fbpx

Marko Jaklič davkariji dolžan več, kot je vreden?

Nekdanjem predsedniku uprave Vzajemne Marko Jakliču je morda res uspelo legalizirati njegovo luksuzno črno gradnjo, a bo sedaj moral za to še drago plačati. “Dacarji” od njega namreč terjajo skoraj 1,6 milijona evrov. Nesojeni črnograditelj Jaklič je potezo davkarije že označil za davčni terorizem. 

Na hiši, ki jo je Jaklič zgradil v Selu nad Polhovim Gradcem, je predznamba hipoteke v vrednosti 1,6 milijona evrov. Ni znano, za kakšno davčno obveznost gre – zadeva  “sklep za zavarovanje izpolnitve davčne obveznosti” v korist Republike Slovenije je namreč davčna tajnost. O postopku ne želi govoriti niti Jaklič sam, saj po njegovih besedah z zadevo ni seznanjen, ker ni lastnik nepremičnine. To je namreč uspel prepisati na svojo ženo, piše Delo.

Jaklič je širši javnosti postal znan kot eden najbogatejših črnograditeljev, potem ko je s konstantnim zavlačevanjem pravnih postopkov in izkoriščanjem lukenj v zakonu uspel legalizirati bazen, nato pa še luksuzno nepremičnino.

Znan je tudi po tem, da naj bi kot predsednik uprave Vzajemne v sodelovanju s podjetjem S&T za vzpostavitev informacijskega sistema odobril preplačilo v vrednosti 551.213 evrov. Sodišče ga je sicer 11. novembra razbremenilo krivde.

Ž. K.