Povezave nadzornikov drugega tira vodijo vse do TV Slovenija in Pop TV

Nekdanji predsednik države Milan Kučan, generalni direktor RTVS Marko Filli in novinarka Mojca Šetinc Pašek. Foto: sta

Med osebami, ki bodo očitno mastno zaslužile s projektom drugega tira, naj bi bil po poročanju Pozareporta tudi znani lobist Mile Šetinc, ki je na drugi tir presedlal z razvpitega projekta Teš 6, kjer je delal za odstavljenega direktorja velenjske komunale Uroša Rotnika, nazadnje pa pri Gorazdu Skubinu, ki je prav tako klavrno končal kot odstavljeni predsednik uprave Holdinga Slovenske elektrarne. Šetinc naj bi z drugim tirom zaslužil kot svetovalec pri Luki Koper, ki po navedbah omenjenega vira “vsebinsko, moralno in bržkone tudi finančno” podpira famozni svet za civilni nadzor (projekta drugega tira), ki sta ga pod okrilje vzela Milan Kučan in njegov Forum 21.

Bojan Požar na svojem portalu razkriva, da so se v svetu za civilni nadzor drugega tira znašli sami kalibri, kot so Stanko Štrajn, ki je bil 15 let ‘glavni pravnik’ za Dars, kjer je očitno užival visoko zaupanje, saj naj bi bil po poročanju Požarja “glavni avtor vseh pogodb in aneksov, ki jih je Dars podpisoval z gradbenimi izvajalci, torej tistih pogodb in tistih aneksov, zaradi katerim smo nekajkrat preplačali avtoceste”. Že takoj naslednji dan po prenehanju zaposlitve na Darsu pa se je Štrajn zaposlil pri Darsovem podizvajalcu SCT. Štrajn je sicer brat medijsko bolj razvpitega Darka Štrajna, enega od mnenjskih voditeljev propadle stranke LDS in dolgoletnega predsednika državno financirane Liberalne akademije.

Povezave vodijo vse do Draga Kosa in Pop TV
Požar pa razkriva, da je v svetu za civilni nadzor drugega tira tudi Jože P. Damijan, ki sicer deluje kot profesor na ekonomski fakulteti v Ljubljani, hvalospeve pa ‘piše’ ekonomskemu odvetniku tajkunov Foruma 21 Jožetu Mencingerju, ki je sicer prav tako član sveta za civilni nadzor drugega tira. Vendar pa pri drugem tiru ne sodeluje le civilno, temveč poskuša prodajati tudi svoje plačljive svetovalne storitve, piše omenjeni portal. Jože P. Damijan je bil sicer poročna priča Draga Kosa, ko se je ta poročil z odgovorno urednico informativnega programa na Pop TV Tjašo Slokar.

Zaračunal 20 odstotkov več, zdaj pa kima z ostalimi, da so bile cene 50 odstotkov previsoke
Kot strokovna podpora pri delu sveta za civilni nadzor pa se pojavljata tudi dve podjetji, ki sta širši javnosti popolnoma neznani – Axis, d. o. o., ki ga je ustanovila skupina nekdanjih informatikov SCT, in Geoportal, d. o. o. Slednji je sicer sodeloval kot projektant enega od predorov in tudi nekaterih drugih objektov na trasi drugega tira, vendar pa so bile projektantske cene po navedbah omenjenega vira približno 20 odstotkov višje od tistih, ki jih je upoštevala državna družba DRI upravljanje investicij, d. o. o., in za katere zdaj v Geoportalu skupaj s svetom za civilni nadzor drugega tira zatrjujejo, da so kar 50 odstotkov previsoke.

Odkar vlada Miro Cerar, Šetinc spet bogati
Se je pa za člana sveta za civilni nadzor drugega tira uspelo zriniti tudi Miletu Šetincu – ta po poročanju Pozareporta tako pri drugem tiru kot pri Luki Koper deluje po “preverjenem medijskem receptu”, to je kar prek svoje žene Mojce Pašek Šetinc, ki je na TV Slovenija urednica dnevnoinformativnega programa. In v okviru tega bodo ta četrtek na TV Slovenija 1 predvajali Tarčo, ki bo menda popolnoma po okusu Mileta Šetinca, Luke Koper in sveta za civilni nadzor drugega tira. Šetincu, ki ima podjetje Ljubljanski val, d. o. o., naj bi se z vlado Mira Cerarja sicer spet začel finančni vzpon, potem ko je po padcu Pahorjeve vlade tudi Šetinc doživel padec (leta 2010 je na primer zaslužil 290 tisoč evrov, kasneje pa le še 78 tisoč evrov). Leto 2015 je bilo za Šetinca spet bolj bogato, in sicer je zaslužil nekaj več kot 140 tisoč evrov. Sicer pa je Šetinc po objavi tega članka na Pozareportu poslal zahtevo za demanti, kjer je pričakovano zanikal kakršno koli vpletenost v gradnjo drugega tira, prav tako je tudi zanikal kakršno koli povezavo s podjetji, ki so omenjena v članku.

M. S.

 • janez zorman

  No to pa sedaj niso več strici ampak mladež ta starih stricev – mlajši strički, katere so strici lepo vpeljali v udbopartijsko bogatenje. V medijskem zaledju so si postlali z “mladimi partizankami” – priležnicami ali presstitutkami, zato jim res ni težko nasamariti kratkovidnih slovenčkov, da zastrižejo z ušesi samo kadar je omenjen IJJ.

  • karpelec

   IJJ je samo priročen zid, na katerega lepijo vso svinjarijo, ki nastane kot vmesni produkt ob velikih projektih. Z njim so si ustvarili priročen objekt, ki prestreza ves balast, ki se ustvarja ob čudnih rabotah. Bolj se narod prebuja iz zimskega spanja, bolj postajajo predrzni, ker vedo koga imajo za sabo. Zato kot buldožer rijejo nemoteno naprej, ne ozirajoč se na žrtve, ki jih puščajo za sabo.

 • totex39

  Pri nas je res že vse skupaj čudno in noro, namreč vse je znano o lopovskih poslih pa noben ne ukrepa.

  • KIKI

   Tisti, ki bi morali ukrepati so lopovi nad lopovi! Komunistični kapitalisti ! V korito bi jim
   morali nasipat ciankalij, da bi pocrkali v težkih mukah!¨Slovenija bi bila rešena!

 • VERZIFIKATOR

  KRETNIČARJI Z DRUGEGA TIRA

  »Drugi tir naj bo skrbnó vzporeden,«
  vsem je šef postajice naročil,
  se nato potuhnjeno usločil,
  delal pred ljudmi se skromen, zgleden.

  Se vzporedno s tira vse presipa
  na vagone zraven postrojene,
  škode, pravijo, da ni nobene,
  le teren da se previdno tipa.

  Tipa in pa sproti ugotavlja,
  koliko da je še potrpljenja,
  ko se vlak strmó navkreber vzpenja,
  vedno višje cilje se postavlja.

  Kretničarji, na sestanku zbrani,
  kimajo nadzorništvu nenehno,
  a medtem prevažanje pritlehno
  gre po trasi lastni, vsej zlagani.

  Vpraša se samo opazovalec,
  kdaj naklon se toliko prevesi,
  med seboj požro se interesi,
  sproži tisto kakšen izvajalec.

  Tisto, kar ne moglo bo zavreti
  na nagibu več lokomotive,
  v prazno bodo šle vse direktive,
  videli jih bomo dol zdrveti.

 • centurion

  DRUGI Tir je DRUGI Teš.
  Nov bankomat slovenske levice.

 • Anton

  že od samega začetka “vladavine” najbolj etičnega in moralnega predsednika, mi je bilo jasno kakšen bo trend dogajanja. Tu ni potrebno nikakršnega pretiranega IQ-ja, samo malce kmečke pameti. Pravnik je prišel na oblast je prišel s pravno prevaro, s podporo komunajzrskih vazalov in finačno podporo stricev iz ozadja(forum 21). Torej vsak kmet vam lahko sešteje 1 +1, očitno smo slovenci -volilci res en čudn narod da že skoraj 21 let volimo barabe ali pa (ta dogodek je bolj logičen), volimo kar je v našem interesu. Slovenci smo navsezadnje znani kot precej kako se že tewmu reče oportunističen narod

  sarkazem press

 • Anton

  no še tole,malce cinično , pa vendarle še kako realno, žalostno je da nam ob vsej tej intelektualni masi ljudi, ki jo kot Slovenci premoremo/populacijo, vladajo upokojenci. Očitno je Slovencem že zdavnaj dostojanstvo pomahalo v slovo.

  cinizem press

 • Fireblade

  F21 je novo ime za UDBO driskače

  Bojkotirajte POP TV!!!!!!! Odklopite se od kabelskih in net operaterjev čim prej!!

 • Hanza Gorenjski

  Domnevam, da se bo vsak čas pojavil tovariš AboutTown in podal svoje strokovno mnenje o cenjenih politikih, ki so za Slovence pripravljeni storiti vse, da nas bi osrečiili.

  • von Rhein

   Ker ga ni, sem sklepal,da si se odzval povabilu na dvoboj , ga zmlatil kot prasca in je še v kritičnem stanju.

   • Viktorh

    Žal, ni se oglasil.
    Je pač navaden gobezdač, prostak, ki si domišlja, da lahko vsakogar zmerja, kar tako, za zabavo.
    Čakam ga danes.

 • sprehajalec

  Šetinc, tako znano in pogosto slišano ime nekoč. Potomci revolucionarjev imajo povsem nebranjen dostop do “javnega” in si z njim tudi bogato postrežejo.

  Na Hrvaškem imajo latentni konflikt, ki mu pravijo “deca komunista” in “deca ustaša”. Pri nas tega konflikta ni, so samo ena deca. Ker se deca opozicije niti roditi niso mogla.

 • črnaovca

  Za to pa so vsi infrastrukturni projewkti tako dragi ker se na njih lepi kopica koristolovcev in lenuhov

  • Fireblade

   Ni tako, kup udbo-partijskih marionet se pripopa na projekt, da se preko njih kanalizira denar v rdeče podzemlje, to je bolj realno, sami posamezniki nimajo moči in jim ne bi bilo dovoljeno služit za svoj žep, gre za financiranje para države !!

 • Fireblade

  Torej, če ne bo komunistov zraven in bodo železnico gradili Španci, Francozi ali Poljaki, bo končna cena 700 miijonov. Z Nemci so UDBAŠI zlizani, enako z avstrici, ki so največji alpski klošarji, Italijani so spet eno cigansko leglo za korupcijo, teh ne sme bit zraven.

  • rrrrr

   ,,Nemci so z udbaši zlizani, enako z avstrijci…”…..za to izjavo bi te namesto s + raje povabil na 5l terana pa še kakšen reženj na burji posušene zadnje svinjske tace bi padel zraven. Točno tako je!
   Dokaz za to tvojo trditev je tudi poročilo nemških forenzikov v procesu proti dr. Noviču , ko so se zelo trudili braniti naš udbovski NFL do meje dostojnosti! (Naši in Nemci so v isti evropski forenzični asociaciji.)

   • Fireblade

    Naši beboti mislijo da so Švabi svetovna smetana.. zgledujejo se po enem od najbolj zahojenih narodov v EU.

    Napiši koordinate pa pridem na obisk ;)

 • tarantela

  Kwa sam šimfate! Je reku Primc, de je trebe za usako slabo novico napisat eno dobro, de naumo zmir zamorjen. Vam kr jest napišem eno dobro: Cerer je čist u redu pob, je biu menda učas ministrant, poj je ja dober a ne?

 • Morala

  Naj kradejo, naj vse uničijo!! Vse se ve, pa tisti, ki bi mogli ukrepati, ne ukrepajo!! Upokojencem, ki nam vladajo pobrati pokojnine!

  • tarantela

   Tukaj Ti dam prav. Vse starejše od 50 let nagnat iz vlade in parlamenta!

   • antimur

    Dodal bi še, da je potrebno nagnati tudi pritepence, ki se ne asimilirajo, vse potomce JNA oficirjev in posebno priviligirance bivših funkcionarjev. Tako bi v parlamentu ostala samo SDS in NSi. To bi pa že bilo bližje rešitvi Slovenije.

    • von Rhein

     Za tole posebej plus +.

 • antimur

  To komunajzersko gnusobo Kučana moramo na vsak način prizemljiti, saj se vtikuje v vsako dogajanje v Sloveniji, čeprav mu za to nihče ni dal mandata. Organi pregona bi morali to narediti po uradni dolžnosti, toda kaj, ko so sami potrebni sankcij. Kučan ruši vse kar je legitimnega v Sloveniji, posebno je pa prisoten tam, kjer se na veliko handla z našim denarjem. Pač pravi kriminalec, kombinacija mafijaša in komunista.

  • Borut Stari

   Lutkar pridno vleče svoje vrvice. Vrvice, ki jih je leta 1991 žal prevzel s slabih 60 % glasov volivcev pred dr. Pučnikom slovenskim Havelom. Takrat so si Slovenci sami spisali svojo sodbo, ki tlači tole zemljo do danes.

   • Dragan Krstič

    Slovenci so si usoda spisali z Janezom Drnovškom in njegovo LDS, šele nato pride Kučan.

    • Borut Stari

     Prav če meniš tako. To je vprašanje kaj je bilo prei. Kokoš ali jajce. Oba sta hudi katastrofi te dežele.

     • Dragan Krstič

      Seveda oba. Vendar Kučan ni bil predsednik vlad. Bil je v bistvu samo boter iz ozadja. Drnovšek je bil kot premier večih vlad, mislim da treh direktno odgovoren
      za prosperiteto države. Nakopal pa je narodu same kleptomane.

     • Borut Stari

      Presednik je izvoljen direktno, In tu so volivci zajebali, ko so izvolili tistega pezdeta namesto Pučnika. Verjemi da potem tudi psiho Drnovšek in roparska LDS nebi nikoli dobili mandat za sestavo vlade.

     • Nata

      Joj, kako drugače pa naj bi bilo !! Spomnimo kaj so levaki počeli ! Ubogi Pučnik, kaj vse je doživljal v tistem času !! Nikoli ne bom pozabila !!
      Resnično je neumnost Slovencev-enk brez meja !!

     • Borut Stari

      Dr. J.Pučnik je bil nekakšen slovenski Vaclav Havel. Ups skoraj bi pozabil na likvidiranega Iveka Krambergerja. No pri njemu niso krivi volivci ampak zločinska UDB-a. Stane Dolanc:” Zdaj smo na oblasti mi. Če ne bi bili mi bi bil kdo drug. Tega pa ne bomo nikoli dovolili”.

     • Nata

      + + + + + + + + + + ja, še se spomnimo.

     • Nata

      Preroške besede !!

 • Antonius

  Nobenega tujega investitorja ne bodo spustili zraven, ker si ne bodo dovolilo kontrolo nad ukradenim.
  Teš 6 je evidenčen primer, kako se podražitve z aneksi k osnovni pogodbi speljejo.
  Lep primer je tudi gradnja Onkologije v KC-ju. Najprej so odstavili dr. Zwitra, potem so začeli pa z aneksi dražiti projekt.
  Ni problem, da srake kradejo, problem je, da volivci srake izvolijo, da jih pri takih in podobnih državnih projektih potem zlobirane srake okradejo.
  Ko je bog delil pamet, po njegovi podobi ustvarjenemu človeštvu, je videti, da je zares spregledal Slovence. Ne prgišče, za ščepec jo je bilo, ko je ostanek vrgel med Slovence.

  • karpelec

   ….in tak ščepec si lastijo eni zato, da ga prevračajo nesramno v svojo korist na račun tistih, ki nedolžno in bogaboječe gledajo zraven s poštenimi očmi.

   • Antonius

    Problem Slovencev tiči v dejstvu, da se imajo vsi za pametne, volitve nam pokažejo pa ogromen odstotek neumnih, med zares umnimi.
    Udbovska in forumska srenja s kratkonogim komandantom je s pomočjo informativnega lobija nategnila vse tiste, ki se imajo za pametne in z njihovo pomočjo z ustavno večino posadila v parlament in vlado Cerarjeve kleptomanske srake, ki delajo po volji kratkonogega komandanta, udbovcev, forumašev in podmladka vseh ostalih postaranih slovenskih srak.
    Drobtin mora zmanjkati, da se bo Slovencem v glavi kaj premaknilo.

    • karpelec

     Med temi umnimi in umnimi informativnimi lobiji, bi se morala že zdavnaj prižgati lučka , kot korektor, da pot ni prava, da pelje v napačno smer in da kleptomanske postarane srake nimajo čiste prihodnosti in da to ni pot za dolge proge. Morda bi bilo prav, da taka gnezda spregledajo in zgradijo nova na trdnejših poštenih temeljih. Pot do tega bo pa res dolga.

  • tramal

   Na žalost je pač tako da gre osel samo enkrat na led ,slovenci pa stokrat.

  • Nata

   + + + + + + + + + + jojmene. Menda je je bilo res samo za ščepec !?!

  • Anton

   podoba, ki jo kaže povprečni Slovenec, je posledica zgodovine, katero je prehodil Slovenec.Koliko hlapca je ostalo v nas dandanes, pa več kot zadovoljivo izpričujejo dogodki sami.

   Priloga:

   Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
   (Ivan Cankar)

 • Ryuk

  Lobisti so svoje že naredili.
  “Svetovalci” so pripravljeni.
  “Nadzorniki” že mižijo.
  “Novinarji” na hanzi tv že “preiskujejo”.
  To bo najbolj transparenten projekt v zgodovini Slovenije.

  • Nata

   + + + + + + + +

 • Borut Stari

  Cela zadeva deluje na preizkušen način. Ideja naša denar vaš. V pomoč politikom stopijo takoj v akcijo main stream mediji z uporabo tehnike “kuhanja žabe” Poznate sindrom kuhane žabe? Če vržemo žabo v vročo vodo, bo refleksno takoj skočila iz lonca zaradi občutka vročine in ranljivosti. Ko jo damo v hladno vodo in postopno segrevamo bo žaba mirno čakata, da bo skuhana. Tehnologijo postopnega kuhanja, sindrom »kuhane žabe«, lahko pogosto zaznamo tudi v naših odnosih politika-javnost, ko javnost praviloma prepozno ugotovi, da je skuhana.

  • Nata

   + + + + + + + + + +

   • Borut Stari

    Pri biologiji v srednji šoli smo naredili poskus “skuhane žabe” deluje verjemi. Takrat je bila še pokojna juga in ni bilo teh raznih civilnih iniciativ in društev za zaščito živali, Bila je partijska diktatura.

    • von Rhein

     Namesto vode pri žabah so v šolah uporabili samoupravljanje s temelji marksizma v katerem so nas počasi tenstali do zažganega.

     • Borut Stari

      Odličen povzetek nekega eksperimenta. V obeh primerih smo žabe mi. Kuhanje žabe je iz Francije. Samoupravljanje s temelji marksizma in lenjinizma pa Edijev izdelek.

    • Nata

     Ja !! Partijska diktatura. . . žabe pa niso bile zaščitene !

 • Aton

  To je samo borčevski dodatek. Za borbo proti janševikom.

 • radames

  Kako so te podrepne plenilske muhe napadle Slovenijo! Šetinčki, Šetinčki. Kako ste lahko za judeževe novce tako nemoralni? Na kozlanje mi gre, ko sem vas opazoval že od fotra naprej, ki je bil pisun na Delu. Kako lahko neka “dama” prevzame priimek Šetinc?Dalejnsku imje!
  Gnide, prisesane na proračun, na davkoplačevalski denar!

 • Olga

  Kučana je treba zaradi njegove kriminalne dejavnosti spraviti do smrti v zapor!

  • von Rhein

   Ja,v poseben arest v katerem bo še po smrti lahko ostal.

   • KIKI

    Doma imam še “kinderbet”; mu ga ltakoj šenkam,
    da ne bo spal na trdem pogradu…

 • Fogglof Tunnek

  A zdaj se je Nova14tv spravila na TV Slovenija in POP TV?…Pohrustajo vas in vun špuknejo…uzela vas magla !!!

  • Miran Pavličič

   Hihi fogl, tako kot so tebe komentatorji tukaj na Nova 24 a ? Vidim, zadnji čas nimaš glih nekih komentarjev na te tvoje kretenske monologe tukaj. Ne nasedajo več tvojemu primitivnemu rdečemu idiotizmu fogl ! A si si že pljunil v ksiht ?

 • Demokrat

  Tile naj nikar ne gradijo drugega tira ker so iztirjeni.

  • karpelec

   Ko bodo morali speljati desni ovinek, bodo iztirili.

 • von Rhein

  Včasih so prepevali : “mi gradimo ceste pruge…” in naječ kar je bilo škode so bile polomljene lopate (nosečih brigadirk ne štejem),danes je na isto melodijo drugačen refren.Politična vzgoja in skotili so se banditi.

  • KIKI

   Špica in resnica!

 • Brane Pomahaj

  F21 je bankrotiral, sedaj pa je potrebno spet žepe napolnit, plačal bo pa butalc aka slovencelj.

 • domovina mili dom

  Če imaš patijsko knjižico, dobiš dobro plačano službo. Včasih smo govorili, da bo Slovenija rešena, ko bo Sava rdeča od partijskih knjižic. A glej ga hudiča, so jih komiji raje zamrnili, da jim podaljšajo rok uporabe. 70 let nas komunisti pumpajo in izkoriščajo.

  • von Rhein

   Minuli teden sem gledal dober film,ki prikazuje vzgojo špijonov v bivši Ostzone (DDR). Ena izmed scen…mlad fant zatoži kolega sodelavca v firmi zaradi vica…Zakaj imajo v državi tako grob toalet papir? Zato,da bi bila tudi zadnja rit v državi rdeča (asociacija na partijske knjižice).

 • MILAN

  nevem kaj se bunite glede udbe,če jo ima vsak normalna država…kaj dela vse cia pa se ne bunite haha res ste smešni!!pljuvate v lastno skledo!

 • MILAN

  DOKLER JE BIU TITO SMO BLI VELESILA IN JE NAŠA BESEDA NAKAJ VELJALA…TILE ZDEJ STE PA VSI NESPOSOBNI HLAPČKI TUJCEV ….LIŽETE JAJČKA PUTINU IN TRUMPU BEDNIKI!!

  • tramal

   Zadnja postaja ,izstopi prosim.

   • MILAN

    ste pač na napačnem avtobusu….

    • garfi

     izgini levuhar

     • MILAN

      kaj nismo v demokraciji , ob enem pa morem zginit…

     • garfi

      ne, v vaši murgelski demokraturi

  • von Rhein

   Seveda je veljala. V deželi Bumba Zumba,ko je Jovanka podarila bolnico.

   • MILAN

    kje pa zdej velja ????hahah dežela buma zumba ma veliko naravnih virov …sm kaj k ste vi še bumba zuba v glavah….

    • von Rhein

     Te naravne vire dnevno pošiljajo v Slovenijo.

     • MILAN

      ja ti jih pa plačuješ po dvojni ceni namesto da greš dol pa dobiš skoraj zastonj,sm ne vi se raje nora delat z drugih narodov….

     • von Rhein

      Sploh nisi razumel kdo so” naravni viri”,ki dnevno prihajajo.

     • MILAN

      sej ko boš enkrat dojel boš ostal še brez svojih virov…..

  • drzavljanslo

   Naslednji teden imajo na psihiatriji Polje 50% popust na elektrošoke. Bi priporočal, da ga izkoristiš.

   • MILAN

    kaj ti si redno tam da imaš 50% popusta….

    • drzavljanslo

     Redno. Zato podobni vedno spozna podobnega:)

  • garfi

   izgini provokator

  • rubec

   KAKŠNA VELESILA BI ŠELE BILI ČE BI TITO IMEL OBE NOGI.

  • dvanajstzvezdic

   Čigava beseda? Moja….tvoja, čigava?

 • garfi

  vodijo v murgle k palčku

  • MILAN

   pravokator

 • Solo

  Haha, admin. to je bilo pa ekspresno hitro. Z brisanjem mojega komentarja samo potrjujete, da vse zapisano drži kot pribito in da ste čisto navadni murgelski hlapčevski ritolizci in nategovalci debilnih “desnih” ovc. Hvala za to potrdilo.

  • garfi

   kva, jaz sem moderator

   • MILAN

    ne, sm bedak…

  • MILAN

   jih je milan spet žejne pelu okrog vode hahah

  • Ana Job

   Pogosto imam podobne težave, kot ti. Admin je mlad študent, ki dela preko servisa in če je veliko napisano se izgubi v teksu, ker nič ne razume. Predvidevam, da je gre za kakšno ,, umsko perlo,,. Včeraj so mi brisali komentar na Thompsona, ker sem opisala, kako in kdaj je nastal Djurdjevdan. Z malo spremembami, sem ga danes le spravila nazaj gor.

   • garfi

    kje pa je kakšen moderator ?
    grožnje nihče ne briše

    • Ana Job

     Skritizirala sem ustaše in očitno so pri nova tv ustaši priljubljeni, posebej Thompson.

     • garfi

      fašist tunek in podobni svinjajo in grozijo
      nisem opazil brisanja

     • Ana Job

      Napisala sem, kako in kdaj je nastala pesem Djurdjevdan, pa je bilo to za novo preveč in delala sem prevod iz cirilice 1 uro. Da ne bomo propagirali samo ustaše in hvalili bednika Thompsona,ki ni prav nič posebnega. Domoljubni rock Hrvatov, ki ima pristaše med ustaši me ne zanima.

     • Ana Job

      To je ta tekst, ki se hitro zbriše :

      Prepovedati je treba tudi komunistične nastope z rdečo zvezdo. Vsak narod v bivši Jugoslaviji je imel svoje madeže. Hrvati so bili neke vrste, obrambni ,, tampon,, za avstroogrsko monarhijo. Ker so jih branili pred Turki so imeli vsepovsod privilegije, kasneje so sodelovali tudi okupatorjem, itd…. V glavnem moje mnenje je, takšno, kot pravi star pregovor o Hrvatu: HRVAT JE PODNEVI BRAT, PONOČI TAT!
      Ker smo ravno pri ustaških pevcih, pa preberumo še nekaj o tem, kako je nastala srbska narodna pesem Djurdjevdan,ki jo vsi dobro poznamo.
      Šesti maj 1942. leta. Hladno sarajevsko jutro. Policija NDH se je odločila, da Srbom pripravijo “đurđevdanski uranak”.
      Ob 4h zjutraj so se zlivale kolone srbskih ujetnikov iz logarja, kasarn in zaporov.
      Na Obali Kulina jih je čajal voz smrti, ki je iz Sarajeva potoval v Jasenovac.
      V koloni je bilo okoli 3000, v glavnem, mladih ljudi.
      Razjareni ustaš pred kolono je vpil :
      “Đe ste, Srbi? Besplatno vas vodimo na teferič u Jasenovac!”
      Na vagonih je pisalo “sedam konja ili četrdeset vojnika”, ustaši so v en vagon nagovorili po 200 ujetnikov.
      Lačni in žejni, so na poti Srbi padali v krizo zaradi strahu pred nepričakovanim.
      V tem kaosu je eden ujetnik v krču nemoći, iz ponosa iz srca in duše zapel:
      Proljeće na moje rame slijeće,
      đurđevak zeleni,
      đurđevak zeleni,
      svima osim meni.
      Drumovi odoše, a ja ostah
      nema zvijezde Danice…
      Zaradi te pesmi so ustaši zaprli zapahe na vagonih, in ujetniki zbiti eden na drugem na majhnem prostoru, so ostali brez zraka.
      Od 3.000, kolikor jih je krenilo iz Sarajeva, v zloglasni Jasenovac jih je prišlo 2.000 duš, a od njih je samo 200 srbskih ujetnikov preživelo torturo in mučenje ustašev.
      Zahvaljujoč preživelim med katerimi je bil tudi profesor Žarko Vidović, zgodovinar in filozof, vemo za ta dogodek in nastanek žalostne pesmi srpskih ujetnikov “Đurđevdan”.
      Pod vtisom zgodbe, je sarajevski glasbenik Bregović aranziral originalno pesem, katera je postala svetovni hit, ki se izvaja v več svetovnih jezikih.
      Evo zore, evo zore,
      Bogu da se pomolim,
      evo zore, evo zore,
      ej, Đurđevdan je,
      a ja nisam s onom koju volim.
      Na veliku žalost, mnogi Srbi danes ne vejo za voz smrti in za pravi pomen te pesmi.

     • garfi

      zakaj se ukvarjaš s hrvati in srbi
      ne maram jih, vendar največje probleme imamo z domačimi
      rdečimi narodnimi izdajalci

     • Ana Job

      Garfi prav imaš. Celo štalo imamo doma in članki od ustaša Thompsona so brezveze.

 • Demokrat
 • rrrrr

  Fair trade med tranzicijsko mafijo F21 in njenimi zvestimi volivci, vse po sistemu staro za novo:

  vi dobite od nas staro izpraznjeno vrečo s TEŠ6 in dolgovi, mi pa si vzamemo novo polno vrečo z drugim tirom, skupaj z vašimi € iz davkov, tujimi posojili in državnimi poroštvi.

 • Nata

  Veliko in sijajno ste napisali spodaj. ++++++++++
  Zato brez mojega nakladanja.

 • Johan

  Banda iz radikalne levice čaka da naskoči davkoplačevalski denar

 • if

  Prof. dr. Jože Duhovnik, FS Ljubljana:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZX6TqGRPuLY
  https://www.youtube.com/watch?v=M_xzY5NAUDU
  https://www.youtube.com/watch?v=8gHZE7YmtH0

  Izvajanja strokovnjaka dokazujejo, da Slovenijo vodijo Butci, Kriminalci in Impotentneži, zato je Slovenija že v stanju Butal!

 • RATATA

  M.Ščetinarju tudi v Sloveniji ni bilo treba jesti trave.
  Sami škodljivci in saboterji – vrhunski sovražniki slovenskega naroda in Slovenije ves čas v sedlu.

 • Dragan Krstič

  Gospod Kučan, a boste za mojega Mileta kakšno dobro besedo zastavili pri investitorjih. Vas bom hvalila
  in v vsakem mojem članku na TV vas bom hvaležno omenjala kot največjega Slovenca. Tudi mojim podrejenim novinarjem bom zabičala da sledijo mojemu zgledu.

 • primoz

  Mile Šetinc leta 1991 pravi kakšna osamosvojitev in samostojnost bomo jedli travo !!

  • domovina mili dom

   Da bi ta teorija od šetinca držala, kušan in kamarila to delajo.

  • RATATA

   Jaz si jo z ocvirki zabelim. Čez pa vin.

 • rubec

  Z drugim tirom te bande še ne bo konec. Za njim pride še druga đamija ali če strnem svoje globoke misli, samodanijanša.

  • RATATA

   Drug tito, drug tir… men se kar meša od teh drugih.
   Le obhajilo je prvo.

   • rubec

    Reši naju le drug špricer. Tavelik.

 • rubec

  Mojci Pašek Šetinc verjetno po nogi teče ko tako zaljubljeno kurčana gleda. Ne zdi se mi verjetno da bi bila luža pod laptopom od baterije saj ni dolgo tega kar sem jo zamenjal.

  • RATATA

   V trenutko foto klika je bila že dva prsta odprta.

  • samsara

   Aahhh, kući, kući, kući.

 • RATATA

  Mojca, ki vidi Pašek Ščetina bi me za 10% manj nervirala, če nebi tako slabo govorila. No, vseeno je nebi maral.

 • samsara

  Zanimiva perspektiva fotografa.
  Zihr je navodilo tako, da ne sme kučan izpasti premajhen v primerjavi z ljudmi v bližini.
  Po možnosti raje celo večji in obilnejši.

 • xtc

  Levak=parazit:

 • Sloven”c

  Mafija !