Ne samo šef nadzornega sveta, tudi predsednik uprave državnega Telekoma bo po napovedih poznavalcev stari znanec Katarine Kresal

Foto: Bobo

Prijateljska linija Katarine Kresal in Mira Senice se pri načrtih za kadrovanje v državnem Telekomu Slovenije z Andrejem Vizjakom, ki bi po informacijah nekaterih virov utegnil postati celo predsednik nadzornega sveta, o čemer smo včeraj pisali na povezavi, ne konča.

Med imeni za novo upravo državnega telekomunikacijskega podjetja, ki so v zraku, se v zadnjih dneh posebej pogosto omenja Sama Ošino. Širši javnosti manj znani Ošina je že zaposlen v Telekomu, na funkciji direktorja sektorja za množični trg, pri čemer pa menda ni posebej uspešen – vsaj kar se tiče doseganja sprejetih planov. Zdaj naj bi po nekaterih scenarijih pod nadzornim svetom, ki mu utegne predsedovati prijatelj Kresalove, ta stari znanec Kresalove lahko postal celo predsednik uprave državnega Telekoma.

Samo Ošina

Kar pri Ošini ni kaj posebej novega. Pred desetimi leti je bil direktor podjetja Tok telekomunikacije, ki je, tako kot Telekom, skušalo prodajati komercialno omrežje winmax. Časnik Finance je uspešnost projekta decembra 2008 strnil v naslov in podnaslov članka: “Po dveh letih 52 naročnikov wimax – Telekomu Slovenije in Tok telekomunikacijam po dveh letih ni uspelo komercialno zagnati omrežja wimax.” V članku je tudi Ošinova izjava,  kot direktor podjetja Tok telekomunikacije je leta 2008 zatrdil: “Komercialni zagon omrežja wimax pričakujemo prihodnje leto.” Leto kasneje se je zgodil članek v Dnevniku, ki je nosil naslov Telekom Slovenije opušča projekt Wimax”. Ošine kot direktorja Tok telekomunikacij sploh niso mogli več priklicati, zapisali so: Do direktorja Sama Ošine tako po telefonu kot elektronski pošti ni bilo mogoče priti, to, da se v podjetju Tok telekomunikacije ‘ne dogaja nič’, pa potrjuje letno poročilo za leto 2008. V tem obdobju ni ustvaril prihodkov, da se je najverjetneje ustavila tudi gradnja baznih postaj, pa je razvidno iz vrednosti neopredmetenih in opredmetenih sredstev. Zmanjšala se je za 25.000 evrov, torej za natanko toliko, kot je znašala vrednost amortizacije. Da drugi lastnik licence Wimax ne dosega obljubljenega pokrivanja, so že lani potrdili tudi v agenciji.”

Ošina je medtem med letoma 2009 in 2010 očitno mimo medijskih objav našel službo v družbi Debitel, kjer je postal direktor oddelka za marketing in komercialo. A ne za dolgo. Finance so v članku z naslovom Boštjančič na Telekom vabi stare, Vegine kadre?” 18. avgusta 2010 napovedale Ošinov prihod na Telekom. Zapisali so: “Direktor za marketing in komercialo na Debitelu Samo Ošina prihaja na Telekom, k članu uprave za prodajo Marku Boštjančiču.” V članku je razkrita tudi Ošinova preteklost, ki ga je povezovala s takratno predsednico danes že izumrle stranke LDS in takratno notranjo ministrico Katarino Kresal: “Z Boštjančičem sta menda že stara znanca, še iz časov Vege, kjer je bil Ošina zaposlen. Na Vegi se je začela telekomunikacijska zgodba Marka Boštjančiča s podjetjem Mibo telekomunikacije, ki je bil eden izmed partnerjev Vege, kjer je takrat pravni oddelek vodila zdajšnja ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal. Na Telekomu so Ošinov prihod potrdili. Za komentar smo želeli vprašati še Boštjančiča in Ošino, a sta bila nedosegljiva.” To pa je besedica, nedosegljiv, za katero se zdi, da je Ošinovo dosedanjo kariero zaznamovala bolj kot katerakoli druga, pa naj gre za javljanje medijem ali doseganje zastavljenih ciljev.

Andrej Žitnik

 • Nata

  Eni so in bodo – večni !!
  Malo so počakali, da so ljudje ( večina ) pozabili vse v zvezi s to gospico, potem pa
  https://reporter.si/clanek/slovenija/ob-deveti-obletnici-afere-bulmastifi-bodo-na-tv-slovenija-politicno-rehabilitirali-katarino-kresal-688375

 • xtc

  Vse to nakazuje zakaj je treba državne firme sprivatizirat.

 • Estrim Rolls

  o katarinca. kakšno funkcijo sedaj upravlja to ženšče? organizira elitne orgije z živalmi na luksuznih jahtah?

 • Franc Šink

  Za vsa vprašanja v tej zadevi se obrnite na Forum 21 kjer boste izčrpno informirani.

  Hvala za razumevanje.

 • branči

  po moje je tisti dodatek v ušesu zadnja tehnologija, zato ma direkt linijo na telekom in možnost takojšnjih kokakrepov!

 • Antonius

  Volitve so vzrok politikantskim zlorabam in kleptomaniji, ki se nekaznovano dogajajo v Sloveniji.
  Javno, nekoč družbeno, je politikantskim kleptomanom kanal, da se Forumašem 21 iz državnega korita, denar kradljivo pretaka na privatni račun.

 • IZBIRA

  Slovenija je enako partija! Ti partijski prijatelji so že v zibki predvideni in povezani na osnovi svojih (kvazi)partizanskih korenin. Najprej delujejo povsem samostojno in neodvisno od matične organizacije – partije, da izgledajo narmalni, partija pa jim ves ćas iz ozadja zagotavlja vsakršno podporo in usmeritve. Pri določeni strosti ali raboti jih aktivirajo in ti izvedejo napad. In kontinuiteta je zagotovljena.

  • Šobar Davorin

   žeže. Ampak imamo pa sedaj multipartijski sistem.

   • IZBIRA

    Frakcije ZKS. To frakcijski sistem, ki ga ZKS pritika v demokracijo in jo omejuje. Zato imamo omejeno demokracijo, zaradi njihovega parazitiranja, ki jo duši.

   • IZBIRA

    Komunisti se vse od nastanka razlojavajo na frakcije, ki med seboj na življenje in smrt vojskujejo, kdo bo bolj izkoriščal javna sredstva in ljudi v imenu izkoriščanih ljudi, ki jih kao zagovarjajo. Pri njih so to le fraze = empirično dejstvo.
    Tako imamo: Leniniste, Trockiste, Staliniste, Maoiste, Titoiste, Kučaniste, .. Človek se ne more odločiti kdo je večji velikan in pravičnik človeštva.

 • Olga101

  Bojkot!

 • Šobar Davorin

  ja, pa tota eksministrica pozna tudi komisarja čete Ivo Lola Ribar, inkasanta priveznine. Pa se tega ne poroča.

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI SEM
  SE ZDI – PAŠE – STARA ZNANA PESEM
  “ZA LJUBI KRUHEK”
  Še copy/paste
  znane pesmi pokojnega pesnika Janeza MENARTA.
  Pogosto mi ta pesem
  pride na misel,
  ko gledam te ex KP, ZK “FAKE LEVIČARJE

  Ljubi kruhek

  Ko še pleničke sem zlatil,
  lepo pri mamici sem pil
  in nisem se prav nič boril
  za ljubi kruhek.

  Ko drsal šolske sem klopi,
  spoznal sem: mnogo je ljudi
  in vsak peha se in poti
  za ljubi kruhek.

  Ko trezno sem v življenje zrl,
  sem vse bolj redko z njim se sprl
  in marsikaj molče požrl
  za ljubi kruhek.

  Ko sem polagoma starel,
  za dom in ženo sem skrbel
  in mnogo lumparij počel
  za ljubi kruhek.

  Ko se mi je že zgrbil stas,
  mi trebuh visel je čez pas
  kot jasen in vabljiv oglas
  za ljubi kruhek.

  na grob je vklesal kamnosek:
  TA, KI TU GNIJE, NI BIL PEK,
  A, GLEJ, PREŽIVEL JE SVOJ VEK
  ZA LJUBI KRUHEK.

  (Janez Menart)
  Kar “ustrezna” pesm – mar ne ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  O tem, da je lezbača “kresalovka” povezana z ljubljansko kokainsko sceno, ni dvoma.
  Slišal sem tudi, da so jo totalno zadeto, pripeljali v UKC in tam oživljali. V tem kontekstu povezanosti tzv. murgelske politike s podzemljem je bil ubit tudi direktor kemijskegai nstituta Jamnik,ki je preprečeval proizvodnjo in predelavo droge, ki se v državi, kakršni živimo, izkazuje kot družbeno izjemno pomembna gospodarska dejavnost.
  Problem naše, banana države se kaže v tem, da smo pod drobnogledom tujih obveščevalnih služb in posledično že zelo dolgo ZDA in EU nevarna država in ne zaveznica oziroma članica.
  Slednje smo le še formalno. Kako bi drugače, če se v državni banki pere denar za potrebe terorizma v zahodnem svetu, če nategujemo unijo pri prodaji državnih bank, privabljamo z all inclusive penzioni nezakonite migrante, ki potem sejejo smrt na zahodu in še in še je tega.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • tramal

  Res nevem kako da se je ravno v Sloveniji nabralo največ komunajzerskega gnoja.Mislim da nam je lahko že severna koreja za vzgled.