Šarčeva vlada namerava naokrog prinesti vse državljane – tiste, ki so v pokoju, in vse tiste, ki nas to še čaka, saj bi v demografski sklad dali samo drobiž, medtem ko SDS predlaga vse državno premoženje!

Foto: printscreen

Ko človek pomisli, s čim se sploh lahko pohvali vlada Marjana Šarca, upravičeno koleba, kaj bi sploh odgovoril. Seveda to ni nič čudnega glede na to, da je Šarčeva vlada v prvih šestih mesecih delovanja v primerjavi s tremi prejšnjimi vladami obravnavala in sprejela najmanj zakonodajnih predlogov, kot je razvidno iz odgovora vlade na vprašanje poslanca SDS Anžeta Logarja. Zato smo priča nadaljnjemu razpadanju zdravstvenega sistema, obeta pa se nam tudi kolaps varnostnega sistema. Očitno pa se ne bo ustavilo pri tem. Šarčeva vlada namreč zdaj namerava naokoli prinesti vse državljane – tiste, ki so v pokoju, in vse tiste, ki nas to še čaka, saj predlaga, da se v demografski sklad prenese le drobiž, medtem ko so v SDS predlagali, da se vanj prenese vse državno premoženje. 

Minister za finance Andrej Bertoncelj je v četrtek koaliciji predstavil usmeritve za pripravo zakona o demografskem skladu. STA poroča, da so po srečanju partnerji pojasnili, da se strinjajo o konceptu, po katerem bi portfeljske naložbe države sodile pod demografski sklad, strateške pa pod Slovenski državni holding (SDH).

Po besedah Braneta Goluboviča, vodje poslanske skupine LMŠ, gre tako predlog v smeri dveh stebrov; v skladu z njim bi strateške naložbe države, ki se ne prodajajo, sodile pod SDH, v drugem stebru bi se znašle nepremičninske in finančne naložbe, ki bi bile v lasti demografskega sklada. Ker je Golubovič izpostavil, da koalicija načrtuje, da bi bil zakon sprejet do konca leta, kaže, da nameravajo zavrniti predlog zakona o demografskem skladu, ki ga je konec prejšnjega meseca vložila SDS.

Prenos celotnega državnega premoženja za dostojne pokojnine in za lepo starost
Vsakomur z zdravo pametjo je jasno, da je med koalicijskim predlogom in predlogom SDS razlika kot med dnevom in nočjo. Spomnimo. V SDS predlagajo nacionalni pokojninski sklad, saj so prepričani, da bi moralo iti državno premoženje, ki ga je ustvarila upokojena generacija, za višje pokojnine. Na slovenski demografski sklad oziroma nacionalni pokojninski sklad bi se tako preneslo celotno državno premoženje, na podlagi upravljanja tega sklada pa bi se zagotovilo sredstva za dostojne pokojnine in za lepo starost naših in prihodnjih generacij. Glede predloga zakona o demografskem skladu je poslanec SDS Andrej Šircelj izpostavil, da v SDS predlagajo, da se vse državno premoženje združi v eni pravni osebi, delniški družbi, podjetju, in iz tega naslova bi potem prihajal denar tudi za pokojnine, za poplačila dolgov, da bo premoženja vedno več, več pa bo tudi dividend za pokojnine.

Problematično je, da imamo sedaj pokojninski sistem, ko gre denar iz prispevkov dobesedno iz rok v usta, kar pomeni, da tisti, ki so aktivni in plačujejo prispevke, polnijo pokojninsko blagajno, iz katere se izplačujejo pokojnine. Čeprav lahko večkrat slišimo, da naj bi bila naša pokojninska blagajna uravnotežena, je treba izpostaviti, da trditev nikakor ni resnična, saj iz proračuna vsako leto doplačamo približno milijardo ali več kot milijardo evrov, ker pokojninski blagajni zmanjka denarja. Po besedah evropske poslanke Romane Tomc demografski sklad, ki ga predlagajo v SDS, predstavlja tisto dopolnilo pokojninski blagajni, ki bo zagotavljalo razliko v denarju. Po besedah Tomčeve je bistvena razlika, ali se denar črpa direktno iz državnega proračuna ali iz demografskega sklada, demografski sklad je namreč namensko premoženje in tega denarja ni mogoče porabiti za nič drugega kot za pokojnine. “To je varovana kategorija, varovan denar, ki ga vlade, ki rade preveč trošijo, ne morejo porabiti za neke druge namene. To je varovalka za naše upokojence.”

Foto: STA

Glede na to, da je denarja iz prispevkov, ki jih plačujejo zaposleni, premalo in da je za izplačilo mesečnih pokojnin nujno potrebno doplačilo v znesku malo manj kot milijardo evrov, je jasno, da nujno potrebujemo spremembe na pokojninskem področju. Šarčevi LMŠ in Židanovim  Socialnim demokratom je očitno prav malo mar za upokojence in vse, ki to še bomo, glede na to, da predlagajo vzpostavitev demografskega sklada, na katerega bi se prenesel zgolj drobiž. Če bi jim šlo v resnici za dobro slovenskih državljanov, bi podprli predlog SDS, da se v sklad prenese vse državno premoženje. Politično obračunavanje tako postavljajo v ospredje, državljani pa bomo na koncu tisti, ki bomo na svoji koži nosili posledice požrešne vlade, ki bi med državljane vrgla le drobtinice …

H. M.

 • samsara

  ‘Nema probljem’, tu in tam se raztala plebsu malo ‘sladoljed’, pa jih kar dovolj še naprej veselo repka in se slini okrog ‘dobrotnika’.
  Občasno še kakšna pravljica, in ko ena izzveni še nova, pa je en mandat naokrog. Potem znova isto. Deluje!

  • karpelec

   Čas bi že bil, da bi plebsu bil že vrh glave ¨sladoljeda.”

   • samsara

    Čas, da plebs dojame, da vsak sam zase notranje spozna, da “sladoljed” nič ne izboljša, lahko le pokvari. Pa še kratko traja. Minljiva stvar. Prevara za sproti.

 • samotoje

  Gre za eno večjih prevar po certifikatih. Problem nastane, ker bo ljudem, zapriseženim občudovalcem zlobnega škrata iz Murgel in Serpentinškovih cenenih štosov, skoraj nemogoče dopovedati, da jim pred nosom kradejo.

  • Peter

   Ni problem. Bojo objavili, da je kriv janša, pa bodo takoj verjeli, no.

   • samotoje

    V vsakem primeru bo kriv. Če bo, bo kriv zato, ker bo, če pa ne bo, bo pa kriv, ker ne bo. Karkoli bo ali ne bo.

    • Peter

     Ja, na kratko si povedal vse.

     • WISKY 1000

      tako nisi kapiral,prekratka lojtra?

  • samsara

   V bistvu nihče nikomur ne more nič dopovedati. Vsak mora vse sam spoznati, doumeti, notranje dojeti… Za vse je potrebna ‘palica’ in/ali močna volja do prave spremembe.

   Ponavadi gre to prek osebne izkušnje, ki jo dotični občuti na svoj koži. mnogokrat še to ni dovolj in se ponavlja, ponavlja…

   • samotoje

    Za globoko premišljevanje linearnih umov, žal, zmanjkuje časa. Ti procesi so namreč silno dolgi. Živ primer je moja soseda Francka, ki se ji zdi Šarec še vedno smešen in zabaven in ji še ni kapnilo, da ne nastopa več na gasilskih veselicah, ampak kot PV dela državi škodo. Kučan ima pa po njenem prav fletne plave oči. Iluminacija je tu nemogoča.

    • samsara

     Imaš povsem prav glede dolžine procesov.

     Smo pa vsi (vse duše) na isti poti in gledano onkraj kratkosti življenja posameznika, je marsikaj mogoče. Eni prej, drugi pozneje, eni v neki fazi, obdobju, evolucije zavesti hitreje, drugi počasneje…
     Zna biti nekaj časa, znotraj neke faze evolucije zavesti tudi precej mučno, sobivanje s ‘počasneti’, a tudi to je del učnega programa.
     Tako je moje videnje, za nikogar obvezujoče seveda.

 • Novakec1

  Kvalitetnega državnega premoženja ni več, so ga že pokradl in sprivatiziral, ostali so samo še pufi ki jih SDH prodaja po dobri ceni, samo kupcev je malo, sem pa tja se najde kakšen z opranim cvenkom.

 • francelj3

  Velekomunist tovariš predsednik predsedstva SFRJ Drnovšek, ki ga butlji kujejo v zvezde, je z eno potezo uničil pokojninski sistem. S prepolovitvijo prispevkov delodajalcev je naredil v pokojninski blagajni milijardno luknjo, ki jo mora polniti državni proračun. Prej je bilo denarja za pokojnine dovolj in je bila pokojninska blagajna samozadostna, neodvisna od proračuna. Po tem ukrepu s(m)o postali upokojenci talci vsakokratne “vlade”, ki pokojnine zamrzuje in zmanjšuje, kot se ji zdi, ukinja regrese, jih zmanjšuje tistim z višjimi pokojninami, skratka dela z upokojenci, kar hoče.

  • Darth Vader

   mlajšim generacijam pa se ne zdi vredno delati za milanov in spomenkin penzjon :) tako da bodo prispevki v pokojninsko blagajno samo še padali……če bi se zgledovali po francozih, bi bil milan in njegov forum21 že dejansko obglavljen in 10m pod rušo…..vsaj 20 let……tako ste pa pač precej strahopetni in v tej vaši auri strahu zelo radi s strahom indoktrinirate mlajše generacije…..

 • VERZIFIKATOR

  Šarika Marjančič

  STANOVANJSKI SKLAD

  V bloku našem vedno vse zamaka,
  hišnika nikoli ni v bližini,
  vzdrževalec lenoritis hlini,
  in denar prav čudno se pretaka.

  Sklad si stanovanjski naredimo,
  sosed Janez zadnjič je predlagal,
  sklad nam vsem potrebnim bo pomagal,
  bolje z njim kakor doslej živimo.

  Vedelo se bo potem natanko,
  koliko in komu za potrebe,
  koliko za plin, smeti, pogrebe,
  jasno bo razviden plus in manko.

  So mencali naši stanovalci,
  najbolj hišnik kajpak je okleval,
  vzdrževalec vedno bolj zardeval,
  skrili so se hišni zajedalci.

  Sklad ustanovimo, a ne danes,
  je izdavila potem soseda,
  raje kdaj pozneje, saj ne zgleda,
  da se sprejme, kar predlaga Janez.

  Kajti če kot dober se izkaže
  tale sklad, povsod bodo težave,
  bo denar prihajal v roke prave,
  je tako kot do sedaj nam laže.

  Ve se, v bloku našem da zamaka,
  Janeza je zlahka okriviti,
  in na ves glas vedno isto vpiti,
  da ob njem nas le še slabše čaka.

  Počakajmo raje, da razmoči
  streha se docela in sesede,
  da pokaže se celotnost bede,
  ko kanalizacija nam poči.

  Vse stopnice bodo popackane,
  po kleteh bo še posebej glasno,
  toda stanovalcem ne bo jasno,
  le od kod se jemljejo podgane.

  • jakob kovač

   slab rimač,ki misli da je pesnik!

   • antimur

    Ti si pa slab Slovenec, ki misli da je dovolj, če je kučanistični podrepnik, pa se že obnaša, kot da bi boga za jajce prijel.

   • Silos

    Se strinjam!

 • Darth Vader

  do sedaj smo imeli #fakeNews……..predlagam,da začnete operirat z izrazom #FakePolitik…..Marjan Šarec = #fakePolitik……SD = #fakepolitika ….. Židan = #fakepolitik ……. Mesec, Kordiš = #fakepolitik…….

 • janko

  V vseh normalnih državah ni nobene krize, vse raste, je optimizem.
  Krvavordeča Zlovenija je pa v RAZSULU! En sam “lopovluk” in greznica!
  Kot vedno, trpimo pa navadni ljudje. Delavci so natempirani ob socialistični plači, penzionisti imamo krizne penzije, “naši” pa vsestransko plenijo!

 • totex39

  Politiki se z ljudstvom počasi poigravajo, oni pa vse tiho prenašajo in kimajo. Zgled si vzemite Avstrijo, en dan demonstracije proti vladi in dosežejo predčasne volitve. Pri nas pa so politiki nedotakljivi in si lahko izmišljajo nemogoče bedarije.

 • matjazr7

  Mah, med SD in SDS je res razlika samo v eni črki. Oboji razmišljajo samo o tem, kako bi “gospodarili” s tujim premoženjem. Naj se proda že enkrat vse, neha mešetarit in nastavljat svoje nesposobne kadre (ki jim normalen človek ne zaupal niti dveh ovc v pašo) na mesta, kjer upravljajo z milijardami. Tudi če se vse prenese na pokojninski sklad, upokojenci ne bodo imeli nič od tega.

 • totex39

  Nehajmo že enkrat s temi pokojninskimi skladi, ki so že preživeti in ne prinesejo nič dobrega za bodoče upokojence.

 • Anton

  preden se lotimo ustanavljanja sklada za pokojnino, je treba prevetriti pokojninsko blagajno in iz nje izluščiti nebodigatrebno ljulko(beri borčevske pokojnine itd).

  sarkazem press

 • Andrej

  Šarčeva vlada dela, kar ji Mesec naroči. To pa je uravnilovka za vse, razen za prvorazredne. Če bi Šarko resno mislil s pokojninsko reformo bi najprej ven pometal vse tisto, kar med pokojnine ne sodi. Borce, kulturnike in ostale priviligirane. Oni v pokojninski sklad niso vplačevali, iz njega pa dobivajo izredno visoke pokojnine. To je vir zla.

 • totex39

  Šarec, naj razpusti vlado in razpiši predčasne volitve, sedaj ko ima na svoji strani več volivcev, bi se lahko mogoče rešil svojih prisklednikov, sicer je vse to lahko samo utopija, kajti on si tega ne bi nikoli upal.

  • mona lisa

   Kaj tale požrešen povzpetniški klovn bi nam vzel še to kar imamo. Me pa res zanima kakšnee volilce ima na svoji strani.

   • totex39

    JS, ki je pri nas v večini.

 • antimur

  Tega prasca Šarca je potrebno s celotno ganstersko in levofašistično vlado od=jebati, so samo ostudni kučanistični podrepniki, z obilico sovraštva, brez vsakega domoljubja, skratka drhal, ki jo je potrebno sesuti v pravem pomenu besede. Spletkarske in kučanistične ankete pa dajejo celo prvo mesto LMŠ, pred SDS. Kot bi dejal plagiator in rdečezvezdaš Kobal, “če bi se malo hecali”. Banda rdečezvezdaška, preveč se norčujete in ponižujete državljane, da se ne bi zgodil revolt, kot ga pizde ne pričakujete. Tudi tebi butasti in pokvarjeni Šarec, ne bo pomagala trimeterska ograja.

 • Amerikanc

  Mene predvsem zanima, kje je sedaj tisto obljubljeno povečanje “odmerne stopnje” za redne upokojence iz 56 % na 63 % in kasneje na 70% (40 let, 65let), s katero so kordiševi jurišali v Šarčevo vlado. Tudi Alenka in Šarc sta povečanje odmerne stopnje za redne upokojence obljubljala že za to pomlad; a nema ništa od toga.

  • antimur

   Dam ti 100% prav, moti pa me, da bandiera rossa kolhozniško kobilo imenuješ ljubkovalno Alenka.

  • branči

   kje? tam kjer so vse druge obljube, razen povečanja plać v JS! od kje misliš je podpora LMŠ? volim tistega, ki mi poveča plačo – sem neštetokrat slišal od znancev!

   • Beli Sneg

    Ves javni sektor, pa priviligiranci borčevskih in kulturniških pokojnin, pa tisti ki hodijo v cerkev in imajo radi serpentinškove štose, pa neizobražena raja, ki se ji fajen zdi, ker PV odgovarja na nivoju gostilniškega govorjenja, pa seveda vsi ki sovražijo JJ, pa vsi tisti, ki jih vedno znova nateguje Zmago Jelinčič, pa…. Dovolj da se vrtiljak v Sloveniji znova in znova vrti nazaj v smer komunizma in stagnacije.

  • JANEZ GUS

   Temu se reče -sanja svinjo kokuruz-

 • mona lisa

  Ta vlada nas bo uničila kolker nas že ni. Vsaka vlada ki pride je slabša. Ta je pa katastrofalna.

  • sem dokaj

   Ko neko stvar prepustiš razpadanju gre samo iz slabega na slabše.
   Tako je tudi z slabo vlado, oblastjo pogube.

 • JANEZ GUS

  Včeraj je spet ta naš smeško,na neki partizanski proslavi,povni rdečih zvezd zganjal spiritizem.Zopet je klical nacizem in fašizem in razdvajal narod.Njegove halucinacije na to temo so postale že predmet psihiatra.Se vidi,da hodi na šnel kurs v murgle.Na vse predvolilne obljube ,pa je po komunajzersi navadi pozabil.Mogoče pa bo kakšnem njegovem volilcu odprl škilaste oči.

  • xtc

   Kaj bo bebavi falirani tišler naredil.
   Nebodi smešen.
   Lik Srpentinčka v banduri je dejansko lik njegovih rodžakov za mešalcem,ko mešajomort za fasade,kar poglej si jih in njega sliko v bandurah na nastopih,kot bi pogledal ene in iste.

  • ZatonMesecnikov

   Ja, on je izbral svojevrstno pot Narodne sprave in končanja državljanske vojne. Obiskal bo namreč vse partizanske proslave.

   Ali pa je vedno bolj v rokah prokomunističnih lobijev, tako kot njegovi predhodniki. Čeprav morda na samem začetku niti ni to mislil.

   Ko ga bodo zavrgli, bo pa cvilil o stričkih. Brez imen seveda.

   Zeeeh. Že videno.

  • učko

   Komunajzarji se delajo iz vsega skupaj že norca in provocirajo desnuharje, ki pa si nič ne upajo. Njihovi člani so privilegirani in jim na misel ne pride, da bi volili desnuharje, ki bi iz njih naredil “farške hlapce”. Gus, ti si v svoji pameti bus (bos) !

   • JANEZ GUS

    Vsem si zdaj pokazal tvoje rdeče razkošje v glavi.Boš moral dat na vago,kdo je kaj dobrega naredil za Slovenijo.Farji ali tvoji rdečkoti.

    • učko

     Oboji ste totalna golazen in rabite en druzga. Rdečkarji rabijo zabite in telebanarske desnuharje, katerim lahko kadarkoli prilepijo svoje svinjarije, desnuharji (JaJo) pa imajo od tega tud koristi, vsaj v drobtinicah zase. Vsi ste ena VELIKA GOLAZEN !!!!

     • JANEZ GUS

      Največja golazen pa ste vidrugi čefurji,ki smetite tu po Sloveniji.Salvini je hitro pokazal,kako se zadevi streže.Počasi pakirajte.

     • učko

      Čefur ti je čača, jest sem 101 % Slovenec !

 • xtc

  Čas je ,da narod zbrca posvojenčka in LMŠ,SD in SMC,SAB bando z Desusom vred na odpad zgodovine.
  Kaj torej Xarec tojej počne?
  Vse namensko.
  Gre za uresničevanje Kučan-Soroš politike menjavanja prebivalstva,upokojencem in tistim ,ki bodo to postali,čim bolj zmanjšati prihodke in prihranke,da bodo potem,ko bo fržavno zdravstvo popolnoma uničeno,postalo kljub temu ,da je javno plačljivo,podražili bodo domove ostarelih in dvinili davke na premoženje,da bodo upokojence in revnejše obubužali,nato bodo preko pomoči njim polastili se njihovega premoženja,ki ga bo država dodelila “novim državljanom levice”,upokojence in tiste,ki ne bodo imeli več denarja pa z novim sprejetim zakonom preprosto razglasila za bolne,ki želijo evtanazijo,od njih za nje stroške pocuzala še zadnji denar in premoženje in jih poslala na oni svet,da bodo komunisti lahko kradli dalje.
  Seveda pa ima ta računica slab konec tudi za njih,kajti “novi” državljani po meri levih bodo ravno tako paraziti kot so levi in nato ,ko nebo več bodo enostavno zatolkli leve,ki si bodo grabili še napreje-če kdo te leve norosti ne prekine preje.
  Nenazadnje je bilo zanimivo brati oni dan na bolj kot ne levih medijih od Financ,Dela,večeta,Dnevnika članke,na kolikšnem “kupu” prihrankov in premoženja “sedijo” Slovenci ,ki ga ne rabijo in kako bi lahko le to dvignilo še BDP bolj ,če bi bilo “pravilno vloženo” ne pa mrtvo na kupu in štrozokih.
  Ko začneš brati take članke veš koliko je ura. in kaj SLO komunistom roji po glavi.

 • ZatonMesecnikov

  #saj bi v demografski sklad dali samo drobiž, medtem ko SDS predlaga vse državno premoženje!#

  Ni šans, da bi kdo to dosegel. Politična moč današnjih in prejšnjih levičarjev izhaja iz ekonomske moči nadzora državne in javne lastnine.

  “Državna in javna lastnina pod nadzorom levičarjev, dobijo atribute privatne lastnine v njihovih rokah” (Luka Polmesec, prispevki k razvoju marksistične misli, Ljubljana 2019)

 • šmentanamuha

  Harlekin je v službi globalistov in globoke države, tako da nas prav nič več ne more presenetiti. Ta vlada mora pasti čim prej.

 • sem dokaj

  Kakšen nauk postavlja ta vlada, da se delati in varčevati ne splača, ker sama najbolje krade svojim državljanom, a tu je past, utopija, ki ga utopični levičarji ne razumejo. Čisto preprosto je država bogata toliko, kolikor so bogati njeni državljani. Pa ne napačno razumet, nekateri imajo prepolne riti, drugi životarijo.

 • mginko

  Dela po diktatu in projektu stare udbomafije. Narod pa to mafijo še kar prenaša…. !

 • Olga101

  Naženimo murglsko marioneto Šarca!

  • SIMON ROZIC

   Dragi moji državljani,
   dovolj ste se že nagarali,
   zdaj naženimo že Šarca,
   iz nas si dela le “magarca”.!…

  • Matija Mataja

   Kaj pa če je janez tud…..
   …… agent globoke države?

 • SIMON ROZIC

  Upokojenci ! Če ne bomo zahtevali, kar smemo, še drobiža več ne bo!
  Šarčeva nesposobna vlada nas bo smrtonosno “zapufala”, saj drugega niti
  ne zna!

 • Matija Mataja

  O Brščiču pa ne duha in sluha……..kot da za vas ne obstaja več. 95% prisprevkov o kucanu šarcu titu sd lmš nob….
  A nima Brščič miselnost, ki ustreza vaši miselnosti??? Samo vprašam.
  Aaja Janez je prepovedu….
  Neodvisni medij….hahaha

  • SIMON ROZIC

   Joj, ti kar serijsko serješ klamfe !

   • Matija Mataja

    Božčki…..skoz težje bo ko bo padel mit o VVju. Sej vem, da mate že zdej večkrat dvome. … težko je sam sebi lagat….

  • xtc

   Si si bebo prebral sporočilo Nove?.

 • učko

  Kaj bojo nardil s tem, da dajo formalno vso državno premoženje v neki sklad. Problem je isti kot pri “balkanskem delničarstvu”. Firme, katerih solastniki so bili tudi mali delničarji, certifikatari, so ta rdeči fašisti, ki so imeli svoje ljudi na vodilnih mestih v teh firmah, zadolžili preko “svojih bank” preko plafona, jim s tem izkopali več deset milijonske luknje tako, da so banke postale lastnice in vse skupaj prodali tujcem, večinoma vzhodnjakom. Denar, ki so si ga izposodili vodilni v teh podjetij v imenu podjetij seveda, pa so skanalizirali na svoje račune v tujini, oziroma so to naredili Forumaši 21. Taka dva primera sta Trimo in Gorenje.

 • učko

  Niso največji problem upokojenci, pač pa režimska golazen v dobro plačanih državnih službah, kjer nič ne delajo in to v pisarnah, za katere država plačuje mastne najemnine režimskim ljudem. No, JaJo ima tudi svoje otroke na “državnem proračunu”, Tankšteler je kot svetovalec Šulinki, Nika pa je v javnem podjetju Plinovodi. No, tudi JaJo je večni proračunski zapravljivec, tako da mora okol tega gobec držat.

 • učko

  Če bi 1/3 golazni, ki se futra iz proračuna prestavili na “našo stran”, kjer se v državno korito notri meče iz zasluženega na trgu, potem bi naredili dvojni “koristni efekt”: znebili bi se proračunskih porabnikov, ki bi postali “proračunski polnitelji”. No, to pa je za večino desnuharjev že atomska fizika za razumet, za levuharje pa je najbolj smrtonosna zadeva, oziroma po njihovem FAŠIZEM !!!

 • xtc

  Večini svetujem ,da si na Portalu + preberete miselni zapis sodnika Radonjića,ki je zelo lepo opisal SLo v fazi 3,ko izhoda ni več.
  Tega se vse bolj zavedajo Kučan & Co in uničujeo tako vojsko kot policijo -razen svojih privržencev,,ker vedo,da prihaja zadnji del faze 3 ,kar se odseva na vse slabših udeležbah na NOB komufašističnih mašah od 27.1maja,Lažgoš itd,kriza pa bo prinesla to,če vpletem še Mraka,ki jo je zanesljivo napovedal se ve zakaj se Kučanu & Co mudi z začetkom državljanske vojne preden stisne kriza-ko bo udarila ta bo število podpornikov presahnilo sovražnikov pa naraslo.

  • JANEZ GUS

   Banda se moti,če misli,da bo zbežala.Vsakega se že sledi.

   • učko

    Dej se nehej napejnat, da se nauš usrau !

    • xtc

     A mu boš kahlco prinesel?

 • xtc

  Šliši se naravnost noro,a vse bolj postaja jasno,da je za ta ponoreli svet in njega blaznosti edina rešitev za odpravo le teh vojna.
  No definitivno se zadeva kuha na parih straneh,ki bo prinesla krizo le ta pa pravo vojno-smola je le v tem,da poleg norcev,iztirjencev in izrojencem,katerih počiščenje je ta namenjena zraven vedno nstradajo še trezni in pametni in nič krivi.

 • Beli Sneg

  Slovenci in vedno znova prevarani upokojenci, ki jim bo serpentinšek znova pokazal sredinca. Javnemu sektorju je v interesu samo njihov ego. Kdo voli nesposobnega serpentinška:

  ves javni sektor, pa priviligiranci borčevskih in kulturniških pokojnin, pa tisti ki hodijo v cerkev in imajo radi serpentinškove štose, pa neizobražena raja, ki se ji fajen zdi, ker PV odgovarja na nivoju gostilniškega govorjenja, pa seveda vsi ki sovražijo JJ, pa vsi tisti, ki jih vedno znova nateguje Zmago Jelinčič, pa…. Dovolj da se vrtiljak v Sloveniji znova in znova vrti nazaj v smer komunizma in stagnacije.

 • Ava

  Zanima ne, kje je sedaj gospa Alenka B., in kaj dela. Ker uboga reva pred volitvami -zaradi globoke zaskrbljenosti za dobrobit upokojencev – niti spati ni mogla.

  Lol.

 • alojz

  Tele leve vlade so kot piramidna shema. Na koncu se zruši. Tisti na vrhu pa poberejo denar in jih vzame megla. Potem pa spet na novo. Mi pa nasedamo v nedogled.

 • milanček

  pa saj jih je že, ampak krivi so sami, saj so ga volili, najebali pa so še ostali pošteni zavedni Slovenci! ja predragi, kar nekaj vode bo še preteklo, preden boste zakapirali, kaj vas nategujejo ta gamad od murgelske svinjarije navzdol!

 • Patricija Mihelic

  Saj SDS bi isto naredil če bi bil na vladi

 • Ph4nt0m

  Po besedah Tomčeve je bistvena razlika, ali se denar črpa direktno iz državnega proračuna ali iz demografskega sklada, demografski sklad je namreč namensko premoženje in tega denarja ni mogoče porabiti za nič drugega kot za pokojnine. “To je varovana kategorija, varovan denar, ki ga vlade, ki rade preveč trošijo, ne morejo porabiti za neke druge namene. To je varovalka za naše upokojence.”

  Edina varovalka je ta, da se državo odreže pri pobiranju obveznih prispevkov in se prenese odgovornost pokojnine (varčevanja) na posameznika. Vse ostale rešitve se eventuelno končajo s krajo vašega denarja.

 • Božidar Rodica

  Sej lopove volijo… Jaz se bom smejal ko bomo travo jedli

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!