fbpx

Minister Mramor ne želi biti všečen, želi le, da bi bile stvari narejene dobro

Foto: STA

Minister Mramor je bil danes na obisku pri obrtnikih in podjetnikih v OZS. Tja je prišel na pogovor in ne z izdelanim načrtom. Na srečanju z upravnim odborom OZS je dejal, da ne želi biti všečen, da pa želi, da so stvari narejene dobro in tako, da bodo dajale dobre rezultate.

Člani upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so se danes sestali z ministrom za finance dr. Dušanom Mramorjem, s katerim so se pogovarjali o načrtovani mali davčni reformi. Minister tokrat ni predstavil izdelanega predloga reforme, ampak zgolj namene ministrstva.

Minister Mramor je od obrtnikov in podjetnikov želel izvedeti, ali je po njihovem mnenju davčno prestrukturiranje smiselno ali ne, in če je, na kakšen način. Skupaj s sodelavci je predstavil dejstva, ki bodo podlaga za pripravo davčne reforme, izdelanega predloga sprememb zakonov pa tokrat minister še nima. »Tokrat želimo narediti bolj prav kot pred novim letom … Ne želim biti všečen, želim le, da so stvari narejene dobro in da dajejo rezultate,« je med drugim dejal Mramor.

Zahteve obrtnikov in podjetnikov so jasne
Že večkrat je bilo povedano, da želijo obrtniki in mali podjetniki, združeni v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, obdržati olajšave, želijo si znižanja obremenitve dela, odprave nesmiselnih administrativnih ovir ter znižanja javne porabe.

»Pričakujemo razbremenitev malega gospodarstva. Želimo davčno reformo, ki bo obrtnikom zagotavljala razvoj in omogočala zaposlovanje,« je ob obisku ministra za finance poudaril predsednik OZS Branko Meh.

Minister Mramor je po zaključenem srečanju dejal, da sedaj vidi, da so težave ter da so predlogi obrtnikov in podjetnikov popolnoma drugačni kot pri velikih podjetjih. 

»Kot vidimo, je dojel, da so naše potrebe popolnoma drugačne kot potrebe velikega gospodarstva, kar me izjemno veseli. Tudi velika podjetja so bila nekoč mala, zato naj država poskrbi, da se bomo lahko razvili v velika podjetja,« je srečanje zaključil Meh.

V. V.