fbpx

Preverite, kam bomo po novem leteli iz Ljubljane

Foto: STA

Adria Airways bo konec marca uvedla direktno letalsko povezavo med Ljubljano in Kölnom trikrat tedensko. S 1. januarjem 2016 pa ukinja svojo linijo v Istanbul, kljub temu pa na tej progi ostajajo v partnerstvu z letalsko družbo Turkish Airlines.

V okviru poletnega voznega reda bo Adria uvedla direktne lete v Köln, in sicer ob ponedeljkih, torkih in četrtkih. Ob tej tej novosti bo na balkanskem trgu dodala še dve novi destinaciji. Prva novost bo vpeljana v aprilu, in sicer direktna povezava med Tirano in Münchnom s štirimi leti na teden. Drugo novost pa Adria uvaja junija, in sicer direktno linijo med Prištino in Londonom z leti dvakrat na teden, poroča STA.

Uvaja nove linije, na vrsti je tudi nova dokapitalizacija
Skupščina, na kateri bodo delničarji odločali o dokapitalizaciji v višini največ osmih milijonov evrov, bo 19. januarja. Za Adrio je skupščina zelo pomembna, saj naj bi dala tudi odgovor, kdo jo bo reševal oziroma prevzel.

Adria Airways je trenutno v postopku prodaje. Država ima v njej 69,87-odstotni delež, ki ga upravlja Slovenski državni holding (SDH). Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je lastnica 19,63-odstotnega deleža, SDH pa ima 2,08-odstotni delež. Naprodaj je 91,58-odstotni delež družbe, iz SDH in DUTB pa so v začetku oktobra sporočili, da so prejeli več ponudb za nakup.

Po poročanju STA so možnosti za to, da bi Adrii Airways odobrili državno pomoč, zelo omejene. Država je Adrio dokapitalizirala že leta 2011, zato v skladu z evropskimi pravili deset let ni upravičena do kakršnihkoli novih pomoči s tega naslova.

A. D., STA