Mramor ravnodušno: Ne vem, kaj za Slovenijo pomeni poslabšanje gospodarske rasti

Foto: epa

Slovenija se bo morala soočiti s poslabšanjem ekonomske rasti. Urad za makroekonomske analize RS (Umar) je lansko jesensko napoved poslabšal za 0,6 odstotkov, kar je le še ena izmed pesimističnih novic glede slovenskih financ in gospodarstva. Finančni minister Mramor bo o tem, kaj napoved nižje gospodarske rasti pomeni za proračun, še razmislil. Obrtniki pa pravijo, da lahko kvečjemu pričakujemo le stagniranje.

Umar sedaj napoveduje, da bo gospodarska rast v letošnjem letu znašala 1,7 odstotka, v naslednjem letu bo 2,4 odstotna, leta 2018 pa 2,3 odstotna. Letošnja gospodarska rast je precej manjša, kot smo jo imeli v preteklem letu, ko je znašala 2,9 odstotkov.

Vse več lanskoletnih napovedi bo ostalo neuresničenih
Poslabšanje jesenske napovedi velja v veliki meri pripisati poslabšanjem državnih investicij, ki so vezana na evropska sredstva, ki so v preteklih letih pomembno vplivale na rast. Letos pa bo pričakovati padec zaradi prehoda na novo evropsko perspektivo. Padec bo tako velik, da ga zasebne investicije, ki se bodo še naprej krepile, ne bodo mogle nadomestiti. Umar je v preteklem letu tudi precenil gospodarsko aktivnost v evropskem območju. Predvidevali so, da bo prišlo do izboljšanja, a je ostalo enako kot lansko leto.

Mramor: Napovedi so samo napovedi
A Mramor poslabšanja gospodarske rasti ni hotel komentirati. Prav tako ni želel govoriti o tem, kaj bo to poslabšanje pomenilo za proračun. Vlada se je namreč z Umarjevo napovedjo seznanila šele danes, Mramor je ob tem dejal, da gre samo za napovedi. “Treba je videti, kaj se dejansko dogaja z davčnimi prihodki in odhodki,” je komentiral.

Mramor se je podobno odzval tudi po zasedanju finančnih ministrov evroskupine, na katerem se je izkazalo, da je Slovenija prejela negativno oceno zaradi premajhnega zmanjšanja javno finančnega primanjkljaja. Slovenija bi morala primanjkljaj zmanjšati za najmanj 0,6 odstotka, uspelo pa ji ga je zmanjšati le za 0,1 odstotka bruto domačega proizvoda. Mramor je krivdo zvalil na migrantsko krizo in na metodološke probleme ocene. Cerar je ob seznanitvi s poročilom zasedanja dejal, da se mora še posvetovati z Mramorjem, ali gre sploh za resne pripombe.

No, Mramor je nato poročilo vendarle komentiral. “Eden glavnih problemov Slovenije je, da imamo na dolgi rok izjemno tveganje, da javne finance ne bodo zdržale, saj smo edina država med 28 članicami, ki ima tveganje dolgoročne fiskalne vzdržnosti,” je povedal minister po nedeljski seji vlade. Mramorjevo nedavno razkritje pa nam je Evropa sicer že dolgo napovedovala. OECD je v svojih poročilih dolga leta opozarjala na problem slovenskega javnega dolga. V letošnjih poročilih sicer ugotavljajo, da so bili nekateri ukrepi sprejeti, a da naj bi se denar pretakal v napačne roke.

Mramor je zaušnico prejel tudi iz Bruslja. Slovenija je z redkimi izjemami ekonomski in finančni mrtvec, številne težave pa se kažejo tudi na področju zdravstva in v javni upravi. “Na splošno je Slovenija pri izvajanju priporočil iz leta 2015 dosegla le določen napredek,” se glasi strnjeno poročilo Evropske komisije.

Največ, kar lahko pričakujemo, je stagnacija
Na poslabšanje se je odzval tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Branko Meh, ki je v svoji izjavi zatrdil, da ne moremo pričakovati večje gospodarske rasti, dokler ne bo prišlo do razbremenitve gospodarstva.  “Kvečjemu lahko pričakujemo stagniranje gospodarske rasti,” je bil jasen.

Poročilo Umarja sicer za letošnje leto napoveduje zmanjšanje brezposelnosti in krepitev bruto plač, kar bodo zaradi dogovorov vlade s socialnimi partnerji čutili le v javnem sektorju. Napovedana je 3,8-odstotna rast plač, medtem ko bo v privatnem sektorju rast veliko manjša, in sicer le 0,9-odstotna.

Ž. K.

 • Stajerka

  ni vreden žlice mlačne vode……davke dvigovat in kredite najemat zna vsak osnovnošolec, za kaj takšnega pač ne rabiš dr. izobrazbe……..samo tečaj angleščine in osnovno znanje matematike je zadostno…….

 • Čakija Noris

  Jebemti takšne profesorje, ki so bolj zabiti, kot vsak kmet, ki planira v tem času, kaj, kje in koliko bo sadil!

  • Razocarana

   A dosti pametni da si dodatke za pripravljenost zrihtajo. Če bi bila vlada in razni priskledniki tako uspešni pri svojem delu kot so pri iskanju načina da scuzajo proračuna, ne bi bila samo podobna Švici, bila bi boljša kot Švica.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Če bi se višek denarja razporedil na vse drzavljane, bi ziveli, kot lordi.Tako je pa samo za elito, še, ko recimo v gospodarstvu zelijo nagraditi dobrega delavca, drzava od zneska pobere več , kot 50% ,adijo pamet, nikjer na svetu ni tako. V Avstriji so nagrade in 13. plače obdavčene manj, kot plače. kar je res pošteno do delavcev in njihovega garanja.

    • Razocarana

     Velik problem je tudi da si nesposobni direktorčki ki so bili na svoje mesto politično nastavljeni izplačujejo velike plače za to da pufajo podjetja in preusmerjajo denar v svoje privat žepe, v glavnem na račun tega da ima velika večina delavcev minimalne plače.

     Naša politična in kapitalska elita ne zna nič drugega kot izčrpavati podjetja in proračun, in mi Slovenci smo navadne ovce da to dopuščamo.

  • karlina

   No, tukaj pa je govora o tem, kaj je zdrava kmečka pameti, ki jo še tako zelo šolani, nimajo.

 • centurion

  Mramor: Napovedi so samo napovedi.
  Realnost: Dost slabša od slabih napovedi….

  • karlina

   Realnost je, da tam , kjer sploh še delujejo tovarne, delavci garajo in to resnično garajo za svojo majhno plačo, oz. v večini primerov za minimalca, tresejo se, če bodo sploh dobili še plačilo, medtem ,ko se v JU in drzavnih sluzbah, delajo iz ljudi norca, dobesedno te gledajo , če kaj rabiš zviška, kot da si navadna smet. Plače imajo vedno točno na datum, sluzbe od začetka do upokojitve, skratka oni se sploh ne zavedajo ,kako zasluziti plače, hodijo v sluzbe, med tem, ko delavci na delo. ampak, ko bo enkrat konec, bo konec za vse. Edino razlika je v tem, da si delavci ne morejo ob svoji plači nič prihraniti, oni pa si nalagajo za hude čase, oz. vsepovsod, kjer se le da,kradejo davkoplačevalski denar, skratka anarhija je ze v drzavi in še večja bo. Kot pika na I, pa še migranti.

 • gogopram

  g. minister kaj pomenijo te vaše besede? Je mogoče naša gospodarska rast že tako zelo slaba, da slabša ne more biti ?
  Kako naj razumemo to brezbrižnost ?

  • karlina

   Točno, zadetek v polno.[zebeljnaglavico]

 • FORT WORTH

  Nic tezkega ni razumeti,da levaki NISO SPOSOBNI USPESNO VODITI POPOLNOMA NICESAR.
  Gospodarstvo napaja proracun.Ce je gospodarstvo v dobri kondiciji je sociala na visoki ravni in vsi skupaj si lahko vec privoscimo.
  Smc in murglje pa trdijo,da je gonilo razvoja JS in JU.
  STAGNACIJA drzave…evo to je vas rezultat.
  V drzavi NI bogatejsega,kot je levak. To pa na racun obubozanega delavstva !

  • xtc

   Glej imam kar nekaj kontaktov z ljudmi iz posla in izvoza;večina pove tol;navkljub ;da imamo lastne artikle se komaj prebijamo;stiskanje naročnikov;draga država;visoki stroški dela ;energije;komunale itd:Večina izvoznikov vegetira na robu rentabilnosti;seveda o tem vsi molčijo;RAST BDP je fetiš;ki mu nihče ne upa dati realne slike: Ja BDP OZ: BRUTTO promet je višji ampak na račun več kosov in nižjih cen ;zadaj pa eksplozija stroškov;ki je ni mkožno več krotiti:Većina izvoznikov životari;papirna realnost je lepa ona druga pa pogreb:
   mENEDŽERKO ;KI JO DANES TAKO oPEVAJO SLO mediji je blef;firma ima res bruto promet ampak realnost pa kruta stroji na lizing;ki davi;dejansko pol firme na lizing;ki jih vse bolj davi med tem ;ko lastniki računajo na cente in delavci na minimalcu ;a je to uspešna firma?
   JOK!
   PREVARA; cela firma je bolj ali manj puf;ki životari na osnovi velikih brutto prometov si lastniki izplačujejo velike plače;delavcem minimalec ostalo pa lizingi in nekega lepega dsne ;ko Šved ali Nemec ziža ceno izdelka za pet centov ugasne vse:To je SLO realnost:

   • viktorh

    ..dej, nehi, prosim, ne smeši se…

    • xtc

     čE MISLIŠ ;DA IZPADAŠ PAMETEN TO DEFINITIVNO NISI ;ja nažalost je to kruta realnost večine slovenskih izvoznikov ;ki niso v tujih rokah:
     Na TVOJO SMOLO PRIHAJAM RAVNO IZ GOSPODARSTVA TAKO ;dapribližno vem kaj se godi:

 • xtc

  Da sodi Mamor kam na svetlo in hitro ni dvoma:
  Vendar večina državljanov;ni niti približno zmožna dojeti Slovenske realnosti:
  Realnost je taka;da obrtniki ;dobesedno hirajo ;ker ni več posla;da o plačilni nedisciplini ne govorimo in dumpiranju drug drugemu čez vse meje tudi ne:
  raealnost izvoznikov je še bolj kruta;pustite papirne prikaze realnost firm je v večini dihanje na škrge ali potop ter prikrita financiranja spomočjo države;ki se zadolžuje in lupi še tisto ;kar je nd vodo;
  Slovenska gospodarska rast je blef in nikoli ne bo identična NEMŠKI;šVICARSKI ALI bRITANSKI ONI IZVAŽAJO BLAGOVNE ZNAMKE MI V VEČINI TLAKO IN TO JE REALNOST
  Mramor laže na debelo država se seseda denarja ni več in vsi ropajo na vse načine:
  Da moramo Aprila vrniti skoraj % miljard pufa za katerega in ob podivjani javni porabi ni denarj je jasno:
  Mramor gre v kratkem fehtati ZDA b;če bi kaj dali v SLO zbankrotirani komunistični pisker;kar pa je na napovedi vse manj verjetno in glede na levaško lzanje nog Putinu in antiamerikanizem in antisemitizem vse manj verjetno:
  da o vse bolj prazni pokojninski blagajni;ki je pred bankrotom niti ne govorim:dejstvo ;ki ga je povedal tako OECD;kot EU SLO JE POPOLN LEVAŠKI MRLIČ NA VSEH PODROČJIH:
  Dvolične Slovence objemajoče križ in TITEKOVE SLIKE(KOT PRAVI tURINEK) PA ČAKA BRIDKA REALNOST IN PALICA:

  • ney

   Na tak način bo pokojninski sklad bolj varčen…
   https://twitter.com/blagovestGB/status/710193457558589442

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Mihilus

   Slovenija (in EU prav tako) že od leta 2008 stagnira in samo zaradi friziranja bilanc imamo KAO rast. Realno pa imamo padec ekonomije že 8 let. In s pufi se kupuje BDP in socialni mir. Pufi, ki jih nikoli ne bomo mogli vrniti.

   • xtc

    Slovenija realno drsi navdol vse od prve drnovškove vlade;ko so se komunisti ponovno privlekli nazaj;vse od tlej pa zadeve drsijo;vlada JJ je od dva štiri do dva osem sicer zaustavila trend sesedanja in zadevo zasilno stabilizirala a je z povratkom levakov zdrsnilo še hiteje in bolj:

  • viktorh

   ..za začetek, a te muči lepopisje….

   • xtc

    Tebe pa pogled v SLO realnot:

 • ney

  “Slovenija se bo morala soočiti s poslabšanjem ekonomske rasti.”
  Uf, kako sem že naveličana to poslušati že par let. N’č nov’ga…. Slovenija nima denarja za poštene garače,za nujno potrebne objekte, nujno potrebno opremo… Ima pa ogromno denarja za nepotrebne dodatke in pripravljenost neki kvazi učenjakov…

  • Razocarana

   In za razne agencije in komisije da se lahko zrihta službice sorodnikom in da roka rokico umiva.

   • karlina

    Itak, da se lahko vJU IN DRZAVNIH SLUZBAH delajo, da delajo.

 • dež

  Dokler lahko najemajo nove in nove kredite se kaj dosti ne bodo sekirali. Ker, ko jih bo potrebno vrniti, bo druga garnitura na oblasti.

  • xtc

   tEŽAVA JE V TEM ;DA PUFOV NE MOREŠ POKRIVATI:

   • viktorh

    .. s čim?
    …a z ritjo?

 • karlina

  Briga njega, itak dela v JU, spet bomo nasankali vsi v gospodarstvu, kot vedno, pa novi davki, pa podrazitve, skratka gremo prav hitro ze v maloro.

 • xtc

  Dragi sokomentatorji nikogar nimam namena poniževati ali žaliti:
  Ampak;če bi večina videla SLO REALNOST BI VAS KAP;TO KAR SE DOGAJA SEDAJ JE BLAZNOST:

  • viktorh

   Ejej, xtc, nisem še bral tvojega komentarja.
   Vse kar znaš je to, da se hočeš norčevati iz so komentatorjev, pa sam ne veš zakaj.
   Zakaj ne izkašljaš svojega mnenja o tem bebavcu?

   • xtc

    Ker je kaznivo trol:

    • viktorh

     Res si b’k

  • karlina

   VEMO

 • PIA PlA

  Če tovariš najboljši evropski ekonomist ne ve, kaj za Slovenijo pomeni poslabšanje gospodarske rasti, pomeni, da bi moral na Ministrstvu za finance čistiti WC-je.

  • Krtača17

   Haha, tam bi se pa naučil da poslabšanje gospodarske rasti pomeni manj obremenjen wc, ker noben ne bi imel česa kakati…. razen bramor in cmerar ki imata zlat kifeljc…..

 • garfi

  Slej ko prej bo prišlo do katastrofe.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   Bo, bo, ko ne bo več kreditov, potem pa bo hudič, verjemite, velik hudič

 • tanja

  “Napovedana je 3,8-odstotna rast plač v javnem sektorju, medtem ko bo v privatnem sektorju rast veliko manjša, in sicer le 0,9-odstotna.”

  To je mozno samo v planskem komunisticnem NEgospodarstvu. Da si brez sramu javni sektor veca place, medtem ko gospodarstvo, ki ga prezivlja, crkava.

 • viktorh

  “Mramor ravnodušno: Ne vem, kaj za Slovenijo pomeni poslabšanje gospodarske rasti”
  Bebo, bebavi, to pomeni le to, da bi te morali nagnati iz vladnega kabineta in te upokojiti z minimalno penzijo.
  Če pa ti ni kaj jasno, se, se obrni na moj naslov.

  • xtc

   Ah;ta naš Viktor Frankenstein;he;he;he:

   • viktorh

    Da, govedo zarukano.

    • xtc

     Jep!
     Prav imaš najprej zdravj nato kultura;najprej ga spohaš in nato obžaluješ:
     jep!
     Je že tako s posr:::: ci!

 • Kučko pod pručko

  Dokler bo odurni finačni minister deloval v skladu s pričakovanji Bilderbergov, se mu ni treba bati, da bi moral zapustiti ministrski stolček. To se je najbolje videlo, ko so ga razkrinkali, kako si je na nemoralen in nezakonit način basal žepe z davkoplačevalskim denarjem, pa se mu Cmero kljub visokoletečim etičnim standardom ni mogel odreči!!!

  • viktorh

   No, no Kučko pod pručko, on je vendar ustvarjal novo vrednost, bogatil BDP, je zaslužen za strm napredek Slovenije.
   Razumeti pa moraš, da je dedec član vlade SMC, ki pač nima razčiščenih pojmov čiste vesti, morale.
   Je pač poklicni državni parazit. Tam je rojen, tam je odraščal, to je izkoriščal celo življenje in na državne stroške ga bomo zagrebli….

   • Kučko pod pručko

    Imaš prav, on je član Slovenian Mafiosos and Criminals!!!

    • viktorh

     ..no, no, sva že bliže…

 • Mojca pokraculja

  Ma kakšen UMAR, lepo prosim, vse njihove številke so nekredibilne. Vse številke so prirejene točno za potrebe politike. To počne že dolga leta tudi statistični urad. Najprej izračunajo, potem informirajo politike, ti pa potem povedo “pravo številko” , ki naj gre v javnost. Zato se ne čudimo ravnodušnosti Mramorja, številka je točno taka kot jo potrebuje za zmanipuliranje proračuna in naslednjo zadolžitev s kreditom.

  • karlina

   točno , ze od kar sem hodila v ekonomsko šolo-35 let-so nam govorili ,da statistika laze

 • Franc Novak 1979

  Mramor ravnodušno: Ne vem, kaj za Slovenijo pomeni poslabšanje gospodarske rasti

  Kar naenkrat mu boi nekdo povedal kaj to pomeni: BUM !!!

  • karlina

   Poročilo Evropske komisije: Slovenija je gospodarski, ekonomski in finančni “mrtvec”

 • zuje

  Za Mramorja je to normalna izjava. Kdo pa v tej vladi kaj ve?

  • karlina

   Verjetno se spomnite, pred meseci, ko je dobil nagrado iz Londona-zakaj ze in ko je šel mimo njega Korl, ko je le ta imel intervju o finančnem stanju v drzavi-mu je Korl čestital in rekel, bravo za Oskarja, mislim , v tej drzavi nam vladajo sami psihiči, resnično

 • Janez

  Jaz predlagam takojšen prehod na R. Avstrija sistem !

  Na avstrijske modele družinskega kmetovanja, obrti, podjetij, trgovin itd
  Javni in državvni sektor pa po avstrijsko solidno.Krr je najboljša vladarica Marija TEREZIJA že nad 200 let “odsotna-mrtva” – a živa v zavesti nas vseh?
  Bo najbolje uvoziti cca 10 priznanih avstrijskih finanz expertov.
  P bo v R. SLO V PAR TEDNIH RED.
  NE BI BIL RAD ŽALJIV , AMPAK – ZDI SE MI, DA TI NAŠI FINANCE EKONOMISTI ?
  NITI NORMALNEGA KROŽENJA DENARJA – NE UREDIJO.?
  KAJ JE PROBLEM – NE VEM. ALI ” ? ” ? NE ZNAJO .? ” Ali pa je toliko motečega ?

  Pa niti vzpodbudnega zemljiškega obdavčenja v naši mali RSLO ?
  Zemljiškega realnega obdavčenja leta 2016 – sploh – nimamo !

  Marija Terezija ga je v ogromni državi leta 1760 -imela. Pa – nič dolgov.
  NI IMELA EKONOMSKE FAKULTETE, AMPAK ?! Prihranke je pa. – imela.

  Pa – nič demografske krize. 16 lastnih otrok je mela.
  Kako bi sijajno vladarko, pametno, gospodarno gospo in mamo tolikih otrok? L.r. JANEZ KOMENDA
  Kako bi .Marijo Terezijo – prikličali – nazaj ?

  • plamen100

   najbolje da gremo mi pod Avstrijo, drugače bodo še otroci naših otrok crkavali v tem liberalnoneokomuniostičnem gnilem sistemu!

   • karlina

    Takoj, če mi poveš, kako.

   • Janez

    Ja, skoraj da tako ,
    BO ČAS POKAZAL. BERITE ŠE DRUGE MOJE KOMENTARJE !
    NA VSEH ZAVIHKIH TEGA FORUMA.; zlsti tistega o Hudi jami. Lahko noč. Lr. JANEZ KOMENDA

 • airways

  MRAMOR!!!!! ODSTOPI MONA NEUMNA!!

  • karlina

   CELA LEVA VLADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Krtača17

  Mogoče bi gospoda mramor pogledali tale film, morda se skupaj z vlado in murglami prepoznajo v njem. Mogoče jim bo potem jasno zakaj smo v zatonu. Aja teli procenti s katerimi operirajo, to ni gospodarska rast, v najboljši meri je stagnacija oz krčenje in nazadovanje gospodarstva. Naj že enkrat javno priznajo kaj so:https://m.youtube.com/watch?v=VggFao85vTs

 • sprehajalec

  Umar ti napiše kar hočeš oziroma kar potrebuješ. Vendar bi bilo skrajno perverzno v tem hipu z tisočimi ljudmi iščoč delo čez mejo dvigovati plače Štrukljevim Javnim Uradnikom. Zato ker delajo milijardo izgube vsako leto. Kje na svetu boš našel nagrado za firme, ki delajo izgubo? Razen Slovenije seveda. Boš vzel nov puf, da jim boš izplačal povišanja.

  Prebudite se ljudje. Oblast javne Uprave s svojim nastavljenim Cerarjem je izgubila kompas.

  • karlina

   Itak, pufajo se,da si lahko izplačujejo bajne nadpovprečne plače.

 • neny

  “Poročilo Umarja sicer za letošnje leto napoveduje zmanjšanje brezposelnosti in krepitev bruto plač, kar bodo zaradi dogovorov vlade s socialnimi partnerji čutili le v javnem sektorju. Napovedana je 3,8-odstotna rast plač, medtem ko bo v privatnem sektorju rast veliko manjša, in sicer le 0,9-odstotna.”

  In narod bo to kr prenašal…..Slovenc bo…

  • plamen100

   Kakšno povečanje plač če pa je bila deflacija?? A penzionistom so povečali pokojnine za 0,7% oz za 3-4 eure???? Prokleta banda gnila!!!! Svinjarija da je bni večje, kot se dogaja v tej gnili državi!

   • karlina

    Točno, tudi jaz sem slišala, da se bodo povečale plače v Ju in napredovanja, ker je gospodarska rast dobra-zakaj ze-halooooo da se bodo spet redili v JU , na račun delavcev, ki garajo, fuj. Saj res, garajo v JU-ki je gonilo razvoja in vsega v tej drzavi.

 • karlina

  Človek ne ve, ali se naj smeji, oz. bo bolje če se jokamo. On ne ve, kaj to pomeni za Slovenijo, mi , ki imamo zdravo kmečko pamet pa vemo,da gremo v maloro, v propad in prepad, da bomo končali huje, kot Grčija.zato, ker imamo na polozajih, predvsem v ju NESPOSOBNE, pa tudi najmanj pol preveč, trije delajo za eno delo, oz. se delajo, da delajo.

 • Rožle

  Tale je bolj ..”Monkey Business”…

 • Pevec

  Jaz mu verjamem, se mi pa zdi čudno, da mu gre pri 63-tih letih že na otročje.

 • francelj3

  S temi nesposobnimi idioti lahko samo še zaprosimo Avstrijo za priključitev. Najprej pa drugi koroški plebiscit!

  • janez.pokoncni

   Komaj nas čakajo. Predstavljaj si, kako veseli bi bili mi, če bi se k nam želelo priključiti Kosovo.

   • francelj3

    Upanje umre zadnje. In tole je zadnje upanje. Če se to ne bo zgodilo, nas bo priključila neodvisna hrvatarija.

    • janez.pokoncni

     Imajo svojega sranja dovolj. Težko nas boš kam potisnil.;)
     Takšnih, ki bi samo jemali in nič dajali nihče ne mara.

  • Rožle

   Še svojih “Jaranov”..se ne morjo losat pa bodo zdej še nas čakal..!

 • Borut Stari

  Ste pa res hudobni. Dušan Mramor je vendar evropski finančni minister leta!?

  • dr Janez Sveti

   Tudi jaz.
   Dr Janez Sveti genij

 • david23

  Madonca, finančni minister in profesor na ekonomski fakulteti je, pa tega ne ve! Hmm, zakaj je pa potem sploh na teh dveh stolčkih? Verjetno branjevka na tržnici ve, kaj to pomeni za Slovenijo; ali ne bi bilo potem bolje, da je ona na stolčku finančnega ministra, ali pa vsaj na stolčku profesorice na ekonomski fakulteti?

 • Steiermark

  Seveda nemore vedeti, kaj pomeni “poslabšanje rasti”, ko še pa do sedaj nikoli rasti niso imeli – pod rdečimi krjavli smo v “prostem padu”, odkar so na oblasti……. tistim, ki pa znajo, pa ne pustijo blizu, denar (ki nam ga kradejo) je zelo mamljiv za tele “moralneže” rdečega tipa!

 • dr Janez Sveti

  Mu bom jaz pojasnil, ni problema. Kje se dobiva?
  Dr Janez Sveti Kostolomac

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!