Sijaj Slovenije po 27 letih od osamosvojitve vse bolj bledi, vse hitreje nas namreč dohitevajo ostale države nekdanjega vzhodnega bloka! Bomo nadaljevali po poti “demokratičnega” socializma ali bomo stopili na pot svobode in prosperitete?!

Foto: YouTube

Ko se je Slovenija osamosvojila, je bila znana kot “vzhodna Švica”, a danes po zaslugi dolgoletnega pustošenja levičarjev njen nekdanji sijaj vse bolj bledi. Glede na življenjski standard in razvitost nas namreč dohitevajo številne druge države, ki so se nekoč skupaj s Slovenijo nahajale za železno zaveso, nekatere pa so nas glede na posamezne indikatorje že prehitele!

Glede na bruto domači proizvod (BDP) na prebivalca, ki je prilagojen glede na kupno moč prebivalcev (PPP), nas je Češka republika že prehitela, njen BDP na prebivalca po ocenah Mednarodnega denarnega sklada (IMF) namreč v letu 2018 znaša kar 37.420 ameriških dolarjev, Slovenija pa je med nekdanjimi socialističnimi državami še vedno druga, in sicer s 36.830 dolarjev BDP na prebivalca. Malo za Slovenijo zaostaja Slovaška s 35.100 dolarji BDP na prebivalca, ki pa bo po ocenah IMF Slovenijo dohitela s hitrejšo gospodarsko rastjo. Hitro se vzpenja tudi baltski tiger Estonija, katere BDP na prebivalca znaša 33.550 dolarjev. Zelo uspešna je tudi Poljska, katere BDP na prebivalca je še v začetku 90. let znašal skoraj polovico manj kot slovenski, danes pa je kar 31.650 dolarjev, in Madžarska z 31.560 dolarjev BDP na prebivalca.

Slovenija in primerljive države glede na BDP na prebivalca, prilagojen kupni moči (Vir: IMF)

Slovenija je ena najmanj ekonomsko svobodnih držav
Ameriški think-tank Heritage Foundation že dolga leta spremlja stanje ekonomske svobode v posameznih državah, pri čemer kot kriterije upošteva pravico do lastnine, učinkovitost sodstva, integriteto vlade, davčno obremenitev, javno porabo, fiskalno vzdržnost, svobodo poslovanja, svobodo na trgu dela, svobodo trgovine, svobodo pri investicijah in finančno svobodo. Številni politični analitiki in ekonomisti že dlje časa opozarjajo, da je v Sloveniji vse manj ekonomske svobode, ki je ključen dejavnik vpliva na ekonomsko aktivnost in gospodarsko rast. Izmed držav, s katerimi smo Slovenijo primerjali v prejšnjem odstavku, se je Slovenija glede na indeks ekonomske svobode odrezala najslabše, v 3 izmed petih kategorij, kamor sodijo ekonomsko zmerno svobodne države, se je uvrstila za Poljsko, Slovaško in Madžarsko. Bolj uspešni sta Češka republika in Estonija, ki sta se uvrstili v kategorijo pretežno svobodnih držav.

Ekonomska svoboda Slovenije in primerljivih držav (Vir: Heritage Foundation)

Ekonomska svoboda pa ni ključna zgolj zaradi gospodarske rasti in posledične življenjske ravni, pač pa je po eni strani ključen element politične svobode, po drugi strani pa je tudi predpogoj za politično svobodo. Kadar ima država preveliko vlogo v gospodarstvu, se pravilo “kdor ne dela, naj ne je” kaj hitro sprevrže v pravilo “kdor ne uboga, naj ne je”, kot je opozoril že Lev Trocki. Da je ogrožena tudi politična svoboda, priča nedavno izkoriščanje ekonomske moči države oziroma političnih elit, ki jo je nedavno izkoristil premier Marjan Šarec, ko je podjetja v državni lasti pozval k prenehanju oglaševanja v medijih, ki ne poročajo naklonjeno o vladi in jih je označil kot “sovražne”. Dokler bomo Slovenci vztrajali pri vladah, ki zagovarjajo škodljive ideološke ukrepe, kot so poviševanje minimalne plače, povečevanje mase socialnih transferjev ter monopol države v šolstvu in zdravstvu, bo šlo vse še na slabše, kaj kmalu se razmere utegnejo sprevreči v pravo diktaturo – za boljšo predstavo si oglejte sledeča primera.

Bo Slovenija stopila na pot svobode in prosperitete ali bo vztrajala na poti “demokratičnega” socializma?!
Da ekonomska svoboda pozitivno vpliva na gospodarsko rast, verjetno najbolj nazorno na svetu priča primerjava južnoameriških držav Čila in Venezuele, ki sta stopili na povsem različno pot. Čile je bila nekdaj ena izmed najrevnejših južnoameriških držav, prav tako pa je bila s strani sicer demokratično izvoljenih komunistov pod vodstvom Salvadorja Allendeja popolnoma opustošena, zmanjkovalo je hrane, inflacija je ušla izpod nadzora in 11. septembra 1973 je bila zaradi izrednih razmer prisiljena oblast prevzeti vojska pod vodstvom generala Augusta Pinocheta, ki je državo na pravo pot usmeril s premišljenimi reformami. Glede njegovega vladanja je Nobelov nagrajenec in ekonomist Friedrich August von Hayek za El Mercurio povedal, da je vsekakor boljša kot neliberalna demokracija liberalna “diktatura”, ki je včasih potrebna do stabilizacije razmer, ko se lahko konča na miren način.

Ekonomska politika spreminja podobo držav: levo Caracas, desno Santiago de Chile. (Foto: Facebook)

In prav je imel, po referendumu leta 1990 se je v Čilu utrdila demokracija, na povsem drugo pot pa je stopila z nafto najbogatejša država na svetu Venezuela, ki je izvolila “demokratične” socialiste, Huga Chaveza in Nicolasa Madura, ki sta državo kljub naravnim bogastvom povsem uničila. V trgovinah ni hrane, prebivalci umirajo od lakote, kriza pa je prav tako že rezultirala v treh milijonih beguncev, ki so se zatekli večinoma v sosednje države, mnogi od njih po vsej verjetnosti tudi v Čile.

Ekonomska svoboda v Čilu in Venezueli (Vir: Heritage Foundation)

BDP na prebivalca, prilagojen kupni moči v Čilu danes tako znaša 25.890 ameriških dolarjev, v Venezueli pa 10.970 dolarjev, še večji pa je razkorak glede na vrednost indeksa ekonomske svobode.

Primerjava gospodarske rasti Čila in Venezuele (Vir: IMF)

Bližje nam je še en očiten primer držav, ki sicer nikoli nista bili del vzhodnega bloka, a sta v zadnjem času prav tako izbrali popolnoma različni poti. Irska je svoje okolje odprla za investicije, pod vodstvom liberalno-konservativnih vlad pa je uveljavila tudi številne reforme in tako postala ena najbolj ekonomsko svobodnih držav na svetu. Grčija je že dolga leta zloglasna po svojem poslovanju “po domače”, izmed držav Evropske unije jo je najhuje prizadela gospodarska kriza, po izvolitvi skrajno levičarske stranke Siriza pod vodstvom vzora slovenske skrajne Levice, Aleksisa Ciprasa, pa je naravnost strmoglavila vrednost indeksa ekonomske svobode, ki se odraža v anemičnem okrevanju grškega gospodarstva in obupu njenih prebivalcev.

Primerjava ekonomske svobode v Grčiji in na Irskem (Vir: Heritage Foundation)

Za primerjavo: grški BDP na prebivalca, prilagojen kupni moči, danes znaša 29.110 ameriških dolarjev, irski pa kar 77.670 dolarjev!

Primerjava gospodarske rasti v Grčiji in na Irskem (Vir: IMF)

J. Ž.

 • skorpijon93

  posledica stanja v Slovenije je tudi vse večje izseljevanje državljanov v zadnjih 6 letih ! sramota !

 • največji ljuzer jjajo

  nič čudnega, če se pa z osamosvojitvijo ponašajo in si jo hočejo prilastiti tako podli in podmukli tipi, kot je Hojs, in janšari in Krkković kriminalec in podli padli tajkun Medo Bavči iz Murgelj, in Rupsi Ropsi in podobni izkoriščevalci in veliki lopovi

  • O’Brien

   Kaj si drznejo, ko pa vemo, da sta osamosvojitelja samo zakonca Kučan.

   • največji ljuzer jjajo

    ne, samo janšari šipac in njegov kriegskamerad, ki je zafrčkal Istrabenz Murgelj Medo bavči. je pa res, da je bil Murgeljškrat poveljnik oboroženih sil, jajo z obrezanim mozgom pa je hotel napad na kasarne, medtem ko se je sam skrival v kleti Cankarjevega doma

    • O’Brien

     Utihni!

 • Van Der Waals

  NA SLOVAŠKEM IN ČEŠKEM SO UMAKNIL VSA KOMUNISTIČNA OBLEŽJA Z JAVNIH POVRŠIN!!!! TO PA SE PRI NAS NEGUJE DO PEKLA!!!

 • Jovo Jamnica

  Madona. Kaj je že nastopil volilni mrk (molk)???

  • učko

   Ne, sam tema je ratala bolj zgodaj, zimski čas pač !

   • Jovo Jamnica

    Ja. V Maribori se dogaja. Požari se bo skeglalo. Narpred objavi članek o Arsenoviču, da ga kao v resnici minira SD iz Lublane. To ovekoveči tut na tviteri. Pol pa čes nekaj cajta zbriše tvit in umakne članek, saj mu je zgleda Pahor telefoniro, naj nea piše bedarij. Po nekaj cajta objavi novi članek, kjer pa več ni fotke volilnega seznama in ni več vira na uradno stran DVK. No, jas pa nebi biu jas, če o tem nebi piso že pret desetimi dnevi. Takrat je Pertinač objavo bolniški karton bolečega prsta iz leta 1999 in spodi je pisalo črno na belem, Aleš Fajfer. Aleša Fajfera pa najdemo na uradni listi kandidatof stranke SD, in sicer pod… Četrtna skupnost – Tezno – VOLILNA ENOTA 01

 • Jovo Jamnica

  Irski primer je zelo zanimiv, odkar se je IRA nehala upirati, se je
  hitro vključila v britansko ekonomijo in čez noč prehitela vse manjše
  evropske državice. Bojda prav zato tudi Baski prehitevajo Katalonce… LOL

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Tisti zgoraj je v trenerki? :)

  PS: Proklet čefur. :) #Hhahahahahahahha

 • Jovo Jamnica

  večni srb –> Jovo Jamnica –>11 minut nazaj

  Meni se zdi to logično, britanci so izkoristili EU, da so lahko pokopali
  stare zamere, če bo irska ostala povezana z EU, jim bo standard spet
  padel na raven hladne vojne.

  ———
  Kaj pa vem, no. Irci se mi zdijo drugačni. Niso snobi in revščine se ne sramujejo.

 • Jovo Jamnica

  večni srb –> 10 minut nazaj

  Takoj vse pobrišejo, uredništvo zagovarja proti komunistično idejo ,ne pred
  komunistično integracijo v gospodarsko kolesje tretjega rajha , kar je glavni razlog za določeno rast.

  ———–

  JJ –> @večni srb

  Tega pa ne zastopim. Blagor uredništvu.

 • opazovalec

  Bom samo nekaj dodal k temu GDP per capita in PPS. Res so nas Čehi prehiteli, leta 2017 po podatkih UEstata imajo 89% in Slovenija 88% povprečja UE28. Ampak potrebno je pogledati na trende v preteklih letih, slovenska rast zadnj leto je bila 2x višja kot češka. Slovaški BDP (PPS) v okviru evrope že 5 let dosega isto vrednost (77% povp EU28). Kao potem slovaška dohiteva Slovenijo vedo le pisci resničnostnih medijev. Povsem drugačna je pa stvar z nominalnim BDP. Slovenski je za 1/3 večji kot slovaški in 15% večji kot češki. In ne sme se pozabiti, slovaki in čehi res uživajo v nižjih življenskih stroških, doklere… ne greo kupiti uvoženega izdelka. Za ilustracijo pivo je res poceni, na slovaškem okoli 1€, toda pozor, v zakotnem bifeju v vzhodnem, nerazvitem delu, stane espresso 1,2-1,5€…. Če se pa Slovak odloči kupit avto, ga stane ravno toliko kot pri nas, samo plačo ima občutno nižjo. Povprečna plača je namreč 863€, slovenska pa 1063€.
  da zaključim, hudič je priznat, da zna nekdo, pa magari cmerar ali Serpentinšek, bolje voditi državo kot Veliki vodja, ki v času krize, ki ji je sicer tlakoval temelje z nekonzistentno politiko med 2005 in 2008, ni zmogel drugega kot klicati trojko in razglašati bankrot Slovenije!

  • garfi

   20 milijard nepotrebnih, požrtih, pokradenih kreditov
   izumiranje Slovencev
   100 ukradenih milijard
   TO JE TVOJA NEOBSTOJEČA LEVA POLITIČNA OPCIJA NA OBLASTI ŽE 20 LET
   na 50 podlage

  • O’Brien

   Pozabil si brezposelnost. Na Češkem bistveno nižja. In izseljevanje. Najboljši mladi ne odhajajo iz Češke.

   Obeti za Slovenijo so izredno slabi, sploh ker nihče ne prizna, da imamo problem. 15.000 ljudi odide vsako leto (https://www.24ur.com/novice/slovenija/svetovni-dan-prebivalstva-pri-nas-na-kvadratnem-kilometru-v-povprecju-102-prebivalca.html), kar pride, je slabše od odhajajočih.

   • Tone

    Hvala! Sem se že ustrašil, da je Slovenija boljša od Češke in Slovaške, zdaj pa se je pokazalo, da je vendarle slabša. Uf, za dlako je šlo!

    • traktor

     Važn, da smo boljši v košarki in smučanju.

     • Tone

      Seveda, pa tudi, če bo treba jesti travo. Samo smučat se naj še naučijo čefurji, pa bomo glavni.

   • opazovalec

    Ne misli, da čehi ne odhajajo v tujino, tudi Nemci odhajajo. In kljub temu sta po nataliteti CZ in SI povsem enaki, letno rasteta po 0,07%(CZ) in 0,06%(SI). Neto migracije so pa 11.999 (CZ) in 3.314(SI), kar pomeni, da je neto priliv migrantov relativno večji v Sloveniji saj ina ena 10.68M druga pa samo 2.08M prebivalcev. Upam, da veš katera.
    Po brezposelnosti so pa res čehi vodilni, 2,2% Slovenija je pa še vedno ena od boljših v EU s 5,2%. Ne vem kako to uspeva na Češkem, toda pri nas delovne sile preprosto ni več na voljo in se v glavnem zaposluje tujce….. Teh naši “brezposelnih” pa noben hudič noče niti povohat so v glavnem neuporabni.

    • O’Brien

     Tistega z neto migracijami ne razumem, zato ponavljam, da se v Sloveniji letno zamenja 15.000 ljudi.

     Čehi imajo veliko tujih firm, zato potrebujejo delavce. S tem je povezana nizka brezposelnost.

     • opazovalec

      Ti še marsikaj drugega ne razumeš. Neto migracije so razlika med prihodom in odhodom. In v Sloveniji se ne zamenja letno 15.000 ljudi, ampak je razlaka med odselitvami in priselitvami 3.314 za leto 2017.

      Res imamo nekaj manj tujih firm kot Čehi, smo pač imeli boljše nastavke za gospodarstvo, kljub temu da pod komunizmom nismo nič imeli in so nato tajkuni vse pokradli, vendar je danes težje dobiti delavca v Sloveniji kot na Češkem kljub ~2x razliki v brezposelnosti. Razumi, če moreš.

     • O’Brien

      Mislim, da ti ne razumeš, kako pogubno je, da letno izgubimo 15.000 perspektivnih, dobimo pa večinoma nizko izobraženo silo. Razlika v številu je manj pomenbna od tega, da gre za zamenjavo prebivalstva. O tem preberi tukaj https://www.24ur.com/novice/slovenija/svetovni-dan-prebivalstva-pri-nas-na-kvadratnem-kilometru-v-povprecju-102-prebivalca.html

      Češka ima neprimerno več tujih firm, situacija je boljša.

  • Govekar

   Slabo opazuješ

   https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00114&plugin=1

   Slovenija je na 85, Češka pa na 89% EU28 povprečja.

   Je pa zanimivo, da je Slovenija edina država EU10, ki je od 2004 povečala zaostanek za EU povprečjem. To niti neokomunistični rupi Hrvaški ni uspelo.

   • traktor

    On je v službi v javnem sektorju in teh razlik ne opazi.

    • opazovalec

     Traktorist ne serji, sploh nisem v službi, sem oddelal svoj 43 let v različnih panogah

     • traktor

      Priden, kolk časa si pa že v penziji?

   • opazovalec

    Seveda ji ni uspelo, saj leta 2004 sploh ni bila v EU. Je pa danes v EU predzadnja, prehiteva le Bolgarijo.

  • skorpijon93

   HALO TI ! češka ima najnižji delež revščine, slovenija se s tem ne more pohvaliti !

   • opazovalec

    Se bojim, da se pa ti ne moreš pohvaliti s trezno glavo. V letu 2018 se ocenjej, da imajo najnižji Ginijev indx (dohodkovno najbolj enake) naslednje države UA, SI, NO, SK in CZ. Se pravi Ukrajina je dohodkovno najbolj enaka, CZ pa je šele na 5. mestu. Delež revščine je pa odvisen od raznih “pseudo” kriterije… G.I. pa temelji na porazdelitvi prihodkov….

 • garfi

  MARIBORČANI PODPRITE Slovenca Kanglerja ZA ŽUPANA !!!
  DOL Z UDBOPARTIJSKIMI BALKANSKIMI KANDIDATI !!!
  SVOBODA SLOVENIJI

  • Jovo Jamnica

   Kaj ti me nimaš več na block???

   • garfi

    vzemi block in se blokiraj

    • Jovo Jamnica

     Sn takoj probo, pa ni razlike…

     • garfi

      block si spusti na levo nogo ali roko

 • Novakec1

  Slovenija nazaduje, drugi pa caplajo na mestu zato se zdi da nas prehitevajo.

 • Tone

  Sijaj držav Stare Evrope vse bolj bledi, vse hitreje jih namreč dohiteva Slovenija.

  • ZatonMesecnikov

   Z zakonsko dvignejnimi minimalnimi plačami.

   Naj zakonsko dvignejo produktivnost, če upajo. Težko bo, ker “Boj proti normam” je bil eden prvih bojev delavskega razreda. Komunisti so potem določanje norm prepustili samoupravljalcem. Posledica tega je, da je celo grški industrijski delavec 3x produkrtivnejši od slovenskega.

   • Tone

    Žal nimaš smisla za ironijo in humor.
    Takih se je za bat.

    • ZatonMesecnikov

     akih se je za bat.

     Verjamem, da te skrbi, če v življenju nisi ničesar konkretnega delal. Pijavke na narodovem telesu, rečejo takšnim….

     • Tone

      V življenju sem delal samo konkretne stvari.

      Osebno se nič ne bojim, za bat se jih je v družbenem smislu,

  • xtc

   Popolnoma narobe mi ne dohitevamo nikogar levi bebec-drugi nas.

  • traktor

   Dohitevamo jih že kakih 28 let, a dohiteli jih, pri levičarjih na oblasti, ne bomo nikoli.

 • RATATA

  Kako hudo smo odvisni od denarja, ki nam ga nekdo posoja po visokih obrestih se opazi tudi po grožnjah v tekmi za župane (v serpentinškovem Kamniku npr., tudi v betonellijevemu Komnu).
  EU sredstva pogojujejo z izvolitvijo “pravih”!
  http://pozareport.si/post/438067/bitka-za-novega-zupana-kamnika-na-noz-sarcevi-proti-kandidatu-nsi-angazirali-celo-negolo-milovica-in-politicno-podzemlje

  • traktor

   Ni samo Ljubljana korito za prasce iz 10. procentov. Povsod je v glavnem tako.

   • RATATA

    Odvisni smo od globalističnega denarja eu … ebrd…. rokšildovskega!

    • traktor

     Ejga, kej si biu dons?Jamatlon, pa to.

     • RATATA

      3x sem bil u jam na exkurziji pred več kot tridesetimi leti in imam zadost.
      Itak sem takoj nervozn če srečam kacga iz doline ko pa vsi neumnosti prbijajo.
      Na soncu pred hišo sem bil.

     • traktor

      Dober si naredu, a tud v jami je blo fajn. Tokrat brez politike in butastih debat. Pohod, veselica, vici in druženje. Dober, luštn, hecn, priporočam. Nobenih presrancu,

 • xtc

  BMZ je že opozoril na nekatere “nujnosti”
  Sicer pa Pinochet je vedel kako se streže takim kot so Kučan,Golobić,Bavcon ipd po njihovih metodah.
  Čile danes cveti,SLO?
  Šlepavček na rasti drugih.

 • skorpijon93

  ja češka je daleč pred Slovenijo in velik zgled ! ima najnižji delež revščine le 9 % med evropskimi državami, na češkem tudi muslimanov ni, jih ne marajo !

  • abc

   A še nisi na Češkem, če ti je v Sloveniji tako hudo. Pa ne laži, da tam ni muslimanov.
   https://www.youtube.com/watch?v=b4TW-ocQmaI

   • skorpijon93

    ne ni, po podatkih pew researcha iz leta 2016 je na češkem manj kot 0,2 % delež muslimanske populacije, v Sloveniji pa 3,6 %, še leta 1991 pa 1,5 % delež, ja pa čehi ne marajo muslimanov, nimajo no-go con,nimajo mošeje z minaretom, niso multikulti

    • abc

     Ja in? A so ti muslimani v Sloveniji naredili laj žalega, kaj ukradli ali morda fizično grozili ali celo napadli? Motijo te samo zato, ker si eno nacionalistično govno in se zaradi tega počutiš ogroženega. Pojdi se zdravit pa ti bo lepše.

   • skorpijon93

    to babo ovito v nikab na posnetku bi pa takoj brcnil ven !

 • Jernej Arko

  ja no pejmo na pravi sovbodni ameriški sistem v katerem bo 280 000 slovencev brez zdravstva in denarja. tko kt 50 000 000 američanov. Za ostale bodo pa 10x tne cene zdravil in posegov velko veselje. Dejmo še uvest legalne kapitalistične podkupnine tko kt v deželi svobode amerika da bodo zihr za kapitaliste delal politiki in bo vse ostalo svobodno. Uboge janezove ovčice s veseljem greste za vašo vodjo do mesarja. P.s. Drobr da ste irsko zravn dal k vsi vemo kako nesocialistična je :D

  • traktor

   Al pa bomo počas šli vsi, ki še mal brcamo na minimalca, da boste lenuhi še bolj uživali pridobitve zlagane socialne države, za bolane otroke bomo pa iskali zamaške po smeteh. Ktir kurac pa hoče tle Ameriko, govora je blo od Švice. Ampak v Švici ni bilo nikoli toliko lenuhov in špekulantov.

   • Tone

    Moje sožalje!
    Slabo kaže z minimalcem, Plače in minimalc počasi, a vztrajno rastejo.

    “Švico” bomo tu imeli takrat, ko bodo v naše banke nalagali denar mafijozi in diktatorji iz vsega sveta. Pa nič prej.

    • traktor

     Tudi število socialnih odvisnikov vztrajno raste in tistih, ki izkoriščajo socialo, ker so stuhtali, da se pač pošteno delati ne splača, tudi.

     • Tone

      No vidiš, kako lepo se ti želje izpolnjujejo.

     • traktor

      Od kod ti ta ideja? Tisti, ki se jim pri nas ne da delati legalno, in takih je res veliko, so si vzeli socialne transferje, ki jim nekje v normalni državi ne bi pripadali za t.i. UTD, zraven še malo posušmarijo in, ko prištejejo vse dobrobiti socialne države, izpadejo vsi ostali, ki delajo navadni bedaki. Ker tekovine revolucije in vaše balkanske mentalitete ne moreš resetirati čez noč, je edina rešitev, za našo predalpsko balkansko greznico, UTD za vse. Samo jebi ga, za tole pa premalo ustvarimo, smo enostavno preleni, preveč zaplankani in zaradi tega prerevni. Bogati smo le v gobcanju, hlepenju po stvareh, ki si jih ne zaslužimo in foušiji tistim, ki so sposobnejši, pridnejši.

     • Tone

      Od kod mi ta ideja?
      Saj to ti ves čas razlagam, samo ti ne opaziš in ob vsaki priliki zavrtiš isto zdrajsano ploščo.

     • traktor

      Pejd, pa razloži raje kak kamion drv, al pa hlevskega gnoja. Zdi se mi, da ti bo to malo bolj odrezalo, kot palamudit. Dejmo, loti se kakšnega dela. Vsaj otrokom pomagaj pri nalogah. Dobro dene, boš vidu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!