fbpx

Obrtno-podjetniška zbornica: Naš odstop od socialnega sporazuma je logičen in neizogiben

Upravni odbor Obrtno-podjetniške zbornice je danes soglasno izglasoval odstop od socialnega sporazuma. Za odstop so se odločili, ker vlada Mira Cerarja po njihovem mnenju nima posluha za njihove predloge in ne le zaradi redefinicije minimalne plače.

»Od socialnega sporazuma ne odstopamo le zaradi redefinicije minimalne plače, ampak predvsem zaradi splošnega neupoštevanja vseh naših predlogov in zahtev s strani vlade. Vlada nima posluha za obrtnike in podjetnike, zato tudi OZS odstopa od socialnega sporazuma,« je danes na seji upravnega odbora dejal predsednik OZS, Branko Meh.

Minimalna plača je samo kaplja čez rob
Iz Obrtno-podjetniške zbornice so sporočili, da bi lahko njihove nasvete poslušali že na podlagi tega, da je v malem gospodarstvu zaposlenih okoli 50 odstotkov vseh zaposlenih v Sloveniji. »Upoštevali nas niso ne pri davčnih blagajnah, ne pri regresnih zahtevkih, ne pri dvojnem statusu upokojenih obrtnikov, ne pri javnih naročilih in ne pri minimalni plači,” se je na seji Upravnega odbora hudoval Branko Meh.

Odstop OZS zadnji v seriji odstopov od socialnega sporazuma
Od socialnega sporazuma je do zdaj odstopila Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov. Gospodarska zbornica Slovenije pa pri pogajanjih sploh ni sodelovala.

Ž. K.