Povezovanja na področju raziskav in inovacij

Fotografija je simbolična (forto: STA).

Na Brdu pri Kranju se danes v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve začenja dvodnevna konferenca ob zagonu strategije EU za alpsko makroregijo. Poudarek bo na povezovanju podjetij na področju raziskav in inovacij.

Strategija za alpsko makroregijo je četrta makroregionalna strategija EU. Zajema pet članic EU: Nemčijo, Francijo, Italijo, Avstrijo in Slovenijo, ter Liechtenstein in Švico. Prebivalcem 48 regij bo ponudila možnost koriščenja prednosti povezovanja na področju raziskav in inovacij, poleg tega pa se bodo podprle podjetniške pobude v malih in srednje velikih podjetjih.

Na konferenci ob zagonu strategije pričakujejo več kot 500 predstavnikov držav in regij, institucij EU, gospodarstvenikov, predstavnikov civilne družbe in nevladnih organizacij ter drugih zainteresiranih, pravijo na zunanjem ministrstvu.

Na panelih v okviru konference se bodo predstavile regije in evropske institucije ter nevladne organizacije in civilna družba. Posebej se bosta predstavila tudi Ljubljana, kot letošnja zelena prestolnica Evrope, in Tolmin, ki nosi naziv alpsko mesto leta 2016.

V. V. STA