Ponudba uspela, v rokah Heinekena 96,92 odstotka Pivovarne Laško

Foto: STA

Imetniki 43,49 odstotka delnic laške družbe so sprejeli Heinekenovo ponudbo za prevzem Pivovarne Laško. S tem je nizozemski pivovar lastniški delež v Pivovarni Laško povečal na 96,92 odstotka. Prevzemna ponudba je uspela, je v danes objavljenem obvestilu o izidi prevzemne ponudbe zapisal prevzemnik.

Heineken je ponudbo za prevzem Pivovarne Laško objavil 17. novembra lani, veljala pa je do 15. januarja. V tem času jo je sprejelo 4030 imetnikov delnic Pivovarne Laško, ki so imeli v lasti skupaj 43,49-odstotni lastniški delež, kaže objava v današnjem časniku Delo.

Med drugimi je prevzemno ponudbo sprejela tudi uprava Pivovarne Laško z Dušanom Zorkom na čelu.

Za poplačilo dolgov zagotovili 141 milijonov evrov
Nizozemci so za vsako delnico ponudili 25,56 evra, kolikor so konzorciju prodajalcev, v katerem so bili Družba za upravljanje terjatev bank, Kapitalska družba, Alpen invest, Abanka, KD Skladi, NKBM, Zavarovalnica Triglav, Banka Koper in Sklad obrtnikov in podjetnikov, lansko pomlad odšteli za nekaj več kot polovični delež.

Ob objavi prevzemne ponudbe je imel Heineken v lasti 53,43-odstotni delež Pivovarne Laško, za katerega je odštel skupno 119,5 milijona evrov. Poplačal pa je tudi dolgove do bank, in sicer je Pivovarni Laško za poplačilo dolgov zagotovil 141 milijonov evrov, Pivovarni Union pa 44 milijonov evrov.

B. O., STA