fbpx

Propadli družbi ogoljufala za najmanj 10 milijonov evrov

Slika je simbolična (Foto: STA)

Letos oktobra se je zaključila policijska  preiskava dveh podjetnikov propadlih gradbenih podjetij s Štajerske in Primorske, ki ju sumijo zlorabe položaj pri gospodarski dejavnosti. Družbi, ki sta ju zastopala, bi naj oškodovala za najmanj 10 milijonov evrov.

Kriminalisti policijske postaje Koper so v preiskavi ugotovili, da je sta tretji družbi z območja Maribora pridobila protipravno premoženjsko korist. Od slednje bi naj leta 2007 kupila zemljišča v vrednosti več kot 41 milijonov evrov, kljub temu, da je podjetje iste nepremičnine na Obali kupilo za polovico manjši znesek.

Osumljena direktorja sta z goljufijo pridobila protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 9,7 milijonov evrov. S tem sta oškodovala svoja podjetja v vrednosti najmanj 10 milijonov evrov, ki sta zdaj v stečaju.

Kot so ugotovili kriminalisti, sta odgovorna zavestno kršila zakon o gospodarskih družbah, saj sta pridobivala premoženjske koristi s kaznivim dejanjem. Nakupa nista sklenila kot vestna in poštena gospodarstvenika.

Del denarja, ki sta si ga pridobila z goljufijo, sta dvignila v gotovini z bančnih računov družbe. Za tovrstno kaznivo dejanje je predpisana kazen od enega do osem let zapora.

K. Ž., STA