fbpx

Optimistična napoved: Delodajalci za prvo polovico naslednjega leta napovedujejo okrog 33 tisoč novih zaposlitev

Foto: STA

Potem ko je Statistični urad Republike Slovenije zabeležil, da je v državi trenutno 904.434 delovno aktivnih, kar je največ doslej, je prišla na plano še ena dobra novica. Iz najnovejše raziskave Zavoda RS za zaposlovanje je namreč razvidno, da so obeti delodajalcev glede gibanja zaposlenosti v prvi polovici leta 2022 pozitivni. Napoveduje se namreč 2,8-odstotno rast števila zaposlenih in okrog 33 tisoč zaposlitev. Napovedi so še posebej obetajoče v gradbeništvu, gostinstvu in številnih drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih.

V gradbeništvu se napoveduje 9,5-odstotno rast zaposlenosti, v raznovrstnih poslovnih dejavnostih 5,6-odstotno rast, v gostinstvu 4,9-odstotno rast, v drugih dejavnostih 4,8 odstotno rast ter v prometu in skladiščenju 4,5-odstotno rast. V nobeni izmed dejavnosti delodajalci ne napovedujejo upada v številu zaposlenih.

To je kader, ki ga bodo delodajalci najpogosteje iskali
Na Zavodu RS za zaposlovanje  sodeč po odgovorih delodajalcev predvidevajo, da se bo v naslednjih šestih mesecih iskalo okrog 33 tisoč delavcev. Gre za načrte, ki se navezujejo na iskanje delavcev na račun nadomeščanj (porodniški dopusti, upokojitve, dopusti za varstvo in nego otrok), začasnih zaposlitev (sezonske zaposlitve, iztek starih pogodb, fluktuacija, poznejše vnovične zaposlitve), v določenem deležu pa gre tudi za nova delavna mesta. Najpogosteje bodo delodajalci iskali voznike težkih tovornjakov in vlačilcev, zidarjev, varilce, prodajalce, delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, druge delavce za preprosta dela, elektroinštalaterje, natakarje, skladiščnike, uradnike za nabavo in prodajo ter poklice za zdravstveno in socialno oskrbo na domu.

Vir: ZRSZ

Od pomladi dalje so se po ugotovitvah zavoda precej povečala neskladja na trgu dela. V prejšnjih šestih mesecih se je s pomanjkanjem ustreznih kandidatov za zaposlitev soočalo 51,2 odstotka delodajalcev. 27,4 odstotka delodajalcev pri iskanju primernih kandidatov za zaposlitev ni imelo težav,  21,3 odstotka pa je bilo takih, ki se s težavo niso srečali, ker sploh niso imeli potrebe po iskanju novega kadra. Med tistimi, ki so se soočali s pomanjkanjem primernih kandidatov, so bila v večini večja podjetja, kar 75,7 odstotka jih je namreč imelo to težavo. Med srednje velikimi podjetji se jih je s pomanjkanjem ustreznega kadra soočilo 59,8 odstotka, med malimi podjetji pa 47,8 odstotka.

S pomanjkanjem ustreznega kadra se je največ delodajalcev srečalo v naslednjih dejavnostih: kmetijstvu in lovu, gozdarstvu in ribištvu (77,4 odstotka), gradbeništvu (62,1 odstotka), gostinstvu (61,2 odstotka), zdravstvu in socialnem varstvu (59,4 odstotka). Sledile so promet in skladiščenje (59,3 odstotka), druge raznovrstne poslovne dejavnosti (58 odstotkov) in predelovalne dejavnosti (54,2 odstotka). Dve tretjini delodajalcev (66,7 odstotka le teh) meni, da kadra, ki se ga išče, na voljo ni, 18 odstotkov meni, da so slabi delovni pogoji, kot so nizke plače, delo ob vikendih in večizmensko delo tisti, ki kandidate odvračajo od tega, da bi se prijavili na razpisano delovno mesto. Neustrezne kompetence, znanje in veščine kandidatov po prepričanju 12,7 odstotka delodajalcev predstavljajo glavni problem v iskanju kadra.

Foto: Pixabay

Pri velikih delodajalcih še posebej navzoča skrb okrog iskanja ustreznega kadra v prihodnje
52 odstotkov delodajalcev, torej dobra polovica, je prepričanih, da bodo imeli pri iskanju delavcev v prihodnosti težave. Pri velikih delodajalcih je tovrstna skrb še posebej navzoča. Pri iskanju delavcev težave napoveduje tudi 54,5 odstotka srednje velikih delodajalcev in 50,5 odstotka majhnih delodajalcev. 47,9 odstotka delodajalcev ne pričakuje, da bodo imeli težave pri iskanju novih pridobitev. Delodajalci iz gostinstva, zdravstva in socialnega varstva so tisti, ki so najbolj zaskrbljeni zaradi tega. Več kot 70 odstotkov je namreč takšnih, ki pričakujejo težave pri iskanju delovne sile.

Dvakrat letno zavod vodi raziskavo z naslovom Napovednik zaposlovanja izvaja dvakrat na leto z namenom, da pride do vpogleda v kratkoročne načrte zaposlovanja ali zmanjšanja števila zaposlenih ter morebitne trenutne in predvidene prihodnje težave pri kadrovanju. Oktobra in novembra je bila opravljena omenjena raziskava, v njej pa je sodelovalo več kot 3 tisoč delodajalcev z desetimi ali več zaposlenimi iz vse Slovenije, poroča STA.

Nina Žoher