Šarčevo pomladansko čiščenje: Nova24TV pravilno napovedala odstrel Skobeta z mesta predsednika uprave Telekoma!

Datum:

Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je danes seznanil z odločitvijo predsednika uprave Rudolfa Skobeta o predčasnem prenehanju mandata. Njegov “odstrel” v okviru “pomladanskega čiščenja” smo že konec marca prvi napovedali na portalu Nova24TV, saj je Marjan Šarec začel pohod na državni Telekom. Na mesto članice uprave mu je pred tem že uspelo, preko Damirja Črnčeca, skadrovati Vido Žurgo.

Marjan Šarec nadaljuje pohod po državnem gospodarstvu. Potem ko je kot prva “odstopila” predsednica Slovenskega državnega holdinga Lidija Glavina, je danes odletela tudi glava predsednika uprave enega najmočnejših monopolnih podjetij v državi, ki tranzicijski levici ter globoki državi predstavlja pomemben vir finančnih sredstev.

“Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je danes seznanil z odločitvijo predsednika uprave Rudolfa Skobeta o predčasnem prenehanju mandata. Kot so se sporazumeli, Skobe odhaja z današnjim dnem, do imenovanja novega predsednika uprave bo družbo vodil podpredsednik uprave Tomaž Seljak,” so sporočili iz Telekoma.

Pripravlja se Skobetovega naslednika
Če prvotne informacije še držijo, naj bi Skobeta zamenjal Matej Potokar, ki je bil dolga leta predsednik uprave družbe Microsoft Slovenia ter član vodstva Ameriške gospodarske zbornice Slovenije AmCham. Potokar je v letu 2017 zapustil Microsoft Slovenia in se kot izvršni podpredsednik zaposlil v ljubljanskem visokotehnološkem podjetju CosyLab, kjer pa naj ne bi bil najbolj zadovoljen, zaradi česar išče nove izzive. Znotraj koalicijskega kadrovanja se je večkrat omenjalo Potokarja, a zdi se, da bo šele s poletjem prevzel vodilni položaj znotraj največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja.

Foto: STA

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobova vlada namenila še pol milijona za teroriste

Slovenija bo Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem...

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...