fbpx

Neznanci poškodovali tudi četrti blok TEŠ

Foto: Nova24TV

Neznanci so v nedeljo prerezali električne vodnike meritev za temperaturo in vibracije ter prekinili delovanje šestega bloka Teša. Danes pa so odkrili, da so storilci poškodovali tudi četrti blok termoelektrarne. Zadevo preiskuje policija, v družbi pa ne vedo, ali gre za sabotažo ali ne. 

Materialna škoda je v obeh primerih ocenjena na več kot 300.000 evrov, so sporočili iz Holdinga slovenskih elektrarn. Četrti blok zaradi poškodb namreč ni deloval kar 12 ur.

HSE zavrača navedbe, da naj bi bili incidenti posledica izvajanja ukrepov poslovnega in finančnega prestrukturiranja Teša. “Naklepno povzročanje škode na proizvodnem objektu, ki sodi med kritično infrastrukturo državnega pomena, ni način izražanja nestrinjanja,” so dejali na HSE.

Z namerami Teša niso zadovoljni delavci
Delavci z načrti Teša namreč niso zadovoljni, zato so že zahtevali sestanek z direktorjem družbe Armanom Koritnikom in zahtevali preklic programa presežnih delavcev. S tem programom so nekaterim delavcem ponudili nove pogodbe o zaposlitvah, ki pa po navedbah sindikata prinašajo slabše delovno mesto in poslabšanje ekonomskega položaja nekaterih delavcev.

M. G., STA