fbpx

Prvi nadzornik SDH zadovoljen z novo upravo, Pirc in Runjak ne bosta ostala praznik rok

FOTO: STA

Z imenovanjem novega vodstva SDH je predsednik nadzornega sveta Damjan Belič zadovoljen, saj so po njegovem mnenju med prijavljenimi izbrali najboljše možne kandidate. 

Belič je v izjavi za medije pojasnil, da je v postopku razpisa prispelo 46 prijav, s katerimi so opravili vrsto razgovorov in preverjanj, na podlagi katerih je nominacijska komisija tudi preko zunanje pomoči podala predlog za imenovanje članov.

Usklajen predlog nominacijske komisije so v nadzornem svetu SDH prejeli prejšnji teden, še isti dan pa so sprejeli odločitev o razrešitvi starih in imenovali nove člane uprave SDH.

Namesto Mateja Pirca in Mateja Runjaka upravo sedaj sestavljajo trije člani – Marko Jazbec, Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič. Z vse nove člane uprave Belič jamči, da imajo potrebne izkušnje za vodenje 11 milijard vrednega državnega premoženja.

Iskali tujca z znanjem slovenskega jezika
Skladno z zakonom je bil razpis tudi mednarodno zastavljen in se je nanj po besedah Beliča prijavilo tudi nekaj tujcev, vendar zaradi sporne določbe o znanju slovenskega jezika nihče med njimi ni bil izbran. Belič si namreč ne predstavlja, da bi delovanje SDH potekalo v tujem jeziku, kot oviro pa je omenil tudi plačno politiko po Lahovnikovem zakonu.

Z imenovanjem nove uprave je Pircu in Runjaku prenehal mandat. Obema bodo v SDH ponudili zaposlitev tudi naprej, njune odločitve pa Belič ne more in ne želi napovedovati. Če ponujenih delovnih mest v SDH ne bosta sprejela, jima po pogodbi pripada tudi odpravnina.

M. P., STA