fbpx

Objavljen razpis za nakup novih potniških vlakov

Foto: STA

Nadzorni svet Slovenskih železnic je 31. maja dal soglasje za objavo razpisa za nakup 25 novih potniških vlakov, z možnostjo nakupa dodatnih petindvajsetih. Z razpisom, ki ga je predlagalo poslovodstvo Slovenskih železnic, je največje slovensko logistično podjetje postavilo zgodovinski mejnik.

Investicija, vredna dobrih 150 milijonov evrov, brez opcije, je največja investicija v vozna sredstva v zgodovini potniškega prometa Slovenskih železnic. Prvi novi vlaki bodo na našem železniškem omrežju vozili predvidoma konec leta 2018 oziroma v začetku leta 2019. Poleg tega bodo Slovenske železnice do leta 2025 prenovile tudi celoten vozni park potniškega prometa.

Potovanja z vlakom bodo bistveno bolj udobna
Podjetje SŽ – Potniški promet z objavo razpisa za nakup novih vlakov stoji na pragu nove dobe v zgodovini Slovenskih železnic.

Potniki bodo z novimi vlaki po Sloveniji potovali bistveno bolj udobno kot doslej. Skupaj s številnimi drugimi storitvami, s katerimi bodo SŽ v prihodnjih mesecih in letih izboljšale potovanje z vlaki, se bo bistveno izboljšala kakovost javnega prevoza v Sloveniji.

Ne samo, da se bo lahko okrog 15 milijonov potnikov, kolikor jih SŽ prepeljejo na leto, vozilo v novih, sodobnih vlakih, temveč bodo lahko med vožnjo brskali po spletu, prek njega kupovali in rezervirali vozovnice, jih shranili na mobilne telefone idr. Skratka, potovali bodo precej bolj udobno in sproščeno.

Nakup novih vlakov je eden od najpomembnejših strateških projektov Slovenskih železnic v potniškem prometu.