Prihaja kadrovski slepilni manever na SDH, v katerem bo udbovsko nastavljenko Glavino zamenjal Cerarjev prijatelj Damjan Belič

Lidia Glavina. (Foto: STA)

Razširile so se informacije, da se na današnji seji nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) pripravlja kadrovski manever leta. Po popolnoma nepričakovanem in nenadnem odstopu članice uprave SDH Nade Drobne Popovič so se namreč pojavila namigovanja, da naj bi predsednik uprave postal Damjan Belič, sedanji predsednik nadzornega sveta SDH. Belič je sicer še najbolj poznan kot osebni prijatelj ter nekdanji poslovni partner predsednika vlade v odhodu Mira Cerarja.
Nobena skrivnost ni, da upravo SDH, ki upravlja z 12 milijardami preostalega državnega premoženja, po odstopu Nade Drobne Popovič sestavlja in vodi edina članica uprave – Lidia Glavina. O njenih kompetencah mediji pred nastopom te funkcije sicer nismo izvedeli ničesar drugega, kot to, da je ljubiteljica diamantov. Na mesto predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga je prišla iz podjetja KB1909 ter s povsem neznanim življenjepisom in kompetencami, uradni podatki ne pokažejo popolnoma nič, kar je skrajno zavržno, da z državnim premoženjem upravljajo javnosti povsem neznane ali celo sporne osebe. A očitno so ji že štete ure, saj so se razširile informacije, da naj bi na sredini seji nadzornega sveta SDH prišlo do neverjetne spremembe – Glavina naj bi odstopila kot predsednica uprave ter se umaknila na funkcijo članice uprave SDH, njeno vodilno mesto pa naj bi zasedel prav Cerarjev prijatelj Damjan Belič. In to le nekaj tednov pred volitvami 3. junija, kjer bosta Cerar in njegova SMC zanesljivo komaj prišla v državni zbor, kaj šele, da bi imeli večino. Spletni portal Požareport piše, da SMC večinsko obvladuje nadzorni svet SDH, zato je takšna zamenjava tudi realno mogoča.
Načrtovana zamenjava Glavine z Beličem naj bi bila tesno povezana z najnovejšimi postopki Gorenjske banke znanemu srbskemu tajkunu Miodragu Kostiću, kjer Belič in Glavinova igrata skrajno nenavadno vlogo. Ravno po njuni zaslugi naj bi Kostić lahko prevzel upravljanje omenjene banke in ji zavladal celo brez plačila kupnine! Še več, Glavinova, ljubiteljica diamantov, naj bi se s Kostićem tudi osebno srečala.
Omenjeni spletni portal še piše, da vse le ni tako popolno, kot je slišati, saj naj bi proti Beliču in Glavinovi prav zaradi srbskega tajkuna, prodaje Gorenjske banke in potez SDH že pripravljali kazenske ovadbe in odškodninske tožbe.

Damjan Belič. (Foto: STA)

Očitno je, da globoka država deluje, saj so se zgodile spremembe tudi na slabi banki. Kot direktorica za upravljanje z lastninskimi naložbami v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) je namreč nastopila mandat Jana Miličevič iz zloglasnega udbovskega podjetja iz zamejstva KB1909. Tržaška skupina KB1909 je znana po lastništvu skrajno levičarskega tednika Mladina, njeno hčerinsko podjetje Marc Medical pa je povezano s preplačanim zdravniškim materialom – iz slovenskih bolnišnic so na račun bolnikov skupno počrpali neverjetnih 196 milijonov evrov. Jana Miličevič je tako že druga predstavnica udbovskega podjetja visoko v vodstvu slovenskih državnih podjetij. Od tam namreč prihaja tudi Lidija Glavina. In hobotnica je stegnila še eno svojo lovko …
Da se globoka država brutalno polašča funkcij v državnem lastništvu podjetij in bank, priča primer povsem neznane Miličevičeve, ki bo po naših zanesljivih informacijah zasedla stolček direktorice za upravljanje z lastninskimi naložbami v lasti DUTB. Gre za strateško izjemno pomembno mesto v slabi banki, saj se znotraj odvija nov krog privatizacije in divjega plenjena s strani globoke države, med katero sodijo omrežja nekdanje službe državne varnosti, partije in rdečih direktorjev.

Za konec še spomnimo, da je slabo banko ustanovila Janševa vlada in vanjo pripeljala strokovnjake iz Švedske z izkušnjami z upravljanjem slabih naložb v bankah. Takoj po nastopu Cerarjeve vlade so z namišljeno afero z visokimi plačami odstavili izvršnega direktorja Tjorbjorna Manssona in predsednika upravnega odbora Larsa Nyberga, v DUTB pa so nastavili ljudi iz kroga Cerarjevih osebnih prijateljev, ki nikoli niso imeli opravka s tovrstno kompleksno dejavnostjo.

J. G.

 • Jan Kovalski

  Tekoči posli

 • Dobiš občutek, da mafija vodi SDH-a. A imate vi tudi tak občutek?

  • Jan Kovalski

   Ne samo SDH ampak celo državo. Pričakujem, da bo po volitvah imela mafija ustavno večino, če bo 13. maja izglasovan Zakon o 2. tiru. To bo napovednik za volitve.

  • Johan

   Točno tako odpadarska mafija in njena prostitutka iz Italije vodi SDH, slabo je seksala nič delala in veliko pokradla !

 • francelj3

  Žal ne razumem naslova.

  • Jan Kovalski

   … ker je pravopisno skrpucalo.

   • Novakec1

    Ne, politikantska umetelnost

 • Miro

  hahaha zopet strahovi kjer jih ni…. Kučan je nastavil Glavino…hahahaha

  • učko

   Glavina je “Saftijev kader”. In kwa Mirko teb tle ni jasno? Če nimaš pojma ti ne moremo pomagat !

 • RATATA

  Sami ćefurji.

 • domovina mili dom

  Ni besed za komunistično bando. So nagnali Švede, da svobodno kradejo komunisti naprej.
  http://www.pozareport.si/?Id=posli&View=novica&novicaID=23311

 • Franc Šink

  Najboljše kar se človeku lahko zgodi je da njegovo ime nikjer ne pomeni nič.

 • Lisjak

  Dajmo se mi raje ukvarjat z rodečo zvezdo in partidžani,vsaj tja do volitev.Z milijončki se pa naj ukvarja udbomafija glede na to,da imajo več desetletne izkušnje.

 • Olga_10

  Edina rešitev za Slovenijo je desna vlada, ki bo odrezala hobotnice in naredila red!

 • Osti jarej

  ….belič je lepši od glavine

 • dr Janez Sveti

  Jedna slovenačka :https://www.youtube.com/watch?v=oeV8TwYe2kg

  Dr Janez Sveti poeta

 • Vera

  Švede so zamenjali z ljudmi , ki se spoznajo samo na denar na svojih TRR , ne na dejansko poslovanje v DUBT-u .

 • xtc

  Realno;podpovprečno udbo hrvaško razkrečenko zamenjajo za bosanskega udo bsrba ne za finančne strokovnjake.
  rtealno,Slovenijo reiš le Greška pot,ko bo z manjkalo denarja tudi parazizti crkneko.

 • tromaž

  Razen 196 miljonov počrpanih bolnikom, boste davčni zavezanci kreditirali še 24 milijonov pasive družbe KB 1909 ki je v likvidaciji so se odločili delničarji družbe, je bilo javljeno na Primorskem dnevniku 30 marca 2018, oz ” Če bodo banke na to pristale, naj bi dolg KB1909 odkupil specjaliziran sklad za slabe terjatve iz Slovenije”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!