fbpx

Pot v katastrofo – po ogorčenju Akrapoviča in Boscarola nad levim šesterčkom o odhodu v tujino razmišlja še najmanj 20 podjetnikov!

Foto: STA

Negativne posledice vsebine koalicijske pogodbe levega šesterčka se že kažejo v praksi. Zaradi napovedane brutalne obdavčitve po napovedi najuspešnejših podjetnikov Igorja Akrapoviča in Iva Boscarola, da bosta posel umaknila iz Slovenije, skupina najmanj 20 podjetnikov razmišlja, da bi svoja podjetja in osnovna sredstva, ki so se ustvarjala vsaj dve generaciji, preselila na Hrvaško. Vsi se namreč zavedajo, da želi vlada Marjana Šarca z davki povsem ubiti malo podjetništvo in male podjetnike.

Podjetniki razmišljajo o selitvi na Hrvaško, ker naj bi tam kmalu začel veljati bistveno ugodnejši zakon za podjetja. “Vsem nam je jasno, da vlada želi povsem ubiti podjetništvo, zato je, kot se šušlja in kot napovedujejo od uspeha pijani levičarji, naslednja poteza povsem jasna. Nacionalizacija vsega premoženja in pot v čudoviti socializem venezuelskega tipa,” je jasna skupina podjetnikov.

Podjetniki poudarjajo, da je povsem jasno, da bodo nove obdavčitve povsem ubile podjetnike, zato se bodo hipoma znašli v primežu dolgov, nihče na svetu namreč ni zmožen plačevati tako brutalnih davkov. Poleg tega opozarjajo, da bodo razne inšpekcije v hipu našle bizarne kršitve in oglobile že tako preveč obdavčene podjetnike. “Čez leto ali dve pa nas bodo odrešili s prijaznim odvzemom lastnine in jo (kako dobrosrčno) podržavili. To bodo javnosti predstavili na tak način, da ji bodo (vsaj polovica volilnega telesa ) še ploskali in rekli “bravo, pr***** je treba vse pobrati.”

Foto: epa

Razočarani podjetniki, ki so se obrnili na nas, izpostavljajo, da je jasno, da bo do odvzema lastnine prišlo, pri tem pa dodajajo, da je postalo očitno, da so volitve povsem nepomembne. “Tudi, če desna opcija dobi 45 odstotkov, se bo zbralo 55 odstotkov luzerjev (kot sedaj), ki bodo na ta način vladali večno.” 

Aparat globoke države očitno premočan
“Jasno je, da bomo svoja podjetja prestavili. Če ne na Hrvaško, pa v Avstrijo. Jasno je, da je zadnjih nekaj dni precej podjetnikov že odkanaliziralo denar (gotovino iz bank).” Ob tem pa podjetniki poudarjajo, da je očitno vladajoč aparat globoke države premočan, saj ni dovolj aktivne populacije, ki bi se upala upreti. Pri tem pa izpostavljajo šopirjenje Luke Mesca, Violete Tomić, Mihe Kordiša, Dejana Židana …). Za dobro vseh nas si lahko želimo, da ne postanemo naslednja Venezuela, a če bo koalicija trmasto trmarila naprej po nareku Levice, je ta scenarij žal neizbežen.

N. Ž.