fbpx

Nova24TV presega vsa pričakovanja, v kratkem pa gledalce čaka še več vsebin: Izredno zadovoljni so tudi delničarji!

Fotografija je simbolična. Foto: STA

Medij Nova24TV presega vsa pričakovanja glede svojega poslovanja, prav tako pa se televizija in spletni portal v kratkem selita v nove prostore, ki ponujajo možnost za še več vsebin. O poslovanju Nova24TV je za nas spregovoril član upravnega odbora in odgovorni urednik Boris Tomašič, ki odločno zavrača zlonamerna natolcevanja nekaterih medijev, da naj bi bili delničarji družbe opeharjeni. Zadevo smo preverili tudi pri nekaterih delničarjih, ki so s svojo naložbo zelo zadovoljni, nekateri delničarji pa po svojem prvotnem vložku kupujejo tudi dodatne delnice. Prav tako je bilo slišati pohvale za program televizije Nova24TV in vsebine spletnega portala Nova24tv.si.

Družba Novatv24.si d.d. je pred kratkim objavila ponudbo svojim delničarjem, ki zaradi lastništva delnic te družbe plačujejo stroške borznoposredniškim hišam, da lahko delnice podarijo družbi, pri čemer slednja krije vse stroške prenosa. Tudi odgovornega urednika Nova24TV Borisa Tomašiča smo uvodoma vprašali, kakšen je bil razlog za ponudbo delničarjem, da svoje delnice podarijo omenjenemu mediju. Pojasnil nam je, da so se na Nova24TV obračali nekateri delničarji, ki so ta projekt podprli s 100 ali 200 evri, zato pa so morali odpreti borznoposredniški račun: “Za vodenje takšnega računa plačujejo visoke zneske, po 25 evrov letno, kar pomeni, da letni strošek vzdrževanja stanja znaša do četrtine vrednosti njihovega vložka. Ta denar so namenili za projekt in stroški so seveda previsoki. Delnice so želeli podariti podjetju, da se znebijo stroška, to pa je bil izključni razlog, da obvestimo vse tiste, ki imajo eno ali dve delnici Nova24TV, da jih prenesejo na nas. Denar so delničarji vložili v projekt in ne, da bi z njim služili.”

To, da so bili delničarji “opeharjeni”, je zlonamerno natolcevanje in poskus diskreditacije izredno uspešnega projekta
Tomašiča smo vprašali tudi, kako komentira navedbe nekaterih medijev, da so bili vlagatelji v delnice Nova24TV “opeharjeni”. Prepričan je, da “gre za zlonamerna natolcevanja, nekakšen poskus diskreditacije tega projekta, ki je izredno uspešen”. “Namreč, ko smo pričeli s projektom, in jaz sem v tem projektu od samega začetka, nikoli nismo ljudem obljubljali, da bodo služili s tem projektom in da bodo dobivali dividende, ampak smo jim obljubili, da bodo dobili medij, ki bo drugačen od ostalih in ki bo odpiral in pokrival področja, ki jih drugi ne. Zato so ljudje vlagali v ta projekt in zato tudi niso opeharjeni.” Vlagatelji po njegovih besedah niso pričakovali dividend, te pa jim niti niso bile obljubljene: “V statutu imamo zapisano, da se dobiček vlaga v razvoj podjetja. Ljudje niso opeharjeni, več kot 800 vlagateljev je vložilo v ta projekt z iskreno namero, zato, da se razbije medijski monopol levice. Tisti, ki nam zdaj očitajo, da smo delničarje opeharili, nam želijo le škoditi, dejansko pa odzivi delničarjev niso takšni.”

Član upravnega odbora in odgovorni urednik Nova24TV Boris Tomašič. (Foto: Anja Geč)

Delničarji so zadovoljni z naložbo, želeli bi si le več vsebin
Delničarji so, kot Tomašič pove v nadaljevanju, zadovoljni z vsemi vidiki naložbe, želeli bi si le še več vsebin, a razumejo, da družba deluje v minimalnih okvirjih in z minimalno ekipo, kjer pa se vsi zelo angažirajo. “Razen želja po tem, da bi bilo še več vsebin, na čemer že delamo, ni nobenih pripomb. Imamo redne letne skupščine in niti na eni skupščini ni noben delničar nikoli izpostavil, da bi bilo karkoli narobe, razen želja, da bi bilo še več vsebin,” je še povedal. Očitki – predvsem konkurenčnih medijev – so prihajali tudi na račun sejnin upravnega odbora družbe Nova24TV. Tomašič, ki je tudi član upravnega odbora, je očitke komentiral: “Ker sem zaposlen tukaj, sem se sejnini odrekel, enako je storil tudi izvršni direktor Aleš Hojs, ki se je odrekel nagradi za delo v upravnem odboru. Ta nagrada je simbolična, gre zgolj za 150 evrov. Gre predvsem zato, da ljudem pokrijemo potne in druge stroške, ki jih imajo s svojim delom. Vsi člani upravnega odbora so 4 leta delali zastonj in podjetju prinesejo bistveno več, kot pa da to ne bi bilo vredno omembe. Normalno pa je, da nihče ne bo delal zastonj, kljub temu, da delajo bistveno več, kot so za svoje delo plačani.”

Spletni portal in televizija Nova24TV beležita visoko rast, pred kratkim Nova24TV pričela z oddajanjem drugega programa
Tomašiča smo vprašali tudi, kako uspešna je Nova24TV pri svojem osnovnem poslanstvu, tj. razbijanju medijskega monopola levice, na kar je odgovoril: “Glede na napade v zadnjem času smo očitno več kot uspešni, o tem govorijo tudi številke. Novičarski portal je glede na branost tretji do četrti v Sloveniji, ljudje se vračajo in stalno dvigujemo branost. Televizija dnevno doseže vsaj 200 do 300 tisoč ljudi, ki nas gledajo vsaj nekaj časa. V enem mesecu nas gleda pol milijona ljudi in menim, da je to glavni problem vseh levičarjev in tistih, ki so se levici prodali ali pa so bili kupljeni, ker dejansko medijski prostor ni več takšen, kot je bil. Kot je en levičar rekel pred časom, je vrč počil in se ga ne da več zalepiti.”

Prav zaradi Nova24TV nobena afera ne more več ostati skrita, za razliko od drugih medijev namreč gleda pod prste vladajočim in razkrinkava njihova kriminalna dejanja ter nemoralne poteze. To pa v Sloveniji, kot ocenjuje Tomašič, več kot očitno ni zaželeno: “2. program se je prav tako odlično prijel, ima super gledanost, ki še raste, selimo se v nove prostore. Daleč od tega, da bi bili na tem, da bi propadli. Pišejo, da smo imeli milijon izgube, kar je izguba, ki smo jo načrtovali. Je normalna v razvoju takšnega projekta, že drugo leto zapored pa poslujemo z dobičkom.”

Za primerjavo Tomašič izpostavi Planet TV, v katerega je bilo vloženih na milijone in milijone državnega denarja, a se še zdaj ne more postaviti na noge in beleži ogromne izgube. “Projekt Nova24TV je uspešen in vsi napadi so zgolj zaradi tega, ker smo uspešni. Pridobivamo nove kadre in nove prostore, imeli bomo tri nove studie, in to je tisto, kar jih jezi,” pove Tomašič. Televizija Nova24TV bo iz novih prostorov začela oddajati septembra, obljubljajo pa še več vsebin. “Imeli bomo tudi več javljanj s terena in več dogajanj bomo spremljali neposredno s terena. Več bomo imeli novičarskih vsebin, če bo vse po sreči, se bomo v prihodnosti širili tudi na zabavno področje. To je nov projekt, o katerem že razmišljamo,” še sklene Tomašič.

Foto: Demokracija

Delničarji z naložbo v Nova24TV izredno zadovoljni
Zadovoljstvo delničarjev z naložbo v družbo Novatv24.si d.d. smo preverili tudi na terenu. Andrej Jeraj iz Ljubnega pri Savinji svojo odločitev za naložbo pojasnjuje takole: “Da sem ustanovitveni delničar skupaj z mojim prijateljem Stankom Prislanom, mi je v izredno zadovoljstvo. Nova24TV je stabilna televizija in je na dobri poti k velikemu uspehu!” Z naložbo je po svojih besedah zelo zadovoljen, kupuje pa tudi dodatne delnice: “Jaz vidim to kot dolgoročno prioriteto. Kar pišejo v Reporterju in po raznih časopisih, so bedarije, ker so to konkurenčni mediji.” Zadovoljen pa je tudi z vsebino televizijskega programa in spletnega portala Nova24TV: “V redu je, dobro je, zadeva se razvija. Televizija je še mlada in ne moremo pričakovati kakšnih rezultatov. A na zadevo gledam dolgoročno.”

Andrej Jeraj (Foto: osebni arhiv)

Za komentar smo povprašali tudi investitorja Stanka Prislana iz Ljubnega pri Savinji, ki je uvodoma pojasnil svojo odločitev za naložbo v Nova24TV: “Ker je to nova televizija, usmerjena v resnico in pravično stvar, in tu vidim neko opcijo, da bi lahko izražali svoja mnenja, ki jih imamo kot prebivalci Republike Slovenije.” Z naložbo je po svojih besedah zelo zadovoljen, vidi pa tudi perspektivo za razvoj televizije vnaprej in nima nikakršnih pripomb: “Veliko je zanimivih člankov in dobro bi bilo, če bi jih bilo še več. Dobro bi bilo tudi, če bi predvajali še kakšen film ali pa dokumentarec. Sicer pa program ocenjujem zelo dobro.” Za konec še sklene: “Mislim, da je to pametna naložba za prihodnost. Vsaka stvar je na začetku težka. A v tem vidim veliko poslovno priložnost in mislim, da se bo televizija tudi vnaprej zelo dobro razvijala.”

Stanko Prislan (Foto: osebni arhiv)

Rok Krajnc