Podjetnika Iva Boscarola je strah, kaj ga čaka s prihodom Šarčeve vlade: “Slovensko zasebno podjetništvo so prodali za ministrske plače v naslednji vladi”

Foto: prinstcreen

Direktor podjetja Pipistrel Ivo Boscarol je v četrtkovih Odmevih na nacionalni televiziji vladi, ki se sestavlja, nalil čistega vina. Ob tem pa je nadvse zaskrbljujoče, da bo očitno Šarčeva vlada po zaslugi spremembe zakonodaje, ko bodo podjetja obdavčena celo 50-odstotno, pregnala še tiste poštene podjetnike, ki že dolga leta polnijo državni proračun z rednim plačevanjem davkov. “Verjemite, da podjetja ne bodo tega lahko prebavila,” je iskreno dejal, kaj čaka Slovenijo, če bodo Marjan Šarec in njegovi ministri začeli uresničevati osnutek koalicijske pogodbe.

Voditeljica oddaje Rosvita Pesek je Iva Boscarola povprašala o spremembi davčne zakonodaje, ki se pripravlja, na kar se je eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov tudi v svetovnem merilu odzval zelo ostro, torej da bo razmislil tudi o selitvi v tujino, če bo prišlo do sprememb davčne zakonodaje v Sloveniji. Jasno je, da ta sprememba zakonodaje ne bo prinesla nič dobrega in bo iz države pregnala še tistih nekaj uspešnih podjetnikov, ki zgledno plačujejo davke. “Verjetno nisem edini, ki tako razmišlja,” je Boscarol postregel z žalostno resnico. “Najprej, ko sem prebral osnutek koalicijske pogodbe, sem mislil, da gre za neslano šalo, potem, ko sem se pogovarjal z nekaterimi ministri in ko sem dejansko videl, da so prodali slovensko zasebno podjetništvo za ministrske plače v naslednji vladi, me je postalo strah. Dandanes imamo normalno obdavčitev kapitalskih dobičkov oziroma dohodkov. Nova koalicijska pogodba predvideva, da bo šlo vse, vsi kapitalski dohodki, od obresti do dohodkov od prodaje, dobička, vse gre v dohodnino. To pomeni, da tudi če smo sedaj nekatera podjetja 20 let vlagala v svoje podjetje in smo puščali dobiček notri, bomo sedaj obdavčeni 50-odstotno. Verjemite, da podjetja ne bodo tega lahko prebavila.” Ob tem je nazorno pojasnil: “Če imate podjetje za prodati in bo polovico pobrala država, verjemite mi, da bodo podjetniki raje šli v normalna davčna okolja.” Dodal je, da če bodo šli podjetniki v normalna davčna okolja, se pričakovano ne bodo nikoli več vrnili v Slovenijo.

Razkril je, da je njegovo podjetje v četrtek prejelo klic od agencije, ki že ponuja možnosti preselitve podjetij oziroma sedežev podjetij v tujino, “ker bosta sedaj tudi že Italija in Avstrija bistveno ugodnejši od nas. Mi smo pričakovali, da bo v novi zakonodaji nova vlada poslušala to, kar govorimo, da bi dobiček lahko delili z zaposlenimi, da bi bili bolj motivirani, da bi ta dobiček res šel tistim, ki ga ustvarjajo, sedaj pa bo šel v državni proračun.”

“Če mislimo slovensko podjetništvo tako poteptati oziroma če bo ta koalicijska pogodba res zaživela, lahko računamo, da bo samo še javni sektor polnil javni sektor,” je še zaključil Boscarol.

Del njegovega intervjuja poglejte tukaj:

M. S.

 • plavi-mil

  Podjetniki so se zbudili, lepo bi bilo vedeti, koga so volili?

  • Waltter

   Samo Ivo je enak princip podjetnika ko Bela omela :-)

  • Franc Šink

   Sploh niso šli na volitve.

   • Slovenka

    Ker so baje vsi isti in posel je posel. Potem pa jokcajo v Odmevih.

  • karpelec

   …pa ne prebudili.

 • PIA PlA

  O, kdo se oglaša. V Sloveniji je dobil milijona za razvoj, potem pa zbrisal v Italijo in naprej. Res je polno prodanih duš. Lahko se je iti podjetništvo s tujimi milijoni, ki ti jih nikoli ni treba vrniti. Pa še slovenskih davkov ne plačuje. Res super!

  • Waltter

   Od miljona se on ne bi mogel ziveti, je pa zato pokasiral okoli 6,7 mio ce ne se vec. Res pa je zbrisno v Italijo kjer tece sedaj na mestu v prostem teku, kajti nekako mu ne gre v racun da slovenska vlada noce vec financirati njegovega novega podjetja v Italiji, kjer od tega ne bi imela nic. Pocakajte Ivo po in pred vsakimi volitvami napade, pol mu pa nekaj dajo pa je tiho…

   • PIA PlA

    V srednji šoli se je ljubiteljsko ukvarjal s fotografijo, z letalskim modelarstvom in s politiko. Od leta 2004 Boscarol tudi aktivno sodeluje pri izboljšanju razmer za podjetništvo v Sloveniji kot član strateškega sveta za gospodarski razvoj slovenske vlade, od leta 2005 dalje pa kot član odbora za reforme, podskupine za davčno reformo, član sveta za gospodarstvu prijazno javno upravo slovenske vlade ter član odbora za reforme, podskupine za spodbujanje konkurence in konkurenčnosti 2005. (Tako Wikipedia)

    Torej razumemo zakaj subvencije prav njemu.

  • ZatonMesecnikov

   V Italijo je šel, ker Slovenska Agencija za Civilno letalstvo ni premogla toliko delovnega napora (kljub 53 zaposlenim), da bi z ZDA podpisala ustrezne sporazume, ki bi Boscarolu pa še komu omogočali prodajo njegovih izdelkov tam.

  • dare326

   Večina subvencij je šla za nove zaposlene, kar pomeni, da mu je ostalo več za razvoj. V Italiji je zato, ker vlade niso bile sposobne podpisati sporazuma z ZDA. Še agencije za letalstvo niso sposobni kvalitetno organizirati.

 • Ampak jaz res ne razumem te Boscarole pa akrapoviče in ostale.
  Slovenija (država, oblast, ) je do podjetnikov skrajno sovražna, zato jih res ne razumem zakaj tako zelo vztrajajo tukaj. OK, obdržiš nekaj malega (razvoj, …) kar je predrago selit ven, proizvodnjo, prodajo pa preseliš v normalno okolje.

  Skrajni čas je, da vsi podjetniki od prvega do zadnjega preberejo knjigo ‘Atlas Shruged’ in sledijo zgledu glavnih junakov iz te knjige. Edino, kar lahko premakne stvari na bolje: je generalni štrajk vseh podjetnikov. Šele takrat bodo mogoče slovenci spoznali, kdo je resnično tisti, ki vzdržuje vse.

  • Waltter

   Akrapovic ustvarja in ljubi okolje v katerem deluje, Ivo pa ljubi denar iz drzavnih jasli. Ti je zdaj jasno?

   • Ryuk

    Boscarolov Pipistrel plačuje veliko več davkov, kot pa dobi subvencij od države. Štekaš?

    • Wizeman

     Ne na pamet.

   • učko

    Preveč ti idealiziraš akrapoviča. Bil sem tam dolgo let in lahko ti samo svetujem, da si malo bolj realen.

    • Osti jarej

     …kapitalist,kot kapitalist…..delavci naj bi delali zastonj…pravzaprav bi naj še plačali,da bi sploh lahko delat prišli….sami bi si pa dobičke delili pa državne subvencije….vse za narodov blagor

     • ZatonMesecnikov

      Delavcu nič ne ostane, ker morajo živeti takšne kot soi ti, pa neko Zvezdano z zaslužnimi penzijami….

   • zokispoki

    Cisti mazohizem !

  • učko

   Zakaj bi se pa pustil pudit ta rdečim fašistom ?!!!! Komunajzli so bli tik pred tem, da na koncu 80 in začetku 90′ popušijo do konca. Ker pa je bila “pomladna koalicija” sestavljena iz samih izdajalcev, imamo sedaj to, kar imamo. Rdečkarji so odlično organizirani in za to uspešni. Na drugi strani se pa vsi sam nekej delajo pametne in nič druzga in seveda “pušijo”. Če bi se samo podjetniki in zaposleni organizirali proti režimskim birokratom, bi jih povozili tako na volitvah kot še kje drugje. No, tukaj so pač različni interesi in nesposobnost za kaj takega in sedaj imamo kar imamo.

   • marker

    SLS je naredila veliko škodo demokraciji v naši državi. Podobnika in krt Oman, bivši predsednik SZDL. Sicer so jim volivci izstavili račun.

  • Gasper Zorman

   Slovenci so glede na rezultate zadnjih volitev ekonomsko in politčno nepismeni, saj ne razumejo, da denar za delovanje sistema pride iz naslova pobranih davkov, slednje pa lažje plačujejo močna in zdrava podjeta, slednja pa najdemo v učinkovitih gopodarstvih, ki pa jih ne najdemo v državah s socialistično, kaj šele komunistično miselnostjo. Slovenci bodo to razumeli šele, ko se bo ekonomska situacija močno poslabšala. Bodočo levo Šarčevo vlado uspešni podjetniki ne zanimajo oz. jih vidijo kot nebodi jih treba, v očeh ekstremno leve Levice pa predstavljajo celo razredne sovražnike. Levice ne skrbi odhod vseh uspešnih podjetij iz države, saj so mnenja, da bodo davke tako ali tako plačevala državna podjetja. Hkrati pa Levica ne verjame ali pa ne razume, da so gonilo razvoja vsake družbe podjetni ljudje, ki pa bodo zaradi bližine urejenih ekonomskih okolj v sosednjih državah Slovenijo preprosto zapustili, v Sloveniji pa bodo ostala zgolj državna podjetja in pa podjetja, ki bodo blizu vladajočemu režimu. Odsotnost konkurence bo močno vplivala na življenjski standard povprečneg Slovenca, ki ne bo zaposlen v javni upravi. Da bi se zgodila ravno Venezuela v Sloveniji ne verjamem, saj smo hvala bogu, alahu, krišni, josipu brozu titu in stanetu dolancu, vseeno v EU, ki bo slej kot prej tako kot Grčiji, norcem iz Slovenije nadela uzda, definitivno bo pa standard padel, zaostali pa bomo za večino držav bivšeg vhodneg bloka,ki se takih norih ekonomskih eksperimentov ne gredo.

 • rubec

  Boskarolčina imel si možnost že na soočenjih pred volitvami slovenski javnosti povedati da se voli janšo in nobenega drugega. Že podatek da bo znižal davek na dobiček je bil za normalnega človeka dovolj. Da bi pa na TV rekel še ŽIVEL JANEZ JANŠA je pa od tebe pričakovati verjetno iluzorno.

  • To je pa sploh največja bedarija. Podjetniki jamrajo, ko pa je potrebno pokazat mal hrbtenice, pa samo neko momlanje in lezenje levosučnim strankam v rit.
   Ga ni bilo pojetnika, ki bi pred volitvami glasno in odločno rekel, kar je treba. Saj so mal ‘mrcvarli’ mesečnika na poop tv, ampak to bi moralo letet na vse levaške in jugonostalgične stranke.
   Na tokratnih volitvah smo imeli 25 strank in če bi podjetniki podprli koga od izvenpralamentarnih (donacije za promocijo, javna podpora, …) bi bila danes drugačna zasedba parlamenta in definitivno nekdo drug za predsednika vlade.

   • tohuvabohu

    Zanimivo, da na TV venomer gledamo kroženje enih in istih velefac iz “gospodarstva”. Ti ljudje se spoznajo na svoje prodajne artikle: Boscarol na aviončke, Akrapovič na auspuhe, Pliberšek na okna, Batagelj na proteusa, o ekonomiji pa vedo bore malo. Ne ločijo prihodka od dohodka, dobička in dividend, ne poznajo davčnih zadev, kaj šele da bi znali karkoli dobro utemeljiti, kar bi prepričalo ljudi in politiko. Kažejo jih kot živali v živalskem vrtu, narod se pa zabava. Izpadejo kot grebatorji, skopuhi, izkoriščevalci, kapitalisti. Komu in čemu to koristi? Sloveniji že ne.

    • rubec

     **************

    • RATATA

     Vsem ki jim dopustijo pred kamere dobro sedejo državne in eu subvencije ….

     • rrrrr

      Ratata, prjatu, s temlam si glih še en litrček terana zaslužu!

     • RATATA

      Ga mam res rad! Tudi ljudi, ki ga pridelujejo.

    • Valter BraniSlav

     Je bolje da te izkorisca Mesecnik.ali Boscarol?

   • Ivan

    Uspešni podjetniki so navajeni delati ne pa mešati megle.Zato jih je potrebno tudi razumeti,da na soočanjih, z mešalci megle, niso najbolj uspešni.

    • karpelec

     Poizkusiti pa ni greh.

  • Ivan

   Če bi izrekel “živel JJ” bi verjetno bil že na Dobu.Namreč “Partija ne oprašta” so včasih govorili stari komunajzli in veselo pospravljali svoje ideološke nasprotnike.

   • tohuvabohu

    Če je bilo treba, pa tudi somišljenike.

    • marker

     Tako je. Revolucija (komunizem) žre svoje otroke. Po uporabi zavrzi.

 • Osti jarej

  ………kapitalist,kot kapitalist…..delavci naj bi delali zastonj…pravzaprav bi naj še plačali,da bi sploh lahko delat prišli….sami bi si pa dobičke delili pa državne subvencije….vse za narodov blagor

  • Duhec

   Etika in morala sta izumrli. Vse drugo je le posledica tega.

   • ZatonMesecnikov

    Etiko im moralo so likvidirali Borci NOB leta 1945….

    • Duhec

     Dej no dej.

     • ZatonMesecnikov

      Socializem je zgradil novega človeka. Sedaj ga pa imamo….

     • Osti jarej

      .. jp….politikanta

     • ZatonMesecnikov

      pa penzioniranega samoupravljalca….

     • traktor

      Ki uničuje potomce.

    • Osti jarej

     ….proteza ti skače

     • ZatonMesecnikov

      Skačejo socialne proteze, ker so slabe kvalitete, čeprav so najdražje. jaz na vrsto za njih verjetno nikoli ne bom prišel.

      Če se danes vpišem, bom verjetno že pokojen, preden pridem na vrsto. Tako kot Vzhodni nemci, ki so pod levičarji, ki so ga vpisovali ob rojstvu otroka v vrsto za trabanta.

      Socializem pač….

   • tohuvabohu

    Najprej je izumrla etika, potem pa še morala. Ali pa je bilo obratno?

  • ZatonMesecnikov

   kaj pa ti, ki se celo življenje vlačiš po nekim javnem in socialnem? odkod pa denar za tvoje prihodke?

   zato pa delavcem nič ne ostane….

   • Osti jarej

    ..zame dela moj mož

    • moon

     OK.. Sponzorusa potem.

     • Osti jarej

      ..kretenov kar ne zmanjka….

     • moon

      Jap. po tvoje ste jih premalo zmetali v jame… rezultati so tu!

     • Osti jarej

      ….amm,tega pa od mene nikoli nisi slišal-prebral…pravim le,da ima palica dva konca..z enim udariš,z drugim jih dobiš po buči…….

    • ZatonMesecnikov

     Borčevska renta?

     • Osti jarej

      …moji,ki so bili partizani,nikoli niso dobivali borčevskih pokojnin….tisti,ki so vojno preživeli….jim je bilo pod čast,da bi zanje fehtali…za razliko od nekoga,ki je svojemu dnanajstletnemu sinu zrihtal “donacijo države”,zaradi sodelovanja v vojni za slovenijo……bruuuuuuuuhahaha…..

     • ZatonMesecnikov

      tako pišejo mainstream mediji. Večkrat je bilo zanikano.

      na bruhanje pa gre meni, da pljuvate po Ivanu janezu, najboljše kar premorete je pa Šivilja, pa Kahl, pa Jani, pa Brglez, pa Moralni pa Komik….

      Ko boste premogli kaj boljšega, se pa oglasi….

     • Osti jarej

      …ja?…mediji torej pišejo laži?… jih je že tožil,ker si izmišljujejo neresnice?….ni?….no,ko boš imel kaj po pravici za povedat,pa kokodakaj

     • ZatonMesecnikov

      resnica je samo to, kar Levičarju sede v kontekst.

      Stara ljudska modrost.

 • ZatonMesecnikov

  Ivo ima že proizvodnjo čez mejo, njemu je najmanjši problem. Pa na Kitajskem.

  Ne potrebuje tukaj sodelovati v nekem družbenem eksperimentu izenačevanja v revščini….

 • Duhec

  Več maš, več daš oz ti vzamejo. Ko se bomo zavedali svoje minljivosti, se nam to več ne bo zdelo tko grozno.

  • ZatonMesecnikov

   ko tvoj možek privatnik skubi naivne Slovenčke s polaganjem ploščic, ga pa trepljaš. priden možek….

   • Duhec

    Pojma nimaš. Res škoda besed.

  • Osti jarej

   …o,pa ja……največ del imjo s tem,da hvatajo krivine……si pač najamejo kakega snežiča,če sami ne znajo

 • samsara

  Če bi vprašali lunatikoveleve zblojence, graditelje Venezuele doma, bi Pipistrel ekspresno nacionalizirali, vsaj del lociran v Sloveniji, ne glede na prevladujoče Kitajsko lastništvo. Boscarola pa razlastninili in ga, grdega kapitalista, ki je obogatel na žuljih eksploatiranega proletariata, šikanirali 24/7/365, dokler ne bi emigriral v Italijo.

 • merim

  Ma kaj je pa ta pametn zdj neki? A se sploh ma kako podjetje v sloveniji?

 • if

  Boscarol: “Nova koalicijska pogodba predvideva, da bo šlo vse, vsi kapitalski dohodki, od obresti do dohodkov od prodaje, dobička, vse gre v dohodnino. To pomeni, da tudi če smo sedaj nekatera podjetja 20 let vlagala v svoje podjetje in smo puščali dobiček notri, bomo sedaj obdavčeni 50-odstotno. Verjemite, da podjetja ne bodo tega lahko prebavila.”

  Proizvodni proces (konstrukcijiski, materializacijski in tržni) deluje dobro, če je voden uspešno.

  Vse tri komponente Pipistrela delujejo dobro, ker delujejo strokovno in v zadovoljstvo zaposlenih!

  Država RS bi morala graditi odlično poslovno okolje, da bi podjetja, ki jo preživljajo, razvijala svoj potencial.
  Očitno je, da RS obvladuje levičarska politika zloma gospodarstva, ki ne razume osnovnih tržnih zakonitosti vzdrževanja blaginje, oziroma, brutalno zagovarja nezakonitosti planske ekonomije, katere glavna zakonitost je “končnica v bedi”.

  • merim

   Podjetniki iz tujine naj v tujini komentirajo.

   • if

    To velja tudi za Cerarjevi Magno in Yaskawo?

    • merim

     Trotl ona podjetja pa odpirajo proizvodnjo v sloveniji. Ivcek je pa ze vse preselol iz slovenije. Ne postekas enga stavka?

     • if

      Tisti podjetji sta odprli v Sloveniji po načelu “tega mi ne bomo delali”.

      Iz Slovenije Ivo ni preselil konstrukcijskega procesa, ki je del prozivodnega procesa, ki ga tvorilta še materializacije in trženje.
      Zaradi nekompatibilne oblasti RS je v tujino preselil materializacijo, njen prototipni del, razvoj in trženje so še naprej v Ajdovščini.

 • marker

  Popolnoma se strinjam se z njegovimi strahovi za podjetje. Leva vlada je propad in smrt za zasebno gospodarstvo in podpora lenuhom. Po Titu Tito. Zanj in za podjetje bi bilo bolje, če gre 100% čez mejo.

 • opazovalec

  “Voditeljica oddaje Rosvita Pesek je Iva Boscarola
  povprašala o spremembi davčne zakonodaje, ki se pripravlja, na kar se
  je eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov tudi v svetovnem merilu
  odzval zelo ostro, torej da bo razmislil tudi o selitvi v tujino, če bo
  prišlo do sprememb davčne zakonodaje v Sloveniji.”

  In to podjetnik, ki dobi od države precej več, kakor plača davkov! V Italiji ne bo napšel tako dobrodejne države, delavce bo pa moral krepko bolje plačati…. Že slišano, še vsakokrat po volitva, ko janžekom ne uspe zmagati.

  • Spartan

   “Rekla kazala” Imaš kakšen podatek, koliko dobi od države in koliko plača davkov? Vir?

   • opazovalec

    Zaključno poročilo, mislim da za leto 2016, trenutno ga ne najdem, se mi pa zdi da ni za 2013, ki ga uspem dobitui an inetrnetu. O tem sem pisal na forumu FINANC.

 • marker

  Pri nas imamo čudne predstave o kapitalistih, ki izkoriščajo uboge delavce. To se je dogajalo pred 100 leti v ZDA in po Evropi, danes pa se lastniki podjetij v tujini dobro zavedajo, da je dobro nagrajen delavec perspektiva v razvoju podjetja. Pri nas pa so lastniki podjetij v večini še vedno na stopnji kapitalizma pred 100 leti. Delna krivda tega je pogoltna država, ki jih skubi z davki. Vmes pa so tudi vzpodbudne izjeme.

  • večni srb

   Slovenija je imela vrhunsko razvito jadralno letalstvo, iz Elanovih eksperimentalnih laboratorijev je nastal Pipistrel, če se ne motim.

 • Mare

  Naj Ivo raje preveri koliko bi moral plačati delavce v tujini. Tukaj jim plačuje miloščino in jokca kako je država grda.

  • Roman

   Si sigurn da je res kar si napisal,ali kar tko mimogrede?

  • stajerc5

   Ce mu ne bi bilo potrebno poleg neto place delavcu,placati se vec kot eno drzavi, bi bil tudi delavec zadovoljen! Jezus, kako si zabit!

  • if

   Plače zaposlenih so dobre, ti so zadovoljni.

  • traktor

   To je izjava nekoga, ki je veliko manjkal pri matematiki in nikoli ne bo postal podjetnik.

 • Sodni dan

  Tale šank zgodba bo polomija na kvadrat!

 • exposingthetruth1111

  Pri teh davkih bi mi 2. miljona ljudi morali živeti VSI kot kralji, koliko miljard se steka v državno malho, kam gre ta denar ? jaz še nikoli nisem imel koristi od tega denarja, ker niti zdravstva v Sloveniji mi ne dovolijo koristit, ker mi dodatnega ne priznajo. Raje bom to v bodoče opravljal v tujini.

  Vinjeto moram preplačat, čeprav ima država toliko denarja v proračunu bi lahko vsi državljani imeli pri takem bogastvu ki je v državnem proračunu Avtoceste brezplačno, samo tujcem bi kasirali, državljani pa bi morali imeti zastojn.

  Tudi zdravstvo bi moralo biti pri takem denarju ki ga imamo trenutno v državnem proračunu brezplačno….

  Slovenija je zelo bogata oz dovolj bogata država če pogledamo kaki veliki denar se nam pri davkih in trošarinah steka v državno malho. Problem je samo kam gre ta denar pol, za koga se ta denar troši oz kdo ga dobiva, ker jaz nekaj vem zagotovo jaz ga ne dobim ? a ga kdo tukaj od komentatorjev dobiva, ker jaz niam nobene koristi od tega denarja, vse kar koristim moram še posebaj plačevati, čeprav že davke in trošarine plačujem ko zmešan.

  Problem ki ga imajo levi in desni ki ne razumejo, da se mi navadna raja tepemo za drobtinice, če bi jaz dobil samo 1% proračuna nakazan, bi živel kot koralj tudi če živim 500 let, vse teh let bi živel 24 ut tako kot meni paše in delal samo tiste stvari ki meni pašejo.

  Nevem koliko ljudi tukaj sploh ve da 80% proračuna je že v naprej določenega fiksnega za kaj se bo ta denar porabil. Vrašanje je samo ali nam dovolijo revizijo nam navadnim državljanom da bi vedeli za kaj se teh 80% proračuna porabi ?

  Če pogledamo mi smo visoko storilni mi imamo polne police hrane v vsaki trgovini, tudi tehnične trgovine so založene, mi proizvedenemo ogromno, smo ekstremno učinkoviti v proizvodnji, samo problem je da 95% težko dostopa do vsega tega kar mi proizvedemo, Če bi delali samo 4 ure na dan in šli po 20 letih delovne dobe v penzijo bi še stalno delali ogromne presežke ! Problem je samo v denarju in monetarni politiki, ki je tako nastavljeno da sistem drži da je 2% ljudi ekstremno bgatih pol nekaj procentov še kar preceje bogatih in ogromna večina ljudi kateri so najbol produktivni nikoli ne bodo morali normalno z denarjem skozi priti da bi si po 40 letih garanja privoščili kakšne priboljške ali pa več prostega časa preživeti za sebe, svoje bližnje in družino.

  Ti ljudje na Vrhu globalna elita, njim ni več bitno da bi imeli več denarji oni hočejo absolutno globalno kontrolo in oblast vsakega posameznika na zemlji, oni se samo ukvarjajo s tem dobiček jim sploh ni pomemben, le komu bi bil če ti premoženje se šteje v Triljonih.

  • domovina mili dom

   100% zažrejo koritniki z JU/JS. Borci za revolucijo poberejo za svoje privilegije 600mio…….
   Kar je nad 100% je pa pufanje komunistov. Baje je Vraničeva dala pogoj, da sprejme ministrstvo pod pogojem, da se 100% spoštuje fiskalno pravilo in , da ima veto na vsako iz-nenadno povečanje izdatkov. Pa že protestira Levica. Torej zadolževanje in zapravljanje na naš račun prihaja z polnimi jadri.

   • stajerc5

    Saj sem napisal, vsi enaki, vsi enako spufani! No ja, ce ne prej, bo pa takrat zavrelo…

    • domovina mili dom

     Ne bo zavrelo.

   • večni srb

    Toso eni multi kulti, neke masonske lože potomcev partizanov, ki širijo svojo nacional socialistično okultno mistiko, sicer je komunizem padel leta 1990 in res ne razumem kaj bi še radi povedali glede tega totalnega poraza.

  • stajerc5

   Si ti to za Meseca napisal ali on zate? Vidim, da ti je stanje “vsi enako ubogi” zelo vsec.

  • Delta

   Denar gre pri enormni velikosti naše javne uprave za plače in pri poslovanju z državnimi službami za “plače”. V bistvu proračunski denar sploh ne služi svojemu namenu. Iz proračuna bi moralo nastajati skupno dobro, nastane pa samo en zelo zelo velik socialni korektiv, ki omogoča več 10.000 ljudem zaposlitev, čeprav sploh ne vemo, zakaj.

   • večni srb

    Glede na sezname udba.net, vsajvsak četrti slovencec pripadnik, sodelavec in ovaduh notranjh zadev, vzdrževanje pol milijona tajnih miličnikov pa ogromno stane, ampak se oligarhijam v senci vseeno splača, saj jih varuje globoka vojaško policijska džamaherija.

  • večni srb

   Naša država deluje kot mafijska celica, le da mafija ne rabi države. Mafija se sliši veliko lepše kot fašist, zato si rečejo kmečka mafija, sicer delajo zlo za fašistično državo, medtem ko mafija skrbi samo za svojo družino in se lahko na vsako državo edino poserjejo.
   Lokalna družbena samozaščita se vsede skupaj in predebatirajo varnostno stanje v kraju, ua vsakega občana posebej, ko je sestanka konec, se samo še obvesti javne uslužbence kaj naj naredijo s posamezniki in to je to. Zato se vršijo deložacije proti državljanom tretjega razreda, ki soskupaj z družinami, celo življenje spravljali skupaj in vudrževali svoje domove, fašisti pridejo in v par urah vse pokradejo ali odpeljejo na deponijo, deložiranci pa so kriminalizirani ali pregnani v alpsko džunglo, v vsakem primeru jih čaka nov začetek. To pomeni, vse iz nič, kot da so se pravkar rodili. Nekateri paso že pred smrtjo. Cilj terorističnega nacional socialističnega aparata ni več evtanazija ampak, da čim bolj trpijo, ker to je za njih neke sorte dodana vrednost, pa še evropska sodišča jih potem ne gledajo kot največji drek.

   To ni država ampak ogromen kup fašističnega dreka, večina komentatorjev se samo norca delate, ker ne verjamem, da ste res tako zarukani.

 • domovina mili dom

  Tu spodaj berem izjave komsomolcev. Ti tipi z s svojimi izjavami dokazujejo, da so na nivoju boljševikov iz leta 1917.
  Ne Boskarol, ne Akrapovič…… ne izkoriščajo državnega proračuna, nista komunistična koritnika.
  Posebno Boskarol ima zaposlene v svojem timu dr znanosti vseh panog. Govoriti o mizernih plačah se rodi samo v izrojenih glavah.
  Slovensko pregovorno favšijo so pa iznašli komunisti. Bog nas var, da bi kdo imel več, takoj zaplenit.
  Lenuh ne prenese , da bi kdo imel več.

  • večni srb

   Eh, Akrapovič in Boscarol sta navadna reveža, kaj pa takega proizvajata, koliko misliš,da se tega proda, vsak dan nekdo več zasluži s pokrovčki za jogurt kot ona dva čez celo leto.
   Boscarol je pravi entuziast, italijan po srcu, Akrapšovič je pa niko i ništa, če se lahko izrazim v jeziku njegovih prednikov, fascinacija z naci avtomobilsko industrijo je ena navadna ideologija, kult avtomobila, kjer bogati prdci tekmujejo med sabo za prestiž.

   • stajerc5

    Ce ne ze prej, danes si dokazal, da si en cisto navaden, primitiven kreten!!!

    • večni srb

     A res, zaradi primerjave z dobički embalažo v prehrambeni industriji ali zato ker ne razumem kaj je dober, kurčev auspuh,ker me ne zanima pleh?

     • stajerc5

      Nehi gnjavit, ker gres v WC.

     • večni srb

      Jezen si nase, ne na mene, ker veš daje s teboj nekaj narobe, pa ne znaš povedat kaj. To je pač kronična posledica pranja možganov in moč ideologije.

    • tohuvabohu

     Trajno žuboreči srbin je neandertalec, neandertalec pa čvouk ni.

     • večni srb

      Ti si pa osel, ki misli, da je več kot človek, če sem prav razumel tvoj komentar na moj komentar.

    • alojz

     Si pa kasen. Jaz to vem že od prvega posta naprej.

     • večni srb

      Kaj točno veš, da se poserem na naci avtomobilski kult in me ne zanimajo populistične fore?
      Povejmi raje kaj tebi pomeni avto, napiši kako lepo je, ko se voziš po neskončnih cestah in poslušaš brnenje auspuha…v sanjah seveda.

 • večni srb

  Ne razumem zakaj se Ive sekira, če pa spada v tistih 20% ekonomije, s katerim ne upravlja država.
  Saj ne delamo samo s hrvati in italijani, katerih potomec verjetno je, glede na ime, vsaj 80% izvoza poteka v Nemčijo.
  Kdo dela za nemce, če ne nekdanji politični direktorji, ki so si prilastili državna podjetja. Kredite zanje smo in še plačujemo državljani, oni pa z dobički vzdržujejo globoko državo. Več davka kot plačajo, več bo transparentnih sredstev, ki jih bo lahko razporejala politika med državljane in obratno,man kot plačajo, večgre za totalni nadzor in neuakonito represijo, ker nad tem delom nemškega denarja , s katerim razpolagajo komunisti kot lastniki, pač ni nobene državne kontrole. Nemce morajo ubogati, to je pa res, ampak zgleda so pri nas dobili kar so hoteli in jih ne zanima več, za državo je zdaj večji problem vzdževati državljane drugega in še posebej tretjega razreda, pod posebno zaščito države, ki nimajo več nič, nobenih človekovih pravic in lahko opravljajo zgolj suženjska opravila.

 • Soave

  + + + + + + + +
  Kako je že bilo ? Ker Slovenija nima bilaterarnega sporazuma. . . . .
  https://www.delo.si/novice/slovenija/pipistrel-v-gorici-odslej-s-polno-paro.html

 • domovina mili dom

  Namesto, da bi država sprostila in naredila okolje prijazno za tuj kapital, bi bilo delovnih mest toliko, da bi ljudje svobodno menjavali službe in bili neodvisni od sončne uprave, tako bi ne imeli občutka prisilnega suženjstva, ker si z izsiljevanjem lastnika prisiljen ubogati.
  Država ima lahko vpliv na gospodarstvo samo z regulativo konkurenčnosti in ničesar drugega.
  Vse mora biti na osnovi ponudbe povpraševanja .

  • stajerc5

   Vprasaj podjetnike, koliko se jih prijavi na prosto delovno mesto. Nula (0!), mogoce kaksen brez izkusenj, kjer nastanejo enormni stroski, da ga vpeljes (in ki ti potem zgine kot kafra, ko je malo verziran) ali pa tisti, ki so ze desetletja nezaposljivi! Glavno, da dobi potrdilo in caaaooo! In to v vseh branzah, brez razlike!

   • Osti jarej

    ..dej,dej,ne lapaj….v bližini imamo privat podjetje,ki z delavci ravna slabše,kot v bangladešu….mobing na del.mestu.plače do minimalca plačuje država,ogromno agencijskih delavcev,zaposlujejo del.z zavoda,za katere dobivajo subvencije in z njimi nimajo nobenih stroškov….delavci odhajajo po nekaj mescih,ker se s strani vodstva spodbuja tudi mobing med samimi zaposlenimi in stvari ne ureja,ampak jih dopušča … firma,katere lastnik gleda zgočj na lastne dobičke,za ljudi se mu pa gladko jebe……med ljudmi velja tole reklo;kaj ,a tj greš delat?bog ti pomagaj,če je kje…

    • stajerc5

     A je to od Duheca mozeva Firma z polaganjem ploscic?

   • domovina mili dom

    Podpore dati res pomoči potrebnim. Zdaj dobijo pa socialistični lupenproletarski denar. Saj se mu ne splača delati. Za šnops, lak na nohtah, tobak je dovolj. Ostalo faše na komunističnem rote kreuc. Da kocke meče, dobi še dnevnico.

    • večni srb

     Saj to delajo,najprej popolnoma uničijo mlade ljudi, ki so za njih neuporabni in zavoženi, nato jih pa podpirajo, toliko da ne crknejo takoj od lakote in mraza, in čisto nič več. Da čimbolj trpijo.
     Kaj bi ti še rad več, a boste zalaufali nazaj Jasenovac?

     • domovina mili dom

      Samo še drot potegnemo čez Karavanke do Šentilja, pa bo tomićka s Che trupama takoj loger firer.

   • večni srb

    Koliko je pa plača, kako je z malico in prevozom? Dela se 180 ur mesečno, izkušen strkovnak se tudi ne more preveč pretegniti, ker so že starejši, pa tudi niso vedno razpoloženi za šiht.
    Itak se ne splača, kdor je pri nas brezposeln, ga je tudi kriminalizirala in zapufala gnila država, kaj ti bo dobra plača, če večino poberejo fašisti, ki dolgujejo še neprimerno več kot samo denar.

    Drugačepovedano, nihče ne bo prostovoljno delal za fašiste, razgraditi ta gnil režim in poravnati krivice do tretjerazrednih pa ta država noče.

  • večni srb

   To ti misliš, ker vedno ubogaš in se prilagodiš, poskusi se jim enkrat upreti, pa boš videl kaj vse še obstaja pri nas.

  • Saj ravno to hoče država preprečit: Če bi bilo dovolj delovnih mest in konkurenca med delodajalci, bi potem ne bilo volivcev levice, povprečna plača pa tam cca. 1.500€ ali več. O minimalcu se pa sploh ne bi pogovarali, ker ga ne bi bilo (zakonsko predpisanega) tako kot v Avstriji, Švici in en kup EU držav.

 • Slovenka

  Dragi Slovenci.

  Ko boste nosili čreva v rokah zaradi dolgih čakalnih dob, ko boste tedne in tedne čakali na zobozdravnika, medtem ko vam bo kljuvalo po čeljustih, ko boste plačevali svinjske davke, ko boste zgrmeli s kakšnega mostu zaradi njegove dotrajanosti, ko bo kvaliteta javnega šolstva padala kot kamen, ko boste na sodišču obravnavani kot raja, medtem ko bo komunistična elita nad zakoni, ko pred migranti ne boste varni v lastnih stanovanjih, tedaj se vprašajte: KAKO IN KOGA SEM VOLIL ali ALI SEM SPLOH VOLIL?

  In če bo odgovor, da ste volili levajzarje ali da na volitve niste šli, zaprite gobec in pojejte župco, ki ste si jo skuhali z mešanico zabitosti, nevednosti in malomarnosti. HUDIČ VAS VZEMI.

  • večni srb

   Vedno je lahko še slabše, bolje pa pri nas ne bo nikoli več.

 • Josip Broz Tito(UDBA)

  Ivo, brezplačno vas povem, finančni in davčni nasvet. :)

  PS: Zaprite obrate oz. podjetje v Sloveniji in podjetje preselite v tujino. Upam, da enako storijo vsa podjetja v Sloveniji. Najbolj sovražim to, ko se vlada oz. določene osebe bogatijo na račun drugih. :)

  • ZatonMesecnikov

   Ohohohohoho, a so te hekali, ali ti to res pišeš? Prav lajk sem ti dal udbice, da ne bodo samo tvoji lajki…..

 • pijsek pujsek
 • črnaovca

  Ubogi podjetniki, ne bi nič plačevali a za vsako investicijo in razvoj pričakujejo pomoč države in kje naj ta vzame, revežem da bo nasitila bogate. Kar naj se preselijo v tujino bodo potem videli kje je bolje, oziroma bi se že zdavnaj če bi bilo bolje. Volitve so mimo in to kar sedaj sprašuje ona Rosvita bolj spada v predvolilni čas. Je bi ga Janša ni znal sestaviti vlade in sedaj imamo kar imamo. Nobeno jokcanje več ne pomaga

  • xtc

   A ti osel razumeš ,da je veliko jih že pobegnilo in ima firme že tam nekateri filiale,na katere bodo potegnili celotno firmo,tepci kot si ti so rak rana države.

   • črnaovca

    Nauči se slovensko potem pa zmerjaj z osli. Tipični desnak ko ni argumentov so zmerljivke

  • večni srb

   Evropa je zasičena, če pa že skoraj polstoletja izvažajo težko industrijo ven.

 • Osti jarej

  Ko boste brali spodnje vrstice bodite elastični in vedno ob imenu Grčija dodajte še Slovenija. Tako lep vzor nam je in vse bolj smo ji podobni. Po uničenju, seveda. So 20. avgusta mediji povzemali javne laži iz EU in bančnih ustanov, da je Grčija splezala iz krize, zato so Grki, ki so še ostali v domovini, slavnostno večerjali ob gledanju izdajalca Tsiprasa in popolnoma praznih krožnikih. Grčija je iz krize, torej je Grčija mrtva, izžeta do popolnosti, zato so z izjavo povedali, da so že odvrgli kosti med množico preostalih plenilcev. Posilstvo je bilo uspešno kot v Cerkvah nad mladimi, nemočna Grčija je podlegla in za vse, ki naivno mislijo, da to ne drži en sam podatek. Pred 10 leti, ko je Grčija vstopila v krizo je bila njena zadolžitev 128% bdp, v trenutku javnega laganja Bruseljskih zločincev sanjskih pa že 180% bdp. Zločin, ki so ga družno izpeljali preko Bruslja, IMF in domačih izdajalcev je pripeljal do 25% zmanjšanja gospodarstva. In kako so uničeno državo uničili do konca? Preko Tsiprasa so jo zadolžili za nove milijarde, da so lahko zgolj obresti odplačevali nemškim, italijanskim, francoskim in nizozemskim požrešnim bankirjem, glavnica pa je šla v obliki nakupov Grčije v tuje roke. Kitajci so kupili pristanišča, Nemci letališča /uauuu Brnik Fraport/, Bruseljski diktatorski prijatelji so kupili vodne vire, spet drugi pa otoke, da jih razprodajo za bajne dobičke. Kaj je ostalo? Nič, lačni Grki, izseljeni mladi, uničeno gospodarstvo, zmanjševanje populacije. Denar je v celoti odnešen iz dežele, Grkom pa ni ostalo čisto nič, tudi njihova prihodnost je za zelo dolgo časa prodana.

  Slovenija ima namesto Tsiprasa samo drugačna imena – Cerar, Pahor, Janša in zdaj še komika Serpentinška, da izdajo zaključi v Tsiprasovem doktorskem delu.
  Slovenija je razprodana, vse odhaja k tujcem, tovarne, naravna bogastva in lepote, mladi uhajajo, zadolženost je preko meje zdrave pameti /86,11% bdp/ in tudi naša prihodnost je zgolj za drobtinico lepša od Grške.

  Vse zaradi Bruslja, zaradi idiotov, ki tej zločinski ustanovi zaupajo za svoj lastni žep, ki bo po izbrisu dežele enako prazen kot Grški.

  Enako kot Grki tudi naivni Slovenci živijo v času blokiranih informacij, zato nimajo pojma kaj se v resnici dogaja.

  Pogovarjajo se o Serpentinšku, se sovražijo med sabo, jutri pa bodo v Deutschland kleli vse, ki jih ne bodo mogli več peljati pred nemško sodišče.

  Grčija je tako nazoren primer zločinske kraje iz Bruslja in laži o Grčiji so najsodobnejša medijska tehnologija poneumljanja narodov.

  Hvala slovenskim izdajalcem skozi 27 let za uničenje lastne domovine, hvala ljubiteljem Grškega scenarija, hvala lažnim medijem in hvala narodu, ki mu je vseeno za njegovo lastno deželo! /virDarkmoon/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/416982/mrtva-grcija-vzor-sloveniji

  • večni srb

   Poenostavimo, vse nekdanje nemške in italijanske kolonije, kot si je zamislil že Adolf Hitler. Ker toso posledice poraza v hladni vojni, so pač zmagali šele čez 50, 75 ali kolikor let bo še trajalo, ampak tako bo, ker jim je prerokovalo črno sonce in so potomci prebivalcev Atlantide. Mogoče je pa današnja EU samo po naključju podobna 3.rajhu, mogoče enostavno ni mogoč drugačen razvo, kdo ve…

   • Osti jarej

    …pustiva filozofijo…..je božan žabjek stanje opisal v nulo………je pa res,da angelca dostojno (bruh) zastopa svojega fotra dolfeta…..in tudi to je res,da bo po 70 letih dosegla in dobila to,kar on ni……samo še amere mora napast…..tako je dolfe nameraval potem,ko je pobegnil v južno ameriko in ustvarjal 4. rajh……aja….rim je imel svoje umazane tace zraven…..tud zdaj jih ima

    • večni srb

     Zakaj bi koga napadli, ni potrebe za skrajno nasilje, učili so se od judov v getih in v koncentracijskih taboriščih, ki so jim pred smrtjo celo sami izročali svoje otroke. Pri nas pa v Jasenovcu in drugih ustaških laboratorijih, ker slovani poznamo neke svoje specifike.
     Uničen človek ne porabi veliko, za ekonomijo je vedno dobro, če je čim več ljudi, ker denar lahko dobiš edino od človeka, torej so tretjerazredni reveži neke sorte bankomati in državni droni. Pa tudi za evgeniko in milostne usmrtitve manjverdnih človečnjakov je še vedno čas.

     • Osti jarej

      ..pa res….zakaj bi kdo koga napadal ….na zemlji pa stotine vojnih žarišč,…posledice so znane….zakaj?…zato…..ker se nad prvorazredni napajajo z energijo obupa,groze,strahu……

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • xtc

  Boscarol me je z tem intervjujem precej negativno presenetil,ne v tem kar je povedal pač pa v tem,da mu ni jasno za kaj se gre.
  Definitivno pa človek očitno ne razume,da mora SLo čez grško katarzo,da se bo streznila in da morac standard drastično upasti, tako tudi JS in državna lastnina in mora biti revščina ,da se narod strezne,šele nato bo šlo navzgor.

  • večni srb

   Najprej so nas zapufali za 40 milijard, nam vsilili brutalne in popolnoma nepotrebne, nekoristne reforme, zdaj pride pa še trojka. In suverenosti ne bo več.

  • Zgornji

   JA, SAMO DVOMIM DA SE BOMO TOKRAT SPLOH POBRALI NAZAJ GOR …

  • Mene je Boscarol glede mnenja o njemu spravil na trda tla, ko je enkrat v enem intrvjuju začel z: “država mora vlagati v …..” in naštel stvari, ki jih v normalni družbi sfinancirajo podjetniki brez pomoči države. Od takrat naprej je pri meni izgubil še zadnje simpatije.
   Pa sem mu do takrat toleriral prejem subvencij za razvoj (mislim, da je pokasiral cca 5 milijonov od države) ker razumem, da je vsak krvav pod kožo in se ne brani šenkanega denarja, pa čeprav je moralno sporen.

   • večni srb

    Ja in ne.
    Slovenija živi od znanja, že nacisti in fašisti so cenili našo birokracijo, brez katere jim nikoli ne bi uspelo sistematizirati velikonemško upravo, ko so poenotili standarde policije in javnih služb po celi Evropi.

  • traktor

   Ko se bo narod streznil se lahko stvar zasuče v nasprotno smer. Zgodovina se lahko ponovi. To smo že doživeli. Kaj lahko se zgodi, da bo zaradi revščine še bolj na površju levica. To pomeni odprt lov na vse, ki imajo več, ki so sposobnejši, bolj pridni. In te sosed šicne, ker imaš boljši avto.

 • PIA PlA

  Za delavce in upokojence nič ne ostane, ker morajo živeti takšne kot je Boscarola in njemu podobni zajedavci, pa nove obraze, pa stare borce za nove pridobitve revolucije in njihove potomce, pa lobiste in druge kriminalce, pa neko Zvezdano z zaslužnimi penzijami….

  Ne trdim, da Boscarola ni naredil veliko, trdim pa, da bi lahko imeli še več takih Boscarol, če bi imeli tako podporo levice kot jo je imel on, tudi drugi naši pridni in inovativni podjetniki. Problem je, ker se vedno podpirajo naši in ne tisti, ki si podporo res zaslužijo. Odkar so naši komunisti odprli in podprli sodelovanje s Kitajci, je tam tudi Boscarola. Zame je zajedalec. Od odličnih podjetnikov, ki so resnično sami poskrbeli za svojo vzpenjajočo podjetniško pot, imamo le Akrapoviča.

  • večni srb

   Boscarol je vrhuski strokovnjak, o temni dvoma, je eno od tistih prestižnih podjetij, ki jih je najela nasa, za preikušanje svojih konceptov, ampak zdaj jih ne rabijo več.
   Prihodnost civilnega letalstva oziroma prometa so leteči avtomobili, to so tisti veliki droni, ki lahko vozijo pozraku človeka in se zanašajo na pelopelerje ob strani, ne na veter in krila. Pipistrelje izdelalpa jadralno letalo s pomožnim električnim motorjem, odlične letalne sposobnosti, vendar pojma nimajo o elektroniki in baterijah.

   • PIA PlA

    V Angliji sem delala z ljudmi, ki so vrhunski strokovnjaki za hranjenje električne energije, zato mi je zelo jasno kako in kaj. Poznam pa človeka, ki je elektromotor za avto naredil že pred več kot štiridesetimi leti in mu ni želel nihče pomagati, le zasmehovali so ga. Iz preprostega razloga, ker ni bil “naš” in to tudi ni želel biti. Trudil se je sam naprej in elektromotor prodal General Motors. Ti so načrte takoj spravili v predal, kjer ležijo še danes.

    • večni srb

     Odlično, saj to sem hotel povedati, sami šalabazerji.
     Električni motor zna danes sestaviti vsak srednješolček, iz navadne baterije, magneta in sponke za papir. Pravi električni motor je sestavil pa Tesla, že pred več kot to leti in se do danes ni kaj bistveno spremenil. Tesla je bil klasično izobražen inženir, ko je razumel teorijo, je znal izbrati tudi najbolj primerne materiale in jih zložiti v najbolj učinkovit sistem, lastnosti elementov so take kot so, električno polje tudi, torej je motor točno tak kot je edino lahko, mogoče večji ali manjši, vendar princip je pri vseh popolnoma isti in bo vedno. Zatovečina takih idej takoj konča v predalih, ker fiziki točno vedo kaj naj bi bilo izboljšano, ne da se pa iz starih idej narediti ničboljšega. Kaj je torej lahko izumil novega, mogoče prevodno tekočino namesto žic ali neko keramično snov, ki je lahko super prevodna pri visokih temperaturah, sicer je odkril samo še en način kako lahko klasični motor deluje še slabše in z več trenja.
     Baterije so pa itak prava alkemija. Odvisne so od kemičnih reakcij, ki so stabilne pri sobnih temperaturah, sicer se kemični procesi takoj spremenijo in skuhajo manj razpoložljive energije, pa več toplote ali sploh nič. Ena sama celica ne more imeti več kot tam nekje 4 volte, ker je napetost med snovjo odvisna od kemije, nizka voltaža pa povzroča večji tok skozi sistem in zato več elektrike spremeni v nekoristno toploto, kar pomeni izgube. Ua višjo napetost jih mora biti več povezanih skupaj, vendar so med njimi razlike, zaradi katerih je treba vse celice neprestano uravnavat, kar pomeni komplicrano in občutljivo elektroniko. Če ena celica crkne, je treba razdreti celo baterijo in jo zamenjat, sicer se moč motorjev takoj zmanjša, celica v kratkem stiku pa lahko povzroči tudi vžig cele baterije.
     Zato danes razvijajo hibridne sisteme baterij in kondenzatorjev skupaj, kondenzatorji lahko hitro spraznijo velik tok in močno poženejo motor, vendar samo za kratek čas, za stabilno delovanje pa skrbi naprej baterija. Ta igra moči med napetostjo, tokom, električnim poljem in kemično energijo je velik problem, ker je cel sistem občutljiv tudi na vreme in druge dejavnike, vse skupaj poteka na kvantnem nivoju in smo še daleč od nekih celostnih konceptov, preden bomo lahko letali po zraku kot v butastih znanstveno fantastičnih filmih in reklamah za kick starterje.

 • Duhec

  Ampak, a ni lepo delat, imet in delit?! Seveda, da je.

  • večni srb

   Kar moraš, ni težko.

   • Duhec

    Ja ok, a tisto kar ne rabiš je pa vse al kaj???

    • večni srb

     Eh, vi hipiji…

  • ZatonMesecnikov

   Tvoj možek ploščičar je verjetno enakih misli. Ko deli keš s teboj in tvojo taščo.

   Z drugimi ga pa malo težje…

  • Olga2345

   Začnite deliti svoje!

 • Olga2345

  Dober dan REVSCINA! Gospod Boskarol, pot pod noge!

 • Osti jarej

  …glede na to,da truga varžetov nima,bi človek pomislil,da je med nami,bna zemlji, en kup upirske elite…prasice

 • Osti jarej

  …če bi imela kurac ,bi rekla;boli me džoko za boskarola……važno,da narod vsak dan zbira zamaške za bolne otroke in donira z sms sporočili,ter na vse druge možne načine zbira denar…..rdeči križ ima zaposlene,ki imajo visoke plače,ivo pa daje kruh ljudem,ki dostojno živijo…z minimalci,h katerim mora še država,torej davkoplačevalci doplačevat,da to sploh so minimalci…

  • večni srb

   Seveda, v skorumpirani deželi je tudi socialna država gnila, nič ne deluje kotpiše in bi moralo.
   Drugače povedano, mi smo pravna in socialna država, torej pri nas ni sistemsko uničenih revežev in političnih zapornikov, če pa so, pojma nimamo kaj naj naredimo z njimi, ker tega pa zakonodajalci niso predvideli. Sta skorumpirana pravna in socialna država uničili slovence?

   • Osti jarej

    ….absolutno in predvsem……navezano na zadnji stavek….človeka najbolj ponižaš z revščino in najlažje z njim manipuliraš

    • večni srb

     Ponižanje… saj zato je pa pri nas toliko budistov, zen vedno pomaga.

     • Osti jarej

      ..še dobro,ker je njihova filozofija mir,ljubeznivost ipd. cvetke…..sicer bi že minomete na ramah nosili

  • ZatonMesecnikov

   #če bi imela kurac ,bi rekla;boli me džoko za boskarola……važno,da
   narod vsak dan zbira zamaške za bolne otroke in donira z sms
   sporočili,ter na vse druge možne načine zbira denar..#

   Seveda je za takšno stanje kriv požrešni Boscarol, ker ne odpre tošlja. In ne sistem socialnega skrbstva, ki denar porabi za svoje plače, da ne ostane nič za otroke….

   • Osti jarej

    ….če mu ni kaj prav,naj pa spizdi v albanijo,romunijo,črno goro,srbijo……še kolcalo se mu bo po slovencih,ki so pridni in znajo dobro delat…za denar…pošten denar…kakopak….ker pa tega pri nas ni,se jih pa vedno več spravi delat ven….tam so cenjeni in dostojno plačani

    • večni srb

     Ampak če res rabijo denar, takrat pač nategnejo prvega, ki se jim pusti, najraje žlahto in edinega prijatelja.

     • Osti jarej

      …..a si že videl brezposelnega srba,ki ni poln denarja :-)….nikoli mi ni bilo jasno,kako to,da jim denar pade z lufta

    • ZatonMesecnikov

     ..še kolcalo se mu bo po slovencih,ki so pridni in znajo dobro delat..

     Eden od narodno prebudnih mitov, ki sta jih preroditelji in Partija lansirali v zadnjih 200 letih….

    • traktor

     Znate,moj kurac.Slovenec zna delat samo za tujo firmo,pri domači je pa len in neodgovoren,ker si to lahko privošči.Pa tudi iz razloga,ki sem ga omenil zgoraj.

 • totex39

  Verjemite, dokler bomo imeli pri nas tako oblast nam ne bo nikoli bolje, kajti vladajo nam sami skorumpiranci in zaradi tega nam res ni več pomoči.

  • Zgornji

   JA, AMPAK, OBLAST PA JE TOČNO TAKA SAMO ZARADI NARODOVE SPLOŠNE POKVARJENOSTI !!! ! !!!

   • večni srb

    Glej, samo dve možnosti imaš, boš trpel v revščini,, bolezni, trpljenju in sramoti ali pa se jim boš pridružil.
    Kdor ni s komunisti, je sovražnik bivših komunistov.

   • Ko kdaj pa kdaj v kakšni debati načnem razna moralno-etična vprašanja “socialne pravičnosti” na katero se ljudje tako zelo izgovarjajo, se šele vidi osebna/individualna pokvarjenost večine volivcev. Vedno znova me preseneti, ker tako zlohotne ljudi redko kje najdeš na svetu, kot pa so v Sloveniji

    • večni srb

     Čedalje bolj smo podobni hrvatom, čeprav so oni preživeli vsaj pet let trajajočo državljansko vojno. Moraš gledati celoten graf in videti kako gre krivulja naprej.

    • Zgornji

     Ja, Pokvarili Smo se, … eni bolj, drugi manj , … Ampak, ko se enkrat človek/narod preveč pokvari, potem sploh več Ne prepozna svoje Pokvarjenosti . In potem je še toliko Težje priti ven iz te pasti . Žaaal.

  • traktor

   Kdo pa pravi,da hočejo pri nas,da bi nam bilo bolje.Pri nas samo želijo,da slučajno sosedu ne bi šlo bolje.In zdaj tudi veš zakaj vedno volijo leve voluharje.Ker pač vedno poskrbijo za to.

 • Zgornji

  JA, SAMO ŠE ZA OBLAST IN POHLEP SE JIM GRE , IN NIČ DRUGEGA !!! ! !!! ZLOBNEŽI POKVARJENI !!! ! !!!

  • večni srb

   Pohlep je relativen, če imaš moč in oblast nad drugimi, imaš itak vse.
   Gre jim za vojsko, policijo in pravosodje torej.

   • exposingthetruth1111

    tako je je. Pohlep je je puhlica ti psihopati hočejo da smo koliko se da revni, odvisni od sistema, in da delamo čim dlje, čim manj prostega časa in čimveč problemo….tako taki množici lahko vladaš….tisti ki finančnih problemov nimajo in imajo ogromno časa, so nevarni za oblast, tako leve in desne.

    • večni srb

     Zelo žalostno, da se na koncu vse še vedno reducira na naravno pravico močnejšega in bolje prilagojenega, kot bi živeli v najhujšem fevdalističnem nacizmu.

     • exposingthetruth1111

      Vedno je tako bilo, še vedno je in tako bo tudi v prihodnje ! Zakon narave. Zdaj če so pa ljudje neumni naivni in prestrašeni pa pustijo da se jih izkorišča.

     • večni srb

      Kaj pa naj, če so rojeni šibkejšii in slabše prilagojen, zakaj bi jim pa kdo kaj dal, če jim itak nič ne more pomagati.
      Kar se nas evolucijskih čudes tiče, je pa tudi jasno, na koncu lahko ostane na svetu le eden.

   • exposingthetruth1111

    Zakompleksan, pomehkužen, poln stresa moški ni nevaren, nevaren je tisti ki se ničesar ne boji, ki se uri, ki je poln časti (Samuraji) in tudi po malem fanatik, vsakem primeru nasprotje od dekadentne osebnosti.

    • večni srb

     Država je vedno ogrožena, isto kot je tudi wc vedno umazan, najbolj nevarna oseba naj bi bil pri nas Slavoj Žižek.

 • Duhec

  Nehite stokat in se raje spravite delat. Delo krepi, tako in drugače.

  • večni srb

   Kult lažnega Idola Dela je pobil daleč največ ljudi v celotni zgodovini sveta.
   Glej suženjstvo.
   SIcer gre pa za paradoks, ljudje živimo uato, ker našeteloproizvede neko količino watov. Delo je sila na poti, ki je v tem primeru izražena v kemični energiji celic.
   Prisilno delo je pa mašinerija, suženj lahko proizvede tudi tisoč watov energije, v izjemnih primerih, lahko človeško telo proizvede tudi tam nekje do štiri kilowate, kar je enako kot dve manjši termokulacijski peči ali kot požene navadna vespa. To zagotovo ni dobro za vrečo vode.

   • Osti jarej

    ….jp…sama crkne :-)

   • lojze

    Po tvoji razlagi sploh ni dobro za tvojo vrečo!!! Že veš katero!

   • traktor

    Ja ja,maš prou.Od dela jih velik več poflika,kot od faularije.Zato pa je pr nas tolk faulastih.

  • Osti jarej

   ..od kod pa tebi ideja,da ne delamo

  • Olga2345

   Boste morali sami zahat rokave! Vaš divjaski uvozni artikel je len, tako kot ste leni sami! Bankomat bo kmalu prazen!

 • Franjo Trojner

  Žalijo nas in zasmehujejo z prevaro so znova ugrabili oblast. Dost mi je!
  Rdeča zvezda na bluzi Tomičke JE PROVOKACIJA, KI JE ONEČASTILA SLOVENSKI HRAM DEMOKRACIJE!
  Dokler se bo v v stavbo DZ dovolilo vnašati totalitarne simbole in iz govornice širiti ekstremno levičarski sovražni govor ga jaz in mnogi več ne moremo priznavati za demokratično zakonodajno ustanovo.
  Zadnje čase politična levica postaja vse bolj ekstremna, vsiljiva, brezobrazna, žaljiva, kar je ubilo zdrav dialolg znotraj družbe. Sam več ne zapišem in ne spregovorim niti besede več, samo še čakam in se pripravljam na dan, ko bomo SLOVENSKI DOMOLJUBI TO DEŽELO ZNOVA NAREDILI DEMOKRATIČNO, PRAVNO IN INTERESE SLOVENSKEGO RODA ZNOVA POSTAVILI NA PRVO MESTO, tako mi, nam Bog pomagaj!

  • večni srb

   Kakšna rdeča zvezda neki, te se pri nas bojijo edino ustaši, ja vidiš, da nam spet vladajo kmetavzarji in delavčki, s svojimi srpi in kladivi.

 • slosin

  kaj dudeki levičarski, Boskarol vam je spet dal tinte pit, a?

  • večni srb

   Kje je moj leteči avtomobil?

   • slosin

    tvoj ego leti visoko že brez letečega avtomobila…

    • večni srb

     Saj mora, ker potem ga bom pa jaz izdelal.

     • slosin

      ja pajade, ti še tega ne veš, kaj je gravitacija…

 • Tweety Bird

  Čujte kurbe desničarske…vi pač ne morete sprejeti dejstva, da je vaš SDS firer popušil na celi črti. Samo iščete neke brezvezne malenkosti, da bi očrnili nas levičarje. Zdaj se privlekli ven Boscarola, ki nekaj brezveze flanca. Če hočemo, še lahko vladamo naslednjih 50 let…Slovenci niso kot zabiti Američani, ki volijo zabitega rednecka… Kapish?

  • Olga2345

   Mislite 50 dni? Preveč!

  • lojze

   Ne vem zakaj preklinjaš, čeprav je res, da je preklinjanje znak nemoči in pomanjkanja argumentov. S preklinjanjem kažeš le svojo levičarsko kulturo. O Amerikancih in Boscarolu pa ne bi govoril, saj dejstva govorijo za sebe. Bog nam daj še več Amerike in ameriške demokracije in še več Boscarolov, da bodo levičarji boljše živeli.

  • Darinka Igličar

   Veš kaj pravijo ne JJ ampak slo bos videla berta

 • FORT WORTH

  G.Cukjati je lepo povedal :
  Ne bo g.Jansa jokal za vami, vi bote za njim !!

  G. Janez Jansa pa je dejal :
  Izvolili ste levake, odprite denarnice….

  Takrat so se jima smejali, zdaj se pa to uresnicuje.
  In bedniki se vedno mislijo, da bo levica povecala blaginjo v Sloveniji.
  Ravno obratno. Levica bo Slovence se bolj osiromasila.
  Prve smernice so ze nakazali.

  • merim

   Sj si ti tut odpru denarnco. Pol si isti bednik kot pracis

   • FORT WORTH

    Ne, bednik si ti, ki si volil te bednike.
    Hehehe

 • Hun1978

  A ga ni od Rosvite novi jebac, ravno sral pri firmi, ki je tocila vodo..?!

 • FORT WORTH

  Ustanovi podjetje in podaj prosnjo drzavi za subvencije v milijonih €.
  Glede na to, da si levak se ti pise lepa prihodnost.
  Hehehe

  • stajerc5

   Prepozno!!! So si ze vse potalckali, se za WC papir ne bo, kje pa za subvencije!

 • Prisesan na milijonske evrske injekcije je lahko šimfat

  • traktor

   Prisesan na socialno, še bolj.

 • lado

  tvitićić , primitiven kot njegovi vzorniki brez šol ,tomićić kordišić ,murglićić -fdv, ali pa še to ne ,ki je lažja os OŠ !!!!!! dajte ,gnezdo rdeće ,portal 24kur je za oprance in drogeraše iz vaših vrst !!!!!!!!!!! AMPAK SLOVENCI , KAJ DELATE SAMOMOR?????????? POGREŠATE VENEZUELCO !!!!!!!!!!?????????????? DOBITE HITRO , ČE NE GREMO NA ULICO IN TO GOLAZEN BREZ VOLITEV POTOLČEMO V ZEMLJO !!!!! ZARES NE Z BLEJANJEM , ČE S VAM PA NE DA PA UGASNITE KOMENTARJE , KER STE VIIIIII KRIVI VSEGA KAR DE IN BO DOGAJALO !!!!! 18500 JA TU ŽE HALALCEV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A JE CAJT ZA NAŠ OBSTOJ ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • merim

   Kaj bos pa ti pretepac naredu

 • rabbit

  Zakaj pa ti lenuh ne ustanoviš podjetja pa boš tudi ti dobil milijone in zaposlil nekaj sto ljudi pa da te vidim junak leni, ne raje dobiš tistih 400 evrov pa pohaš pa smetiš tukaj.

  • merim

   Ce mislis da dobis milijone zato ker odpres podjetje si pa res iz marsa

   • moon

    Za nesposobne je vedno nek izgovor.. kot pravite vi z juga .. rdjavom k…u…

   • rabbit

    Lenuh, kot ti ima vedno milijon izgovorov zakaj ne bi delal edino, kar mu diši je denar, ki so ga zaslužili drugi.

 • Prisesan na milijonske evrske injekcije je lahko šimfat

 • merim

  A se ma boscarol kako podjetje v sloveniji al je ze vse preselil v davcno bolj ugodne drzave??

 • južnificirana_si

  pred volitvani pa nisem zasledil da bi se podjetniki izpostavili in rekli, da bodo volili SDS, ker ima SDS dober program. bolj je bilo slišati: saj so vsi isti. EVO VAM ZDAJ: VSI SO ISTI

  • merim

   A ti mislis da so sds bols ko sd? Upostevaj nasvet podnetnikov vsi so isti

   • južnificirana_si

    ti očitno ne bereš programov strank

    • merim

     Ne ker vidim realno stanje

     • južnificirana_si

      zagotovo pa gledaš soočanja

     • merim

      Politika me ne zanima kaj prevec tako da ne. Ce podjetniki recejo vsi so isti pol je ze tk

     • južnificirana_si

      pol pa naj bo tudi ISTO če si obdavčen 19 % ali 50 %

     • merim

      Ko pridejo za korito so vsi isti. Kaj bos ti toplo vodo odkrila?

     • RATATA

      Vrača se v parlament jankovićeva butara mašna kociper.

     • traktor

      Viš ona je živ dokaz, da je pri nas pravnik lohk glih usak kurac, čeprav je ona kaj drugega.

     • RATATA

      Morš pa priznat, da je čist Tonetu Vogrincu podobna!

     • traktor

      A ma on tut tazga mejhnga?

     • karpelec

      Sedaj bosta pa le z Janijem skupaj afne guncala.

     • stajerc5

      Imam blokiranega, ampak po tvojem komentarju sodec, spada med tiste znanstvenike, ki spravijo veliki krogec v malega…

     • RATATA

      Merime vrni volilno pravico, ker si škodljiva smrdečezvezdaška gomazeča golazen, kot si že mnogokrat sam povedal.

     • moon

      Seveda vidis.. in kar naprej volis ene in iste nove obraze. Tipicna slovenska!

  • Kaj bi dal, da bi sedaj lahko Boscarolu zavretel te izjave! “Neprecenljivo, za vse ostalo je eurocard” :-)))))))))

  • traktor

   Ah dej no. Vsak normalen podjetnik je volil SDS ali pa NSI. Le da tega ne upajo priznati. To je v Sloveniji bogokletno. Slabo za posel, slabo za Furs, etc.

   • Jernej Ferenc

    Jaz upam priznati sem v “demokraticni” drzavi bojim pa se niti boga ne da bi se bolsevikov ali pa nacistov

  • Novakec1

   Levosredinci so odvrgli ovčje kožuhe, kaj je pa spodi je pa vsem jasno

 • RATATA

  Na študentsko delo š.s. obračuna poleg nekih dajatev in stroškov tudi prispevke za zdr. in pok. zavarovanje, na vsako postavko pa še 22% davka na dodano vrednost.
  Torej davek na prispevek.
  Skupaj dajatve 33,74% in še 22%ddv.
  Da študent npr. za en teden dela dobi 202, plača firma 338.

  • traktor

   In pri debilih, ki so se zdaj zložili na oblast je to vsaj 50% premalo. Le tako naprej moroni, kmalu bo zmanjkalo. In to za vse.

   • RATATA

    Taki državi s takimi bebci na oblasti bom dajal minimalno. Čedalje več takih nas bo! Dost mam! Kr naj kdo pride pogledat in kaj brskat po papirjih, jih bo par fasciklov moral pojesti pred mano in skupaj bova počakala, da jih bo tudi izsral!

    • traktor

     Stari, če bo tem banditom tole uspelo spravit skozi je na nas, da organiziramo proteste ki jih Slovenija še ni doživela in obenem počistimo s paraziti v naših zbornicah. In se končno poserjemo na socialni monolog. Kar bi morali narediti že leta vsaj 2009.

     • RATATA

      Matkurba da res! A ni čudn vse skupi, da se nekakšni privatniki razburjamo in jaskamo, delavci pa ne? Krasno so poštimal sindikate in zavedli srednji razred, ki se sploh ne zaveda, da je postal nižji.
      Živeli agencijski delavci iz cazinske krajine i šireg područja balkana – do Djerdapa i do Vardara!

     • traktor

      V zadnjem času sem imel priliko poslušat na dopustu slednje. Stari ne boš verjel, kaj narod misli in pričakuje. Slišiš samo to mi pripada, pa ono mi pripada, pa premalo tega, pa premalo onega. Nikakršne pripadnosti, nikakršne vizije, nikakršne odgovornosti, nikakršne solidarnosti do res ubogih in pomoči potrebnih. Sramota, kako jim je uspelo prefukati delovni narod, bolj so u kurcu raje jih imajo. Moji bosanci se kar križajo, pravijo, da tako butaste države ni nikjer na svetu.

     • RATATA

      Vem enako!
      Socialo napisat v ustavo je tazadnja! Solidaren biti je vrednota, ne pa dajat potuho.
      Od tod tako huda polenjenost slovenskega folka, da se jim niti razmišljat ne da!
      O samih pravicah pumpajo že otroke v četrtem razredu o.š.
      Delavcem z juga niti ne zamerim, da jih ne briga za našo državo, v končni fazi tudi naši niso kar tako postali tako brezbrižni, ampak jih je takšne naredil sistem vzgoje in izobraževanja ter socialna ponudba podeljenih nerazumnih privilegijev na kredit vseh nas.

     • traktor

      Amen.

     • Jaz vedno pravim, da moramo nemudoma spremeniti ustavo. Najprej se mora prvi člen glasiti: “Slovenija je država slovenskega naroda” (in ne državljanov, kot je to zapisano sedaj) ter izbris stavka: “slovenija je socialna država”. Potem pa naprej.

      Sicerpa osebno zagovarjam popolno ukinitev vseh socialnih transferjev razen za tiste, ki resnično ne morejo delati (bolni, invalidi, otroci, ostareli), zato za prehodno obdobje (do ukinitve) predlagam obvezna javna dela (magari samo pometanje cest in pločnikov) za vsakogar, ki prejema socialo. Kdor noče delat (izgovori, hipohondri, …) pa takojšna ukinitev prispevkov.

     • In potem se čudiš, ko se kakšen le odloči za podjetnika in njegov prvi stavek iz ‘poslovnega načrta’ je: “Od države bomo dobili xxxxx € nepovratnih subvencij …”

     • traktor

      Aha in trajanje njegovega podjetja je do porabe te subvencije.

    • Olga2345

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • samotoje

     To je beseda. Počakati je treba na sranje, ne pa jamrati. Pričakujem plakat pred Šarčevim govorniškim pultom: “Sem Šarec. Ne jamram, ampak serjem.” Tako nekako.

 • traktor

  Tudi, če je kaj dobil je bil to drobiž. Če že iščeš dlako v jajcu se spravi na Revoz, na Muro, na Iskro, na Elan, na Peko, na Magno in ostale paradne osle, ki so pospravili na desetine milijonov.

 • Minovak

  Od primitivcev, ki “vladajo” ne moreš pričakovati normalne odločitve, lahko pa upravičeno pričakuješ, da bo naslednja odločitev – še slabša, kar pa že vemo (pa na žalost ne vsi).
  Če ne veš, kam ploveš,
  ti noben veter ne pomaga.
  Seneka

  • traktor

   Saj mi vemo namesto njih, kam plovemo. Plovemo naravnost u kurac. In to hitro. Ko se samo začne o teh stvareh razmišljati javno, je za uspešne že prepozno. Takrat so z eno nogo že zunaj.

 • Minovak

  Vedno aktualen za Slovence (na žalost):
  NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC!
  George Orwell

  • Novakec1

   Teh ni izvolil narod, ampak so se sami sforsirali ob mlačnem delovanju SDS

 • luckyss

  Tule ste verjetno bolj obveščeni…
  Kje že ima omenjeni Boscarol svoja podjetja in zakaj jamra vnaprej ?!…kolikor vem, ni v času Janševe vlade dobil nobenih ugodnosti v Sloveniji ali celo odpiral podjetij..
  Hvala za podatke…

  • RATATA

   Boscarol ima firme v zraku.

   • luckyss

    Hja, Janezovi volilci so tudi vsi “v luftu” odkar je jasno, da so popušili na polno in za zmeraj ;)

    • RATATA

     Da je pušiona se jaz povedal že na volilno nedeljo ob 19.24, ko so bili objavljeni prvi podatki vzporednih volitev.
     Pušiona za Slovenijo in za Slovence namreč!
     Grande Victoria pa za pedre, ćefurarje, komunajzrske lopove in refugiwelkomrse ter podobno drhal in škodljivo gomazečo golazen!

     • luckyss

      Ja, “migrantske kvote so korak v pravo smer”…Je “djau” Janez Janša..
      Po nobenih zakonih nismo dolžni sprejeti niti enega samega migranta, ki ne pride čez mejni prehod z vsemi “papirji”…!!!

     • RATATA

      Ne enači migranta z beguncem! Le o beguncih je tedaj tekla beseda! Pravemu beguncu so dokumenti zgoreli v bombnem napadu in se je komaj rešil, migrant pa išče socialne privilegije za svojo lenuharsko pizdo.

     • luckyss

      Begunec si le do prve varne države…
      Mi smo jih imeli in lepo brez problema sprejeli 70 000 v času “balkanskega klanja”…

     • macon

      Janša je EU legalist, medtem, ko so levi hinavci in pičkice. Delajo se ponosne in samosvoje, potem pa potuhnjeno pokleknejo pred vsemi v EU, veliko bolj kot Janša in desni. Ampak to je normalno, ker so levi na izvršnih pozicijah skoraj vsi bebasti nastavljenčki, ki nimajo pojma in hrbtenice.

      Dokaz je Alenčicina dokapitalizacija bank in kraja podrejenih obveznic: menda so eni levi uradniki iz ECB pošiljali priporočila, naša revšeta pa bolj papeško od papeža kot ponavadi. Nič drugače ni bilo v socialistični Jugoslaviji.

    • tohuvabohu

     A boste ukinili volitve, brdavsi? To je še edino, kar vam ostane.

  • opazovalec

   No pa poglej podake iz računovodskega poročila:

   “Podjetje (Pipistrel namreč) je torej od leta 2009 do leta 2012 prejelo 3,6 mio € državnih
   subvencij, kar ni zanemarljiv znesek in bistveno vpliva na naše modele ocenjevanja tveganja. Rezultati so slabi, v resnici pa so še veliko slabši. Podjetje bi šlo brez državnih subvencij zanesljivo v stečaj, http://www.pavliha.org/fina

   Toliko o tem, da od vlade IJJ ni prejel nobenih ugodnosti v Sloveniji!

 • žogica

  Boscaroč očitno pogreša jajota, zakaj le?

  • traktor

   Jajota ne pogrešate samo v javnem sektorju.Le kdo ve zakaj?

   • žogica

    A veš, da ga komplet JS ne pogreša!

    • traktor

     Vem in tudi vem zakaj. Btw, a še vedno ni nobene kurbarije na novoletnih zabavah?

 • druga svetovna

  boscarol se zahvaljuje jj ju za velike vsote podarjenega denarja, saj to so pa tudi se edini njegovi navijaci

 • EOL

  Žal mi je, rad prispevam za Slovenijo, za slovenske državljane, za pomoči potrebnim…, a enkrat prideš do točke, ko se ti zdi vse brezupno in ugotoviš, da moraš poskrbeti tudi sam za sebe, za svoje bližnje kot to počnejo levičarji, komunajzerji že ves čas brez slabe vesti kljub temu, da živijo prav na račun podjetnikov…

  Tudi sam imam podjetje, ki nahrani kar nekaj javnih parazitov in če samo za 1% dvignejo katerokoli obdavčitev, sem se po vsem tem kar se dogaja odločil, da bom žal sedež preselil v tujino kot so ga je že zdavnaj marsikateri levičarji.ali vsaj račun na katerega prejema podkupnino.
  Za sebe sem zaslužil dovolj, z veseljem bi še za druge, a kot rečeno, ko vidiš te leve komunajzerje kako kradejo in se redijo v brezdelju… te preprosto mine

  • Vse lepo in prav, ampak zakaj to odlašanje in pogojevanje “… če samo za 1% dvignejo …”?
   Preseli sedež podjetja že zdaj ali še bolje predvčerajšnim, ker s tem, da vztrajaš tukaj samo podaljšuješ agonijo do končnega propada.

   Zelo, zelo priporočam branje knjige ‘Atlas Shruged’ (žal še ne obstaja slovenski prevod) v kateri je podana ideja, da gredo podjetniki v “štrajk” proti državi/oblasti, ki jih z administrativnimi ovirami, plenilskimi zakoni in regulativo sili v suženjstvo sistema.
   Čeprav je kjiga zelo obsežna in na trenutke dolgovezna, je vsebina (še posebej 60 strani dolg nagovor glavnega protagonista Johna Galta) zelo inspirativna.

   • EOL

    Upal sem na bolj pametno vlado. Tako pa smo dobili predsednika vlade, ki do danes ni vedel niti kje je v parlamentu WC in tak bo vodil državo….

    Poleg tega nas večina podjetnikov želi prispevati k blaginji, saj tako dobimo tudi kupce naših izdelkov… in tudi sicer želimo prispevati okolju, ki mu pripadamo.
    Žal paraziti, ki jim je za domovino malo mar to izkoriščajo, nekaj časa opazuješ in upaš na bolje, a kot rečeno, prej ali slej obupaš. Prepričan sem, da nas bo kar nekaj prispevalo od sedaj manj in tako bomo imeli več za sebe…

    • Brez zamere, ker bom grob v odgovoru: koliko časa te morajo še jebat (očitno je bilo teh 27 let premalo) da se boš enkrat soočil s kruto realnostjo in zavrgel vse lažno upanje?
     Pa te ne nagovarjam, da obupaš, ampak le, da pogledaš (še tako kruti in brutalni) realnosti v oči in se nehaš zavajat z nekimi iluzijami, da pa mogoče bo pa le enkrat bolje.

     • EOL

      Veš, takšna odločitev, če maš rad narod, ki mu pripadaš in okolje ni lahka še posebej, če veš, da te nazaj verjetno nikoli več ne bo…
      In če tako naredimo vsi, potem Slovenije več ni, saj od koga pa se država hrani, če ne od realnega sektorja.
      Dodatno ti lahko dodam še to, da poznam izseljene Slovence po 2. sv.vojni predvsem v Kanadi…. sami uspešni ljudje – resnično uspešni in ugledni…. veš kaj to pomeni? Da so enkrat že odšli najbolj uspešni in zavedni – sedaj pa pomisli kam to pelje…

     • Se zavedam dilem, ampak predstavljaj si, da govorim o edini učinkoviti terapiji, ki lahko ozdravi rak po imenu ‘država’, javni sektor, paraziti, ….
      Verjetno je malokomu znano, ampak rakaste celice potrošijo 35x več hranilnih snovi, kot pa zdrave celice. Zato je terapija z distami in posebno prehrano zelo učinkovita če si želiš ozdraviti raka.
      In točno to mora dati čez slovesnki narod, če se hoče ozdraviti od “raka” ki ga zajeda …

     • EOL

      Nisem poznal tega podatka – hvala. Te tudi razumem.

      Je pa drugače, če zaposluješ nekaj zaposlenih, nekaj deset ali nekaj sto in ko veš, da za njimi stojijo družine… sprva gre res za denar, za uspeh… kasneje, ko imaš dovolj, pa želiš to deliti in kje boš delil, če ne med svojimi s katerimi si uspel… v davčni oazi – tam delijo Jankovičevi in tisti, v javnem sektorju, ki skrivajo podkupnine…

     • Škoda, ker en tak forum pač ni primeren za poglobljene razprave o teh zadevah. Vidim, da bi se dalo o tem s teboj marsikaj pomenit, pa je žal takole preko tipkovnice malce zapleteno.
      Stvari o katerih govorim pač rabijo malo več poglobljenega razmišljanja in poznavanja določenih zadev.
      Mogoče bo kdaj prilika, da se o tem pogovirva na primernejši način in potem bom lažje pojasnil, kaj mislim s svojimi (priznam) precej radikalnimi izjavami.

     • EOL

      Se popolnoma strinjam s teboj.
      Me veseli, da se še najdemo podobno misleči.

     • Samo žal nas je premalo za kritično maso, ki lahko premakne svet iz temeljev.
      Če se ti da brat res dolgovezno knjigo, ti res priporočam že prej omenjeni ‘Atlas Shruged’ od pisateljice/filozofinje Ayn Rand. 900+ strani v angleščini ni ravno mačji kašelj, govori pa knjiga ravno o nas podjetnikih …

     • druga svetovna

      Edini nacin, da se slovenija demokratizira, je, da pristasi janse odidete v tujino, to je edini up za slovenijo, ne vem, kako bi clovek tja poslal se ostale njegove podpornike ala bmz, brscic in podobne. Tako da pojdite cimprej in nam pustite, da koncno zazivimo v demokraciji.

     • druga svetovna

      ne vem, ce sta vidva v resnici podjetnika , ampak ce sta, samo potrjujeta tezo, da inteligenca ni v domeni podjetnikov in obrtnikov, ja bravo budali, samo jankovic ima denar v davcnih oazah, samo levicarji, jj pa se prezivlja s poslansko placo, ob taki gluposti me mine vse potrpljenje

    • Še to: edino poslanstvo podjetnika je da ustvarja profit (čim več) izključno za sebe. Vse ostalo pa je naloga (prostega) trga in (popolne) konkurence.
     BTW: vem kaj govorim, ker sem bil tudi jaz včasih podjetnik, pa sem imel podobno iracionalne ideje. Danes vem, kje sem se motil in kaj sem delal narobe.

     • EOL

      Poglej podjetnike primer v Nemčiji kjer je sedaj že tretja ali četrta generacija…. njim ne gre več za denar (tega imajo dovolj), njim gre predvsem za ugled in da kaj prispevajo skupnosti – verjemi, da je tako.
      Seveda govorim o uspešnih podjetnikih, ki v evropi nekaj štejejo

     • druga svetovna

      Daj boscarol pojdi ze v tujino in ne isci izgovorov za to, ces da so sarec in levi krivi, pa subvencije se prej vrni

     • To, kar sem zapisal je predpogoj da sploh podjetje preživi in omogoči to, kar je tvoj cilj – prispevek skupnosti. Mogoče se nisva dobro razumela, ampak jaz v porfitu ne vidim bogatenje lastnika, ampak izključno ustvarjanje akumulacije kapitala za nadaljni razvoj in širitev podjetja.
      Ti nemški podjetniki, ki jih omenjaš počno točno to – akumulirajo kapital za nove investicije (v podjetje ali v druge cilje) ki na koncu največ prispevajo v skupnost.

 • Klič! M …

  Preprosto,NAŠ.

 • Novakec1

  Bolje dana slolandijo trešči meteorit kot pa da začne ta vlada vladat

 • Jernej Ferenc

  Tocno tako tudi mi se ogledujemo po Lentiju za primernim prostorom

 • učko

  Zakaj ti veleumni in “mogočni” podjetniki niso povezani in zakaj ne ustanovijo eno svojo veliko, uspešno in učinkovito politično stranko, ki bi zastopala kompleten “realni sektor”. Tako pa Boscarol pametuje po svoje, Akrapovič se spet dela pametnega po svoje, učinka pa nobenga !!!! Kurc jih gleda !!!!

  • moon

   Podjetniki (pravi in ne prisesanci na drzavne jasli) delajo po svoje. Ljudje (levi in desni socialisti) nikoli ne bi volili pravih kapitalistov , seveda za levi pol to ne velja 100%, ko en njihov lopovkapitalist ustanovi stranko, takrat vsi blazeni obkrozijo svojega mesijo (parazita!).

 • janko

  Nove vlade ne priznavam!
  Odvratno mi je vse, kar je levo, socialistično. To je ena sama katastrofa!
  Vsi iskreni ljudje – v SDS! VSI! Samo ENO politično stranko moramo imeti!
  Vse neleve strankice, vsi izobraženci, vsi delovni ljudje, vsi domoljubi, vsi v eno politično stranko!!
  To je EDINA rešitev !!

  • ĐĐ Style

   Ta novica bo odmevala doma in v tujini “Janko ne priznava vlade” Ko boš v trgovini kupil kilo makaronov ali kaj drugega in plačal račun in obenem davek si avtomatično priznal vlado.

 • Klič! M …

  Če veš da spizdit ne morewš,je igra hitrea

 • Klič! M …

  Na vseh Poteh.

 • garfi

  če bi komunajzli razumeli ekonomijo ne bi bili socialisti
  če bi Butalci razumeli demokracijo jih ne bi VOLIli

 • Morala

  Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.

  Nekdo je pravi pacek pokvarjen, ker mi označuje komentarje za spam…fuj grdoba…

 • ĐĐ Style

  Podjetnika Iva Boscarola je strah, da sedaj ne bo dobijal denarja slovenskih davkoplačevalcev in obenem odpiral fabrike v Italiji.

  • šmentanamuha

   Tebi je socializem popolnoma sploščil možgane.

  • McBobo

   vam Komunajzerjem se niti sanja ne, v kakšnem svetovnem merilu je firma Pipistrel in da Ivo ve, kaj govori, za razliko od mesečnika pa o njegovi ahilovi peti.

   Dokler bo kreditov iz tujine, po kruha in iger, ko ga ukinejo sledi druga Venezuela.

   • ĐĐ Style

    Pipistrel v svetovnem merilu ni niti prepoznavna, pri nas je samo napihnjena. Preveri v Erarju koliko državnega denarja so pokasirali, na koncu jih bodo itak Kitajci pohodili.

    • Black_Raven

     ti si totalen kreten…

    • učko

     To je res !

  • Black_Raven

   Motijo vas boscarolova sredstva, pa veste koliko denarja je država zmetala v banke? Koliko miljonov ponikne mesečno v zdravsttvu, železnicah, komisijah in službah ki so same sebi namen?koliko škode je naredil en černigoj za tistih 400ur družbeno koristnega dela? Ob vsem tem vas res moti verjetno edini naš podjetnik kateri dejansko razvija svetovno znan brand ne da bi komu kaj ukradel? Smo pozabli kaj vse je država naredila za faking Magno, kjer lakirnico kot najbolj umazan del procesa iz avstrije selijo k nam??

 • bubamara

  Boscarol. Če ne bi dobival subvencij, te že dolgo ne bi bilo v SLO. Na tvojem mestu bi se bolj obremenjeval s Kitajci. Če jim boš dal know-how, boš lahko samo še modelarska letala delal.

  • druga svetovna

   tako se na kitajskem financirajo startuperji, da se z zakonodajo omogoci nastanek investicijskih podjetij, ki izvlecejo denar od prebivalstva in ga investirajo v perspektivna podjetja, ne pa tako kot pri nas, prek povezave z nekim skorumpiranim politikom:

   https://youtu.be/QexL6F-W4Ss

  • moon

   Tudi Ivo bo enkrat pogruntal, da socializem ne spila… ljudje niso vsi enaki, tudi delavci niso vsi enaki in vsi si ne zasluzijo enake nagrade.

 • šmentanamuha

  50% obdavčitev dobička? To je delo Levice, ker Mesec je to napovedal v predvolilnem času. Kako pa naj vzdržujemo vse te nevladnike, lenuhe na sociali plus ilegalne migrante, ki jih je vsak dan več!?

  • druga svetovna

   Raje financiram migrante, kot take kot si ti, ki cele dneve in celo zivljenje tu na nori prezivijo za svoje diktatorske politike

   • Zgornji

    JA , POTEMTAKEM SI PA PAČ ŠE VEDNO PREZLOBEN , Z PREPOLNO RITJO ( DENARNICO) , DA BI ŠEL RAJŠI DENAR NAMENJATI TUJCEM KOT PA SVOJEMU NARODU !!! ! !!! TAKI KOT SI TI DELUJEJO PROTI NARODU ZATO STE ŠKODLJIVCI SLOVENIJE !!! ! !!!

    • druga svetovna

     Saj davki na dobicek so res visoki, za podjetje kot je pipistrel mi je vseeno , ni pa prav za druge manjse podjetnike, to se strinjam. Ampak vseeno mi gre na zivce ta enostranskost, ko se prikazuje crno belo, da je levica pokvarjena, desnica pa ne, to je enostavno povedano zavajanje ljudi

    • maksimalno

     Zgornji, Na tvoje izvjanje je možno podati samo eno misel, si pač popoln bedak,ali ultra levičar, kar je pa verjetno eno in isto.

     • Zgornji

      No, sam se nimam niti za eno, niti za drugo, čeprav me pa moji prijatelji večinoma imajo za desničarkota . Pa “računaj” zdaj . Lp .

  • črnaovca

   No ja dobiček je zelo relativna zadeva ko bo ta davčna stopnja v veljavi pač podjetja ne bodo imela dobička. Res ni umetnost ves denar porabiti pred obračunom, če si dober boš imel izgubo a boš visoko likviden in vsi te bodo imeli radi ker jim boš račune plačeval sproti ali pred rokom

 • Klič! M …

  Idite domov.Da se ne bo keteremu kaj zgodilo.

  • Klič! M …

   Jih je toliko da nekaj Zajebem.Sigurno.

 • Klič! M …

  Sposoben za Papeža.Ampak ni časa.

  • Mimoidoči

   S tem bodo povzročili še več revščine ampak komunisti nikoli ne dojamejo. Pametno.

 • Valter BraniSlav

  Sloveniji ni pomoci. Spremenila se bo v Venezuelo….
  Kako pametno je bilo da sem se leta 1977 preselil v ZDA !!!

  • Mimoidoči

   Tudi ZDA bodo kmalu Venezuela…komunizem imajo že od 1913. Večina ljudi pa je očitno preveč neumnih, da bi to dojeli kako jih imajo vse za norca, ko jih pumpajo proti kapitalizmu, ki ga v ZDA ni več že od 1913. To je od vedno bila taktika komunistov. LAŽ. Obtožiti druge (drugi sistem) za posledice svojih del (svojega sistema).

   21 triljonov dolarjev javnega dolga in 100 triljonov dolarjev primankljaja, to so ZDA danes zaradi komunistične centralne banke FED, ki je povzročila že veliko depresijo 1929 in vse ostale krize. Padec ZDA bo boleč in za marsikaterega nevedneža popolno presenečenje..

   • exposingthetruth1111

    Dobro napisano kolega. Dodal bi samo to ta FED…preprosto tiska denar isto kot je nekoč oblast v SFRJ – ali vidiš kako razliko ali podobnost ?

    Kako češ imeti svobodo, suvereno državo, nizke davke, blagostanje, pa da bi ti večina dobička ostala doma, pri delavcih in lastnikih firm, če denar na koncu dneva steče vse k FED.

    Kakšni prosti trg ? če pa Zakone za trg in trgovinske sporazume pišejo lutke in vazali v Bruslju, Washingtonu…ipd. Kdo misliš da ima tako neizmerno veliko finančno moč da je ustvaril in pokupil vse korporacije/multinacionalke ?? neki Boscarol ali Akrapovič nimata šans pa lahko delata 24/7 tudi 300 let pa ne dosežeta niti 1% kot ga ima samo en član FEDa v 1 letu.

    Daj mi oblast nad ustvarjenjem in kontrolo denarja, pa mi je vseeno kdo je na Vladi oz parlamentu.

    FED ima neomejeno finančno moč da kreira krize, inflacije, deflacije….vse lahko dela, nikomur ne rabi odgovarjati za svoja dejanja. In kdo mislite je imel denar da je lahko financiral Lenina in njegove bandite ??

    Mi ne plačujemo več glavnice ampak obresti – obrestno obrestni dolgovi.

    Zakaj mi ljudje na Svetu dajemi nekomu eksplicitno oblast in pravico da natisne denar in drugim posoja za obresti. Ta denar ki ga natisne nima kritja.

    Kaka ekonomija je to ? če denar preprosto natisnem ko se mi sprdne, nobena surovina na zemlji ne neomejena vse ima limit. Samo denar ki ga tiskajo v FED pa lahko tiskajo v neskočnost, doker bodo ljudje delali noč in dan da bodo hoteli vračati denar FEDu.

    Finta ni da elita rabi denar, elita rabi delovno silo in resurse in samo na način FEDa to dobio na Svetovni ravni dobijo in to celo brez upora.

   • Valter BraniSlav

    Vsake stvari je enkrat konec.
    Rim je trajal 1100 let
    Komunizem v Rusiji 75 let, pri nas manj.
    IN KAJ JE VECNO?

 • mona lisa

  Propad Slovenije Bo zagotovil Šarec&CO. ZAGOTOVO.

 • Imersion

  Ne vidim zakaj bi bil problem 5 mio subvencij, ki jih je prejel kot pravite, če jih je porabil za to, da je podjetje preživelo in se še povečalo ter preskrbi več družin zaradi tega. Podjetje daje zaradi tega denar tudi nazaj v proračun Bi blo bolje teh 5 mio razdeliti med ljudi? Do danes ne bi imel nobeden nič več in jamrali bi naprej. Bi bilo bolje da bi jih dobil opankovič in njemu podobni levuhi? Ti bi imeli 5 mio na svojem računu in v jahtah in avtih…

 • črnaovca

  Slovenija res potrebuje temeljito davčno reformo in to unikatno v svetovnem merilu za katero bodo avtorji lahko tržili avtorske pravice saj bo pravi hit. Stvari je treba postaviti popolnoma drugače. 100% obdavčiti klošarje in postopače, 50% prejemnike socialnioh pomoči in tako naprej navzgor do najbogatejših kjer bi bila davčna stopna 0. Državca se bo kopala v denarju in se nesluteno razvijala

  • Mimoidoči

   100% obdavčiti poslance Levice in SD-ja, Desusa, itd. Glede na to, da so zastopniki idej sužnjelastniškega fevdalizma preoblikovanega in preimenovanega v komunizem, naj prvi pokažejo z zgledom, kako ubogljivi marksistični sužnji so. To pa ne, a ne. Svojemu nakradenemu denarju se ne bodo odrekli. Poslance na minimalce, hahaha, potem pa druge zmerjajo s populisti.

   Je že nekdanji SD poslanec Lukšić enkrat sanjal o 75% obdavčitvi…še malo pa se bo našel kakšen levi pacient, ki bo res predlagal 100% obdavčitev oz. 100% rop oz. 100% suženjstvo. Ampak kdaj bodo ljudje spregledali kako so nam oprali možgane zadnjih 100 in nekaj let?

   Taxation = Theft at Gunpoint
   https://www.youtube.com/watch?v=wTMTaCuklsY

 • Mimoidoči

  Nehajte delat, nehajte plačevat davke, naj se vse sesuje zaradi komunizma. Samo potem ne boste imeli kaj za na mizo dati, ker nismo več kmetijski samozadosten narod kot smo bili 100 let nazaj. In tako se spirala zasužnjevanja nadaljuje…

  Rim v starem Rimskem imperiju je na svojem vrhuncu imel 1 milijon prebivalcev, ko so imeli v praksi kapitalizem, ko pa so začeli uvažati sužnje in uvajati komunizem (enormno obdavčenje, itd.) je stari Rim ob svojem propadu štel samo še 50.000 prebivalcev. Ljudje so se masovno izseljevali. In ko so Rim zavzeli Goti, so bili Rimljani kljub temu, da je vse propadlo, dejansko veseli, da so jih Goti rešili pred Rimskimi totalitarističnimi birokrati. Ljudje radi ponavljamo zgodovino v nedogled. Kapitalizem in komunizem nista nič novega, samo drugačno ime so jim dali. Ideje pa so stare tisočletja.

 • Rafaeluss

  Slovencem ni pomoči, tako zabitega folka ne najdeš nikjer na svetu. Partizani, Tito, rdeča zvezda, Makorovicka, skrajna levica so zanjih BOZANSTVA. 28 let imam podjetje lepe in slabe leta, od države nikoli dobene pomoči vedno samo GROŽNJE. Se že veselim ker drugo leto UPOKOJITEV. Smilijo se mi pa tisti ki kariero zacenjavo v tej zmešani državi. Ce le imate možnost iniizobrazbo, v v tujini boste gospod. Še vedno pa lahko staršem uredite lepo življenj in sSlovenijos obiskujete preko staršev. Ali si javni delavec ali siromak, pa si izberi sam. 20 let star Mulec ki dobiva partizansko pokojnino je več kot dokaz, KAKO JE ZABREDLA SLOVENIJA.! !

 • učko

  Fašističko komunistički režim nabija “KAZNI” na dohodek najbolj ustvarjanlnim in pridnim zaposlenim, delodajalci težko vse to plačujejo, vse plače so zaradi tega v gospodarstvu bistveno nižje, kot bi bile sicer. Ker če delodajalec ne more dobro plačati dobrega delavca, potem bo tudi povprečnega plačal bistveno nižje kot bi sicer, ker razlika med dobrim in povprečnim delavcem pa vseeno mora biti, vsak delodajalec dela te razlike, drugače bi propadel. No, sedaj bojo pa še direktno usekal po delodajalcih oziroma lastnikih firm. Krasno, kot v kakšnem TOTALNEM IDIOTISTANU !!! Uspešen kapital bo zaobšel Zlovenijo, mnogi bojo odšli !!!

 • rabbit

  Pipistrel je dobil 5 milijonov nepovratnih sredstev v 10 letih sedaj že 4 leta ni dobil nič. Vsako leto pa Pipipstrel v slovenski proračun preko davkov vplača za 8 milijonov evrov.Se pravi v 14 letih je Pipistrel vplačal 112 milijonov dobil pa je 5 milijonov. Se pravi teh 5milijonov je že zdavnaj odplačal.

 • Bandit123

  Boscarol naj bo vesel, da mu gre dobro in naj veselo dela in prodaja svoje aviončke. Bolj bi mu odgovarjala desna vlada, a davek bo moral plačati v vsakem slučaju. Dela se kot da državi dela ogromno uslugo, a dela jo samo sebi.

  • Rafaeluss

   Oprosti da bom nesramen in zapisem: Namesto nicka Banditi, bi lahko imel Nick Zabit. Baskarol plača državi miljone od dobička, cečgre v tujino se lahko za ta denar obrišete pod nosom. Če gre v tujino prvih 10100,00 najbolj uspesnih podjetnikov, VLADA RAZPADE. !! NE BI TI ŠKODILO KAJ PREBRAT PA NE CICIBANA!!!

   • Bandit123

    Sami domoljubi s teboj vred, ko je treba plačati davek, pa v tujino.

    • macon

     Na mednarodnih trgih so in z višjimi davki ne morejo biti konkurenčni in prodajati produktov. Torej se bodo selili, da bi firme poslovale naprej. Ti pa si verjetno levičar, ker tega ne razumeš.

     Vlada in sistem lahko samo do neke mere tulita daj, daj, teritorij pa rabijo samo gostilničarji, mehaniki in frizerke.

     • Bandit123

      Sem desničar in davkov še nihče ni povečal, tako da ne vem zakaj se razburjate.

     • Rafaeluss

      Banditi, če si Ti desničar sem jaz Helena Blagne. Kaj tako neumnega lahko napiše samo levičar. Seveda mofa plačevati davke povsod, samo ne 50% od čistega dobička.!!!

     • Soave

      Pozdravljen.
      Ja, kje si pa bil ? Pogrešali smo te. . .. .

     • macon

      Skoraj mesec brez neta… :)

 • Rafaeluss

  Končno nekdo ki si upa v obraz povedati Mesečniku kar mu gre. Mulec ki ne ve za kaj se uporablja lopata in kramp ne more pisati zakonov in izsiljevati vlade sskapricami. O financah ve samo to da mora reči očetu daj denar. Kar je pa posranec jej pa se mogocen. Upam da ga kakšna kmecka roka NAUČI SPOŠTOVANJA do delovnega ljudstva.

 • učko

  Bolani psihopatski levuharski režim je prepričan, da se je v firmah nabralo ogromno denarja v teh letih. To pa za to, ker je levuharska davčna politika taka, da delodajalce odvrača, da bi svojim delavcem izplačevali poštene plače, ker jih režim pač kaznuje z visokimi kaznimi. Sedaj so se namenli ta denar iz podjetjih pocuzat ven v svoja korita. No, ne vem, kako jim bo to uspelo, najbrž prav veliko ne, ker znajo firme dobiček tud mal poskrit !!!!

 • Frank Schmid

  Bravo Ivo, sledili vam bomo tudi drugi, ki želimo dobro delati. Nikakor pa ne bomo svojih zaslužkov delili z lenuhi Mesca

 • Tatjana Velikonja

  Se opravičujem ampak moram rečt: res ste omejeni, če ne poznate, kaj vse spada v kapitalske
  dobičke. Sploh ne gre samo za podjetnike in dobiček njihovega podjetja.
  Nastradali bomo prav vsi. Preden zmerjate in govorite neumnosti, si prosim preberite zakone o kapitalskih dobičkih in dohodnini.

  Do sedaj so se dobički od obresti, najemnin, kapitalskih nalozb (delnic),
  prodaje nepremičnin, izplačila dobička podjetja, prodaje podjetja itd obdavčevali
  po fiksnih vrednostih, cedularno ne glede na vrednost. Po novem bodo pa vključeni
  v skupno dohodninsko osnovo ki ima ze pri 70.000 EUR 50% obdavčitev.

  Par primerov:
  Če ste lastnik hiše ali stanovanja več kot 20 let, je bila do sedaj obdavčitev
  0%. Po novem bo vsa kupnina sla v dohodninsko osnovo. Če bo vaša skupna
  osnova presegala 70.000 EUR boste za 100 M EUR vredno hišo ali stanovanje plačali
  50 M EUR davka! Prodajalci bodo zato cene stanovanjem ekstremno dvignili,
  zlasti mladi in revnejši si jih ne bodo mogli več privoščiti. Če bomo na starost prodali hišo, ki smo jo dobili od svojih staršev in v katero smo vlagali celo svoje življenje, jo bo polovico pobrala država z davkom!

  Dobiček iz obresti, najemnin, delnic itd je sedaj obdavčen cedularno 25%. Po novem
  bo vključen v vašo skupno dohodninsko osnovo, seštel se bo k vašim osebnim
  in drugim dohodkom in vam povečal dohodninsko osnovo. Če bo ta 70K EUR ali
  več, boste torej tudi na obresti in vse navedeno namesto 25% plačali 50%
  davka. To bo dvignilo cene najemnin stanovanj in spet udarilo po žepu
  zlasti najrevnejše.

  Lastnik podjetja plača sedaj 19% davka iz dobička. Če si dobiček izplača, še
  dodatno 25%. Po novem bo celoten dobiček, ki si bi ga nekdo izplačal, sel
  v dohodnino in bo seveda obdavčen po 50% stopnji. Skupno torej 69%.
  Take obdavčitve ne pozna skoraj nobena država na svetu.

  Če je nekdo lastnik podjetja več kot 20 let in ga proda, sedaj ne plača
  davka, po novem bo kupnina sla v dohodnino in bo obdavčena 50%. To pomeni,
  da bo država pobrala polovico podjetja.

  Več o tem bo danes ali jutri zvečer na oddaji 24 ur ob 22 uri.

  • traktor

   Kaj čes to debilom slovenskim razlagat. Oni so zadovoljni, če nič nimajo in še bolj zadovoljni , če nihče drug nima slučajno več od njih. Če pa ima, pa udri po siromaku. In to veselo privoščijo. Zato smo narod siromakov, zlasti mentalnih.