentu marketinga, da se lahko kali doma. Pozneje kot manager, postane tudi vodilni kader podjetja. Recimo, vodilni pri Lek, ni Slovenec.

  • Peter

   Glede na izkušnje z dolinskimi meneđeri je veliko bolje, da podjetja vodijo tujci. Imajo vsaj malo poslovne kulture in ne kradejo kot srake, no.

   • Jovo J.

    No, moja malenkost se s tem ne strinja. Zakaj pa potlej šolamo naše kadre? Da gredo za drugo violino v tujino???

    • Peter

     To je seveda druga stran medalje.
     Vendar pa, do sedaj nisem naletel na slovenskega meneđerja, ki bi pošteno in dobro vodil firmo, sploh pa tako, ki jo je dobil s kreditom za odkup delnic za katerega je zastavil te iste delnice.
     Lahko me pa popraviš, no.

     • Jovo J.

      Marjan Batagelj mogoče?

     • Peter

      Ja. Saj se najde kakšen, ampak večina je še iz socjalističnih časov, firme so dobili za đabe in tako se tudi do njih obnašajo.Delavci so pa itak samo stranski problem, pa če so ti meneđeri še tako goreči privrženci levice, no.

     • Jovo J.

      Nisi pozorno bral, kaj sem izpostavil v svojem postu. Študent marketinga danes ne more biti iz socialističnih časov.

     • Peter

      Teh verjetno strai kadri še ne pustijo zraven.
      Sicer pa si navedel samo enega kolikor toliko uspešnega meneđerja. Ni jih, enostavno jih ni. Jih ne zanima mesečarjev socjalizem, no.

     • Jovo J.

      Glede na tvojo trditev, sem pogoj izpolnil. Ekonomija ni moja “cup of tea”.

     • Peter

      Točno to sem ti hotel napisat.

      Ampak karkoli bereš s tem v zevzi, vedno prideš do sklepa, da je gospodarstvo zafurano v veliki meri zaradi vodilnih kadrov.

     • Zgornji

      NE V VELIKI MERI, TEMVEČ SAMO IZKLJUČNO ZARADI VODILNIH !!! ! !!!

     • Zgornji

      Torej nam na koncu banke poberejo vse … ? …

     • Peter

      Banke posojajo denar. Če imaš načrt in če veš, da boš denar porabil za razvoj, si od banke sposodiš denar, ga vložiš v svoj načrt in delaš. Čez čas odplačaš kredit in to je to. Seveda gre lahko tudi kaj narobe.

      Če pa si denar sposodiš, da ga boš zafrčkal za plače, da te bojo družbenopolitični delavci hvalili po obskurnih časopisih, ki jih nihče vepč ne kupuje…Jasno, gre potem vse narobe.
      Za to kriviti banke? Ja, grški scenarij.

    • traktor

     Nekateri gredo tudi za prvo. In dobro je, da gredo. Se navadijo, da je treba delat in tam jim ni omogočeno, da kradejo, ker jih takoj dobe po parkljih. In dobro je tudi zato, ker bodo do enkrat, ko se bo pri nas tale svinjarija uredila, kar ne bo kmalu, nekaj od tega, kar so se naučili zunaj prinesli tudi domov.

  • stajerc5

   Hvaljen Jezus!!!

 • Janez

  Spoštovani “GARFI”
  čestitke za tvojo vztrajnost v naši
  borbi za demokracijo v Sloveniji.
  Jaz
  Janez Kepic-Kern lepo doma praznujem moj 67. rojstni dan.
  In
  malo obujam spomine na moje tudi prav pestrih in prijetnih stvari polno
  moje dosedanje življenje ex priznano OK knjižničarja in plesalca !
  Zlasti
  znanstev med večinoma OK ljudmi iz cele Slovenije in iz okoliša LJUBLJANE
  – ter znanstev
  – zlasti z OK ženskami, mamicami, ločenkami, plesalkami
  – imam res ogromno. Bogu hvala za vsa ta znanstva, izkušnje . L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  nam vsem znanega DON JUANA IZ HALOZ – opozarjam predvsem na eno moje

  zanj zelo neprijetno moje znanstvo iz LJUBLJANE.
  Gre za to, da prav blizu tu v LJ
  STANUJE – 75 letna gospa oz. TOVARIŠICA – M……… iz ZNANE STALINISTIČNO KOMUNISTIČNE UČITELJSKE DRUŽINE IZ – Don Juanu
  – BLIŽNJE Dornave.
  KER JE TUDI Don Juan IZ ŠTAJERSKE STALINISTIČNO- KOMUNISTIČNE DRUŽINE – ta 75- letna ŠTAJERSKA “KOMUNISTIČNA LADY” – gospa oz. tovarišiva M …… iz Dornave – DON JUANA IZ HALOZ in tudi njegove starše – seveda pozna. KER JE GOSPA M……… TIPIČNA ŠTAJERKA, KI RADA PRIDE
  NA OBISK, TUDI KAJ POPIJE, – vse o tem vulgarnem in grdo psujočem DON JUANU IZ ZAVRČA OZ. IZ HALOZ – vem tudi jaz in moja gospa.
  Torej
  DON JUAN IZ HALOZ – vedi – Slovenija ni velika. Vse se zve. Poboljšaj se. Še imaš čas za to.
  Poboljšaj se.
  Samo zelo hudo so te zavedli v oboževanje Maršala TITA itd. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Peter

  “Morate ločiti med staro levico, tisto pred krizo, o kateri govorite, ki se je šla tajkunske zgodbe, in novo levico – nami.”

  Čakte, zdej pa men ni nč jasn.
  A se ni šla tajkunske zgodbe samo in edino 2004 vlada?

  • Jovo J.

   Tajkunski posli so zajeli sapo, ko smo v Sloveniji prevzeli €. Takrat se je v kratkem času, nepovratno izgubilo 24 milijard €. Večinoma, kot nasedle naložbe. Tujec, ki je posodil denar v državo Slovenijo, pa terje svoje nazaj.

  • Colles halonga

   Res je moj dragi @Peter, glavne in velike tajkunske zgodbe so se zgodile med leti 2004/2008. Vem, da ti tudi veš, sam ne boš nikoli priznal :)

   • Peter

    Colles ali Halonga – sploh ni pomembno, katero od teh imen je dalo ime današnjim Halozam.
    tumpek, spel se, kapiš?

    • Colles halonga

     Čuj, fHalozah imajo dobro šmarnico…baje :)

     • Peter

      Glej, če se boš držal nazaj in nehal s svojimi provociranji, te bo verjetno nova prenašala.

      Ampak prej ali slej te bom spravil ob živce, tumpek, no.

     • Colles halonga

      Kdo je to Tumpek? :)

     • Rožle

      Ah, njemu zelo hitro poči film …

     • Peter

      Šmarnca je hudič, no.

     • Colles halonga

      Čuj, deciliter šmarnice na dan ureja prebavo in znižuje holesterol. Z encimi ureja delovanje trebušne slinafke in želodčnih sokov. V Afstriji jo zdravniki zelo priporočajo… Šmarnica je ta hip najbolj ekološka pijača :)

     • Colles halonga

      Čuj, mislim, da se je malo umiril. Fčasih je res imel grozne izpade…in praf je, da so ga onemogočili :)

 • Peter

  Čudno, da je uporabila za primerjavo Kubo.
  Bolj primerna bi bila Venuzela, no.

 • Jovo J.

  Komentiranje tukaj, danes nima smisla… Čao…

  • Colles halonga

   Čuj Jovo, pol pa idi na Demokracijo…tam komentira neki zablojeni haložan Foglof Tunek. Povedal mi je, da si baje iz Dupleka. A to drži?

  • Peter

   Pogrešaš leve “komentatorje”?
   Kdo mu je kriv, če bi se znal kulturno izražati, bi bil še tukaj, no.

   • Colles halonga

    Škoda, da ni več levičarskih komentatorjef. Bilo bi bolj pestro :)

    • Rožle

     Vidim, da se na Demokraciji kar sam sabo pogovarjaš … teb pa res ne more bit dolgčas .. ha ha

  • Rožle

   Pozdravi je pozdravi ….

  • Rožle

   Pa ne da sta bla s Tunnekom kaj v žlahti …?

 • Colles halonga

  Če bi Zoran Janković še vedno bil precednika uprave Poslovnega sistema Mercator, bi Mercator danes bil močnejši od Spara, Lidla in Hoferja fkup !!!

 • MEFISTO MODRI

  NOVA, zakaj je bilo treba za en mesec prekiniti komentiranje na vašem portalu, če je rezultat dobro namerne prekinitve, da bi se znebili komandosov s skrajne levice, enak prvotnemu stanju.

  Sedemdeset letni upokojenec z Gorenjske se je vrnil na portal z vsemi svojimi nekdanjimi in novimi imeni, nicki, nadimki in gesli ter nadaljuje svoje poslanstvo.

  Zaenkrat še previdno, vendar vsak dan bolj primitivno in agresivno.

  Onemogočite ga, da nastopa kot JovoJ., Coles halonga, luckyss, Krtača 20, Osti jarej, Foglof Tunek in pod drugimi nadimki, ki so vsi njegovi bastardi.

 • Janez

  ŠALA

  “DON JUANU IZ HALOZ”
  sporočam,
  da iz “zaupnih” virov vem, da se je

  “SD” ministrica iz VELENJA – pritožila čez tebe pri SD velikanu, županu Kontiću.
  NIČ JE NISO POZITIVNO RAZVESELILE
  TVOJE OBLJUBE – DA JO BOŠ “PREMASIRAL”
  Morda bodo SD fantje iz VELENJA prišli
  “premasirati” tebe – v Zavrč, oz. V Haloze? Bog ve ? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  “SD” ministrica, ki bi jo
  DON JUAN IZ HALOZ
  rad premasiral
  https://www.google.com/search?q=andreja+katić+velenje&client=tablet-android-samsung&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi03_e0mZ3gAhXMaFAKHRpUCIQQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=WOweFJArkC1H_M:

  • MEFISTO MODRI

   Nehaj s tem Don Juanom iz Haloz, sicer bo še kdo res misli, da je iz Haloz in iz Zavrča.

   Lepo udobno živi na Gorenjske, kjer je pristojen v občino Krajnska gora, upravna enota Jesnice.

   • Janez

    HM, HM?
    Potem
    Mora pa moja
    “ženska CIA”
    pregledati še
    ex KP, ZK “NEVERNIKE” V OKOLIŠU KR. GORA.
    TO NE BO TEŽKO.
    Kranjsko Goro dobro poznam. 5 let sem hodil spat k eni 80 kg punci iz KR. GORE.
    V 1970. LETIH. Res nisem bil boječ.
    Prava “mlada Pehtra” je bila tista H.. iz Kr. Gore. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
    P.S.
    JAZ IMAM ŽENSKE RES RAD, TO ČUTIJO, ZATO MI RADE GRATIS POMAGAJO.

 • Peter

  Baje je problem, ker se ne pusti komentirati levim komentatorjem. Tega ni nikoli nihče trdil. Normalni komentarji so vedno dobrodošli, tumpek.

  Kaj pa je normalno pa ti po nekaj kozarcih šmarnice in tropinovca pozabiš, no.

 • Rožle

  No, lepo …. naravna selekcija vedarle deluje …

  • Tweety Bird

   Prav je tako.

 • Tweety Bird

  Ne vem zakaj se Levica sramoti z Lukom?

  • Rožle

   Kot transvestit si pa res že preživel selekcijo …

   • Tweety Bird

    O čem govoriš?

    • Rožle

     Vsaj kakšen dan po banu bi počakal predno prideš spet nazaj :)

  • Janez

   ŠALA
   Kaj pa tista “ledik pa frej” “SD ptičica”?
   A?
   Te kaj zanima – DON JUANSKI – Tweety Bird.? Samo vprašam. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   A SI LE POSTARANI
   DON JUAN? Konec ŠAALE.

   • komar marko

    ni POSTARANI, pač pa samo TA zbiši in ti bo KUJ jasno.

    • Janez

     +++++++++HA, HA. Razumem. J. K. K. kOMENDA

  • komar marko

   Pa saj niste krivi, če ste pozabili na vrsto kjer so talali pamet. Tudi taki morate živeti. Žal vas je posledično potrebno večkrat po ušesih. KAPIŠ!

  • Janez

   NI ŠALA.
   A
   tisto cca 75 letno “ŠTAJERSKO LADY” gospo oz. tov M ……..
   IZ STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE
   UČITELJSKE FAMILIJE IZ Dornave – poznaš?
   Tweety Bird – ona tebe pozna.
   Vse je meni in moji gospe – povedala – o tebi. O Clevelandu itd.
   Malo preveč
   je na obisku pri meni popila.
   Pa se ji je jezik – razvezal. Ta prava Štajerka
   oz. ŠTAJERSKA LADY, pardon – tovarišica. Pač. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   NI ŠALA

  • Zgornji

   ZATO KER JE ŽE SAMA SRAMOTNA ZA SLOVENIJO !!! ! !!!

 • Peter

  tumpek, kaj ko bi raje reševal križanke al pa sudoku namesto da težiš tukaj, no?

  • Rožle

   Maš kar prav … denar mu ne smrdi ..

   • Peter

    Ja, plačani đouker, šlager pjevač. Član ekipe alenke bratušek, zadolžen za EPP in smradenje. Če bi se njegovi šefi končno zavedeli, da svojim tukaj dela več škode kot koristi s svojim glupim provociranjem, bi mu že zdavnaj ukinili plačo.

 • Tweety Bird

  A lunatični Luka ve, da zaradi povišanja plač javnim uslužbencem se bodo povišale tudi cene oskrbnin v domovih za starejše? Smrkavec ima srečo, da je še mlad in ima mlečne zobeke !!!

  • komar marko

   in ljudem bo ostalo MANJ,ker bodo plačali večjo dohodnoino,več za vrtec in tako dalje. Lepo ste jih nategnili! Iz katerega gnezzda ste?

   • Tweety Bird

    Škoda, da ni prišlo do lustracije leta 1991. Tudi Janez Janša je o tem govoril.

  • šmentanamuha

   Ne ve, povej mu. Ampak tu Erjavec in Alenčica nič ne trzata, čeprav gre za njune volivce.

 • Peter

  V režimskem glasilu Delo: »Šarec je v slovenski politiki to, kar je Dončić na košarkarskem parketu.«

  Haha, v Ameriki se že tepejo zanj, da nadomesti Trumpeta, no.

  • Tweety Bird

   Šarec ne seže Dončiću do kolen :)

   • Janez

    ++++++++++++++BRAVO !
    Še kar smešno.
    Še nisi za v staro šaro – DON JUAN. Se zdi. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • Tweety Bird

     Bogdaj Janez, a se midva poznava? :)

     • Janez

      Hm?
      Posredno.
      75 LETNA gospa oz. tov. M. …… TITOISTKA IZ DORNAVE – MI JE VSE
      povedala o tebi in o Clevelandu.
      Poznam te navidez – z one strani ceste nasproti VRH. SODIŠČA V LJ.
      BREZ VEZE STE TRIJE ŠE KAR ŠPORT TIPI STALI TAM IN BREZ SMISLA GLEDALI NAS, KI SMO PELI PRED SODIŠČEM.
      A SI TISTI Z MASKO, ALI TISTI MANJŠI V PLAŠČU ? L.r. Janez K. Krn KOMENDA.
      P.S.
      ČUDEN PTIČ, TA TWEETY BIRD.

   • šmentanamuha

    Normalnim je to jasno, kokainci pač živijo v svetu utvar.

  • komar marko

   sem videl,kakoBOLANO. Šeničnipokazal,samo TALALnaš denar.

   • Peter

    Zato pa je popularen.
    Talati je lahko, ko bo kriza bo pa on že itak nekje drugje.
    Voditi državo…ah, ni problem, a ne babe zoprne, no.

 • komar marko

  je pa zanimivo,kako se SERPENTIŠKOV poba boji desnih medijev. Današnji LAŽNJIVEC je ena sama hvala rdečuhov!

 • komar marko

  Lekje je FOGLOV TUMPKO. Ali še vedno išče kozo JULIKO????

  • Tweety Bird

   Mislim da komentira na Demokraciji :)

  • Janez

   Ne !
   Svojo hišo spreminja v – trdnjavo. Tam v ZAVRČU.
   SI
   UTVARJA – DON JUAN IZ HALOZ
   da bo z utrjeno hišo in s strojničnimi gnezdi
   USTAVIL – INVAZIJO, NAVAL
   POHOTNIH LJUBLJANČANK NANJ
   , NA LEPEGA DON JUANA IZ HALOZ. Zida, se zdi. L.rr. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • šmentanamuha

   Čuri muri ga je zamenjal.

 • Tweety Bird

  A se Luka Mesec zaveda, da najnovejši rezultati kažejo, da je vodenje ključnih infrastrukturnih projektov v Sloveniji slabo. Tako vodenje je gospodarsko škodljivo in zavira naš tehnološki razvoj, rast produktivnosti in mednarodne konkurenčnosti.

 • Peter

  Ker je to politični projekt, v času, ko ga je vodil Zoran Janković….

  Politika te je nastavila, jaz sem te nastavil…

  • Tweety Bird

   Zato pa ga je Janez Janša odstavil. Upravičeno !!!

  • komar marko

   Zapufal TRGOVCA, uničil konkurenco. In sedaj je najboljši gospodstvenik!

 • Tweety Bird

  A lunatični Luka ve, da obstaja Delavska zveza SDS? To je zveza prizadevanja in udejstvovanja pri iskanju poti za Socialo, Demokracijo ter Solidarnost delavk in delavcev ter državljank in državljanov, ki so zaradi nerazumnih ukrepov vlade potisnjeni na rob družbe in so posledično marginalizirani. Delavska zveza SDS temelji na načelih pravne in socialne države, razvoju Slovenije in socialni varnosti državljanov!!!

  • šmentanamuha

   Ohoho!?

 • Bandit123

  In kaj je to pomeni, da si lunatičen.

  • Tweety Bird

   Lunatic is an antiquated term referring to a person who is considered as mentally ill, dangerous, foolish, unpredictable, or crazy—conditions once attributed to lunacy. The word derives from lunaticus meaning “of the moon” or “moonstruck”. The term was once commonly used in law.

   • Bandit123

    Sem mislil, da smo v Sloveniji, pa zgleda, da se motim. Če se Nova že hvali z domoljubjem naj se tega drži

 • Janez

  ŠALA

  TWEETY BIRD – JE KAR ISTI TIP KOT TISTI TIP IZ – ZAVRČA ROJEN V CLEVELANDU.
  Tole je kar zahtevna angleščina.
  Samo Clevelandčan – to zmore razumeti. Se zdi. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • šmentanamuha

   No ja, tole ni tolk nerazumljiva angleščina, ampak važno je, da je Tweety povedal/-a resnico.

 • Janez

  ŠALA
  ZELO RESNA ŠALA

  TWEETY BIRD?
  DON JUAN IZ HALOZ? – POZORNO PREBERI !

  Moja “ženska CIA” – te bo našla in “oskubla”

  Sliko treh šport tipov, ki so stali nasproti VRH. SODIŠČA, ko smo mi “vztrajniki” tam peli, govorili in prižigali svečke
  SEM POKAZAL MOJI STARI KOLEGICI S PLESOV, Z IZLETOV
  prof.
  MIRTICI – lepa, ženstvena škorpionka prof. MITRA-MITRTICA
  je navdušeno zacvilila:
  “UF – KAKO DOBRI TIPI, SIGURNO SO ŠTAJERCI, MOJI LEPI ŠTAJERCI.
  Janez saj veš, da obožujem – lepe Štajerce”
  Strastna škorpionka
  prof. MIRTICA ŠE ZACVILI:
  “NAŠLA BOM TE ŠTAJERCE,
  Janez – saj veš, da jaz za lepega ŠTAJERCA VSE NAREDIM ,
  – TUDI – hl.čke – dol dam, ni problem” !
  Čisto resno.
  Zelo OK ločena prof. MIRTICA – JE TOČNO TAKA.
  Lepi Štajerci so njeno edino veselje v življenju.
  Le enega zelo tečnega sina ima, ex mož jo je pa popihal z eno “šolsko ljubeznijo”
  Ta
  prof.
  MIRTICA – VAS, TE BO PA NAŠLA. NIKOGAR SE NE BOJI. Ni velika,
  ampak je strup od ženske. Kot profesorica celo težke SŠ mulce dobro v red spravlja,
  Prof.
  MIRTICA
  – VAS BO NAŠLA IN UKROTILA. Kot njeni ukročeni šolarčki – boste.L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  PROF. MIRTICA JE ŽENSTVENA
  LEPE, MOČNE ZOBE IMA, ZGRIZLA VAS BO
  IN TAKE PRSI
  https://www.google.com/search?q=velike+ženske+prsi&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjptpy3t53gAhXLlIsKHQIuCK0Q_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=cIxMJ57HGoG57M:

 • Wizeman

  Ja, kaj pa vi pri Nora 24 veste, kaj je ekonomija, kaj je pismenost in celo, kaj je ekonomska pismenost? Bore malo ali nič. Zato pa vam je smešno. Se je torej osmešil Lukec (retorično vprašanje)?

  • Common Sense

   Se smešiš morda ti (retorično vprašanje)?

   • Tweety Bird

    A se smešiš morda ti (spet retorično vprašanje)?

    • Janez

     Ho, ho, ho.

  • Peter

   Meni ni prav nič smešno, prej je žalostno, da ljudje volijo take čudake, no.

  • Rožle

   Ja, za zjokat se je da nam taki sploh lahko vodijo državo .. a ne

  • Janez

   Hu, hu, hu. LEVICA Luka M. je smešen. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

  • Zgornji
  • xtc

   Glej bebček ekonomsko nepismeni tvoj post pove vse o tvojem znaju ekonomije.
   Sedaj pa odtavaj in odfuraj in odmagli s svojimi neumnostmi.

 • Janez

  NI ŠALA.
  Vi trije
  spodaj – raje kaj povejte o ZAKONU ( Gaspari …itd.) , ki je zatrl
  – ok male trgovinice, ki so zrastle
  KOT GOBE PO DEŽJU – cca leta 1992 in jih je ZAKON O GOSP. DRUŽBAH,
  ki ga je kritiziral dr. Šime IVANJKO – SPRAVIL VSE PO VRSTI V BANKROT,
  KER
  JE BIL USMERJEN V
  – ŠKODO MALIH TRGOVSKIH IN OSTALIH PODJETIJ,
  FAVORIZIRAL JE PA
  VELIKE TRGOVINE KOT – MERCATOR, SPAT, LECLERC ITD.
  KI
  SO SE PO TISTEM ZAKONU
  TUDI
  V PRAKSI – RAZVILE: male trgovinice so pa propadle.
  ČE VI TRIJE SPODAJ O TEM NIČ NE VESTE
  STE
  ENAKI
  “BREZVEZNIKI o EKONOMIKI”
  KOT “LEVICA” Luka MESEC,
  ki od vsega, se zdi,še najbolje obvlada – pitje piva.
  Ne vem,
  Koliko piva spije L. MESEC VSAK DAN, AMPAK,
  jaz sem ga na moje oči videl spiti
  kar
  TRI VELIKE VRČKE PIVA, enega za drugim. Res. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez

  ŠALA
  TI
  ŠTAJERCI PA RES NISO ZA NA CESTE
  IN ZA NA E-PORTALE.
  VSE POLNO POVOŽENIH ŠTAJERCEV
  NA ŠTAJERSKIH CESTAH IN NA
  E-PORTALIH.
  UBOGI, V OSNOVI OK ŠTAJERCI.
  Zdaj vas bo pa še moja ex kolegica
  prof. MIRTICA – lovila in ujela.
  PAZITE SE JE, POSESIVNA ŠKORPIONKA JE – sexa vedno premalo.
  Pa še lepe, res močne zobe ima.
  Štajerce najraje grize. Prav zares. “Kanibalka” ŠTAJERCEV – pač. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  Prof. Mirtica in
  NJENI ZOBJE
  https://www.google.com/search?q=ženski+zobje&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiav-3rx53gAhUQw4sKHQ9vCO0Q_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=-rafYaKbUKiW5M:
  KONEC ŠALE

 • milanček

  razpravljati o umskem fenomenu mescu je škoda časa! ta um bi zavrtel zemljo v nasprotno stran vrtenja!

  • Janez

   +++++++++++++

 • stajerc5

  Ohohohoho, je kdo gledal Utrip? Rdeci so dobili po piskru, da nisem mogel verjeti! Upam, da je novinarka se v sluzbi, v ponedeljek….

  • komar marko

   in za kaj se je šlo?

   • šmentanamuha

    Utrip 2.2.2019
    https://4d.rtvslo.si/arhiv/utrip/174592970

    Kaj se to dogaja???? Skor sem s stola padla. LMŠ-jev predstavnik in SMC-jev model sta rekla, da oni niso na oblasti, pa ju je Han popravu, o ja, smo smo…ej, keri norci. Kapo dol novinarki. Počkmo zdej, da vidimo, če bo tole preživela

 • komar marko

  po moje se je Serpentinšek zasral rdečkotom,ker ni romalv LAŽGOŠE!

  • radames

   Kralj ne roma v Lažgoše. Vse tiste, ki so ga postavili, bo pospravil, bodoči slovenski kralj z mussolinijskimi grimasami. Ta ima veliko za bregom!!

 • komar marko

  no med samo oddajo se je slišalo,kako je nekdo povedal mesečniku, da nej se UMIRI! Škoda,da se ni slišalo še kakšen PLOSK!

 • Zgornji

  TALE ZELENEC Z PRAVIM PRIIMKOM MESEČNIK JE ŽAL PREVEČ ZLOBEN DA BI BIL LAHKO TUDI PAMETEN !!! ! !!!

 • Janez

  ŠALA,,
  KI NI
  ŠALA,

  LEVICA LUKA MESEC ?
  Zakaj naj bi bil pa L. MESEC – prosim vas – ekonomsko pismen.
  Za biti
  KOMUNIST, LEVIČAR – pismenost – ni pogoj. Se zdi.
  Ex KPS I. MAČEK – JE BIL NAPOL PISMEN – pa je imel
  HUDE, HUDO VISOKE KOMUNISTIČNO DRŽAVNE FUNKCIJE.
  Tudi ni nikogar motilo,
  DA STA SE STARŠA Ivaba MAČKA – oba pisala – MAČEK.
  LEVIČARJI,
  KOMUNISTI PA RES NE KOMPLICIRAJO. No. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Tweety Bird

  Grem spat. In to ni ŠALA :) Lahko noč!!!

  • šmentanamuha

   Nočko:)

   • Peter

    To je komentator, ki je sem velikokrat napisal, da so jih po vojni se premalo pobili…

    • Rožle

     Ja, seveda in kdo neki kot Tunnika …
     zdej igra spet nežnejši spol …
     pa vsaj nekomu bi lahko plus dal, da se ne bi takoj razkrinkal …

   • Janez

    LAHKO NOČ
    A, vidite,
    v kako skromno, prijaznk ptičko – smo spremenili
    ŠE
    PRED KRATKIM TAKO ZLOBNEGA Mao Ce Tunga, Čelavega itd.
    Kmalu bo iz njega nastal prijazen, lepo žgoleč – kanarček. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
    P.S.
    LEPA ARGENTINSKA
    PESEM O – KANARČKU
    Jorge Carune y Marito
    https://www.google.com/search?q=marito+jorge+cafrune+canarrio&oq=marito+jorge+cafrune+canarrio&aqs=chrome..69i57.35774j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    • Peter

     Ne bodi naiven.

     • dk

      Ne bo dolgo zdržal. kmalu bo spet izbruhnil in pokazal svojo pravo naravo.

 • Janez

  ŠALA

  IZGANJEVALKA DEMONOV, SLABIH NAVAD, VULGARNOSTI ITD.
  SLABIH MISLI,
  CELO HUDIČA – TAKA BOLJ – MLADA , SIMPATIČNA.
  Tiste
  IZGANJEVALKE SLABEGA,
  POD VODSTVOM VERSKE GOREČNICE – moje ex kolegice gospe JANKE
  PREGANJALKE ZLA, SLABIH NAVAD, RAZVAD ITD.
  NISO
  TAKO LUŠTNE IN PRIJAZNE.
  Ko pridejo v Haloze
  ali kjerkoli se že skriva vulgarni ex KP, ZK – DON JUAN
  IN
  OBOŽEVALEC EX KP, ZK Maršala TITA
  bo kar naporno zanj: bodo SPOVEDI :”grešil, grešil sem,
  KESANJE:
  “ŽAL, ŽAL MI, ZELO MI JE ŽAL – itd.
  Morda bo tudi kakšno:
  “PUŠČANJE ŽLEHT KRVI” – same. – zelo zdravilne reči.
  Ko te
  TI EX KP, ZK. – ” DON JUAN ”
  Ko te – najde – IZGANJALKA SLABEGA – gospa JANKA,
  moja stara znanka,
  knjižničarka-bibliotekarka in VERSKA GOREČNICA, IZGANJALKA SLABEGA
  takrat,
  takrat – vulgarni DON JUAN
  – takrat –
  BOŠ, BO TVOJA DUŠA OTETA, REŠENA – ZLEGA V TEBI. ! L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.s.
  PRIJAZNA, MLADA IZGANJEVALKA
  ZLIH DUHOV, SLABIH RAZVAD ITD..
  https://www.google.si/search?biw=1280&bih=800&tbm=isch&sa=1&ei=nPZVXInJHOWHrwSjh5ywBA&q=izganjalka+demonov&oq=izganjalka+demonov&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3…39764.45186..46013…0.0..0.134.1107.2j8……0….1………41j30i10.mpnNCF6taIA#imgrc=S5rV2w5tOp2rsM:

 • Peter

  Sem slišal, da je bil dober in sem šel pogledat današnji Utrip.
  Ko bi bili vsi taki, bi bilo stanje v dolini dandanes precej drugačno.
  Je pa verjetno ven vrglo telefonsko linijo na hanzi, no.
  Priporocam ogled, preden zaradi tehnicnih tezav izgine iz arhiva.

 • bubamara

  Kokr so dobil zagon tile vladniki, se zna zgodit, da res kupimo ubogega soseda nazaj. NLB smo prodal, za ta denar bo treba nekaj kupit. Ko imajo otroc denar, so kramarji vesel.

  • Janez

   ++++++++++++++.Žalostno-smešno in res. Najprej so zatrli male privat trgovinice.
   Zdaj pa poceni prodajajo velike, ki so jih postavili na pokopališču malih OK trgovinic. Ni am točnega vpogleda – ampak?
   Stvar se mi zdi “zlobna”,
   VEDNO JE TREBA VEDETI, KDO IMA OD VSEGA TEGA “BEDNEGA” MRCVARJENJA – KORIST. Ta , ki ima korist – je verjetni povzročitelj – tega škodljivega dogajanja.
   VSAJ MENI SE ZDI TAKO, MORDA SE MOTIM.
   Nimam veliko vpogleda. Še drugi povejte. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • xtc

  No Sovdatova dela na imageu,postaja bolj,kako že pravimo?
  Upam da še malce podela na stylingu,kot je na profesiji pa bo,mislim pa da je bolj ali manj svetla zvezda napol prosulih Financ,ki bi se že davno morale posloviti od Toplačke in Frankla na borzo.

 • xtc

  Realno;Mesec in Kuhar?
  trotla ,če še ne kaj hujšega.
  Počivalšek?
  Neizmerno pokvarjen,primitiven hlapec Ktivca,ki ima težave.

  • Janez

   ++++++++++++

 • Janez

  ŠALA,
  KI NI – ŠALA.

  S temi ex KP, ZK PROVOKATORJI – SI NE DELAJMO – PREVELIKIH SKRBI.
  Saj
  “VEMO” KDO SO – CELO NJIHOVO SKUPINSKO SLIKO IMAMO.
  izpred VRH. SODIŠČA – ko so nas gledali z nasprotne strani, z druge strani ceste.
  Moji
  stari kolegici
  prof. MIRTICI – so tisti trije BOLJ ŠPORT TIPI – IZJEMNO VŠEČ
  – KOT MOŠKI, KOT NJENO POTENCIALNI ” SEX LJUBČKI”.
  Bolj neboječe in na postavne, lepše moške “mahnjene” ženske
  kot je
  prof. MIRTICA – “ŠKORPIONKA” – v življenju še nisem videl.
  Našla bo te tipe
  IN JIH S SVOJIMI ČARI, S SVOJIMI OBLINAMI, LEPIMI ZOBMI, Z ZVONKIM GLASKOM – ZAPELJALA.
  V
  tem, v zapeljevanju moških, je ona – prava – MOJSTRICA.
  Vsakega
  MOŠKEGA, DA JE KOLIČKAJ LEPŠEGA VIDEZA SE LOTI. Brez zadrege.
  Celo poročenih – se loti.
  Prof. MIRTICA je kot en mali, zapeljiv, omamno sladek ženski “TANK”.
  Vsakega moškega, ki se ga loti – SPRAVI V SVOJO POSTELJO.
  Še nobeden se ji ni izmaknil..
  FANTJE PROVOKATORJI – “NASRKALI” STE.
  Moja ” ŽENSKA CIA” vas bo na za vas prijeten način – ONESPOSOOBILA.
  Še vedeli ne boste, kaj se vam dogaja.
  Sladki prof. MIRTICI – ste zelo všeč. Kar pomeni, da vas bo – zapeljala. In “PODRLA”
  SAMSON IN DALILA.
  Šibka, a zapeljiva DALILA je premagala SAMSONA. To vas čaka. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA.
  P.s.
  KONEC ŠALE,
  KI NI ŠALA – LAHKO NOČ.

  SAMMSON IN DALILA – opera.
  Arija DALILE
  NEVARNEGA ZAPELJEVANJA
  Dalila=Elena CERNEI
  https://www.google.com/search?q=elena+cernei+mon+coeur+souvre&oq=elena+cernei+mon+coeur+&aqs=chrome.1.69i57j69i59.36745j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Jessica Rodriguez

   Potrebujete posojilo s samo 3% obrestno mero? Prosimo, kontaktirajte nas na finančni mreži [email protected] za več informacij

 • radames

  Kaj pa Lukec mesečni dela v Sloveniji? On ne bi smel biti tu! Verjamem, da ekonomije ne pozna, verjamem pa tudi, da mu je zgodovina španska vas. Zmešani lunatični Lukec, bi vendarle moral poznati španke borce, tako čaščene v Jugoslaviji, v Sloveniji pa še danes. Kaj prtegnjeni Lukec ne ve, da je v Venezueli podobna situacija, kot je bila leta 1936 v Španiji? Kot zagret nadlevičar in zagret Venezuelec, bi moral skupaj zbobnati svojo bando in oditi v Venezuelo branit Madura. Kaj ta zmešani Luka dela v parlamentu, če pa dobro ve, da bi moral biti v Venezueli? Ajde, banda podpornikov Madura, vrnite uslugo Venezueli, ki vas je na njene stroške povabila na gostijo. Zdaj dokažite, da ste pravi levičarji, vedno pripravljeni na herojska dejanja pa magari za ceno življenja. Ajde nadlevičarji, vaše mesto ni v slovenskem parlamentu, marveč v Venezueli s puško v roki!

  • Common Sense

   Res. Naj se bori za ideale tam kjer ga najbolj krvavo potrebujejo. Naj dokaže, da res verjame v to kar govori. A iz te mokene bo kruha. Salonski levičarji se vedno “userjejo”, ko je treba kaj tudi narediti, ne samo gobezdati.

 • von Rhein

  Počivavšek je v svojem poklicnem nivoju dosegel nivo poslovodje vaške kmetijske zadruge. Luka Mesečnik pa je tipičen primerek vestnega učenca-osemletkarja,ki se trudi za dobre ocene za radi števila točk za potrebe vpisa na višjo šolo.Ko se s svojimi prsti javlja za besedo vedno najprej pomislim,da želi sporočiti…lulat me tišči in zaradi stiske v svojem pojasnjevanju malo pomeša naučeno snov.

  • tohuvabohu

   Bravo, odlična analiza!

 • Novakec1

  Levaška ekonomija je drugačna od desnakarske, obe pa nista vredni da jih pes polula. Vsi sam kradejo.

 • est

  Tudi v Sloveniji bo potrebno preveriti diplome, raznim “diplomirancem”! “Znanja ” tovar. Luke pa ni za komentirati.

 • mapu

  Mesečnik ni samo ekonomsko nepismen, je opravilno nesposoben, poiskati si mora prepotrebno zdravniško pomoč, sicer pa ni edini, jih je še kar nekaj na Levici…

 • Johnny B Bad

  Če bi “millennium babies” kot L. Mesec ter vsa Komunistična Levica izkusila strahote Komunizma, nam zdaj ne bi prodajali gnilih burekov, tako pa jih vsa Slovenska, Evropska, pa tudi Svetovna javnost pač obravnava kot PRENAPETEŽE TER PODPORNIKE TERORISTIČNIH ORGANIZACIJ ( ANTIFA, BLM, …), IN NA SREČO 2m GLOBOKO ZAKOPANE TIRANSKE MORILSKE MANIJAKE (CHE GUEVARA, TITO, STALIN, LENIN,…).
  Najbolj patetično je pa to, da levica ZMERAJ uporablja t.i. “sindrom žrtve”, njihova pritlehna politika zlorabe vsega ter vsakogar v svoje politične načrte se bo vsekaror odrazila na volitvah; predčasnih, upam.
  Ko je neki norec ubil župana Gdanska na Poljskem, je v Evropskem parlamentu žolčno vrelo z leve strani, ko pa je ubit kakšen od desnih poslancev, državnikov, je še vreme pomembnejše od tega.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!