Meso iz sporne poljske klavnice tudi v Polaničevi Panviti, kjer je svinjerejsko kariero pričel Židan?

Foto: STA

Afera o mesu iz sporne poljske klavnice, kjer so klali tudi hudo bolne živali, že nekaj časa razburja slovensko javnost, zdaj pa dobiva nove razsežnosti. Kot trdi uprava za varno hrano, naj bi bilo to meso tudi v Panviti, ki jo je v preteklosti vodil zdajšnji predsednik državnega zbora Dejan Židan. Lastnik Panvite je prekmurski tajkun Stanko Polanič.

Že konec januarja je Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin identificirala pošiljko zamrznjenega mesa s Poljske, ki je končala v skladišču podjetja Panvita v Gornji Radgoni. Tam naj bi imeli šestnajst palet takšnega mesa v skupni teži kar 15 ton, v odzivu pa pravijo, da naj sporna poljska klavnica nikoli ne bi bila med njihovimi dobavitelji. Sporočili so tudi, da naj tega mesa ne bi uporabili, prav tako pa zdaj zagotavljajo, da naj bi bili vsi njihovi izdelki visoko kakovostni in popolnoma varni za uživanje, saj v proizvodnji poleg zakonskih zahtev sledijo tudi dodatnim lastnim zahtevam glede kakovosti, poroča Delo.

Na razkritje UVHVVR se je že odzval predsednik državnega zbora Židan, ki je v preteklosti vodil Panvito
Kljub navedbam Panvite UVHVVR vztraja, da gre za meso iz sporne poljske klavnice, ki naj bi ga uvozili še preden so poljski organi zaznali kriminalna dejanja. Zaradi suma o kemični neskladnosti pošiljke pa so meso, ne glede na to, da to ni bilo predmet umika, zadržali, vzorci zadržanega mesa naj bi bili minuli petek poslani v laboratorij za kemične preiskave, rezultate preiskav pa še čakajo.

Odzval se je tudi predsednik državnega zbora Dejan Židan, ki po poročanju Dela trdi, da z zaskrbljenostjo spremlja dogodke v zvezi s tem mesom: “Verjamem, da imamo v Sloveniji vse potrebne kontrolne mehanizme, da do takšnih zlorab ne bi moglo priti. Kljub temu pa pozivam pristojno ministrstvo, da te mehanizme še okrepi, saj se bomo v prihodnosti verjetno še kdaj srečali s podobnimi primeri v Evropi.” Židan je sicer dolga leta deloval na vrhu Panvite, najprej je bil med letoma 2003 in 2007 član vodstva, preden je zasedel funkcijo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, pa je bil med letoma 2007 in 2010 še predsednik uprave tega podjetja.

J. Ž.

 • Zgornji

  NAJLEŠA HVALA TI DOBRI GOSPOD BOG, DA SI ME VZGOJIL V VEGETARIJANCA :-) :-) :-) SEM TI NADVSE HVALEŽEN :-) :-) :-)
  ŠKODA JE LE, DA ŠE PRENOGI PREOSTALI LJUDJE NE ZMOREJO, ALI PA CELO NOČEJO NA TO POT NENASILNEGA , SOČUTNEGA IN BOLJ ZDRAVEGA PREHRANJEVANJA :-(
  AMPAK VEM, DA JIM BOŠ TI ŠE OB PRAVEM ČASU POKAZAL KAKŠNE BOLEZNI SO SI NAKOPALI SAMO ZARADI NAPAČNEGA PREHRANJEVANJA , DA NE BODO POVSEM PROPADLI OB KONCU SVETA PRED TVOJIM DRUGI PRIHODOM V NASLEDNJEM DESETLETJU .
  NAJLEPŠA HVALA TI TUDI ZA TO :-)

  • alojz

   Ti kar gensko obdelano sojo jej še naprej. Se ti že pozna.

   • Leša

    Haha… Gso niso dovoljeni za človeško uživanje. Samo za krmo so dovoljeni. Tako da on je ne je, ješ jo ti posredno…..

    • centurion

     Saj tudi to meso s Poljske tudi ni dovoljeno
     za človeško uživanje….pa ga ti tudi…posredno.

    • Zgornji

     Dobra Ugotovitev + Resnična !!! ! !!! :-))

   • Zgornji

    Hah, na srečo ne jem Nobene soje !!! ! !!! :-)

  • marker

   Ko odrežeš zeljno glavo, ali nimaš nič sočutja?

   • Zgornji

    Tudi zelja ne jem , ker žal Ni dovolj zdravo !!! ! !!! :-)
    Zelje bom Morda jedel ko se bo začel Konec sveta v naslednjem desetletju , ko bo nuja :-)

    • bojan

     ja to pa res … na naslednjem desetletju se bo začela vojna

     • Zgornji

      Vojne itak ne bo, ker bo Huje kot vojna , oziroma kot Vse vojne doslej skupaj !!! ! !!! Začelo pa se vseskupaj bo takoj ko bo prišlo do globalnega ekonomskega kolapsa , in Bo Trajalo približno 5,55 let .
      Vendar pa je časovno ta Začetek “čiščenja” planeta skoraj Nemogoče predvideti/izračunati/prerokovati, in sicer Zaradi Svobodne Volje ljudi ki nam jo je podelil Gospod Stvarnik – Bog .
      Mir naj ti bo do tedaj , ko se srečamo ob Drugem prihodu v naslednjem desetletju :-)

  • joza joza13

   Pedri nam hočejo na vsak način – tudi s silnimi paradami, razložiti, da so oni pedri. Ni mi jasno, ali bodo potem bolj srečni pedri? Ne razumem njihovega cilja.
   Vegetarianci nam hočete na vsak način povedati, da ste jebeni vegetarianci.
   Dobro, pa povejte, potem pa utihnite.
   A si želiš, da bi morali tudi ostali zato, ker imaš ti neko muho, imeti isto muho? Goni se nekam…
   Pa bodi vegan, če si že frajer. Imam še boljši predlog – odpovej se vsej hrani in boš zares taglavni. Niti zamisliti si ne moreš dosega medijskega poročanja o tvoji posebnosti, ki bo zapisana v osmrtnici…

   • Zgornji

    Sem tudi bil vegan , da 2 leti , in je bilo prav dobro , pa ni šlo za nobene “muhe” , temveč za Zdrabje, in za Sočutje

    • joza joza13

     Vse razumem. Tudi sam sem imel v familiji vegana, tudi iz zdravstvenih razlogov – pa tega ni nihče bobnal po ulici in drugih prepričeval, da je to edino pravilno. A glej ga zlomka, ta naš vegan ni več vegan. Ugotovil je, da lahko tudi drugače zdravo živi.
     Rezime?
     Če si butelj in se tega zavedaš in posledično težiš k razsvetljenstvu – si zmagal. Če pa si butelj in vse okrog prepričuješ, da se ti naj pridružijo v tvoji drugačnosti – nadaljuj sam…

     • Zgornji

      Vidiš, ti še nisi prišel dlje od “drugačnosti” , za katero stoji nek nasvet za Manj trpljenja zaradi Manj Bolezni . In to je tvoj problem. Pa lep pozdrav do tedaj , ko se zaveš razlike :-)

  • slosin

   po prvem seksu bejba prnese zjutraj na pladju zajtrk za ljubimca, ki je še v postelji. Dec si ogleduje pladenj na katerem je zelček, korenček, solatka…..nič konkretnega…Pa prav ‘ti, kakšen zajtrk pa je to’… ‘ja, sem mislila, da tud ješ ko zajc’….

  • Anton

   Bog nam je po vesoljnem potopu dovolil jesti vse živali razen njihove krvi. Če si mislil tega Boga.

   • Zgornji

    Da, to je res, Ampak Samo tam, ker drugega nič ne zraste !!! ! !!!

    • Anton

     Citat?

     • Zgornji

      Bog je že v Začetku predvidel, da zmoremo jesti Vse, in sicer Zato, da tisti narodi, ki so se preselili Severneje, kjer zraste Manj rastlinja nebi trpeli lakote, ker bi se lahko prehranjevali z živalimi . Vendar pa, če se ob preobilju hrane še vedno bašeš z mrhovino , potem lahko samo sam sebi pripišeš vse dodatne bolezni ki te napadejo kmalu zaradi Napačne prehrane . Mir naj ti bo , od Drugega Prihoda v Naslednjem desetletju .

     • Anton

      Citat?

     • Zgornji

      Božja Beseda v ZINZ .

 • karpelec

  Danes ob 9 bomo videli kaj bo Mirko argumentiral Panvito,Dejana in njegovo ženo ali bo spet mimo vsekal.

  • karpelec

   Tokrat je posegel globoko v osje gnezdo.

 • montyamp

  Komunistična omladina na vse možne načine ubija Slovence .
  Najprej 700 morišč , potem goli otok , potem bankrot , potem razoroževanje TO , …………….
  Danes se pa ekipa murglosrbske partije ukvarja s prehrambeno industrijo in glej ga zlomka , dobili smo jih .
  Na vrsti je kobalovanje in farbanje butastega naroda ki si je izvolil socializem s strupeno hrano .
  Tam kjer trg uravnava zasebna lastnina in zdravo konkurenčno okolje , ljudje za svoj denar zagotovo dobijo bolj kvalitetno hrano , kot pri teh UDBOVSKIH ostankih poslovanja stare apartčikovske in ovaduške sodrge.
  Židan je pa iz Romunije vozu neke čudne svinje , zaj se pa lepega dela .

  • stane

   Pozabil si ns negroide in “cokoladne”
   Arabeje!

  • Vili

   Kje si pa sedaj našel goli otok, pa neka morišča pa razorožavenje To v povezavi s pobijanjem bolne živine na Poljskem pa vedo le bog in ti a za boga nisme ravno prepričan. Z drugimi , lepšimi besedami- domobarnsko teslo si, ki pa na tak način le še naprej spodbija kredibilnost slovenske desnice! Hvala ti!

 • rubec

  Kjerkoli je tole blefersko nesposobno židanovo teslo vpleteno, prihaja do katastrof. Videl sem fotografijo pujska narejeno takoj po porodu svinje, ki jo je blefersko nesposobno židanovo teslo zaplodilo. Da so take okvare in anomalije možne tudi pri ubogih pujsikah, človek skoraj ne bi verjel.

 • xtc

  Torej JEJTE SLOVENSKO ,jejte Krivčevo in Polaniče vo-he,he,he SLO ovce tupe.
  Takole komunisti futrajo narod s “slovenskim” sami pa furajo mso od bilo kje nati pa kažejo na tujce.

  • Vili

   Točno. Nja jedo kasaške konje s antibiotiki. Slovenkega porekla in s slovensko poštenostjo ubite, trazkosane in prodane!

 • učko

  Vsi prešiči z Židanova farme so totalno bolani, kot sam Židan. Še prešiči z Orwellova farme so veliko boljši !!!!!

 • Anton

  Jaz sem slišal da je bilo meso za kebab. Enkrat so že bile težave s tem.
  Še nekaj…kakšna dovoljenja in kuhinjo potrebuje ena klasična gostilna….
  Kako je potem za siptarje tako enostavno? Postaviš en kontejner, noter daš kebap žar, kupiš meso iz poljske in prodajaš. Tisto pač….

 • Darth Vader

  poljski prašič odvzema delo slovenskemu kmetu, saj namesto, da bi gojili svojo avtohtono genetiko pujsov in na podlagi tega zgradili celotno oskrbovalno verigo…..se išče cenejše substitute na tujih trgih za avtohtono genetiko, ker je cenejša, in ker je cenejša, se seveda lahko poveča marža, ki jo posrednik pospravi v žep….ne glede na ceno, ki jo potrošnik plača zaradi morebitnih kasnejših zdravstvenih težav, bog ve kakšnih antibiotikov, cepiv, nevarnih snovi vbrizganih v te prašiče preko cepiv, umetnih krmil…….in kdor to počne zavestno je: pohlepen po denarju, družbeno neodgovoren, ekonomsko sovražen ideji gospodarsko neodvisne slovenije, ker na ta način uničuje trg prehrambenih izdelkov….pa še bi lahko razmišjali….da je pa to Židanov resor, je pa zgolj nesrečno zgodovinsko naključje :) in potem sweezec zavije čokolado….

 • Janez

  LETO 2019
  JJE KITAJSKO LETO – “PUJSA”
  Morda je zato toliko dogajanj okrog teh živali zdaj v Sloveniji? Bog ve. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • karpelec

  Mic po mic se odpira skrivnost nekaterih kulakov, ki si upajo na nevaren način posegat v zdravje naroda. Ni vse zlato kar se sveti in prav je, da smo o tem pravilno obveščeni.

 • montyamp

  SVEŽE DOMAČE je bilo videti oglas na HANZA KURBENHAUS ..
  Iz zanesljivih virov sem dobil podatek , da je bilo pod “”SVEŽE DOMAČE “” prodano meso , katerega so Avstrijci poceni prodali , ker so obnavljali državne rezerve .
  Toliko o samooskrbi z UDBO .

 • Vili

  Hm. Spet lažete? No saj ni nič novega pri vas. Izrecno je bila podana informacija da nekaj mesa res izvira iz Poljske a nikakor iz sporne klavnice. Upam da vas Panvita točiza odškodnino!

  • slosin

   hm, še en nepismen…….

   …..Kot trdi UPRAVA ZA VARNO HRANO , naj bi bilo to meso tudi v
   Panviti, ki jo je v ……

   …ob dejstvu, da je bil ta članek objavljen včeraj 6. 2. 2019, ob 14:20 29, ko še to, kar pišeš, ni bilo znano…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!