Preverite, kam bomo spomladi leteli iz Maribora

Letališče Edvarda Rusjana Maribor. Foto: STA

Na mariborskem letališču bodo letos vzpostavili redno letalsko linijo z nemškim Düsseldorfom. Letalski prevoznik Express Airways, s katerim so podpisali pogodbo, bo z leti, ki se bodo izvajali dvakrat tedensko, začel predvidoma 24. marca.

Zaenkrat so dogovorjeni za redne lete do jeseni, za predvidoma 32 tednov ob četrtkih in nedeljah, je danes za STA potrdil direktor družbe Aerodrom Maribor Ladimir Brolih. Prvi let je zaenkrat načrtovan za 24. marca, a Brolih dopušča možnost, da se morda prestavi na nekoliko kasnejši čas, odvisno od “predpriprav v zvezi s promocijo” v Nemčiji.

Letalo Boeing 737 bo lahko na svoj krov sprejelo 142 potnikov. Izbira Düsseldorfa je po besedah Broliha rezultat skupne odločitve s turističnim gospodarstvom in lokalnim okoljem ter v interesu tudi drugih gospodarskih subjektov, ki veliko poslujejo z nemško zvezno deželo Severno Porenje-Vestfalija.

To bo zaenkrat edina redna letalska linija z mariborskega letališča, se pa z družbo Express Airways, ki ima sedež v Mariboru, po besedah Broliha dogovarjajo še za kakšno drugo stalno destinacijo. Redna linija Adrie Airways z Londonom, ki so jo izvajali lani, je pod vprašajem. Brolih je pojasnil, da pogovori o tem še potekajo, a je veliko odvisno tudi od dokapitalizacije Adrie Airways.

A. D., STA