Strah pred okostnjaki iz omar: Finančna ministrica Vraničar Ermanova v boju za ohranitev državnega bankomata vladajoče politike predlagala, da Slovenija plača 360 milijonov evrov kazni

Foto: STA

Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman se je danes v Bruslju pogajala o preložitvi oziroma ustavitvi prodaje Nove Ljubljanske banke. Med omenjenimi predlogi so bili: do triletni odlog prodaje ob dodatnih kompenzacijskih ukrepih, prodaja majhnega deleža banke do konca leta in denarna sankcija namesto prodaje bank na Balkanu. Vsi ti predlogi Cerarjeve vlade, kako se izogniti zavezi Evropske komisije o prodaji NLB, so samo različni odtenki iste zgodbe, kako na različne načine za vsako ceno odložiti prodajo banke. Očitno sta vlada in SDH pripravljena odsekati tudi najbolj donosne dele skupine NLB na Balkanu samo, da bi še naprej obvladovali banko. Bojim se, da je naša največja banka kot državni bankomat za vladajočo politiko preveč zapeljiva skušnjava, da bi se ji odpovedala,” je za portal Nova24TV povedal profesor ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani dr. Matej Lahovnik. 

V sklopu sanacije bank leta 2013 bi morala Slovenija zaradi velike državne pomoči NLB skladno z že spremenjenimi zavezami do konca leta prodati vsaj polovico delnic največje banke v državi, ostalo pa do konca prihodnjega leta, a očitno teh vlada Mira Cerarja ne namerava spoštovati.

Sestanek med Vraničar Ermanovo in evropsko komisarko za konkurenco Margrethe Vestager je bil že drugi po vrsti odkar se je junija vlada odločila, da zaradi prenizke cene in tveganj v povezavi s prenesenimi deviznimi vlogami hrvaških varčevalcev nekdanje LB postopek prodaje NLB zaustavi. Slovenija zagovarja prepričanje, da sprejeta rešitev ne sme biti škodljiva do davkoplačevalcev in da mora NLB ostati močna regionalna skupina, kar pomeni, da se ne gre v prodajo donosnih bank, ki se nahajajo v državah nekdanje skupne države Jugoslavije, kar je sicer predvideno v primeru neizpolnitve zavez.

Foto: STA

Vraničar Ermanova predlagala, da Slovenija oz. NLB plača 360 milijonov evrov kazni
Slovenija je po navedbah STA zavezam predstavila več različnih alternativ, med katerimi so do triletni odlog prodaje banke ob več kompenzacijskih ukrepih, prodaja znatno manj kot 50-odstotnega deleža banke do konca leta in denarna sankcija, ki bi jo banka plačala državi. Vsako prošnjo za spremembo zavez bo Bruselj ocenjeval posebej, pri tem pa je potrebno zavedanje, da podaljšanje roka za prodajo ponavadi terja kompenzacijske ukrepe za ohranitev ravnotežja prvotne odločitve, ta pa ne more znašati več kot eno leto. Slovensko javnost najbolj razburja novica, da je finančna ministrica danes predlagala, da Slovenija plača 360 milijonov evrov kazni oziroma Nova Ljubljanska banka, ki je v popolni državni lasti, naj bi Republiki Sloveniji plačala 360 milijonov evrov, Slovenija pa to Evropski uniji. Govora je seveda o davkoplačevalskem denarju, ki so Novo Ljubljansko banko sanirali že dvakrat, nazadnje leta 2013 za poldrugo milijardo evrov.

Po prepričanju Lahovnika je bilo že od vsega začetka jasno, da bosta Cerarjeva vlada in SDH ne glede na dane zaveze zminirala prodajo NLB z izgovorom, da je ponujena cena prenizka. Najprej so z izbranim modelom prodaje povzročili, da so se resni kupci umaknili in je bila cena nižja kot bi bila, če bi banko prodajali strateškemu investitorju. Model privatizacije je namreč predpostavljal, da država ostaja največja lastnica. V bistvu je država sporočila investitorjem: “Dajte denar za nakup delnic, o ključnih stvareh v banki pa bomo odločali še vedno mi.” “Noben strateški investitor seveda ne bo oddal resne ponudbe za nakup delnic banke, v kateri bi imela zelo pomemben vpliv na upravljanje še vedno država,” je poudaril Lahovnik.

Matej Lahovnik, nekdanji gospodarski minister (Foto: STA).

 • tarantela

  Zakaj bi morala Slovenija spoštovati zaveze do EU, če jih pa druge članice ne upoštevajo? A nas boj zato obesl?

  • garfi

   vas bomo
   tudi za smrtno kazen sem rdeĆkarji

  • stajerc5

   Ce resno premislis, ste si zasluzili, nje-de!?

  • von Rhein

   Zato,ker slovenska vlada govori,da je zaveze treba spoštovati.

  • karlina

   No, no, umiri se malo, druge članice nimajo na oblasti ze 72 let komunistov in ne kradejo, kot se krade v Sloveniji !!!!!!! Ne vem, zakaj vi-levičarji, vedno, ampak vedno ,za vse naše svinjarije krivite druge, ne ne, mi nismo krivi nič, krivi so drugi !!!!!!

 • McBobo

  Če bom le lahko, bom svoj pošteno zasluženi denar obdržal zase in ne bom plačal davkov.

 • garfi

  prekleti leviĆarji, Butalci in Ignoranti volitev
  crknite

  • domovina mili dom

   To čimprej, da ne pride do malikovanja vilinskega bitja.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Norm Kinley

  Proklete pizde, prokleta drhal! Kam gre moj denar, pizda vam materna! Pa kere opice sr vedno volijo to levuharsko drhal? Pizda vam materna NAROD, kaj je z vami? Proklete kurbe levuharske, to je vse za pobit! Crknte rdece opice, crknte!

  • karlina

   Katere-naši, naši, naši-zaposleni v drzavni, javni upravi, upokojenci z bajnimi pokojninami, to so predvsem “borci”, rojeni po letu 45, t.i. “kulturniki”, skratka tisti, ki v zivljenju niso niič delali, hodijo samo v sluzbo in prejemajo bajne plače in pokojnine, samo zato , ker so naši, ali pa potomci naših!!!!!

 • Slovenec 33

  V okupirani državi okupatorji in izdajalci slovenskega naroda delajo vse, da bi oropali in uničili slovenski narod
  Izmišljajo si nove davke,
  Razmetavajo z davkoplačevalskim denarjem v njegovo škodo,
  Vabijo nove okupatorje v slovenske dežele in jih finančno podpirajo z vsotami, ki več kot za 4 krat presegajo pokojnino, ki jo slovenski davkoplačevalec dobi po 40 letih dela in plačevanja previsokih davkov.
  Zaradi izplačevanja nenormalno visokih pokojnin okupatorskim oficirjem imajo slovenski upokojenci za 30 % nižje pokojnine.
  Za nedelo in nepravične sodbe si okupatorska sodna veja oblasti izplačuje previsoke plače in potem mora iz davkoplačevalskega denarja slovenska država plačevati odškodnine.
  Pri zadnjih volitvah se je videlo, da se volilne prevare še kar nadaljujejo v enakem obsegu kot so s kroglicami potekale prve volitve po genocidu nad slovenskimi rodoljubi
  Ampak ni za obupat, le vkup le vkup Slovenci, za svobodno Slovenijo zdaj je drajna.

  • karlina

   VELIK, 10X PODPISAN PODPIS !!!!!!!!!!!

 • Stajerka

  360 milijonov, to pomeni 1 leto na dan 1 milijon eur……pri 250.000 ljudi POD pragom REVŠČINE, se naša politika igra z denarjem slabše kot se otroci igrajo s frnikolami…..
  MAFIJA LOPOVSKA – legalna in ilegalna……spokajte, takoj!!!

  • domovina mili dom

   Kljub temi, da pošteni Slovenci najebemo zraven. Ampak privoščim tem opranoglavim ovcam, da pogagajo v revščini, ker se dajo jebati tem komunističnim zločincem.
   Mater jim sto mater komunistično in še zraven butli, ki ne spregledajo.

   • Stajerka

    res je, neumnost, kretenizem in čredni nagon sta pri slo volilnem telesu brezmejna…..samo da ni Janša, pa če tudi kamenje žremo……tak so se odločli – pa naj imajo

    • karlina

     TOČNO

   • karlina

    TONEMO, TONEMO, POTOPILI SE BOMO

  • delaware

   Za gasilce in medicinske sestre pa ni denarja…

   • Stajerka

    lej….kolko ostane pa gre za migrante……mi smo dobri samo za fulat proračun in banke……žal, krivdo nosimo sami, ker to dopuščamo…….

    • karlina

     TOČNO

   • karlina

    Ja, itak, pa za vojsko, policijo, plače v gospodarstvu…..

  • karlina

   TOČNO-levičarji mečejo skozi okno milijone in to NAŠ DENAR, ne svojega, istočasno pa bogatijo na račun nas, to ni več res in to ni več normalno, samo še malo in se bomo potopili, kot Titanik, verjemi

 • domovina mili dom

  Kdo zavira prodajo bankomata?
  A res levičarji.
  Zakaj že levičarji.
  Pa menda ja ne.
  Zakaj že kučan dela nove obraze za lutkarke vlade?
  Pa menda ja ne, da preprečijo prodaje levega bankomata.
  Zakaj že?
  A ja, razrkril bi se pretok nakradenega denarja.
  Pa zakaj vedno levi preprečijo prodajo?
  Ne, ne in ne razumem, da samo levi imajo nacionalni interes, pa ne tistega narodnega, nacionalni interes kraje.

 • Morala

  Kaj ji je??!! Kako si sploh upa predlagati?!! Iz svojega žepa daj, ženska!!! Marsikje bi že leteli z položajev v kontejnerje!! Ali smo Slovenci res umsko prizadeti, da podpiramo takšno svinjarijo!?

  • Stajerka

   to je bolj Mirotovo kot njeno maslo…….sama je bila ZA prodajo, vendar so jo Cerar, Židan in Erjavec preglasovali…..če se prav spominjam, je zaradi tega celo ponudila odstop, vendar ga je Cerar zavrnil…….
   samo za realno sliko – je ne zagovarjam……

   • karlina

    PODPIS-vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje-po Cmerkotovo, kot vse

  • karlina

   Kdor se ukvarja s šamanstvom, ni čisto pri stvari in pri sebi, ona je ziv dokaz za to

   • Vera

    Očitno je, da je v tej vladi več ” šamanov-ank “, zato gre vse k vragu .

 • von Rhein

  Balkanska šola.

  • karlina

   TOČNO

 • domovina mili dom

  Samo posneti vse komunikacije, pa boste videli od kod so ukazi.

  • Stajerka

   samo tega ne……ker, ko imajo posneto pa mečejo v kante……to me še bolj raz-pizdi……ta sodniško-tožilska svinjarija v zvezi z Jankovićem je neverjetna……norčujejo se z naroda – preizkušajo prag tolerance…….

   • karlina

    PODPIS

 • stajerc5

  360 milijonov!!!
  Upam da vsaj nekdo od vas ve, koliksen je znesek “hrvaskega deviznega” problema.
  Ce se to(ker nimam pojma!) samo deloma pokriva in izplaca, pri 1.5 Milijarde prevec dokapitalizacije- pomeni konkretne rezerve, me zanima, kje je problem in kje nas se lahko nategnejo….

  • karlina

   Očitno se tudi levičarji na tej strani ne zavedajo,koliko je to denarja

   • stajerc5

    Popolnoma cudna zadeva, da nihce ne reagira in pove nekaj konkretnega o “summa summarum” do kockastih!

 • upornik22

  zakaj jo ne prodajo nlb ki dela že leta izgube aja se bojio da ne bojo več prali denarja v NLB

  • karlina

   Veš zakaj, samo zato, ker potem ne bi mogli več krasti, samo zato in nič drugega !!!!!!

 • sprehajalec

  Život damo, NLB ne damo! Bodo kričali levičarji in samoupravni penzionerji.

 • Janez

  NLB
  – NAJ KAR PRODAJO ! Rabimo normalne banke,
  ki jim ni treba krpati
  – LUKENJ ZARADI NEKVALITETNO PRIPRAVLJENIH KREDITOV IN
  – DIREKTNIH
  NAMERNO ?
  NEEVIDENTIRANIH
  ” ODVZEMOV ?
  MORDA NAMERNO ?
  NEEVIDENTIRANEGA PARKIRANEGA ” DENARJA S PLUS POSTAVK NPR. NLB.
  Nad
  davkoplačevalci, komitenti bank – čimer nimamo kontrole. L.r. J. KOMENDA

 • domovina mili dom

  Glejte Slovenci. Komunisti kradejo v zdravstvu 130 mio dokapitalizacije bolnišnic, prikrivajo v NLB kazen 360 mio……..
  Pa če ti dokazi ne prepričajo levih drugače mislečih. Potem je diagnoza potrjena o patološki kleptomanski pandemiji med določeno populacijo v Sloveniji.

  • karlina

   TOČNOOO, Grčija, se vam pridruzujemo, ali celo nova Venezuela, kajti tako ne more iti več naprej

 • centurion

  KAZEN NAJ PLAČAJO VLADAJOČE KOMUNJARE IZ
  LASTNIH ŽEPOV NE PA IZ DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA!!!

  • karlina

   VELIK PODPIS !!!!!

 • Krtača 20

  Tistle vaš ćelavc se more najprej pošto naučit pobirat, pol pa mogoče lahko kej čivka še tistim petim oprodam ki so mu ostal….

  • Duhec

   Dobr no…. 5 jih ma na Novi. Kaj pa ostalih 20?!

   • karlina

    TUKAJ NI GOVORA O JANŠI, KAJ VAMA NI JASNO??????????????????????

    • Duhec

     Ne se tolk razburjat…

    • slaipowi

     Kako ni? Njegovo čivkanje je prilimano zraven. Ko osirate drugo stran ali pa obdelujete norce ki storijo samomor obvezno limate priimke politikov in drugih oseb ki jih ne marate zraven v komentarje. Pa ni nikjer njihovih čivkov v samem članku. Zakaj torej me bi še Janše omenjal, kar tako, da bo bolj zanimivo ali pa uravnoteženo, kakor hočeš. Drugač pa tako malo zakriči še na Olgo ki najraje omenja priimke.

     • tramal

      Ubožci komunajzerski ,kako se bojiteJanšana da verjetno sploh ne spite več ali pa z pištolo pod vzglavnikom.

     • slaipowi

      Mnogo manj kot vi Kučana. Seronje

   • Krtača 20

    Tiste ma pa mal razpršene po drugih portalih, da je še drugod kej smeha….

  • karlina

   Aja, saj res, zopet je za vse kriv Janša, kot vedno, pa vi-komunisti se res bojite celo lastne sence, kaj šele Janeza Janše.

  • tramal

   Spet si se usral v hlače ko si napisal ime Janez Janša.Dobro te je prestrašu.

 • karlina

  Kaaaaaj, a je ta baba normalna, itak, da ni, saj je tudi ene vrste šamanka, govori se o 360 milijonih, ali se ona sploh zaveda, koliko je to denarja, za tako obubožano drzavo, kot je Slovenija, haloooo, saj tega denarja drzava , niti nima, zopet ga bomo dali mi, drzavljani, sicer pa-vsak dan znova in znova beremo, kako si Cmerkotova vlada zamišlja nove in nove davke, itak se je vedelo, da se bo to zgodilo, takoj, ko jim je uspel rop stoletja-2, tir, ljudje, tisti, ki se še ne zavedate, smo čisto na dnu in ze slabši, kot je bila Grčija!!!!!!

  • Vera

   Nekje sem zasledila, da je NLB iz Irana oprala za 11 milijard , ne 1,5 . Zadevo raziskuje CIA .

  • anzek

   Kaj mislite, da ona razmišlja o vsoti 360 milijonov? Saj niso njeni. Tako ji je globoka država naročila, res pa je, da jo je tudi nastavila. Lahko je s tujim ku…. po koprivah.

 • Duhec

  Pa sej lohk opozicija organizira proteste, če jim ni všeč kako zapravljajo dnar…

 • Krtača 20

  Drugač se je pa pravilno odločila. Vse, sam ne se dat bruseljskim parazitom. Saj vem da bi desni drek s pod rit pojedl sam da bi Slovenijo zajebal.

  • Bozz

   Si pristranski anede? Naši kradejo, ne rečeš nič, Bruselj si pa upaš kritizirati. Glede Bruslja se strinjam s tabo, samo odpri še oči glede naših doma in ne nasedaj več njihovi levo desni deli in vladaj politiki.

   The European Union – the New Soviet Union?
   https://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU

  • tramal

   Bedak ,parazite imamo doma ki kradejo naš denar iz banke,mi pa jo kar naprej saniramo.Tudi ti ,samo da si preveč zabit da bi to uvidel.

   • Karmen

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Lahko, samo z denarjem, ki so si ga nakradli, vrnejo naj ga. Sej res kako bodo pa 2 tir gradil?

  • stajerc5

   Malo pocakaj, pa bos videla, da se niso pozabili kako funkcionira SAMOPRISPEVEK !

 • if

  Lahovnik: “Bojim se, da je naša največja banka kot državni bankomat za vladajočo politiko preveč apeljiva skušnjava, da bi se ji odpovedala.”

  Jaz vem, da oblast NLB zlorablja v kriminalne namene!
  Demokratična ulica, ali se zavedaš tega dejstva?
  Dovolj je! Kriminalci odstopite!

 • Iz nje je treba hudiča izgnat, satanisti. Izvajate genocid nad Slovenskim narodom.

 • milanček

  pa ljudje, a smo res tako debilni, da nas imajo za tako velike bedake! Takoj vse potolčt, to so garjeva golazen!

 • stajerc5

  “I have a dream”
  Sanjal sem, da bo jutri NLB Crash,kot je bil 1929 leta, 24. Oktobra na Wall streetu. Sanjal sem, da so jutri vsi pravi (pametni) Slovenci v vrstah pred vsemi okencki NLB-ja in prenasajo denar na XY Banke ali domov v nogavico. Sanjal sem, da je NLB implodirala in s sabo potegnila tudi vlado.
  Sedaj sem se zbudil, ampak jutri zjutraj grem vseeno pogledati ali se kaj dogaja….

  • Janko Gedlička

   Da bi le tvoje sanje meso postale, ne pa odletele kakor Martinu Lutru Kingu.

 • Krtača 20

  Za ene sto miljončkov bomo pr cerkvi vzel. Tolk ji pač letno plačujemo. Sto miljončkov kredita pa mal bomo mi prispeval. Evo dnarja dost.

  • tramal

   Ti v cerkev hodiš samo krast ,ne pa da bi kaj prispeval.

   • stajerc5

    Zakaj mislis, da so sele po “osvoboditvi” naredili klapo na mosnjickih?
    Palcek jih je naucil z prazno roko noter in polno ven!

  • Vera

   Kaj in kdaj si ti cerkvi kaj dala ? Tih bod raje !

   • Krtača 20

    Vsi dajemo cerkvi in to ne malo.

    • MižekFiga

     Pa sindikatom plačuješ? Pa državi samo od plače več kot 55 %. Iz svojega žepa ti cerkvi daješ verjetno vse kar ti mimo lukenj ne uide. Ubožec oskubljeni!

  • Franc Šink

   To so sanje komunistov.

  • Soave

   Samo vprašanje. .. . . . kaj hodijo turisti gledat po Ljubljani ? Kidričev spomenik ? Jankovićev Mesarski most ? Slovensko zastavo na stolpu. . . . . aja, sej tiste pa ni !
   Da se je vse vzdrževalo smo verniki prispevali. Juga pa je veliko uničila.Ne samo kulturne dediščine.

   • Karmen

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Nehajte že nas krast…vse slabo naj se vam vrne!!!!

 • Vrhovni sodnik

  Ko vas bom na Kongresnem videl 30.000 in več, bom vedel, da resno mislite.

  • Vrhovni sodnik

   Pred 400 leti so se kmetje uprli, ker je gospoda želela od njih pobrati desetino. Danes desetina zaslužka ostane nam, še vedno smo kar tiho.

   • Neznani

    ITAQ.

   • stajerc5

    Ehh, jebi ga, ce je pa se samo 10% normalno mislecih; pa smo spet pri 10%-tih…

   • Franc Šink

    Čas je napočil za staro pravdo.Skrajšano:PSP !!!!

   • traktor

    Pozabil si, da mora 1/10 ustvariti za vse ostale, ki jim je preveč fino. In za tisto desetino se vsem ostalim sladko jebe, važn, da se imajo oni fajn.

  • Neznani

   +++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10

  • stajerc5

   Ko bo akcija sem seveda zraven, pa fajn se mi zdi, ker te je lahko prepoznati- nick.., hehe. Stajerca pa tako ali tako ni tezko prepoznati, opa, tokrat brez kock….Tiste bomo ze doma obdelali!

  • Karmen

   Kdaj gremo?

 • tramal

  Banko nočejo prodati ker bi jo mi vsako leto morali sanirati oni pa bi lepo še naprej kradli in prali denar. Rdeči so spet dobili po rilcu.

 • Franc Šink

  To pomeni da naša država kar se tiče financ ni vredna nič.

  • stajerc5

   Ti si pa zelo fini gospod. Saaamo kar se tice financ???

   • Franc Šink

    Kaj je z mojimi financami po tvoje narobe?

    • stajerc5

     Omenil si samo finance, kot da je vse ostalo superhiperdeluxe poslihtano. Pa, vse je v k..u!

     • Franc Šink

      Denar je sveta vladar.

 • zokispoki

  Vsa ta banda bi morala biti v arestu ! Za popizdit, cesa vse, se lahko izprijeni komunajzarji, sovrazniki naroda spomnijo ! Bizarno in perverzno !!!

  • MižekFiga

   V arestu jih varujejo policaji. Bolj doseglivi so brez aresta !!!

 • Janez

  “KRTAČA”
  SE
  TUDI BOJI – ZELO BOJI !
  1.
  Okostnjakov iz 2. VOJNE !
  2. “KRTAČA” SE ZELO BOJI TUDI – Z A P R T. I H VRAT ! Se zdi.
  Boji se
  – ZAPRTIH VRAT – NJEGOVEGA “ŠTALMAJSTRA”, ki mu plačuje pisanje na ta portal.
  Zdi se, da se
  ” KRTAČA ” ZELO BOJI, DA BI PRIŠEL PRED

  ” Z A P R T A. VRATA” LOKALOV, kamor pogosto zahaja. Se zdi.
  Zlasti
  ZAPRTA VRATA LOKALOV IN OSTATI BREZ PIJAČE. Se zdi.
  Tega
  – ZAPRTIH VRAT,
  – OKOSTNJAKOV IN NIČ PIJAČE.
  Tega vsega se “KRTAČA” Z E L O B O J I. Se zdi. A ne ? ” KRTAČA” ?! L.r. J. KOMENDA

 • althar

  Udbomafijsko govno. Evo.

 • FORT WORTH

  To prodajo bo vladajoca koalicija prihranila morebitni naslednji desni vladi.
  Levaki te banke ne bojo prodali za nic na svetu.
  Prej bodo prodali celo Slovenijo, kot pa to njihovo samopostrezbo.
  In gorje tistemu, ki si jo bo upal prodati.
  Zagnali bodo vik in krik, kot ga se ni bilo.
  S prodajo te banke pade vsaka vlada !!

 • Kučko pod pručko

  Vsakodnevno zastrupljanje iz zraka
  (izven vsebine)

  Že dobra dva tedna nam slovensko nebo preletavajo letala židovskih zločincev, ki nas zastrupjajo z aluminijevim, stroncijevim in iridijevim prahom. Toda takšnega napada, kot smo mu bili priča danes, v dobrih petih letih, odkar chemtraile sledim, še nismo doživeli. Ob 12:20 sem na nebu naštel 7 (sedem) letal, ki so istočasno risala strupene bele kemične sledi!!!

  • MižekFiga

   Tista bela sled na visoki višini pomenkji samo, da je ozračje dvignilo vlago tako visoko. Drugi ostanki seveda so, ampak samo od izgorenega letalskega goriva !!!

   • Kučko pod pručko

    Blagor ti, če v to, kar si napisal, res verjameš!!!

    • xtc

     Osnove fizike še vedno delojejo ne glede na tvoje osebne travme-žal je tako.

 • Krtača 20

  Zdej mene mal zanima a je Soros prijatelj desnih al levih? Mormo razčistit preden se naprej pogovarjam.

  • MižekFiga

   Putinov in ddr. Kučanov prijatelj je!

  • Janez

   “KRTAČI” NE SMETE ZAMERITI ” NEUMNIH” VPRAŠANJ!
   Zdi se,
   DA JE “KRTAČA” – ” UBOG NA DUHU”
   To
   Sem opazil, ko je trdil, dda ” živali ovce – meketajo”
   Za
   “KRTAČO” PUJSI – MUKAJO, KONJI KRULIJO ITD.
   “KRTAČA” JE
   – SE ZDI – ” UBOG NA DUHU” . SE ZDI, ŽAL. L.R. J. KOMENDA

   • Krtača 20

    Zdele ob šestih boš mel kol terapijo. Pol bo pa…..ma nč ne bo bol. Pol pejt pa še na eno kol terapijo.

 • Franc Šink

  Komunisti niso komunizma nikoli vzeli resno.Nikar se ne zavajajmo.Barabe so ena rasa ki ne bo nikoli izumrla.

 • Krtača 20

  Za Rotchilde pa že vem da so prjatli farških patronov ki so prodal Slovensko zemljo za 800 miljončkov. Kdaj je pa cerkev še kej drgač nardila kokr sam kradla….

  • MižekFiga

   Če ti ščetine v krtači odletavajo in to se ti dogaja, je bolš da odnehač, kakor da dobiš z macolo po glavi za hec.

   • Krtača 20

    Sam mal me zanima kater vas za jajca stiska da bi tko veselo razprodal slovensko imetje za drobiž? A vas zgodbe Elan Istrabenz Mercator še vedno niso izučile? Ker v končni fazi bo prodano enemu od teh magnatarjev. In kaj smo pol nardil?

    • MižekFiga

     Prej kot imetja bo NE, prej ne bo več kriminalcev!
     Začnemo iz nič, ali pa tako kot so oni končali pred jamami in rudniki. Izbor je naš.

    • MižekFiga

     Ti pa kar nadaljuj s provokacijami, dokler je ščetin še kaj. Reva uboga podkupljena!

     • Krtača 20

      Ni provokacija. Tko je. Če se bo prodajal, eden od teh bo kupil. Za mene isti šmorn. Pa ne gre se za tist denar, gre se za oblast. Tisti ki nadzoruje denar, banke, tisti ma oblast. Jaz je nebi dal. Še vedno bolje da je v domačih rokah. Bruslju se pa pošlje prijazno pismo s stegnjenim sredincem. Itak še ene par takih for spustijo med narode, pa je EU farsa history. Gledamo karambol vlaka v slow motion tehniki.

  • xtc

   He,he,he živčki delajo a ne levk?
   Hja,bankomat bo šel ,če ne sedaj pa kmalu še po nižji ceni,le še nekaj boš namenil za kazni iz žepa.

   • Krtača 20

    Saj ne bo šel samo meni. Tudi tebi in vsem. Naslednji kredit ki ga boš zafural ti gre imetje, pa ne sam tvoje. Še od babic in dedkov pa vse žlahte.

    • xtc

     KGlej obupani nakladač,NLB prodat takoj,če levaki dajete 75% Tuševe terjatve pač dajmo še 30% popust na takojšnjo pva je rešena-raje požrem to izgubo,kot še par miljard novih.

     • Krtača 20

      Ja ampak mal narobe gledaš na vse skup sem ti že napisal dons. Tudi z avtom maš strošek, pa s hišo, pa z ženo. Zakaj jih ne prodaš?

     • xtc

      No vidiš ravno zato je treba prodat banko ,da jih nimam še z njo.

  • Janez

   “KRTAČI” BI
   ” UDAREC Z MACOLO PO GLAVI” VERJETNO? Koristil.
   “Odklopljen” se zdi – že ves čas.
   Kar trdi, da ovce meketajo, konji krulijo, pujsi – se rezgetajo itd
   “KRTAČA” JE “BREZUP” – NE ZMENIMO SE ZANJ !
   Morda?
   So ga kot otroka tepli po glavi – pa zato tako ubogo piše? L.r. J. KOMENDA

   • Krtača 20

    Vidiš tega se pa nisem spomnil. Bom tvojmu dohtarju predlagal da te z macolo poboža. Nič na silo, sam večji kladu je treba….

  • Jan Kovalski

   Ne biti preveč “pameten”, ker to nisi. Zvonove so spravili v težave tisti, ki so jih na vsak način želeli uničiti, če bi pri njih uporabili podobne kriterije za vračanje kreditov kot so jih pri svojih pajdaših, Zvonovi ne bi šli v stečaj in bi lahko poplačali dolgove z dogovorom s podaljšanim rokom odplačila. Lep primer je družba T-2, ki so jo želeli na vsak način spraviti v stečaj (da bi jo tovariši poceni kupili) čeprav je dobro poslovala (in še vedno). Kar nekajkrat se je zadeva znašla na sodišču, ki je končno preprečilo stečaj in dovolilo nadaljnje poslovanje T-2-ja. Drugo, cerkev je za svoje kredite tudi zastavila svoje premoženje (nepremičnine npr.) in jih izgubila, večina (tvojih) tovarišev pa za seboj ni pustila ničesar drugega kot bančno brezno.

   • Soave

    + + + + + + + + + Bravo !! Nekaj ljudem tule pa je le jasno , kako in kaj je bilo !! Pa, če pustimo na strani to, da so Cerkev s pogodbami in aneksi dobro obrali in oguljufali !! Da je Cerkev v teh letih ogromno naredila , obnovila , popravila, saj so v Jugi komunisti samo uničevali !Ampak, vse to seveda ni prav nič vredno !! Saj menda turisti hodijo gledat Kidričev spomenik. . . . . . . ?

 • MižekFiga

  A smo se že dogovorili, da morajo Jekleni Janez in njegovi SDS kolegi organizirati VELE VSTAJO po vsej Sloveniji zaradi boljševiškega svetovnega kriminala !!! Ni prezgodaj, do novega leta bo kar pravšnje. Gremo !!! na cifro miljon !!!

  • Soave

   Mejdunečka !! To jaz že vseskozi ponavljam !! Ko nas bodo naši desni politiki skupno vodili in šli prav vsi z nami na cesto, ni hudir, da se kaj premakne.

   • komar marko

    pomoč vidim samo v tem, če naše rdeče brate prepričamo v rešitev BUTN SKALA!

    • Soave

     Hm, ja! Ampak , če je narod enoten in trden kakor skala, ne bo potrebno butati ?

 • Pahor pa Šarec bi se lahko “oglasila”. Vse tiho…mogoče ni pravi čas.

  • stajerc5

   Prvi je sel na “Beauty farm”, drugi pa pripravlja “Commedia del arte”.
   Use, ampak cist use za volovje, ops, volitve!

 • Antonius

  Računica Kučanovih kleptomanov je zelo preprosta!!!
  NLB plača 360 milijonov evrov kazni, butasti volivci, ki z veliko večino volijo Kučanove kleptomane in vsi ostali, ki jih ne volimo, bomo pa kasneje skalkulirano izgubo 360-tih milijonov, solidarni z banko dokapitalizirali.
  *Čočka jim pirova* kaj vse se nam mora še zgoditi, da okraden slovenski folk najde pot pred državne organe????
  Ja, 30.000 delovnih rok bi moralo pred vlado in parlament znesti vsaj po eno polno vrečko gospodinjskih odpadkov.

  • Mojca pokraculja

   In za ves drek, ki bi končal na Gregorčičevi, bi dobili kazen od Jankoviča, ker so onesnažili najlepše mesto. Treba je nardit revolt, kaos, vse razbit, da jih bo straaaah. Če je 99% ljudi v državi strah(za službo, za penzijo, za tisoč stvari) in samo 1% lahko počne kar se mu zljubi, kaj ni čas, da se stvar obrne ?!

  • Soave

   Antonius, sem si kar od vas sposodila misel. Prvo sem napisala in potem šele prebirala komentarje.Ni kaj dodati.

 • Mojca pokraculja

  Ma boli jih za mednarodni ugled, sej ga nimamo, kaj nakladate.

 • MižekFiga

  Kaj pa VELE VSTAJA? Med 2.WW je bila na Kongresnem trgu zaradi boljševističnega kraje živil in ubijanja domorodcev, v miljonskem številu. Repe in podobni (ddr. Kučan) tega ne omenjajo. Kaj pa danes? Vse je zrelo za ustanovitev “domobranske stranke”, saj je zadeva zelo podobna kot leta 1943.

  • MižekFiga

   Jekleni Janez o tem razmišlja z “Nacionalno gardo” na čelu!

   • Krtača 20

    Ta bo ja….še pošte ne zna pobrat.

 • MižekFiga

  Ševedno sprašujem politiko za VELE VSTAJO in DOMOBRANSKO STRANKO?

  • Krtača 20

   Kaj jih boš spraševal sej vse veš. Če bi blo po jsnševo, bi že zdavnaj tule harala trojka, narod bi pa travo jedel. Trenutno je vsaj malo bolje. Tko da zaman čakaš.Poglej si Grčijo.

   • MižekFiga

    Eni so kar lepo rejeni, pa ne zaradi alpske trave.

    • Krtača 20

     Ja sej bojo shujšal. V primeru trojke bi ti pa bavči bone pisu za benz za vožnjo ob praznikih…

     • komar marko

      ne boj se ti za bavčija. Boj se za rdečkote in IZGINULE milijarde. Ste sami ljubitelji marmeljad!

   • komar marko

    jap, rabimo trojko. samo ta bi RDEČKOTE poslala od korita. samo kaj ko bi naslednji dan pokrepali kot muhe ob prvi slani. Povej mi kako lahko kaj koristnega narediš z dvema levima rokicama in VAKUUMOM na podstrehi. To je povprečje rdečkotov!

    • Krtača 20

     Če misliš da ti bo sodelovanje s trojko prineslo položaj se fajn motiš. Zdej pi se pa tud že lahko kej od dolfita naučl kaj je blo. Sam zgodovino se naučte brat prav.

     • komar marko

      ZGODOVINA? kaj te zanima, TIGER, Lažgoše, mogoče naših slavnih 42.000 in pobitih 520 okupatorjev. Samo za te se še ne ve od česa so umrli ali od smeha ali od krogle?

 • Janez

  PA ?
  NLB
  NAJ SE KAR PRODA. Kolikor je vredna, je pač vredna.
  TISTE,
  KI KAKEGA V NLB IZPOSOJENEGA DENARJA – NISO VRNILI ? Vse jim vzeti. Pa v zapor.
  Tega
  ZOPRNEGA ” KRTAČO”
  , KI NEVRAČEVALCE DOLGOV ZAGOVARJA . ” Krtačo” tudi na sodišče in v zapor. L.rr. J. KOMENDA

 • Soave

  ” Bojim se, da je naša največja banka kot državni bankomat za
  vladajočo politiko preveč zapeljiva skušnjava, da bi se ji odpovedala,”

  Seveda je ! Tiste milijone in naslednje luknje bomo pa že mi zafilali ??
  Polna usta etične, moralne vlade o spoštovanju vseh in vsega ??Lahko se norčujejo, ko pa jim večina državljanov štango drži !

  • komar marko

   le zakaj je predsenik parlamenta tako SLAVNO odprl bankomat v neki vasi? SLUČAJ? tam nimajo kamer!

   • Soave

    Poznamo mi tega ptička, ko je še jajček bil !!

 • komar marko

  ja, rdečkoti se bodo tudi zapufali, samo da bodo lahko kradli. kamor se obrneš vidiš rdečkota z roko v marmeladi. Druge uči po sistemu ne glej me, POSLUŠAJ ME. Ni čudno da so golobčki vse posrali!

 • xtc

  Realno-Banko prodat takoj v celoti,četudi za popust.
  Nadalje,kaj imamo od tega ,da je NLB Slovenska normalni ljudje in podjetniki?
  Nič.nič,nič,nič,NIČ,NIČ NIČ,OD NIČA.
  Če poslujemo in delamo normalno smo dobrodošli v vsaki banki,nemara še ugodneje kot pri NLB in še kateri Slovenski.
  Nadalje,Bruselj je pogruntal ,kje je catch zadeve,Iran Laundy je le še dodatek k zahtevi po spoštovanju danih zavez.
  Osebno mislim ,da mora Bruselj banko čimpreje razkosti in razprodati do zadnje opeke.
  Nadalje, ,kazen za odlog za 6 mesecev mora biti vsaj 2 miljardi nato pa se z vsakimi novimi 6meseci podvoji.
  Še preden pa je treba referendumsko Slovence povprašati ali želijo v par letih iz žepov zato ,da bo Kučan gospodaril v NLB narediti iz Slovenije Grčijo in vsakih šest mesecev povprečno plačati 4 miljarde?
  Kajti v kratkem času bi bila Slovenija zbankrotirana.

 • komar marko

  Naj mi nekdo pove od česa lahko živijo rdečkoti, če prodajo banko? Le koliko okostnjakov je v njej pokopanih? Se mar tega bojijo?

  • stajerc5

   Pa kako bi rekao: Spremni su za Zlatni tir…

  • KIKI

   Svinje jedu kukuruz!!!!!

 • xtc

  Bruselj mora samo realno ali spoštovanje zavez ali prvia kazen dve miljardi,čez 6 4 ,čez nadaljnih šest 8 itd.

  • komar marko

   kako lahko izprosimo BRUSELJ, da k nam pošlje nijihove policaje, njihove tožilce in njihove sudije z njihovimi zakoni. To me ves čas bega kako to doseči!

   • Soave

    Ko bi narod naredil kulturno revolucijo, bi tudi Bruselj pritegnil.

    • komar marko

     od daj pa rdečkoti razumejo kaj je kultura?? Mogoče pojmujejo pod pelc montlnom, po ukradenih slikah ali dragih avtetih na lizing in naš račun?

     • primsek

      kaj je kultura razumejo samo člani SDS in njihov komunajzarski vrh : oni so prvi ukinili ministrstvo za kulturo, na podlagi programa na proslavah te komunajzarske stranke pa nastopajo cerkveni zbori in tretjerazredni solisti, to je odraz njihove obramboslovne nekulture. Oni so bolj za ustaše tipa Tompson, za njim krvavi srce natabletkano strankarskega vodje

     • stajerc5

      Obrni se na drugo stran in prespi bruseljskega macka, da ne bos kar naprej kozlal po forumu!

     • Krtača 20

      To pa res ja. Janša je kulturnikom vzel pa katolibanom dal duplo. Itak….

     • KIKI

      Butec na 3 potenco! Kje imaš kakšne dokaze? Dal je šolnikom,
      ki so kvakali na vso moč kakšna krivica se jim godi! Vaš tovariš
      Štrukelj je bil najglasnejši kot vedno! Ti pa imaš težko demenco in
      se prijavi na zdravljenje! Pri Kolar-Celarerčevi boš čez leto ali dve na
      vrsti…se ne izplača, ker ti kar jaz povem, da ti ni več pomoči!

     • Soave

      Seveda imaš prav! Dobro poznamo to kulturno ” elito “!
      Morala bi dati v narekovaje! Revolucija brez nasilja !

 • Janez

  “KRTAČO”
  V BAVČARJEVO EKIPO ZA KOŠARKO – NA DOBU !
  1. Zagovarja – nevračevalce dolgov,
  2. Žre živce – nam, ki si prizadevamo najti pozitivne rešitve za probleme.
  Pa?
  ŠE ? Ali “Krtača” sploh plačuje davke in prispevke ?
  – od denarja,
  ki ga dobi za “delo”=provokatorskega pisarjenja ?
  – na tem ok domoljubnem portalu Nove24tv !
  Morda?
  “Krtača” sploh fuša
  “NA ČRNO” BREZ DELOVNE POGODBE ? “Krtačo” kar na sodišče in na Dob. L.r. J. KOMENDA

 • soc

  Ko sem prebral, da neka krava, valpet rdeče aristokracije, predlaga, da plačam skupaj z drugimi sodržavljani 360 mio za neomejeni bankomat njenih lastnikov, sem prišel na idjeo, da bi čarovnice spet kurili. Ne vem le, ali sredi Kongresnega trga ali sredi Trga republike. Vsekakor pa na veliiiiiiki grmadi.

  Predhodni dežurni škodljivec Bramor (z M) si česa takega ne bi upal. Jasno je, zakaj so raje postavili to defekacijo.

  • tomven

   V celoti se strinjam z napisanim, samo besedo valpet bi zamenjal z čim drugim; hlapec, lakaj, postrešček, ritoliznež, pucflekar… karkoli. Valpet je tisti, ki jo poriva v govno in jo guzi, da govori take bebavosti.

  • Karmen

   Imaš popolnoma prav. Njen oče je rojen leta 1940, je predsednik borcev v Šk.Loka, stari ata je pa sploh bil komunist.

  • Janko Gedlička

   Ne morem verjeti, da se nobeden od nas ne spomni starega inv zgodovini preizkušenega ukrepa. Mi le gruntamo, ali je voda mokra. Le genij je sposoben najti enostavno rešitev.

 • Krtača 20

  Ja jest bom zdej telim trdobučnim desnim čist po domač napisal ker zgleda da druzga ne zastopjo.

  Ko gre ta zadn bk iz štale, kmetija propade.

  • Krtača 20

   In desni se fajn borite da bi šel zanji bik iz štale čimprej. Toliko o desnih.

   • traktor

    Če bi bil jest desni in bi slučajno zmagal na volitvah, bi najprej spucal sodstvo in policijo. Potem pa v lov nate in tvoje kradljive levakarje, zakaj prodajati kar je državno. Pozapreti kradljivo levaško mafijo, ki ne more dokazati od kod ji premoženje. Pa tudi desno, ampak te je zanemarljivo malo.

   • slosin

    no, klovn, zdej pa napiš še kaj o levih…cvikaš pezde, da bo tvoja rdeča kmetija propadla…

   • Karmen

    A to to o svojih rdečih. Le ti znajo poskrbeti, da gre zadnji bik iz štale. Najprej ga ukradejo, potem ga delijo in živijo na veliki nogi,nazadnje pa ugotovijo, da so porabili več, kot je bika bilo. Potem pa na puf, dokler ga jim kdo da. Konča se pa z bankrotom. Tako ste naredili s SFRJ in na žalost bo tako tudi s Slovenijo.

  • Janez

   Tvoj
   OZ. EX KP, ZK, “GNEZDA” – “BK”
   BI ŽE ZDAVNAJ CRKNU,
   ČE BI GA MI NE FUTRAL. KAPIŠ? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   A EX SD MINISTER ZA FINANCE FRANCI K. ŠE HODI POD OKNA CENTRALE – NLB?

  • Janez

   Ko je Bog delil pamet !
   Pri
   TEBI – NI BIL RAVNO RADODAREN. Mi ti nismo krivi ?
   Za tvojo “bikovsko” pamet.
   BANK NI TREBA POLITIČNO – GOR DRŽATI.
   ČE
   SO SLABE, ČE DAJEJO KREDITE LJUDEM, KI KREDITOV NE ODPLČUJEJO – NAJ TAKA BANKA? Pač – propade.
   Če so v okolju ljudje z denarjem? Bo takoj prišla nova, boljša banka. A ne ? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   ČE V OKOLJU, KJER KUPCI SO PROPADE SLABA TRGOVINA – BO NA NJENO MESTO STOPILA TAKOJ? Nova boljša trgovina. SE TI VIDI, DA SI KOMUNIST. PLANSKO GOSPODARSTVO ITD.

   • Karmen

    Prosim, ne žali bikov. So bolj pametni, kot pa komar marko.

  • komar marko

   to ste hlapci ugotovili, ko vam imeprialisti nsio hoteli dati novih pufov in je YUGA posledično propadla. Na enako pot ste spravili SLO!

  • Mojca pokraculja

   Ja sam štala ni “naša” ampak “vaša” !!! Hvala bogu da ta štala z NLB vred propade, skrajni čas je ! Še kaj družbenega, tovarišijskega, murgelskega in socailaističnega naj čimpreje propade. Vse vaše je zmeraj propadlo, samoupravljanje, socializem, SFRJ ….čas je da propade še komunizem!

  • nevtrino

   Ne, pač pa vi ne zastopte, ker to med drugim ni štala, oziroma ne bi smela biti štala …

 • janez zorman

  Gospa Ermanova, kar zaćnite zbirati “prostovoljni prispevek” za kazen. Za začetek pozvonite po murgelskih hišah, nato po utiških hišah,…boste hitro zbrali.

 • slosin

  … a Kos še ni pospravil vseh okostnjakov iz omar ?

  • komar marko

   kaj pa še un tadrugi novinar , ki je tudi zaslužen za PATRIJO in je dobil za nagrado službico v tej ustanovi. Ali se rdečuhi bojijo, da se odkrije dejanski tok podkupnin?

  • KIKI

   Pozabil….

 • tomven

  Izjave tega vraničnega prisada me sploh ne presenečajo. V kontekstu te bebave cmokačeve vladne posadke, sem pričakoval še kaj hujšega. Je pa res, da se še ni oglasil vol z kvadratno glavo, ta jo bo pihnil. Ziher.

 • Olga_10

  350 milijonov naj plačata Cerar in Vraničarjeva iz svojega žepa, ker se ne držita danih zavez!

  • stajerc5

   ….ja, in, rdeci bankomat pa naj ostane, ali kaj??????
   Teh 350 kil ti pripeljejo ze jutri iz samo enega otocka!

   • Olga_10

    Nisem za nobene bankomat! Prav tako nisem za to, da mečemo v jamo brez DNA! Vsak, ki sprejema take nezakonite odločitve kot Vraničarjeva, bi moral materialno in kazensko odgovarjati. Želela sem opozoriti na to.

    • stajerc5

     Ti pa mogoce nisi razumela mojih misli. Za XY nakradenih rdecih Miliard morajo najti pot nazaj! Verjetno tudi sama ves, zakaj govorijo o ponovnem nakupu Mercatorja. Moooorajo ga spet vplesti v sistem, ker mrtev kapital je vreden samo eno veliko Nulo (0)!

     • Olga_10

      Ga ne bi Soros kupil?

 • Karmen

  Sem šla še na kure, da vidim komentarje. Zelo zanimivo, levih do sedaj skoraj ni.

  • tomo

   so preveč dejavni pri skrivanju dokazov izdaje in ropa slovenskega naroda v nlb….

   • Karmen

    Na to pa sploh nisem pomislila.

 • tomo

  cmero ima spomin kot zlata ribica……samo nekaj dni je minilo od njegovega nabijanja zaradi nespoštovanja mednarodnega prava in zavez naše sosede………cmero, tudi ti boš moral spoštovati enaka pravila kot hrčki!!! Po parlamentarnih volitvah boš hodil pa zaradi neuspeha z tako dolgim nosom, da se boš lahko tuširal in zraven kadil , brez da ti cigareta ugasne.

 • stajerc5

  Karmen, tudi sam sem po sigurno pol leta pogledal v kurnik. Aaaaaaaaahhhaaaaaaaahhhhaaaaaaaaa!
  Ob 15.16 so objavili clanek o katasrofi za rdece v Bruslju in je do sedaj 2 3 – triindvajset komentarjev. Samo dva krvava sta si sploh upala na Forum in izginila kot kafra. Se medo in srebrni si ne upata braniti sramote.
  Verjetno ze stojita v vrsti pred NLB, da pobereta tiste ficnike od F21, ki jih dobita za bla-bla-bla….

 • xtc

  He,he,he Bruselj ne pristane na odlog,ampak spoštovanje zavez,kazen ga ne zanima-Fire sale na vidiku-tudi Lahovnik opozarja na isto.Levaki bankomat odhaja v maloro.

  • Krtača 20

   Itak si plačan in te ne bom premaknil (upam da res nis tolk zabit) ampak jebe se Bruslju za denar. Zato bojo vztrajal pri prodaji. Zato ker z banko dobijo oblast. No če jim to slučajno rata, bom užival ko vas bojo desne izdajalčke pošopal na cesto. Pa še jaz bom kakšno naložil za popotnico sodrgi. Izdajalcev noben ne mara.

   • xtc

    Samo ,da tale leva mafijska pralnica izgine iz obličja zemlje,vsem bo lažje predvsempa davkoplačevalcem,nismo vsi mentalno levo hendikepirani kot ti,vemo kje je catch,jaz osebno od državne NLB nimam nič kaj me briga zanjo,le njene pufe pokrivam tako ali drugače,prodat takoj nič čakat.

    • Krtača 20

     Nikar preveč ne opletaj ampak si dobro zapomni zgornje besede. Ker če do tega pride ne bo več pregovarjanj.

     • xtc

      Ti si butl,se vidi in to levi.
      Briga me ćigava je banka,če poslujem dobro in pošteno sem v vsaki dobrodošel razen tisti ,ki jo imajo vrokah levaki tam imaste prednost vi ne glede kakšno škodo delate.

     • Krtača 20

      Teb se res vid da si tolk omejen. Pridem jutr prespat h teb na kavč. Sej bajta je bajta, kavč je pa tud kavč.

     • xtc

      Hja resnica boli trol kraje ne bo z privatizacijo banke padejo tudi kučanovi levi projekti-to je težava vemo.

     • Krtača 20

      Projekti nič ne padejo. Sam dražji bodo….

     • xtc

      Nebo jih ,ker nebo nihče kreditiral takih neumnosti -butl.

     • resita

      Krtača 20, kam pa si zdaj mrknil ?

     • Janez

      Bo pa 10 drugih dobrih bank ! Kdo rabi NLB? Jaz , mi ne ! L.r. J. KOMENDA

   • xtc

    ja levih res nihče.

  • Janko Gedlička

   Čas bi že bil.

 • Krtača 20

  Desni naštudiral smo vas u nulo. Najprej pišete svinjarije po celem svetu kako se pere denar da pade cena banke za vam znanega kupca. Vaš kvaziraziskovalec je začepil ker ni in ni dokazov ampak samo goflja. Zdaj pa spet ne gre ker Slovenija ne spusti za džabe banke iz rok. Torej kdo želi slabo Sloveniji? Ja desni! Kdo pa drug….

  • xtc

   Raje piši bebo o tem ,da vas je Bruselj Turn down-Fire sale ona line-trol.

   • Krtača 20

    Bruselj kmalu ne bo mel več nobenih kompetenc. Cela eu je sita te mafije.

    • Mojca pokraculja

     Japajade, a ti misliš da smo še v SFRJ in da je Bruselj Beograd z zvezno skupštino.Malo morgen !

     • Krtača 20

      Sej ni od nas odvisn. Avstrija, Češka, Katalonija, Grčija….itd

     • Mojca pokraculja

      Nas sploh ni, tko da se ne ukvarji z Brusljem in vsemi ostalimi. Spet neko pomembnost pripisuješ temu komunističnemu režimu, ki se mora sesuti sam vase.

    • xtc

     He,he,he pa-pa bankomat-trolček rdeči.

     • Janko Gedlička

      Upam, da je tvoj optimizem upravičen.

  • nevtrino

   Ta vam je pa res bolana kvaziraziskovalna … Zarota, kaj ?—

 • xtc

  Levaki zgubljajo živce Bruselj ne pristaja na odlog preodaje-ampak na prodajo po zavezah-torej Fire sale.

  • Janko Gedlička

   Ampak naši oblastniki se vedejo, kot da EU nima dejanskih možnosti, da ta Fire sale izvede. Pa bi le rekel, da se na stvar precej bolj spoznajo kot jaz. Ob vstopu v EU, pa tudi v NATO sem naivno mislil, da bo pri nas posledično red in da bodo delovni, podjetni in inovativni prosperirali in dajali delo manj podjetnim in inovativnim, pa sedaj vidim, da je bila to moja fatamorgana.

   • xtc

    Definitivno ga lahko izvedejo ali pa banki odvzamejo licenco za poslovanjre in izdajo prepoved poslovanja ,torej,s kom boš posloval?

    • Janko Gedlička

     Sem vesel, da si me prepričal.

 • garfi

  murgelska mafija je že tudi pri koritu imenovanem drugi zlati tir

  • tomo

   ne ŽE…forum in murgelski škrat sta idejo o drugem tiru (oz.ponovna veleizdaja in rop slovencev) skrbno pripravljala že nekaj let nazaj…potrebovali so samo še dovolj zabitih levakov, kateri so pa zraven ehjavca prišli kot stranka murgeljskih cepcov in tudi ovire po diskreditaciji JJ so bile odpravljene……

   • garfi

    gobezdač popović pa je kandidiral za precednika

 • Olga_10

  Zdaj pa vidimo, kako “poštena” je Vraničarjeva…

  • resita

   Pa kak to, da ji tisti debeli guru, ki jo je krstil zdaj ne pomaga. Revica je zelo prestrašena.

   • Olga_10

    Ni več zdrave atmosfere… so vse zasmradili….

   • karpelec

    Taka je, kot da je v apno padla.

 • xtc

  Večina ljudi ne dojema zakaj tak revolt levakov glede NLB.
  Ne samo da odhaja bankomat in pralnica denarja,težava za levake je v tem saj se je država preko svoje državne banke,preko firme prikrito zadolževala zase in financirala odkupe zakladnih menic,ki jih nihče na tujih trgih pod takimi pogoji niti povohal nebi ali drugače odhod NLB v zasebne rokeje konec prikritega zadolževanja levakov in sedaj bo kmalu jasno koliko smo realno dolžni,saj bo treba po pufe za penzioniste,JS in še kaj na realen trg-torej levi grška vatocesta je trdo asfaltirana ravno zaradi vas.

  • tomo

   nekako tako, se strinjam… pozabil si pa omeniti še posameznike oz. elito za katere je nlb že od nekdaj brezplačen izvor denarja………… rdeči škratje…pa to

  • stajerc5

   Zanimivo bi bilo izvedeti tudi za “kreditodajalce” v casu sivilje, nje!?

  • Janko Gedlička

   Se mi zdi, da so probleme zavohali in si zrihtali drugi tir.

   • xtc

    Drugi tir je enako odvisen od zadolževanja države saj je podjetje ,ki ga gradi v njeni lasti zato vreščanje.

 • resita

  Kaj pa, če jim je JJ to “namestil” ? Zihr je on kredite jemal, da si je kupil tisto podrtijo tam na bovškem.
  Še dobro, da so mu jo vzeli. Oni so gospodje. Oni niso taki.

  • nevtrino

   Podtaknil, po Slovensko ?

   • stajerc5

    “…….”, malo zajebancije pa mora biti, nje-de!?

 • Grenze

  Prodajo naj jo Irancem hahaha.

 • sprehajalec

  Han SD je zagrozil z Ulico, če se NLB proda. Kot leta 1947. Pa kot leta 2012 v koreografiji trenerk. “Naše” ki ima v “naših” rokah vse atribute privatnega, ne bo šlo kar tako od lepljivih prstov. Stranka SD, zaščitnica pravovernosti in kontinuitete. Že tretja dokapitalizacija je šla skozi, v principu jih bi lahko v razmerah okolja tupkov pa papkov ponavljal v nedogled. Dokapitalizacije mislim. Kot igra na srečo in zasvojeni džankiji.

  Poslovodstvo zamenjamo, najdemo poštene, pa bo. Pa pod prste jih gledamo. Pravijo džankiji.

  Zgodbo bi lahko ponavljal še stotine let, če bi ti kdo še dajal kredite.

  • resita

   Joj, kako si hudoben. Ne privoščiš jim. Ali naj Hanu firma crkne ?

   • stajerc5

    To sigurno ne, saj posteno placuje davke, a ne!? Imamo vsi nekaj od tega.
    Ampak, kaksna totalka na masini yahte pa tudi ne bi bila slaba. Saj ves, fausija pa to….
    Mater, bi se smejal!

    • resita

     A, ne.
     Sej, če bi lohk, bi nam še smeh pokradli, ker njim jo zadnje cajte mal stiska.

     • stajerc5

      Uhhh, stiska jih, stiska! Pa se mosta ni, pocakaj da zavre! Jaz prav cakam, kje bo najprej zavrelo!!!

     • resita

      Težko, težko, če jo bomo srečno odnesli. Preveč dr*ka je že.

     • stajerc5

      Saj imas prav, no, ampak racunam vseeno na nekaj, ne vem kaj, kar bo sprozilo stampedo. Mogoce pa ne bodo vsi lezali in cakali na milostni sus v tumasto glavo…

     • karpelec

      Ti si in tudi jaz tako močno želimo tega, da se nam blede od neučakanosti, pa mislimo, de se tudi njim. Pa ne , vztrajali bodo do bridkega konca.

  • Janez

   Ja!
   Pozor na Hana in Karla E. Mala megalomančka. L.r. J. KOMENDA

 • dr Janez Sveti

  Počasi prihaja plačilni dan.
  DR Janez Sveti Sirotišnica

  • karpelec

   Prepočasi,je treba kar vrečz v vodo -neplavalce, pa da vidimo.

 • črnaovca

  Na ta bankomat hodijo vsi ta levi in desni s tem da so desni imeli še rezervnega v Mariboru. Vraničarjevi je lahko s tujim po koprivah, naj nastavi svojo

  • stajerc5

   Uijjj, cuj, kak pa ti to ves za tistga rezervnga?

 • Janez

  ” PRODAJMO ”
  TUDI ” KRTAČO ” – LICITACIJA – KDO DA VEČ ZANJ ! Podajte ponudbe ! L.r. J. KOMENDA

  • FORT WORTH

   Pa tudi levaka genijalca.
   Kdo da vec ???

  • resita

   Škoda cajta. Kdo še dons kupuje krtače. Pust ga, nej ga slana pobere !

   • Karmen

    Jaz jih kupujem, ker jih rabim. AMPAK DOBRE, TAKO, DA ZA TOLE TU GORI NA DAM NIČ.

 • ptr

  Daleč, da bi bil komunist, ampak…..

  Na začetku tisočletja se je še Drnovškova vlada z Belgijci dogovorila o postopni prodaji NLB. Prvič, ker bi celotna kupnina v enem kosu tudi zanje bila velik zalogaj. Drugič, da bi se narod navadil, da tuji lastniki ne grizejo.

  Potem je nastopila prva Janševa vlada. Nekje na sredi mandata je nastopil rok, da Belgijci kupijo naslednji paket. Ampak jim je Janša (ali Bajuk? saj niti ni tako važno) lepo pokazal sredinec, rekoč, da preostanek srebrnine ni naprodaj. Iz Janševe vlade je ob tem podurhal celo tak socialist, kot je J.P. Damjan, Belgijci pa so izužaljenosti umaknili svojo kvoto nadzornikov. Hura! Kakšno lepše darilo bi si lahko zaželeli Kramar, Narat & co., ki so dobili proste roke za tajkunske kredite in podobne rabote z iranski pranjem vred, ne da bi jim pod prste gledali neki zoprni belgijski nadzorniki.

  Pahorjeva vlada je padla in Janša je za dobro leto dobil še eno priložnost. In kaj je naredil v tandemu s Šuštijem? Namesto, da bi tega hudiča končno že enkrat prodal ali vsaj resno iskal kupce, je v času, ko je država zaradi Križaničevanja že itak bila finančno totalno v ******* in vsenaokrog milo moledovala za pufe, od Belgijcev odkupil še njihov preostali delež, tako, da je ta pralni stroj še danes v celoti “naš”!!!!

  • RATATA

   Korajžno za tule!

   • nevtrino

    Za koga ?

    • RATATA

     Zame korajžnega že ne, našteval pa ne bom, ker vem, da veš za koga hehe

  • nevtrino

   In spet naj bi samo en Janez v nekaj mesecih pač popravil vse, kar so usmrajeni “levi-liberalci” zavozili, a ? Nje ?

  • Peter

   Skratka, lej saj smo že navajeni.
   Za drugič…. malo manj nucaj tipke na tipkovnici in takoj napiši “janša je kriv”.
   Tega smo v tej državi že navajeni, itak, no.

   • stajerc5

    Mores pa priznat, da je dolg blefiro preden ga je z levga ovinka vrgl.

  • Peter

   Nekaj si pozabil.
   Večina v parlamentu pa je bila na čigavi strani?

   Lep poskus preusmerjanja pozornosti.

 • Bald Eagle

  Vse bolj očitno postaja, da je edino svinec tiste vrste zdravilo, ki lahko Slovence in Slovenijo ozdravi te kleptomanske komunajzerske drhali. S te vrste zdravilom, pa bo potrebno čimprej začeti izvajati terapijo, dokler nam rdeča drhal ne uniči celotne Slovenije. Že včeraj bi bilo prepozno.

  • resita

   S svincem busanske babe šlogajo, ko ga zlivajo v vodo….. al nek taku.

   • Bald Eagle

    Kar naj šlogajo še naprej. Nekateri ga pa znamo uporabit tudi v drugačne namene.

 • Peter

  Krasen scenarij.
  Raja plača 360 mio kazni, mi pa krademo naprej.
  madona, pa tega še u las Vegasu ni, no…

  • stajerc5

   Pocaki, da opankar odpre prvo praaavo privatno solo za “Kako postati i ostati milijoner” v prizidku Rakete.
   Se Billi the Gate se bo ponovno upisao v skolo!

 • KIKI

  Bankomat

  Vrana vrani glasno kvaka,
  noče vstran od bankomata,
  v bankomatu se dogaja,
  divji bančni ringaraja…

  Vrana vrani glasno kvaka,
  to je mafijska navlaka.
  v bankomatu se dogaja
  divji iranski rinfgaraja..

  Pleše Miro, pleše vrana,
  plešejo vsi ringaraja,
  ljudstvo se samo spotika,
  vrana je samo replika….

  Pleše Milan, pleše Zoki,
  kot na vranji so poroki,
  vsi se za roke držijo,
  da bankomata ne zgubijo….

  Vrana kvaka, Boris kvaka,
  to močna bi bila napaka;
  namera nora za bedaka,
  naj prodaja še počaka!…

  • tohuvabohu

   Milančkovega vojaka
   končno bridka šiba čaka.
   Upa kranjska duša vsaka,
   da počisti se kloaka.

   • karpelec

    Ja kje bo pa jemal, da bo za volitve dajal.

    • tohuvabohu

     Tam, kjer je vzel …

 • Peter

  Prva slika zgoraj levo…

  Rubec, da te kaj takega pričaka doma, ko prideš od Joži….madona, no. Piranja.

  • rubec

   Za take slučaje imam v rezervi mladeniča z bližnje kmetije. Pa še svoje vino ima.

   • Peter

    Pa pride že pjan al ga koj napijete?

    • rubec

     Takrat sva na soku. Hočem si zapomniti vsako minuto ko sva skupaj. Pa kaj to tebi razlagam, tebi so čustva itak ena katalonska vas.

     • Peter

      Ti ti separatist, no.

     • rubec

      Raje kot trapist. Zadnjič je baba po samo eni šniti tako močno pobruhala kauč in komander na njemu da se mi je graužalo kodo za odrasle odtipkat kar se meni redko zgodi.

     • Peter

      Ampak si zmogu. Brez kode za odrasle člouk ne more zaspat, no.

   • karpelec

    Ha, ha- a ima mladenič škotski kilt?

    • rubec

     Imel ga je ja.

 • janez zorman

  Upam da Ermanove ne spustijo več same na EU sestanke. Ta babnica nam bo še tisto zapravila, kar Milanu ni uspelo.

 • rubec

  Bohve če imajo tiste korejske rakete še kaj placa za Ermanovo. Bo vsaj enkrat zares v atmosferi.

  • karpelec

   hi,hi, tam bi še težje difala.

 • Peter

  Je pa škoda, da straši od tega Burgerja niso imeli nobene fantazije.
  Lahko bi mu dali ime Ham, no.

  • rubec

   So napako popravili pri njegovemu bratcu. On je Pomfri.

   • Peter

    Sestra je pa Fišendčips, al kva, no?

    • rubec

     Sestro so že po enem tednu oddali v nek zakoten samostan. Ne da ni prenehala jokati ampak kvakati tako da so se jeli spraševati od kod zdaj njim mcdonald duck.

     • Peter

      Old Mcdonald had a farm Io Io o…

 • Peter

  Spoštovanje zavez?
  Pa dejte ga srat, no, a smo balkanci al nismo?

 • stajerc5

  Zakljucek za danes:
  Dolzni smo kockastim cca. 400 milijonov
  Kazni moramo placati cca. 360 milijonov, ce ne placamo najprej kockastim, in se ne proda!
  Razlika= Vrednost prodanega Rdecega bankomata- NLB ,(minus)40 milijonov
  Rezultat= Moramo se resiti se ene dokapitalizacije NLB(iz nasega zepa) v visini 360 milionov, ki je ze pre-dokapitalizirana za cca. 1.5 Miliarde v casu absolutne sivilje
  .
  Prodano, kakorkoli prodano je se vedno najbolje prodano!
  Lahko noc….

  • Peter

   Ti s čist preveć pametan.
   Ti puvej zokitu pa unim negovim kolk jim bo u žep padal, drug jih itak ne briga.
   Ja, lahka naj bo, no…

   • stajerc5

    Pjoter, sem sel scat in sem videl, da me hoces sa mekanim c.., a mas yogoglobalno tipkarnico?

 • Janez

  No !
  “ŠALA”

  A VIDIŠ – ” KRTAČA” !
  Slabo kaže tebi in vsem ex KP, ZK “FAKE- LEVIM” TUDI !
  Že
  TEBE SAMEGA ” – NOČE NIHČE – KUPITI. Nihče noče NIČ dati zate. Za NLB nekaj le bojo dali..
  Tudi
  TVOJE ” GNILE, UVELE SOLATE ” , KI JO PRODAJAŠ TU NA TEM PORTALU. Nihče ne kupi.
  Za
  PRODAJALCA NA PLACU – NISI DOVOLJ DOBER.
  Vsak prodajalec na tržnici ve, da se slabe robe – enostavno? Ne da prodati.
  Ti?
  PA OČITNO TEGA NE VEŠ – IN NAM VZTRAJNO PRODAJAŠ? Gnlo solato. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  ZMOLI ENO ” ZDRAVAMARIJO” – ZA ZDRAVJE ? Tvoje pameti.

  Zrava Marija

  https://www.google.si/search?q=zdrava+marija&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwjS96vnno_XAhWQF8AKHXIhBZcQ_AUIFCgD&biw=1280&bih=800

 • Peter

  Jebeš ti okostnake v omari, če te takale piranja prčaka doma, no.

  • Janez

   Pri tej
   BI PA BOLJ TENKO PISKAL. JE PRIJAZNA. PRIDNA MRAVLJICA.
   A?
   GOSPA NAJRAJE BERE PAPIRJE, NA KATERIH SO ŠTEVILKE..
   ZATE
   SE ŠE ZMENILA NE BI. Sicer mi je pa bolj ok kot tisti dr. Mramor.. L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   SOOČENJE
   PAHORJA IN ŠARCA
   PREJLE – PRI UROŠU SLAKU.

   http://m.24ur.com/novice/volitve/pahor-kot-predsednik-boste-zavrli-spremembe-sarec-cas-je-za-nove-politicne-obraze.html?bl=0

   • Peter

    ZA NJO SE NE BI ZMENIL
    niti najmanj. MRAVLJICE GRIZEJO, IMAM RAJE DAME; ki so nekoliko Lepše ZA POGLEDAT:
    KAJ BERE ONA GOSPA MENE, NITI ne ZANIMA: DOKLER DA MIR; HVALA BOGU;
    ČE TI JE OK, SAJ veš, PELJI SI JO DOMOV:
    LP

  • rubec

   Enkrat sem še kot otrok moral spit ermanov čaj. Sem dobil take oči izbuljene da sem mislil da sem kučan. Da bom pa kdaj žensko lahko dobil pa nisem verjel ne mami ne otroškemu psihologu.

   • Peter

    Madona, niti po ermanovem čaju?

    • rubec

     Niti moškega ne.

     • Peter

      Ja, ampak mene zanima čaj, ne dedci, no.

 • Janko Gedlička

  Bil sem prepričan, da sem Slovenec, parazočarano opažam, da nisem, saj naša sedanja vlada tako kot
  predhodne prejšnje, razen „janševih“ vlad razglaša, da prodaja NLB ni v nacionalnem interesu , vendar vsaj v mojem interesu pa je.Kaže, da so Slovenci samo tisti, ki jim je v interesu, da banka ostane državna, da iz nje kradejo „vitezi globoke malhe“ kralja Kučana, mi pa jo bomo v nedogled sanirali in plačevali celo kazni. Kaže,da so Slovenci samo ti vitezi iz Kučanovega foruma 21 in je Slovencev vendarle malo. Toda ne, saj jih volivci podpirajo, kovolijo najbolj „moralno“ stranko, ali pa sploh ne volijo. Ob zadnjih volitvah sem zopet opazil, da je Slovencev kar veliko, malo pa nas je, ki bi sicer radi bili, vendar nismo, ker imamo interes živeti vurejenem gospodarstvu, kjer je svoboden trg brez privilegijev zagotovljen, nimamo pa Kučanovega „nacionalnega“ interesa, ki
  privilegira njega in njegove srčne viteze. Zanje je Kučan na nedavni borčevskiproslavi porabil izgovor, ki mu ga je pes na repu prinesel, ko je ob prizadevanju Kataloncev za osamosvojitev grmel proti Bruslju, da je samo denar njegova stvar, osamosvojitev pa ne. Očitno za osamosvojitev Katalonije v nasprotju kot za samostojnost Slovenije le goji intimno željo, samo, da bi NLB ostala bankomat njega in njegovih vitezov.

  Gospod dr.Anže Logar, pomagajte nam! Oprostite,saj vem, da ste vse naredili, kar je mogoče, toda !nacionalni“ interes je močnejši.

  • rubec

   *******

  • Karmen

   Dragi Janko, se popolnoma strinjam s teboj. Po zadnjih volitvah sem globoko razočarana nad Slovenci, -prvič zaradi nizke udeležbe, drugič zaradi izvoljenih kandidatov. Očitno še ni prišel čas , da bi živeli tako, kot si napisal ti. Sem pa v dilemi, kaj narediti, ali še naprej moliti in se obračati na naše mučence, da naj izprosijo pri Bogu pametne volivce, ali pa iti na cesto in izvesti revolucijo.

   • KIKI

    Molitev se je žal iztekla! Na ulice! …ali pa s korobačem v Murgle ali v slaščičarno
    Zvezda ! Tam se nahaja satansko leglo!

   • Janko Gedlička

    Spoštovana Karmen! Hvaležen sem, da že moliš v prid Slovenije, ampak s svojo dilemo, se pa le obrni na župnika. Jaz sem prekratek.

    • Karmen

     Župniki zagovarjajo molitev in zanimivo, pomagala je pri drugem referendumu o družinskem zakonu. Noč pred referendumom smo molili po vseh cerkvah v Sloveniji.
     Zgleda, da se morajo generacije Slovencev pokoriti za grehe komunistov, da bo v Sloveniji tako, kot pišeš ti in si nas tega veliko želi.

     • Janko Gedlička

      Karmen očitno imaš dobro izkušnjo. Pridružil se ti bom v molitvi. Spomnil sem se Jezusovih besed – upam, da me demenca še ni povozila in se prav spomnim – : “Kjer sta dva ali trije združeni v molitvi, sem jaz sredi med njimi.” Verjamem, da je v pristni molitvi, ki prihaja iz srva, moč. Nič pa ni narobe, če se človek, ki je ogrožen – in ogroženi smo od globokih malharjev – postavi na zadnje tace in pokaže zobe.

     • Karmen

      Lepše in boljše ne bi mogel povedati, tudi glede ogroženosti. Biti kristjan, ne pomeni, da lahko z nami pometajo. Dolžni smo opozarjati na napake in grehe.

 • Peter

  Kaj imate raje?
  Da vas zvečer pričaka doma piranja (slika na levi), ali da vam bankomat (slika na desni) pove, da ste na nuli?

  Meni Joži da na puf, tko da nimam nobene dileme, no.

 • sunday

  človek pri vsem tem lahko reče samo – prokleta banda, a ljudi, lastne ljudi bi pa za cent zadavili – to lahko počne samo skrajna rdečuharska teroristična banda!!!

  • sloustava

   Si sel na volitve? Ce JA, potem imas seveda prav, ce ne, jih podpiras in se na tem portalu samo napihujes!

 • sunday

  TITO – Tajna Internacionalna Teroristična Organizacija!!!

 • bubamara

  Uf. Prezahtevno branje. Janša je kriv, da smo morali poplačati 2.2 milijarde dolga nlb.

 • WatsonForus

  Kar naj plača sama – baba smotana!

 • xtc

  Nepercenljivo-kučanovo levaški bankomat odhaja pa-pa,vraničarko s v Bruslju brcnili v r**** ja tudi EU je kanili zakaj levaki ne dajo NLB ker je poleg bankomata za njih tudi pralnica denarja za terorizem.
  Iran gateNLB -Lasst Grussen.

 • dob

  Ma kakšen strah neki, zdaj že mirno rečejo, da ima IKEA nov program omar, kjer so okostnjaki že tovarniško not.

 • Vucko Potoski

  prvih 10 fizičnih varčevalcev ljubljanske banke imajo vsak več kot 3 milijarde eu prihrankov, le kdo naj bi to bili…???????????????

  • DJURO SUMAR

   Torej ne bo problem plačati tistih par milijončkov. Banka mora ostati v naših rokah, saj je to predpogoj za suverenost. Pa Mercator odkupiti nazaj.

 • mapu

  Packa nemarna……
  Boli jo p… on ima dovolj do konca življenja, briga jo za davkoplačevalce.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!