Škandal! Primož Karpe – Prvi nadzornik državne banke NLB, ki je skrivaj nakazala Hrvatom, živi in dela na Hrvaškem

Lidia Glavina, Primož Karpe in Blaž Brodnjak (Foto: STA)

Škandalozno ravnanje državne banke NLB, uprava katere je, mimo vednosti javnosti, na lastno pest poplačala zahtevek iz ene od sodb hrvaškega sodišča zaradi prenesenih deviznih vlog v nekdanji Ljubljanski banki (LB), dobiva nove razsežnosti. Prvi nadzornik NLB Primož Karpe z družino že skoraj deset let živi na Hrvaškem, pred tem pa je vodil posle Telekoma Slovenije, kjer je poniknilo več kot 20 milijonov evrov.

Kako je Karpe sploh lahko nadzornik NLB!? Škandalozno je, da uprava državne NLB, ki jo vodi Blaž Brodnjak, višino izplačanega zneska, ki ga je izplačala na svojo roko, skriva(!), neuradno se v javnosti vrti znesek v višini dobrih 800.000 evrov. Novica o izplačilu je konkretno zatresla slovenski politični vrh, nemudoma je bilo sklicanih več zasedanj v državnem zboru, tudi nujna seja komisije za nadzor javnih financ, ki jo vodi poslanec SDS Andrej Šircelj. Ob predsedniku banke Blažu Brodnjaku se je seje udeležil tudi predsednik nadzornega sveta NLB Primož Karpe. Kmalu po seji so zakrožile šokantne informacije, da je Primož Karpe že več let rezident Republike Hrvaške, kjer tudi aktivno posluje, kar afero poplačil hrvaških sodb postavlja v povsem novo perspektivo. Hkrati se odpira vprašanje, ali je zaradi tega sploh še primeren za predsednika nadzornega sveta največje slovenske banke.

Njegov dom je Zagreb, navija za Dinamo
Prvi nadzornik je novembra 2016 v intervjuju za enega od slovenskih dnevnikov prostodušno priznal, da že osem let z družino živi in deluje na Hrvaškem. Ob tem je dejal, da je Zagreb, poleg Ljubljane, njegov dom, ki ga nikoli ne bo zapustil, in da je njegov najljubši nogometni klub Dinamo Zagreb. Pohvalil se je, da je solastnik sklada zasebnega kapitala Blue Sea Capital, ob tem pa je zamolčal, da ima njegov sklad na Hrvaškem v lasti družbo Piramida, kjer proizvajajo ampule in stekleničke za farmacevtsko industrijo. Na spletni strani podjetja s sedežem v Zagrebu ugotovimo, da opremo prodaja tudi hrvaškemu podjetju Belupa, ki je prek Podravke iz Koprivnice v direktni solasti države, torej Republike Hrvaške. Transakcijski krog tako neposredno dokazuje, da je Primož Karpe ekonomsko soodvisen od poslovanja s podjetji v solasti hrvaške države in absolutno ne more neodvisno opravljati funkcije predsednika nadzornega sveta NLB. Še posebno v luči tako kompleksnega meddržavnega konflikta, kot je spor okoli deviznih vlog.

Skriva investitorje v svoj hrvaški sklad
Karpe je v intervjuju o svoji vlogi v skladu Blue Sea Capital priznal: “Ohranil sem svoj lastniški delež, v skladu je to predvsem delež v prihodnjem dobičku. Moja celotna dolgoročna preskrbljenost je vezana na to, kako dolgoročno bo sklad uspešen. In hvala bogu, za zdaj je zelo uspešen. Denar smo investirali predvsem na področje zdravstva.” Pojasnil je, da je sklad doslej investiral okoli 40 milijonov evrov, ob tem pa uporabil tudi dolžniške instrumente, tudi Evropsko banko za raziskave in razvoj (EBRD), in posledično je vrednost teh naložb precej večja, “v rangu stotih milijonov”. Ni pa Karpe želel razkriti, kdo vse so investitorji v njegov sklad, a je potrdil, da gre za profesionalne vlagatelje v zasebne investicijske sklade, kot zanimivost pa je razkril, da med drugim ti prihajajo tudi iz Srbije!

Izbira banksterja Jazbeca
V nadzorni svet banke je bil imenovan v času vlade Mira Cerarja, Karla Erjavca in Dejana Židana kar na predlog banksterja Marka Jazbeca, nekdanjega člana uprave NLB, ki je takrat vodil Slovenski državni holding (SDH). Pred Karpetovim imenovanjem SDH sploh ni preveril njegove ustreznosti, čeprav je to predpisano z zakonom. Upoštevajoč sporne posle v Telekomu in dejstvo, da so njegovi življenjski interesi vezani na Hrvaško, bi moralo biti po črki zakona dovolj, da Karpe nikoli ne bi dobil soglasja Banke Slovenije in Evropske centralne banke za bančnega nadzornika.

Banskter Marko Jazbec je pripeljal spornega Karpeta. (Foto: STA)


Kdo je Primož Karpe in kaj se je dogajalo na Telekomu
Primož Karpe spada v osebni krog zaupnikov razvpitega banksterja Mateja Narata, na kar nakazuje tudi njegovo imenovanje v nadzorni svet Gorenjske banke in pozneje tudi nadzorni svet NLB. Svojo kariero je začel na Mobitelu, kjer je veljal za enega najtesnejših sodelavcev Antona Majzlja. Na začetku je deloval kot pomočnik direktorja Mobitela za področje ekonomskih investicij v nove tehnologije in kontroling, pozneje pa kot vodja službe za razvoj mednarodnega poslovanja v skupini Telekom.

Zanimivo, Primož Karpe je bil tudi interni vodja razpisa za sodelovanje na razpisu za koncesijo na Kosovu. Po pridobitvi koncesije je Primož Karpe postal tudi član uprave podjetja Ipko.net, kjer so mu družbo delali tehnični direktor Telekoma, Dušan Mitić, prvi Telekomov finančnik Filip Ogris Martič ter lokalna predstavnika Bujar Musa in Akan Ismaili, direktor Ipko.neta. Po odhodu iz Telekoma je, zanimivo, skupaj z nekdanjim tehničnim direktorjem Mobitela in poznejšim predsednikom uprave Telekoma Ivico Kranjčevićem ter sodelavko Vesno Prodnik Pepevnik ustanovil podjetje Vafer. Vafer je opravil tudi komercialni in tehnični pregled makedonskega Cosmofona.

Telekom: vsi ovadeni, Karpe “po čudežu” ne
Leta 2013 je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) zaradi suma več kot 20-milijonskega oškodovanja Telekoma opravil hišne preiskave na Telekomu in pri bivših članih uprave. Kriminalisti so takrat poleg dokazov o izplačilih večmilijonskih provizij pri vstopanju Telekoma Slovenije na kosovski trg pod drobnogled vzeli tudi sume o preplačilih pri nakupih družb v Sloveniji (Najdi.si) in Makedoniji (On.net). Kosovski del preiskave se je končal s petimi ovadbami, v Sloveniji pa je tožilstvo vložilo številne kazenske ovadbe, ki so se očitno izgubile v predalih globoke države. Na skupščini Telekoma so junija 2015 obravnavali revizijsko poročilo, iz katerega je bilo razvidno, da so bili ugotovljeni razlogi za vložitev tožb proti prejšnji upravi Telekoma. Tožbe so bile vložene v okvirnih zneskih 48 milijonov evrov v zadevi Ipko in sedem milijonov evrov v zadevi Najdi.si, vložitev tožb pa je na skupščini potrdil posebni zastopnik, ki ga je imenovala skupščina. Revizorska družba Deloitte je sicer takrat v posebni reviziji vodenja nekaterih poslov v družbah skupine Telekom Slovenije ugotovila vrsto oškodovanj. Odvetniška pisarna Ilić je nato po pooblastilu vodstva Telekoma zoper člane nekdanje uprave vložila dve odškodninski tožbi zaradi škode, ki je nastala pri nakupu slovenske družbe Najdi. si ter družbe Ipko na Kosovu.

Zamolčano pri pridobivanju licence
Imenovanje Karpeta za nadzornika NLB je tako hudo sporno zaradi najmanj dveh razlogov. Prvi je zanimiv predvsem v luči spornih izplačil na Hrvaško, saj je Primož Karpe rezident Republike Hrvaške, kjer živi že osem let. Drugi pa je njegova direktna vpletenost v sporne posle Telekoma Slovenije v tujini, ki jih je operativno vodil prav Karpe, saj je bil takrat vodja službe za razvoj mednarodnega poslovanja v skupini Telekom. O ustreznosti Karpetove licence je poleg Banke Slovenije presojal tudi ECB, ki sicer nadzoruje sistemske banke po državah evrskega območja. Posledično so licence odvisne tudi od delovanja diplomacije, a dejstvo je, da Evropski centralni banki Karpetovo ozadje zanesljivo ni bilo prezentirano na način, kot ga razkrivamo tukaj.

Gre za kontinuiteto kadrov, ki so izkopali bančno luknjo
Pri izboru paketa novih nadzornikov NLB, kjer je bil imenovan Primož Karpe, je sodelovala kadrovska agencija Dr. Pendl & Dr. Piswanger, v kateri je 35-odstotna družbenica Romana Kovacs Voljč, žena nekdanjega šefa NLB Marka Voljča. Kadrovsko agencijo za iskanje nadzornikov je angažirala kar NLB sama in Voljčevi ob tem poravnala bogat znesek, neuradno naj bi šlo za 136.000 evrov. Spomnimo, njen mož Marko Voljč je NLB vodil med letoma 1992 in 2004, med drugim je nadziral najbolj razvpito hčerinsko družbo LHB Frankfurt. S položaja predsednika uprave NLB ga je odnesla afera Sigma, poznejša revizija družbe Accenture pa je potrdila, da je bil za enormne stroške pri prenovi informacijskega sistema banke odgovoren prav Voljč. Ne gre pa pozabiti, da so bili na predlog Marka Jazbeca ob Karpetu februarja 2016 v NS NLB imenovani sami “izbrani” kadri: Anton Ribnikar, ki je bil v NLB zaposlen od leta 2001 do leta 2015, med drugim tudi kot izvršni direktor v Montenegro banki v Podgorici, Anton Macuh, ki je bil v Novi Ljubljanski banki zaposlen na različnih funkcijah od leta 1972 do konca leta 2006, med drugim je vodil bankini hčeri, ameriško (LBS New York) in švicarsko (Interfinanz Zürich, prvotno znano kot Proteus Bank), vmes, v obdobju med letoma 1992 in 1993 pa je bil na položaju direktorja Agencije RS za sanacijo bank, ter Janko Gedrih, ki je v banki NLB delal od leta 1991 do 2010, prej pa je bil tudi direktor splošnega sektorja v podjetju Stol Kamnik in predsednik izvršnega sveta Občine Kamnik. Kmalu zatem je bil za predsednika nadzornega sveta imenovan Gedrih, ki pa je zaradi hudega pritiska javnosti in velike verjetnosti, da ne bi dobil licence, skupaj z Ribnikarjem in Macuhom odstopil. Zato je vodenje NS prevzel Karpe. Ob imenovanju tega nadzornega sveta je dobro informiran vir za enega izmed slovenskih dnevnikov komentiral: “Gre za kontinuiteto kadrov, ki so podeljevali sporna posojila in skorajda spravili banko na kolena. S ponovnim prevzemom banke so spet dobili nadzor nad kreditnimi mapami, zaupnimi dokumenti, kazenskimi postopki in tožbami ter reprogrami in odpisi dolgov. Pričakujete lahko tudi zaplete pri privatizaciji, nekako v slogu Telekoma,” je ocenil eden izmed dobro obveščenih sogovornikov blizu vrha NLB.

Škandal24

 

 • Vrhovni sodnik

  Vse v arest in škodo povrniti.

  • antimur

   Kakšen arest, potrebno je kaj bolj konkretnega, podgane se tudi v arestu dobro počutijo.

 • antimur

  Že takrat, ko je Cerar nagnal iz slabe banke švedske strokovnjake, z banalnim razlogom, češ, da imajo prevelike plače, je bilo povsem jasno, da je v bančno luknjo in ropanje države vpeta najvišja politika, samoumevno, da levaška. Od Karpeta do Sekolca, ki jih nastavljajo preko svojih vzvodov kučanisti, je več kot očitno, da jim ni dovolj v obubožani državi samo ropanje denarja, ampak tudi ozemlja. Ker to počne sam vrh levaške politike, tako legalne kot piratske, ali pizdunske, ki se skriva s svojimi umazanijami v ozadju, je zadnji čas, da to bando preženemo in obranimo domovino Slovenijo pred načrtovanim propadom.

 • zoro

  ne razumem, da sbakarji dajejo hrvatarjem – aja, je slovensko – denar, morje, zemlja….

 • Franjo Trojner

  Mafijska posla! Ta nepravna, mafijska država ni niti približek tisti državi za katero smo se leta 1991 borili in jo tudi izborili.
  Z bližnjimi volitvami lahko volilci porežemo krila barabam, ki nas non stop ropajo, toda glede na ankete nisem več tako zelo prepričan, da so volilci končno prišli k pameti, vse kaže, da bodo leve stranke znova stavile levo vlado, kar pa pomeni nadaljevanje plenjenja in še več globoke države.

  • osa

   veš slovenčki ne želite normalne države.
   če bi bili slovenčki normalen narod bi kučan, masleša, golubič, jankovič virant, klemenćić, erjavec,….kresal ,…
   imeli stalni dosmrtni penzion na DOBU,
   Samo jankovič je ukradu 200 miljonov, pa njemu se ne more nič zgoditi, ker je proti janši, jaanša je pa največji lopv, kriv je že od leta 1945.
   slovenčki butalci volite šarca, potem pa takoj vztopiti v pakt naprednih držav venezuela.cuba, severna koreja in slovenija. pred tako močnimi in plemenitimi državami se bo tresla amerika in svet.
   veleum levice, če ni jajc v trgovini, venezuelci jedo kaj drugega, če je ,… travo ali osat,….. SEDAJ IM,ATE PRILOŽNOST, DA JANŠO PO PRAVIČNIH KUMVROVŠKIH ZAKONIH STRPATE V ZAPOR, KER SO VOLITVE

   • AlojzZ

    “slovenčki ne želite normalne države.”

    Normal državo lahko želi le normal folk. Ampak antinormal folk o sebi misli, da je normal, o normal folku pa misli, da je antinormal.

    Enostavno, kajne?

   • Franjo Trojner

    Osa ti si se malce izgubil kaj?
    Zmeden je ta tvoj zapis.

 • dr Janez Sveti

  Mafija vlada Sloveniji.

  DR Janez SVeti

  • dež

   To vemo, problem je, da se večini slovenceljnev jebe da je temu tako.

 • VERRZIFIKATOR

  Karpo Primožić

  DIHUR IN JAZBEC

  V luknji znani je močno smrdelo,
  jasno je bilo, da se poglablja,
  smrad določene da s tem privablja,
  v luknji znani kakor da bi tlelo.

  So iz nje dihurja izbezali,
  ki začuda v luknji ne prebiva,
  črpa le iz nje in pridobiva,
  so pod drobnogled smrdljivca dali.

  Da odsoten je že desetletje,
  drugi so smrdljivci zdaj spoznali,
  spada pa med tiste da živali,
  ki jim skupno isto je početje.

  Da dihur je lukenjski nadzornik,
  zdaj nikogar več ne preseneča,
  kakor tudi, da brez dna je vreča
  in da jazbec je dihurjev vzornik.

  Jazbec v luknjo bil ga je povabil,
  za nadzornika ga sam predlagal,
  en smrdljivec drugemu pomagal,
  svoj se kajpak svojemu ni gabil.

  Vsa svojat se znajde v luknji isti,
  zdaj se človek le še to sprašuje,
  z lastnim gnojem kdaj se jo zasuje,
  le tako se namreč jo očisti.

 • Krtača 20

  Kdaj sem že govoril da so vsi z janšo na čelu skupaj za v zapor.

  • učko

   Tole z SDH-jem je Kučanova banda. Tako se vsi losajo odgovornosti in kradejo. Mi bi namesto Janše potrebovali ŠINTARJA ZA TA RDEČE FAŠISTE !!!!

  • nevtrino

   Ja, ja, hahahaha, krtačasti butalc je spet vklopil “repeat”, “ponavljaj”, v svoje papagajske možgane, a ?

 • McBobo

  Prokleta bana država.

 • Novakec1

  Dilema butalskih kovačev ob osamosvojitvi; če bo špičast bo kramp, če bo ploščato bo lopata ratal je pa nekaj oplokroglega, čefurska multikulti posranija.

 • SmashFascism

  To je pač ostanek komunizma, ki ga vodi rdeče podzemlje.

 • Franc Šink

  Za upokojenca delata dva za mafijo pa cela država.

  • karpelec

   Treba je znati biti pastir.

 • totex39

  Za vso to svinjarijo je naša mafija dobro vedela in sedaj je res vprašanje kdo bo sploh odgovarjal, če so vsi med sabo vpleteni in si “pomagajo”.

 • Janez

  Zaupajte nam SDS-ovi poslanci,se tej bandi sploh še da postriči peruti.Če to naredite,vas bomo obkrožali na vseh volitvah od danes naprej.

 • luka globus

  metek v

 • sloustava

  Krog bo sklenjen, ce bo slovenski volivec in drzavljan nase domovine tisti, ki bo to dovolil. Volitve so temeljni kamen sprememb. Cas je za Slovenijo! Preoblecenih kretenov je bilo dovolj, serpentinskov se ne sme spustiti niti blizu Parlamenta, se manj v Parlament. Spomni se svojih korenin in pred nosom zaloputni vrata Serpentinskovemu golobicnjaku!!!

 • marker

  NLB takoj prodati.

  • Franc Jeglič

   Če bi bila prodana kot so bili dogovorjeni , bi bila manjša škoda za davkoplačevalce , pa saj se ve zakaj ne !

  • dob

   In to kučanu.
   Za denar, ki ga je ukradel in ga ima spravljenega v tujini. Zato zdaj ropa NLB v izpostavah po bivši Jugoslaviji, da bo prodajna cena nizka in je nihče drug ne bo hotel kupiti zaradi dolgov. Sam bo pa postavil “najvišjo” ceno. Potem bo pral umazan denar še naprej in režim se bo skoznjo napajal nadaljnih 10 let! Mi pa dokapitalizirali vsako krajo denarja iz NLB, in tako vzdrževali kučanizem pri življenju.

 • Štalmajster

  Saj se mi ne ljubi več čitat teh zgodbic o bankirjih, skladih in skritih investitorjih…..
  Prav smešno: “bi moralo biti po črki zakona dovolj, da Karpe nikoli ne bi dobil soglasja Banke Slovenije in Evropske centralne banke za bančnega nadzornika.”
  V razmislek:
  https://www.google.si/search?q=complete+list+of+rothschild+owned+and+controlled+banks&rlz=1C1EJFA_enSI729SI729&oq=complete+list+of&aqs=chrome.3.69i57j69i60j35i39l2j0l2.13981j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • karpelec

  To je mogoče samo v banana republiki in v Butalah.

  • nevtrino

   To je še hujše kot v banana republikah, tam vsaj veš, na čem si, tukaj je pa vse povrhu še polno sprenevedanja …

 • Suljo

  Šarec povedi nas!!!!JANEZ nas je hudo zadolzil…CMERKO prav tako!!!! Ni druge kot da volimo ŠARCA

  • antimur

   Levaki ste resnično človeški gnoj in norci, predvsem pa antislovenci, tema govori o ropanju slovenskega denarja, z imeni in priimki, vi bedaki pa z besedo tega ne obsodite, ampak edino kar zmorete, zlivate gnojnico na Janšo.

  • nevtrino

   Ja, ja, “povedi” … Kaj je to ?
   Očitno pa vas res ne manjka, ki bezlate od novih obrazov do še bolj novih obrazov, ki pa sploh nimajo pravega obraza,… saj itak kaj boljšega res ne zmorete …

  • Vera

   Prvo preveri kdo nas je največ zadolžil, potem šele piši .

  • sprehajalec

   Šarec bo pa iz žepa denar potegnil za penzije pa učiteljice ali kaj?

   • Štalmajster

    Tak kot vsaka naivna marioneta obljublja, kar folk rad sliši; ko pa je enkrat na položaju mu pa stričeki, ki dajejo kredite povejo kako in kaj. (to je vsa modrost – globalno gledano).

    • sprehajalec

     Lepa misel, če ne bi vsebovala bistvene zmote. Da strički, ki dajejo kredite (verjetno judje) povedo Šarcu ali naj poviša penzije ali naj da dodatek učiteljicam.

  • Pa saj Šarec ni Suljo.

 • sprehajalec

  Gre za ozek krog ljudi, poklicnih nadzornikov ali članov uprav na javnem in državnem, ki se izmenjujejo po principu mreženja. Vsi so kompromitirani, vsi rotirajo, vsi delajo lumparije. Takle mamo, bi rekel levičar.

  • nevtrino

   Ja, kaj pa moremo, bi vkup stokala levakar in jugobutalc …

   • Štalmajster

    Fajn bi bilo verjeti, da je to tako samo pri nas !

    • sprehajalec

     Verjetno ni, vendar zunaj so lastniki delničarji. Pri nas pa lumparije krijejo davkoplačevalci, lastnik pa je država, tam kjer se to dogaja.

     • Štalmajster

      ;-))) Delnice pa so instrument, kako nekoga z manipulacijo, špekulacijami uničiti, malih delničarjev se pa znebijo, kot lisica bolh. ;-
      (približno tako kot v …. NoviKBM)
      Dokapitalizacija ???? Enkrat sem po naključju našel en avstrijski .pdf dokument, celi pofarban (cenzuriran). Se ga je dalo uvozit, spremenit barvo ….. pa je bilo zanimivo branje o ….. dokapitalizaciji v Ö-reichu.

 • nevtrino

  Očitno res sami naši, sami hudi poštenjaki. Oblast se pa ukvarja s prekrškarji …

  • alojz

   Ptičja hišica od Kanglerja in njegov stari traktor so uspešno raziskani. Kaj še hočeš. Vsi strokovnjaki so bili angažirani (policija in tožilstvo).

   • Tudi Janšo uspešno pucajo že 26 let, ostali pa so itak sami poštenjaki.
    sarkazem.press

 • Vera

  Še je kdo v državni upravi ali med nadzorniki uprav ” pošten ” ? Po moje bi jih morali iskati z lučjo pri belem dnevu . Kako, da nihče ni vedel, da živi nekdo na Hrvaškem , zaposlen pa je kot nadzornik v NLB v Sloveniji ? Odgovarjajo naj predvsem tisti, ki so dovolili , da se je ukinil nekdanji SDK ( služba družbenega knjigovodstva ) !

 • opazovalec

  Škandal! Primož Karpe – Prvi nadzornik državne banke NLB, ki je skrivaj nakazala Hrvatom, živi in dela na Hrvaškem

  Škandal je, da iz naslova ni razvidno kaj je banka skrivaj nakazala Hrvatom!

  • caci

   takoj ga zamenjat, če ne bo naredil še več škode

 • piko8

  Butalce je lahko nategovat!!

  • Kje so se vseh teh barabij naučili.
   Takoj jih je treba vse poslati na prevzgojo !

 • Osti jarej

  …nov..dober vodja bo tisti, ki bo upal odrezati na državne jasli prisesano ‘UDBA’ omrežje, ki preko NLB, državnih podjetij, naročil v zdravstvu krade državljane. To pomeni prodati banko, Gorenje, ipd ter zamenjati ljudi, kot je Harij Furlan, ter končno aktivirati policijo za pregon korupcije. /citirano/

  ***********************************************************************************************

  ……no?!?=…do zdaj ga ni bilo,takega junaka

  • sprehajalec

   Zato pa Ivanu janezu ne pustijo na oblast. Ker je strup za takšne opisane v citatu….

   • Osti jarej

    ….imel je možnost…zakaj je ni izkoristil,pa samo on ve?!!??

    • sprehajalec

     Tisto je bilo pripravništvo. Da postaneš mojster.

     verjetno si tudi ti imela kdaj pripravništvo? če si seveda sploh kdaj delala.

     • Osti jarej

      ..delala,delala….za razliko od politikantov,ki so že od osamosvojitve pri ali pa blizu korita….sicer pa …politik ali snažilka je vsak lahko

     • sprehajalec

      Za snažilko potrebuješ poskusno dobo in verjetno tudi pripravništvo. Za politika ne in to je največja napaka v razmišljanju slovenskih volilcev.

    • Suljo

     Odlično vpr.

 • Osti jarej

  Stranka SDS slovi po tem, da podpira zasebno podjetniško pobudo, zato smo jih prosili za nekaj pojasnil glede nezakonitega odpiranja novih lekarn javnega zavoda Lekarna Ljubljana v občini Grosuplje in Ivančna Gorica. Župana obeh občin sta vidna člana SDS. Od 4. aprila 2018 do danes, 18. aprila, od stranke SDS še vedno nismo prejeli odgovorov, kljub temu da smo jih dodatno opomnili na »njihov dolg«.

  https://reporter.si/clanek/slovenija/sds-se-kar-ignorira-reporterjeva-vprasanja-o-navezavah-njenih-zupanov-z-zoranom-jankovicem-633944

  • Olga_10

   Zoran Janković press?

 • Mojca pokraculja

  Zame je škandal to, da je naša policija in tožilstvo škandal sam po sebi.
  Imamo zakone, ki direktno obvezujejo policijo in vse organe pregona , da v primeru če izve za kaznivo dejanje mora po uradni dolžnosti takoj začeti postopek.
  Pri nas policija povabi največje kriminalce na razgovor , pravzparav na klepet ob kavici, saj običajno po dveh treh urah razgovora lahko mirno oddidejo. No izjema so kurji tatovi, ti takoj pristanejo v preiskovalnem zaporu.
  Zakaj torej Karpe še ni v pridržanju in v priporu ? Da bo lažje “pospravil” dokumente in dokaze !

 • hribovc

  dnarja mamo dost, mi rabmo samo več časa, da pokrademo, kar je še ostal’…
  plagiatorškova.mojškra press

 • Olga_10

  Vse vpletene na Goli otok!

 • Striker

  (C/T/P) Cilji NWO (Iluminatov) in naš čas.
  1.) Ljudje morajo biti bolj naklonjeni zlu kot dobroti
  2.) Spodbujanje liberalizma
  3.) Uporaba IDEALA SVOBODE za spodbujanje vojn med ljudmi, ki si vojn v resnici ne želijo.
  4.) Uporaba vseh razpoložljivih sredstva, da dosego NGO ciljev, ki so za njih upravičeni
  5.) Verovanje v njihovo pravico do uporabe sile
  6.) Vir njihove moči mora ostati neviden do trenutka, ko bodo pridobili to moč, nobena skupina jih nikoli več ne bo mogla oslabiti
  7.) Zagovarjanje psihologije ulice, s čimer pridobi nadzor nad množicami
  8.) Spodbujati uporabo alkohola, drog, moralne korupcije in vseh oblik zakonske zveze, da bi sistematično pokvarili mladino naroda
  9.) Iščejo način za zaseganje zasebne lastnine vsakega državljana z uporabo vseh razpoložljivih sredstev.
  10.) Uporaba sloganov, kot so transliteracija, svoboda in bratstvo v množici kot oblika psihološkega bojevanja.
  11.) Vojna mora biti usmerjena tako, da sta obe strani postavljeni v nadaljnji dolg in bedo, medtem ko je mir zasnovan tako, da nobena stranka ne more ohraniti pravic do ozemlja
  12.) Člani masonske organizacije morajo uporabiti svoje bogastvo, da sprejmejo kandidate, ki so izbrani iz javne ustanove, ki bodo poslušni v svojih zahtevah in kdo bo figura NGO-ja v senci. Svetovalci morajo biti izobraženi in usposobljeni od otroštva, da izključijo afere po vsem svetu.
  13.) Medijski nadzor osnovnih komunikacij , od koder izhaja večina informacij, ki jih javnost prejme
  14.) Agenti in provokatorji se bodo pojavili po ustvarjanju travmatičnih situacij in bodo delovali kot rešitelji, v resnici pa so njihovi interesi nasprotni, zmanjšanje števila prebivalcev
  15.) Ustvarjanje industrijske depresije in finančne panike, brezposelnosti, lakote, pomanjkanja hrane – uporaba teh dogodkov za nadzor množic in množic ter izbrisati tiste, ki stojijo na poti.
  16.) Infiltracija prostega zidu za kritje naslednjih ciljev
  17.) Za pojasnitev vrednosti sistematične prevare, uporaba velikih, slišnih sloganov in besednih zvez, ki zagovarjajo velikodušen zvok obljube mase, tudi če jih ni mogoče vzdrževati
  18.) Umetnost uličnih borb je potrebna, da bi prebivalstvo postalo podrejeno
  19.) Uporaba agentov kot provokatorjev in svetovalcev za prizori, kot so recimo v Libiji, Iraku, Siriji, ko obdolžijo »dikatatorje in jim razsujejo države potem pa po vojnih, uporaba tajne diplomacije, da pridobijo nadzor nad »novovladajočim« in seveda naravnimi bogastvi.
  20.) Vzpostaviti velike monopole, ki jih bodo nadzirali svetovne vlade
  21.) Določiti visoke davke in nelojalno konkurenco za doseganje gospodarske razčlenitve, nadzor surovin, organizirano vznemirjenje med delavci in s tem uničevanje konkurence
  22.) Vzpostavitev oboroženih policijskih enot in vojske, ki bodo še naprej varovale interese Illuminatov
  23.) Člane in vodje svetovnih vlad bo izvolil in imenoval direktor Illuminatov
  24. Infiltracija v različne družbene razrede in ravni katerekoli vlade s ciljem učenja mladih, teorij in načel, ki so znana kot napačna. (Ameriški izobraževalni sistem)
  25.) Izdelava in uporaba nacionalnih in mednarodnih zakonov, ki bodo uničili človeštvo.

  • Franc Šink

   A si ti mason?

   • Striker

    Zakaj bi bil jaz mason? Prebiri si glavo mojega zapisa C/T/P = Copy/Translate/Paste toliko, da boš vedel, da je Facebook odprl veliko stvari, ki prej niso bile javne.

 • montyamp

  Murglosrbsko krivosodje je povezano z bankstersko golaznijo .
  Islandci so ultraidiotom podkurili , res ne vem koga čakajo butasti slovenistanci .
  http://www.sinteza.co/resitev-krize-po-islandsko

 • montyamp

  Za stanje v državi je krivo udbosodje .
  Krambergerja so komunisti zaklali , ker če bi ostal živ , ta prekleta horda zazidarskih mladičev ne bi mogla ropati Slovencev .

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Grenze

  SAMI BALKANSKI CIGANI KOMUNISTIČNI !

 • črnaovca

  Škoda vsake besede sploh pa tukaj, ko je KBC v času Janševe vlade hotel prevzeti NLB mu tega niso dovolili. Jokajte le jokajte saj ste imeli priliko pa niste hoteli. Ko bi jo prevzel KBC bi vseh teh lopovščin ne bilo, seveda pa tudi desnaki ne bi mogli kar naprej torbiti da je to bankomat levakov

 • soc

  Kaj je že vse obelodanil Rado Pezdir v Reporterju, z imeni in številkami vred, pa? Organi pregona iščejo prometne prekrškarje in kurje tatove, režimski mediji nabijajo čez “sovražni govor”, prave barabe pravega porekla in stranke pa so zaščitene kot kočevski medved.

  Kako je lahko Hari Furlan na poziciji, ki jo zaseda, če mirno gleda, kako njegov brat krade iz zdravstvene blagajne? Kako je po izsledkih Logarjeve komisije Majhenič še vedno na svojem položaju, poštenjak v normalni državi bi že zdavnaj odstopil in se skril v kako zasebno podjetje kot miš v luknjo.

  • Peter

   Lahko, ker je Harij in ne Hari, no.

  • Peter

   Omenjati normalno državo v dolini ne vodi k popularnosti.
   Ker vsi vemo, da omenjaš neko drugo državo, no.

 • domovina mili dom

  Komunistična klientela kroži od cveta do cveta. Zato se ti rdeči peklenščki bojijo desne vlade. Vsem tem udbovskim klientom na čelo vžgati znamenje lopovov, da so za celo življenje zaznamovani. Potem pa, da vidimo njihovo obiranje medu. Folidol olje, pa pošpricat.

 • Osti jarej
 • Dragan Krstič

  Gospa Glavina, levo na sliki pa dobiva mesečno 11.000.-€, pride pa v službo le enkrat tedensko. Saj je prav
  da je ni, ker bi s prisotnostjo naredila še več škode.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • Peter

   Drugič pa ne išči, no.

 • Perko

  Gospod Karpe je vmes delal tudi na Publikumu in je eden najboljših prijateljev gospoda Jureta Kača direktorja DRI, člana SMC in nekoč svetovalca Ropa in Drnovška….

 • samsara

  “Telekom: vsi ovadeni, Karpe “po čudežu” ne”

  Zdi se, da gre za še enega maziljenca udbokurčomafije v sicer dolgem nizu podobnih in sorodnih vampirjev, ki sesajo kri Slovencem in uničujejo Slovenijo.

 • Peter

  Čudeže so ukinili že zdavnaj.
  Zdaj so samo še koristoljubne povezave, no.

 • Peter

  USB ključki danes zamujajo, no ?

 • Morala

  Prava svinj.rija…pa kaj razmišljamo Slovenci, da se temu ne upremo!? Njihovo gospodarstvo je zapravilo ta denar! Njega bi tudi morali ovaditi!!!

  Ravno prej je bilo po radiu, ko je ministrica za notranje zadeve izjavila, da migracije ne pojenjajo in ne bodo pojenjale, le da ne bo tako intenzivno kot je bilo leta 2015. To so ilegalci in ne migranti!! Hrvati jih zanalašč spuščajo preko meje!!

 • Peter

  Kaj se dogaja na Novi24?
  Nobenih provokatorjev ni.
  Ste končno zaposlili administratorja ali imajo sestanek, no?

  • Miro

   kaj je psihič…. si spet zunaj

 • In taki ljudje vodijo SDH. Kako je Jazbec sploh lahko dobil to delovno mesto? Zdej pa vodi Lidoja, nič boljš. Mati narava bo poskrbela za mafijo.

 • Suljo

  Luka mesec…je top politik

 • Peter

  Res je mesec luka je top politik.
  Še boljša pa je venera mici, 90-60-90, no.

 • Krape ima ogromne podočnjake, zgleda kot da bi slabo spal.

 • Ali

  Bo!ano

 • No, lepa bilanca.
  Dosedanja podpredsednica in vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicerjeva se umika iz politike.
  Iz stranke SMS sta danes izstopila tudi poslanca Branko Zorman in Bojan Krajnc.

 • Franjo Trojner

  Spremljal sem predvoilno oddajo Tarča na TV SLO 1 in bil naključna priča medijski mizeriji najslabše možne vrste. Čudnih, če že ne spornih kriterijev, kdo bo nastopal v elitnimi skupini in kdo med drugorazrednimi, raje ne bi komentiral. Ostro kritiko bi namenil izredno slabemu konceptu oddaje, ki niti približno ni omogočila prestavitev in tekmovanja različnih programov, različnih strank in zelo ostro kritiko namenjam izredno slabemu, katastrofalnemu vodenju predvolilne oddaje voditeljice, ki tako zahtevni nalogi očitno ni kos, saj je celotno oddajo skakala gostom v besedo, pri času namenjenemu odgovorom posameznih gostov pa se je čisto izgubila, tako, da so eni (Luka Mesec) imeli samogovore, drugi pa sploh niso prišli do besede. Gledalec, volilec od te oddaje ni imel nič, saj je voditeljica poskrbela, da predvolilno srečanje ni imelo nobene vsebine in tudi odgovorov na osnovi katerih bi se volilci lahko opredelili za ene ali druge NE. Voditeljica je hitela, da pripelje predvolilno oddajo do konca in to je to. Če bi nacionalni medij RTV Lj res imel za cilj volilcu dati možnost, da se odloči na osnovi suočenja mnej, volilnih programov bi takšna oddaja morala trajati vsaj 4 ure, voditeljev bi moralo biti več, povabljeni strokovnjaki v studiju iz različnih področij bi morali sproti analizirati odgovore političnih prvakov strank in komentirati njihove volilne programe, prvaki strank pa bi jih morali zagovarjati.
  Samo takšna poglobljena oddaja lahko, da odgovore volilcem, kateri volilni program in politično opcijo so pripravjeni podpreti. Ta predvolilna suočenja, ki jih naši dominatni mediji pripravljajo pred volitvami, služijo dejansko samo dvigovanju megle in ribarjenju v kalnem, kar vedno znova doprinese k slabim odločitvam volilcev na sam dan volitev in posledično polne afer in škandalov, nesposobne, nespodobne, katastrofalne vlade.
  Zato se sprašujem, ali dominatni mediji v Sloveniji načrtno pripravljajo tako mizerna, katastrofalna volilna srečanja z razlogom, da volilci ne dobimo pravih odgovorov in nam lahko nato fdominatni mediji podtaknejo svoje favorite, ali pa mediji počno to tako zelo neprofesionalno, ker prprosto drugače ne znajo. Če mediji to počno načrtno, jih je potrebno takoj ukiniti, ker zavajajo volilce kar je neprofesionalno, kaznivo in nedemokratično, če pa to počnejo iz očitnega neznanja, jih je prav tako potrebno tudi takoj ukiniti, ker ne opravljajo svojega osnovnega poslanstva, profesionalnega, odgovornega, etičnega in moralnega informiranja javnosti. Dominatni mediji v Sloveniji so res prava katastrofa, že prav morbidno je, kako visoko mnenje imajo o sebi. Čas je, da se tudi na področju medijev kaj spremrni, mar ne? In na koncu samo še to, predsednike strank ste stišali za tisti pult, kot sardele , drugič jih raje posedite za veliko okroglo mizo in dopustite, da se razvije prepotrebna ravnopravna debata.