fbpx

Postopek odpuščanja delavcev v Alpini začasno ustavljen

Foto: FB

Napoved vodstva Alpine, da bodo odpustili 55 presežnih delavcev, je začasno ustavila direktorica Barbara Vtič Vraničar, so sporočili s Sindikata svobodnih delavcev v Alpini.

V žirovskem podjetju Alpina, kjer se soočajo z resnimi težavami, je vodstvo pred časom napovedalo odpuščanje zaposlenih in selitev proizvodnje v tujino. Načrt po navodilih svetovalne hiše Admetam Business Consulting, ki naj bi posel dobila brez javnega razpisa in po navodilih DUTB, preko izvršnega direktorja DUTB Janeza Škrubeja, je začasno ustavljen.

Naslednji korak: Prekinitev pogodbe in odhod Vraničarjeve
Po burnemu protestu pred dvema dnevoma, ki se ga je udeležilo več sto ljudi – zaposleni v Alpini, lokalno prebivalstvo, nekdanji direktorji, župana obeh občin, Janez Žakelj in Milan Čadež, ter poslanec Žan Mahnič. Slednji je opozoril tudi Inšpektorat za delo, kjer je v imenu delavcev, ki se ne upajo izpostaviti, podal prijavo zoper direktorico Barbaro Vtič Vraničar, ki naj bi izvajala mobing ter različne pritiske na delavce.

Kot je zapisal Mahnič, je dosežena prva zmaga za ohranitev delovnih mest in obrata Alpine v Žireh. Naslednji cilj je odhod direktorice Vraničarjeve in prekinitev pogodbe s svetovalno hišo Admetam, kar so naslednje prioritete sindikata zaposlenih v Alpini.

Foto: Žan Mahnič

Foto: Žan Mahnič/Facebook

M. P.