fbpx

Luka Koper odnesla stolček Marku Jazbecu

Marko Jazbec (foto: STA).

Predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Marko Jazbec se bo z nadzornim svetom SDH dogovoril za sporazumni odhod s položaja, so sporočili iz SDH. Odločitev je prišla v javnost ravno na dan poteka skupščine Luke Koper, na kateri naj bi na predlog SDH zamenjali tri nadzornike, kar je povzročilo vročo kri na Obali.

Marko Jazbec je v izjavi za medije poudaril, da je bila odločitev o zamenjavi treh nadzornikov sprejeta strokovno in odgovorno, kar je s svojim sklepom potrdil tudi nadzorni svet SDH.

“Vendar pa sem se ob vsem tem dogajanju in današnjih blokadah delovanja Luke Koper odločil, da se bom z nadzornim svetom SDH dogovoril za sporazumen odhod iz uprave,” je zapisal.

Ob tem je dodal, da “gre za načelnost in zvestobo vrednotam, v katere trdno verjame in na podlagi katerih deluje”. Kot pravi, verjame in upa v to, da bo njegovemu nasledniku v SDH uspelo te vrednote uveljavljati še naprej. Želi pa si tudi, da bi SDH-ju uspelo zagotoviti, da politika in zasebni interesi v Luki Koper ne bodo prevladovali.

Le nekaj minut po najavi Jazbečevega odhoda pa se je v javnosti pojavila vest, da je Slovenski državni holding z dnevnega reda današnje skupščine Luke Koper umaknil predlog za menjavo nadzornikov.

N. K., STA