Posledice skoraj neprekinjenega vladanja socialistov: Češka je Slovenijo prehitela na celi črti!

(Foto: iStock)

Slovenija že dolgo ni več vzor ostalim državam nekdanjega vzhodnega bloka, zaradi skoraj neprekinjenega vladanja socialistov po letu 2008 nas je Češka republika že zdavnaj prehitela, prav kmalu pa nas utegne prehiteti tudi Estonija. Češka nima le višjega BDP na prebivalca po kupni moči, nižjo ima tudi brezposelnost. Da so kakovostna delovna mesta najboljša socialna politika, priča podatek o nižji revščini na Češkem, in to kljub temu, da za socialno državo zapravi manj davkoplačevalskega denarja kot Slovenija. Tudi siceršnja državna poraba je v Sloveniji bistveno višja, zaradi česar je javni dolg, ki je bil vse do leta 2008 v mejah normale, danes več kot dvakrat višji kot na Češkem. Predpogoj dolgoročnega gospodarskega razvoja je več ekonomske svobode, ki je tudi predpogoj za osebno svobodo!

Slovenija je bila včasih znana kot vzhodna Švica in res je bila država najbolj razvita v nekdanjem vzhodnem bloku, strma rast se je nadaljevala tudi po pridružitvi Evropski uniji, a po letu 2008, ko je nastopila velika gospodarska kriza in odkar nas skoraj neprekinjeno vodijo socialistične vlade, Slovenija relativno samo še nazaduje. Češka republika nas je tako v skoraj vseh pogledih že zdavnaj prehitela, prehiteva nas tudi Estonija, vse bližje pa so tudi druge države nekdanjega vzhodnega bloka. Češke poleg tega ne oblegajo migranti, tako kot Slovenijo, prav tako pa država ni pristopila k zloglasnemu globalnemu dogovoru o migracijah, ki se je konec lanskega leta sprejemal v maroškem Marakešu.

Zaradi socialistov nas je Češka že zdavnaj prehitela
Najbolj zgovoren je podatek o bruto domačem proizvodu na prebivalca, prilagojenem glede na kupno moč, ki po podatkih Mednarodnega denarnega sklada v letu 2019 v Sloveniji znaša 38.630 dolarjev, na Češkem pa 39.090 dolarjev. Nominalni BDP na prebivalca je sicer v Sloveniji še vedno višji, a po prilagoditvi glede na kupno moč dobimo realnejši podatek o življenjskem standardu; na Češkem so tako prebivalcem dobrine in storitve bolj dostopne.

Vir: IMF

Brezposelnost na Češkem nižja kot v Sloveniji
Češka republika ima prav tako nižjo brezposelnost kot Slovenija. Po podatkih IMF je brezposelnih 4,8 odstotka Slovencev, medtem ko stopnja brezposelnosti na Češkem znaša 3,1 odstotka.

Vir: IMF

Na Češkem nižja stopnja revščine kot v Sloveniji, delovna mesta so najboljša socialna politika
Posledično je tudi stopnja tveganja revščine v Sloveniji bistveno višja kot na Češkem. Kot kažejo podatki OECD, to razmerje v Sloveniji znaša 0,087, na Češkem pa 0,056. Gre za stopnjo relativne revščine, pri čemer se upošteva število ljudi, ki spadajo v gospodinjstva z dohodkom, nižjim od polovice mediane skupnega dohodka gospodinjstev.

Vir: OECD

Kljub višji stopnji revščine je delež socialne države v BDP v Sloveniji večji kot na Češkem
Da najboljša rešitev za zmanjševanje revščine ni širjenje socialne države prek razumnih meja, pač pa kakovostna delovna mesta, priča podatek, da na Češkem po podatkih OECD poraba države, namenjene za financiranje socialne države, znaša 18,7 odstotka BDP, medtem ko v Sloveniji ta odstotek znaša 21,2 odstotka.

Vir: OECD

Češka država je manj požrešna od slovenske
Tudi skupen obseg državne porabe glede na BDP je na Češkem, kjer znaša 41,7 odstotka BDP, manjši kot v Sloveniji, kjer država zapravi 47,7 odstotka BDP.

Vir: OECD

Slovenija ima več kot dvakrat višji javni dolg od Češke
Glede na enormno državno porabo ne preseneča višina javnega dolga, ki je v Sloveniji glede na BDP več kot dvakrat višji kot na Češkem. Javni dolg v Sloveniji po podatkih OECD namreč obsega 65,4 odstotka BDP, na Češkem pa 31,4 odstotka BDP.

Vir: IMF

Za gospodarski razvoj je bistvena ekonomska svoboda, ki je predpogoj osebne svobode
Vsi omenjeni indikatorji so logična posledica večje ekonomske svobode, ki jo uživajo Čehi v primerjavi s Slovenci. Heritage Foundation Češko glede na indeks ekonomske svobode z oceno 73,7 namreč uvršča na 23. mesto izmed vseh držav na svetu, Slovenijo pa z oceno 65,5 na 58. mesto, in sicer med Španijo in Kazahstan. Podobna je tudi ocena v poročilu Fraser Institute o ekonomski svobodi za leto 2019, kjer jemljejo podatke iz leta 2017, upoštevajo pa obseg države, pravni sistem in lastninske pravice, trdnost valute, svobodo mednarodne trgovine in obremenjenost z regulacijami. Češko so uvrstili na 22. mesto z oceno 7,75, Slovenijo pa na neugledno 67. mesto z oceno 7,15. Pri tem velja podariti, da si glede na obseg (para)države 138. mesto delimo s Svazijem in z Ruando.

Foto: Posnetek zaslona

Slovenska država se tudi glede vmešavanja v zasebna življenja ljudi odreže katastrofalno, Češka druga najboljša
Koliko se posamezna država vmešava v zasebna življenja državljanov, najlažje preverimo na lestvici Nanny State Index (indeks države varuške), kjer skupno oceno izračunajo na podlagi regulacije in obdavčitve e-cigaret, tobaka, hrane in alkohola. Prvi dve kategoriji pri tem predstavljata vsaka 1/6 uteži, zadnji dve kategoriji pa vsaka 1/3 uteži. Najslabše so se pri omejevanju zasebnih življenj odrezale Finska, Litva in Estonija, najbolj osebno svobodni pa so državljani Nemčije, Češke republike in Slovaške. Slovenija se je, pričakovano, odrezala katastrofalno, saj se je uvrstila na 9. najslabše mesto. Porazne ocene je dosegla pri regulacijah in obdavčitvi e-cigaret, tobaka in alkohola, nekoliko bolje pa se je odrezala pri hrani. Koliko časa bo minilo, preden nam bodo levičarji pričeli dodatno obdavčevati hrano, ki je po njihovem mnenju škodljiva ali pa do okolja neprijazna, ter omejevati število kalorij v obroku, pa je le še vprašanje časa!

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Me ne čudi.

 • SIMON ROZIC

  Ja kaj bo pa Šarec na to dejal? …blablablablablabla….zajec na drevesu, ptič v
  gozdu, komunisti na kandelabrih…uf, oprostite! -komunisti na žaru!

 • SIMON ROZIC

  Levica se sprašuje, če je Češka v Rusiji!!!

 • Ryuk

  Socialistu lahko kažeš primere dobrih praks, kažeš grafe, ukrepe, ki dajejo dobre rezultate. Poveš, katere države in njihove ekonomske politike so uspešnejše od drugih… pa bo bedak še vedno imel mnenje, da sta Kuba in Venezuela raj na zemlji.

  • macon

   Lahko jim tudi kažeš v čem se prevažajo Čehi, ki gredo tukaj skozi na Hrvaško pa bo vse verjel rdečim lopovom in bebčkom, ker je sam prav tak.

 • IZBIRA

  Komunisti iz vlade v vlado stopnjujejo svoj primež in gredo totalno nad Slovence, poštenjake in nad demokracijo do cilja, ki je vtrnitev sistema preteklosti od 1945 do 1991. Potem ostaneta samo še dva pola. Elitna primitivcev, psihopatov in kleptomanov in njihovi pritlehni brezhrbtenični paži, kot avandgarda in na drugi strani raja garaćev za drobiž, ki jim ga bodo pustili po vseh dajatvah, prispevkih in davkih s kakterimi bomo vzdrževali njihove požrešne apetite in razkošje.
  Saj oni sebi pripisujejo demokratičnost, solidarno in socialno osveščeno politiko, in tako si jo oni tudi predstavljajo.

 • Peter

  Pih, gospodarska rast…
  Imam pa že raje naš najnovejši partizanski film in poročila s partizanskih proslav vsako nedeljo v “osrednjem” dnevniku naše osrednje TV hiše, no.

  • karpelec

   Hi, kako se lažeš!!! BOLI, BOLI BOLI.

 • GverilaStyle

  Vsi so prehiteli Slovenijo po celi črti.

 • Srbe na vrbe

  skorpijonu93 je očitno ime Rok Kranjc.

 • Olga101

  Čestitke Čehi!

 • Olga101

  JANŠA REŠI NAS!

  • jedro

   TROL TROL TROL

   • Olga101

    JANŠA JANŠA JANŠA

    • jedro

     Trol ne boš nikoli Janša. Nimaš šans !

    • pajot

     Olga 101,spet greš v kevder,he,he,he…Čao!

 • mapu

  Naše rdeče ovce pa še kar blejejo..

 • Olga101

  Logarja za župana, Janšo za predsednika vlade in Tomčevo za predsednico države. Dol z levičarji in udbomafijo! Državni udar TAKOJ!

  • jedro

   TROL – hinavec

   • FORT WORTH

    Tunek – branislav je tokrat pravilno zapisal…
    Hehehe

  • Vera

   Joj, sovražni govor. Ups.

  • Slovenec

   Ja, ta kombinacija bi bila zelo dobra in koristna za Slovenijo.

 • Vera

  Cerar + Šarec , sta pogrebnika Slovencev . :(

  • Slovenec

   Pa še nekaj jih je iz levih strank.

 • totex39

  Naši privrženci uživajo v partizanskih proslavah in to je za njih vedno bolj pomembna državna gospodarska rast.

  • JANEZ GUS

   V dobi robotizuacije prenašajo turnškovi pijanci ,beri norci ranjence po cerkljanskih gričih.Kdo lahko te norce razume.Ko je bila maša za pobitimi Rovtarji s strani komunistične soldateske,pa se je ta banda izrojena partizansko-tolovajska naslajala z fašistom Perjazzijem na čelu.Jebem vam majčino rusko mleko.

 • Slovenec

  Evo nas tu smo…, pričakovana dediščina delovanja levakov in komunistov.

 • soc

  Slovenski vol(ilec) pač navija za enakost v revščini. Tako so ga šole in mediji naučili 1945-2019. Zato je umsko motena Levica tako nenormalno uspešna.

  • Black_hawk

   Da pride taka stranka v parlament v 21 stoletje težko verjameš.

   • JANEZ GUS

    Samo v Slovenistanu. kjer volijo čefurji.

 • JANEZ GUS

  Kučan+SD+AB+DESUS+SMC+LDS+ZARES+TONIN+LUDA,TAKOMUNISTIČNA SVOJAT JE UNIČILA SLOVENIJO.PRIŠEV BO DAN,KO BODO TI ZLOČINCI JAVNO SOJENI.POŽREJO NAJ JIH MEDVEDJE IN VOLKOVI.

  • Black_hawk

   Vse je res. Jaz bi dodal zraven še slovenski narod.

   • JANEZ GUS

    Opranoglavi in blesavi….

 • Black_hawk

  30 let volitev, 30 let svobodne izbire kdo ti bo vladal, pa narod vedno iste izvoli. To je svetovni fenomen.

  • JANEZ GUS

   To izvoli banda 571volitve pa so farsa

  • Observer

   Večina naroda ostaja doma, torej izvolijo NONE OF THE ABOVE. Volitve so tako nelegitimne, ker še 50% glasov ne dobijo vladajoče strukture.

 • Vlado77

  Odločajo vedno volivci- tako pač je v demokraciji. Desnih vlad je bilo za vzorec. In še takrat ko je bila cel mandat vlada Janše nam je šlo v redu. Kako trende spremeniti- jasno ne voliti takoimenovane nove obraze, ker se izkažejo kot pudlji starega režima. O ekonomiji pa nimajo pojma. Je pa seveda težko, ker dominatni mediji so pod kotrolo old boys. Ljudje pa volijo v veliki večini po tem kar vidijo na TV v dominatnih TV. Malo ljudi gre na socialna omrežja ( razen za zabavo) ali druge medije. Sploh večina ne gleda politike na TV. Časopisi pa nimajo več učinka- so le za rumeno kroniko. In še ena zadeva- slovenci so postali “leni” in ne radi protestirajo ( v primeru Janković bi pa se jim ne da na ulico) – apatija. Ko sem gledal proteste v Moskvi – kapo dol vsem,ki so si upali na ulico. In glede na izjave navadnih ljudi so bistveno drugačni kot mi. Žal imajo oni diktatorja ,ki jih zapira na dolge mesece le za udeležbo.

  • JANEZ GUS

   Torej,naši rdečuhi znajo…

 • xtc

  Kaj zapisati?
  Slovencelj je nedržavotvoren,zabit in streznil ga bo na koncu bankrot,ki pa bo tudi konec SLO kot države,ki bo šla v dele.

 • JANEZ GUS

  Po l2008 samo še tonemo.Prehitevajo nas afriške banana republikeker evropske so nas že vse prehitele.Komediant nas pajdaši z Rusi.skregal nas je že z vsemi sosedi.Kaj se mora še storit,da ruknemo na ulice in polovimo to komunistično-murgelsko pokvarjeno lopovsko bando.Če bo treba gremo na Malto.

 • Valter BraniSlaV

  …”Slovenija je bila včasih znana kot vzhodna Švica in res je bila država najbolj razvita v nekdanjem vzhodnem bloku”…
  LE ZAKAJ SMO NEKOC BILI SVICA VZHODA???
  ZAHVALITE SE JOSIPU BROZU KI JE IZ SFRJ ODSTRANIL SOVJETSKE PIJAVKE.
  Je pa res da so se danasnji levicarji popolnoma degenerirali v parazite najhujse vrste. Podjetnike bi z bajoneti sterali v morje ter volilce zamenjali z vernimi muslimani.
  Samo bebci so zmozni tako razmisljati.
  Moja stricka Kardelj in Macek seveda nista bila svetnika vendar muslijev ne bi NIKOLI uvazala.
  Pac pa bi na goli OTOK poslala take kot Fajon, Mesec, Kordis in druge izdajalce lastnega naroda.

  • Black_hawk

   Zato ker smo bili Slovenci vedno inteligenten narod, imeli smo podjetja, inženirje, ja tudi v jugi je bil en del gospodaratva za tiste čase dobro razvit, če bi držali politiko stran od gospodarstvo bi se izšlo. Plus dodam da ne bi bili skupaj s hrvati in srbi.

  • Black_hawk

   Srednjeevropska menatlita iz časa Avstrije!

  • JANEZ GUS

   Ti titek,mi smo bili Šwica v yugi,pa ne po zaslugi zločinca iz Kumrovca.Ko pa so po l 08 rdečuharji prevzeli totalno oblast pa je rezultat znan.Komedija pa se šele prav začenja.Na komediantovem mestu se dam sušit.

   • Valter BraniSlaV

    Da ni bilo Tita bi pac bil Stalin.
    Tako kot vseh drugih Slovanskih drzavah.
    Ne, zahodne demokracije ne bi za Slovane riskirale niti enega vojaka.

    • JANEZ GUS

     Nehajte se vi rdečuhi že en krat tolažit,da yu komunizem je bil boljši od Ruskega ,ali obratno.Lisica v Rusiji ravno tako vkrade kuro ,kot v Yugovini.Komunizem,nacizem ,fašizem—-ista pašta.Samo razlika je v tem,da tvoj komunizem jih je pobil 3krat več ,kot one dva skupaj.A ti je to teško razumet.Potem si res totalni norec,

     • Valter BraniSlaV

      Moj komunizem?
      Zivim v ZDA od 1977. Sem uspesen financnik…
      Jaz sem komunizem izkoristil do daske: zastonj izobrazba, po koncani ekonomiji pa direkt v ZDA.
      Imam pac lepe spomine. Je to kaj slabega?

     • JANEZ GUS

      Ne bluzi baraba komunajzerska.Ti si Ameriko videl po TV.Takih barab Anerika ne prebavlja.

     • Valter BraniSlaV

      Gospod Gus, vase samospostovanje je ocitno v greznici.
      Pac tipicen Sovencelj ki obozuje ZDA in pljuva sam po sebi.
      V ZDA IMAMO SE VEC MORILCEV….
      https://youtu.be/y7ErFCqCXcg

 • Black_hawk

  Če nas ne bo prehitela Albanija bomo lahko veseli.

  • Den456

   Nas že prehiteva. Izvedli so deratizacijo komi podgan.

 • Dionysus Eros

  Češka in Estonija nikoli ne bodo prehitele Sloveniji…NIKOLI !!!… Bil sem v obeh državah…mesta so še kar urejena, ko pa greš na preriferijo pa so 50 let za nami. Beda od beda. Apeliram na Roka Krajnca in Novo24TV, da neha širiti neresnice.

  • JANEZ GUS

   Kdo je pa tebe znanstvenik poslal na ta portal.

   • Imperial Commando

    Tumpek se je vrnil…:)

    • Dionysus Eros

     ???

 • Stajerka

  ….povsem normalno…..oni so se otresli Rusov……nas dobesedno tiščijo v njihov objem……

 • Dionysus Eros

  Dokler bodo socialisti oz. levičarji vladali na sončni strani alp, bo se demokracija dalje razvijala. V bližnji prihodnosti, bodo lezbijke in geji lahko mirno hodili z roko v roki s heteroseksualci, tudi na vasi. Ljudje drugačne barve, vere, kulture bodo živeli v sožitju s Slovenci. Bognedaj, da dobi skrajna desnica preveliko moč…takrat bomo nazadovali, ljudje ne bodo enakopravni…hudo nam bo.

  • Imperial Commando

   Te dejstva bolijo kajne? Socialisti ste radikalno nesposobni. DEJSTVO. Česarkoli se dotaknete gre k hudiču. VAŠ SISTEM NE DELUJE, ZATO GA NEHAJTE VSILJEVATI VSEM. Pejt nazaj na kure, Tumpek.

   • Dionysus Eros

    Kdo hudirja pa je “Tumpek”?

    • Imperial Commando

     Dobro veš :).

     • Dionysus Eros

      Res ne vem !?!?

    • JANEZ GUS

     Tumpek zastopa prosveto iz Haloz.

  • macon

   Nobene skrajne desnice ni v parlamentu, je pa skrajna levica, to je tvoji. Bebci ste in samo kradete in zapravljate.

  • Slovenec

   Bolano.

 • Imperial Commando

  Mnogonickni Tumpek ma nov profil. Kateri je že to Tumpek, skupaj z vsemi, ki jih maš na kurah? Revček :)

  • Dionysus Eros

   Že razumem, ti misliš Foglof Tunek. A njega je Nova24TV izbrisala, da ga nikjer ni? Z njim bi res želel izmenjat nekaj besed.

   • Imperial Commando

    Pa se v špegu poglej pa govori :).

    • Dionysus Eros

     Tokrat pa zelo mimo pihaš :)

     • Imperial Commando

      Tumpek, neglede na to koliko profilov ustvariš, si zmeraj isti, radikalno nesposobni socialistek :). Dolgočasen si, čau :)

     • Dionysus Eros

      bye bye

   • JANEZ GUS

    Zanimivo,kako je to fuglovo ščene rdečuharsko začel svoj pohod z novim nickom.

 • Dionysus Eros

  Imamo šolski sistem o katerem lahko Češka samo sanja. Imamo šolski sistem ki je med najboljšimi na svetu. Zato mora ostati financiranje javnega šolstva nedotaknjeno… da je javno šolstvo tisto, ki ga je država dolžna financirati, medtem ko je zasebno šolstvo odločitev posameznika in tako tudi plačilo njegova odgovornost.

  • branči

   res si dionyosaurus!

   • Dionysus Eros

    Jaz Dionysus sem bog vina, plodnosti, veselja in razposajene objestnosti. Trgatve so se že začele.

    • JANEZ GUS

     Pozabil si napisat tudi Bog rdeče blesavosti.No,pa to še pride.

    • branči

     najlepše je, da to veš samo ti, koza julka in nihče drug!

  • Andrej, Miha ali Jure

   Šolstvo kjer talajo šuse in se sadistični prfoksi izživljajo.

   • Slovenec

    Učitelji niso ravno sadistični, je pa šolski sistem zastarel, nefleksibilen in veliko preveč levo usmerjen.

  • JANEZ GUS

   NAŠE EDIJEVE UNIVERZE NI MED PRVIMI 1000 NA SVETU.O Gabrovem šolskem sistemu pa da ne govorimo.

   • Slovenec

    Res je.

 • FORT WORTH

  Mnogo vekov je nas narod dremal
  glede narodnosti,
  ako zdaj junasko ne skocimo,
  bode v naprej umiral.

  Matija Majer Ziljski ( 1848 )

 • TINE

  Bmk za zlovenijo

 • skorpijon93

  ČEŠKA REPUBLIKA ni sprejela evra, stopnja tveganja revščine po podatkih eurostata znaša 9,6 % in je najnižja v eu, češka nima bega možganov kakor v sloveniji, kjer se umetno zmanjšuje brezposelnost, med leti 2012-2018 je Slovenija izgubila 37.153 državljanov ki so ostali v tujini in se niso vrnili nazaj domov, kar je najslabši rezultat po osamosvojitvi Slovenije, češka si tudi muslimanov ne uvaža, saj je le teh tam po uradnih ocenah 20.000 ali manj kot 0,2 % populacije, v Sloveniji pa 3,8 % populacije

  • JANEZ GUS

   Ras pohvalno.Samo normalni tega nismo krivi.Epicenter potujčevanja in kriminala je v Murglah.

  • Observer

   ČEŠKA REPUBLIKA ni sprejela evra. O tem vem premalo, da bi lahko kaj več napisal, vendar se mi zdi zanimivo, da so Čehi zadržali svojo valuto, medtem ko so naši hlapci takoj ubogljivo sprejeli evro. Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni.

   • macon

    Z višjo inflacijo kot v Euro območju imajo lahko gospodarstvo bolj konkurenčno in slehernikom zmanjšujejo prihranke.

    Njihove obveznice imajo višjo obrestno mero, okoli 3%, medtem, ko so slovenske blizu nule.

   • Dragan Krstič

    A ti ne zadostuje podatek da Čehi nimajo komunistov v vladi? Zato imajo lahko tudi svojo valuto ker znajo brzdati apetite po tiskanju denarja. Če bi imela Slovenija še vedno tolar bi komunisti v času gospodarske krize po 2008 popolnoma uničili našo valuto. Kapiš? Pa to nima nobene veze s hlapci. Če nimaš veze o ekonomiji potem ne pametuj.

 • skorpijon93

  češka republika ni podpisala marakeškega sporazuma, ni sprejela kvot za migrante

  • Slovenec

   Točno.

 • skorpijon93

  pod pragom tveganja revščine živi 14.3 % avstrijcev, se pravi da prag revščine znaša 1.239 eur mesečno na osebo, še leta 2007 je pod pragom revščine živelo 12 % avstrijcev, Slovenska delovna sila v avstriji je samo poceni roba, ki prispeva k poslabševanju kakovosti življenja avstrijcev

  • macon

   Pod avstrijskim pragom revščine torej živi 90% Slovencev, denar imamo isti in cene primerljive pa bi lahko vzpostavili kak bolj splošen prag revščine kot so lokalne statistične laži. Verjetno je prag revščine v Srbiji kakih 200 EUR na osebo, da se lahko oblastniki izgovarjajo, da nimajo veliko revnih.

 • JANEZ GUS

  Tem našim komediantu,ki TRENUTNO VODI TO KOMUNISTIČNO GUBERLIJO ,potrebuje en šnel kurs.V vojski smo temu rekli-čebovanje-Rok trajanja je ali pa ni.Terapija se ponovi.

 • skorpijon93

  češka češka češka ! slovenija zgleduj se

 • Dionysus Eros

  Češka in Estonija nikoli ne bodo prehitele Sloveniji…NIKOLI !!!… Bil sem v obeh državah…mesta so še kar urejena, ko pa greš na preriferijo pa so 50 let za nami. Beda od bede in zaostalost. Apeliram na Roka Krajnca in Novo24TV, da neha širiti neresnice.

  • skorpijon93

   uf češka je super, poglej si statistiko pa bega možganov nimajo, poglej si stanje v sloveniji kjer se je v zadnjih 7 letih izselilo največ državljanov šo osamosvojitvi, jih pa nadomeščajo z bosanskimi, albanskimi državljani, skratka slovenija se spreminja v jugoslavijo dobesedno ! to je posledica dolgotrajnega vodenja socialnih demokratov, srečno, uživajte v šiptatski jugoslaviji

   • Dionysus Eros

    Nimaš pojma koliko “zapečenih” živi v Pragi. Tam sem bil 3X.

    • skorpijon93

     ja najbrž, tudi js sem 3x bil in jih je izredno malo proti jugoslovanski ljubljani, na češkem živi borih 20.000 muslimanov, to ni NIČ !

  • branči

   maš prav, tam se ne da dobit šmarnica!

 • Roman Benedik

  SDS-ove buče.Češka je lepa,pred II svet.vojno je bila 4x razvitejša od Slovenije,sedaj smo tam-tam.Ni pa pri nas vse katastrofalno,kot prikazujete na tem portalu.Kar se tiče migrantov,jih pri nas ni veliko več.Imamo jih VELIKO manj kot Avstrija

  • JANEZ GUS

   Roman Benedik sumljivo malo plusov imaš.Ne vem če razumeš,da samo mi smo ostali zadrti komunajzerji.

   • Dionysus Eros

    Seveda ima malo plusov, če pa ste na tem portalu sami skrajni in zabiti desničarji !!!

    • JANEZ GUS

     Zakaj ne greš na drug portal…………….

     • Imperial Commando

      Ker Tumpeku brez Janše živeti ni :)

    • Slovenec

     Ah, levičarji ste pa nadpovprečno inteligentni, razgledani, uspešni na pošten način in povrhu še izredno državotvorni. Ni, da ni.

   • JANEZ GUS

    Maneken in šivilja, ki sta nas zapufala za 34 miljad. nista desničarja,-ane.

    • Slovenec

     Nista, ampak sta levičarja.

 • Dionysus Eros

  Evo vam Češko. Skoraj vse vasi so takšne:

  https://www.youtube.com/watch?v=2nfhAEB-R8g

 • kokobily

  “Javni dolg v Sloveniji po podatkih OECD namreč obsega 65,4 odstotka BDP…”
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Klinc-klanc..OECD (podatke mu pošiljajo naši veleumneži) v tej oceni ni upošteval, da je nujno v javni dolg všteti tudi vse tisto, kaj je s strani nas državljanov-naročnikov že plačano, a od javnega sektorja ni realizirano. Čakalne vrste v zdravstvu, na primer, so že plačana storitev (državi). Država prosto izbira izvajalce teh storitev, storitve očitno niso postorjene, država, kot regulator, jih je dolžna zagotoviti, jih ni, jih je pa dolžna. Koliko ? Kolikor jih je bilo plačanih njej-državi namreč. država Vrednost teh storritev (v €) je javni dog države…

  • JANEZ GUS

   Koliko je bil javni dolg v letih 04-o8, za primerjavo.

 • freedomfighter

  Ti veste kaj pa mene zanima…kako je mozno da smo mi iz komunizma prisli.toliko bolj razviti od ostalih socialisticnih drzav…a je mozno da nasi komunisti le niso.bili najhujsi na svetu kot nas probajo dostikrat prepricati nekateri komentatorji

 • skorpijon93

  Slovenci, uživajte v novi jugoslaviji pa še naprej pridno volite levičarje,uživajte v albanščini propad zagarantiran !

  • Slovenec

   Tako je, v to smer nas peljejo levaki.

 • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

  Sem bil ravno letos v Augustu na Češkem – v Pragi…zelo lepo mesto in veliko bolj turistično kot katerokoli mesto v Sloveniji.
  Kar všečno :)

  • skorpijon93

   pa cenejše kot jugoslovanska jankovićeva ljubljana, od stanovanj, javnega prevoza , storitev vse, pa samo 10.000 muslimanov živi v 10,6 milijonski češki, v sloveniji jih je okrog 100.000, prišli smo že tako daleč da se v javnih ustanovah išče albanske prevajalce, važno da se slovenci prilagajajo pa sklanjajo glave, beee, poglej si jesenice, velenje, koper,v Lublani se s katarskim denarjem gradi džamija, pa stanovanski geto , kam gre slovenija ??! po poti danske, švedske, nemčije, avstrije, švice ? multikulti sranje

   • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

    Jebeš Ljubljano, to itak ni več Slovensko mesto, ampak je zavzeto. Na srečo nikoli v življenju nisem bil vezan na LJ, no če bi bil pol bi bil itak preko vez na kakem ministerstvu vlekel po 3000€ Evrov na mesec….samo nimamo vsi vez, tako da moramo drugače si posel iskati.

    • Black_hawk

     Ljubljana je zakon za živet, kakšna je tuki oblast je pa druga zgodba.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      Ja odvisno, če bi imel privilegirano službo, kjer bi vlekel po 3000€ in se čohal, bi tudi meni bilo super neglede na visoke cene najemnin in cene stanovanj, ter visokih stroškov bivanja.

      Neko brezvezno navadno delo pa nebi nikoli sprejel v Ljubljani, samo privilegirano ali raje nič.
      Enako velja tudi za Prago,

  • Black_hawk

   Ja ogromno mesto je, pa grde socialistiične stavbe. Dost hujše kot v Ljubljani. Pa umazano je tud.

 • Black_hawk

  To hvaljenje češke res že mal preseda, ker tam ne bi zdržal en dan.

  • FRANC3

   Tvoj problem. Očitno si pripet na državne jasli v Sloveniji.

 • skorpijon93

  češka tudi evra ne bo prevzela nikoli ! EU politiki ne zaupajo in prav majo

 • Dragan Krstič

  In potem so vsega kar se dogaja v Sloveniji krivi drugi samo Slčovenci ne. Če volite komuniste jih boste pač imeli. Pa s svojimi volilnimi rezultati producirate Jankoviće pa s tem ne mislim samo na ljubljanske ampak po celi Sloveniji, tudi Jankoviče s trdim Č.

 • Povratnik

  Na koncu mandata Marjana Šarca. Bomo videli kdo bo spredej.

 • skorpijon93

  češka republika ni sprejela evra, ni podpisala marakeškega sporazuma, niso naklonjeni priseljevanju in migracijam, kosovarjev, bosancev na češkem ne boste videli, ne v nobeni drugi višegrajski državi

  • FRANC3

   Češka je umaknila komuniste s ključnih položajev, kar je najpomembneje.

   • Slovenec

    Točno, tam so izvedli temeljito lustracijo.

  • Slovenec

   Prav je tako.

 • skorpijon93

  Nemčija je raj za priseljence, visoke socialne ugodnosti , radodarne subvencije, 25,5 % prebivalcev Nemčije je migrantskega porekla, pri otrocih je 41 % migrantskega porekla , vse to pa plačuje raja, pod pragom revščine po zadnjih podatkih živi 16 % nemcev , še leta 2005 pa 12.2 %, nemčija , gospodarski motor izginja , kaj bo šele v prihodnosti ki bo baje digitalna, manj bo delovnih mest, več delovnih mest bo za visoko izobražene, kje bodo delali vsi ti priseljenci, kolaps EU je neizogiben

 • Janez Kepic-Kern

  SLOVENSKI “STALINIZEM” V RAZNIH OBLIKAH – SE ZDI – ŠE TRAJA?!
  PONAVLJAM.
  ŽAL – v naši lepi R. Sloveniji –
  smo primorani živeti v – ex KP, ZK “POSTALINIZMU”
  Ne verjamete?
  Tudi ta “HAJKA” okrog premoženja družine ZAGOŽEN
  – je “žal” del – našega slovenskega
  POTITOISTIČNEGA EX KP, ZK – POSTALINIZMA! Dejstvo.

  ZA ZGORNJE – RAZČISTITI – BO ŠE ČAS.

  Dajmo razčistiti – najprej
  2. sv. vojno v Sloveniji !

  NI RETORIČNO VPRAŠANJE !
  Eno vprašanje – TEBI, KI BEREŠ IN VSEM !!
  Kaj
  BI SE ZGODILO – TEBI,
  če bi bil med leti 1941-1945 – V NEKI T.I. KP “STALIN-PARTIZANI” enoti
  in
  bi naglas rekel – da si – PROTI J.V. STALINU
  in
  PROTI – UVEDBI STALINIZMA v našo Slovenijo.
  Je
  ENOSTAVNO VPRAŠANJE – ODGOVORI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Anton Zgaga

  Na tem portalu zgleda dosti prismuknjeno. Čudno, čudno.

 • opazovalec

  In vendar se v Sloveniji živi bolje kot na Češke. Povprečna nominalna letna bruto plača je v SI enaka
  37.322$ in v CZ 26.962$, povprečna neto mesečna plača pa 1.960 $(PPPs) v SI in 1.852$(PPPs), podatki po https://stats.oecd.org/# . Pri čemer ne smemo pozabit, da je največji družinski izdatek v Sloveniji avto, ti pa oblikujejo cene po kupni moči. Cene so na obeh trgih za nižje in srednje razredne približno enake.

  O te, zakaj pa imamo več dolga kot Češka je pa v veliki meri odgovorna vlada, ki nas je v skupnem (banke in gospodarstvo) najbolj zadolžila v absolutnem smislu in glede n letni obseg zadolževanja. Le uganite, kdaj se je to zgodilo?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!