Rado Pezdir: Šarec ni ravno karakter, da se je potegnil za Petriča in Petana

Marjan Šarec (Foto: STA)

Ekonomist Pezdir po prodaji Abanke komentira dogajanje v ozadju in razkriva nekatere bizarne zgodbe. Med drugim sta Kolektor in Hit prek hobotnice podjetij s krediti Abanke kupila dva hotela v Peruju, po prodaji pa je kupnina poniknila in kredit Abanki je ostal nepovrnjen. V nadzornem svetu Abanke sta sedela predstavnika teh podjetij, zanimiva pa je tudi preteklost v zvezi z Zvonovi in Petanom …

Junija je država nepričakovano prodala Abanko ameriškemu skladu Apollo, prav tako pa je vlagateljem prodala 10-odstotni delež Nove Ljubljanske banke. Na dogajanje se je odzval tudi ekonomist Rado Pezdir, ki je v svojem zapisu za Požareport poudaril, da nas je epizoda že stala prek 5 milijard evrov, neto škoda pa bo znana, ko bo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) zaključila svoje poslovanje.

Sistem relacij med partijo in bankami se je vzpostavil v času vodenja NLB s strani Nika Kavčiča in je zdaj mrtev. Prodaja Abanke je izpadla precej “luzersko”, kot se je izrazil Pezdir, spremljali so jo namreč dokumentarec Brezno, za katerega je napisal scenarij Nacionalni preiskovalni urad (NPU), predvajala pa ga je TV Slovenija.

Foto: STA

Hit in Kolektor prek hobotnice podjetij od Abanke dobila kredit za nakup dveh hotelov…
A največja bizarnost zgodbe je bil tvit Marjana Šarca, s katerim je skušal SDH pozvati k prekinitvi prodaje Abanke, s čimer se je izkazal za marioneto omrežja. V zadevo sta poleg tega močno vpleteni podjetji Hit in Kolektor, ki sta skupaj ustanovili podjetje Hiko Investment na Nizozemskem. To je nekaj mesecev po ustanovitvi pri Abanki zaprosilo za kredit, s katerim je ustanovilo hčerinsko podjetje Hickole Corporation v davčni oazi Curacao, slednje pa je ustanovilo nadaljnja hčerinska podjetja Euro Corporation, Euro Casino, LAAB Delfinos, vsa v Peruju.

Stojan Petrič, član Foruma 21, Kučanov tesni zaveznik in eden najbogatejših Slovencev, prek Karavank poskuša prevzeti milijardni posel drugega tira.

… po prodaji kupnina izginila neznano kam, kredit pa ostal nepovrnjen!
Ta so nato skupaj kupila tamkajšnja hotela Los Delfinos in Royal Palace, a so ju kmalu nato prodala. Kupnina je izginila, kredit Abanki pa naj po Pezdirjevih navedbah ne bi bil vrnjen. Prav Hit, Kolektor in Diamond so bili med glavnimi lastniki Abanke, Kolektorjev Stojan Petrič, sicer ustanovni član Foruma 21 Milana Kučana, in Hitov Srdjan Tovornik pa sta sedela v njenem nadzornem svetu.

Bojan Petan (Foto: Demokracija)

Abanka in Zvonovi oškodovani s Termami Čatež, Petan pa preživel prestrukturiranje
Pezdir opozarja tudi na dogajanje v zvezi z Zvonom 1, ki je bil eden od lastnikov Abanke, prav tako pa je bil tudi lastnik hrvaškega privatizacijskega sklada PIF Slavonski, katerega delnice je nato prodal Abanki. Kot lastnik in kreditojemalec je torej Zvon 1 prodajal premoženje banki. Še bolj bizarna pa je zgodba v zvezi z bojem za prevzem Term Čatež, ko je podjetje Auctor (največji lastnik PIF Slavonski), znano še iz afere v zvezi z Ivom Sanaderjem, kupilo delnice Term Čatež, le teden kasneje pa so ga prodali fiduciarju Hypo Alpe Adria Banke. Prevzem se je, kot opisuje Pezdir, končal slabo za Abanko in Zvonove, ne pa tudi za še enega izmed ustanovnih članov Kučanovega Foruma 21, Bojana Petana, ki je preživel krizo in prestrukturiranje DZS. Pri tem velja poudariti, da omenjena pripadnika Kučanovega foruma nadzirata velik del medijskega prostora, Petrič ima prek FMR v lasti Delo, Petan pa Dnevnik.

Rok Krajnc

 • Franc Šink

  Saj se ni več vredno sekirat.

  • sloustava

   Ojoj, France, ne seri! Kriticna mnozicne!

  • VERZIFIKATOR

   Če se vredno torej ni sekirat,
   kaj po tvojem bi bilo še vredno?
   Narediti kaj s sekiro zgledno,
   iti vsaj najmanjšega skalpirat?

   • RATATA

    Danes je v Kočevju svetovno prvenstvo v metanju motorke! Verizne mororne žage.
    Prav res. Slovenec brani naslov.

 • Povprečen Državljan

  Desnim se bo še prekleto kolcalo,da so tako vneto zagovarjali prodajo SLO bank.S tem ste naredili več škode,kot so nas stale vse sanacije v zadnji 28.ih letih.

  • sloustava

   Ti pa si pameten kot Mesec! Izza lune

  • joza joza13

   ..desnim se bo kolcalo…, ja. Desni so imeli od bank največ koristi, ali ne?
   Kaj kurba prfuknjena ti jemlješ? Zamenjaj že enkrat svojo drogo, ali pa si spusti šus v čelo, da se rešiš svoje neumnosti!!!

  • Lustrator

   Kaj točno tebi ni jasno? Če bi banke transparentno prodali že pred 20 leti, bi imeli davkoplačevalci cca 50 milijard več v denarnicah (nekatere ocene gredo celo do 100 milijard). Ni ga v Sloveniji državnega podjetja ali banke, ki bi na trgu ustvarjal večjo dodano vrednost kot identično podjetje v tujini a s privatnim lastnikom. Izgube ne nastajajo zato ker se državne banke prodajajo, ampak zato ker se prodajajo šele zdaj, ko nas je tujina PRISILILA, da to naredimo. Vmes so rdeči tajkunčki seveda ven odnesli vse kar se je dalo, njoihovi blesavi volivčki (poglej se v ogledalo) pa ste jim to na volitvah vsakič znova “Požegnali”, češ: TO JE NACIONALNI INTERES! Izvoli zdaj in za vse izgubljene milijarde vrednosti in dokapitalizacij pokrij iz LASTNEGA ŽEPA, tovariš Mesečnik.

 • sloustava

  Hudicevo – mafijska naveza! Kriticna mnozica je edina resiteljica! Kucanova mascevalna sla zaradi dejstva, da je Slovenija samostojna, kar nikoli ni bila intimna opcija tega tipa, je neizmerna. A vrag je v tem, da imamo Pozareport, Novo24 tv, Druzino, Speltnicasopis.eu, Demokracijo, imamo Mozino in Rebernikovo, (nimamo vec Peskove Rozvite…). In ja, Kucan, imas smolo, Slovenec tvojega zlahtnega izbora mesecnika in mesecnikov , novakulj in novakulje, ne jemlje vec resno! Kriticna mnozica!

  • Vera

   Zakaj pa nimamo več go.Rosvite Pesek ? Ni več neodvisna pri vodenju Odmevov ?

   • Nata
   • SIMON ROZIC

    g. Rosvita je bila na dopustu !

   • Lustrator

    Rosvita je svoj pravi oportunistični obraz razkrinkala že zdavnaj, ko je v slovenski osamosvojitveni zgodbi nenehno izpostavljala največje demosove krte, neprikrite udbovce, ki so dosegli, da je Slovenija danes bolj jugoslovanska kot leta 1990. Njen moralni stav je tam nekje med udbovskima Bučar-Peterletom in vsem-ušečnim komijem Pahorjem.

    Je zgornji komentar slučajno neslana šala?

    • RATATA

     Zelo zelo zdavnaj se je razkrinkala. Z doktoratom razkrinkavanja njim lastne sebe.
     Bučarja silit slovenskemu narodu za očeta je tako zelo bolno, kot je bolan plan, ki ga opeva http://www.panevropa.si katerega predsedovanje je predal Larisu.
     Iz knoja ven še nikdar nihče ni izstopil, kot tudi iz drugih mafijsko-morilskih združb ne!!

     • Ana Job

      On je prohrvaško-vatikansko usmerjen, ne čuti ljubezni do domovine, kot jo čutimo PRAVI domoljubi. Tisti, ki se veliko za Vatikaaan in Hrvate vleče je podpornik masonov, ki uničujejo Evropo. Ali to dela iz nevednosti ali iz hudobije je pa drugo vprašanje…

  • RATATA

   K Rosviti spada tudi njen oz. njihov prifarski zgodovinar, ki okrogle obletnice praznuje večkrat letno na eRTeVeSlo, da se človeku njihov južnjaški melos mora zagraužat full lega mat…

 • Ryuk

  Nič… za prodati je ostalo le še 25% (+1 delnico) NLB. To pa kdaj drugič.

  • Lustrator

   No ja, država še vedno posredno obvladuje večinso slovenskega gospodarstva – malo z lastništvom, še bolj pa s socialnogospodarskimi mrežami, partijskimi zakoni, inšpekcijami in vsemi ostalimi vplivi s katerimi vsaka komunističlna država izvaja svoje petletke. Šele v trenutku, ko crkne celotno F21 omrežje, njihovi offshore lastniki končajo za rešetkami, blesava tujina pa nas preneha kreditirati, bodo rdeče pijavke odmrle iz izčrpanega slovenskega telesa – kolikor ga bo sploh še ostalo.

   • macon

    Od velikih sistemov so jim ostali Petrol, Telekom, Krka, pošta. Lek, pivovarne, Gorenje, banke, Sava, vse je šlo po Savi. Zdaj udbomafijaši vračajo denar čez tujino, da od DUTB-ja poceni kupujejo dolgov očiščene firme.

 • Lisjak

  Kje je zdaj tisti famozni Nacionalni preiskovalni urad?Vendar ja znajo čitat!

  • Lustrator

   No ja… Če so dobro plačani za to, da NE čitajo, NE preiskujejo, NE vlagajo prijav zoper politično linijo, ki jim je zrihtala dobre službice, potem pač ne bojo. Zelo enostavno.

   • rrrrr

    Ne pljuj po slovenskem Mosadu. NPU je odkril kar nekaj fenomenalnih razkritij nacionalnega pomena:
    1 Da je imel Janšev 20 let star Volvo vgrajeno povsem novo cinšpulo, da je pred šestimi leti v motor dolil povsem novo in ne rabljeno olje in da je baje na Petrolu v Kozini spil kapučino, ne da bi za osem let shranil račun…

    2 Da je dr. Milko Novič zagotovo morilec direktorja Inštituta za proizvodnjo strupov, razstreliva in plemenitenja drog, ker pravih storilcev in resničnih naročnikov umora direktorja Inštituta v petih letih še niso našli, čeprav so storili vse, da jih ne bi našli.

    3 Da storilce za bančno luknjo v NLB še vedno iščejo. V Transilvaniji, Kapadokiji in na Laponskem. Imajo sicer nekaj domačih imen, ne vedo pa kje ti stanujejo in ali bodo ob napovedani aretaciji res doma…. Sicer pa na NPU upravičeno sumijo, da je bančno luknjo sploh kdo izkopal, ker na parkirišču pred NLB v zadnjih 10 letih ni bil izdan niti en parkirni listek za vrtalno garnituro, bager ali rovokopač. Pa tudi to, da nepokriti kredit ni gotovina, ki lahko izgine……

    • Lustrator

     Vrhunsko!

  • RATATA

   Ustanovljen je bil ravno zavoljo tega. Tako kot kapeka in podobne spake za nategovanje folka.

   • rrrrr

    Pa saj folk ne ve, kaj NPU. Če ga ni v reklamah na Hanziju in Pupu in ga nimajo v Hoferju niti Tušu, potem ga pač ni. Čeprav je sezona..

    • RATATA

     Seveda, za folk šteje samo tisto, da dobi gnar nazaj na Tuš kartico, ali pa vsaj par pik.

 • Amerikanc

  Komediantu Šarcu se umanjkanje tehničnega in ekonomskega znanja nedvomno pozna. Pozna se mu tudi politično zanašanje ali spodnašanje. Gor ga drži samo Serpentinškov gobec, katerega si je izobrazil na RTV – Hanzi.

 • Estrim Rolls

  u pičku materinu. sploh kak politik premore vsaj malo poštenja, da na glas pove da naj ljudje preučijo bančne in finančne sisteme? denar je brez kritja. kako to da je cel svet v pufih če pa denar tiskajo brez kritja? jim je zmankalo papirja in tinte? odlično so nas nategnili.med tem ko se narodi delijo na desne in leve in se kregajo med seboj, oni lepo vse prodajajo in pravitizirajo. janša je želel prodati naše vodne vire. da bi bili kot narod od vode odvisni od tujcev. neumni ljudje mislijo da so ti paraziti na naši strani. noben v politiki v resnici ni na strani naroda. ampak neumni so neumni in tega ne bodo razumeli, ker so pač neumni

  • Lustrator

   Brez zamere, ampak s tem ko mešaš režimske koruptivneže s tistimi, ki korupcijo preiskujejo in jo javno razkrinkavajo, si bodisi bedak ali pa podpornik rdečih megagoljufij. To, da si na dan privlekel nekakšno “ustavno prtavico do pitne vode” (unikum, ki ga ima lahko samo socialistični Bananistan), pa si jasno pokazal, da spadaš bolj v tisto prvo skupino fanatičnih vsegliharskih trdobučnežev, ki enačijo rdeče in belo, dan in noč, komuniste in demokrate.

   • Estrim Rolls

    kot sem napisal, neumni ljudje mislijo da so ti paraziti na naši strani. noben v politiki v resnici ni na strani naroda. ampak neumni so neumni in tega ne bodo razumeli, ker so pač neumni. kdo je kaj javno razkril? finančne luknje in podobno ja. sprašujem te zakaj ni noben politik ZAZKRIL svetovno finančno prevaro, da se denar tiska brez podlage? prosim te ne piši mi, ker me glava boli ko vidim tako neumne ljudi kot si ti. janša je bil na oblasti, in delal kot vsi po direktivah eu unije. kaj je naredil? podobno kot na levi strani, v državne firme nastavil “svoje” ljudi, zvišal pokojnine da bo še naprej imel svoje volilce. ustvaril par tajkunov, država je postala policiska država, ker so mestni redarji dobili več pooblastil, lahko so uporabili fizično silo in te dali v lisice, veliko se je zadolževal, predor trojane ki je bil 3x preplačan, takoj po odprtju se je zrušila požarna zaščita itd. itd. denar je sveta vladar. samo neumni mislijo da so politiki na strani naroda. kurčeve ovce brez pa

    • tohuvabohu

     Tebi se blede, siromak. Pojdi raje v senco.

     • Estrim Rolls

      aja blede se mi? prosim pokaži mi posnetek ko JJ razkriva svetovni finančni nateg. da se denar tiska brez kritja. ko bom ta posnetek videl. takrat bom na strani sds

     • tohuvabohu

      Da si čudak, se vidi že po tem, ker si rad spreminjaš ime. Da je Janša dal pooblastila mestnim redarjem, da je hotel prodati vodne vire (to je vrhunska bedarija), da se je udrl strop v trojanskem tunelu (to je bil šentviški), da je ustvaril tajkune (a je bil predsednik foruma 21?), to so pa take neumnosti, ki jih ni sposoben skozlati vsakdo.

     • Estrim Rolls

      hehehe ti imaš za svojo profilno sliko osla. in meni pišeš da sem čudak. povrhu me pa še po krivem obtožuješ da si spreminjam ime. zakaj bi to delal? to kar sem napisal se je dogajalo v janševem mandatu, lahko ti namečem kup linkov. še enkrat ti bom napisal, ti pa poizkušaj dojeti. to se naredi z možgani, notri je zavest veš. denar se tiska brez kritja, vsi smo v pufih. posreduj mi link od kakega politika ki razkriva svetovni finančni nateg

     • macon

      Janša je imel samo izvršno oblast, v kateri je bil levi Desus. Proti njegovi vladi so protestirali predsednik države in sindikati, mediji so vsak dan zlivali gnojnico, ljudi pa ne moreš menjati brez krivdnega razloga oziroma pred iztekom njihovega mandata.

      Ukinitev zlate podlage je že stara zgodba, dajmo se raje ukvarjati z lokalnimi pogoji. Ekonomije ne morem veliko komentirati, ker se ne spoznam razen par stvari o katerih sem kaj prebral.

     • tohuvabohu

      Ti mene sodiš po profilu, jaz pa tebe po vsebini. Torej si res čudak.
      Zaradi mene lahko natrosiš tisoč linkov. Jaz sem točno povedal, kje si ga usral, in za to ne rabim linkov, ker gre za znane stvari.

     • Estrim Rolls

      to kako ti tolažiš samega sebe in žimiš na eno oko …to je tvoj problem. zakaj bi bil jaz čudak? slovenija je razprodana. denar je brez podlage. to razumeš da ga lahko natiskajo kolikor hočejo? ampak ga ne, vse države so v strašnih pufih. zato te še zadnjič vprašam, kateri politik je ljudi nagovarjal da preučijo bančne in finančne sisteme? ti ne boš gledal v to smer, ker se bojiš in veš, da bo to porušilo tvoja bedna prepričanja

     • tohuvabohu

      Glej, če bi krave lahko brale tvoje prismodarije, bi crknile od smeha. Še kaj?

     • Estrim Rolls

      od tebe nisem pričakoval inteligentnega odgovora. tako da nisem presenečen. boš lahko razumel ta posnetek? sej vem da si osel, ampak vseeno ….https://www.youtube.com/watch?v=hYzX3YZoMrs

     • tohuvabohu

      Glej, bumbar, ne berem linkov, ki jih podtikate luzerji, ki ne znate sami ničesar utemeljiti.

     • Estrim Rolls

      to dokazuje samo 2 stvari. ali si plačan janezov troll. ali pa si neverjetno neumna oseba, ki ne razume niti angleščine. tretje varjante ni. pametni ljudje, stvari preučijo da vse razumejo. in potem argumentirajo. neumni ljudje pa delujejo tako kot ti, in bežijo pred resnico. če pa jim resnico porineš pod nos. pa postanejo jezni in začnejo z otročjimi žaljitvami. nevedoč da s tem še bolj neumni izpadejo

     • tohuvabohu

      Seveda, seveda, plačan sem za ignoriranje rdečkarjev. Več jih ignoriram, več kasiram. Razumeš, miško? Tudi tebi bi se prilegel kakšen priboljšek, hehehe.

     • Estrim Rolls

      po kakšni logiki rdečkar. če pa pljuvam tudi po njih? dobro mnenje imam samo o partizanih, ker so osvobodili narod. in niso sodelovali z okupatorjem pri germaniziranju naroda, kot domobranci. ampak to je zgodovina. kakšne veze imam jaz danes s partizani? in ti imaš sebe za domoljuba? dal sem ti link da boš lažje razumel po kakšnem kopitu so razprodali državo. samo jedro problema. in ti bi kot domoljub to moral že zdavnaj vedeti. ampak tvoja reakcija na to? otročje žaljitve in zmerjanje. to je zadnji komentar ki ti ga pišem. nima se smisla ukvarjati z beboti

     • tohuvabohu

      Kdo je omenil partizane? Če pa že hočeš: vrli partizani (pod komando Toma Brejca, očeta Miha Brejca) so požgali šolo na Rovah pri Radomljah, ker je v njej nemška učiteljica otroke posiljevala z nemščino!

     • Estrim Rolls

      boli me kurac. cela človeška zgodovina je krvava. bolj so mi všeč partizani. če bi zmagali domobranci, potem kot narod nebi obstajali niti govorili slovensko. kakšne zločine točno so pa eni in drugi delali, pa me ne zanima. o zločinih imaš napisanih na kupe knjig, tako na eni kot na drugi strani. poljubno izberi. se mi pa zdi zelo smešno, da imaš čas za branje zgodovinskih knjig, za sedanji čas ko je skoraj vse razprodano in pravitizirano, pa se braniš preučiti bančne in finančne sisteme

     • tohuvabohu

      Zakaj bi preučeval? O teh stvareh vem dovolj tudi brez tvoje pomoči.

     • Estrim Rolls

      očitno ne lol

     • tohuvabohu

      To je tvoja obsedenost.

     • Estrim Rolls

      to je edina rešitev. da se vsi ozavestijo. da nas vse za nos vlečejo bankirske družine ki gredo s temi posli iz roda v rod. ko bo to dovolj ljudi skapiralo, bomo lahko nekaj ukrenili, in uvedli naprimer enakovredno valuto ki bi imela zlato za podlago

     • macon

      Hvala, da si mu razložil namesto mene. Še en blago rečeno čudak.

      Je to bivši neandertalec?

     • Estrim Rolls

      ti imaš na profilni sliki narisanega mucka in me tako kot tisti z oslom obsojaš da sem čudak. pa še žaljiv si. smem vprašati kaj je narobe z vami in s temi otroškimi profilnimi slikcami?

     • macon

      Večinoma se ukvarjamo z vsebino, ne z osebo piscev, ker se itak ne poznamo. Napisal si kar nekaj blago rečeno netočnosti in smo ti jih razložili.

     • Estrim Rolls

      odspodaj sem ti dal link, pa ga je nekdo izbrisal. bom še enkrat poizkusil, pa tam komentiraj. kakšne netočnosti? denar se tiska brez kritja. in to sploh ni skrivnost. drugo ni toliko pomembno

     • tohuvabohu

      Ne, ni. Avtohtoni je po novem “večni srb”. Ne spomnim se, kaj je bil poprej tale štor, a že iz profila se vidi, da ni ravno začetnik.

    • Lustrator

     Močno močno upam, da se šališ, ko pišeš te shizofrene nebuloze, a imam občutek da se ne. V tem primeru pa se bojim, da ti ne morem pomagat – pomešal si popolnoma vse kar se med seboj pomešati da. Če imaš sebe za upornika, ker želiš državo brez oblasti, potem te bom razočaral: si namreč na strani režima, ki je “politika je k****” mentalitzeto v male možgane vsadil že pred 70 leti, da lahko neosveščenim vsegliharskim političnim tepčkom vlada brez opozicije – le teh nas je v državi le še cca 25%, ostali še vedno živite v iluziji, da so tudi na desnici tajkuni, da se je Janša zadolževal, čeprav je imel celo bilančni presežek in seveda da je Janša obvladoval vse staebre družbe v mandatu 2004-2008, čeprav je imel v parlamentu ubogo tretjino, dvotretjinsko ustavno večino pa še vedno komiji.

     Strezni se prosim, sicer ta tebata nima smisla.

     • Estrim Rolls

      jaz upornik? tisti z oslom na sliki me obtožuje za čudaka. ti s templarjem na sliki pa za upornika hehehe komedije …malo si paranojičen. kje sem napisal da želim državo brez oblasti? to bi bila anarhija. vse povprek bi se kralo in ubijalo. bi bilo pa fino, da bi imeli na oblasti take ljudi. ki bi resnično delali za narod. plemeniti …pa ne mislim na zmagota. še enkrat bom napisal, do takrat se ne javljajte. denar se tiska brez kritja, vsi smo v pufih. posreduj mi link od kakega politika ki razkriva svetovni finančni nateg. če tega ne razumeš. potem tebi ni pomoči

  • macon

   Bedarija z vodo v ustavi je bil edini “dosežek” prejšnje Cerarjeve vlade, s katerim se je še kako ponašal. Pojma nimam, od kje si privlekel v to Janšo. A lahko dobim link, ki pritrjuje tvoji trditvi?

 • RATATA

  Saj se menda niso zastojn borili??
  Štiriletna revolucija je komunistom popolnoma uspela. 45 let utrjevanja pridobitve je prav tako bilo uspešno.
  Vrhunski nateg osamosvojitve socialistične Republike Slovenije so folku uspeli s svojimi mediji prikazati točno tako, kot da bi bilo to najbolj pošteno.
  Slovenija jim pripada! Oni so lastniki Slovenije in tako je edino prav po naravnem pravu! Pezdir jim ne more dopovedat, da to ni prav, to lahko dopove edino nam parim, ki že zdavnaj vemo da je ravno to narobe.
  Toda, če ne bi bili oni lastniki Slovenije, bi bil pa nekdo drug!

 • RATATA

  Prosim, da Rada Pezdirja varuje nevidna roka. Neprebojni jopič kljub vročini tudi ne bi bil odveč.

 • RATATA
 • RATATA
 • RATATA

  Šarec, kakšen je evropski načrt???
  Bi kdo povedal prosim?
  Je osnova temu evropskemu načrtu Kalergijev?
  https://www.vaticannews.va/sl/papez/news/2019-06/papez-francisek-sprejel-slovenskega-premierja-marjana-sarca.html

 • trumpet2018

  toliko besed za tega kamniškega kučanovega pajaca, vsaj njegove slike ni treba već objavljati, ni mu treba delati reklame, ker ta faca je pa res odvratna, ta pajac nam dela samo sramoto in škodo na vseh področjih

 • Anton

  dost mam teh bebavih levičarjev, čas je za musko, čas je za “Marjana Kralja”

  https://www.youtube.com/watch?v=33pac2EN53Y

  sarkazem press

 • Povprečen Državljan

  Besedni zaklad pravovernih je fantastičen.Enostavno ga ni.

  • tohuvabohu

   … ga ni, ki bi se lahko meril z njimi, a ne, rdečeličkar?

 • Valter BraniSlav

  Stajan Peyric???